Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
válasz Lacazr93 #17489 üzenetére
És a zöld led nyitófeszültsége alacsonyabb, mint a kék led-é, ezért vagy az ellenállást kell növelni vagy nagyobb teljesítményű zöld led kell.
#17470) mr_ricsi : Ahhoz miért nem kell Ohm törvény?
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
mr_ricsi
veterán
válasz benedekco #17492 üzenetére
"Egy igényes mindenféle védelemmel ellátott táppal is probléma lehet ez?"
Az igényes táp nem fog ettől meghibásodni, de amire magát kikapcsolja, a pufferkondikban felhalmozott energia lerendezi az elektronikákat.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
addikt
-
macko20
őstag
A bekapcs+reset gomboknál beakasztós szokott lenni ,barbone ,és tsainál nyákba forrasztott
a régit vedd ki és ahhoz hasonlítva vegyél újat ,
ha van műszered mér ki a polaritás mert csak helyesen bekötve világit .
PL: lomex-ben segitenek biztos XIII.lehel u 17Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
BIROD5
tag
Elvileg ,csak a led mérete a lényeg .Valószínűleg egy panelba van forrasztva .Ónszippantó ,páka,cin, ill. a cserénél figyelni kell a polaritásra.
Ha eddig nem csináltál hasonlót akkor ne nagyon próbálkozz ,nehogy elcseszd .
Sokszor láttam olyat ,hogy túlmelegítették a nyákot és kuka lett a vége. -
Lacazr93
senior tag
Sziasztok. Egy kérdésem lenne, amire valaki szakavatott biztos tudja a választ Szóval az lenne a kérdésem, hogy a gépházam bekapcsológombjánál lévő ledet kiakarok cserélni (kékről zöldre). Ehhez milyen ledet használnak, és egyáltalán hogy álljak neki?
-
szab.tam
nagyúr
válasz BIROD5 #17485 üzenetére
szöges nyakörv, póráz, villanypásztor + makarenkó bá'
vagy hardverek a szekrény tetejre....
egyébként nem kókány. valóban szép lett.
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
BIROD5
tag
válasz macko20 #17484 üzenetére
Hagytam kb. 1 cm-t ,nincs teljesen lefedve.
Gondolom a 2 db. 12-es ill. 1 db. 20-as elég egyenlőre a ház hűtésére.
Nem a locsolás a gond ,hanem a 2 szörnyeteg ,egy 4 és egy 7 éves .
Sokba vannak eddig ,egy 25k-s g15 ugrott ,mert nem volt kakaóbiztos.
A gép egy kicsit drágább.[ Szerkesztve ]
-
BIROD5
tag
Hali !
Én is kókányoltam egy kicsit a masinámon.
beázás ellen[ Szerkesztve ]
-
macko20
őstag
válasz Vasinger! #17479 üzenetére
A gyári HDD tartó meg van? abban van rezgés elnyelö gumi a csavaroknál....
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Kicsi segítséget szeretnék kérni. Van egy CoolerMaster Centurion 590-es házam és 2 db. winchesterem.
Így néz ki a winyótok: kattMost jelenleg mindkettő winyó kint van szabadon, a ház aljában egy-egy hangelnyelő szivacson, ez a megoldás a rezonanciát és a hangot 101%-osan eltünteti, csak ugye az első venti szele sajnos nem ér el úgy a hátsóhoz már, mint az elsőhöz, így a 2. winyó melegebb.
Ezért gondoltam azt, hogy a keretébe raknám vissza a winyókat. A winyótok aljára raknék szivacsot és arra egy winyót, aztán a második winyót meg följebb tenném úgymond felfüggesztve, mondjuk gumikkal.
Szerintetek ez jó megoldás lenne? A lényeg, hogy nagyjából egyszerre kapják a levegőt és ne legyen hangos.
A segítséget előre is köszönöm!
-
szab.tam
nagyúr
-
TROG AIR
aktív tag
-
szab.tam
nagyúr
válasz TROG AIR #17469 üzenetére
több fajta kisérletet tettem. most a 3 gépben 3 különbözőt használok. átlagban terheletlenül +5-10 fok, terhelve +10-15 fok.
2. nagyon lényeges dolog:
szendvicses szerkezet. belül szivacs, kívül vékony hungarocell. a szivacs tompítja a hangvisszaverődést, rezonanciát, hungarocell meg lezár. külön nem hatékony egyik sem.
a másik! kuckóban pici rést mindig kell hagyni. a hőnek kell utat hagyni, mert akármekkora házat alakítasz ki, csak idő kérdése, és bent 45+ fok lesz. lehetőleg felül, ami nem a hallásirányban van, és mögötte nincs valami kongó akusztikai tér, ami felerősíti a hangot. mert hogy a pc-n kívül is csináltam már ilyet, amit most is használok a htpc os ssd mellett, azonnali elérésű, tehát nem dokkolós tárnak. erre gondolok, itt még 1 himuro is van, most már kicsit szebben néz ki, de az elv ugyanez:
[link]
a másik gép, belső kialakítás. ez már megszűnt, de hatékony. itt egy darabig volt egy 6 centis scythe venti 5v-on. hangja semmi, légmozgás is konvergált a 0-hoz, de belül a pici légmozgás hozott -5 fokot.
[link]minden winyó máskép viselkedik, még szérián belül is. több tucat winyóval kisérleteztem, kicsivel, naggyal. egy biztos. ha halkságra akarsz menni, mindenképp 10 tányéros kell. az újabbaknál érdemes a hdsentil akusztikai menedzsmentjében a csúszkát balra húzni. az is sokat számít seek hangban.
ennyi volt az össz tudományom.
(#17475) Ribi
határozottan nem műbrét írtam. a másikat. ha a résről is a cerka hut eszedbe, akkor elnyomsz valamit. go to pszichomókus.a rudakat általában keményebb anyagból csinálják. amit keresek egy kocsonyásabb, zselésebb anyag, speciális, bőrszerű tapintással. így abban sem vagfyok bisztos, hogy a ballisztikai zselé nem tök más-e. és az asszem piszok drága, de ze talán nem annyira...
(#17472) Laci4
egy kb. 500-600*300-400*600-800 mm-es tömbre lenne szükségem. ha még össze is lehetne olvasztani a megformázott cucccokat, akkor is valsezg több millióra rugna így az alapanyag. nekem meg 20-30k-s nagyságendű keretem lenne a kisérletezésre...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
TROG AIR
aktív tag
válasz fulltime4wd #17471 üzenetére
A légszállítása itt is jó volt....
Csak a lapon folyton fullon ment....430 pozitív , 0 negatív....
-
fulltime4wd
tag
válasz TROG AIR #17469 üzenetére
Na üdv!
Az előbb kötöttem be a zöld hűtésedet a ház hátába, és mivel nem tom szabályozni nem a lapra kötöttem, hnem adtam neki 5V-ot, így nulla hang, de jobb a légszállítása mint a másiknak.
Vagy 1 óráig gányoltam mert közben kábelrendezés is volt !"I see no God up here" - Juri Gagarin 1961
-
mr_ricsi
veterán
válasz benedekco #17467 üzenetére
"Ha nem akkor mi lehet a gáz?"
A 12V rákerül a +5V-ra, és lerendezi a TTL digitális áramköröket. (Vinyókat, alaplapokat, és más efféle lényegtelen és filléres alkatrészeket.)De különben feszültséget ejteni soros zénerdiódával sokkal egyszerűbb, nem kell hozzá ismerni Ohm-törvényeit.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz macko20 #17464 üzenetére
"Motorkerékpárhoz gyárt elektromos dolgokat"
A Nippon Japán neve japánul. Amire te gondolsz, az a Nippon Denso. De van pl. a Nippon Chemi-con, ami jó kis japán kondigyártó. A Nippon Steel Corporation pedig acélgyártó. A Nippon Telegraph and Telephone Corporation pedig egy ottani távközlési szolgáltató.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
addikt
válasz molnarpeter #17429 üzenetére
Igen a 9V egy marha nagy mellélövés volt tőlem!
Mi lehet a rizikó ha zárlat lesz? Amúgy még nem találkoztam zárlatos ventivel. Ha a tápban van megfelelő védelem akkor az véd a probléma ellen? Ha nem akkor mi lehet a gáz?Köszi!
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
macko20
őstag
válasz molnarpeter #17457 üzenetére
Motorkerékpárhoz gyárt elektromos dolgokat
-
szab.tam
nagyúr
válasz vallas #17462 üzenetére
nálam 6 + 2 led + az említett kijelző. de az ha nincs bekötve, csak akkor látszik, ha erős fényt kap...
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz vallas #17460 üzenetére
pont ugyanez a ház? (alaplapi alsó slot alat kb +8 centi. ez ami megkülönbözteti az összes többitől, ezért is vettem meg...)
ha igen, akkor tudod, hogy ez milyen márka, típus egyáltalán?
délután besütött a nap. akkor vettem észre, hogy a power led fölött van egy 3 katakteres kijelző. gondolom még a régi "166" mhz és társainak volt....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
molnarpeter
nagyúr
válasz molnarpeter #17457 üzenetére
Egyiken sem találtam ilyen feliratot Valahol már láttam, az bizti. Kondenzátor, elem?
Szerk: Megvan, egy ultralowcost 100 forintos fényképezőn láttam.
mp
[ Szerkesztve ]
-
macko20
őstag
-
ErosenZold
senior tag
válasz molnarpeter #17454 üzenetére
Köszi,
meg is találtam De találtam magamnak egy célpontot, mégpedig a mosódob-ot. Ezt meg akarom csinálni mert ez relatív egyszerű, mivel tök ugyan az az elrendezés marad mint a rendes gépben, csak az oldalát kell kivágni, de azt se muszáj
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
-
molnarpeter
nagyúr
válasz ErosenZold #17453 üzenetére
Radikalmodon láttam szerintem, rémlik valami... Nézegess körül ott, azt ajánlom
mp
-
ErosenZold
senior tag
Régen láttam egy orosz fórumon hogy valaki egy magnóba építette be a számítógépet. Ha valaki tudja miről beszélek az linkeljen légyszíves
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
-
macko20
őstag
válasz ///Krisz\\\ #17451 üzenetére
Az elején 4 be ,2 ki ,a látható oldalon mind ki,de a nem látható oldal nagy valószinűségel mind be...
-
macko20
őstag
-
macko20
őstag
válasz molnarpeter #17447 üzenetére
Mivel láttam müködni ezért tudom hogy használható,Én inkább venti szabályzót használok...
Tanulság :
csak teljesen sík felületen használható,
és a vágás területe alatt alá kell támasztaniVillanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
macko20
őstag
Eljött a nagy nap kiázott a kicsike rá sem ismerni
-
macko20
őstag
válasz fulltime4wd #17436 üzenetére
Láttam már sokkal rosszabbat is ,a következőnél már rutinos leszel..
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #17443 üzenetére
csak hogy jobban érthető legyen. valami hasonló, amit pl. a csi-okban látni, amikor egy bábun vagy tömbön kiséleteznek ballsztikai, becsapódás szimulációt. átlátszóban is van. látni benne, ahogy becsapódik a lövedék, és filmezhető. az állaga miatt alkalmas erre. alakot vesz fel, de zselésen rugalmas és farigcsálható is.
hónapok óta kutatok. és q*va idegesít, hogy nem találok. valszeg már leblokkolt az agyam, és ugyanazokat a köröket futom...[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
más.
itt már kaptam jó ötleteket anyagbeszerzéshez. spéci anyag kéne, tömbben. asszem szilikon + pvc keverék. a szexulális segédszköz iparban használják fel, igazából műpinát csinálnak belőle.
magic flesh, cybeer, stb jelzőkkel szokták illetni ezt az anyagkeveréket, és valahol rátaláltam, hogy ez valójában pvc + szilikon keverék. ez így van-e, nem 100%.van pár megvalósítandó újítás ötletem, és jó volna hozzá az anyag. asszem. de hiába kutakodtam a neten, össz egy solymári műanyagos céget találtam, ami talán egyáltalán felhívható a témában.
elég cinkes körülírni telefonon, mire használják alapesetben....de itt olyan okos emberek vagytok, hátha valaki.....
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #17439 üzenetére
ja, már látom a képgalériában, hogy fújtad. a dvd meghajtót befújni igen bátor. az apro festékszemcsék ha bajutnak, tönkreteszik az olasófejet vagy akármit....
szerk:
ok. így világos. thx.[ Szerkesztve ]
-
fulltime4wd
tag
válasz szab.tam #17439 üzenetére
A narancs az 1 UV-reagens matt spray (TECSÓ best off), a márkára nem emlékszem, mintha maradt vna majdnem 1 egész flakonnal.
Nekem elég jól megmaradt(bírta a köröm tesztet is), de ehhez alapozót szórtam alá(szintén nem keresgéltem a T-nál messzebb), a galériában találsz az állapotról képet.
A ROM-mal is alapozóval bántam el, viszont nem árt több réteget felvinni, mert nekem a floppy- hely takarója az egyik eredetileg fehér, a másik fekete volt, és a fehér világosabb is lett.
A fekete festéket is fújtam (Rallye tip.) de azt nem ajánlom ilyesmire, könnyen lejön, bár mintha azt nem is alapoztam vna.
Szóval a lényeg az előkészítés/alapozás sztem![ Szerkesztve ]
"I see no God up here" - Juri Gagarin 1961
-
szab.tam
nagyúr
válasz fulltime4wd #17438 üzenetére
kib* ügyes.
irattartó. én majd 2 hónapig szenvedtem, honnan és milyen rácsot tegyek a gépeimre, mire sikerült kitalálnom a méhsejt rácsot.
fekvő ház tető és álló ház oldal...az irattartóval az volt a bajom, hogy annál nagyobb méretű kellett. irodai szemetest sem találtam akkorát...
a narancsoit mivel és hogyan festetted pontosan? hogy a dvd is ilyen szép lett. és rajta is marad? fújtad? kented? a festék pontos fajtája és beszerzése érdelelne főként.
a mostani próbálkozásom elég hervatag. könnyen le fog jönni, és az ecesttel felvitel ugye távolról ok, de fél méteren belülről már kevésbé. most elmegy, de a végleges kialakításhoz gyűjtöm a festés infókat....szerk:
műanyagra, fémre ugyanazt a festéket használtad? mindenki azzal riogat, hgoy oldószerest nem lehet műanyagra. elvileg oldja. ok. de a gyakorlatban is?[ Szerkesztve ]
-
fulltime4wd
tag
válasz szab.tam #17437 üzenetére
De aztán jött a dekopírfűrész.... persze mint profi kívülről vágtam h. jól összekarcoljam a lapot ami a festés után is látszik. [link]
Remélem jól látszik miből van az oldalrács,... hja szegény ember grízzel nőz
[ Szerkesztve ]
"I see no God up here" - Juri Gagarin 1961
-
szab.tam
nagyúr
válasz fulltime4wd #17436 üzenetére
határozottan topic on.
én pont így vágtam ki az első, útban lévő 12-es ventirácsot. csípőfogóval, mert az volt otthon. kicsit ennél is cáfrásabb lett a széle. nem születünk flex-szel a spájzban....
[ Szerkesztve ]
-
fulltime4wd
tag
Üdv!
Az első bódémat mondom meggányolom azért nem kár, hát ilyen lett.
Nem nevet!!!
[link]"I see no God up here" - Juri Gagarin 1961
-
szab.tam
nagyúr
válasz macko20 #17433 üzenetére
neon???
biztos nem. azt meghagyom a tanysiaknak. (itt nem a gazdálkodókat akartam sértegetni.)
(biztos jópár embert magamra haraítottam, de akkor is hányok az ilyen megoldások zömétől.)mindig is utáltam a kivilágított gépeket. nálam még a hdd és power ledek sincsenek bekötve.
nagyon kevés karácsonyfa gép van, ami idáig tetszett, azok zömében uv reagens folyadékkal feltöltött, vízhűtéses gépek voltak, vagy egyedi minta kivágású elő-, oldallapos gépek, amin belülről kivilágított a minta. azok igen.
de az, hogy beleaggatunk pár vackot, ami világít, mint a 90-es években pár tuninglada alatt a fénycső. ááá...
tudod mi lesz? még több alumínium....
egy kis kábelrendezésnek jobban örülnék. csak aprobléma az, hogy nincs hová. nem lesznek hagyományos értelemben vett oldallapok. és így nem lehet az alaplap háta mögé eldugni. ráadásul a táp 1-2 vezetéke elég rövid, nehezen ér így is fel a felső 5.25 helyekig. a cpu 8-as sem túl hosszú. és a táptodó kábeleket meg nem nagyon szeretem. habár molexre bannak használaton kívüli minőségi 60 centisek.. ez most jutott eszembe. hm.
[ Szerkesztve ]
-
macko20
őstag
válasz molnarpeter #17429 üzenetére
Zárlat védelem szokott lenni a tápokban.....
-
Argh!
aktív tag
Ez a komoly. Nem az enyém.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz macko20 #17426 üzenetére
sok meló lesz még, de egyelőre pihi. a méhsejtrácsokat egyelőre még beszerzem.
az alaplappal szembeni odal, ahová a vga hűtő hőcsövei jönnnek majd, egyelőre nyitott marad. az most aránylag közel van tolva egy komódhoz, nem látszik. és ugye ott még sok változás is lesz, így méretet, formát sem tudok. de az alaplap oldalt telibe látom a székből, és max újra lesz festve, de fizikálisan nem fog változni...(#17427) Fagyi
és ha kikapcsolod a védelemet, akkor jpeg és mp3 után meg vírus....[ Szerkesztve ]
-
Fagyi
aktív tag
Olyat gányoltam, hogy én sem tudom miként sikerült.
Van egy file, ha jpg akkor kép és látom, ha átnevezem mp3-ra akkor meg hallom a teljes számot !Nah ez gány ?
Kérésre átküldöm vagy elérhetővé teszem ha kéritek!
Szerintetek ezt hogy hoztam össze?https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
-
addikt
válasz macko20 #17424 üzenetére
Köszi!
A "négyes"-nél, a sima táp kábelre gondoltam. Ami a wincsibe vagy az optikai meghajtóba is megy.
Egyszer úgy csináltam meg, hogy asszem a negatívat kötöttem a +5-höz a pozitívat azaz a +12V(3pin-es piros)-at meg a 12V-ra. De nem emléxem, hogy ez-e a helyes eljárás. Ezért érdeklődöm.Na közben mivel most volt időm keresgélni, ezért rájöttem, hogy nem is 9V az hiszen 12-5=7-el... mekkora észkombájn vagyok!
Szal a megoldást valahogy így képzeltem el. Egy 10perc google-el sikerült megtalálnom amit gondoltam.szerk: Azért is kavarodtam meg, mert itt van egy 8cm-es venti és rosszul van bekábelezve. A sárga van középen.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz MasterDeeJay #17352 üzenetére
haver így csinált magának projectort...
lapmonitor szétszed, iskolai kivetítőre rátesz, örül a szélesvásznas live for speed-nek...Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
addikt
Nem találtam hirtelen a 9V-os megoldást. Ezért tanácsot kérek, mert nem meléxem pontosan a kivitelezésre.
Adott egy 3pin-es alaplapra csatizható venti. Ezt kéne nekem a 12-5V=9V eljárással megoldanom.
Amiben nem vagyok biztos, hogy melyik színt kell melyikkel párosítani?
-3pin-es venti kábel
fekete - amin az alaplap méri a fordulatot
sárga - a negatív?
piros - a pozitív?
-4pin-es sima táp kábel
piros - 5V
feketék - a földek
sárga - 12VAzaz a jó megoldás a következő lenne???
3pin - 4pin
piros - sárga
sárga - piros
????? A feketét meg továbbra is az alaplapra küldöm.
Ez így jó lesz???
Rég vót már az uccsó ilyen irányú barkácsolásom. Most megint variálnom kell, mert egy atom hangos géppel állok szemben.Előre is köszi!
-
szab.tam
nagyúr
válasz macko20 #17420 üzenetére
ja. és középen a sötétben egy q nagy venti, ami darabolja a célirányba repülő molyokat...
-
szab.tam
nagyúr
válasz CPT.Pirk #17414 üzenetére
ingatlanos vagyok. ha tudnád, hány leszakadt redőnyt látok. és megyek sőtétben lakást mutatni, és esélyem nincs jó, napos hangulatot varázsolni, hogy valaki beleszeressen a kecóba.
az eladók fele nem érti, hogy az ár után, (mellett), a hangulatot befolyásoló tényezők számítanak leginkább...
"jó lesz az úgyis, nem azon múlik.." - dehogy nem.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mi mást tettem volna oda, mint kalapácsot?
Egyszer korábban a falvédőmet tipli és csavar helyett a falba beleállított csavarhúzó tartotta. De csaknem fél évig.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
szab.tam
nagyúr
válasz Beretvás #17411 üzenetére
nem a bordát. a házat...
bontva vettem, ütött-kopott, karcos, és az eleje lila...
de valszeg csak a lila betétet kenem le valami szép színre. (zöldre... ). de nem fújós, nem oldószeres festéket kell beszeteznem. vékony ecsettel akarom finoman fevinni, házkiürítés nélkül.
jöhetne is valami festék fajta, márka, típus ajánló...a festékekhez nagyon nem értek. csak azt tudom, hogy nem lehet higítós, mert a múanyagra megy...
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz frescho #17409 üzenetére
aha. majd utánaolvasok. nehezen tudom magam elé képzelni, hgy a vízhűtéshez vagy a hőcsőhöz áll-e közelebb.
-
frescho
addikt
válasz szab.tam #17408 üzenetére
A hutokozeg aramlasa ho hatasara magatol is elindul, csak jol kell meretezni a csoveket. Tehat egy passziv vizhutes, ahol a viz szerep csak annyi, hogy ne legyen szukseg draga hocsovekre.
Esetleg sima alkoholos parologtatos hutes, bar errol nem vagyok meggyozodve, hogy eleg lenne. Na meg arrol sem, hogy egy bulin nem inna ki belole valaki a szeszt.
https://frescho.hu
-
szab.tam
nagyúr
válasz frescho #17407 üzenetére
öö. azmiaz?
más:
kaptam vödör pasztát, így beraktáma quadot, és a hőcsöveknél a 10*12 centis befogoknak adtam rendesen anyagot...
q9550 3.4 ghz linx max 69-71 fok. 3.95ghz prime max 75 fok. linx alatt eléri a 80-at. de az úgyis csak játékos profil, így dirt alatt a max magon jó lesz, ha eléri a 70-et.
úgyhogy kb. azt hozza, amit vártam.
3.4-en szoftveresen 70w. valszeg ennek is szerepe van a jó hűthetőségnek.úgyhogy jövő héten kiveszem, valszeg lekenem kívül, belül feketére, visszaköltözöm, az alaplap oldali oldallapot berácsozom és használom.
az alaplappal szembeni oldallap nem lesz felrakva. annak a kialakításával megvárom a vga hűtést. ott még nagyon sok a változó...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
frescho
addikt
-
szab.tam
nagyúr
igazából az, hogy csak a kihívás.... jó duma, ok lenne erre fogni...
nem. inkább egy makacs dac, hogy azért is megcsinálom vazz. értelme egy szál se, mert a másfél méterre lévő székben ülve, ha játszom, már most sem hallom, hogy van gép bekapcsolv a szobában, pedig 2 is...
tehát azzal, ha valaki állítja, hogy hülye vagyok, nem vitatkozom. csak azzal, aki előjön a kultúrált meggyőzési formával, érvrendszerrel, ho gymit ios lehetne helyette.
ahol a gyógyszer elgurul, ott minek jönni okfejtéssel?[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz szab.tam #17404 üzenetére
Értem az álláspontodat
Én mondjuk saját magam biztos a víz mellett döntöttem volna, és nem feltétlenül a könnyebb megvalósítás végett (mondjuk szerintem még ott is lehet igazán egyedit alkotni, aktív légnél már valóban kevésbé ), hanem mivel nekem tuning nélkül nem gép a gép
Ahogy a szavaidból kivettem, neked lényegében a kihívás az elsődleges ok, ami miatt a passzív megvalósítás mellett döntöttél. Remélem összejön. -
szab.tam
nagyúr
de.
csak az nem cél. olcsó vacak vagy drága, hatékony vízhűtést minden középszerűen hozzáálló gyalog, (szándékosan nem parasztoztam, megsértve a gazdálkodókat ), tud csináltani, akár trisli-ra is 200k-ért.
(na jó, ez erős volt. de asszem érthető, mit akartam mondanni..)
és senki nem mondja, hogy lehetetlen. nekem viszont igen. a "venti kell a géphez" kezdetű szólamok. mint kőmíves kelemenéknél az "asszony kell a házhoz..."de ehhez ötletelés, és kitartás szükségeltetik, sok tervezéssel, buktatóval, felfedezés örömével. ha sikerül, akkor letörlöma sok hitetlenkedő szájáról azt, ami inspirált....
a hegymászó sem megy helikopterrel.és lesz egy olyan gépem, ami gyakorlatilag még senkinek. esetleg hasonló?
gtx480-at fullpasszívan még nem láttam.ha pedig nem kell kísérletezni, megvana nagyjából működő recept, van esetleg bejáratott szakiparos, anyagbezerzési forrás, akkor gyakorlatilag 0 db-es, egedi gépet lehet csináni.
és modnjuk lenne egy komléett gamer pc lehűtésére 80-100k-d. mire költenéd el szívesebben? egy passzív, 0 db-es, egyedi hűtésre, vagy vízre?
soakan választanák az elsőt...ebből az elbukott kisérletek és a vga hűtés a drága.de avga-ra van még "b" tervem is,a mi sokkal ocslóbb, és kompatibilis következő generációkkal....
tehát: biztos egyszerbb lett vona, de piszokul nem érdkelel. pláne úgy, hogy a mostani léghűtésem szerintem halkabb, mint jópár vízhűtés....
egyszerűen egy cél, amit meg akarok valósítani.
S.Y.S.
de ez a gány topic. itt barmolni kötelezőőő!!!!
és hogy megörültél volna békaboncolás közben, ha előkerül a titán váz.... (T1000-es béka.)[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
Én csak azért kérdeztem, mert kíváncsi vagyok, hogy víz esetleg nem lett volna egyszerűbb/hatékonyabb megoldás, ha már úgysem a költséghatékonyság a kitűzött cél...
-
szab.tam
nagyúr
mindenkinek
macko20
köszi a móriczka rajzot, jó 5let. az ilyen csövek darabja bő 3k. 70 fok környékén hatékonyak. tehát másodlagos hőszállításra durván elpazarolt pénz. és akkor még ott van a hosszú árkok bemarása, és annak költsége. szerintem belül ki s bordanövelés pont elég lesz. közel a mugen hőcsöveihez.
ha költök 40 centis conrad csövekre, akkor az mág a gtx480 passzívitását fogja előidézni...
de nagyon sokat tanultam tegnap. a 480 hűtésér tegnapig totál más elképzeléseim voltak, ami a hőleadó felületet illeti.
a hőelvitel egyértelműena fullcover vizesblokkba ágyazott kb. 8 db. 8mm-es cső kell legyen. 8*55w hőszállításra kées, így valszeg a 250-el meg fog bírkózni.
de a leaddásnál én úg yképzeltem, hogy a szekrény oldalának csavarok 240 centi magas bordákat, akár 40 kilót, és azt enm lehet elfűteni. az t nem is, de a hő soha az életben nem fog a feléig sem elmenni, alul meg izzani fog. tehát a csövekből a leghosszabb kell, (400mm), és a legjobban szét kell teríteni a végüket. de már látom, hogy megoldható. csak jól meg kell tervezni....Pug
igen, szabad érdeklődni....
sokba. csak úgy repkednek az ablakon kidobott tételek.
pár kiló alumínium lemez. feldarabolom. nem jó. 2 oldalú hővezető ragsztó a lamellatoldásokhoz. felragasztom, nem jó, leszedem, lekaparom. lemez köben elhajlik, a hűtő lamellái szétbarmolódnak, majdnem kuka az is, meg ilyenek.
akkor egy kis rézlemez. azzal ugyanez.
kis maratás. nem ingyé' van az sem....Razer6666
közben megvan:
cpuid hardvare monitor
ezt kerestem....S.Y.S.
te nagyon szereted ezt a boncolósdit. iskolában nem kaptál békát?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Torrent meghívó kunyeráló
- TCL LCD és LED TV-k
- LED világítás a lakásban
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Seasonic Focus GX850 full modular
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tépegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- Garanciális ÚJSZERŰ Deepcool PX1200G 1200W 80 PLUS Gold
- BESZÁMÍTÁS! 1000W EVGA SuperNOVA GQ Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest