-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan kajákat amiket kis hőmérsékleten sokáig kell sütni és nincs vele sok macera (pl pulled pork) télen jól jön egy kis plusz hő, ha finom kaja lesz belőle az külön jó
Köszi
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
#75501312
törölt tag
válasz krizmo_ #5148 üzenetére
Van illóolajam, amit a családtól kaptam, allergiás is vagyok rá. Alma, fahéj meg narancs illat van még. Vagy van olyan, ami vonzza a bogarakat és hangyákat és inkább ne használjam?
(#5149) arcsin
Nálam most az Első Pesti Malom lisztje volt problémás, és pont a Nagyi Titkával nem volt eddig semmi gondom. Most van még itthon Gyermelyi, remélem az nem problémás.#5150) krizmo_
Ha a Garat ennyire jó, akkor legközelebb tőlük rendelek és kipróbálom őket.(#5151) bugizozi
Hát, ilyesmit mondtam volna én is. Amikor nekem ilyen kell, akkor csontos oldalast sütök valami ketchupos-mustáros-mézes mázzal meg valami alkoholban, általában sör.
Amerikában nagyon mennek ezek az Instant Pot főzések, sztem ha rákeresel találni fogsz sok mindent.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #75501312 #5152 üzenetére
Az általad említett illatkeverékek inkább vonzzák, mint taszítják őket.
A levendulát már nagyon régóta használják távoltartási célzattal, a teafaolaj a természetben szintén ezt a célt szolgálja, elűzi a nem kívánt látogatókat, és emellett egyébként antibakteriális hatása is van, és sok mindenre jó, én pl. égési sérülésre, (napégésre is), rovarcsípésre, sebre stb... is szoktam használni, nekem nagyon bevált. Azt csak véletlenül vettem észre, hogy a hangyákat távol tartja, mert a teraszra lett öntve (folyton ott masíroztak és onnan osontok befele), és elkerülték... Mióta használom nem jönnek be és még a fáraóhangyákat is elűzi, amúgy. -
#75501312
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #5153 üzenetére
Hát, annyiban speckó, hogy állítólag nem ragad le benne a kaja. Merthogy a receptek nagy része olyan, hogy tegyél bele húst, zöldséget, öntsd fel alaplével és rotyogtasd 4-8 órán keresztül alacsony hőfokon. Míg ha ezt megteszed a tűzhelyen lábasban, 2 óra után tuti minimum leragad, de inkább odaég. Bár itt is alul van a fűtőszál, valahogy mégsem égnek oda a kaják.
Van a 4-8 órán keresztül főző egyszerű eszköz és van a 5-6-7 in 1, amiben már tudsz csinálni akár sütikét is meg hasonló dolgokat.
Amerikában nagyon szeretik, mert beleteszed és nincs vele gond. Rengeteg YT videó van róluk, de már olyanok is, ahol előre elkészíted az ételt a nagy zárható tasakban, lefagyasztod és utána már csak ki kell venni a fagyóból.
Sőt, van, ahol van belevaló műanyag zacsi, abban főznek és nem kell mosogatni.(#5154) krizmo_
Áááh, akkor azért szoktak a ruhásszekrénybe is levendulát tenni, azt tudtam, hogy moly ellen jó lehet. Veszek akkor levendulásat, fagolyóim már vannak.
Tegnap azért megint áttöröltem a szerkényt és mindent átnéztem a biztonság kedvéért. -
kmarci25
veterán
válasz #75501312 #5155 üzenetére
Én minden lisztemet, ahogy hazahozom 1-2 napra beteszem a fagyasztóba. Ha lenne benne valami állat/lárva, akkor ezzel kiiktatom őket. Egyszer volt moly (akkor még nem sütöttem) a konyhában, hát attól nagyon nehéz volt megszabadulni. A cuccaink harmadát kb ki kellett dobni, mert mindenben ott voltak (keksz, rizs, müzli stb.), a lárvák meg a konyhai fiókok hátulján, sőt a sínben is! Egy hétvégénk ráment, mire kitakarítottuk a dögöket. Azóta szerencsére nem volt ilyen.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Essejó
veterán
válasz Mr.Csizmás #5153 üzenetére
Nekem ilyen van link a lányomtól kaptam, imádom. Két hőfokot (70 és 90) állíthatok be rajta amit a főzés végéig stabilan tart. Maga a
főző edény egy vastag
falú kivehető kerámia edény, az alja érzésre vastagabb mint az oldala. Általában éjfél felé szoktam beledobálni a cuccot, beállitom, hogy 70 vagy 90 fokon főzze, meg az időt, általában 10 - 12 óra (az idő félórás közökkel állítható), és békénhagyom. Ha a beállított idő letellik akkor átkapcsol melegentartó módra.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
#75501312
törölt tag
válasz kmarci25 #5158 üzenetére
Ilyenkor amikor kiveszed ráteszed papírtörlőre? Vagy nem vesz fel nedvességet?
Gondolom akkor utána átszitálod az egészet?
Ilyen molyos/bogaras sztori már nálam is volt 2x is és akkor egy teljes polcot ki kellett dobni. Azóta nagyon figyelek és havonta átnézem a hozzávalókat, fűszereket, és minden 2-3 helyen van, hogy ne egyszerre legyen baj, ha lenne.
Pedig úgy szeretnék egyszer nagy konyhát kis spájzzal. De akkor megint minden egy helyen lenne.[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz #75501312 #5161 üzenetére
Nem vesz fel nedvességet egyáltalán. Kiveszem a fagyasztóból és megy a helyére. Átszitálni sem szoktam mostanában, csak akkor tenném, ha látnám, hogy van benne valami nem odaillő.
Legyen inkább nagy konyha, nagy spájzzal."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
arcsin
senior tag
válasz #75501312 #5165 üzenetére
Most van egy közepes konyha és egy közepes fürdőszoba A spájz az nagyrészt a fürdőbe nyúlt be. Néha sajnálom, hogy nincs spejz, de így jobb. Idén a covid miatt(is) a beépített szekrénybe vettünk 2db IVAR polcos akármit spájzolni
Most figyeltem meg viszont, hogy spejz és spájz szavakat egyszerre használom.
-
Ispy
veterán
Nekünk meg inkább nem lett gardrób a hálóba és közepes lett a konyha, de lett cserébe egy 3x1 méteres spájz, mert spájz kell. Különben hová raknám az oroszokat?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
krizmo_
Topikgazda
Kezd kicsit elmenni a téma, és nem mindig kerül offba, ami az.
Már csattogtatom az ostort. -
inf3rno
nagyúr
válasz kmarci25 #5158 üzenetére
Molyt látok én is néha repkedni, de lehet, hogy nem is lisztre szakosodott, hanem csak valami szimpla. Olyan igazán komoly fertőzésünk nem volt soha ilyenből. A hangyák terjeszkedtek egy kicsit túl egyik évben, meg a mákban szoktak még sűrűbben lárvák lenni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nekünk 2x1m spejz van, pont most polcoztam újra az egészet. Eddig a felét elfoglalta egy hűtő fogalmam sincs, hogy miért. Az kikerült a konyhába, a konyhából a sok cucc, aminek már csak az asztalon találtunk helyet meg bekerült a spejzba. Nem mondom, hogy rend van, az még idő mire kialakul, de egész jól sikerült a projekt, végre van egy csomó hely. Az a terv, hogy a konyhából az edények egy részét is behordjuk, aztán kicseréljük a konyhabútort valami kisebbre, meg veszünk mosogatógépet, villanysűtőt, ilyesmit a felszabadult helyre.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #5174 üzenetére
Mi 2 évet újítattuk fel a konyhát (mindenestül: szekrények, padlólap, csempe, gépek). Az elején tök jó volt, sok hely. Ha ma veszünk egy bármit (lábos, tál, tányér, doboz) alig találunk helyet, ahova eltehetjük.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
dellfanboy
senior tag
gondolkozok egy rizsfozo edeny beszerzesen. van vmi tuti deal? altalaban barna rizst eszek ehhez keresnek egy fozo/parolo edenyt, mert a gaztuzhelyen valo fozest mar unom. ezek tenyleg ugy mukodnek, hogy bedobod a riszt, vizet beallitod es magatol megfozi/parolja?
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
#49155328
törölt tag
válasz dellfanboy #5176 üzenetére
5 perc pirítás olajon, utána kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntöd, félretolod 20 perc múlva kész.
Persze lefedve kell tartani.
Ez jó bulgurra, bármire, pergősek lesznek a szemek.Szerintem úri huncutság a riszfőző meg nem is lesz pergős, inkább ragadós.
Persze akinek olyan rizs kell meg pálcával tolja annak jó lehet a rizsfőző. -
krizmo_
Topikgazda
válasz dellfanboy #5176 üzenetére
Sokszor volt ez itt már téma, keress rá a topikban.
-
arcsin
senior tag
válasz dellfanboy #5176 üzenetére
Nekünk a legkisebb rizsfőző van, párolóbetét nélkül. 2főnek szerintem ideális. 5ezer ftot megér kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
-
#49155328
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #5182 üzenetére
-
-
#75501312
törölt tag
válasz krizmo_ #5188 üzenetére
Nem láttam azóta sem hangyát, sem pedig bogarat a lakásban 2 napja. (Na jó, bejött 2 poloska)
Szóval valószínűleg tényleg a lisztből jöttek ezek is, a kis világosbarna gömbök meg a kikelő hadsereg lett volna, szóval még lehet időben megfékeztem egy inváziót.
Fura, hogy a kajás szekrényből levendula illat jön, de ha ez megvéd a külső kártevőktől, ám legyen. -
skt
tag
Sziasztok!
Otthoni sütőbe keresek jó ár/minőségü, pizza vasat meg lapátot, esetleg tudtok ajánlani/linkelni? -
őstag
Mondjuk ez annyira nem nehéz. A vékonyabb elég. [link]
Ne csak arra használd, hanem hagyd benn mindig. A rácson, vagy tedd az aljára, ha gáztepsivel sütsz éppen. Nagyon jót tesz a hőmérsékletnek.
A vastagabbat nem próbáltam, de az már nagyon nehéz lehet, így kezelni sem egyszerű. A sütőt a pizza esetén legalább 40 perccel korábban kezd el maxra fűteni.
[ Szerkesztve ]
-
#75501312
törölt tag
Segítsetek zsemlével kapcsolatban. Amikor zsemlét sütök, akkor szépen megemelkedik nagyra lefedve a gőzben, de mire szép barnára sül, addigra összemegy a felére.
Ma csak 200 fokon sütöttem, szintén megemelkedett szépen, de amikor elkezdett barnulni fedő nélkül, akkor összement.
Megnéztem sok receptet a neten, a képeken szép magas zsömik vannak, barnára sültek is, nálam valamiért mégsem megy.
Volt egy pont, ahol még csak elkezdett pirulni, akkor még nem esett össze, de nem voltam meggyőzve, hogy megsült, így nem vettem ki őket.
Tippek, ötletek mit rontok el?[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #75501312 #5193 üzenetére
Én meg folyton azon kísérleteztem régebben, hogy tudnék laposabb zsömléket sütni, mert mindig magasak voltak és szendvicsként elkészítve már nem fértek be a számba.
Egyébként, nem tudom mit ronthatsz el, én mindig simán megsütöm, mindenféle varázslat nélkül...
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #75501312 #5195 üzenetére
Nem tudom. Azt tudom, hogy én ugyanettől szenvedek kenyérrel. Ugyanannál a receptnél ha 1kg-osat csinálok géppel, akkor összeesik, ha 800g-osat, akkor nincs semmi gond vele. Ami más az nyilván az élesztő aránya és a geometria. Esetleg az utóbbi lehet, hogy túl nehéz már akkora méretben a tészta súlya, és az nyomja le. Próbálj meg kisebb zsemléket csinálni, hátha.
Buliban hasznos! =]
-
#75501312
törölt tag
válasz inf3rno #5196 üzenetére
Próba 2 sem sikerült annyira jól. Sztem elrontottam a kelesztést is, de 20 perc alatt nem emelkedett meg annyira, mint kellett volna. Viszont amikor elkezd pirulni kívülről, akkor már belülről jó.
Ha lesz időm holnap próba 3-ra akkor 30 perc lefedve és kb. 15 perc fedő nélkül, míg elkezd pirulni spriccelés nélkül. Remélem sikerül, ez izgi megint. Nekem. -
kmarci25
veterán
válasz #75501312 #5197 üzenetére
Zsemlére a 30+15 perc szerintem nagyon sok. 220-250 fok között, gőzben 25-30 perc alatt megsülnek a 10-15 dekás zsömlék.
Az összeesés ettől független, azt nem értem. Én megpróbálnám, hogy nem fedővel gőzösítek, hanem a klasszikus módszerrel (sütő aljába víz a tepsiben), a hőmérsékletet 230-240-re állítanám, és megnézném, hogy mi történik így 20-25 perc alatt."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
Új hozzászólás Aktív témák
- Krómozott előlapos Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- ELADÓ GÉREX gyártányú akkus fúró, csavarozó
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs LEGEND székek azonnal . 24 hónap garancia . +36301300000
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs ICON székek azonnal . Utolsó darab raktáron +36301300000
- Eladó teljesen új, bontatlan Nespresso Essenza mini piros színben