-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
#49155328
törölt tag
Cukormentes Tiramisù.
4 db tojás
50 dkg Mascarpone
15 dkg Eritrit
2,5 doboz Gullón Fibre Integrtal keksz
5 adag duplakávé
1dl whiskey (Connemara)
Holland kakaópor ízlés szerint. (én jó vastagon rászitálom)A tojássárgáját kikeverjük az eritrittel (porrá darálva alkalmazzuk), hozzáadjuk a whiskey-t, később pedig a mascarponét, addig keverjük, míg sima és kissé habos nem lesz. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a krémbe.
Lefőzzük a kávét, ebbe belemártjuk a kekszet úgy, hogy félig átázzanak, belehelyezzük egy sorban egy kisebb tepsibe, ráöntjük a krém harmadát, erre teszünk még egy réteg, áztatott kekszet, majd még egy réteget készítünk, s végül a maradék krémet. Minimum 2 órát állni hagyjuk, tálalás előtt a tetejére kakaóport szórunk.Ronda de finom, jó étvágyat !
-
#49155328
törölt tag
válasz inf3rno #4697 üzenetére
Egyszer őket ajánlották http://www.hungariandeli.com/
-
#49155328
törölt tag
válasz inf3rno #4792 üzenetére
A coldbrew gondolom kávéból készülne, akkor dara szerű, french pressnél finomabb őrlemény kell hozzá.
A filter pörkölésű kávé meg alap.
De van kávés topik is :Hardcore café vagy Kávé kezdőknekMagtejhez nem is akarok hozzászólni. (Azt bottal se.)
[ Szerkesztve ]
-
#49155328
törölt tag
Holnap tárkonyos csirke ragu levest főzünk.
-
#49155328
törölt tag
https://www.facebook.com/M%C3%A1r-V%C3%A1rtalak-166124410977393/
1200ft/kg de ami jó az jó.Mellette a Paleó központ, ott meg a hambi basz oda.
[ Szerkesztve ]
-
-
#49155328
törölt tag
válasz inf3rno #4866 üzenetére
Macsek kért meg, hogy tegyem be ide a tiramisu receptet.
Mivel a hozzászólási listában benne maradnak a friss topikok, így általában elolvasom őket.Aztán kérdezted, hogy mivel tudnád pótolni a mascarponét, most megvilágosodtam.
Bikatejjel, vagy a kotyvasztott magtejeddel + habfixáló vagy zselatin.
-
#49155328
törölt tag
válasz krizmo_ #4933 üzenetére
Nem a legjobb.
https://garatmalom.hu/shop/tbl-300-teljes-kiorlesu-tonkolybuzaliszt/ ez jobb egy kis búzasikérrel beütve, bár még ez is magas CH.
Amúgy PurPur kenyeret szoktam venni eddig az a legjobb.
Sajnos lisztet nem lehet venni.Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 907,0 kJ / 215,7 kcal
Zsír: 4,7 g
melyből telített zsírsavak: 0,7 g
Szénhidrát: 28,6 g
melyből cukrok: 2,4 g
Rost: 7,5 g (!)
Fehérje: 10,8 g
Só: 1,5 g[ Szerkesztve ]
-
#49155328
törölt tag
Mai gyors ebéd Lasagne.
Hozzávalók:
A bolognai raguhoz:
2 fej vöröshagyma
4 - 6 ek olívaolaj
1200 g darált sertéshús most lapocka
frissen reszelt szerecsendió
6 gerezd fokhagyma
só, bors, toscan fűszerkeverék
400 ml vörösbor
800 ml paradicsomszósz
150 ml tej
150ml víz
A besamelhez:
160 g vaj
160 g liszt
1.6 l tej
só
fehér bors
frissen reszelt szerecsendió
Az összeállításhoz:
4 ek olívaolaj
24 db lasagne lap
160 g reszelt parmezán
300 g reszelt trappista
Ragu : A hagymát apróra vágtam, majd üvegesre pirítottam.
