-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz perempe #4246 üzenetére
No akkor csökkentsük a hátralevő hiányt.
Kolozsvári gulyásleves
Csorbaleves
Variációk Csorbalevesr
Itt lehet több Erdélyi receptet találsz.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Tibicsucsu
aktív tag
Pataki (római) tálhoz való recepteket tudtok 2-3 személyre? Csak olyanokat találok, amik több főre valók és abból sincs sok. Nekem egy nem mázas patakim van. Sajnos eddig csak egyszer használtam.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Tibicsucsu #4255 üzenetére
Én már több, mint egy évtizede nem használtam a római tálat. Viszont ami rémlik, hogy legutóbb sörös kacsát csináltam benne, és baromi jó lett. Esetleg ilyen irányba keresnék, pl: [link]
Buliban hasznos! =]
-
arcsin
senior tag
válasz Tibicsucsu #4255 üzenetére
Nem szoktam túlbonyolitani, kettönkre elegendő cs.combot (3-4 felső) aláeteszek plusz sok sok zöldséget, füszereket kész. Nekem volt hozzá receptkönyv is.
-
krizmo_
Topikgazda
kmarci25
Korábban írtál erről az oldalról: [link], mostanában nagyon felkapott lett. Te sütöttél már a lisztjeikből, ha igen mi a véleményed?
Lehet kipróbálnám őket, csak kicsit bizonytalan vagyok. -
kmarci25
veterán
válasz krizmo_ #4259 üzenetére
Felkapott lett? Ez jó hír! Nem mintha érdekeltségem lenne benne , de találkoztam már a tulajjal és nagyon szimpatikus ő maga is, és az egész üzlet.
Igen, most is épp az ő lisztjeiket használom. A Kerecsen BL-80-at kenyérhez, plusz a kövön őrölt KBL-120-at és KBL-220-at hozzáadva, 20-50% közötti mennyiségben. Pár napja le lett itt todományosan vezetve, hogy nem terül, de nekem az a személyes tapasztalatom, hogy jobban terül a királybúza liszt, mint a búza (mint pl. BL-80-asuk). Nem annyira, mint a tönköüly, de mégis. A vizet szépen felveszi, kovászlaboros vélemények szerint fontos a hosszú autolízis a királybúzánál, én ebből annyit vettem észre, hogy jobb dolgozni vele, ha volt 1-1,5 órás autolízis (de ezt tapasztalom a többi lisztnél is).
Szóval szerintem bátran próbáld ki, nem gondolom, hogy csalódnál.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
krizmo_
Topikgazda
válasz kmarci25 #4260 üzenetére
Ez friss hír Szabi péktől: [link]
Köszönöm az infókat!
A Garat királybúza lisztjét használtam eddig, gyakorlatilag mindenre, nagyon megszerettem, és szívesen dolgozom vele, de nagyon nehéz beszerezni.
Mostanában kihagyom az autolízist, csak fermentálni szoktam 1 órát a bulk előtt... De azt vettem észre, hogy minden lisztet ki kell tapasztalni... -
kmarci25
veterán
válasz krizmo_ #4262 üzenetére
Láttam ezeket a képeket Király Roland fb-jén. Igen, nagy cimbik Szabival, promózzák egymást folyamatosan.
in3rno: kb. egy hét szokott lenni, járnak a Lőrinci piacra, ezért hozzám ők hozzák, a piacozás után, szombat dél körül. Egyszer hozta maga a tulaj, akkor grátiszban kaptam egy kosárnyi péksütit tőle (mákos, diós kiflik, kakós csigák). Szóltak, hogy vigyek egy ládát, amibe átpakoltuk a cuccot az övékből. Kb. 15 kiló liszt volt, ebből-abból, meg étolaj.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
jansky1
senior tag
Ebben a szutyadék időben elrakott kovászos uborkából lesz valami, vagy tönkremegy?
-
krizmo_
Topikgazda
-
Essejó
veterán
válasz jansky1 #4265 üzenetére
Az általános elmélettel ellentétben a koviubinak nem napfény kell hanem meleg. Szóval ha a lakásban van átlag 23° akkor még jó is lehet max nem két nap alatt készül el.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
inf3rno
nagyúr
Négercsókot csinált már valaki? Teljesen oda vagyok érte, és csak most jutott eszembe először a fogműtétem óta, hogy szerezni kéne. Nem is értem hogyan ment ki a fejemből. Tök király lenne, ha házilag is tudnám csinálni és nem kéne boltit venni.
Buliban hasznos! =]
-
Essejó
veterán
válasz inf3rno #4276 üzenetére
Azt én honnan tudhatom? 😂
Amikor katona voltam `81-ben, az egyik surranótársam ott melózott civilben, a kollégák szó szerint kartonszámra hozták neki. Sikerült annyit enni, hogy azóta se kívánom. 😀Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
side note jelleggel, hogy meglegyen itt is.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
pohár
félisten
válasz Mr.Csizmás #4279 üzenetére
már csak egy jó vágódeszkát kéne keríteni, mint az a tömbösített
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz Mr.Csizmás #4281 üzenetére
csak ez bambusz, nem túl gyenge amúgy? nem vetemedik, stb?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Essejó
veterán
Bólyi túrós
Ez egy fura recept :) Annak ellenére valami rém finom!
50 dkg túró
25 dkg liszt
22 dkg cukor
1/2 sütőpor
10 dkg mazsola (én kihagyom mert a lányom nem szereti)
2 tojás
4 dl 2,8% -as tej (1,5 %-os is teljesen jó)
csipet só
1 zacsi vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
Szóval a lisztet elkevered a sóval, cukorral, sütőporral, reszelt citromhéjjal. A tejet meg a 2 tojással, és a vaníliás cukorral.(turmix)
A lisztes keverék felét egy kizsírozott tepsi aljába szórod, rátördeled (morzsolod) a túrót, rászórod a mazsolát. A maradék lisztes keverékkel betakarod. Majd szép egyenletesen ráöntöd a tejes tojást. 180°C-os sütőbe tolod és aranysárgára sütöd. Amikor kihűl szeleteled. Itt Ott maradnak benne pici lisztes szigetek, még az is valami isteni, sőt! :)
Itthon nagy Ikeás tepsiben (persze a grill rács nélkül) dupla mennyiségből készül.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
#75501312
törölt tag
Csirke felső combot (csont és bőr nélküli) hogyan lehet jól megsütni?
Ha serpenyőben csinálom, akkor 10+10 perc után kezd kiszáradni de még nem sült át rendesen.
Ha sütőben csinálom, akkor is a végére összemegy és kiszárad.
Mit csinálok rosszul? Ti hogy szoktátok sütni, hogy jó legyen? -
krizmo_
Topikgazda
válasz #75501312 #4285 üzenetére
Sütőzacskóban, pácolás után. A sütési idő végén ki kell vágni a sütőzacskót, hogy jobban piruljon. Vagy az is egy jó módszer, ha lefeded a sütés elején alufóliával, majd a végén rápirítasz. Én sokáig szoktam sütni, mert omlósan szeretem, úgy ha szinte lejön a csontról.
-
#75501312
törölt tag
válasz krizmo_ #4287 üzenetére
Eddig hasonlóan csináltam, borral vagy sörrel fólia alatt. De pirításnál mindig kiszáradt kicsit.
Hány fokon szoktad sütni?(#4286) modflow
Sütőben van 2 grill funkció is, de fogalmam sincs mennyire hatékonyak. Egyiknél lehet hőfokot állítani, a másiknál nem.[ Szerkesztve ]
-
solena
tag
válasz #75501312 #4285 üzenetére
Ne szedd le a bőrt. Akinek nem kell, majd leszedi magának (bár szerintem az egyik legfinomabb része a fűszeres-ropogós bőr).
Egyébként alufóliába csomagolva (az alubatyuba teszel mellé szalonnát, hagymát, ízlés szerinti zöldséget/gombát, fűszereket, stb.) sütőben 160 fokon, sokáig, mert úgy jó, ha omlós Aztán mikor lényegében jól átpárolódott, akkor kicsomagolva forró sütőlapon 1-1 perc alatt mindkét oldalát megpirítod, Akkor nem szökik a szaft.
