Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bakitm
tag
Tudtok abban segíteni, hogy milyen forrasztópákát érdemes venni? Az itthoni megpusztult és vennék helyette egy másik. Eddig sok mindent nem forrasztgattam, csak vezetékeket, mert még az orosz időkből hátramaradt pákánk volt itthon. Viszont most egy olyat szeretnék beszerezni, amivel akár ha arra visz a lélek akkor egérben mikrókapcsolót is tudjak cserélni(vagy legalábbis megpróbálni). Ha sok 10k forintba kerülne egy ilyen, akkor egy egyszerűbb is megfelelne úgyse az egérjavítás lenne a fő cél, csak ilyen mellékes próbálgatás.
Előre is köszi a tippeket! -
Bakitm
tag
Ha ilyen hűtő volt rajta, akkor is van szerintem egy egyszerű megoldás.
A két 12-eset egymáshoz erősíted és a borda két végén szépen le tudod fogatni őket. Pontosan nem látom a képen át a helyzetet, de gyors kötözővel vagy hasonlóval csak van olyan hely ahol biztosan tudod rögzíteni a venti párost a két végén. Középen meg esetleg valami kis távtartóval és gyors kötözővel ugyan ezt meg lehet csinálni.
Vagy lehet egyszerűbb, ha csinálsz egy képet a bordáról és onnantól mindenki tuti ugyan arra fog ötleteket mondani, nem másra.[ Szerkesztve ]
-
Bakitm
tag
válasz Aidan85 #21917 üzenetére
Én inkább azt javaslom, hogy a vga-n lévő ventit úgy beállítani, hogy keresztülszívja a bordákon a levegőt. Ezt a levegőmennyiséget a kártya szépen elterelgetné magától olyan helyre ahol nyugodtan tudja folytatni az útját felfelé, így alulra egy venti és ha a vga felett sehol sincs egy kifelé irányuló venti akkor oda is egyet.
-
Bakitm
tag
válasz szacsee #20942 üzenetére
Én amondó vagyok, hogy a házat 2-3 centivel megemelném. Az elejébe hűtővel lefelé befektetném a tápot, ami a ház eleje felé tolná ki a levegőt. Alulra menne egy porszűrő a táp alá. Az alsó hűtőnek is porszűrő ami majd be lesz szerelve. A 2-3 centis talp meg bőven elegendő teret fog nyújtani, hogy mind a táp mind pedig a beszerelésre váró alsó ventilátor levegőhöz jusson és ne csak a port szipákolja fel.
-
Bakitm
tag
válasz szab.tam #20692 üzenetére
Ha vizes block átalakításával akarod megcsinálni, akkor jó pár csövet kéne szerintem kivezetned a blockból ahhoz, hogy elérd a kellő gpu, memória és vrm hűtést, mivel a teljes takarás mellett és csak a gpu környékéről elvezetett hővel azok csövezés nélkül szerintem túlmelegednének. Az oldalról való megfúrás talán a legjobb esélyed, ha már kész vizes blockot akarsz használni és nem magad akarod megcsinálni az egészet. Ehhez annyit tennék hozzá, hogy a fúrásnál én próbálnék minél közelebb fúrni az aljához (alja alatt azt a részt értem, ami a hő felvevő része lesz) csak félő, hogy ha az ember egy kicsit hibázik, vagy egy-két millimétert téved, akkor a block az mehet a kukába. Nem egyszerű, de kivitelezhető. Az meg hogy a teljes block üreget telinyomod pasztával, szerintem nem túl sokat érne, bár jobb, mintha teli lenne levegővel, de ekkora mennyiségnél már eltűnne szerintem az a hő átadó képesség, amiért nem túl vastagon felhordva használni szokták. Én inkább a hővezető csövek környékének fémmel (rézzel) való feltöltését javasolnám. Pl a cső köré fél centis réz elemeket kéne csinálni, ami teljesen passzol a blockba és itt az illesztési hézagok meg a fennmaradó helyek kitöltésére lehetne már pasztát használni szerintem.
-
Bakitm
tag
válasz szab.tam #19103 üzenetére
Akkor én a cső hosszára tudok csak gondolni. Mert a benne lévő anyag a hő hatására annyira kitágulhat, hogy a nyomás miatt lejut az alsóbb szekcióba, bár ennek itt is be kellett volna következnie. Hacsak az alakítás nem befolyásolta.
Csinálj egy próbát alap csővel, valami melegítővel és a melegítőtől való lejtéssel. Ha ott sem jó, akkor az alakítás jó lehetett. Akkor viszont a hosszt mondom.Bár mondjuk nem tudom, hogy alapból nálad lényeges lesz e a hűtőfal elhelyezése miatt.(vagyis szerintem nem mert úgyis a gpu felé lesz a lejtés)
[ Szerkesztve ]
-
-
Bakitm
tag
válasz szab.tam #18840 üzenetére
Az általad szerzett hőcsöveket valahogy nagyon közel kéne tenni az eredeti hűtő csöveihez vagy valahogy hozzájuk gyógyítani, hogy jól elossza a hőt. Amúgy a vga hűtőre talpat is terveztél, hogy valami alátámassza azt, nehogy a vga-nak kelljen már megtartania azt a súlyt.(első ötlet az a jobb szerintem)
-
Bakitm
tag
válasz szab.tam #17377 üzenetére
Én arra gondoltam hogy ahogy az utcsó képen van a borda tömb, ott a hőcsöveknél kicsit bekéne marni a bordatömbbe és vájatokat is kéne bele készíteni, hogy vissza lehessen tolni az alap mugen lemezeket, így meglenne az alap lemezes kinézete aminek két oldalán ott a nagyon nagy borda tömb ami a képen is van.
-
Bakitm
tag
válasz szab.tam #17268 üzenetére
Annyit tudok még javasolni, hogy ha megnézed a kisebb bordákat sokszor ugye sok kis elemből állnak, így javasolnám ,hogy azokat az óriási lapokat kicsit gyengítsd meg és vágjál ki belőle csíkokat vagy csak vagdosd be őket és hajtogasd szét hogy még nagyobb legyen a felület így jobban leadja, ezt a ramokra rakott fémlapoknál is ajánlom ha még azok vannak rajta.
Legalábbis szerintem ennek így működnie kéne és javítani kéne valamit, legalábbis elméletben. Gyakorlatban nem tudom beválik-e.[ Szerkesztve ]
-
Bakitm
tag
válasz szab.tam #17258 üzenetére
Szerintem olyasmit próbálj meg hogy eltünteted a kábel dzsungelt belülről és alul meg fölül kinyitod a házat, a passzív légáram miatt. Ugye a meleg felfelé megy és ennek következtében létrejövő alacsony nyomás miatt alulról hideget szív be magába a ház. Hátha ez is segít valamennyit.
-
Bakitm
tag
válasz macko20 #17083 üzenetére
Kössz. A legrosszabb az volt, hogy a kábeleket már legyorskötözőztem régen, mire idáig eljutottam és azokat nem akartam elvágni és kiügyeskedni a vezetékeket, mindenhonnan hogy a tápot kivegyem, így azt csak kicsit arrébb tudtam forgatni és úgy kellett alóla kivennem a talpat és a másik kettőt visszarakni, ha erre előbb gondolok akkor kb két perces meló lett volna így viszont kicsit tovább tartott. Kezdetnek elég. Úgyis a nagyon távoli cél egy egyedi gépház építés vagy egy teljes mod, de erre még várnom kell.
molnarpeter: Kössz.
-
-
Bakitm
tag
Ma kicsit kitisztítottam a gépem és gondoltam gyorsan lekapom a még januári gányomat, amit akkor elfelejtettem lefényképezni. Íme a képek: [link]
Talán így már több levegőhöz jut a táp, bár nem valami esztétikus megoldás. -
Bakitm
tag
válasz molnarpeter #17055 üzenetére
Most csak én nem értem mi akar ez lenni és hogy miért van rajta ennyi molexcsati hely?
-
Bakitm
tag
válasz wxppro #16968 üzenetére
Az alsó tápos kivitelek nagyon jók énszerintem, ugye a tápnak is jó mert jó kis hideg levegőt szipákol, meg a többi alkatrésznek is mert ha 10k körül vagy afelett áldozunk a házra akkor már a hűtést is jobban meg lehet szervezni benne, mint egy felső táposban szerintem. A kábelhosszokról meg hát annyit, hogy kalkulálni kell és utána nézni, de nagy márkáknál 10-15k körül már olyan tápot kap az ember, hogy annak tuti jók a kábelei max a ház kábel el vezetői tehetnek keresztbe(pl mint nálam a kiegészítő 4 pines a Gladiátorban körbe kellett vinnem mert az elvezetésen keresztül nem ért fel).
-
Bakitm
tag
válasz maszi99 #16742 üzenetére
Az alsó táposat úgy értették szerintem, hogy fogod az alaplapot tartóstul feljebb helyezed és úgy be fér alulra a táp biztosan. Vagyis az alaplap teteje ha oda kerül ahol most a táp teteje van és a tápot teljesen alulra lerakod akkor el kell férnie mindennek, hiába csinálsz sli konfigot, az elvileg nem fog az alaplapon túl lógni lefelé.
-
Bakitm
tag
válasz Beretvás #16208 üzenetére
Egyenlőre ami ötlet van az, hogy egy normál ház méretet csinálnék, így egy lap plexis lenne. A linkelt naplóból megvan, hogy miből kéne az alap vázat összeállítani, az még nem is lenne vészes. Aztán, hogy a hátlappal, ne kelljen annyit szórakoznom, pc bontóból szerzek egy olyan házat amin az még van és megnézem mit tudnék belőle felhasználni. jelenleg az előlap megoldásán agyalok, mivel normál házmérethez kéne valami jól kinéző előlap, ami megtöri legalább egy kicsit is a szögletes túlméretezett tégla hatást. Tervek szépen lassan készülnek papíron.
-
Bakitm
tag
válasz Beretvás #16202 üzenetére
Razer6666, mmcc02, Pista0001: Köszi szépen, szerintem még lesz kérdésem, főleg mivel még csak tervek aztán majd kiderül mi lesz, én inkább félből készíteném. Ha esetleg van valami tanácsotok azt szívesen fogadnám. És még festést kérdezném, hogy érdemes-e és lehet e tartós festést csinálni? (Amúgy az egész projekt a pénztől fog majd függeni, így lehet el fog húzódni sajnos. )
-
Bakitm
tag
Nem tom itt is megkérdezem, hátha ez már megfelelőbb topic. Valaki már épített gépházat alapról? Ha igen akkor alu, acél vagy milyen más lapokból építette? Vagy esetleg valami javaslat?
-
Bakitm
tag
Szerezz egy szegecs fejében lévő mélyedésnél kicsit nagyobb fúrófejet és fúrd le. Bár lehet az is elég ha akkora fúrófejet használsz ami olyan széles mint az a mélyedés, ezt nem tudom pontosan, de ha az egyik nem jön be ott a másik. Szerintem ez a legegyszerűbb megoldás bár utána ott marad a nyoma, hogy valaha volt ott valami(ugye a lyukak a szegecs miatt), de ha az nem zavar akkor hajrá.
-
Bakitm
tag
Fekete szigetellőszalag a tuti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest