Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyárfás
tag
Most írok amíg mindenki józan, jövőre mindannyian egy osztállyal fentebb végzünk ! Hajrá !
Mondjuk én már ittam kicsit...
-
Gyárfás
tag
Boldog karácsonyt kívánok srácok!
-
Gyárfás
tag
Istenem milyen vicc csoportok vannak már...
VI.947
VI.988Nem szüntetik meg
-
Gyárfás
tag
Mikor leírtam már rájöttem pár hibámra azért
Rájöttem, hogy a csapatszellemre sem figyeltem oda eléggé. Az egyik meccsen ment a MOTS, mert a kövin lazázhattam volna, de nem figyeltem oda és a laza játék kimaradt...
A hozzájárulásokon még el kell gondolkodnom, mert pl a foxtrick sokkal nagyobb pontot jósol pl egy szélsőhátvéd középpálya hozzájárulásához mint ami a valós szerintem (vagy nem tudom használni
).
Én úgy szoktam, hogy a Hattrick alap kalkulátorát használom ( azt a kis pályarész értékelést jobb alul a felállás beállításakor ) vagy HO is jó lehet még.
A középpálya összehasonlítására pedig kifejezetten az "Áttekintés" -nél "Értékelésarányok megjelenítése" -nél bent van a pipa -> ezért egyszer már megszóltak, hogy így nem a valós becslést kapom, de megmondom őszintén, hogy fogalmam sincs mit mutat akkor amikor a pipát kiveszem és elvileg valósabb eredményt látok, mert ha a pipa bent van, akkor szinte pontosan megmutatja a várható arányt, ami adja a labdabirtoklást, amiből egyenesen tudok következtetni a helyzetek számára... Kövi meccsen 10 - 6.5 a középpálya becslése, ami 62% - 38% arány, de az elvileg pontosabb értékelés 81% - 19%Szerk.: Engem most nyilván jobban a középpálya érdekel, mert ahogy írtam is, ott vagyok gyenge általában. A "pontosabb" értékelésarányoknál gondolom a támadóerő-másik csapat védekezése összehasonlításnál a gólszerzés valódi esélyét mutathatja pontosabban bár nekem ez is gyanús...
-
Gyárfás
tag
Érdekelne a felállás, mert azt nem írtad.
Lényegében akiket edzel, azokat a nagycsapatba edzed ha jól értem. Védőkre 300 eFt, az 300.000 eFt?
-
Gyárfás
tag
Srácok, Hali!
Érdekel a véleményetek pár dologban mert úgy érzem, hogy megrekedtem. Én V. osztályban vagyok most, IV-ből estem vissza, 3. szezont nyomom a visszaesés után...
Az a gondom, hogy ellenem ilyen 10-12 középpálya értékeléssel jönnek, és én 7,5-nek már nagyon örülök... Szerintem nem költök sokat a védelemre a középpályával szemben. Idős, 30-35 év közötti játékosokat próbálok venni nem edzett pozíciókra, a hátvédsoromat megtartom akár 40 éves korukig.
Védekezést edzek, 5-4-1, 5-3-2, 4-4-2 felállásokkal játszom, 5 gólt kaptam múlt szezonban. A teljes védősorom vételára játékosonként kb. 400.000 eFt (Védekezés 17-18, életkor jelenleg ~31). Ja és a kapus, 1.150.000 eFt , 29 éves Védés-Védekezés: 13-13, Pontrúgás: 20. Ahol gyenge vagyok, az a középpálya, pedig többségében 2 középső középpályással tolom végig a meccseket, ritkán megy az 5-3-2. Középpályásaim ~550.000 eFt vételár, életkor ~33, jsz: 15-18. Az egyik szélsőm játékszervezése 11, másik 6.
A hátvédsor hozzájárulása úgy tudom, minimális. A csatárok most jelentősebbnek tűnnek még hozzájárulás szempontjából.Az életkorokat azért írom, mert érdekel, hogy esetleg olcsóbban idősebbeket vegyek, vagy fiatalabbra költötök? Általában szerintem öregek a játékosaim és fáradékonyak, min 15%, max 40% az erőnlét miatt a képességromlás, 12% az erőnlétedzésem.
Egy játékos árát legfőképp a főskill nagysága adja és az életkor szerintem. Nem tartom valószínűnek, hogy az ellenfeleim középső középpályásainak ennyivel magasabb a játékszervezése, de szerintem nem is éri meg a magasabb. Esetleg játékszervezést edzenek és azért érnek el nagyobb középpálya értékelést, kombinálva a +1 középső középpályással, aki már csak kb 50%-ával járul hozzá a középpálya értékeléshez, vagy a többi pozíciót értékelem alul...
Szóval nálatok mi a helyzet? Milyen idős játékosokkal játszotok, nagyjából mi az összeállítás lényege?
-
Gyárfás
tag
válasz
musli26 #20873 üzenetére
Egyébként akár a 22 éves csatároknak még edzhetsz játékszervezést és akkor operálhatsz DF-el. Akár már egy, de két védekező csatárral szerintem biztos átléped azt a határt, amit hasonló költségvetésű kontrázó csapat ki tud építeni.
Az ellentámadás taktika már rendszerint bukik ilyen erejű középpálya ellen, mert egyszerűen túl sokat veszít középen és túl kevés lesz a kontra is, mivel kontratámadás nem indul az összes támadásodból, hanem csak egy bizonyos %-ából, és saját támadása a kontrázó csapatnak pedig túl kevés lesz. Olyan 70-30 -as birtoklási aránynál simán előnyben vagy.
Más birtokló csapatok ellen te fogsz többet birtokolni, de nagyon ajánlom, hogy ne kövesd el azt hibát, amit a legtöbb ilyen csapat, és adjál a védelmedre! A középpálya önmagában nem véd meg, a 2 védő nagyon kevés mondjuk egy hasonló költségvetésű minden extrát nélkülöző sima 4-4-2 ellen is. Többségében inkább 3-5-2 és 4-5-1 a nyerő felállás és úgyis kell csere csatár is, tehát nem vesztesz semmit, ha nem játszik az összes egyszerre.
Védekezés offot választanék mindenkinek ezekhez a felállásokhoz középre, szélre pedig nyilván csak 3. skillnek és csak egy keveset.
3.500.000.000-ból kijön simán a közeped, de talán érdemes most már megvárni szezon végét. Akár, ha csak 15-ös játékszervezést veszel is, vegyél inkább mellé minél több védekezést, mivel a jsz-t úgyis ki fogod edzeni. -
Gyárfás
tag
válasz
musli26 #20873 üzenetére
Én jelenleg IV. osztály 3. helyén állok, de ellentámadást játszom, nem birtoklást. Szerintem olyan 16-17-es szintű játékszervezés megy azoknál a csapatoknál, ahol birtoklásra mennek jobban, ja és ez persze csak a középső középpályásnál. A szélsők jsz képességét így nem tudom megítélni.
Mivel mondtad, hogy megvan 3 csatárod, így gondolom nem sok esélye van, hogy DF-et játszass, ennek még meglepően nagy hozzájárulása van középpályához.
Tehát! Valahogy a fentebb említettnél kell majd erősebb középpályát kialakítanod és szerintem ne feledkezz meg az új SE rendszerről, amit most a régi rendszerre építő csapatokkal szemben kihasználhatsz, mivel új játékosokat veszel és olyan SE berendezkedést alakítasz ki, amilyet akarsz.
Elsősorban birtoklásra hajtó csapatoknál most egy fullos pontrúgó és sok jól fejelő játékos hasznos lehet, akiket viszont már nem hátvéd és középső középpályás pozícióba helyeznék el, mivel a technikás jól fejelő ellen esemény sokkal gyakoribb és nagyobb valószínűséggel is eredményez gólt szerintem. Emellett írja a magas XP és alacsony XP eseményeket, amelyeket egy birtokló csapat kihasználhat. Nem fontos ezeket a speceket hoznod, csak a nagyobb birtoklás nagyobb eséllyel hozza ezt az SE-t és könnyebben levédekezed az ellenfél szögletét is, de nem vesztesz azzal sem, ha mondjuk kiszámíthatatlan játékosokat hozol. Itt egy [link] ha még nem találkoztál vele és egy idézet belőle:
"A szöglet (és szöglet+H), magas XP és alacsony XP eseményeknél a labdabirtoklás aránya határozza meg, hogy mekkora eséllyel ki kaphatja meg. A többi eseménynél a középpálya nem számít, csak a speces játékosok száma."Ennyi. Azért feltételeztem, hogy 2-5-3, 3-5-2, 4-5-1 felállásokkal vagy és birtoklásra hajtasz, mert írtad, hogy játékszervezést edzel.
-
Gyárfás
tag
Srácok, valaki megmagyarázná nekem hogy mit jelent egészen pontosan a "támadó közvetett pontrúgás értékelés" ? Nagyon sok helyen látom, de nem tiszta, tudtommal csak pontrúgás képesség van, közvetett pontrúgás képesség nincs, meg aztán mitől támadó
csak a támadó játékosok számítanak a számolásnál?
Honnan érdemes mostanában tudakozódni ilyen dolgokról?
Én most a hattrick press-t olvasgattam, mivel az oldalak amiket nézegettem eddig, a hattrick wikivel együtt már kicsit elavultak. -
Gyárfás
tag
válasz
brucka #20828 üzenetére
Az a kérdés, hogy megér-e egy specet a főskillből 2 szint, mert kb ennyibe kerül a spec, tekintve hogy szélsőnek/középső középpályásnak egyáltalán nincs gólszerzése, de pl a gyors spechez is pluszba kell venni. Tehát költesz rá sokat. A sima jól fejelő meg pláne most, nagyobb eséllyel fog technikás támadó ellen gólt kapni és akkor még ott van a kiszámíthatatlan öngól, illetve az időjárási randomtényező, ami nekem pl az utóbbi két szezonban a fontos meccseken kedvezett az ellenfélnek, így kb pont emiatt vagyok még mindig ott, ahol.
Vettem egy technikás középső védőt, hogy kipróbáljam ezt az új specet, de az időjárási tényező miatt vennem kéne mellé egy erőteljeset is, hogy kikompenzáljam és ez így + 10-10% árban a két játékosra, nem biztos, hogy megéri.
Nekem nincs olyan nagy tapasztalatom, csak érzetre írtam amit írtam, de szerintem ez egy jó erős becslés. Kíváncsi vagyok a Te véleményedre is!
-
Gyárfás
tag
Egyébként jó a téma, tetszik!
Ha most újrakezdeném a játékot, akkor biztos, hogy középpályán erősítenék, lehet, hogy kipróbálnék egy 4-3-3 felállást védekezőre állított csatárral. 40% hozzájárulásuk van a KP-hoz és kevesebbet veszítenek a középső támadás erejéből, mint a középre tolt szélső a szélső támadás hozzájárulásából.
Edzenék nekik offnak átadást vagy stílszerűen játékszervezést. Az extrém erős középpálya mellé elég erős védelmet adhat a 3 védő is a kapussal. A középső támadás pedig teljesen használható maradna. + talán egy-két spec, pl egy erőteljes normál csatár.
-
Gyárfás
tag
válasz
brucka #20824 üzenetére
Igazság szerint CA-ra tartok kb remek-nagyszerű átadással rendelkező védőket, és mivel más, nem CA csapatoknak csak a középpályások/szélsők és csatárok rendelkezhetnek átadással, így nekem hozzájuk képest ennyivel is több átadásom van csapatszinten az erősebb széleken/középen támadás taktikához. Távoli lövések taktika az egészen más, a kreatív játék meg nem mozgat meg valahogy
. Fölöslegesnek érzem egy mindenre jó csapat kialakítását, mert az inkább semmire sem lesz jó. Szóval így igyekeztem lefedni ezt a 3 taktikai lehetőséget, és szerintem ez így ebben a formában elég jó is, pláne hogy off-skillnek átadást vásárlok a többi mezőnyjátékosnak is, mert védekezést úgyis edzek, de megmondom őszintébe, hogy szerintem majdnem drága még ez a CA is, sztem tényleg hatékonyabb specialitás nélküli játékosokat, sima off-skill nélküli védőket, és full középpályát tolni.
Egylegővelennyi
-
Gyárfás
tag
válasz
brucka #20818 üzenetére
Üdv!
Mostanában igencsak hanyagoltam a fórumot
, de azért igyekszem.
Hát nehéz kimatekozni a játékot, nem is az a lényege, de jó ezzel foglalatoskodni, az biztos
. Oszd meg mire jutottál!
Én elköteleződtem az ellentámadás taktika mellett és védekezést edzek, de ha objektív véleményt kellene mondani, talán még mindig a birtokláson múlik a játék.
Tudtommal változás csak annyi, hogy más lett az SE-k előfordulási valószínűsége és gólra váltási esélye, illetve az új SE-k. Tulajdonképpen úgy tűnik, hogy mindenből megéri 1-et tartani, de a két egyforma SE már jóval kevesebb valószínűséggel rendelkezik. Nem tudom, megéri-e valamit halmozni. -
Gyárfás
tag
válasz
--Ham-- #20813 üzenetére
Gratulálok!
Hanyagoltam a fórumot, de nem hanyatlott a lelkesedés.
Nem sikerült az osztályozóm negyedikbe, így maradt az öt, pedig erősebb csapat voltam, de idegenben sérültekkel sajnos nem ment.
A szezon nem indult túl jól volt egy döntetlenem mindjárt az első meccsen de legalább rájöttem, hogy a 30%-70% támadás-védekezés arány nem elég a gólhoz. Mit gondoltok erről? Nyilván ha van 9-11 támadása egy csapatnak egy meccsen, akkor elég lehet, de 5-7 támadás esetén nem valószínű a gól, max. lehetséges. -
-
Gyárfás
tag
válasz
Patrick #20808 üzenetére
Akkor bejött a taktika! Gratulálok!
Nálam a csoport elsőség az utolsó meccsen múlt, nem lazázhattam, de előtte végig azt toltam. Döntetlen lett, így éppen meglett az első hely...
Az osztályozón egy hasonló erejű csapat ellen fogok játszani, és lesérült a kapusom, és egy szélsőm is még a szezon közepe-vége fele úgy 6 hétre... A szélsőre volt pénzem, már érett egy ideje, pár meccset már eltöltött nálunk az újonc, de kapusból vennem kellett egy öreget olcsón, úgy 90.000.000-ért. Valamire való kapus nélkül mégsem mehetek egy ilyen fontos mérkőzésre, főleg CA taktikán. Hogyismondjam, olyan mint micsoda nélkül izélni... -
Gyárfás
tag
Szezonvége... Aki túlélte jelentkezzen!
Patrick?
-
Gyárfás
tag
Tudja valaki, hogy miért lehet barátságos mérkőzésen belga csapatot választani ellenfélnek?
-
Gyárfás
tag
Azért kérdeztem azon felül, hogy kíváncsi vagyok, mert én jellemzően a legerősebb ellen játszom az első meccset és utána erő szerint csökkenő sorrendben a többit. Így most jönnek a könnyebb játékok.
2. hely, 11-5 az arányom, az elsőnek 12-4. 3 győzelem, 2 döntetlen, az elsőnek 4 győzelem, 1 döntetlen.
Jövő szombaton fog játszani egy nehéz meccset, amin még bukhat...
-
Gyárfás
tag
Szezon közepe felé, ki hogy áll?
-
Gyárfás
tag
Ez a hattrick organizer egy nagy rakás krucifiksz ellentámadás taktikán... 92%-ot jósolt az ellenfél csapat győzelmére 68-32 -es birtoklásra és a 32%-os birtoklásom ellenére 2-1 ide...
Tapasztalataim szerint 60-40 -es birtoklás teljesen jó CA taktikán, a HO nem számol jól...
-
Gyárfás
tag
Megéri váltogatni az edzéstípust?
-
Gyárfás
tag
válasz
Patrick #20785 üzenetére
Hát sajnálom, rossz így indítani a szezont. A csapatrészek ereje számít egyébként, nem az egyéni, bár gondolom tudod. Ettől függetlenül az 54%-ával nyugodtan lehetett volna akár csak 5 helyzete, nemhogy 5 gól...
Én eddig, mióta úgy érzem van egy kis tapasztalatom a játékban, szerencsére ritkán futottam bele ezekbe, lekopogom. Nekem régen a szögletgólok tűntek fel, meg a szabadrúgások. Vettem egy nagyon drága pontrúgó játékost és pár jól fejelő játékost és láss csodát, betömődtek a lyukak. Én is szerzek potyákat és ellenem is kevesebb a potyagól. Most az SE rendszer felborult, nem tudom mi lesz belőle, de egyelőre működött. Talán egy ilyen meccsem van per szezon.
Szerk.: Különben azért "jó" az ilyen elferdült meccs, mert így legalább a hosszútávú tervezés számít, nem az adott meccsen való győzelem. Szerintem semmiképpen ne add fel amit terveztél, következetesen hajtsd végre és ha bebukod, akkor kövi szezonra okosabb leszel.
-
Gyárfás
tag
Esik
-
Gyárfás
tag
4-4-2 CA, nem fogok embert.
3 perc kezdésig, izgulás ON
-
Gyárfás
tag
válasz
Littoral #20779 üzenetére
Így ezzel a választással tulajdonképpen 65%-os veszteséged lesz. Ebben az esetben legalább 5 szinttel kellene nagyobbnak lennie a védőd Védekezésének, mint a középpályás játékszervezésének, hogy egy hajszállal többet nyerj mint amennyit vesztesz. Nem lehetetlen, mert a játékszervezés jóval drágább skill a védekezésnél, szóval elviekben lehet annyival erősebb a védőd.
Nekem már az agyam berohad a sok agyalástól... Minden szezonban egy nehéz meccsel kezdek, most például egy olyan csapat, akivel még sosem játszottam, úgyhogy nem tudok semmit. HO szerint legjobb esetben 21% eséllyel nyerek, ő pedig 42%-os eséllyel. Tapasztalatból a kb 60-40-es birtoklással CA-val hoznom kéne, mert a támadásom és védekezésem is erősebb, igaz csak hajszállal. És most itt ez az emberfogás, ez is új, megőrülök..
-
Gyárfás
tag
válasz
Littoral #20776 üzenetére
Nézd mit találtam:
(Nem kevés keresgélés árán.)
Sokat nem mond, de végülis van odarajzolva egy valami képlet, egy kicsit egyértelműsíti, hogy mi számít közelnek és távolnak, továbbá lejön belőle, hogy gyakorlatilag csak védő lehet emberfogó, még ha középpályásként kell is játszatni hogy középpályást fogjon.Az a fontos részlet viszont hiányzik belőle, hogy az emberfogó nem járul hozzá a csapat taktikájához, tehát nálam pl. 4-4-2 lesz a kövi meccsemen és ca-val megyek, de így csak 3 játékossal számolódik a taktika szintje, hacsak nem hiúsul meg valami okból kifolyólag az emberfogás...
