Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc-user
senior tag
Pc-s tápot sikerült már megjavítania valamelyikőtöknek?
Van egy Compaq gépem, de nem indul be. Megnéztem a táp biztijét, rendben van.
Most akkor el kellene kezdeni méricskélni az áramkört, hogy hol van a bibi... Cserélni nem tudom, mert egyedi darab. -
macko20
őstag
válasz molnarpeter #16985 üzenetére
A legjobb az lenne ha vmi vékony /snitzer/ pengével a proci és a hűtő közé tudnál fesziteni de sok hűtőnél ez lehetetlen
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
macko20
őstag
válasz WolfheartGR #16994 üzenetére
Azt nem tudom ,hogy csináltad ,amíg a foglalatban van addig nem tud letörni láb...
-
macko20
őstag
Igen a lefogatókat leveszed és jobbra-balra tekered ovatosan ,minap láttam egy 478-as kupakot a hűtő alján letépte a prociról
-
szab.tam
nagyúr
válasz satee76 #16991 üzenetére
a szabolcs u. 30 neked is szól. sajnos a weblapjukon semmi részelt, a helyszínen kell szétnézni.
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz wxppro #16989 üzenetére
ja!
szolgálati közlemény: (metaloglobus után, ugyi...)
szabolcs u. 30. bronzker. van mindenük, levágják...
méhsejt lemez pont nincs, de van expandált, táblában. és ha kell, 10 centis csíkot is levágnak.
én aluprofil hűtőbordákat vettem, méretre darabolva. de van a legkülönbözőbb profilú rezük, mindenük.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
wxppro
aktív tag
válasz satee76 #16984 üzenetére
Ha elhozod, kivágom Neked dremel géppel...
Referencia...
molnarpeter, igen, első körben próbáld meg ide-oda tekergetni óvatosan, mert ha felfelé húzod, és tényleg nagyon össze van tapadva, kiránthatod a lezárt foglalatból a procit. Régen én állandóan így jártam a 478-asokkal, meg az AMD-kel is...
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz satee76 #16986 üzenetére
én innen vettem rácsot,
igy csináltam meg
saját magam hajlítgattam ,de nem volt hozzá megfelelő eszközöm, igy oldalcsípővel és kombinátfogóval hajlítgattam, vágtamtapasztalat szerint elég sokat jelent, mondjuk az én házamnak az elején ajtó van ha zárva van akkor csak kis levegőt mozgat (pont annyi, hogy ne álljon meg a levegő) ha kinyitom meg rendes csatorna alakul ez-> proci-> hátsó 12-es között és 4 fokot alaplapnak, 5-7fokot procinak
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz satee76 #16986 üzenetére
ez a gány topic. mit vártál?
úgy hívják, ami nekem is van, hogy perforált méhsejtrács lemez.
nálam így néz ki készen. csak rá van téve felülről.
álló ház olalára macerásabb ugyi, mert nincsenek a fülek, ami a nútokba becsúsznának. oda csak 2 féle képpen lehet: vagy a gyári oldalat kivágni, és bedolgozni, vagy a lemezt a nyílásnál kicsit nagyobbra, és ívesen meghajlítva bepattintani a oldalmerevítő mögé. nemsokára majd meglesz ez is a nagy gépemen.. éna bepattintós verziót fogom alkalmazni. íy sajnos meghajlik, görbüla lemez, de egyszerűbb...
[ Szerkesztve ]
-
satee76
aktív tag
Valami igényesebb megoldásra gondoltam.
Ha már kérdezek, hogy lehetne megoldani, hogy valami szintén lemezrácsos megoldás kerüljön a 5'25" takaró műanyagok helyére?
Hol lehet egyáltalán és milyen lemezrács a célszerű?
satee76
-
satee76
aktív tag
sziasztok !
Van egy q-tec c-md házam és az oldalára szeretnék egy 12-es ventit. Mivel vagy hol tudnám a lemezt szépen kivágni vagy vágatni? Nem akarok több ezer forintos hobbi gépet venni mert nem valószínű, hogy sokszor használnám. Esetleg ki árul oldalfalat , mert akkor akár az is lehet, hogy kicserélném valamilyen lemzrácsra az egész oldalát.
köszi
satee76 -
wxppro
aktív tag
válasz molnarpeter #16981 üzenetére
Én állandóan cserélgetem a procihűtőt, mindig találok egy jobbat. Eddig volt ugye a gyáriak után vizesblokk, AF Pro7, CM Hyper TX 1-2, most van a Zalmi Cnps9500, és most lőttem egy ilyen egy kilós vadállatot:
A Zalmi is passzívan ment eddig, ez is úgy fog, idle-ben nem számít, de terhelés alatt biztos nyerek vele pár fokot...
