-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Hát úgy, hogy a komolyabb villanyos dolgokat be lehet állítani mondjuk 70 fokra, a karancs meg ha minimumra veszem a lángot, akkor is egy idő után felhevíti az olajat 140 fokra vagy tovább, aminél már elég gyorsan szalonnás lesz a tükörtojás alja.
Ja vágom a hagyományos módszert. Nálam ez úgy néz ki, hogy veszek egy tálat, teszek bele vizet, felmelegítem a mikroban. Beleütök egy tojást, aztán visszateszem még pár percre. Utána meg kiszedem a tojást. Úgy is szoktam, hogy beleütök négyet egyszerre, aztán a végén leöntöm róla a vizet. A kérdés inkább arra vonatkozott, hogy hogyan oldható meg, hogy ne tapadjon a tálhoz a fehérje, mert elég macerás elmosni. Főleg ha minimalistára veszem, és pohárban csinálom. Megpróbálom majd úgy, hogy előtte bekenem olajjal a tálat, hátha.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #75501312 #4653 üzenetére
Az egy régi gáztűzhely márka, 2007-ig gyártották Salgótarjánban ki tudja mikortól. Nagyjából annyi a lényeg, hogy ezek évtizedekig bírják, mert van bennük anyag. A mostani tűzhelyekhez képest ránézésre olyan 3x-os a lemez vastagsága. Sok gondunk nem volt vele egyébként, néha a fúvóka tömődött el, máskor az üveg robbant szét, de 30 év alatt ez belefér. Most már vannak látható lyukak rajta, kezdi megenni lassan a rozsda.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
#76500480
törölt tag
Ti se kaptok kacsa/libahájat? Városi piacon 7 hentesből 7nél nem volt, 8. előre kiírta... Szoky féle kenőmájashoz kéne
Koronavirus óta nagyon el van b...a az "élelmezés".
Pld 1 hónapja a családellátó, 5L étolaj helyet 2L-t küldött magasabb áron(számla/SZL megrendelés szerint készült), ezzel kapcsolatban elérhetetlenek, de már mind1. Futárnál kellett volna intézkedni, tanulópénz. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Valaki csinált már velős pizzát? Tudom nem egy eredeti olasz ötlet ( :D ) de múltkor ettem és nagyon ízlett. Van vmi trükkje vagy csak nyersen rá kell tenni a tésztára, rá a sajt és ennyi?
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Top cat
őstag
válasz inf3rno #4666 üzenetére
És Essejó.
Ezzel a lével csináltam. Első évben amikor megvettük a hordót semmi baj nem volt.
Már tavaly is így jártunk. Most még kapott egy esélyt de kár volt.HDPE a hordó így elvileg nem lehetne miatta baj. De én még is arra gyanakszom.
Rá van írva, hogy minőségét 1 évig őrzi meg.Van aki azt mondta, hogy a levet nem szabad utánatölteni. Ez is okozhat ilyen bajt?
Az hogy belekerült valami kizártnak tartom. Van még 4 vödörrel, azoknak semmi baja.
Akkor azok közül is baja lenne legalább egynek. -
Essejó
veterán
válasz Top cat #4668 üzenetére
Megmondom öszintén, nekem már a recepttel is bajom van. Savanyusághoz nem használok sosem forralatlan csapvizet. Illetve az eltevös savanyúsághoz mindig 20%-os ecetet használok.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Top cat #4670 üzenetére
Fenn van az összefoglalóban. Hordós savanyu néven.
A csapviz az fizikálisan szűrt víz és némi klór. Ha marad benne valami és iszol akkor másnap lehet sietösebbem mész ahova a király is gyalog jár. A savanyú meg megforr.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
#49155328
törölt tag
Cukormentes Tiramisù.
4 db tojás
50 dkg Mascarpone
15 dkg Eritrit
2,5 doboz Gullón Fibre Integrtal keksz
5 adag duplakávé
1dl whiskey (Connemara)
Holland kakaópor ízlés szerint. (én jó vastagon rászitálom)A tojássárgáját kikeverjük az eritrittel (porrá darálva alkalmazzuk), hozzáadjuk a whiskey-t, később pedig a mascarponét, addig keverjük, míg sima és kissé habos nem lesz. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a krémbe.
Lefőzzük a kávét, ebbe belemártjuk a kekszet úgy, hogy félig átázzanak, belehelyezzük egy sorban egy kisebb tepsibe, ráöntjük a krém harmadát, erre teszünk még egy réteg, áztatott kekszet, majd még egy réteget készítünk, s végül a maradék krémet. Minimum 2 órát állni hagyjuk, tálalás előtt a tetejére kakaóport szórunk.Ronda de finom, jó étvágyat !
-
Essejó
veterán
válasz Top cat #4672 üzenetére
Igazából a vizet sem forralom zubogosra olyan 70°-ra melegítem és pár percig höntartom, az már elég a csirátlanitáshoz. A borként csak akkor mikor már langyosra hűlt. A többi füszert viszont belerakom a vízbe, kaprot nem szoktam az ecetesbe tenni.
Vagyis de, viszont csak a kemény szárát, és nem sokat.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
inf3rno
nagyúr
válasz #49155328 #4673 üzenetére
Létezik tej mentes változat is? Bátyám barátnőjének mielőtt kiderült, hogy nem bírja a laktózt meg valszeg a tejfehérjét sem, azelőtt a tiramisu volt a kedvence. A születésnapjára össze kéne dobnom valamit, de lövésem sincs, hogy a mascarponet hogyan tudnám pótolni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Top cat #4668 üzenetére
Én arra gyanakodnék, hogy már nem zár jól a hordó, és szökik be a levegő. Esetleg le lehetne ragasztószalagozni. Az is lehet, hogy nem mostátok elég tisztára miután elfogyott a savanyú. A forralás, amit a kolléga ír nem hülyeség. Még amit lehet tenni, hogy kevésszer vesztek ki belőle többet pl egy vödörbe. Érdemes csökkenteni, hogy hányszor nyitjátok fel. Levet lehet utána tölteni ilyenkor, hogy kisebb legyen a légtér a savanyú felett. Lehet még növelni a tartósítószer mennyiségét. Nagyjából ennyi.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
arcsin
senior tag
Mátraházán egy palóc étteremben ettem hasonlót köretként, némi vasalt hússal, úgyhogy onnan inspirálódtam. A mai nap viszont csak mint egy tál étel fogyasztottuk. Az aldis káposzta isteni finom, a répák benne nem tesznek hozzá.
Hozzávalók:
1 csomag Bajor (sörös) Aldis savanyúkáposzta
125g kockázott bacon
500g nokedliElkészítés:
A baconről egy nagy serpenyőben lepirítjuk a zsírt teljesen. A nokedlit feltesszük főni, hogyha félkészet vettünk. A káposzta mehet a baconre, én öntöttem rá kb fél deci vizet is., ízlés szerint borsozható is itt. Közepes lángon néha megkavarjuk. Kb 8-10 perc után beleforgatjuk a leszűrt nokedlit. Még kb 4 percig hagyjuk főni az egészt. Mi tettünk rá egy kis tejfölt is, egyszerű sült hús mellé is kiváló köret.Párom szerint nem egy spaetzle, de nem rossz
-
Ispy
veterán
Pita kenyérsütőgépben
Hozzávalók:
- 400 gramm finomliszt
- 240 ml langyos víz
- 1 tasak (7g) instant élesztő
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 tk őrölt korianderElkészítés:
1) beleöntjük a vízet, sót, cukrot és olajat a gépbe
2) mehet a vízre a liszt, élesztő, koriander
3) ha elkészült a tészta, lisztezett deszkán kis gombócokat csinálunk (6-8 db) és hagyjuk 20 percet pihenni. A sütő alsó részébe rakunk egy tepsit és 250 fokra melegítjük
4) kb. fél centis lepényeket nyújtunk ki és rárakjuk a forró tepsire. Oldalanként 3-5 percet sütjük, nekem 3 elég volt"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
freaghill
őstag
Ez oké is lenne, ha biztosan tudnánk, hogy tejfehérjére nem allergiás.
Esetleg próbáld ki a vega tejfölt, amit Aldiban lehet kapni. Állagra talán Mascarpone és tejföl között van, és tudod ízesíteni ahogy szeretnéd.
Vigyázz, nem olcsó.
-
inf3rno
nagyúr
Laktózra nincs allergia csak érzékenység. Nem tudja megfelelően lebontani az emésztőrendszer és hasmenést okoz. A tejfehérjére van allergia, az viszonylag könnyen kiszúrható, mert a száj körül szoktak kiütések megjelenni. Na ilyenje van. Teszten nem volt vele. A vérteszt sokkal pontosabb, mint az érfelvágós amúgy.
Buliban hasznos! =]
-
arcsin
senior tag
válasz freaghill #4691 üzenetére
Én anno ilyen körömágynál mérős ételintolerancia vizsgálaton voltam. Ott kiderült, hogy a tejtermékek 100%ra allergiás vagyok. Mondjuk ennek voltak már jelei, gyanakvásaim végére szerettem volna pontot tenni csak . Aztán Angliában voltam egy hosszabb ideig, a laktózmentes tejet nem igazán értették a mcCafeban sem máshol, úgyhogy úgy voltam a dologgal hogy nem érdekel, én bizony tejterméket fogok fogyasztani kávéval, mert már rohadtul untam az amerikánót, mert az espressot nem bírom meginni simán. Végül nem kellett szaladnom a wc-re órákig. Aztán krumplisalátával rápróbáltam kint, plusz itthon a krémtúróval...semmi. Kb fél évig állt fent ez az állapot, a laktáz enzimes tablettát rendre elfelejtettem étkezés előtt, vendégségben bevenni.
Doki szerint valszeg valami átmeneti gyulladásom lehetett. Szóval el is tud múlni. Azóta is csak 3.5 % os esl tejen élek Imádom A TEJ ízét. Nagyon szerencsésnek érzem magam hogy elmúlt
-
#75501312
törölt tag
Köszi, közben megoldottam szintén tescóból.
Az a fura, hogy nincs méret megadva, csak kicsi meg nagy, üvegből meg van többféle. a Lidlben tuti benéztem volna, ha nem próbálom össze őket, mert ott a csomagban árult üveg az valószínűleg csak fél literes.
A normál savanyús üveg a nagy méret (0.7L), de már centiben is lemértem, csak hogy biztosra menjek. -
inf3rno
nagyúr
Van egy szakács ismerősöm az USA-ban, akinek szeretnék magyar cuccokat küldeni, pl akácméz, 100% magyar paprika, szalámi, trappista, kolbász, stb. Na most a posta iszonyat drága, úgyhogy azt kilőném, inkább valami ottani webshoptól rendelném meg és küldetném az ő címére. Van esetleg valami hely, amit tudtok ajánlani? Tudom fura kérés, de hátha...
Buliban hasznos! =]
-
#49155328
törölt tag
válasz inf3rno #4697 üzenetére
Egyszer őket ajánlották http://www.hungariandeli.com/
-
#40553216
törölt tag
válasz inf3rno #4697 üzenetére
Nem bántásból, de a mézen kívül a másik három világszinten tizenkettő egy tucat. A szalámi és a kolbász, na, jó, kis couleur locale, de a trappista végképp felesleges. Hacsak nem akarod elriasztani. A trappista a sajtvilág Kádár-rendszerből itt maradt Trabantja. Ha „igazi” „magyar” „trappista” „sajtot” akarsz küldeni, akkor siess, mert nemsokára már csak tényleg sajtokat készíthetnek majd trappista név alatt is!
-
arcsin
senior tag
Trappista sajtot max az ellenségemnek küldenék
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fujifilm X
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- EA Sports WRC '23
- Androidos fejegységek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nyaralás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LEGO klub
- További aktív témák...