Mehet rá a darált hús. Ezt is lepirítom majd mehet rá a többi cucc.
Fél órát főzöm közepes fokozaton.Besamel: A vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, habverővel elkeverem. kb. 3-4 percig pirítom. A liszt ne barnuljon meg erre figyeljetek.
Folyamatos kevergetés közben felöntöm a tejjel. Ha a tej felforrt, közepes hőmérsékleten még addig kavargatom amíg jó sűrű lesz. Mehet bele a só, bors, szerecsendió.Összeállítás: A magas falú tepsi alját megkenjük olívaolajjal, jöhet rá egy réteg besamel, majd 6 tésztalap. Erre jöhet a ragu egynegyed része, amit megszórunk reszelt parmezánnal. Majd a besamellell is megkenjük.
Ezt négyszer megismételjük.
A tetejét megszórjuk a trappista sajttal és meglocsoltam olívaolajjal. Elfogyott a parmezán azért ez került rá.
30 percre a 190 fokos sütőben letakarva sütjük, majd még kb 15 percig fólia nélkül, hogy jól rápiruljon a sajt.Jó étvágyat.
-
#49155328
törölt tag
válasz Digitalpimp #5000 üzenetére
Ugye ugye. Békebeli párizsivel jo is volt az!
Soul Gem Na hagyd abba, egyre jobb!
Meg is éheztem.[ Szerkesztve ]
-
#49155328
törölt tag
Jó cuccoknak tűnnek.
Itt termesztik és készítik tőlünk 15 km-re.
Vettem egy ilyet is : https://www.chilicum.hu/termek/virus/
Rákszirommal kóstoltuk, a kisebbik fiam ezt is kiröhögte.
A bátyjával meg itt isszuk a tejet.Pössenteni sem merek elmenni, mert a kezem is olyan lett.
[ Szerkesztve ]
-
#49155328
törölt tag
Nem nem semmi képen sem.
Most csináltam bolognai ragut és tettem bele kb 1mm3-nyit az őröltből és brutális ereje van.
Viszont másként csíp mint a megszokott erős paprikáink.
Van egy jellegzetesen édes, füstös aromás kellemes lecsengése a számban.
Érdekes.
Azt hiszem 3-4 évig nem kell erős paprika port venni.Soul Gem van valami orosz rulett féle bonbon, mi régebben azt próbáltuk ki. Hasonló volt a végkifejlet.
inf3rno megittam már fél liter tejet, most jó hideg fröccsöt tolok, de csak haloványodik.
Nem baj, szeretek szenvedni.[ Szerkesztve ]
-
#49155328
törölt tag
válasz bugizozi #5028 üzenetére
TK palacsinta. kb 18-20 db.
150 gramm zabliszt.
150 gramm tk. grahamliszt
30 gramm búzasikér
4 db extrasárga tojás /Lölő bácsi farmjáról)
2 csipetnyi só.
5 ml folyékony édesítő
50 ml olaj
250 ml tej
300 ml szóda kb.A por cuccot egy mély tálba szitálom és összekeverem.
Mehet bele a tojás, olaj és az édesítőszer.
Mixerrel adunk neki bátran.
Egy sűrű állagú massza alakul ki a tálban.
Mixert alacsony fokozatra vesszük, majd fél decinként adagoljuk a tejet.
Így nem lesz csomós.
Mikor benne van az összes tej akkor mehet bele 200ml szóda.
Ezt elkeverjük és fél órát pihenőre tesszük.
Majd belenyomjuk a maradék szódát és ha még kér a masszánk akkor adunk neki.
Lényeg hogy, se nem sűrű se nem híg ne legyen.
Olyan legyen mint a padlopón (folyékony padlókiegyenlítő). Szakmai ártalom, nem tudok szakácsul.Sütni én abba az edénybe szoktam amit látsz ott feljebb, de mindenki abban süti ami bevált neki.
A lényeg, hogy jó forró legyen az edény.
Akkor mehet bele egy kiskanál olaj és megbillengetni, hogy elosztódjon minden fele.
Lehet rá most merőkanalazni a masszánkat, döntögetni mindenfelé, hogy terüljön elfele.
Kb. 1-1 percet kell sütni oldalanként.
Viszont!
A tészta nagyon TÖRÉKENY!
Fordításnál egy jól irányzott feldobással (már akinek megy) lehet átfordítani.
Illetve spatulával vagy ki hogyan tudja.
Mikor már kész és megpihent a palacsinta kb 2 perc, utána már nem törékeny.Nálam az első mindig eltörik az mindjárt megeszem úgy magába.
Jó étvágyat.
[ Szerkesztve ]
-
#49155328
törölt tag
Vöröslencse leves gazdagon.
25 dkg vöröslencse
10 dkg házi kolbász
10 dkg házi szalonna
1 ek. sertés zsír
8 gerezd fokhagyma
4 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 közepes zeller + szár
2 kis fej karalábé
Só, bors, friss petrezselyem.
1db petrezselymes leveskocka Knorr
2 liter vízFelszeleteljük a szalonnát, kolbászt.
Egy mély lábasba egy kanál sertés zsíron elkezdjük lepirítani a szalonnát, kolbászt.
Mikor üvegesedik a szalonna, megy rá az összes felkockázott zöldség + fokhagyma.
Pirítjuk vagy 10 percig majd mehet bele a lencse és felöntjük 2 liter vízzel.
Mehet hozzá a leveskocka, só, bors ízlés szerint.
Mikor felforr a leves, közepes lángra vissza véve még kb. 25 percig fedő alatt főzzük.
Ekkor a frissen aprított petrezselymet beleszórjuk és lekapcsoljuk a tűzhelyet.Berántani nem szoktuk de aki igényli az beránthatja.
Illetve amikor olyanja van a feleségemnek akkor mustáros tejszínes habarással is szokta tuningolni.
Jó étvágyat.
[ Szerkesztve ]
-
#49155328
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #5057 üzenetére
Igen, gyere kapsz egy palacsintát.
Krizmo_ oda kell figyelni és mértékkel lehet mindent fogyasztani.
Digitalpimp nem tudom de tény hogy jól bírja.
Majd meg mágnesezem.[ Szerkesztve ]
-
#49155328
törölt tag
válasz krizmo_ #5060 üzenetére
Igen csak néha nem tudom mi a mérték.
Most vagyok 80kg, januárban voltam 73.
Bár akkor meg azt mondta az endokrinológus, hogy hízzak egy kicsit.
Hát megtörtént.
Bár ha azt vesszük, hogy 4 éve 110kg voltam akkor még ez is elmegy.Mr.Csizmás a pattintós tejszínt ki ne hagyd ám!
[ Szerkesztve ]
-
#49155328
törölt tag
-
#49155328
törölt tag
Dr. József Ildikónál tehetsz egy próbát.
Ja, papírom is van róla!Soul Gem ja, tegnap bevásároltam belőle!
Lehet az asszony mondja, nem ?
Sodró fa lesz az nem fakanál.lord_m csak az a baj ezek már kétszer csípnek.
Krizmo_ na ja, ha 36 óra lenne egy nap akkor beleférne.
[ Szerkesztve ]
-
#49155328
törölt tag
válasz dellfanboy #5176 üzenetére
5 perc pirítás olajon, utána kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntöd, félretolod 20 perc múlva kész.
Persze lefedve kell tartani.
Ez jó bulgurra, bármire, pergősek lesznek a szemek.Szerintem úri huncutság a riszfőző meg nem is lesz pergős, inkább ragadós.
Persze akinek olyan rizs kell meg pálcával tolja annak jó lehet a rizsfőző. -
#49155328
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #5182 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobilinternet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- Videó stream letöltése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- További aktív témák...