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz wxppro #16980 üzenetére
nem. még nem barna. de ha számítana a hűtésnek, és hangtompító hatása is lenne, akár. kábelt is fektetnék bele....
(na jó, ez elég gyenge volt. megyek, melózok még rajta kicsit..)
de való, elég gusztustalanra sikeredett az elrendezés. felrakom a gyári oldalt, nem látszik. viszont ha jön a nyári szellőzésre a méhsejt oldalam, akkor valamit kell csinánom, hogy ne látszon ez a hányinger belső.
egyébként én is megfordítottama tápot. szabványosan a ráccsal lefelé kéne legyen. de úgy a passzív táp szellőzése nem lenne igazi. így fejreállítottam. be sem csavartam. minek? nem a csavartól gyártja a 12v-ot.....
[ Szerkesztve ]
-
wxppro
aktív tag
válasz molnarpeter #16978 üzenetére
Jó, ez csak magunkfajta modding-állatoknak evidens, laikus meg a nem gyárí hűtést sem meri a procira tenni...
-
wxppro
aktív tag
válasz WolfheartGR #16972 üzenetére
Nem tudom konkrétan, mi a baj azzal az alsótápos házzal, nem néztem meg alaposan, de egyszerűen csak úgy lehet beletenni a tápot, hogy a ventije felfelé néz. Ha lefelé fordítod, nem stimmelnek hátul a csavarlyukak...
Az a röhej, hogy a ház alján, a táp alatt is van szellőzőrács, de mégsem tudod ventivel lefelé beletenni a tápot...
Sajnos nem ismerem a ház típusát. -
mr_ricsi
veterán
válasz Lacpac #16974 üzenetére
"Az egyen 12V-os ágon mondjuk a táp egyik 12V-os ágát (floppy, vagy valamelyik molex-et érted?) érted?"
Én a venticsatlakozó +12V-jára gondoltam, de az ötleted is működik, és akkor nem terheli az alaplapi csatit a sok venti.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
szab.tam
nagyúr
"Noti vinyó már csak-csak nem fog rezonálni?! "
dehogy nem.....
összkép. újítás: enermax modu87+ 800w alad, seasonic x460 passzív táp megvesz. fölötte sflex potira kötve, (mindhátom úgy lesz), ami kicsit megcuppantja a fejreállított tápot, és hűti egyszerre a vga bordát. elöl a szivacs mögött a notiwinyó:
valahogy így: (kussolsz, vagy (és?) megdöglesz!!!
a ksi venti 6 (?) v-ra van kötve, (fehér ág 6 volt?), és így hangtalanul valmit ott bent mozgat a szivacs mögött. -5 fokot jelent a hdd-nek...
a cm690 elejéből a ventit is kiszedtem, azt is tletömtem hungarocellel....
csak szivacs és csak hungarocell nem jó. vegyesen kell. belül szivacs, majd kifelé haladva hungarocellel lezár. tuti recept. 7200-es winyóval felejtő...így most elég kussban van a gép. csak ha valami kemény stresszt nyomatok, akor kell a potikat kicsit feltekerni. a zalman fan mate 2 s-flex 1200 párosítás nagyon jó. letekerve az s-felx még szépen elindul, szerintem 400 alatt tekerhet. ilyen feszen a 800-as áll. és a 800-as elindulási pontja hangosabb, mint az 1200-as a zalmanra kötve minimumon.
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
válasz WolfheartGR #16972 üzenetére
Hosszabito éppen nem volt kéznél de már kicseréltem a tápot és igy már minden okés.. Ám én is kiváncsi lennék hogy mi lehet a gond azzal a táppal ..
-
WolfheartGR
őstag
válasz wxppro #16968 üzenetére
és Razer6666. Kapni hosszabbítót és rögtön bárhovabármi elér.