-
Gyárfás
tag
válasz
Littoral #20774 üzenetére
Először is üdv!
Másodszor, nem hiszed el öregem de éppen most ötlött fel bennem és éppen most ezt szerettem volna kérdezni én is
Úgy néz ki, hogy az ellenfelem IV-ből esett vissza hozzánk 4-5-1 -et fog játszani én kontrázok 4-4-2 -vel idegenben. A középpályát rendeztem, MOTS-al 57-43 labdabirtoklás, de majdnem az enyémhez mérhető védelme van és majdnem az enyémhez mérhető támadóereje. Az a baj, hogy ez a majdnem nagyon csekély, pedig a középpálya rovására a támadás/védelem érezhetően jobb kéne legyen... Ha lefognám az egyszál csatárát, akinek amúgy is kiemelkedő az egyéni teljesítménye a többi csapattaghoz képest (legjobb játékosuk 10,5 csillaggal)...
-
Gyárfás
tag
válasz
Patrick #20771 üzenetére
És ezek az újonnan vásárolt játékosok, tehát a többi ennél gyengébb. Ügyeskedéssel lehet csak bent maradni, szerintem
De nagyon örülök neki, hogy gyülekezünk
Hátha lesz itt egy kis foci élet.
Ui.: feltettem foxtricket
Tud ez olyat, hogy emlékszik a játékosok fejlődésére? Vagy tudtok valami hasonlót? -
Gyárfás
tag
válasz
Patrick #20767 üzenetére
Kiváló ötlet!
Én így kerültem a jelenlegibe, csak egy igazán erős csapat volt amikor jöttem, de velem együtt érkezett egy másik is, szintén cserélt
Azóta nem váltogatok, kiböjtölöm és inkább erősebb leszek IV-ben.
Idén van esélyem továbbjutni, csupa középpályát erősítő csapat van én meg kontrázok a kezdetek óta... Mindenki verhető, 2-3 igazi riválisom van.
-
Gyárfás
tag
válasz
Patrick #20763 üzenetére
Végülis csak az utolsó kettő helyezés esik ki biztosan. Ha most jutottál tovább, akkor a csoportodban kell lennie még egy hozzád hasonló erejű csapatnak akit talán meg tudsz verni. A többi ellen meg jó a döntetlen. Kíváncsi lennék, hogy tényleg sikerülhet-e így bent maradni, de persze ezt csak akkor tudod megjátszani ha az edzésprogramod is megengedi
A mostani csoportomban épp 6. helyen maradt bent egy csapat, aki erősebbek ellen egyszerűen csak játéktördelést választott, de ő 4-4-2 -vel csinálta ezt és így gólt is szerzett. Játéktördeléshez meg sok védekezés kell. Meg erőnlét...
Mit edzel?Szerk.: Persze az osztályozót le kell játszani ha 5. vagy 6. helyen végez az ember, de akkor legalább van remény
-
Gyárfás
tag
válasz
Patrick #20757 üzenetére
Jééé, egy embeeer...
Hát hallod veszett egy csoport lehet a tied. Én is V-ben vagyok, és nem unalmas az élet, aki leesik hozzánk az nem jut vissza egyből, aki felmegy az nem esik vissza, de nálam 160k-nál nincs nagyobb játékos. Szerintem válts amíg lehet
Szerkesztve: véletlen elküldtem az első sor után, annyira megörültem...
-
Gyárfás
tag
Sziasztok!
2011 óta nyomom ezt a játékot változó intenzitással.
Látom, hogy a topic kicsit kihalt, gondolom a sok változás miatt... Remélem még azért vagytok néhányan, szívesen dumálgatnék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós kamerák
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Microsoft Edge
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- OLED monitor topic
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Eladó Google pixel 7pro 8/128
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest