-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
Január végén elkezdtem áztatni némi vodkában némi vaníliarudat. Kérdésem az lenne, mennyi idő után lehet elkezdeni az esszencia használatát? Van ahol 1 évet találtam, van ahol fél év, van ahol heteket javasolnak? Elsősorban süteményekhez gondoltam felhasználni, de mondta valaki, hogy kávéba is jó lehet.
-
arcsin
senior tag
válasz Tibicsucsu #4255 üzenetére
Nem szoktam túlbonyolitani, kettönkre elegendő cs.combot (3-4 felső) aláeteszek plusz sok sok zöldséget, füszereket kész. Nekem volt hozzá receptkönyv is.
-
arcsin
senior tag
válasz inf3rno #4292 üzenetére
Aldis pesztó elég jó, igen. Nekünk a narancssárga jött be a legjobban aldisból. Persze tésztára az igazi, de kenyérre(Aldis kovászosra ) sem nagy gasztroterror, kis paradicsommal vacsorára (szerintem) Néha a pennyben vannak selection-ös Premium extra pesztók, a sima "sajátmárkásat" nem próbáltuk még. Az olasz dolgok a pennyben meglepően jók/olcsók. Proscutto crudo-juk szinte mindegyik drágábbnál ízesebb, olyan mint Olaszorszagban volt. Leginkább pizzára, sárgadinnyéhez, kis olivaolajjal nyakon öntve, hidegtálként nagyon jo. Kicsit türelemjáték szétszedni a csomagolásból a szeleteket de megéri. A durumtészták is simán barilla minőségüek, legalább is ha keverve főztem nem tűnt fel a különbség.
-
arcsin
senior tag
Kérdés, keleszteni ti hogy szoktatok? Én a sütőt alsó felső 35 fokra beállítom és úgy teszem be a letakart, vagy nem letakart keleszteni valót. Sosem volt olyan problémám hogy nem kelt volna meg valami kel(l)ően
-
arcsin
senior tag
válasz #73959936 #4327 üzenetére
Hát igazán nincs mit Én legtöbbször a lusta módszerrel sütök kenyeret, aldi kenyérlisztből, de a zacskón javasolt kelesztési idők mindig elegek szoktak lenni. Ha valami mást csinálok, hambibucit vagy hotdog zsemlét akkor is mindig a receptben javasolt idő elég. Van hogy 40 fokon tolom, de kedv függő ( édes tésztákat inkább). Csak hogy ezzel a módszerrel nem kell ráhagyni, figyelgetni, max sima időzítőt tolok rá, hogy szóljon ha kész.
Én is lassacskán fedezem fel a sütőmet, pedig évek óta megvan. Múltkor pld rájöttem van benne gyors felmelegítés funkció, ami tényleg gyorsabb Kelesztés után, amíg előkészítem a sütésre(spriccelés, bevagdosás, maggal szórás, bármi) pikk pakk a kellő hőmérsékleten van.
-
arcsin
senior tag
válasz Mr.Csizmás #4353 üzenetére
Nekem egy sima, Sencor van. Nagy probléma nem volt vele eddig, max annyi hogy lekoptak a feliratai (warm, cook). Nagyobb gépet akkor érdemes, ha párolni is szeretnétek mellette/felette, azokhoz adnak külön párolóbetétet. Nekem az van már az ikea-s edényhez, plusz kis aranyos, nem sok helyet kér a 0.6 literes.
Úristen, mit indítottam el
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz inf3rno #4356 üzenetére
Mert felrakod és közben el tudsz menni készülődni reggel, vagy mást főzni, a rizs tökéletesre fő, nem kell figyelgetni, piritgatni, se semmi. Nekem személy szerint egyszerűbb vele az élet. Főleg mert így párom is fel tudja dobni a rizst főni amikor én éppen nyakig panírozásos vagyok Mi basmati és jázmin rizst szoktunk főzni benne, néha némi zsenge fagyasztott csemegekukoricával.
De ezt az airfryer miatt hoztam fel.... van aki szerint tökfelesleges ha van egy normális légkeveréses sütőd, van aki szerint meg hude tök jó, nem kell zsírban/olajban tocsogva főzni.. -
arcsin
senior tag
válasz inf3rno #4359 üzenetére
Rendben van. Nem állítottam hogy rosszul készítenéd el a rizst a magad módján. Nekem megér ennyi könnyebbséget heti 2-3 v többszöri rizsfőzésre egy gép.
Kérdeztél, én válaszoltam nekem miért jó/jobb mint hagyományosan elkészíteni. Másnak mások az igényei, preferenciái. -
arcsin
senior tag
válasz FerNandor #4390 üzenetére
Én a duna pandás baokhoz vettem egy ikea-s párolóbetétet, mert pont olyan a leveses fazekam amihez jó. Mondjuk tisztítani nem tudom hogy érdemes, mennyire bírják a bambuszok.
-
arcsin
senior tag
válasz krizmo_ #4393 üzenetére
Nekem nem rozsdásodott be 1év alatt 10-12 használat után sem. nem tudom minek a függvénye lehet ez. Lehet simán anyaghiba, szériahiba. AZ IKEA_nál sajnos előfordul olyan hogy mással kezdik legyártatni sokkal gagyibb anyagokból ugyanaz a terméket, ugyanazon a néven. Ilyen a dugattyús kávéfőzőjük is. A véleményeknél látszik is, hogy sokan panaszkodnak.
(#4392) FerNandor
De ha választanom kéne, akkor a 2eskére szavaznék én is.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
Nálunk hasonló, csak lepirítom kicsit a lecsópaprikát kacsazsíron miután összevágtam és akkor nem jön le a héja ha meg is főtt a paprika. Valamint a paradicsom héját is leszedem. Bevágom picit a héját, forróvizet öntök rá 1-2 perc után hideg víz alá tolom és lejön szépen majd úgy vágom össze. Amire szétfő, addigra késznek nyilvánítható a lecsó. Ja meg nézem, én kicsit kevesebb parival csinálom.
Fűszerekből én piros paprika majoranna, kakukkfű, só bors csak. (pirosarany sem, ha az fűszernek minősül) Idén némi chipotle paprikával megbolondítottam. Szigorúan csak Füstölt szalonnával, kacsa/liba zsírral, vörös és egy minimális lila hagymával dolgozom. Meg nálunk tojással esszük, és (friss) fehér kenyérrel.Párom amióta együtt vagyunk megeszi a lecsót, azelőtt otthon nem ette meg soha.
Nála ez a paprika-paradicsom héj probléma állt fent valamint a vegetával való beledisznólkodás miatt sem volt a kedvenc. -
arcsin
senior tag
Hegyeserős az mindig van, de csak módjával 3-4 éve egész nyáron lecsót ettük. Piacról olcsó lecsópaprika, pari,(ezeket 99 ft / kg környékén megtudtam venni) kolbász megvolt. Idén még piacon se jártam, de ahogy hallom nem is érdemes.
Párom szülei a nagy piacozás után beugrottak velünk a penny-be, hát vettek 1 kg lecsópaprikát inkább ott,, mert a piacon drága meg béna volt. Én is azt szeretem ha paprika kicsit szottyattabb, meg piros/narancssárga foltos. -
arcsin
senior tag
Most csak ilyen volt az aldiba. Amúgy a bauer brot-ot szoktam venni ..magyarul parasztkenyér. Néha 1x-1x becsúszik a vital brot a változatosság kedvéért máskor is, csak most azzal a különbséggel hogy csak az van, de szoktam sütni élesztős sima kenyeret is simalisztből. ráfanyalodtam.
-
arcsin
senior tag
Tépett csirke gyorsan
Hozzávalók:
2 csirkemellfilé ( ~ 80 dkg )
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 dl bbq szósz
1 dl narancslé
só, (színes)borsA csirkemellet egyben besózzuk, borsozzuk. Egy tálban összekeverjük a narancslevet, fokhagymát, köményt. bbq szószt. A csirkére rászórjuk a hagymát amit vékony szeletekre vágtunk. Mehet rá a pác. Össze kell forgatni alaposan ezt az egészet egy nagyobb jénaiban. Alufóliával lefedjük.
Sütés 180 °C, légkeverés, ~ 1óra
Ha elkészült 2 villa segítségével szépen szét lehet tépni a csirkemellet. Én a levet külön szoktam szedni a tálból, és az előre széttépett csirkemellre adagolok annyit, hogy trutymákos hangja legyen
Lehet kapni a lidlben fagyasztott félkész ciabattát, én abba tettem bele némi lidl-es ropogós kovászos uborka, (cheddar)sajt, chipotles majonéz társaságában
Lehet variálni, paradicsommal, pepferoni paprikával, sósleves jalapenovalm renegeteg féle szósszal, igény szerint.A ciabatta azért jó ehhez a szendvicshez, mert kemény, nem ázik/esik szét a levesebb hústól és a szószoktól sem.
-
arcsin
senior tag
Mátraházán egy palóc étteremben ettem hasonlót köretként, némi vasalt hússal, úgyhogy onnan inspirálódtam. A mai nap viszont csak mint egy tál étel fogyasztottuk. Az aldis káposzta isteni finom, a répák benne nem tesznek hozzá.
Hozzávalók:
1 csomag Bajor (sörös) Aldis savanyúkáposzta
125g kockázott bacon
500g nokedliElkészítés:
A baconről egy nagy serpenyőben lepirítjuk a zsírt teljesen. A nokedlit feltesszük főni, hogyha félkészet vettünk. A káposzta mehet a baconre, én öntöttem rá kb fél deci vizet is., ízlés szerint borsozható is itt. Közepes lángon néha megkavarjuk. Kb 8-10 perc után beleforgatjuk a leszűrt nokedlit. Még kb 4 percig hagyjuk főni az egészt. Mi tettünk rá egy kis tejfölt is, egyszerű sült hús mellé is kiváló köret.Párom szerint nem egy spaetzle, de nem rossz
-
arcsin
senior tag
válasz freaghill #4691 üzenetére
Én anno ilyen körömágynál mérős ételintolerancia vizsgálaton voltam. Ott kiderült, hogy a tejtermékek 100%ra allergiás vagyok. Mondjuk ennek voltak már jelei, gyanakvásaim végére szerettem volna pontot tenni csak . Aztán Angliában voltam egy hosszabb ideig, a laktózmentes tejet nem igazán értették a mcCafeban sem máshol, úgyhogy úgy voltam a dologgal hogy nem érdekel, én bizony tejterméket fogok fogyasztani kávéval, mert már rohadtul untam az amerikánót, mert az espressot nem bírom meginni simán. Végül nem kellett szaladnom a wc-re órákig. Aztán krumplisalátával rápróbáltam kint, plusz itthon a krémtúróval...semmi. Kb fél évig állt fent ez az állapot, a laktáz enzimes tablettát rendre elfelejtettem étkezés előtt, vendégségben bevenni.
Doki szerint valszeg valami átmeneti gyulladásom lehetett. Szóval el is tud múlni. Azóta is csak 3.5 % os esl tejen élek Imádom A TEJ ízét. Nagyon szerencsésnek érzem magam hogy elmúlt
-
arcsin
senior tag
Trappista sajtot max az ellenségemnek küldenék
-
arcsin
senior tag
válasz #40553216 #4702 üzenetére
Én az osztrák/szlovák sajtokkal már teljesen jól érzem magam
Trappistát nem is tudom, vagy 8 éve nem ettem. Vagyis 1x lángoson, de nem adott hozzá kifejezetten sokat. Most vett párom az aldiban ilyen sajtot a kraftosabbat ( most már fekete csomagolásos a kraftosabb) Hu besza behu volt. -
arcsin
senior tag
Szeretnék csinálni ankot adzuki babból, viszont kicsit össze vagyok zavarodva. Van olyan recept, ahol egy éjszakás vagy pár órás előáztatást mondanak, van ahol pedig csak a zacskóból szárazon öntik az edénybe. Elsősorban bao és mochi készülne belőle. A munkafolyamat tervezése miatt kérdezem az áztatást.
Működne simán, előáztatás nélkül is a dolog?[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz #49155328 #4827 üzenetére
Azt. Bár őszintén megvallva...sem párom, sem én nem vagyunk nagy evők. A homeoffice felére a hétnek pulled porkos coleslaw salis ciabattát terveztem (80deka lapockábol) de szerintem 3nap lesz alsó hangon amire elfogy, ha ebédre és vacsira azt esszük
Egy értékelhető adag babgulyást 1 hétig ennénk szerintem. Annyira meg nem szeretjük
Bár adzuki babbal elég különleges gasztróélmény lenne a babgulyás.Mondjuk a jázmin/basmati rizses májashurkának is lenne nálam létjogosultsága GasztroTERROR, ahogy egyik ismerős hívja ezeket az ötleteimet.
-
arcsin
senior tag
válasz Šolaire #4829 üzenetére
Én fél éve tréningezem lelkiekben magam erre a sólet receptre, de majd kell valakitől kölcsön kérjek hozzá egy kellő nagyságú lábast.
-
arcsin
senior tag
válasz inf3rno #4874 üzenetére
Hmm pont múltkor hallgattam a rádióban, hogy Kékkúton egy családi vállalkozás kecskefagyit (és mellette mindenféle kecskesajtokat) készít. Ott említette hogy a kecske tejszín sokkal jobb fagyi alapanyag, mert jóval krémesebb mint a sima.
Az hogy mennyire "kecskeízű" arról az derült ki hogy aki szereti, az érzi a kecskeízt, aki nem az nem érezte
Csak mint érdekesség jegyeztem meg..... Nekünk azért nagyon messze lenne, de kacérkodunk az ötlettel. -
arcsin
senior tag
válasz #75501312 #4988 üzenetére
Amúgy meg a nosaltyn van ilyen mi van a hütőben rész. Néha tök hasznos.
A "sütikézés" egy ilyen műfaj sajnos....[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
SOS - Segítség, Óh Segítség.
Idén télen a covid meg minden más miatt is megpróbálkoznék Pho levessel. házilag. Múltkor a párkányi lidlben egész jó marhaleves csont mix volt 4 euro /kg áron. Nem szeretnék piacra menni, mert nem szeretem azt a zsúfoltságot ami ott megy.
Tudtok valami kis hentesüzletet bp-n, Dunkeszin is akár ahol tudnék venni Phohoz megfelelő húsokat, csontokat? A fokhagymás cuccot megtudom csinálni hozzá. -
arcsin
senior tag
válasz Tibicsucsu #5077 üzenetére
Amúgy mivel tud többet a csibós mint az IKEA-s 7 ezerért többért?
-
arcsin
senior tag
válasz Tibicsucsu #5079 üzenetére
Nekem ránézésre azon kívül hogy fekete, ugyanolyan rücsisnek tűnik a csibós meg az ikeas, de ha van/nincs zománc akkor hiszek neked.
-
arcsin
senior tag
Esetleg a látóasszonyok topikjában kéne próbálkozni mágiarakás ügyben.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz bugizozi #5130 üzenetére
Lehet házilag is csinálni, de van egy jó szósz sült lazachoz az IKEA_ban. Illetve menő volt (amikor lehetett kapni még) a paradicsomos szószuk. Persze azóta citromos-fokhagymás módszerrel serpenyő + sütővel csinálom amióta nincs ez a paris szósz.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz krizmo_ #5148 üzenetére
Kérdés, ha már tárolók. Spagettitésztának szeretnénk venni valami hosszúkás, ha lehet kocka alakú, elfektethető tárolót, nem túl drágán ( max 2ezer ft). Ötlet?
Amúgy lisztre annyit, hogy a komáromi lisztek bebogarazódtak otthon nagymamámnak szinte mindig. Még anno, Komárom-Esztergom megyében laktam még nő 15 éve. Azóta nagyi titkát gyárt a komáromi lisztgyár, nem simán komáromi lisztet Lehet azóta javult a gyártás, de kerülöm.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz #75501312 #5165 üzenetére
Most van egy közepes konyha és egy közepes fürdőszoba A spájz az nagyrészt a fürdőbe nyúlt be. Néha sajnálom, hogy nincs spejz, de így jobb. Idén a covid miatt(is) a beépített szekrénybe vettünk 2db IVAR polcos akármit spájzolni
Most figyeltem meg viszont, hogy spejz és spájz szavakat egyszerre használom.
-
arcsin
senior tag
válasz dellfanboy #5176 üzenetére
Nekünk a legkisebb rizsfőző van, párolóbetét nélkül. 2főnek szerintem ideális. 5ezer ftot megér kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz Mr.Csizmás #5208 üzenetére
Itthon az Ombarlig(vagymi) van a nagyobb tipusú. Streetkitchen-ös Pulled pork recepttel szoktam csinálni. Protip: Penny-s fagyasztott kovászos kis zsemlécske nem magos, ropogósra sütve, kis lidles koviubival valami szósz, izlés szerint chipotles majonézzel....stb HO-ban szoktam csinálni, napokra elég kettönknek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs EPIC székek azonnal . 24 / 36 hónap garancia . +36301300000
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs ICON székek azonnal . Utolsó darab raktáron +36301300000
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC (HD8927) tejtartállyal
- Csúcsminőségű biztonsági kültéri okoskamera félár alatt
- Noble Chair EPIC