-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz Mr.Csizmás #2833 üzenetére
Szerintem ne egyben, mert sok nem működik, legalább is amikor én néztem, a nagyja nem ment.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz sutyesz96 #2836 üzenetére
Crock Pot, egyértelmű Mit értesz automata leállítás alatt? Az enyémen amikor letelik a beállított 10 óra vagy több, akkor átvált melegen tartó funkcióra.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Viszont mivel ez egy főzős sütős topik, aminek már van TG-je max törli ha nem fér ide. De szóval kimondottan az otthoni egészséges, teljes kiőrlésű lisztből készült sütik és péksütemények miatt linkelnék egy cikket. [link]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Mr.Csizmás #2841 üzenetére
Mindig tanul az emberfia, vénségemre kell megtudni, hogy az igazi Carbonara az nem egy tejszínes sajtszószban úszó spagetti, hanem inkább hajaz a mi tojásos nokedlinkre. De jó, akkor a parmezán helyett erre is tehetek fahéjat és barna cukrot. Nyami!
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz sutyesz96 #2844 üzenetére
Én az utobbit kaptam a lányomtól, imádjuk. Sok minden készült már benne, de speciel a benne készitett lecsó az nem jött be a családnak, se ízre se álagra nem volt olyan mint ahogy szeretjük.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Mr.Csizmás #2849 üzenetére
+1 az ikea 365+ késnek! Csak venni kell hozzá kerámia késélezőt is.
Kicsit jobb anyagból vannak a késeik mint az úgynevezett fenőacélok és egy idő után megélezik a fenőacélt.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz #75501312 #2853 üzenetére
Az alábbiak saját tapasztalat. Az élesztö felfuttatásához mindig kell egy csipet cukor, ha mégse raksz bele, akor egy nagyobb csipet liszt, valamit ennie kell a gombának a szaporodáshoz. A kelesztési idöt sosem mérem. Ahogy nagyanyám mondta, minimum a duplájára kelesztjük, langyos helyen ruhával letakarva. És ez igaz a már kiadagolt formázott tésztára is. Otthoni sütöbe az élesztös tésztát mindig hideg sütöbe teszem, és akkor gyujtok be. Az elsö tiz-tizenöt percben a legkisebb fokra, és azután tekerem feljebb a höfokot. Kalácsot, kenyeret mindig így sütök, meg kb az összes élesztős tésztát.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz #75501312 #2855 üzenetére
Ha a formázás után nem hagyod elég ideig kelni, akkor bodagot sütsz.
Tessék langyos helyre tenni, én ilyenkor télen a konyhai konvektorra rakom, az nekem csak langyos. Nem rémlik hogy másfél óra lenne, de mondom, régen nem nézem már az időt. Ugyanis a környezeti hőmérséklet erőst befolyásolja a kelés idejét. Egy receptnél a kelesztési időt csak körülbelüli adatnak veszem, ugyanúgy mint a liszthez adandó folyadék mennyiséget. Liszt és liszt között óriási különbségek vannak, hogy mennyi folyadékot vesz fel ahhoz hogy kidolgozható tészta legyen.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
válasz #75501312 #2861 üzenetére
Amolyan pillekönnyű nagyon lyukasakat mint a bolti, állományjavító és egyéb csodaszerek nélkül úgysem fogsz csinálni. De ha gondolod rákérdezek, van hajdani osztálytársam aki elhagyta a szakmát és elment péknek. Hogy mitől lesz olyan levegős a zsemle?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz justgiveup #2867 üzenetére
Ikea 365+ és hozzá ott az élezö is, fentebb linkeltem. A 20-as szerintem sok is, gyakrabban használom a rövidebb szakácsot, vagy a külön zöldségkést.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz justgiveup #2875 üzenetére
Főzz naponta ebédet a családnak. A fűszerekkel? Fogalmam sincs, de már régóta nem méregetem őket csak a tenyerembe öntöm.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Šolaire #2877 üzenetére
Lehe én leszek a kiátkozott, de van pár emberke a barátikörben aki a bográcsozáskor mindig tologatta a nem teljesen szétfött hagymakockákat, bármilyen aprora is vágtam. Egyszer dühömben adtam neki botmixerrel, hogy nesztek ezt válogassárok. Na azt a király sürü szaftot. Azóta nálam a hagyma pucolás után nem a késé a föszerep, hanem a konyhai apritoé.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz #75501312 #2878 üzenetére
Majd arra is figyelj oda, hogy különféle malomból származó lisztek más más folyadék mennyiséget igényelnek ugyanolyan állagú tésztához, szóval a recept az nem szentírás.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #2893 üzenetére
Persze amikor 40 perc alatt kész a kuktában a zúza pörkölt, akkor majd még elötte 30 perzig párolgatom a hagymát hogy szétföjjön. Persze apritás után is lepiritom, de igy gyorsabb.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Šolaire #2896 üzenetére
Persze szétfö, de mindig marad valamennyi ami nem, és richtig az találja meg aki finyás rá. Meg egyébként is 3 kg hagymát bográcsban nyilt tüzön nem 1xü. Innen indult a leapritás, megcsinálom elözö nap otthon a hagymát és lehütve egy tömbben vittem a tetthelyre.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Šolaire #2900 üzenetére
Ha sietek akkor lekutterezem és úgy megy a kuktába, ott zsírjára pirítom aztán attól függ mi készül. Egyébként ált késsel össze vágom és a piritás végén botmixerrel szétcsapom. Főzni bármiben, otthon fazék, lábas, kukta, crock pot, nyaranta UDS a kertben- bár az inkább sütés. Ha társasággal akkor bogrács bár volt amikor annyian voltunk, hogy üstben készült.
Pontosítsunk az a fehér hártya az minden réteg között ott van a hagymában, de a külsejéről le szoktam húzni.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #2975 üzenetére
Szerintem meg egyszerűen túl van spilázva ez a kovász dolog. Legalább is ahogy anno kiskoromban édesanyám mesélte, hogy hogyan sütötték otthon a kenyeret még a háború előtt, meg utána is. Sajna régen volt és nem emlékszem minden részletre, de valami olyan volt hogy formázás közben lecsíptek a tésztából egy darabot, meg a dagasztó teknőből is kikaparták a beragadt tésztát, és azt tették el egy tüllel letakart köcsögben a következő sütésig. Aztán a sütést megelőző napon elővették, felöntötték vízzel kevertek hozzá lisztet. Meg mintha egy kanálnyi aludttejről is lett volna szó, de ebben már nem igazán vagyok biztos. Ilyen száraz kovásza Anyunak még itt Pesten is volt pedig itt már csak évente párszor sütött, de az a kenyér az bizony KENYÉR volt.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Ötletet szeretnék kérni mit lehet készíteni kb másfél kiló sertés májból, a resztelt májat és a pirított májat leszámítva? Holnap lenne aktuális, jelenleg még le van fagyasztva.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #3023 üzenetére
Nálunk is kocsonya szezon van, átlag két hetente készül. Viszont én bezöldségelem a fözölevet, ráadásul a csajok csirkecombból kérik. Ezért ha megföl akkor 1 liter lében feloldok 5 zacskó zselatint. Kiszedem a hust és a zöldséget, vissza öntöm a zselatinos levet. A tálba már zöldség nem kerül. Paprika helyett nálunk ecetes reszelt tormával esszük + kenyér.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #3118 üzenetére
Lisztbeszerzésre javasolnám őket is. Ahogy nézem van webáruházuk, de van két mintaboltjuk is, az egyik Óbudán a másik meg a XVIII. kerületben a Lőrinci piacon.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz inf3rno #3179 üzenetére
Szerintem lényegesen előbbre jutnánk ha hirtelen feladnád a Lenmagüldözési kényszeredet és megőrülnél, vagy ilyesmi. Vagy csak simán vedd tudomásul, hogy nem érdekel engem sem, hogy diplomamunka/PHD szerinti mérésekkel van alátámasztva. Én már régen elfogadtam, hogy minden ami jó az életben az minimum: Drága, Erkölcstelen vagy Káros
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz inf3rno #3206 üzenetére
Igazad van!
Sült, grillezett, bbq húsok mellé kiváló:
Lilahagyma lekvár
1 kg lilahagyma
20 dkg kristály cukor
20 dkg barna cukor (cukorból lehet elég a fele is, tehát összesen 20 dkg)
1 mk só
2 db babér levél, vagy 2 nagy csipet őrölt
darab fahéj, vagy 1 csapott teáskanál
6 db szegfűszeg, vagy 1 majdnem púpos mokkás kanál
2 dl balzsamecet
2,5 dl édes vörös bor
A hagymát megtisztítjuk fél karikára vágjuk, és vékonyra szeleteljük. Elkeverjük a cukorral, sóval és a fűszerekkel. Fél órát állni hagyjuk. Ráöntjük a Bort és az ecetet. Felforraljuk, majd kis lángon sűrűsödésig főzzük. Gyakran keverjük.
(őrölt fűszerek esetén nem kell keresgélni, bár pl teadióban rakva kiszedhető ha már az íze belefőtt)
Elméletileg hűtőben 1 hétig is eltartható. Gyakorlatilag még aznap el szokott fogyni.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz inf3rno #3209 üzenetére
No miután ezt ilyen szépen felnött módra kitárgyaltuk,lapozhatunk róla. Egyébként jövő szerdán megyek a diabetologiára megjött a laborom 5,5 a háromhavi cukorátlagom, a koleszterin is határértéken belül van. Hasznos az Ozenpic injekcio. Csak gáz, hogy max egy évig irhatják fel 70%-os támogatással, és igy kerül 10700Ft-ba, no majd Juliusban kiderül hogyan tovább.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
válasz Mr.Csizmás #3307 üzenetére
Edénybe kis oliva olaj, bele felvágva 3-5 szardella, megszórod só, bors, chili, egy fél citromból némi lé. Összerottyantod és mehet rá a tészta.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #3240 üzenetére
Én ha a kínaiakat az őrületbe kergető rizst akarok főzni, akkor a kreol módszer szerint főzöm. 1 rész rizs 5 rész víz pici só. Felforralom, és 10-15 percig főzöm, szűrőbe öntöm és csap alatt előbb meleg, majd hideg vízzel átmosom. Hagyom lecsepegni. Garantáltan minden szem külön van. Viszont magában elég íztelen, szóval különféle szószok mártások jól mennek hozzá.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz #76500480 #3325 üzenetére
Ha valami eszméletlenül omlós süti tésztát akarsz készíteni, akkor probáld ki a libazsírt. Mondjuk kézzel elmorzsolni a liszttel mint a margarint, nem egyszerű, gyorsnak kell lenned és majdnem fagyos zsír kell hozzá, és harmadával kevesebb mint margarinból.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #3339 üzenetére
A tésztába is kell! Egyébként én is gyűlölöm a margarinos krémet, érzem ahogy kiül a szájpadlásomra a növényzsír. Viszont ha már zserbó és nem hagyományos, akkor a zsermák az igazi. Vagy egy jó grízes mézes
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Essejó
veterán
válasz inf3rno #3360 üzenetére
Ja, nem magában, teszel hozzá valami pépeset, pl párot sütőtök. Vagy vannak a kiváló üveges Bébiételek mondjuk az izük szar De ajánlom figyelmedbe a kuktát. Mondjuk nem Nagyanyáink alu szörnyeit, az semmire se jó. Szelet hus mindkét felét kis olajon serpenyöben lepiritasz, sozod füszerezed. Átrakod a kuktába, öntesz alá kétésfél deci vizet, egy észe lehet vörösbor is, beledobsz egy leveskockát
, felforralod, lezárod, hus fokozaton párolod 20 percig. Elzárod a tüzet, félre rakod. Amint nyitható ovatosan kiszeded, krumpli pürével isteni. Azt a hust turmixolni sem kell.
Én mostanában már csak kuktában fözök 1 óra alatt bablevest, 0 elö áztatott száraz babból, csak leöblitem a zacskóból kiöntött babot, meg füstölt oldalasból. Hús fokozaton a bab és az oldalas 40 perc, kinyitom, bele a zöldség és a tarhonya, lezárom 10 perc vissza a tüzre. Aztán nyitom berántom és kész is.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Essejó
veterán
válasz devil-k #3393 üzenetére
Üzletben az sem olcsó, valami vastelepröl kell keriteni egy megfelelö méretű szénacél lapot kb 4mm vastagot, vagy bordás lemezt. A sütöhöz méretre vágni, az éleket lecsiszolni és havaj.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #3405 üzenetére
Elmész egy cserépkályhás boltba, és veszel egy kb megfelelö méretü samott lapot, max flexel méretre igazitod ha nagyobb, gyárilag ki vannak égetve. Ha nagyon pöpecre akarod akkor vizes papirral felpolirozod.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #3410 üzenetére
Erre most hagy ne írjam, hogy miféle pasi vagy, hogy nincs flexed? Mert végül is NŐK is lehetnek Főzőcske topik lakók. Egyébként rendes nagy flexem nekem sincs, csak egy kis sarokcsiszolóm, de eddig még mindent elvágtam vele amit kellett (garázs ajtó vas szerkezete, 100x100-as kapu oszlop) A polírozást meg nem kell komolyan érteni, veszel pl egy ilyet az OBI-ban, és húzogatod le fel a felületen míg sima nem lesz.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- Anime filmek és sorozatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- DIGI kábel TV
- Premier előzetesen a Gray Zone Warfare
- Windows 10
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...