-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #5704 üzenetére
Ezt rendeltem, szerintem még a héten letesztelem.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
pohár
félisten
válasz krizmo_ #5696 üzenetére
ó bakker, tényleg... nem olvastam el azt a litániát, hogy őszinte legyek
akkor hagyom, karácsonyi ajándék lett volna, lehet nézek egy bevonatosat akkor, már csak az egyszerűbb tárolás/használat miatt is
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
kmarci25
veterán
-
őstag
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #5711 üzenetére
Én főleg az Aldiban szoktam különlegeseket venni. Ott vannak a legjobbak. Néha a Lidl-ben is, de az Aldi jobb. Most is van 5-6 féle, ajánlom.
-
perempe
addikt
sütőben hagymával és szalonnával mennyi ideig süssem a májat 150 fokon, ha alufóliával betakartam?
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Budapesten egesz pisztrangot hol vegyek most utso pillanatban szerintetek? -
#49155328
törölt tag
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #5715 üzenetére
Üdv,
A Lehel piacon szokott lenni a halasoknál, de ma voltunk Aldiban/Lidlben, és mindkét helyen láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
Hekk törzset le kell bőrözni vagy csak simán panirozható?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kemotox
addikt
Sziasztok! Szilveszteri bulira idén is csinálok klasszikus örökkedvenc kókuszos golyszit. Egy egyszerű receptet használtam eddig, de idén gondoltam rakok bele sárgabarack lekvárt, ha már van itthon isteni házi cucc. Aztán eszembe jutott valami... Fel kéne dobni egy kis alkohollal Ugye van az a variáns is, mikor meggy van a közepén. Arra gondoltam, hogy azt kéne megcsinálnom, csak előtte beáztatom valamibe a meggyet. Sosem csináltam ilyet, mi lenne a megfelő módszer? Mibe és mennyi ideig áztassam? Vagy a tésztába menjen inkább valami? Köszi előre is
-
krizmo_
Topikgazda
válasz kemotox #5724 üzenetére
Üdv,
Én is szoktam tenni bele sárgabaracklekvárt.
Rumot szoktam a tésztához keverni, ízlés szerint adagolom, amennyit elbír a szárazanyag, annyit teszek hozzá.
Vagy:
A meggy nagyon szereti a konyakot, én abba áztatnám, alaposan lecsöpögtetném, és a lecsöpögő levét a tésztához adnám, (amennyit felvesz).Szerk.:
Egy kis zabpehelylisztet is szoktam belekeverni, észre sem lehet venni, viszont jól szívja a nedveséget, és laktatóbb is.[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Keresek egy sajtos pogácsa receptet, amit emlékeim szerint logouton láttam évekkel ezelőtt. Teljesen egyszerű volt, keleszteni sem kellett talán és mégis nagyon finom volt. A bejegyzést sajnos azóta már nem találom, viszont amiket a recept oldalakon találok gyors pogácsa receptek, azok valami katasztrófálisak.
Valakinek megvan esetleg amire gondolhatok? Vagy más bevált finom és gyors sajtos pogácsa recept?
-
Digitalpimp
senior tag
Nekem van egy szalalkális recept, nem kell vele semmit se várni, csak összedobni a belevalókat, elnyújtani, kiszaggatni és sütni. Mi kis (kb. 3cm-es) bedobálós pogikat sütünk belőle. Megkeressem?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Chosen
addikt
válasz Digitalpimp #5728 üzenetére
Jöhet persze.
-
Digitalpimp
senior tag
50dkg liszt
25dkg margarin
1 tasak szalalkáli
2 k.kanál só
1 db. tojás, +1db. a tetejét kenni
25-30dkg reszelt sajt a tésztába, +amit a tetejére reszelünk (kb. 10dkg)
1dl tejföl
1/2 dl tej
1 púpos k.kanál őrölt köményEgy nagyobb edényben (vagy a dagasztógép táljában) a lisztben elmorzsoljuk a margarint, aztán a tejben feloldott szalalkálit hozzáadjuk, meg a többi hozzávalót is. Kézzel, vagy géppel jól kidolgozzuk a tésztát. Lisztezett táblán kb. 1cm-esre nyújtjuk, megkenjük a tetejét a felvert egész tojással, reszelünk rá sajtot, aztán kb. 2,5-3cm-es pogácsákat szaggatunk belőle. Mielőtt a sütőpapíros tepsibe rakjuk, két ujjunkkal kicsit megsöndörgetjük az oldalát, hogy magasabb legyen. Kb. 200 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt szép világosbarnára sütjük.