Spanodnál érdekes lehet a szitu, nem értem mi akadályozza a táp ventilátorral lefelé való beszerelését? Örülnék ha megosztanád, nem bírom elképzelni alsótápos házzal rendelkező emberként ezt a problémát."Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
Bakitm
tag
válasz wxppro #16968 üzenetére
Az alsó tápos kivitelek nagyon jók énszerintem, ugye a tápnak is jó mert jó kis hideg levegőt szipákol, meg a többi alkatrésznek is mert ha 10k körül vagy afelett áldozunk a házra akkor már a hűtést is jobban meg lehet szervezni benne, mint egy felső táposban szerintem. A kábelhosszokról meg hát annyit, hogy kalkulálni kell és utána nézni, de nagy márkáknál 10-15k körül már olyan tápot kap az ember, hogy annak tuti jók a kábelei max a ház kábel el vezetői tehetnek keresztbe(pl mint nálam a kiegészítő 4 pines a Gladiátorban körbe kellett vinnem mert az elvezetésen keresztül nem ért fel).
-
wxppro
aktív tag
válasz mr_ricsi #16966 üzenetére
Razer6666, én tudat alatt mindig tartottam az alsó tápos házaktól, pedig nem ismerem őket. Biztosan a régi beidegződés miatt. Viszont azt azért nem hittem volna, hogy tényleg ilyen bagatell problémák fordulnak elő. Eddig olyanokról hallottam, hogy bizonyos táp + deszka kombinációknál nem ér el a 20/24pin ATX az aljzatig. Egy spanomnak meg csak úgy lehet betenni a tápot, hogy a táp ventije felfelé néz, és a VGA-hűtővel egymás elöl szívják a levegőt el...szóval érdekesek ezek a házak, na...
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz Lacpac #16952 üzenetére
"Aha, értem, akkor szerintem inkább hanyagolom a stabkockát"
Pedig elvileg működhetne a dolog. Csak előbb nézd meg a ventid gyári adatlapját, hogy mekkora a megengedett legkisebb tápfesze. (Emlékeim szerint olyan 10V körül vannak, tehát sokat nem nyersz vele.)
A stabkockát ráteszed az egyen 12V-os ágra, a PWM-en pedig megy a fordulatszám szabályozás.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
wxppro
aktív tag
válasz Beretvás #16963 üzenetére
Vannak irodai papírkosarak is ilyen rácsból, csak ugye azok hengeresek, ki kell egyengetni.
Néztem ezt a házat, ami Neked van, és tényleg vannak olyan alaplapok, ahol belógnak a ventikbe a ram foglalatok, meg egyéb ketyerék. Pl. túl nagy procihűtőt sem tehetsz a lapra, mert nem fér el felette a venti. Tényleg elég balfék módon van megcsinálva, elég lenne, ha 1-2 centivel magasabb lenne a ház...[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz molnarpeter #16954 üzenetére
Mindenképpen 5400rpm-eset akarok venni, 500-750gb között pénz dönti el, aztán legközelebb még egy ugyan ilyen kaliberüt, egy asztali pedig meg marad rendszernek, de ő megy be az 5,25-ös helyre gumibakokkal felcsavarozom.
Gondolom csak-csak nem fog annyira rezonálni az 5400-as?Csak adattárolásra kellenek majd. -
Beretvás
veterán
válasz macko20 #16957 üzenetére
Hát kivülre nem nagyon akarnám rakni 2 okbol kifojolag.
1: nálunk sehol sem lehet kapni venti rácsot.
2:egyszerüen nem is tetszik ha kivül van..
ÁÁÁÁ ez franko lenne de ezzel egy a baj, én szerbiában élö magyar vagyok és itt szo szerint sz@rt se lehet kapni.. ímár mindenhol kerestem de semmi.. valami költséghatékony megoldás kellene.. Vagy inkább moddolás ha már itten vagyunk..[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
válasz wxppro #16940 üzenetére
Nagyon frankok azok a rácsok amit alulra meg az oldallapra tettél.. hol vetted ha nem titok? Ám van nekem most egy kis problémám, vettem nemrégen egy TT V3 házikot, és egy kicsit elb@szta aki tervezte mert nem lehet berakni a felsö kettö ventillátort mert tul közel van az alaplap és beleér a ventilátor a ramfoglalatokba. Esetleg valakinek valami ötlete??
-
Dyno
veterán
válasz wxppro #16949 üzenetére
Nálam fura a dolog, volt még évekkel ezelőtt egy 160-as samu egy magában kuss volt, jött egy 200-as és megkezdődött a móka, utána ha kivettem a 200-ast már a 160-as egymagában is rezonált, ezután jött még egy pár vinyó és most már mindegyik egymagában is rezonál azóta volt 3 házam a mostaniban már enyhébb a rezonancia, gumis ötlet jó lenne, de elég valószínű hogí problémás lenne beraknom őket, ezért gondoltam a legegyszerübb és még aránylag olcsóbb megoldásnak hogy cserélem őket noti vinyóra.
