Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stylewars_kp
őstag
Danival elkezdtük a rekeszgépet újra elégjól állunk szinte márcsak összekell rakni meg tápegységet beszerezni...
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Stylewars_kp
őstag
Ez úgy vad nekem h pár házba nincs földelés... nálunk ezvolt az első tehendő házvásárlás után. Földelés nélkül életveszély bármilyen eletromos készüléket használni énmár tudom Danival
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Tv
senior tag
Az én szobámban a földelés úgy van megoldva, hogy a hosszabbító egyik dugaljának föld-érintkezője a radiátorhoz van kötve szigetelt rézkábellel. Panelban lakunk, és a nagy szobában alapbó földeltek a konnektorok, a kisszobában viszont nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
S.Y.S.
aktív tag
Akkor nagy blődséget nem írtam a 'nullázással' kapcsolatban. Én speciel a fürdőszobából hoztam el a földelést.
Amit írtál, az meg azoknak szól, akik kertesházban laknak és nincs megoldva a földelés. De mint írtam is, villanyszerelő bevonása erősen ajánlott, ezzel nem érdemes gányolkodni!!!Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/46e4fbbn
-
nesa
veterán
A villanyora elott szinte mindenhol 1 sorkapocsba van kotve a Fold es a nulla mi ugy szoktuk a foldelest csinalni hogy ugye levered a legalabb 3m melyen a(nalunk kozel 6m kellet levenni mivel 3m melyen meg csuma szaraz a fold nyaron ha nem esik) szondat (horganyzott vizcso) ara van hegesztve 6os lagyacel hogy frankon lehessen elvezeti (ha kell) aztan ere csatlakozik a 3 as sodrott sarga-zold rezkabel ere rakotod a grillsuto villasdugojanak 1-ik felet a masikfelere meg a fazist ha frankon mukodik akkor jo munkat vegeztel ha csak a 1 60w ego kepes vilagitani akkor hitvany null erteku a munka+foldeles en akkor tartom jonak ha 3 Kw-os hosugarzo is beizzik.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz TESCO-Zsömle #1583 üzenetére
Megvan a hiba.
Vmi láma User földeletlen T-be dugta az egyik gépet...
Jó alaposan nekidögölődztem mindkét gépnek, meg is ölelgettem őket, de már nem ráznak...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Dani_kp
addikt
válasz BaKeSZ87 #1582 üzenetére
Az f*sza, oké hogy spórolnak, de hogy így??? kicsit brutális. Ki tudja hogy hány olyan hosszabbító van szerte az országba amibe nincs földelés....és amúgy meg a hosszabbítóba magába a dugalljakba meg ott volt az a kis fém pöcök ami a földelés?
https://ingatlan.com/33821564
-
-
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #1579 üzenetére
Ehh, made in china! Feltételezem!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Ez is megoldás, de mivel a fillanyóra fáziskiesésesen mér ezért jobban pörgeti azt mert így nagyobb lesz a fáziskiesés (elveszik a színusz és egyfajta négyszögjel szerűség lesz)
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz TESCO-Zsömle #1576 üzenetére
Meg van a hiba!
A LED-es izének kimegy a 12V a fém házára. Elmés megoldás...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz TESCO-Zsömle #1567 üzenetére
Árulás történt!!
A konnktor földelt!
Mondjuk engem csak akkor ráz a gép, ha vmilyen más forráshoz is hozzáérek. (Pl: Föld, máik gép) akkor is csak ott, ahol vékonyabb a bőr.
De most pl van itt egy ilyen LED-es izé. Na azt egy megpatkolt tépról beüzemeltem és megpróbáltam bedugni a gépbe. Amint a házhoz ér, sziktáz és kialszanak a led-ek. Most vagy fordítva kötöttam be a feszt, és a pirosra megy a fölt a fehérre meg a +, és a fám háza gyak rövidre zár a szgéppel, vagy vmi cudar nagy árulás van!
Megyek is a multiméterért!
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz KillHates #1566 üzenetére
Ha emlékeim nem csalnak, akkor a földelés helyettesíthető nullázással is. Nem egyenértékű, de a semminél többet ér és ott el lehet végezni, ahol nincs földelés vagy nem kivitelezhető.
Nálunk és még sok lakásban így volt 'gyárilag' megcsinálva. Azért kérdezzetek rá villanyszerelő szakinál, de működött a mosógép is így és nem csinált gebaszt.
Kivitelezés elég egyszerű, fázisceruzával kikereseni a 'fázist' és nem AZT bekötni a 'föld' kábelére. Magyarul a '0'-át párhuzamosítani kell a 'föld' helyére. Akkor jó a művelet, ha próbalámpával vagy műszerrel, ezeket mérjük ki: 0+fázis=220V/világit a lámpa/ és föld+fázis=220V/világit a lámpa/TESCO-Zsömle - a TV antenna/koax/ nekem is okoz megrázó élményeket amikor ki-be dugdosom a gépbe és véletlen hozzáérek, ezzel nem tudok mit csinálni, kerülöm
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/46e4fbbn
-
Dani_kp
addikt
Kicsit bizserget...hát ez nem kicsit bizserget....ha ez megráz fél óráig zsibbad a testrészed ahol megrázott az áram.....
Igen olvastam egy másik topicba hogy a csávó így akarja megoldani a földelést a kertes házánál, vagyis csak a számítógép konnektorát, a többit meg ráér később is megcsinálni.
Én is javasolnám itthon, de nem nagyon értek a villany szereléshez...meg anyámnak se tetszene ....pedig lehet h ez lesz, átmeneti megoldásnak megteszi....
Ha a konnektorba van földelés (az az arany színű kis valami) akkor azt nem kell cserélni, hanem elég leszedni, és egy kábelt rátekerni amit majd kivezetek?https://ingatlan.com/33821564
-
nagyúr
OKÉ ÖNGYILKOSJELÖLT OKOSTÓNIK!
Tudtam, hogy ez lesz, ezért nem írtam le elsőnek. Az alábbi kisérlet azoknak szól akiknek bizserget a gépük, de mindenki megcsinálhatja a biztonság kedvéért! Aki társasházban lakik azoknak gondolom központi fűtésük van és van radiátoruk. Ez egy jó földpont feltéve, hogy a szomszéd Rozi néni nem ezt használja a 30 éves Junosztyjához antennának
Gép legyen bekapcsolva. Kell hozzá egy multiméter! Váltóáramra és 200V-os méréshatárra (az analógokat 100V-osra!) kell állítani. A radiátorról kaparj le egy kis darabot hogy a fém kilátszódjon. ÉS MOST ÉSSZEL: a multiméter egyik mérőjét ÜGYELVE, HOGY CSAK A MŰANYAG SZIGETELÉSÉNÉL FOGD nyomd a gép fémes részéhez (hátul ahol mincsen festve vagy eloxálva) és a másik mérőjét EZT IS A MŰANYAG SZIGETELÉSÉNÉL FOGVA nyomd oda ahol lekapartad a radiátort. És máris megvan a 100V körüli elveszett fél színusz! Csupasz kézzel NE PRÓBÁLJÁTOK MEG!!! Azt meg végkép nem ajálom senkinek hogy a gépet megnyalja miközben a pöcsét a radiátornak nyomja! Nem garantálom a frenetikus orgazmust viszont egy mentőorvos defibrillátorral tuti lesz!
Akik családi házban laknak azoknak jó erre a célra egy gázkonvektor is vagy ott is a radiátor. Ezeket kötelező leföldelniük az iparosoknak! Vízcsap nem jó mert ha beviszed a géped a fürdőbe ott földeltek a konnektorok!
Nagy baj nehezen történhet ebből, marad a zsibbasztó csípős rossz érzés ha a géphez nyúlsz (főleg ha az alkarod nyomod hozzá, mert ott vékony a bőr), mert a fél színusz amplitúdója kevés általában a halálos áramütéshez, de akinek gyenge szive ott azért baj lehet. Inkább ami veszélyes, hogy ha bedugsz valami egyéb 220V-os perifériát ami földelt konnektorban van viszont a gép nem, akkor ha még a csatlakozójuk külső háza nem ér össze csak valamelyik tüske akkor sanszos, hogy azon keresztül földel össze és vagy az alaplap vagy az eszköz megy tönkre. Mennyi projektort és laptopot javítottam ilyen problémával! Kifingatták őket a VGA porton keresztűl!! Egy barátom a szemem láttára vágta agyon így a frissen kicsomagolt színes HP lézernyomtatóját, amit én vittem neki! Vihettem vissza!
