-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
#75501312
törölt tag
Van valami egyszerű őszibarackos recept hús mellé?
Mármint arra gondolok, hogy valami őszibarackos szósz vagy darabos mártás, ilyesmi.
Kis edényben megrottyantani pár szem barackot valami ízesítéssel nem nagy kunszt szerintem, de nem találtam ilyen recepteket, mert nem tudom mire keressek.
Nem lekvárt akarok főzni, csak valami egyszerűt, amivel le tudom önteni a sült húst és ad egy kis extra ízt neki. -
krizmo_
Topikgazda
válasz #75501312 #4604 üzenetére
Saját recept:
Csirkemell sajttal és barackkal:
A befűszerezett csirkemellet felszeleteled, majd hirtelen megpirítod mindkét oldalát, ezt követően legyező formában ráteszed a barackokat, de akár szeletelve is lehet, és megszóród sajttal.
~180 fokos, előmelegített sütőben addig sütöd, amíg a sajt színt nem kap.
Rizzsel, sült krumplival, bulgurral tálalva a legfinomabb. -
kemotox
addikt
Hú srácok úgy, de úgy rámjött, hogy valami jó kis fűszeres, párolt/sült/akármilyen zöldséget ennék... Van itthon mirelit brokkoli meg borsó, vöröshagyma, paradicsom, meg a mélyhűtőt túrom még, de kb ennyi. Ti mit csinálnátok? Borsó saláta recepteket nézegetek most hirtelenjében, olyat úgy sem ettem még. Valakinek valami ötlet? Valami serpenyőben elkészítős kéne, csak egy kis adagot akarok.
-
Šolaire
veterán
válasz kemotox #4607 üzenetére
Serpenyőbe kis grillzöldség? Mirelit brokkolit kicsit megfőzném, a borsót is ha nyers. Paradicsomot cikkbe, hagymát félkarikára (lilahagyma még jobb lenne) serpenyőbe hevítesz olajat oliva vagy sima és összepirítod a zöldségeket mehet rá só bors petrezselyemzöld. Én ehez sütnék egy két szelet natúr csirkemellet. Jó kis könnyű vacsora.
[ Szerkesztve ]
“Praise The Sun” \[T]/
-
Ispy
veterán
válasz kemotox #4607 üzenetére
Ha van wok meg szója szósz, akkor egy kis wokos zöldség, hagyma, fokhagyma, esetleg csili, hozzá rizs vagy spagetti. Mondjuk egy serpiben is össze lehet rottyantani...a túrót meg kend a hajadra.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
kemotox
addikt
Na srácok végülis a lustaság győzött De köszi azért a tippeket.
Egy jó kis borsókrémlevest vagy főzeléket nagyon megkívántam, jövő héten tuti főzök -
arcsin
senior tag
Tépett csirke gyorsan
Hozzávalók:
2 csirkemellfilé ( ~ 80 dkg )
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 dl bbq szósz
1 dl narancslé
só, (színes)borsA csirkemellet egyben besózzuk, borsozzuk. Egy tálban összekeverjük a narancslevet, fokhagymát, köményt. bbq szószt. A csirkére rászórjuk a hagymát amit vékony szeletekre vágtunk. Mehet rá a pác. Össze kell forgatni alaposan ezt az egészet egy nagyobb jénaiban. Alufóliával lefedjük.
Sütés 180 °C, légkeverés, ~ 1óra
Ha elkészült 2 villa segítségével szépen szét lehet tépni a csirkemellet. Én a levet külön szoktam szedni a tálból, és az előre széttépett csirkemellre adagolok annyit, hogy trutymákos hangja legyen
Lehet kapni a lidlben fagyasztott félkész ciabattát, én abba tettem bele némi lidl-es ropogós kovászos uborka, (cheddar)sajt, chipotles majonéz társaságában
Lehet variálni, paradicsommal, pepferoni paprikával, sósleves jalapenovalm renegeteg féle szósszal, igény szerint.A ciabatta azért jó ehhez a szendvicshez, mert kemény, nem ázik/esik szét a levesebb hústól és a szószoktól sem.
-
#75501312
törölt tag
válasz Šolaire #4614 üzenetére
Cider / Martini / Vodka
Hehe, nem főztem, későbbi ötletnek kellett. Még elélek a tegnap véletlen kiengedett csirkecombon, de nem voltam vásárolni.
Meg még a család is beeshet több kiló barackkal majd a következő hetekben.
De pont a sült hús miatt jutott eszembe, mert a tejfölös ubisalit és hagymás parisalit már unom.De azon gondolkoztam úgy általában, hogy igazából lehet megpróbálkozom a befőzéssel, mert mindenki azt mondja, hogy főzzem meg, száraz dunszt és eláll egy évig is.
És az alapja mindnek ugyanaz: piríts hagymát, esetleg kis paprikát, boríts rá fűszereket meg az adott zöldséget vagy gyümölcsöt és már kész is.
És mivel van a családban kert így lesz sok paradicsom, barack, szilva, paprika. Darabolás és fagyasztás helyett jobb sztem ha befőzöm. Csak valamiért én nem nagyon bízom ebben a tartósságban, hogy sokáig eláll. Uborkát raktam el egyszer pár éve de aztán nem mertem megkóstolni. -
#75501312
törölt tag
válasz Šolaire #4617 üzenetére
A 2 nagymamámnál szinte minden volt.
Lekvárból barack, szilva.
Gyümölcsből barack, meggy, cseresznye elrakva.
Nagypapám savanyúságot csinált, uborkát, töltött paprikát, káposztát.
Anyám is befőzött jó darabig és tényleg elálltak sokáig. Még 2-3 év után is csak a tetejét kellett lekaparni és a többi jó volt.
Én meg fosos vagyok, inkább mint fosós. -
Digitalpimp
senior tag
válasz #75501312 #4604 üzenetére
Őszibarack alapú csípős szószt szeretnél? Alapból egy BBQ szósz, szóval sok mindenhez jó lehet.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
#75501312
törölt tag
válasz Digitalpimp #4620 üzenetére
Nem feltétlen csípőset, de valami szószt, igen.
Most egyre érik bennem a gondolat, hogy csinálok alap befőzést. Minimális fűszerezéssel és hozzávalókkal.
Mert a cél az lenne, hogy a fagyóban ne legyen 5 kg paprika fagyasztva, hanem mondjuk legyen alap lecsó paprikából, paradicsomból meg hagymából.
Ugyanez gyümölcsökkel ha majd beállít a család a ládányi jósággal. Hogy lefőzöm minimális ízesítéssel és elteszem üvegekbe későbbre. Aztán amikor meg kell előveszem és élvezem.
Csak most rákattantam az őszibarackra és a sült hús mellé hiányzott valami új dolog és a befőzéssel is kacérkodom egy ideje.
Igazából ötletet és recepteket gyűjtök, mi az ami itt bevált nektek. -
inf3rno
nagyúr
válasz #75501312 #4604 üzenetére
Én barackos csirkét szoktam, de szósznak teljesen jó ugyanaz az alap. Hagyma pirítás mehet az elején opcionálisan meg egy kis gyömbér is esetleg. Utána bele a barack, vársz, amíg lesz leve, beállítod cukor/citromlével, ha nem elég édes/savanyú. Lehet beletenni szójaszószt. Egy kis fahéj kell bele. Aztán keményítővel be lehet sűríteni. A csirkével annyi extra van, hogy az elején adom hozzá csíkokra vágva a hagymához, gyömbérhez, de szerintem ez jó lehet külön szósznak is. Ugyanezt lehet mangóval is, vagy esetleg szilvával is talán, de az utóbbit még nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kemotox #4607 üzenetére
A paradicsom, hagyma, túró mennek egymáshoz. A brokkolit ritkán eszek, de inkább a borsóhoz gondolnám íz alapján. Nekem ez inkább kétféle ételnek tűnik. Rizst vagy tésztát lehet mindkettőhöz csinálni. A borsóból esetleg főzeléket. A paradicsomos részből meg salátát.
Buliban hasznos! =]
-
#75501312
törölt tag
Hát nem bírtam ki, csináltam őszibarack chutneyt. Igaz nekem a paprika nem nagyon tetszett a receptben, így azt kihagytam, de úgy tűnik jól sikerült ízre. Már csak ki kell hűlnie holnapra.
És nem vagyok normális, de most tettem be a sütőbe egy adag müzliszeletet zabból mindenféle dolgokkal benne. Remélem nem csesztem el és ehető lesz majd reggel.
-
Šolaire
veterán
Régóta szemezek vele de most megrendeltem, elvileg péntekre meg is jön. [link]
“Praise The Sun” \[T]/
-
#75501312
törölt tag
válasz #75501312 #4624 üzenetére
Csúnya, de finom. Kicsit ropog a szélein, de belül puhább, remélem a 180 fok elég volt neki 35 percig. Az jutott eszembe kóstolás közben, mintha rizskoch-ot ennék, teljesen ugyanaz a feeling volt még ízre is.
Sztem ledarálom a zabot legközelebb és úgy sütöm meg.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #75501312 #4624 üzenetére
Én meg kolbászt sütöttem. Már megjelent rajta a fehér penész, úgyhogy kénytelen voltam valamit csinálni vele. Valamiért a húsok nem szeretik a hűtőt. Vagy fagyasztom őket vagy kénytelen vagyok kivenni, de akkor meg beton keményre száradnak egy idő után. Úgy tűnik, hogy a legjobb kolbász úgy készül, hogy serpenyőben sütöm jó sok zsírban egy darabig fedő alatt, aztán beteszem 10 percre a sütőbe, hogy egy nagyon kicsi kérge legyen és egy kicsit megpiruljon. Baromi jó lett szerintem. Főtt krumpli, mustár, paradicsom szósz ment hozzá.
A héten megint csinálok túró gombócot, most még minimalistábban, mint legutóbb. Kíváncsi vagyok meddig lehet csökkenteni az alapanyagok számát. Egyelőre most túró, tojás, dara, zsemlemorzsa lesz. A darán agyalok, hogy kell e bele, illetve a zsemlemorzsán is, hogy esetleg lehetne valami mással helyettesíteni. Persze jó a hagyományos íz, de mondjuk valami lekvárral vagy csokival lehet, hogy szintén jó lenne. Még arra is gondoltam, hogy darált mákba forgatom bele, az is dobna rajta. Esetleg bármi más ötlet?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
#75501312
törölt tag
Kérdés: nemrég kaptam sok paprikát, de mivel hirtelen nem tudtam vele mit kezdeni ezért darabolva lefagyasztottam. Most meg van sok paradicsomom szóval lehetne jó kis lecsót főzni belőle. Viszont nem tudom, hogy el lehetne-e tenni így? Megromlana-e a paprika, hogy már fagyasztva volt?
És hol lehet venni befőttes üveget tetővel? Mert úgy tűnik a tető hiánycikk, együtt meg nem árulják őket. -
freaghill
őstag
Ki mit főz/süt a hétvégén?
-
Digitalpimp
senior tag
válasz freaghill #4638 üzenetére
Húsleves, sült hús, tört krumpli, gesztenyés süti.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Madoc
veterán
Szoky-nál láttam most a Rózsa Sándor kedvencét, na azt fogom megcsinálni vasárnap.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
-
Top cat
őstag
Sziasztok !
Megtudja mondani valaki, hogy ez mitől lett?
Ilyen 30 literes hordóba lett elrakva.
Alaposan meglett mind mosva.
A hordó is alaposan el lett mosva.
Le volt zárva.
Nem lett kézzel, fémmel, bármi koszos tárgyal belenyúlva.
Napfény nem érte.
Rossz nem került bele.Ugyanilyen lében ugyanott tartva csak vödörben, semmi baja az uborkáknak.
Lehet, hogy a hordóból oldott ki valamit a savanyúság lé?
-
inf3rno
nagyúr
válasz #73959936 #4633 üzenetére
Nálunk az nem szokás, de a kolbászhoz egy tükörtojás tényleg jó lett volna. Még van belőle, csinálok hozzá. :-) Ez a "főtt tükörtojás" pontosan mit takar? Én buggyantottat szoktam egy ideje, mert a barna szalonnás rész a tükörtojás alján engem zavar. Ki lehet küszöbölni, ha lassan melegítem az olajat, és nem engedem felhevülni, de itt 30 éves karancs van, aminek nem a hőfok tartása az erőssége, úgyhogy jóval macerásabb, mint mikroban csinálni buggyantottat. Az utóbbinak is van azért hátránya, simán odatapad mindenhez, aztán nem győzzük levakarni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #75501312 #4634 üzenetére
A romlásnál annyi a lényeg, hogy elszaporodnak benne a bacik. Amikor kiolvasztod, akkor van rá esélyük, azért nem jó kiolvasztottat visszafagyasztani. A következő kiolvasztásnál ugyanis már komoly mennyiségű lesz rajta és megromolhat tőle. Viszont ha forralsz rajta egyet kiolvasztás után, akkor elpusztulnak, és lefagyaszthatod utána újra.
A lecsóval kapcsolatban ne vidd túlzásba a paradicsomot, úgy jobb lesz az eredmény. Mi azt hiszem úgy szoktunk fagyasztani, hogy a hagymás alap is eleve benne van, majdnem hogy kész lecsót teszünk el. Nem is tudom, hogy mostanában megy e még a fagyasztóba, vagy csak külön üvegekbe, nem én csinálom.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Essejó
veterán
válasz inf3rno #4648 üzenetére
Nem értem mi köze a Karancs korának a hötartáshoz, meg hogy jön az ide? A buggyantott tojáshoz kell 1 liter víz. 1 csipet só, 1 ek ecet. Az ecetes sós vizet felforralod, közben egy kistálba óvatosan felütöd a tojást. Ha felforrt a víz takarékra veszed a gázt megvárod míg épp csak gyöngyözik. Akkor egy örvényt kavarsz bele, és abba öntöd ovatosan a tálból a tojást vársz kb 3 percet és szűrő kanállal kiveszed.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Honda topik
- No Voice in the Galaxy
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...