Noti vinyó már csak-csak nem fog rezonálni?!
[ Szerkesztve ]
-
wxppro
aktív tag
válasz Lacpac #16950 üzenetére
Konkrétan nem tudom, hogy a PWM-mel vezérelt ágra rá lehet-e tenni egy stabkockát. Mert az igaz, hogy 12volt van, de a PWM ugye impulzus-szélesség modulációt jelent, és a kitöltési tényező nagyságától függően végül mégiscsak kevesebb voltnál kötünk ki, mert az átlagfeszültséget a kitöltési tényező változtatásával állítjuk be. Ez a kitöltési tényező százalékosan értendő, és egyenes arányban áll az átlagfeszültséggel.(Pl. 12v 50% kitöltés = 6volt) Tehát a stabkocka is x%-ra modulált feszt kapna. viszont a kitöltési tényező variálása nem tudom hogyan hat a működésére...
-
wxppro
aktív tag
válasz molnarpeter #16948 üzenetére
Postásgumi mindent kibír, csak sok legyen belőle...
Amúgy meg fura nekem ez a hdd-rezonancia egy kicsit. Nekem sosem volt ilyen problémám, pedig aztán volt már mindenféle vinyóm meg házam az elmúlt tizenegynéhány évben...
-
wxppro
aktív tag
válasz molnarpeter #16941 üzenetére
Notivinyót elbírja a postásgumi is szerintem....
-
Dyno
veterán
válasz molnarpeter #16941 üzenetére
Igen én is erre gondoltam, hogy veszek valami átalakítot a 3,5->2,5 és arra teszek egy kis gumi szalagot, akkor már csak nem fog rezonálni egy kis laptop vinyó, két laptop van kéznél mind kettőt megvizsgáltam nem rezonálnak, sőt van egy kis 30gigás laptop vinyóm TV-hez használom, az sem rezonál.
-
wxppro
aktív tag
válasz user137 #16943 üzenetére
Ez is egy megoldás. Bár gyakran megesik, hogy más van a rajzon, mint a valóságban, ezért én annak a híve vagyok, hogy konkrétan belepróbálok mindent, mielőtt barkácsolni kezdek, hogy tuti legyen. A tápot azért csesztem el, mert az még nem volt meg, mikor már javában épült a ház, és nem néztem meg a méreteket a neten sem.
-
user137
őstag
válasz wxppro #16942 üzenetére
én ezért "próbálom bele" a házba a mindent, mielőtt nekiállnék, minden fel lenne rajzolva csavar és kábelszintig, és akkor talán kevesebb a meglepetés útközben.
mivel a G5 háza jelen állapotában egy hatalmas üres lyuk, ezért hely az van bőven, nem sok minden fog beleakadni semmi másba
[ Szerkesztve ]
-
wxppro
aktív tag
válasz user137 #16939 üzenetére
Hát, hogy hova vidd el, azt nem tudom. Fogalmam sincs, mennyiért dolgoznak, ha dolgoznak valakik bérmunkában ilyen projekteken.
Azért jó saját magadnak csinálni, mert sok apró részlet merül fel az átépítés közben, amiről dönteni kell, és nagyon macerás ilyenkor, ha a végfelhasználó és a kivitelező nem ugyanaz a személy.
Én magamnak csináltam az enyémet, de még így is elrontottam, mivel az 500-as moduláris FSP-táp, amit ebbe szántam, végül nem fért be, mert nem vettem figyelembe, hogy 4 centivel hosszabb, mint a hagyományos tápok, és 2 centi mélyen belógott a középső ventinyílásba a ház tetején...
Most az FSP-t eladtam, betettem provizore egy egyszerűbb modulárist, amit szintén én építettem át egy hagyományos tápból, de ez csak szükségmegoldás. Hajkurászok egy min. 400w-os, moduláris és nem gagyi tápot, ami befér... -
wxppro
aktív tag
válasz user137 #16939 üzenetére
Na, az ígért képek az első saját készítésű házamról, aminek az alapja egy noname sima ATX volt, amit egy, azaz 1db két literes Coca-Cola fejében kaptam egyik kollégától itt a PH-n...
Így néz ki most a konfig, még kell egy polc a gép alá, mert lelógnak a lábak a tartóról. Úgy látszik, mini-itx ház alá tervezték...
Felülről, a három 120-as nyílással. Az első kettő alatt a két CoolerMaster van, kék LED-del, és kifelé fújnak, a hátsó Zalman a moduláris táp ventije, ami befelé szív, a táp adottságai folytán kissé el van csúsztatva a nyíláshoz képest, de így legalább a nyílások egy vonalban vannak a tetőn...
A passzívvá tett CNPS9500, mögötte a 80-ról 120-ra bővítővel felrakott Noctua, ami befelé fúj. Meg látszik a fejtetőre állított táp.
A 3870-es a passzív Accelero S1Rev2-vel, alatta egy Scythe S-flex, megemelve egy üres ventilátorkerettel, alulról szív, ahová biztos ami biztos, tettem egy rácsot. Meg itt megcsodálhatók a hasmagasság növelésére felhelyezett brutális gumilábak...
Az előlap alsó része a Thermaltake ventivel és ráccsal, valamint a VU-mérők, amikhez még nincs kész a vezérlőpanel, de majd igyekszem. Ugyanez belülről, itt látszik a HDD-re tett hűtőborda is. A felső rész a Coolwatch panellal és a DVD-vel, valamint az aluminium power-switch, ugyanezek belülről.
A gépsárkány hátulról, itt csak annyi történt, hogy a rácsot kivágtam, és kapott egy jobban szellőzőt.
Kicsit agyaltam kábelrögzítési módszereken, mert ez a régi ház gyárilag erre nem adott semmiféle lehetőséget. Azt találtam ki, hogy az alaplapi lemez azon részére, ahol nem takarja a deszka, 2x2-es mátrixban lyukakat fúrtam. Akkorákat, hogy a kötegelő szára átférjen, de a feje viszont már ne, így éppen oda tudtam rögzíteni kábelt, ahová csak akartam, illetve ahova kellett. Így sikerült hátulról nézve, kicsit közelebbről.
Az oldalapra vágtam egy 140-es nyílást, ahová egy Scythe került, kívülre pedig rács.
Hát, nagyjából ennyi, remélem mindenkinek kielégítettem a kíváncsiságát.
-
user137
őstag
válasz wxppro #16938 üzenetére
egyelőre semmi nincs. ez a nagy dilemma. nekem csak a végeredmény kell, habár kétségkívül jó lenne, ha lenne időm megcsinálni is... viszont szerszámok: fűrész, egy dremel, epoxygyanta, fúrók, csiszoló, meg a hely mindezekhez... vagy inkább megrajzolom előre, h mi kéne és elviszem valahova megcsináltatni... de hova is?
-
-
wxppro
aktív tag
Mondjuk ez olyan házba jó (pl. Sharkoon Rebell), ahol csak 5.25-ös rekeszek vannak végig, és adnak 3.5-es meghajtóhoz távtartókat... De én beraktam 4 férőhelyes 5.25-ös rekeszbe is, úgy, hogy egy DVD volt felül, és alá pont befért ez a kütyü a 3 helyre. Sőt, ha hátratoltam egy kicsit, még egy 120-as venti is befért elé...
-
Dyno
veterán
válasz molnarpeter #16932 üzenetére
Na gen én is erre gondoltam, csak vajon, egy notebook hdd is rezonálni fog?Mert abban biztam hátha van valami gumiborítású átalakító, de egyenlőre csak ezt a két Scythe-t találtam meg egy Akasat, ezek árban nem is rosszak mert 1-2K környéke és két darab vinyót tudok velük rögzíteni.
-
user137
őstag
sziasztok!
offtopik egy kissé, de valahol el kell kezdeni. került hozzám egy Mac Pro G5 ház, amiben elfolyt a hűtőfolyadék és az alja tiszta rozsda. ebből kellene egy szép hackintosht építeni, de elsőként a tisztítás és a PC hardver befogatása a kérdéses. a nem kellő hardvereket már kivágtam belőle, de le kellene tisztítani és a háztartási eszközökkel nem lett makulátlan (csavarok környéke, etc).
1) mivel lehet nekiesni az alumíniumra kiült rozsdának (a fémcsavarok rozsdásodtak el)?
2) hova menjek majd fúrás-faragás-rögzítés igénnyel, ha ebbe PC cuccokat akarok eszkábálni? távtartók kellenének (nehezítésképp az alu alapba) és egy hajtogatott-lyuggatott acéllap is kellene vinyó bracketnek, meg valaki lelkes sörivó egy dremellel a hátlap szépen megvágására.előre is köszi a jó tanácsokat!
-
Dyno
veterán
válasz macko20 #16924 üzenetére
Na igen de ez 5,25-ös helyre van, és ott nekem csak egy helyem van, ezért is keresek laptop vinyókhoz ilyen átlakítót. Vagy amiket linkeltem felebb nem az igazak?
(#16925) wxppro : Na igen 2,5->3,5 átalakítót keresek, sajnos a 3,5 vinyómiat nem tudom 5,25-ös helyre berakni, mert csak egy hely szabad.
-
-
wxppro
aktív tag
válasz Lacpac #16928 üzenetére
Feszültség stabilizáló IC-t ne tegyél egy már szabályozott ágra, mert nem fog működni, ha nincs meg a kellő feszültség különbség. Általában egy 5 voltosnak 7-8 volt fesz kell, hogy valóban tudjon szabályozni, low-drop típusnál is kell legalább 1-1.5 volt különbség. Tedd be az 5 vagy 7 voltost közvetlenül 12 voltra, de az 5 voltosnál ki kell próbálni, hogy egyáltalán elindul-e 5 volttal a venti. Van amelyiknek 6 vagy 7 volt a minimum.
Mellesleg az alaplapi venticsatira nem tanácsos több ventit kötni, mert leéghet a terheléstől. Pláne nem egy 5k-t forgót...
Ha meg változtathatóra akarod, és nem fixre, akkor LM317-et használj.[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
Üdv!
Szeretnék tanácsot kérni.
Az adataimnál lévő lap csak egy ventilátort tud szabályozni, a cpu-ét.
Már csináltam egy PST (PWM Sharing Tech.) csatlakozót. Így két venti van szabályozva.
Ami a házon van, az egy brutális ADDA venti, 5000 rpm, és leviszi a levegő az ember fejét, csak egy baj van vele, a hangja. Terhelés alatt 3000rpm fölött zavaró (finoman fogalmazva )
Ha nincs terhelve, akkor a cpu bordán 600 700-at forog a venti, a házé 1200-1300-at (így alig hallom).Azt szeretném kérdezni, hogy a PST csatlakozó és a házventi közé be lehet e rakni egy feszstab IC-t? (5 vagy 7V-ra szeretném csökkenteni a házventi feszültségét) Nem lesz hatással az alaplapra, és a másik ventire?
Ha nem, akkor van valami egyszerűbb áramkör, amit könnyen meg lehet építeni? -
macko20
őstag
válasz wxppro #16925 üzenetére
Jó kis cucc,ha nem viszik a házikot táppal írj!
-
wxppro
aktív tag
Nekem van egy Scythe rezonancia-csökkentőm, amit nem használok, de azt csak 5.25-ös helyre lehet betenni, és 4 vinyó fér bele. Itt egy kép, gumibakokkal kapcsolódik az 5.25-ös kerethez, tehát nincs semmilyen fémes kapcsolat, plusz a vinyó sem érintkezik a fémkerettel, mert gumiborítású belül. Fotó:
2500-ért vettem, ha megfelel Neked, 2k-ért odaadom, és megoldódnak a problémáid...
[ Szerkesztve ]
-
macko20
őstag
Nexus Disktwin DTW-2300A ,kicsi ocsó,az 5,25 helyre
-
szab.tam
nagyúr
-
Dyno
veterán
válasz macko20 #16921 üzenetére
SSD biztosan nem játszik, mert ennyit nem tudok erre a történetre rászánni, mellékesen 30GB-os közel 20K, nagyon sok az nekem.
Nekem nem a vinyók hangjával van magával bajo, hanem a rezonancia keseríti meg immárom 3éve az életem, már azóta cseréltem házat is, de még mindig nem szünt, amit kinéztem Antec p192-es ház, de áhh, egyszerűen nem bírnám pénzel az egészet.
És a legolcsóbbnak azt találtam ha cserélek noti vinyókra, egy darab asztalit meghagyok, az megy 5,25-be adapterrel, ő lesz a rendszer, a másik 3 vinyót meg eladom és veszek két 500-as 5400rpm-es noti vinyót adatárolásra, így jönnék ki a legolcsóbban.(#16920) 14adam : [link]
[link]Ezt a kettőt találtam, amit írtál nagyon drága nekem, közel 10K.
Gondolom egy laptop vinyó már csak-csak nem rezonáltatja be a 20kilós csifi házat?![ Szerkesztve ]
-
macko20
őstag
Több megoldás is van hdd halkitók, gyári és házi kivtelben sajnos a kép már nem látszik,de ha mindenképp váltani akarsz akkor inkább SSD-t vegyél 0dB és nem rezeg
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
Sziasztok.
Ellnézést hogy ide írok, de nem találtam más topikot, hálás lennék akár azért is hogyha valahová átírányítotok.
Asztali HDD-imet, leakarom cserélni laptop vinyóra, emrt egyszerűen nem tudom őket elnémítani és kegyetlen módon rezonál a házam, gondolkodtama házcserén, de többe lenne mint a laptop vinyó vásárlása, arra lennék kiváncsi, hogy valamilyen adatptert tudtok-e ajánlani, amivel a 3,5-es helyre betudom tenni a vinyókat(találtam már párat, de nem tudom melyik lenne a legjobb)?Vagy ha Ti nem melyik topikban probáljak szerencsét?Léghűtés halkan de hatékonyant, akartam még megprobálni, de rövidebb keresgélés útán elbizonytalanodtam, hogy oda való-e a kérdésem.
Köszönöm előre is, és elnézést, ha nem ide való kérdést tettem fel.
-
szab.tam
nagyúr
válasz wxppro #16914 üzenetére
szépnek szép.
a világító gépeket a fényképeken, kiállításokon szívesen megnézem, de a lakásomból hisztérikusan kiűzöm.
hogy kék, sárga, meg akármilyen fények világítsanak a sötét szobámban? ááááá
sohaa cm690-ben gyárilag volt asszem 1 vagy 2 kéken világító venti. csavarhúzóval addig faragtam, amíg elsötétültek....
[ Szerkesztve ]
-
wxppro
aktív tag
válasz molnarpeter #16915 üzenetére
Ja, eléggé industrial-jellegű lett...
Ha látnád a lábait... Az alulról szipkázó venti miatt kicsit megemeltem a "hasmagasságot"... -
wxppro
aktív tag
Mert türelmetlenek vagytok, de most nincs időm a belsejéről fotót csinálni, pedig az is jó lett. Persze, szerintem lett jó, de ez szubjektív...
Madártávlatból:
Vaku nélkül, szar fényviszonyok, csak hogy látszódjon, mi világít:
Megjegyzés: Az a frankó aluminium power gomb többe került, mint a műbőr, amit ráhúztam az egész házra...
[ Szerkesztve ]
-
wxppro
aktív tag
Van két 1600-as S-Flex még itthon, de áldozatul estek a dizájn oltárán...ugyanis kék LED-es ventim csak a két 120-as CM van, meg egy 140-es AeroCool...
Jól néz ki, hogy kéken parázslik a két 120-as nyílás a gépház tetején... -
szab.tam
nagyúr
válasz wxppro #16910 üzenetére
"A ház tetején két 120-as CoolerMaster tolja ki a szabadba a levegőt, 550rpm-re szabályozva."
gyenge pont. leszabályozott 1200-as s-flexet neki!
tapasztalatom szerint a letekert 1200-as halkabb, mint a 800-as...
én a vga-ra tettem 1200-asat egy zalman, lengőkábeles potira.nálam most 3 sflex van. elég egy zajos vackot betenni, és lőttek a halkságnak.
várjuk a gépeket.
[ Szerkesztve ]
-
wxppro
aktív tag
válasz szab.tam #16904 üzenetére
Én most végeztem az új házammal, mondhatom, halk és nagyon hűvös lett. Van benne 6db 120-as, és egy 140-es venti. Képeket holnap rakok fel.
A megoszlás a következő:
Alulról egy 120-as Scythe S-flex 800rpm fúj be a hdd passzív bordára.(Accelero S1Rev2.)
Oldallapon egy 140-es Scythe 350rpm-re leszabályozva fúj be a CPU-NB-DDR2 trióra.
Hátulról is befelé fúj egy Noctua 120-as 800rpm a CPU hűtőre (Zalman CPNS9500 passzívan, ventit kiszereltem belőle)
Elölről egy Thermaltake 120-as 450rpm-mel fúj be a hdd-re, ami kapott egy bordát a tetejére.
A ház tetején két 120-as CoolerMaster tolja ki a szabadba a levegőt, 550rpm-re szabályozva.
A táp meg lett fordítva, a ventije felülről szív be magának levegőt, nem a házból, és kitolja hátra.Ma raktam össze, csak idle eredményeim vannak, szobahőmérsékleten a cpu 28fokos, a hdd 30, a vga 29, az északi híd 32, a tápból csak hideg levegő jön, szóval az is 30 körül lehet. Meghajkurásztam Everest stabilitásteszttel is, de csak 2-3 fokot nőttek a hőmérsékletek, meg ugye a vga kimaradt a terhelésből, szóval ez nem mérvadó.
Adatlapomon a gép összeállítása.Eddig egy gyári Gigabyte Setto 1000 házban voltak ezek a cuccok, és ott 5-10 fokkal melegebbek voltak a komponensek, az északi híd pl. 42 fok alá sosem ment.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz molnarpeter #16908 üzenetére
régen, (értsd nagyon régen, '88-90), petkörnyéki helyekre jártunk mulatkázni hv-n. egy tájjlegű helyen a kellékhez hozzá tartozott egy szekér kereke a falon.
(akkoriban igen komoly, zsugorított hajtókaros kockaladái voltak, amik igen állvahagyták a bmv-ket. tehát igencsak tuning szemléletű volt a lelkem...)haverom fevisított a szekér kerék láttán: könnyűfalelni!
szálcsiszolt alu helyett faláda. ja. szálcsiszolt könnyűfaláda..
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #16906 üzenetére
habár mintha az obi-ban múltkor láttam volna egész nagyméretű, lapos, felnyitható fedelű faládát.
-
szab.tam
nagyúr
válasz molnarpeter #16905 üzenetére
van már a papír, szivacs és hungarocel számítástechnikai alkalmazásában némi gány tapasztaltom.
de ennyi wattnál, ampernél nem szívesen használok gyúlékony anyagokat, mert a fekete ház új értelmet nyer..[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz molnarpeter #16903 üzenetére
de:
passzívan is csak langyosak már. az adható minimum 1.1 v-ot kapják....de közben S.Y.S. kollégával értekeztünk, és lett pár új ötlet.
pl. a cpu hűtőbe, (mugen 2), nem megy majd hőcső, hanem egyszerűen felülről, elöl és hátul, bele lesz préselve 2 nagy aluborda, ami felül a meglékelt háztetőn kiáll, mit egy amcsi gyorsulás verda motorhézteteje. hatalmas anyag és felületnövelés ugyanúgy. ott nem lesz hőcső, de sokkal nagyobb lesz az elsődlages és másodlagos hűtő közti érintkező felület. gyakorlatilag össze lesznek gyúgyulva, mint a kis gépemnél a borrdanöveléskor. a fölfelé nyitottság miatt kéményhatás is beindulhat. stb. valahogy megcsinálom...asszem kell vennem valami olcsó, de nagy házat, és egy flexet...
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz molnarpeter #16901 üzenetére
nem fekvő házról beszélek. nagy, álló házat elfektetni....
vga-m egy fekvőbe be sem férne...
te is jössz a ventivel. ( )
az egész project arra irányul, hogy ebben se legyen 1 db. sem...
a kisebbik gépem passzívvá tétele előtt is ezzel jöttek többen. legalább adtak némi inspirációt. igaz, jön a nyár, meglátjuk, hogy szeptemberben is ekkora lesz-e még az arcom...alulfeszelés:
mármint mié? több mindenről volt nálam szó...
a kis gépnél a gt210-et sajnos nem lehet, szoftveres ott még tiltva van.nagy gép:
nb, sb, fsbterm a minimu 1.1 v-ot kapja, kisebb nincs.
q9550@3.5 ghz idle 1.25, load 1.16, llc off. - itt még linx és minden stabil. alacsonyabb órajlere nem mehetek, mert kevés.
raam 1.8v@1100mhz. (1200 is megy ennyin, de most erre osztja ki). 1.8v-nál kisebbet nem tud alap, pedig 1.7 körül is elég lenne neki... (long voltage széria)gpu alapfeszen van még. gpu 700@785 mhz megy, így gondolom a 700-on vihetném lejjebb a feszt. de a hüye msi afterburner, amivel bios flash nélkül tudok feszt csökkenteni, visszavesz a gép teljesítményéből. sunyi módon, mert acpu terhelsé nem mutatja, de pl kb. 5%-kal csökkenti a bench pontszámokat, ha fut...
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz szab.tam #16900 üzenetére
Dehogynem, itt egy kép a tápom PH! tesztjéből :
A fekvő házas ötlet tetszik, esetleg egy kiselejtezett HP v hasonló fekvőt mondanék, bár nem túl magasak, így ventivel sem lehet őket olyan jól ellátni, bár ha az oldalához teszel egy-két 12-es ventit, akkor belül és kívül is hatása/uk van... Alulfeszelés megvolt?
mp
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1 humoros
- Motoros topic
- Óra topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851