Sok sikert a méricskéléshez! ZZZZZAPP!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Khaal
őstag
válasz Dani_kp #1570 üzenetére
Albérletben nálunk se volt földelt konnektor. A CRT monitor és a gépház is rázott (nem nagyon, csak kicsit bizsergett). Mivel földszintes családi ház volt egyszerűen megoldottuk a gondot: vaspálcát ledugtuk a földbe, rá egy kábelt ami be lett vezetve a kicserélt konnektorba. Működött is a dolog, utána már nem rázott a monitor, szakszerűnek nem nevezném, de ebben a topikban elfér (kép sajnos nem készült).
-
Dani_kp
addikt
Nekünk tervbe van véve, hogy utólag húzunk be földfelést igaz hogy akkor a falat vésni kell a kábel mentén, de mondtam hogy nem érdekel, mert már a tököm tele van ezzel...egyszer véletlen megmarkoltam az usb kébel fémes részét...kb. 20 percig zsibbadt a bal karom és az egész oldalam. Tovább megyek a crt monitor képernyője is ráz!!!
-
johniee
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #1567 üzenetére
Én meg akármilyen konnektorba dughatom, mert a lakásban nincs földelés Jól megcsinálták.... Kéne vmi villanyszerelő aki újrakábelezné vhogy a lakást (de a falon kívül, mert bebetonozták az eredeti vezetékeket, tehát cserélni nem lehet)
A 6600GT-re rászabtam egy Inteles ventit - > [link]
"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
Nkboy
senior tag
Viszont QRVA VESZÉLYES HA NINCSEN LEFÖLDELVE A GÉP!!!!
Panelban lakom, a szobákban nincs földelt aljzat. Csak a konyhában, fürdőben van védőföldelés. Néha engem is megszokott "csípni"! Mit csináljak? Gondolkodtam rajta, hogy húzok a szobába utólag védőnullát. De, az elosztódobozokhoz nem nagyon lehet hozzáférni. Elég érdekesen vannak a dobozok elhelyezve. Hosszabbítót meg nem akarok keresztül húzni a lakáson.A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nekem 7 éve van gépem, és 7 éve ugyanabba a földeletlen konnektorba hajtom. Eddig még semmi sem ment tönkre emiatt, és nem ölt meg az áram...
(Persze lehet, hogy mégis, és csak kísérteni járok... )Ma viszont nényleg nekiállok és lecserélem az ajzatot.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
nagyúr
válasz Levin01 #1564 üzenetére
Így van amit Dani mondott!
Viszont QRVA VESZÉLYES HA NINCSEN LEFÖLDELVE A GÉP!!!!
Az, hogy egy csatlakoztatott periféria tönkre mehet az egy dolog, mert ahogy a mondás tartja: "kinek nincs a fejében, legyen a zsebében!" , de előforulhat az is, hogy valakit megvág az áram! Sürgősen csináld meg a földelést!!!Te is Dani!
-
Levin01
őstag
Sziasztok!
SilverStone TJ06-os házam van. Full alu az egész, az előlap is.
A problémám, hogy ráz a gép ha hozzáérek
Működésileg semmi baj nincs vele, csak ráz. Gondolom ez nem túl normális -
nagyúr
válasz Dani_kp #1557 üzenetére
A jobb oldali is fához való, keményfához. Azért hullámos a kés "éle" hogy ne szorúljon meg a fában. A lemezvágó kés teljesen lapos.
Gratulálok, hogy fa fűrészlappal olyan szépen kívágtad!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
-
syckaloz
aktív tag
Körbenéztem itthon 3 db olyat találtam, ezekből2 ugyan az. ITT csináltam egy képet. A bal oldali a fához való, az tuti, és talán a jobb oldali lesz a fémes?
-
Dani_kp
addikt
válasz zsolt1129 #1547 üzenetére
Figy én először vágtam fémet dekopírral igaz közel sem lett tökéletes kör (kicsit tojás lett) de csak az elején furcsa utána könnyen belelendül az ember
Más nem fog egy lemezt és végez pár tesztvágást a dekopírral hogy mégis milyen.
A lemezvágót sztem el lehet felejteni... ilyenre szerintem nem alkalmas.https://ingatlan.com/33821564
-
Dani_kp
addikt
válasz syckaloz #1542 üzenetére
Hello.
Én kb. pont egy hete vágtam egy 120-as ventinek helyet a gépház tetejére. Én dekopír fűrészt használtam. Csak fémhez való apró és sűrű fogazatú lap kell bele. amit ki akarsz vágni területet azt rárajzolod a lapra és amit ki akarsz vágni oda fúrsz 2 lyukat h beférjen a dekopír és kezdheted is a vágást . De ügyelj arra hogy a vonal mentén vágd ki, mert ha nem így teszed akkor sokat kell reszelned utána. De ha utólagosan akarod levágni a maradékot akkor könnyen rojtozódhat a kivágott terület széle. (persze ezt is helyre lehet hozni egy kis kalapálással )
-
syckaloz
aktív tag
válasz hossszú #1546 üzenetére
Hú, köszi a sok reagálást . Olyan apró fogút boltba kapni?
Lenne még egy kérdésem: hogyan kezdjek hozzá a felülethez? egyből dekopirral durr a közepébe, vagy valamivel vágjak egy akármit a kivágandó rész közeébe, hogy utána dekopirral tudjam vágni az ívet?
mod: nem köröket akarok, hanem egy téglalapot
[ Szerkesztve ]
-
syckaloz
aktív tag
Sziasztok!
Tervezem, hogy a házikóm tetejét kivágom ~120mm x 240mm mérteben (2db 12cmen venti). Körbenéztem, mivel is tudnám ezt véghez vinni és sajnos csalódnom kellett. Van itthon egy ilyen back and decker (szerintem metrós) dekopir fűrész, megpróbáltam belevágni a régi házikómba, sikertelenűl . Milyen szerszámmal érdemes/könnyű ilyen jellegű vagdosást csinálni? Ugorjak neki flex-el?
-
Dani_kp
addikt
válasz Zalaymate #1540 üzenetére
Oké. Tudom hogy más ha elindítjuk egy irány felé (de mondjuk ő mondta h retro gondolkozzunk) és más ha eltervezzük helyette. Nos akkor azt is olvashattad hogy nem tudta hogy oldaná meg a tft monitor beépítését az íves sarkok miatt, nos én "megterveztem" neki, nagy vonalakba leírtam hogy mi az én elképzelésem és ő jóvá hagyta (de sztem máshogy nem is lehetett volna megoldani.)
Igaz nem is itt volt a probléma, hanem a felfogatásom....nos erről annyit hogy adtunk erre is ötleteket, volt közte jó és rossz is. De majd eldönt hogy fogja felrakni, mivel ő látja, tapintja meg a felületet. Mondjuk erre a célra tényleg alkalmasabb a faragasztó, de a jobb hatás kedvéért még pár helyen csavart is érdemes beletekerni .Na az jó kíváncsi vagyok hogy milyen lesz a moddingod. Elvileg jövő7en az én alakítgatásom is befejeződik és utána már csak a fényezés marad, ami a jövő7en tuti nem lesz meg mivel aki festené megy a balcsira, nem pihenni hanem nyaralót fognak javítani.
Én is gondolkoztam LOGOUT-os írásom de sok kedvem nincs irkálni...de majd alakul valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
Zalaymate
senior tag
válasz Dani_kp #1539 üzenetére
Én elolvasok mindent ebben a topicban és azt is tudom, hogy a modder kért ötleteket, de más, ha elindítjuk egy irány, egy stílus felé néhány kezdeti ötlettel és más, ha nekilátunk helyette tervezgetni.... ennyi.
Az én gépem lassan elkészül.... jövő héten lesz festve, szerencsére ismerősnek köszönhetően metál színre lesz fújva...
Majd készül belőle egy LOGOUT-os írás + sok sok kép a folyamatról és az eredményről.....
(= Zala =)
-
Dani_kp
addikt
válasz Zalaymate #1538 üzenetére
Hello.
Nem akarok én se beleszólni pláne így hogy nem is nekem írtad.....
De ha visszaolvastál (volna) akkor láthattad hogy a modder mondta hogy adjuk neki ötleteket tippeket, hogy mi ként kezdjen neki a munkálatoknak.A másik meg a felfogatás... Stylewars_kp mondta a ragasztót én meg a csavart. Ennyi!
A moddingodhoz meg sok sikert.
-
Zalaymate
senior tag
válasz Stylewars_kp #1537 üzenetére
Hali!
Nem akarok sokat beleszólni, de szerintem jobb lenne meghagyni a kedves modder kollégának a lehetőséget, hogy ő találja ki a gépét!
A másik meg, hogy ilyen hülyeséget légyszi ne írjál már le, hogy egy monitort tartó fa lapot pillanatragasztóval ragasszon be! Ez iszonyat baromság!!!
A ragasztás jó ötlet, de vagy keressen hozzá megfelelő faragasztót, vagy használjon valami univerzális kétpólusú ragasztót, hiszen ennek a lapnak meg kell tartania majd a monitort, hogy ki ne dőljön, ha esetleg mozgatja a gépet és erre azért egy pillanatragasztó nem elég.
Egyébként UP az ötletnek, nekem is ba van tervezve egy hasonló project kicsit későbbre!
(= Zala =)
-
Stylewars_kp
őstag
Újabb 5 letem van! Szerintem hülyén nézzne ki ha facsavarral fogatnád oda*! Bemész egy háztartási vagy mezőgazdasági boltba esetleg festékboltba és ott veszel ragasztót hozzá! Multkor vettem 200 ft ért 5g pillanatragasztót rákentem a fa felületre amit összekívántam ragasztani ,beraktam pillanatfogóba és másnap úgy összeragasztotta a fa anyagot ,hogyí még kicsit feszegettem is az anyagot és egyszerűen nem vált tőle szét még ment egy kicsi véletlen a pillanatfogóra is és azis alig akart lejönni a felületről! Brutális... A facsavar nemszép...
mod.: *az előlapot
[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
-
Dani_kp
addikt
válasz kételkedem #1528 üzenetére
Ez a varázs szem nagyon brutális nagyon jól néz ki , de én soha nem tudnám megcsinálni 1. anyagom sincs hozzá 2. szerszámok sincsenek.
-
Dani_kp
addikt
válasz Stylewars_kp #1527 üzenetére
Nem jól írtam le.....
A disco gömb nem ledekből állna!!! Valahonnan keríteni rendes tükör lapos (vagy milyen ) disco gömböt, mint ami a Transformers-be volt csávó chevy camaro-jaba utána mondjuk 6-8 ledet rögzíteni a TV különböző pontjaiba úgy hogy a gömb felé világítsanak!!! és mikor forog a gömb akkor jó kis hangulat világítás lenne
-
Dani_kp
addikt
válasz kételkedem #1525 üzenetére
Stylewars_kp ötlete volt, én csak a kivitelezést írtam le
Ajtólapot méretre vágni facsavarral felfogatni hogy passzol e, aztán leszedni kivágni a tft monitor helyét és kész ishttps://ingatlan.com/33821564
-
kételkedem
addikt
válasz Stylewars_kp #1530 üzenetére
Nem lesz disco gömb, nyugi!
Tényleg retrós, elektroncsöves stílusú lesz, úgy megoldva, h a TV a lehető leg kevesebbet változzon kívűlrőlHa igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Stylewars_kp
őstag
válasz kételkedem #1528 üzenetére
Ezek szépekám! deha megakarod őrizni a retróságát a tvgépnek akkor teljesen felesleges a disco gömb csak elgicsesíti az egészet.
-
Stylewars_kp
őstag
Valami hűtés sem ártana... Sok melegedő periféria lesz a tvgépedben; monitor.egy egész gép.ledek stb... pár ventit elbírna szerintem de úgy ,hogy hátra és nem vágni ki neki semmi lyukat mert rontaná az összképet ,hogy kivan vágva egy 80 as vagy 120 as ventinek a lyuk, azt úgy meglehetne oldani ,hogy kicsi lyukakakt fúrni nekik és a ventikre pedig húzol barátnő anyuka féle harisnyát és takonypúder vagypedig ahol a hangszóróok lesznek ott egy kicit nagyobb lyukat vágni és bevonni szövettel és a hangszóró alá mellé berakni a ventit így lyukat spórolsz
-
kételkedem
addikt
válasz Stylewars_kp #1526 üzenetére
Valóban
Ha tudnék építeni HDD led és power led helyett egy ilyen varázsszemet, az de jó lenne!
szerk:
A disco gömb egy tükrökkel borított bömb, mely forog és erre irányítasz nagy erejű spot fényt. A gömbbe nem kell áram. Egy egyszerű motor kell ami áttétel segítségével lassan forgatja a láncon lelógatott gömböt.A hűtés nem okoz nagy gondot. A TV doboza épp a jó szellőzés miatt alul gyárilag perforált. Szép hosszant barázdákban ki van marva az egész alja. Tehát elég lesz egy 120-as venti az aljába és egy 120-as felölre valahova!
[ Szerkesztve ]
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Dani_kp #1512 üzenetére
A diszkógomböt forgatni tudnád deha forgatok akkor a ledeket nemtudod h odakötni forog folyamatosan a kábel ami viszi a naftát az nemfog forogni
mod.:esetleg egy olyan kis szerkezettel ami folyamatosan adja neki az áramot mondjuk zsebtelep. Talánmég olyasmivel mint a kerókon a rototr a kormánynál...
[ Szerkesztve ]
-
Stylewars_kp
őstag
TFT beépítése én alapötletem volt kösz van eletroncsövem ha érdekell?
-
kételkedem
addikt
válasz Stylewars_kp #1523 üzenetére
Szia!
(#1460) Ndruu linkkelt nixxis lapot. Tetszik, de a cső önmagában kevés, elktronikát kell köré építeni, programozni kell, ehez pedig nem értek, eszközeim sincsenek hozzá.
Az elektroncsövek valószínű csak meg lesznek világítva, nem működés közben fognak világítani, pedig az lenne az igazi! A megvilágításukra LED vagy pici műszerfal izzó jöhet számításba. A műszerfal izzót 12 helyett 5V-al hajtanám, így sárgásan világítanának.
Dani belerakta a bogarat a fülembe a tft monitor beépítésével! Tegnap mérőszalaggal a kezemben szaladgáltam. Már találtam is egy szekrényt, aminek az ajtaja szinte ugyanolyan mint a TV oldala. Képcső ki, TV előlap lebont , szekrényajtóból vágott lap fel, TFT beépít!Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Stylewars_kp #1523 üzenetére
nixie
LinkbeA könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz kételkedem #1513 üzenetére
Mégegy kis segítség : http://www.vatera.hu/6db_nixie_szamkijelzo_cso_foglalattal_81030925.html
Szép alapanyag...a ledeket úgy gondoltam h olyan sárgás színű legyen vagy hasonló és azzal megvilágítani az eletron csöveket amit tudok is adni ha kellA könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Korábban javasoltátok, írjak a logoutra a gépemmel kapcsolatban, na most sor került erre: [link]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Dimitryj
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
Dimitryj
aktív tag
válasz KillHates #1507 üzenetére
Csak avval egy a gond ott aszongyák, hogy "végy egy állítható fókuszú lézerdióda házat", namos iylent nem lehet kapni m.o.-n szal kell hozzá buherálni tokozást
Márt nagyjából kész is van, csak még kell rajta egy 1-2 dolgot csinálni, meg nincs hozzá rendes lemcsém :SAmúgy márt csináltam egyet egysszer csak én balfasz el is hagytam, de az nagyon frankó lett (márt csak a benne lévő aksik miatt is sajnáltam)
[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
válasz kételkedem #1513 üzenetére
Nincs mit remélem sikerül majd vmi moddolni a TV-vel
-
tupacamaru
veterán
válasz kételkedem #1508 üzenetére
Volt ilyen TV-nk. De rég volt.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Dani_kp
addikt
válasz kételkedem #1511 üzenetére
Az én ötletem ....
A TFT monitor beépítését én úgy csinálnám, hogy az elejét egy az egybe lekapnám és egy új (hozzá hasonló vagy ugyan olyan) falemezt raknék oda és úgy kivágni a monitor helyét és máris nem lenne gond a sarkokkal. Nem pont középre raknám a monitort hanem mondjuk kicsit a bal szélére így mellette vízszintesen könnyen elférne egy dvd író és alatta meg pöpecül ki lehetne alakítani a kapcsolóknak a helyét.
Az oldalaira meg raknék 1-1 120-as ventit (az egyik befele kavargatná a levegőt a másik meg kifele és így tökéletes lenne a légáramlás )
Aztán fognék egy ATX-es házat valami sz*r állapotút és az alaplap tartó lemezét kivágnám és azt raknám a TV hátuljára és az egyik oldalon meg lennének a kivezetések.
A retro díszítő elemeket, kapcsolókat vagy akár mi más kiválasztása már a te dolgod .Esetleg ha valami még eszembe jut levésem ide a topicba.
Remélem adtam valami jó ötletet, tippet.
szerk.: ha gondolkodol plexibe akkor még az az ötletem van hogy TV tetejére egy disco-s gömböt felrakni és pár leddel megvilágítani, esetleg a disco gömböt rákötni egy kis villany motorra ami körbe-körbe forgatná és így érvényesülnének a ledek
[ Szerkesztve ]
-
kételkedem
addikt
válasz Stylewars_kp #1509 üzenetére
"Orion 70 feliratott tükörre polírozni ": satnya minőségű bordás műanyag, nem igazán polírozható.
A TFT monitoros ötlet elgondolkodtat. A nem éppen szögletes képernyő helyének és a sarkosan téglalap alakú monitornak az összehozása érdekes feladat.
A kapcsolók nem nyomógombok, ezért power-reset gombként sajna nem igazán alkalmazhatóak. Viszont a hangerő és feényerőség állító potik akár eredeti állapotukban is kezelhetnének 4 ventit.
Beépített hangszóró megvéve! A régi Genius hangszórók képzeletben már a gépben
Led, neon NEM! Retró stílus lesz az irány! Szépen sejlő elektroncsövek stb.Gyerünk, gyerünk mindenkitől várom a további ötleteket!
[ Szerkesztve ]
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Stylewars_kp
őstag
válasz kételkedem #1508 üzenetére
Be szép! Volnará pár 5letem...
Orion 70 feliratott tükörre polírozni
Mondjuk ha van TFT monitorod az beleépíteni a képcső helyére és a tv hátuljára és oldalára rakni a plexit és így antik és modern és kompakt.
Ahol a gombok vannak ott meghagyni azokat ha rálehet kötni a reset/power gombot, ha nem akkor vmi retrós kapcsolók tökjól nézznének ott ki!
Esetlegmég beépítet hangszórók...
Ledek, ventik, neonokA könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
kételkedem
addikt
válasz KillHates #1507 üzenetére
Sziasztok!
Egy padláson bukkantam rá egy ilyen TV-re. A méretei olyanok, mint egy nagy szerverházé A ház teljesen fa, a külseje politúrozott, magasfényű falemez. Teljesen szép állapotban van.
Terveim szerint kiveszem belőle a képcsövet, a helyét pótolom plexivel. A benne levő elektroncsöves technikát megtisztogatom, néhány rejtett fényforással megvilágítom, és "belógatom" a plexihez.
A képernyő melletti részt, ahol a kezelő szervek voltak, valamint a hangszóró azt kivágnám, az lenne a gép "eleje" . Ide tenném a dvd-t.
Az terv megvalósításához szívesen veszek építő jellegű hozzászólásokat!Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
nagyúr
válasz Dimitryj #1506 üzenetére
Wow, azzal jókat lehet csinálni! És ami a lényeg, hogy azokban olyan dióda van amivel tartósan lehet világítani! A Youtube-on van fent videó, hogy hogyan lehet az LG íróból lézerkardot barkácsolni!
-
Dimitryj
aktív tag
Nah kezembe került egy döglött LG író, lesz is belőle laser (talán gépbe)
-
Dani_kp
addikt
válasz Stylewars_kp #1504 üzenetére
Tudjuk hogy van kisebb, de ha otthon nincs 10*10 csak 20*20 akkor a nagyobb is megteszi
-
Stylewars_kp
őstag
Srácok létezik kisebb zártszelvény is ezcsak egy gépház nem atom reaktor és nemis 1920 at írunk megteszi mondjuk egy 10*10 es zártszelvény is, attólmég masszív lesz ,hegesztésen és anyagminőségen múlik.
-
imibogyo
veterán
válasz Dani_kp #1501 üzenetére
Sajnos el kell, hogy keserítselek....... Mert hiába 30cm a ház, belül ott van a 2-szer 20mm zártszelvény, tehát ha besüljesztett dupla ventiben gondolkozol akkor az nem fér el......
Bár az a 2 centi a ventik meg a fa között nem lenne zavaró, csak akkor nem tudná annyira "kintről" szívni a levegőt, hacsak nem kap valami csatorna, vagy takaró szerséget, hogy csak kintről tudjon levegőt szippantani......
-
Dani_kp
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W EVGA SuperNOVA GQ Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- FSP Hexa+ 500 tápegység
- Be Quiet Pure Base 500DX (Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest