Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandleee
tag
válasz
Sixkiller6 #20943 üzenetére
dupla védekezés
-
Sixkiller6
őstag
ifiakadémia kérdés: védőket edzek, mi a jobb
1) elsődleges egyéni, másodlagos védekezés
2) elsődleges védekezés, másodlagos egyéni
3) elsődleges védekezés, másodlagos átadás -
Sixkiller6
őstag
válasz
jkrisztian #20941 üzenetére
keret: az elején felesleges két teljes keret, annak majd akkor lesz értelme, ha a kupában tudsz menni pár kört és az szépen kitermeli az árukat. nyilván minőségi cserék kellhetnek
ifi akadémiai megfigyelő: mivel 1M az áruk, szerintem simán belefér a 3 már az elején is, annyi pénz van a játékban.
szerintem remek alattit kár felhozni, olcsóbb megvenni és nincs lutri. illetve ha jónak néz ki, de nem látszik még minden tulajdonsága. max megy a levesbe.
edzés nélkül nincs fejlődés nagy csapatban. ha játszott akkor persze a tapasztalat nő
(szerintem)
-
jkrisztian
aktív tag
válasz
Drughi #20940 üzenetére
Nagyon köszi
Tényleg jól megugrott az ára, de sikerült végül szerezni helyette másik két fiatal kapust, nem annyira jók mint akit linkeltem, de azért megteszi.
Lenne pár kérdésem még, kíváncsi lennék a véleményetekre.
Mekkora kerettel dolgoztok? Beszereztem pár tapasztaltabb játékost, jelenleg 27 fős a keret, gondolom érdemes lenne eltanácsolnom néhányat. 20 fős keret elég lehet vagy még ennél is szűkítsem le jobban?
Ifi játékosmegfigyelőből mennyit alkalmazzak? Lehet, hogy túltoltam mert jelenleg hármat alkalmazok.
Mikor érdemes nekem mint kezdőnek leigazolnom egy ifit? Milyen adottságai legyenek?
Őt leigazoltam, de így utólag gondolom nem kellett volna[link]
A játékosok képességei fejlődnek valamennyire edzés nélkül is, vagy csak az edzett képességek fejlődnek? Teszem azt én most védés edzést tolok a csapatnak, de ha játszik folyamatosan egy 17 éves csatárom, akkor neki a mentális képességein kívül más képességei nem fejlődnek?
Bocsi ha olyat kérdezek ami a hattrick "szabályzat" leírásban benne van, elolvastam mindent de lehet valami elkerülte a figyelmemet vagy nem ragadt meg a koponyámban.
Nagyon köszi a segítséget.
-
Drughi
addikt
válasz
jkrisztian #20939 üzenetére
Ő tökéletes alapanyag, de drágább lesz. Én megfelelő főskillel kezdeném, hogy maradjon pénzed a többi posztra is.
Barátságos meccsen csak az a fontos, hogy az edzett játékosod megkapja a 100%edzést.
Én a sérülések veszélye miatt oda csak töltelék játékosokat használok. Az elején úgy sem lesz pénzed 2 teljes sort venni, örülj ha 11 épkézláb játékosod lesz. -
jkrisztian
aktív tag
válasz
Drughi #20938 üzenetére
Igen most kezdtem. Nagyon régen már játszottam 2-3 szezont, de valami miatt abbahagytam, de konkrétan már semmire sem emlékszem.
Ilyen fiatal kapusban gondolkodjak vagy azért szánjak rá többet? [link]
79 000 eft van jelenleg a kasszában.A barátságos meccseken a teljes keretet rotáljam? Szóval igyekezzek létrehozni egy csapatot a barátságos és a tétmérkőzésekre is?
-
Drughi
addikt
válasz
jkrisztian #20937 üzenetére
Ha most kezdted a 0-ról, akkor javaslom a kapus edzést elsőnek.
2db 17éves megfelelő védésű ifit vegyél, egyik a bajnokin, másik a barátságos meccsen védjen.A többi posztra szerintem érdemesebb 27-32 év közöttieket igazolni, akinek már van értékelhető tapasztalata és kicsit magasabb fő képessége.
-
jkrisztian
aktív tag
Tudnátok egy újoncnak pár jó tanácsot adni, mi az amire figyeljek oda, milyen irányba induljak el? Fiatalokat vagy inkább idősebbeket igazoljak?
-
Drughi
addikt
válasz
Sixkiller6 #20934 üzenetére
Az ifiknek is csak akkor van "ára" ha a szezon elején jön fel 0 naposan.
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Drughi #20932 üzenetére
bő 20 éve kezdtem, akkor nagyon sokáig játszottam, most elővettem.
eszméletlen h mekkore infláció volt, akkor egy 10-11es játékost alig tutdtam megvenni több év játék után, most meg 10-30 millió körül vannak.
Elindítottam az ifiakadémiát, épp most találtam egy 15 évest aki remek szintre mehet fel. ebből már akármi is lehet. -
jkrisztian
aktív tag
A topic fellendülésének köszönhetően újra elővettem a játékot. Millió éve játszottam vele utoljára.
-
Drughi
addikt
válasz
Sixkiller6 #20930 üzenetére
Sose nézem az ifi meccseim eredményét.
Ez egy "inkubátor", 2-3 játékos edzése a fő cél, akiket felhozva haszonnal tudok eladni, vagy ha beillik az edzésembe akkor kinevelek.
Most fogok váltani, 2 saját nevelésű legendás védőm van, saját ifiből, most jönnek a csatárok.
2-3 szezononként akad értékelhető játékos csak.Ha az eredményre akarsz rámenni, akkor 18 évesekkel fogod elérni csak, egyéni eddzés mellett, de abból profit nem lesz.
-
Zsohi
őstag
válasz
Sixkiller6 #20930 üzenetére
Üdv, Jobb ifi játékosokat húzott és előrébb tartanak az edzésben. Amúgy most úgy rémlik nem rég nyúltak hozzá és valamelyest értékesebb ifiket lehet húzni, tegnap a sok sz@r után nekem is bedobott egy tiszteltséges 15 éves "jó" szélsőjátékkal rendelkező jó fejelő playert.
-
Sixkiller6
őstag
üdv, van itt még valaki?
Ifiakadémia indításához, működtetéséhez keresnék valami anyagot, de a hattrick belső fórum-motorja ugyanolyan sz@r mint 20 éve volt.
és nem értem, hogy az ifimeccseimen az ellenfélnek honnan vannak 7-8 csillagos emberei -
Littoral
aktív tag
válasz
#35581184 #20927 üzenetére
A ligatáblázat fölött ott egy információ, hogy pl. "Ez a csoport az értékelések alapján 146. helyen áll az osztály 256 csoportja közül."
A csapatokat úgy szoktam osztályozni, hogy megnézem az össz-TSI értéküket, abból nagyjából lejön, hogy milyen erőt képviselnek és mi a követendő taktika velük szemben. Csapat > Játékosok > Jobb oldali oszlopban a játékosok listája alatt: Csapat (Összesen). -
törölt tag
Felkerültem V-be, ez elég kemény dió.
Hol tudom megnézni, hogy milyen erős a csoport? -
Gyárfás
tag
Most írok amíg mindenki józan, jövőre mindannyian egy osztállyal fentebb végzünk ! Hajrá !
Mondjuk én már ittam kicsit...
-
-
Gyárfás
tag
Boldog karácsonyt kívánok srácok!
-
Gyárfás
tag
Istenem milyen vicc csoportok vannak már...
VI.947
VI.988Nem szüntetik meg
-
Gyárfás
tag
Mikor leírtam már rájöttem pár hibámra azért
Rájöttem, hogy a csapatszellemre sem figyeltem oda eléggé. Az egyik meccsen ment a MOTS, mert a kövin lazázhattam volna, de nem figyeltem oda és a laza játék kimaradt...
A hozzájárulásokon még el kell gondolkodnom, mert pl a foxtrick sokkal nagyobb pontot jósol pl egy szélsőhátvéd középpálya hozzájárulásához mint ami a valós szerintem (vagy nem tudom használni
).
Én úgy szoktam, hogy a Hattrick alap kalkulátorát használom ( azt a kis pályarész értékelést jobb alul a felállás beállításakor ) vagy HO is jó lehet még.
A középpálya összehasonlítására pedig kifejezetten az "Áttekintés" -nél "Értékelésarányok megjelenítése" -nél bent van a pipa -> ezért egyszer már megszóltak, hogy így nem a valós becslést kapom, de megmondom őszintén, hogy fogalmam sincs mit mutat akkor amikor a pipát kiveszem és elvileg valósabb eredményt látok, mert ha a pipa bent van, akkor szinte pontosan megmutatja a várható arányt, ami adja a labdabirtoklást, amiből egyenesen tudok következtetni a helyzetek számára... Kövi meccsen 10 - 6.5 a középpálya becslése, ami 62% - 38% arány, de az elvileg pontosabb értékelés 81% - 19%Szerk.: Engem most nyilván jobban a középpálya érdekel, mert ahogy írtam is, ott vagyok gyenge általában. A "pontosabb" értékelésarányoknál gondolom a támadóerő-másik csapat védekezése összehasonlításnál a gólszerzés valódi esélyét mutathatja pontosabban bár nekem ez is gyanús...
-
Drughi
addikt
válasz
Gyárfás #20918 üzenetére
Mindkét kérdésre igen a válasz.
Amíg megy a csatár edzés addig 2-5-3 vagy 3-4-3 a felállás. Amint áttérek az átadásra, terveim szerint 2 csatáros játék lesz csak és a 6 edzett csatáromból 3at tartok meg, 3at pedig eladok és abból erősítek. Így elég változatos felállások lesznek elérhetőek, mert ha akarom játszok 1 támadóval, vagy akár 3mal is, ahogy az ellenfél megkívánja. -
Gyárfás
tag
Érdekelne a felállás, mert azt nem írtad.
Lényegében akiket edzel, azokat a nagycsapatba edzed ha jól értem. Védőkre 300 eFt, az 300.000 eFt?
-
Drughi
addikt
válasz
Gyárfás #20916 üzenetére
Én ~ 2 évig vegetáltam csak, nemrég kezdtem újra időt fordítani a csapatomra, jelenleg ~ 7mrd a vagyonom, ebből 3,5mrd a készpénz, de nem szándékszom sokat költeni.
Most VI. osztályban vagyok, de az értékelések alapján a 2. legerősebb csoport, direkt átraktam magam, amolyan próba kép, mert aki itt jól szerepel, az az V. osztályban is megállja a helyét szerintem.
Nálam így néz ki a csapat:
Gólszerzés edzés, de nem akartam 17 évesekkel kezdeni, így 19 évesen vettem őket, jelenleg 20 évesek 14-15ös gólszerzéssel, 7-9-as átadással. A tervben az van, hogy 18-as szintig edzem őket, aztán váltok.
Középpályán 12-13as játékosok vannak, a célnak megfelelnek. A gsz edzés után átadás következik majd, ami érinti a középpályát. Ide tervezek majd venni 22-23 éves már magas 16-18as szintű játékszervezéssel bíró játékosokat. Így egyszerre kap majd edzés a középpálya és a támadó szekció.
A védőkre és a kapusra egyaránt 300e ft körüli összeget költöttem, fiatalok, 23-26 évesek.Nekem nem jöttek be a túl koros játékosok, mert annyival nem olcsóbbak, hogy hosszabb távon is megérje. 1-2 szezonra jól, vagy hogy pótoljanak egy kiesett játékost.
A tervem az, hogy ha összeállt a csapat, akkor a hátsó alakzatot erősítem majd meg idősebb játékosokkal, hátha sikerülne a IV. osztályt megcsípni. 1x már sikerült..
-
Gyárfás
tag
Srácok, Hali!
Érdekel a véleményetek pár dologban mert úgy érzem, hogy megrekedtem. Én V. osztályban vagyok most, IV-ből estem vissza, 3. szezont nyomom a visszaesés után...
Az a gondom, hogy ellenem ilyen 10-12 középpálya értékeléssel jönnek, és én 7,5-nek már nagyon örülök... Szerintem nem költök sokat a védelemre a középpályával szemben. Idős, 30-35 év közötti játékosokat próbálok venni nem edzett pozíciókra, a hátvédsoromat megtartom akár 40 éves korukig.
Védekezést edzek, 5-4-1, 5-3-2, 4-4-2 felállásokkal játszom, 5 gólt kaptam múlt szezonban. A teljes védősorom vételára játékosonként kb. 400.000 eFt (Védekezés 17-18, életkor jelenleg ~31). Ja és a kapus, 1.150.000 eFt , 29 éves Védés-Védekezés: 13-13, Pontrúgás: 20. Ahol gyenge vagyok, az a középpálya, pedig többségében 2 középső középpályással tolom végig a meccseket, ritkán megy az 5-3-2. Középpályásaim ~550.000 eFt vételár, életkor ~33, jsz: 15-18. Az egyik szélsőm játékszervezése 11, másik 6.
A hátvédsor hozzájárulása úgy tudom, minimális. A csatárok most jelentősebbnek tűnnek még hozzájárulás szempontjából.Az életkorokat azért írom, mert érdekel, hogy esetleg olcsóbban idősebbeket vegyek, vagy fiatalabbra költötök? Általában szerintem öregek a játékosaim és fáradékonyak, min 15%, max 40% az erőnlét miatt a képességromlás, 12% az erőnlétedzésem.
Egy játékos árát legfőképp a főskill nagysága adja és az életkor szerintem. Nem tartom valószínűnek, hogy az ellenfeleim középső középpályásainak ennyivel magasabb a játékszervezése, de szerintem nem is éri meg a magasabb. Esetleg játékszervezést edzenek és azért érnek el nagyobb középpálya értékelést, kombinálva a +1 középső középpályással, aki már csak kb 50%-ával járul hozzá a középpálya értékeléshez, vagy a többi pozíciót értékelem alul...
Szóval nálatok mi a helyzet? Milyen idős játékosokkal játszotok, nagyjából mi az összeállítás lényege?
-
Drughi
addikt
Üdv,.Egy ideig csak vegetáltam, de nemrég újra kezdtem
Egy dolog tűnt fel: a kapusok árai elszálltak nagyon. Miért?.
Fiatal eladó kapus is alig van. Valamit refirmáltak ezen? -
Di Natale
senior tag
Aktív még a Hattrick? Vagy azóta már más manager játékkal nyomultok? Nem tudom érdemes-e újra elkezdenem.
-
törölt tag
Nekem most megint új lesz, megyek be is logolok.
Kicsit mintha elmondásotok szerint elment volna casual irányba? -
Zsohi
őstag
Nekem kezd elmenni a kedvem a játéktól, az elmúlt évek "fejlesztései" egyáltalán nem nyerték el a tetszésem. A játékosok túl gyorsan fejldőnek, túl sok pénz van a kluboknál, az új dizájn kiölte a játék szellemiségét. Mivel már legalább 10 éve aktívan játszom, így képtelen vagyok elegedni, de már tényleg csak ez tart játékban.
-
Patrick
addikt
válasz
#35581184 #20899 üzenetére
2 megszakítással 2001 óta tolom. Picit igen, jó lett volna, valami frissítés, modernizálás, innováció, kinézetre és belsőleg is...
Kapust edzek, most már mindenhol minimum titániak a srácok, kövi szezonban, ha feljutok, mehet a IV remélhetőleg.
Még a powerplaymanagert tolom.
-
Patrick
addikt
Akad...
Bár nem tudom még meddig...
-
törölt tag
Van még itt valaki aki játszik és fórumozik is?
-
musli26
tag
Sziasztok!
Valaki aki használja a Hattrick Organizer programot (64bit) hogyan tudnám feltelepíteni?Van egy 33éves 10napos játékosom belőle edzőt akarok csinálni.
Tapasztalat 11 vezetői képesség 5.
Mennyi idő még 5ről 6ra növekszik a vezetői képessége?
Mit kell csinálnom vele? -
ftc
nagyúr
Eddigi ifi eladások:
kapus 7-es TSI 3200 - 21 000EUR
csatár 7-es TSI780 - 42 000EUR2db KP-t felhoztam - jelenleg edzem - az eladom
szal elegge minuszos az ifi akademia
-
ftc
nagyúr
Vkinek aki kapsut edz? 445430098
-
ftc
nagyúr
Mennyire vinné le a csapat teljesítményt ha szélső helyett jsz lenne a dominaálló érték?
-
ftc
nagyúr
Felhoztam első ifim - igaz semmi extra - de most botok ellen nyomom - oda meg elég...fejlődik még azt ha normális árat kapok érte mehet...
-
ftc
nagyúr
Húztam egy max jó(7) képességű szélsőt... de KP edzésnél nem lesz vele szerencsém...
-
Gyárfás
tag
válasz
musli26 #20873 üzenetére
Egyébként akár a 22 éves csatároknak még edzhetsz játékszervezést és akkor operálhatsz DF-el. Akár már egy, de két védekező csatárral szerintem biztos átléped azt a határt, amit hasonló költségvetésű kontrázó csapat ki tud építeni.
Az ellentámadás taktika már rendszerint bukik ilyen erejű középpálya ellen, mert egyszerűen túl sokat veszít középen és túl kevés lesz a kontra is, mivel kontratámadás nem indul az összes támadásodból, hanem csak egy bizonyos %-ából, és saját támadása a kontrázó csapatnak pedig túl kevés lesz. Olyan 70-30 -as birtoklási aránynál simán előnyben vagy.
Más birtokló csapatok ellen te fogsz többet birtokolni, de nagyon ajánlom, hogy ne kövesd el azt hibát, amit a legtöbb ilyen csapat, és adjál a védelmedre! A középpálya önmagában nem véd meg, a 2 védő nagyon kevés mondjuk egy hasonló költségvetésű minden extrát nélkülöző sima 4-4-2 ellen is. Többségében inkább 3-5-2 és 4-5-1 a nyerő felállás és úgyis kell csere csatár is, tehát nem vesztesz semmit, ha nem játszik az összes egyszerre.
Védekezés offot választanék mindenkinek ezekhez a felállásokhoz középre, szélre pedig nyilván csak 3. skillnek és csak egy keveset.
3.500.000.000-ból kijön simán a közeped, de talán érdemes most már megvárni szezon végét. Akár, ha csak 15-ös játékszervezést veszel is, vegyél inkább mellé minél több védekezést, mivel a jsz-t úgyis ki fogod edzeni. -
Gyárfás
tag
válasz
musli26 #20873 üzenetére
Én jelenleg IV. osztály 3. helyén állok, de ellentámadást játszom, nem birtoklást. Szerintem olyan 16-17-es szintű játékszervezés megy azoknál a csapatoknál, ahol birtoklásra mennek jobban, ja és ez persze csak a középső középpályásnál. A szélsők jsz képességét így nem tudom megítélni.
Mivel mondtad, hogy megvan 3 csatárod, így gondolom nem sok esélye van, hogy DF-et játszass, ennek még meglepően nagy hozzájárulása van középpályához.
Tehát! Valahogy a fentebb említettnél kell majd erősebb középpályát kialakítanod és szerintem ne feledkezz meg az új SE rendszerről, amit most a régi rendszerre építő csapatokkal szemben kihasználhatsz, mivel új játékosokat veszel és olyan SE berendezkedést alakítasz ki, amilyet akarsz.
Elsősorban birtoklásra hajtó csapatoknál most egy fullos pontrúgó és sok jól fejelő játékos hasznos lehet, akiket viszont már nem hátvéd és középső középpályás pozícióba helyeznék el, mivel a technikás jól fejelő ellen esemény sokkal gyakoribb és nagyobb valószínűséggel is eredményez gólt szerintem. Emellett írja a magas XP és alacsony XP eseményeket, amelyeket egy birtokló csapat kihasználhat. Nem fontos ezeket a speceket hoznod, csak a nagyobb birtoklás nagyobb eséllyel hozza ezt az SE-t és könnyebben levédekezed az ellenfél szögletét is, de nem vesztesz azzal sem, ha mondjuk kiszámíthatatlan játékosokat hozol. Itt egy [link] ha még nem találkoztál vele és egy idézet belőle:
"A szöglet (és szöglet+H), magas XP és alacsony XP eseményeknél a labdabirtoklás aránya határozza meg, hogy mekkora eséllyel ki kaphatja meg. A többi eseménynél a középpálya nem számít, csak a speces játékosok száma."Ennyi. Azért feltételeztem, hogy 2-5-3, 3-5-2, 4-5-1 felállásokkal vagy és birtoklásra hajtasz, mert írtad, hogy játékszervezést edzel.
-
brucka
tag
válasz
musli26 #20873 üzenetére
Ez nem könnyű kérdés, ráadásul sokkal többet kéne tudni a csapatról..
Most nyílt pár csapat építős topic ht fórumon azokat is érdemes olvasgatni.
A legfrissebb első hszben össze is van gyűjtve több ilyen.
[link]
Esetleg ha nincs ötleted rám írsz ht-n aztán megpróbálok segíteni ha tudok -
brucka
tag
Lehetne gólszerzés / Játékszervezés edzés és akkor jorík jelenlegi gólszerzését is kiderítheted.
Úgy kéne csinálni, hogy joríkon kívül a többi csatárnak legyen ismert a jelenlegi gólszerzése ha nincs ilyen játékos akkor egyedül ő játszon csatár poszton.Másiknál hasonló a helyzet a középpályán csak ott jsz maxot kell ismerni a többi középpályásnál és a szélsőknél.
-
musli26
tag
Én most ott tartok ,hogy van 5.000.000.000 pénzem.
Meg 3 db természetfeletti 22éves csatárom.
Edzek játékszervezés 18éves játékosok kiemelkedők.
Ja vezetem a 5.o. veretlenül.
Mit csináljak?
Kit vegyek?
Milyen játékost?
Vélemények?Elvárásom megnyerni egy IV.osztályt 5 szezonon belül!
-
brucka
tag
válasz
musli26 #20862 üzenetére
Én is azt mondom, hogy ha van rá időd és kedved akkor megéri. Nekem is több milliárd pluszban van, főleg ha bele számolom a nagy csapatba beépített játékosokat is.
Az akadémiás topic fejlécében van sok cikk a témával kapcsolatban azokat mindenképpen ajánlom többszöri olvasásra. -
Zsohi
őstag
Ez a 4 kézül bármelyikből csinálhatsz jó pénzt, de talán Oliver Joríkkel lenne érdemes foglalkozni. Az elsődleges edzés legyen gólszerzés, a másodlagos rövid passzok. Ha, a gólszerzés jelenlegi szintje középszerű alatt van, akkor sajnos nem lesz időd teljesen kiedzeni, így vagy Pétr Sitkut, vagy a kapust edzeném.
-
Zsohi
őstag
válasz
musli26 #20866 üzenetére
Idén lesz 10 éve és ez idő alatt, 7x nyertem meg az 5. osztályt és egyszer sikerült a kupa 8. fordulójáig jutnom, szóval igazából semmit. Jó pár szezonnal ezelőtt nekiugrottam újra, kiárusítottam a csapatot és újjá építettem és most itt vagyok 2 millió TSI-vel az 5-ben, elég szánalmas, de Olaf jó alaposan kicseszett velem az elmúlt két szezonban...
Idén is megtalált, a 4 legjobb játékosom sérült le éppen az elmúlt 2 meccsemen.
-
Zsohi
őstag
válasz
musli26 #20864 üzenetére
Durr bele a lecsóba, 3 megfigyelővel egy 4 csapatos bajnokságban. Az első pár szezonban garantáltan veszteséges lesz a dolog, addig amíg el nem kezdenek szállingózni a jobb ifik.
Az első lépésben azonnal regisztrálj be a HY oldalra, nagy segítségedre fog válni a későbbiekben. A következőkben, pedig mérd fel a kapott játékosok közül az ígéreteseket, olyan játékosokat keressél akik legfeljebb 17,50 napos korukig felhozhatóak, fő képességük legalább megfelelő, van-e specialitása. A játékosaid képességeit az edző segítségével tudod kideríteni, aki minden mérkőzés után edzés riportot fog adni neked. Az elsődleges edzésforma az adott képesség jelenlegi szintjét fogja feltárni, egy az edzett poszton játszó játékosnál, a másodlagos edzés, pedig az elérhető képesség maximumát, szintén egy edzett poszton játszó játékosnál és ezen kívül még egy véletlenszerűen kiválasztott játékos képességét. Az ifi játékosok minden egyes meccs után megkapják az edzést, akár hetente több alkalommal is, ezért előnyős az alacsony létszámú bajnokság, mivel amit véget ér az adott sorozat azonnal csatlakozhatsz be a következőbe, így edzést nyerhetsz. A húzásokkal kapcsolatban a következő "képleletet" követem: Az első két megfigyelőtől csak is 15 éves játékosokat fogadok el, legalább megfelelő képességgel, kivétel a remek játékos, az utolsó, harmadik megfigyelő ajánlatát minden esetben elfogadom és ha nem tetszik amit adott egyszerűen kirúgom, így segítve a kalap "tisztulását". Fontos megjegyezni, hogy a megfigyelők minden esetben a 3 legmagasabb képesség közül kettőt árulnak el számodra véletlenszerűen kiválasztva, illetve néha a tudtodra adják a 3 elérhető legmagasabb képesség összértéket, az alábbi képlet alapján: csapnivaló 9-12, gyenge 12-15, középszerű 15-18, megfelelő 18-21, jó 21-24, példádul, három jó főképesség összértéke legalább 21, ilyenkor "összességében nézve szerintem Ő egy jó játékos"-ként fog rá hivatkozni a megfigyelő és tudhatod, hogy megfogtad Fortuna lábát.
(A pontrúgás nem számít bele a főképességekbe)
Egyéb tippek és trükkök: hozzad fel folyamatosan játékosaidat és pakold őket ki az átadólistára(legalább megfelelő főképesség, vagy dupla középszerű, stb...), ha nem kívánod megtartani őket, így minden egyes átigazolást követően kapsz egy apró szeletet az átigazolási díjból, ehhez mindenképpen játszania kell legalább 1 percet a felnőtt csapatodban. Az U20-as válogatott csapatánál a játékosok kora kritikus szempont, így akár egy gyengébbnek tűnő ifi játékos is lehet értékes megfelelő születésnappaléletkor táblázat. Ha olyan játékosokat helyezel edzett posztokra akiknek ismert már a jelenlegi és elérhető maximális képessége, könnyen ki tudod kényszeríteni az edzőből azon képességeket amik érdekelnek. Most hirtelen ennyi jutott az eszembe, de biztosan van még valami...
-
musli26
tag
Én 11éve tolom.
De még soha!!! nem volt ifi csapatom.
A lottós ifi felhozatalt csináltam 2 szezont de mínusz lett így ráhagytam. -
ftc
nagyúr
Azt hiszem ifi csapatot törlöm... legjobb is 6 csillagos volt.... ami khm is vacak kategoria
-
Gyárfás
tag
Srácok, valaki megmagyarázná nekem hogy mit jelent egészen pontosan a "támadó közvetett pontrúgás értékelés" ? Nagyon sok helyen látom, de nem tiszta, tudtommal csak pontrúgás képesség van, közvetett pontrúgás képesség nincs, meg aztán mitől támadó
csak a támadó játékosok számítanak a számolásnál?
Honnan érdemes mostanában tudakozódni ilyen dolgokról?
Én most a hattrick press-t olvasgattam, mivel az oldalak amiket nézegettem eddig, a hattrick wikivel együtt már kicsit elavultak. -
Patrick
addikt
Én is úgy tudom 50%
-
-
Patrick
addikt
Első meccsemet hoztam. Viszont azt nem értem, hogy a sok manager mit kolbászol V-VI-ban 1 millió, másfél millió, a kövi kupaellenfelem, ugyan VI-os, de 1,8 millió TSI-vel. Az óvodások között én is mindenkit legyőzök fociban értitek...
WTF?
Növesszenek tököt aztán menjenek III-II-I-be fel...
-
musli26
tag
Én sajátból csináltam edzőt.
Nekem bevált!
Még mindig edzőm pedig már 60!éves. -
brucka
tag
Sztem ebből semmiképp, ha már képzel akkor legyen minimum megfelelő vezetői képessége.
Fillérekért találsz a piacon magas tapasztalattal és megfelelő vezetői képességgel, az sem baj ha minden képesség ezen kívül nulla.
Annyi, hogy azt legkorábban 1 szezon múlva tudod képezni.A mostani középszerűt viszont gyorsan le kéne cserélni, mert azzal veszett lassan fejlődnek a játékosok.
Én azt csinálnám a helyedben, hogy a középszerűt lecserélném külső toborzassal egy megfelelő edzőre csapnivaló vezetőivel ez elég olcsón megvan. És minél előbb venni egyet a fentebb említett módon.Nem tudom melyik a csapatod, de ha nem számít a csapat szellem(nem szoktál lazázni) akkor lehet külső toborzassal jó/csapnivalót is beszerezni, az sem vészes, de edzés szempontjából az lenne az optimális.
-
ftc
nagyúr
Milyen edzőt a kérdés.
Jelenleg:
Egy középszerű edző, aki támadó szellemű.
Kedves fickó, aki lobbanékony és sunyi.
Tapasztalata titáni(15), és katasztrofális(1) vezetői képessége van.Eléggé leeresztett
Illetve anno volt egy oldal ahova a fiatalokat lehetett bejátszani válogatottság végett.
Van vmi hasonló most is?
-
Patrick
addikt
Jól sikerült a 2. szezonom, mióta visszatértem.
3. lettem. Kövi szezonban akár a feljutásért is harcolhatok. Kaptam 65 millát, + a szurkolók befizettek 11-et. Na meg nem rég eladtam a világklasszis kapusomat. A 2. világklasszis kapusom már átadón van és van 590 millám. IV-re gyűjtöm a lóvét, aztán majd ott erősítek, vagy holtszezonban, ha feljutok.
-
ftc
nagyúr
Hátha vkit érdekel:
playerId=435617300
-
-
ftc
nagyúr
Vki hétkőzi mecsre?
-
brucka
tag
válasz
Gyárfás #20829 üzenetére
A reset előtt a vége felé,már nem nagyon voltam elengedve anyagilag és kellett egy csatár meg egy szélső azt hiszem. Kerestem már spectelenre is,főleg,mert sokan szajkózták,hogy ott 1-2 szinttel jobbat is kapsz. Hát akkor kb egy árban voltak,végül azt hiszem U lett mind2.
Mondjuk tipikusan kevesebb spectelen játékost edzenek addig,hogy az jó legyen a felső 2 osztályba,kivéve talán védő poszton.
Amióta változtattak a speceken némileg én is tanácstalan vagyok.
Ahogy én összeraknám most a csapatot:
Védőknél továbbra is fejelő,esetleg a wb gyors,ezen a két poszton akár beleférhet a spectelen is.
Szélsőnél Q vagy U
Kp Q vagy U esetleg H.
Sima csatár Q vagy U,ha df akkor T. -
sgx
tag
Sziasztok,
a hattrickhez némileg hasonló manager játékot szeretnék ajánlani nektek, ez pedig a [link].
Hamarosan kezdődik az új szezon, így tiszta lappal indulhat mindenki.
Itt valós csapatneveket kell menedzselni, van ifi és nagycsapat is.Akit érdekel tegyen egy próbát, jelenleg nincs még túl sok magyar user.
-
Gyárfás
tag
válasz
brucka #20828 üzenetére
Az a kérdés, hogy megér-e egy specet a főskillből 2 szint, mert kb ennyibe kerül a spec, tekintve hogy szélsőnek/középső középpályásnak egyáltalán nincs gólszerzése, de pl a gyors spechez is pluszba kell venni. Tehát költesz rá sokat. A sima jól fejelő meg pláne most, nagyobb eséllyel fog technikás támadó ellen gólt kapni és akkor még ott van a kiszámíthatatlan öngól, illetve az időjárási randomtényező, ami nekem pl az utóbbi két szezonban a fontos meccseken kedvezett az ellenfélnek, így kb pont emiatt vagyok még mindig ott, ahol.
Vettem egy technikás középső védőt, hogy kipróbáljam ezt az új specet, de az időjárási tényező miatt vennem kéne mellé egy erőteljeset is, hogy kikompenzáljam és ez így + 10-10% árban a két játékosra, nem biztos, hogy megéri.
Nekem nincs olyan nagy tapasztalatom, csak érzetre írtam amit írtam, de szerintem ez egy jó erős becslés. Kíváncsi vagyok a Te véleményedre is!
-
brucka
tag
válasz
Gyárfás #20827 üzenetére
(jó) Speces játékosok nélkül meccsenként kb 0,5-1 gólt eldobsz magadtól. Egy full speces csapattal szemben sztem ez a szám lehet magasabb is. Alsóbb osztályokban ez még nem is akkora gond, de feljebb már amúgy is elég sokszor a random dönt, így elég nagy luxus eldobni egy ilyen esélyt.
-
Gyárfás
tag
Egyébként jó a téma, tetszik!
Ha most újrakezdeném a játékot, akkor biztos, hogy középpályán erősítenék, lehet, hogy kipróbálnék egy 4-3-3 felállást védekezőre állított csatárral. 40% hozzájárulásuk van a KP-hoz és kevesebbet veszítenek a középső támadás erejéből, mint a középre tolt szélső a szélső támadás hozzájárulásából.
Edzenék nekik offnak átadást vagy stílszerűen játékszervezést. Az extrém erős középpálya mellé elég erős védelmet adhat a 3 védő is a kapussal. A középső támadás pedig teljesen használható maradna. + talán egy-két spec, pl egy erőteljes normál csatár.
-
Gyárfás
tag
válasz
brucka #20824 üzenetére
Igazság szerint CA-ra tartok kb remek-nagyszerű átadással rendelkező védőket, és mivel más, nem CA csapatoknak csak a középpályások/szélsők és csatárok rendelkezhetnek átadással, így nekem hozzájuk képest ennyivel is több átadásom van csapatszinten az erősebb széleken/középen támadás taktikához. Távoli lövések taktika az egészen más, a kreatív játék meg nem mozgat meg valahogy
. Fölöslegesnek érzem egy mindenre jó csapat kialakítását, mert az inkább semmire sem lesz jó. Szóval így igyekeztem lefedni ezt a 3 taktikai lehetőséget, és szerintem ez így ebben a formában elég jó is, pláne hogy off-skillnek átadást vásárlok a többi mezőnyjátékosnak is, mert védekezést úgyis edzek, de megmondom őszintébe, hogy szerintem majdnem drága még ez a CA is, sztem tényleg hatékonyabb specialitás nélküli játékosokat, sima off-skill nélküli védőket, és full középpályát tolni.
Egylegővelennyi
-
brucka
tag
válasz
Gyárfás #20819 üzenetére
Egyelőre zuhanok vissza, most III.-nál tartok éppen.
Jelenleg az u20-nak edzek 5 kp-t meg egy sajátot, a fél edzés helyeken meg traderkedek.
Következő szezonban jön egy elég pofás játékos az akadémiáról, tökéletes korral, speccel u20-hoz, de jelenlegiek mellé nem fér be. Lehet el kell adnom,pedig lehetne köré csapatot építeni..
Az utóbbi időben viszont egyre nagyobbnak érzem a random faktort, elég csak megnézni az NT mostani csoportjában a meccsek zömét.
Nem biztos, hogy belevágok egy új csapat építésébe, hogy utána meg csak bosszankodjak.
Meg persze ötletem sincs... 😀😀Még annyit hozzátennék, hogy nem biztos, hogy jó csak CAra kihegyezni egy csapatot.
-
musli26
tag
Sziasztok!
Én is V.o. estem vissza.
Eddig gólszerzést edzettem.
Szezon kezdéskor áttértem a Játékszervezésre.
Vettem ifiket 5db.(17éves 50naposig)
Ifik 3 db 2U 1 T középre.
Szélre 1Q+ 1T.
Változtak a spec. képességek ahogy olvastam.
Mennyire jó ötlet volt venni egy T szélsőt?
Ti milyet vennétek a helyebe szélre? -
Littoral
aktív tag
Én is középpályát edzek, küzdök az V-ben való bentmaradásért. A játéktördelés taktika lesz ma a soros, a csoport legerősebb csapatával találkozunk. Hét közben kipróbáltam a taktikát, egy 3:0-ás győzelmet hozott. A mai meccsen a pontszerzés is bravúr lenne, a bentmaradáshoz szükséges pontokat más ellen szedjük majd össze, azt mondom.
-
Gyárfás
tag
válasz
brucka #20818 üzenetére
Üdv!
Mostanában igencsak hanyagoltam a fórumot
, de azért igyekszem.
Hát nehéz kimatekozni a játékot, nem is az a lényege, de jó ezzel foglalatoskodni, az biztos
. Oszd meg mire jutottál!
Én elköteleződtem az ellentámadás taktika mellett és védekezést edzek, de ha objektív véleményt kellene mondani, talán még mindig a birtokláson múlik a játék.
Tudtommal változás csak annyi, hogy más lett az SE-k előfordulási valószínűsége és gólra váltási esélye, illetve az új SE-k. Tulajdonképpen úgy tűnik, hogy mindenből megéri 1-et tartani, de a két egyforma SE már jóval kevesebb valószínűséggel rendelkezik. Nem tudom, megéri-e valamit halmozni. -
brucka
tag
Sziasztok!
Nézelődtem itt a fórumon és meglepődve tapasztaltam, hogy van olyan téma amihez nem vagyok teljesen hülye.. 😀
Gondoltam beköszönök.
Csapatnév: Kettes
Előző szezonban adtam el a csapatot és épp azon megy az agyalás, hogy milyen irányba induljak el az újítások után.. -
Patrick
addikt
válasz
Gyárfás #20815 üzenetére
Jó sokszor volt már olyan, hogy a támadásom jobb volt, mint az ellenfélé, valamint a védelmem jobb volt, mint az ellenfél támadása, de csak KP-ban voltam rosszabb erre ő nyert...
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy elég ha csak KP-d van, ISTENI-ek... többi helyre jó egy noname 0 tsi-s jól fejelő játékos és voilá... -
Gyárfás
tag
válasz
--Ham-- #20813 üzenetére
Gratulálok!
Hanyagoltam a fórumot, de nem hanyatlott a lelkesedés.
Nem sikerült az osztályozóm negyedikbe, így maradt az öt, pedig erősebb csapat voltam, de idegenben sérültekkel sajnos nem ment.
A szezon nem indult túl jól volt egy döntetlenem mindjárt az első meccsen de legalább rájöttem, hogy a 30%-70% támadás-védekezés arány nem elég a gólhoz. Mit gondoltok erről? Nyilván ha van 9-11 támadása egy csapatnak egy meccsen, akkor elég lehet, de 5-7 támadás esetén nem valószínű a gól, max. lehetséges. -
--Ham--
csendes tag
Sziasztok!
Jelentem osztályozó nélkül felmásztam negyedligába, első mérkőzésemet átlagos hozzáállással megnyertem, a következőn egy ca csapat ellen pic- et kockáztatok hogy előnyhöz jussak a következő csapatok ellen. Még kell elemeznem, de ket csapat amitől nem szegyen kikapnom, szóval kis mázlival megcelzom a gyozelmet, a realis cel az osztalyozo nelkuli bentnaradas lesz. -
-
ftc
nagyúr
Sima feljutáskiesés után... pedig összes világklasszis playamat eladtam...Jelenleg ragyogó a legjobb...
Köv cél bent maradni a V ligában..
-
Gyárfás
tag
válasz
Patrick #20808 üzenetére
Akkor bejött a taktika! Gratulálok!
Nálam a csoport elsőség az utolsó meccsen múlt, nem lazázhattam, de előtte végig azt toltam. Döntetlen lett, így éppen meglett az első hely...
Az osztályozón egy hasonló erejű csapat ellen fogok játszani, és lesérült a kapusom, és egy szélsőm is még a szezon közepe-vége fele úgy 6 hétre... A szélsőre volt pénzem, már érett egy ideje, pár meccset már eltöltött nálunk az újonc, de kapusból vennem kellett egy öreget olcsón, úgy 90.000.000-ért. Valamire való kapus nélkül mégsem mehetek egy ilyen fontos mérkőzésre, főleg CA taktikán. Hogyismondjam, olyan mint micsoda nélkül izélni... -
Patrick
addikt
válasz
Gyárfás #20807 üzenetére
5. lettem.
Jön az osztályozó. Nálam gyengébb, az utolsó meccsemet direkt lazáztam, hogy jobb legyen a csapatszellem... szerintem bent maradok. Minden poszton világklasszis játékosok vannak a szélsőket kivéve. A kapusaim kiemelkedőek.
A titáni kapusomat 1 milliárdért adtam el, aki megvette még aznap kitette 1,5 milliárdért, nem vették meg neki, ahogy 1,4-ért sem és 1,3-ért sem... Akkor sem és most sem szeretem az ilyen gondolkodást, hozzáállást, akik más munkáját próbálják drágábban értékesíteni...
Szerk:
Többieknél mi újság? -
Gyárfás
tag
Szezonvége... Aki túlélte jelentkezzen!
Patrick?
-
Littoral
aktív tag
Új vezércikk 2018. őszi ütemterv címmel
* Megnöveljük a hosszabbítások valószínűségét és az ezek alatt történő események megjelenését.
* Fejlesztjük a HT-maileket
* Számos fejlesztés a barátságos mérkőzések kalapján, és új kalap Alkalmi mérkőzések számára
* Ifi Akadémiák: 18 főre növelt csapatok, a lapok és sérülések megszűnnek, láthatóvá válnak a korábbi tabellák és még számos apró javítás is érkezik.
* Fejlesztjük az Átigazolási gyorslistát
* Bevezetjük az edzőtáborokat - egy új lehetőséget, amivel az edzést hűségnövelésre, formáció javításra vagy gyorsabb gyógyulásra cserélheted (mindegyiket egyszer egy szezonban)A Platina támogatóinknak ismét lehetősége lesz szavazni egy új Támogatói funkcióra!
Mindezek mellett néhány olyan funkciót is előkészítünk, melyeket a novemberben kezdődő szezonban fogunk elkészíteni.
[...]
-
Gyárfás
tag
Tudja valaki, hogy miért lehet barátságos mérkőzésen belga csapatot választani ellenfélnek?
-
ftc
nagyúr
Ezt a meccset, hogy nyertem meg? match id 631835194
-
Gyárfás
tag
Azért kérdeztem azon felül, hogy kíváncsi vagyok, mert én jellemzően a legerősebb ellen játszom az első meccset és utána erő szerint csökkenő sorrendben a többit. Így most jönnek a könnyebb játékok.
2. hely, 11-5 az arányom, az elsőnek 12-4. 3 győzelem, 2 döntetlen, az elsőnek 4 győzelem, 1 döntetlen.
Jövő szombaton fog játszani egy nehéz meccset, amin még bukhat...
Új hozzászólás Aktív témák
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest