-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalpimp
senior tag
válasz #49155328 #5043 üzenetére
Miből van az a gyerek? Vagy egy terminátorral éltek egy fedél alatt?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
#49155328
törölt tag
Vöröslencse leves gazdagon.
25 dkg vöröslencse
10 dkg házi kolbász
10 dkg házi szalonna
1 ek. sertés zsír
8 gerezd fokhagyma
4 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 közepes zeller + szár
2 kis fej karalábé
Só, bors, friss petrezselyem.
1db petrezselymes leveskocka Knorr
2 liter vízFelszeleteljük a szalonnát, kolbászt.
Egy mély lábasba egy kanál sertés zsíron elkezdjük lepirítani a szalonnát, kolbászt.
Mikor üvegesedik a szalonna, megy rá az összes felkockázott zöldség + fokhagyma.
Pirítjuk vagy 10 percig majd mehet bele a lencse és felöntjük 2 liter vízzel.
Mehet hozzá a leveskocka, só, bors ízlés szerint.
Mikor felforr a leves, közepes lángra vissza véve még kb. 25 percig fedő alatt főzzük.
Ekkor a frissen aprított petrezselymet beleszórjuk és lekapcsoljuk a tűzhelyet.Berántani nem szoktuk de aki igényli az beránthatja.
Illetve amikor olyanja van a feleségemnek akkor mustáros tejszínes habarással is szokta tuningolni.
Jó étvágyat.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
milyen családias lett a topic
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
#49155328
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #5057 üzenetére
Igen, gyere kapsz egy palacsintát.
Krizmo_ oda kell figyelni és mértékkel lehet mindent fogyasztani.
Digitalpimp nem tudom de tény hogy jól bírja.
Majd meg mágnesezem.[ Szerkesztve ]
-
#49155328
törölt tag
válasz krizmo_ #5060 üzenetére
Igen csak néha nem tudom mi a mérték.
Most vagyok 80kg, januárban voltam 73.
Bár akkor meg azt mondta az endokrinológus, hogy hízzak egy kicsit.
Hát megtörtént.
Bár ha azt vesszük, hogy 4 éve 110kg voltam akkor még ez is elmegy.Mr.Csizmás a pattintós tejszínt ki ne hagyd ám!
[ Szerkesztve ]
-
#49155328
törölt tag
-
-
#49155328
törölt tag
Dr. József Ildikónál tehetsz egy próbát.
Ja, papírom is van róla!Soul Gem ja, tegnap bevásároltam belőle!
Lehet az asszony mondja, nem ?
Sodró fa lesz az nem fakanál.lord_m csak az a baj ezek már kétszer csípnek.
Krizmo_ na ja, ha 36 óra lenne egy nap akkor beleférne.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5065 üzenetére
Mozgás, az nekem némi séta, mondjuk elmegy a busz, és 1 órát kéne várni a következőre. Akkor a telirakott Banya tankkal haza sétálok, kb 25perc. Egyéb mozgás amit kertművelés közben el tudsz képzelni. :) A hajolgatás csak nagyon óvatosan, némi össze meszesedett medence csont a két felete lévö csigolyával okán.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
krizmo_
Topikgazda
Jó kis kardió mozgások ezek, már csak estére kellene beiktatni egy kis konditermezést és tökéletes is lenne.
#5069 FPSTunker
Időd arra van, amire akarod, hogy legyen.
Amúgy, nem is értem milyen orvos mond olyat, hogy hízni kellene ilyen súlynál Megnéztem neten kicsoda... Mindent értek.[ Szerkesztve ]
-
Tibicsucsu
aktív tag
Amator kerdes annak, aki szokott kovaszos kenyeret sutni.
Mennyi idovel a sutes elott veszitek ki a hutobol? -
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #5073 üzenetére
Attól függ.... ma pl. kivettem lapátra borítottam, bevágtam és egyből ment is a sütőbe, semmi időt nem töltött a pulton. Viszont, ha úgy látom, hogy még kelnie kell, akkor szobahőmérsékleten hagyom egy ideig, amíg megkel szépen.
-
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #5073 üzenetére
Nálam ha hűtőben van, akkor vagy nagyon rövid ideig (csak épp hogy meghűljön) vagy elég hosszan 12+ órát. Úgyhogy én mindig azonnal sütöm, nincs a pulton, csak addig, amíg bemetszem.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Tibicsucsu
aktív tag
krizmo_, kmarci25: koszi. En sem vartam vele eddig nagyon. altalaban kivettem mielott a sutot bekapcsoltam es addig volt kint, amig a suto felfutotte magat.
Rendeltem a Tchiboban egy ontottvas labast. Ma megyek erte es holnap reggel probalom ki eloszor kenyerhez. Tiszta izgi Lesz egyebkent
csutortoktolhetfotol Lidl-ben is olcsobban ontottvas labas. Kicsit sajnalom h a tchibo elott nem tudtam azt is megnezni. Egyebkent is tok szar h szinte csak online lehet kapni normalis aron, ha egyaltalan van keszleten. En azert az ilyen dolgokat szeretem megtapogatni mielott megveszem.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz Tibicsucsu #5077 üzenetére
Amúgy mivel tud többet a csibós mint az IKEA-s 7 ezerért többért?
-
arcsin
senior tag
válasz Tibicsucsu #5079 üzenetére
Nekem ránézésre azon kívül hogy fekete, ugyanolyan rücsisnek tűnik a csibós meg az ikeas, de ha van/nincs zománc akkor hiszek neked.
-
őstag
válasz Tibicsucsu #5079 üzenetére
A Tesco-s piros zománcozott és múltkor láttam 40%-al leárazva, így volt kb. 8.000. Azt esetleg nézd meg, mielőtt átveszed ezt.
-
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #5077 üzenetére
Nekem ilyen van, amazonos vadállat, 13,5 kilós. A kisütve 1,5 kilós kenyér kényelmesen elfér benne.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Tibicsucsu
aktív tag
Atvettem.
Nem olyan sima zomancos csak az alja, de elvileg csak a tetejen az elen nincs zomanc. Leszarom, most mar megtartom. Tescoba nem nagyon jutok el, de mostanaban, amikor voltam, akkor nem volt csak sima fekete zomanc nelkul. Az nekem nem jott be, ez szebb.
Meg azt nem tudom h a tetovel max 230 fokos sutot mennyire vegyem komolyan.
Jobb hleyeken volt ebbol mazosabb zold es piros is. egyertelmuen mutatosabb. De ezen a zoldon is latszik h az elen nincs zomanc. nem tudom h ennek mi ertelme. Lehet h ott serulekeny lenne a teto miatt.
klmarci25: Igen, ezt mar linkelted. A videodon is ez volt. Eleg brutal dog , akkora nem kell, de ha jol lattam ez sem olcso darab es meg szallitast is fizetni kell. Hetfon azert megnezem ezt a lidl fele pirosat. -
#75501312
törölt tag
válasz Tibicsucsu #5086 üzenetére
Nagyon örülök. Nem sütöttem eddig rendszeresen, de úgy tűnik sosem csináltam jól. Ez most nagy siker.
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5071 üzenetére
Két hete kötöztem a paradicsomot, meg ha már ott jártam ki is gyomláltam, meg a paprika, és a padlizsán közt is. Úgy kb 40 négyzetmétert, aztán a következő négy öt napban azt hittem végem, olyan izomlázam volt.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Máglyarakás ahogy a Nagyi csinálta.
1,2 liter tej
6 tojás
7 ek cukor
2 zacskó Vaniliás cukor vagy fél rúd vanilia
1 csipet só
1 csomag kétszersült
0,5-1 dl gyümölcs szörp
Reszelhető csokoládéA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük 6 ek cukorral, majd 2dl tejjel felhígítjuk. A liter tejet feltesszük a tűzre, és bele rakjuk a fél vaniliát vagy a két vanilia cukrot. A fehérjét az egy csipet sóval keményre verjük. Ha már kemény a hab megy bele az egy ek cukor és a gyümölcs szörp, és azzal is keményre verjük. Egy paraszt tál link aljára rétegezzük a kétszersültet. Ha a tej már fel fort, bele öntjük a hígított tojássárgát, esetlg elöbb átszedünk rá két merökanál forro tejet és elkeverjük, kevésbé pelyhesedik ki. Folyamatosan kell keverni, hogy oda ne kapja. Ha túl erős a tűz akkor felhabzik és kifuthat. Keverés közben érzed, hogy el kezd sürüsödni, akkor fogod és ráöntd a kétszersültre. A felvert ízesített tojáshabot a forró cucc tetejére simítod, és csokit reszelsz a tetejére. Hideg vízbe állítod a tálat, majd mehet a hűtőbe, néhény órára.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
#75501312
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #5088 üzenetére
Addig nézegettem, hogy betoltam az egyiket lekvárral.
-
-
Ispy
veterán
-
Ispy
veterán
válasz bugizozi #5093 üzenetére
Múlt héten csináltam pizzát, na mondom berakom ide, de olyan jól nézett ki, hogy gyorsan megettem a felét fényképezés előtt, na, mondom ezt azért nem posztolom ki, szóval inkább megettem a másik felét is.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."