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
inf3rno
nagyúr
Én kipróbáltam életemben először a pesztót, és baromi jó. Majdnem olyan, mint egy jó sajt. És ez az aldis üveges micsoda, szóval elképzelhető, hogy frissen még jobb. Ajánlom figyelmébe mindenkinek. :-)
Buliban hasznos! =]
-
arcsin
senior tag
válasz inf3rno #4292 üzenetére
Aldis pesztó elég jó, igen. Nekünk a narancssárga jött be a legjobban aldisból. Persze tésztára az igazi, de kenyérre(Aldis kovászosra ) sem nagy gasztroterror, kis paradicsommal vacsorára (szerintem) Néha a pennyben vannak selection-ös Premium extra pesztók, a sima "sajátmárkásat" nem próbáltuk még. Az olasz dolgok a pennyben meglepően jók/olcsók. Proscutto crudo-juk szinte mindegyik drágábbnál ízesebb, olyan mint Olaszorszagban volt. Leginkább pizzára, sárgadinnyéhez, kis olivaolajjal nyakon öntve, hidegtálként nagyon jo. Kicsit türelemjáték szétszedni a csomagolásból a szeleteket de megéri. A durumtészták is simán barilla minőségüek, legalább is ha keverve főztem nem tűnt fel a különbség.
-
Essejó
veterán
válasz #75501312 #4285 üzenetére
Összemenni mindenképp összemegy, mert ügyesen vizezik a húst.
Én sütöben szoktam sütni, egy magfelelö méretű serpenyőt kibélelek alufoliával, bele rakom a füszerezett combfilét, alá öntök pár csepp bort vagy almalevet. A husik tetejére tényleg csak csepegtetve 3-4 csepp olaj, befedem egy másik fólia darabbal amire körben ráhajtom az alsó alufóliát. Forró sütőbe tolom, hőfokot nem tudok mert ez egy kb 25 éves Karancs 3-4 sütö fokozaton 30 percig párolom, mad a fólia hajtást kihajtom, leveszem a fedö fóliát, és kb öt percig pirítom. A husi szaftos omlós, a teteje enyhén pirult lesz, de nem száraz.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
#75501312
törölt tag
Sajnos ezt már így kaptam, én is imádom a ropogós bőrt.
Most a sütőben megint eltoltam kicsit, lehet majd kísérletezgetek vele, csak nem akarom elrontani.
180 fokon sütöttem, de így meg a teteje nem nagyon akar megpirulni, igaz, már bőven átfőtt másfél óra alatt.(#4294) Essejó + (#4287) krizmo_
Köszi neked is.[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz #75501312 #4295 üzenetére
A piros szín nálam alapból adott, mert a csirkét az Aldiban kapható csirke grillkeverékkel szoktam füszerezni, amiben már alapból van paprika is. Csak én még keverek hozzá egy kis chilit, tarkaborsot, cukrot, fokhagyna pelyhet, és őrölt kávét is.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
inf3rno
nagyúr
Én Aldis Carloni spagettivel ettem, az tűnik itthon a legjobb spagettinek. Nem fő szét olyan hamar, mint a magyarok, valszeg mert jobb az olasz durum liszt, mint a magyar. Csináltam még hozzá a szokásos paradicsom szószomat, a tetejére meg jó volt a pesztó sajt helyett. Bár színre kicsit libafos, de az íze kárpótol.
Évekkel ezelőtt még egy csomó bazsalikomot termesztettem, nem tudom miért szoktam le róla. Talán a spanyol csigák miatt. Elvileg nem évelő, de volt egy, amit sikerült átteleltetnem.
Elég hálás növény, de nagy a fényigénye, és folyamatosan öntözni is kell, ha sok levelet akarunk. Szerintem idén belevágok újra így szobában, most hogy szóba került. Kíváncsi vagyok, hogy a frissből milyen pesztót tudok csinálni magyar dióval. Mozsárból esetleg tudtok ajánlani valami kőből készültet, ami nem túl drága? Sírkövessel akartam csináltatni, de szerintem 20k-t simán elkérne érte.Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Mindenki AI-t akar, már 2025-re is eladták a HBM chipeket
- plevips: Építkezünk 3. rész (2024)
- World of Tanks - MMO
- Proxmox VE
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Spórolós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...