-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz Digitalpimp #5586 üzenetére
Ha a desszertek jó részét kézzel gyártják akkor érthető azért az árazása, bár ez a szaloncukor esetében szerintem kizárt, bár azt is lehet manufaktúrában gyártani, de valahogy nem hiszek benne, hogy kézzel készítenék a szalon korpuszokat.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5587 üzenetére
Semmi baj nincs azzal ha igyekszel minőséget venni, amikor úgy is annyi szemét van a piacon. Növényolajjal készült táblásárú és figura pl. Anno ilyet csak nugát termékbe lehetett tenni, de azt nem hívhatták csokoládénak. Nem csak dolgoztam, hanem évekig tanultam a szakmát és vizsgáztam belőle, elmélet írásbeli szóbeli, és gyakorlati vizsga, és nem OKJ képzés volt mint manapság. Ugye pont a Százszorszép desszertet, és a kézi gyártású konyakmeggyet hoztam fel példának. Ott nincs minek változnia, na max minőségibb kakaó babot vesznek. A gyártás technológia adott, azon nincs mit változtatni. A Százszorszép esetében a receptet, és az összetételt még az öreg Dréher álmodta meg. Miután a doboz kísértetiesen hasonlít az eredetire, így a bel tartalomnak is meg kell felelnie, mert a márkanév védett.
A Belga csokikat szeretem, de sajna cukorbeteg vagyok, szóval mondhatni szerettem. Ezért részemről nincs szaloncukor evészet. Egyébként a marcipános, kókuszos, és a trüffel volt a kedvencem.
Anno volt a Duna Csokigyárban több kísérleti termék sorozat is. Az egyik sajna nem került gyártásba. A korpusz egy cukorhüvelybe töltött sárgabarack lekvár volt, étcsokoládéval mártva. Valami eszméletlenül finom volt. Akkor még nem voltam Diabos.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Talán azért mert négy évig tanultam és vizsgáztam belőle, írásbelin szóbelin és gyakorlatin. Illetve az iskola időben heti két nap gyakorlati és 4 nap elméleti képzésünk volt. Igen akkoriban még a szombat is iskolai nap volt. Valamint nyáron kötelező hat hét nyári gyakorlat termelő üzemben. Tehát van rálátásom, hogy egy adott termék hogy készül. Hogy egyes gépeket az elmúlt 40 évben jobban automatizálhattak az csak annyit jelent hogy akár egy betanított majom is tudja kezelni. A Konyakmeggy kézi készítés az lehet betanított munka is. Viszont a kézi gyártású desszertek az szakmunka, hogy ebből pont a lapkenést miért nevezték a szakma csúcsának, amikor azt normában csinálni igazi rabszolga munka volt, szóval a miértet ne kérdezd, sosem értettem.
Ki az a Shümer?Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Digitalpimp
senior tag
Bocs, akkor a BB topikban lehet. Nagy vonalakban annyi, hogy ROSSZ volt a cukor. Ahogy bekaptam, abban a pillanatban már köptem is ki, mert valami borzasztó íze volt. Nálam ezért tiltólistás. És alapvetően nem az ízekkel volt problémám, mert ami jó volt, az finom. Viszont ennyi pénzért ne legyenek már közte "aknák". Mert, ha egy 999-Ft/kg-os cukorban van rossz, selejt, romlott? szem, akkor rátudom, hogy olcsó szar. Na de 6-9E/kg-nál?! Viszont, hogy túlárazott minden terméke, azt bármikor fenntartom.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
krizmo_
Topikgazda
Ha már szóba jött a szaloncukor: Erős Pistás szaloncukor
Kóstolta már valaki? -
-
Top cat
őstag
válasz krizmo_ #5605 üzenetére
Hogy mik vannak. Itt egy teszt.
-
inf3rno
nagyúr
Lencséhez van jó receptetek? A fűszerezésnél nem tudom, hogy mi lenne a jó hozzá. Egyelőre úgy tűnik, hogy csak ecet + só, ami illik hozzá, és semmi más nem harmonizál vele, de kíváncsi vagyok, hogy nektek mi vált be.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz krizmo_ #5624 üzenetére
Szoktam vöröshagymával, de általában indiai stílusban túlfűszerezem, és sosem lesz az igazi. A fokhagymát és a babért kipróbálom majd. Tradícionálisan vörös hagyma + füstölt kolbász + rántás + ecet, ahogy szoktuk, de akarok valami jót a húsmentes napokra is.
Buliban hasznos! =]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
napi gyors vacsora képek nélkül:
sparban vettem szeletelt sertéskarajt, kipakoltam, lemostam, kés hátával megkocogtattam, só, tört tarkabors, kakukkfűvel megsimogattam, majd lisztbe forgattam, és kisütöttem. idő/ízélmény mutatóban dobogós perpill. (sültkrumplis köret)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
perempe
addikt
válasz Mr.Csizmás #5629 üzenetére
az egész karajt jénaiba raktam hagyma, fokhagyma és krumpli társaságában. minimális só és bors, lefedve 150°C-on 3 óra. rakhatok be róla képet, de nem vmi érdekes.
a pulykaszárnyat ugyanígy szoktam.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
veterán
válasz inf3rno #5625 üzenetére
Vagy egy kis vöröslencséből dahl, ha már az indiai vonalat is kedveled. Kristóf receptjét nagy közelítéssel megcsináltam már, finom lett.
Ez mondjuk bs a receptben (mármint hogy kevesebb frisset több őrölttel lehet kiváltani), utóbbit haszánltam, de nem ennyit.
1 dobókockányi friss gyömbér vagy 1 ek. őrölt gyömbér[ Szerkesztve ]
solfilo
-
#49155328
törölt tag
-
#49155328
törölt tag
-
-
Cha-b
senior tag
Semmi extra a Lidl-ben lehet kapni marhahúspogácsát azt kb mediumra sütöttem. Egy marék vörös chedar és piritott bacon + tükörtojás került rá. Vajon pirított buci arra hambiszósz (3 rész majonéz, 1 rész ketchup, 1/3 rész mustár + worcestershire szósz) jégsaláta, lilahagyma, paradicsom arra a hús a cuccokkal, a buci tetejére bbq szósz meg piritott hagyma (ez bolti).
CSAKAKISPEST!!!!
-
tepenzed
őstag
Az első konyhai akcióm (melegszendvics, rántottát leszámítva ) és az első sütővason készült pizzám, a 3 napos tészta recepttel. Bár nem lett olyan szép és lehet kicsit vastag lett, elképesztő, hogy végre olyan tészta ízt éreztem otthon, mint a pizzériákban. Főleg a széle, mmmm
Következő lépés a kenyér, illetve a pizza tökéletesítése.
Köszönöm a receptet cha-b úrnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs ICON székek azonnal . Utolsó darab raktáron +36301300000
- Krómozott előlapos Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- DXRacer használt szék eladó
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs EPIC székek azonnal . 24 / 36 hónap garancia . +36301300000
- Csúcsminőségű biztonsági kültéri okoskamera félár alatt