Igény szerint arányaiban lehet növelni a mennyiségeket. A megadott mennyiségből és méretből kb. 130-140 db. szokott lenni.
Vigyázat! Eteti magát. Csak dobálod és dobálod és....[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
iceQ!
addikt
Ez valami zseniális lehet(ett). Havonta egyszer az Auchanból rendelünk (nagy rendelés). Mindig rakok a kosárba pár zacskó tengeri herkentyűs terméket, ezt még nem láttam. Pedig ezt a fekete tésztát én is kipróbáltam volna
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
#49155328
törölt tag
válasz Digitalpimp #5730 üzenetére
Margarin helyett vaj vagy zsír! Utána már nem fog kelleni a margarin.
-
perempe
addikt
válasz #49155328 #5732 üzenetére
+1
végignéztem Papp professzor előadását, ő is ezt mondta.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Chosen
addikt
válasz Digitalpimp #5730 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom majd!
-
őstag
Köszi! Az volt! Igazából családi kedvenc, havonta egyszer biztos elkészítem. Kislányom miatt kicsit kevesebb chilivel, mint illene, de úgy se rossz.
Közben ezt sikerült találni. Most rendeltem, kipróbálom, aztán hátha lesz akció: [link]Mindenképp ajánlom kipróbálásra, mert más dimenziót ad a tenger gyümölcsei spagettinek.
ui.: Másnap nem megijedni és orvoshoz szaladni..... -
#49155328
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #5735 üzenetére
Ez mitől chemtrail
Valamiből meg kell élni. -
iceQ!
addikt
Egy időben rendszeresen rendeltem egy étteremből, csak tengeri kaja van. Probléma az vele, hogy drága. Havi 1x Szép Kártyás fizetés belefért. Viszont magam készítem el inkább itthon.
Köszi a tészta tippet, kipróbálom.
Tengeri dolgokat hogy készíted el? Én kicsit párolom, főzöm majd lepirítom + adok hozzá egy kis citrom levet és fokhagyma krémet. 10-15 perc alatt kész.
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
FerNandor
őstag
Én múltkor ez alapján csináltam garnélás spagettit [link]
Nagyon jó lett. A rákokat a páncéljaikkal főztem, majd a végén kiszedtem, meghámoztam őket és mentek vissza. A csápokat előtte leszedtem, hogy ne szakadjanak le főzés közben."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
őstag
Én szuvidálom már jó ideje. 70 fokon fél óra. Így nem megy össze és puha is lesz, nem rágós, még a polip is. Utána nagyon rövid ideig megy csak a serpenyőbe, amíg összerakom a dolgokat. A vegyes tenger gyümölcseit érdemes így, akkor nem lesz benne rágós darab.
Olajon pirítom a félbevágott koktélparadicsomot, rányomom a fokhagymákat, chilit és ha lepirult, akkor a szuvid tasakból kiöntöm rá a levet, azt összeforralom, besűrítem, a fűszer már benne van, a legvégén beleteszem a tenger gyümölcseit és mehet rá a tészta a főzővízzel együtt. Lekapcsolom a lángot és hosszabban összeforgatom, hogy a tészta felvegye a szószt és még sűrűbb legyen.
FerNandor: köszi, ez jó kis recept.
-
TripleB
senior tag
Szép napot!
Egy ételintolerancia-vizsgálaton kiderült, hogy búza, élesztő, burgonya, kukorica és földimogyoró jó lenne, ha nem szerepelne egyik ételemben sem. Kovásszal készült péktermékeket favorizálnám, de visszaolvasva, azokat kenyérsütős módszerrel nem igazán helyes elkészíteni. Ezek szerint kukázhatom is a gépet?
Most kezdek kovászt készíteni, szerintem rozslisztből fogom elindítani és később azzal is folytatom az etetését. Vissza fogok olvasni, hogy ki miyen módszerekkel készítette a kenyerét.
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
kemotox
addikt
Sziasztok!
Új év, új én, bla-bla-bla Viszont már tényleg nagyon itt az ideje az életmód váltásnak. A kilók és a lustagás/halogatás ellenszereként első körben a reggeli rutinomat próbálom megváltoztatni, hatékonyabbá tenni. Ma egy órával tovább aludtam, és még is ugyanúgy értem be a melóba, ahogy szoktam Na de, hogy on legyen: Ennek a változásnak az egyik fő eleme az volt, hogy nem otthon reggelizek, kényelmesben, hanem inkább viszek valamit, amit majd a melóhelyen elfogyasztok. Na ehhez kellene a kreatív kollégák segítsége. Bármiféle ötlet jöhet. Olyan kajákat keresek, amik lehetőleg egészségesek, de főleg jók csomagolni, amiket előző este meg tudok készíteni. Szóval bármennyire is jó egy friss, forró, folyós-nyúlós sajtos omlett, az nem nagyon játszik
Amikre eddig gondoltam:
- Szenya, péksüti egészségesebb cuccból (teljes kiörlésű, rozs, mitudomén)
- Abonett kenyérre nagyon rákaptam mostanság, magában kicsit szegényes, de valamivel (pl: zöldség, felvágott, sajt, kefír, ilyesmik) teljesen laktató tud lenni. Meg arra is gondoltam, hogy mivel nem megromlós/kiszáradós dolog, ezért tartanék melóban magammal egy csomaggal mindig, és be tudok kapni egy-két szeletkét tízóraira is
- Gyümölcs. Bár ezzel bajban vagyok, mert azt mondják a cukor tartalom miatt nem is annyira egészséges, mint sokan gondolják. Az meg a másik, hogy sosem sikerül csak gyümivel jól laknom
- Saláta. Ez jó, mert hihetetlenül sokféleképpen el lehet készíteni. Mehet bele csirkehusi is például. Tényleg szinte bármi.
- Zabkása. Mézzel, fahéjjal, kakóporral, kókusszal, gyümivel... Itt is elég sok variáció létezik.
Szóval ilyesmi dolgokra gondoltam. Bocsi, hogy hosszúra sikeredett, de egy pici háttérsztori asszem kell, hogy érthető legyen mire van szükségem. Gyors, egyszerű, csomagolós, egészséges. Ezek a kulcsszavak.
Ti szoktatok reggelit csomagolni? -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz kemotox #5745 üzenetére
sparban vannak ilyen előrecsomagolt saláták, 350 körül van egy zacskó, lila, kék, stb. színek. ebből szedek ki egy ikeás dobozba, balzsamecettel meglocsolom, mehet mellé sajt kockázva, szalámi, sonka stb. csak be kell villázni, vagy müzli, tejtermékkel (ezt a melóban öntöm rá). (szintén dobozba kimérve)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
sutszi
veterán
válasz kemotox #5745 üzenetére
Tudom, megragadom a lényeget... De miért jó ha nem nyugiba eszel otthon?
Csak azért kérdezem, mert szerintem ez pont csökkenti a lehetőségeket. Otthon sokkal szabadabb a választék az elkészíthetőség is. Van ami kb nem szállítható, vagy csak frissen jó. Most mondok egy hülyeséget. Én van, hogy betolok egy tálka tejberizst, vagy tejbegrízt. Ezt mondjuk pont csomagolható is ... Vagy mondjuk egy tál műzli tejjel...
De amit írtál...tojás. Azt biztos nem tudom elvinni. Viszont egy tükörtojás, pirítóssal zöldségekkel meg egy bögre fekete teával nekem nagyon csúszik, de kizárt, hogy ezt így elvigyem... Ezért kérdezem miért döntöttél így.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
kemotox
addikt
Bent is nyugiban eszem meg (iroda). Ugyan nem csak a reggelizéssel, de csomó időm elment minden reggel. Hatékonyabban akarom az időm beosztani, meg elég nehezen bírtam már a korán kelést. Egy ilyen pörgősebb reggeli rutint akarok most kipróbálni, hogy át tudok-e állni rá. Nagyon el voltam már kényelmesedve sajna.
-
bugizozi
őstag
válasz kemotox #5745 üzenetére
Szia!
Én a voksomat a zabkása mellett tettem le, több mint egy éve már hogy csak azt reggelizem. (én is munkahelyen az irodába érve)
Először úgy indítottam, hogy tej + gyümölcs/kakaó/fahéj stb de mára már csak annyi hogy: zab + víz + fahéj. Imádom! Sokan óckodnak tőle, fintorogva néznek rám, de nekem nagyon bejött. 0 munka van vele és nem kell azon agyalnom mit reggelizzek. Ha úgy van tízóraira gyümi és simán kihúzom ebédig, nem nézem az órát már 10:30kor hogy mikor lesz dél.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Videó stream letöltése
- Gaming notebook topik
- Motorola Moto G24 Power - hol van az erő?
- Milyen videókártyát?
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- További aktív témák...