-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Šolaire
veterán
válasz inf3rno #3300 üzenetére
Makaron egy habcsók desszert a fehérjét érdemes előtte 2-3 nappal szétválasztani és hűtőbe tárolni. Friss fehérjével nem szabad készíteni. Amikor összekevered a mandula lisztel akkor arra is ügyelni kell hogy óvatosan ne sokáig egyneműsítsd de azért legyen homogén a massza. Szilikon lapra érdemes felnyomni majd az asztalra óvatosan oda kell csapkodni hogy a nagyobb légbuborékok kijöjjenek belőle. Ha a tetején marad légbuborék akkor egy fogpiszkálóval kilyukasztod. Utána hagyod az asztalon legalább 3 órát. Ez azért kell hogy a teteje megszáradjon. Így sülésnél csak az alja tud tágulni ezért lesz talpa a makaronnak. Recept is jön csak sok a meló.
“Praise The Sun” \[T]/
-
inf3rno
nagyúr
válasz Šolaire #3301 üzenetére
Okés! Érdekesen hangzik. A hőfokokra és a sütési időre vagyok leginkább kíváncsi. Amúgy amit küldesz az működik sima habcsókra is? Szerintem a legjobb a dió + habcsók kombináció az összes sütemény közül. Nagyanyám szokott csinálni diós sütit fehérjehabbal a tetején, baromi jó, na meg persze az Eszterházy tortát is szeretem. Annál sem egyszerű összehozni a lapokat, hogy ne törjenek.
Buliban hasznos! =]
-
mephi666
nagyúr
válasz devil-k #3297 üzenetére
nálam a marlenka golyó ami nagy kedvenc mondjuk olcsóbb, mint a macaron, de sokkal jobban is szeretem... be is van rendesen csomagolva a doboz és nem is értem, hogy tudják ilyen tökéletes formájúra/állagúra elkészíteni... tökéletes puha gömbök, amik enyhe nyomástól már deformálódnak, körbe egyenletes a tésztavastagság és a krém is benne... (általában elfogy gyorsan az egész dobozzal: nem is érdemes amúgy napokig tartogatni, mert ha elkezd száradni, már nem ugyanolyan)
ui: macaron helyett leírtam múltkor a kisdobos receptet (ez a csóró változat) ...alapjaiban más a kettő, viszont kinézetre van kis hasonlóság és a macaron amennyire bonyolult, a kisdobos olyan egyszerű
#3305: na, olyat még nem kóstoltam... natúrt és kakaósat vettünk párszor (3 éve amikor asszony terhes volt, heti szinten szerintem 1-2 dobozzal elfogyott )
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
hölgyekurak,
spagettit főznék, mivel dobjam fel? carbonara, bolognai uncsi. gomba kizárva. valami félórás gyors műsoros szósz kellene, lehetőleg ne bankrabló recept. (vö fél kiló lazac és spárga hozzávalók)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
devil-k
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
ja közben eszembe jutott egy recept, amit általában szilveszterre szoktam elővenni: sajttekercset évek óta készítek és ez a módszer vált be legjobban... (volt, hogy trappista tömbből olvasztgattam, de az bonyolultabb volt sokkal és a végeredmény se lett ilyen szép) ...idén túl sok lett a tekercs, viszont utálok kaját kidobni, így elkezdtem melegszendvicsbe felhasználni: 2 szelet kenyér közé néhány szelet ilyen sajttekercs és mehetett a préselős sütőbe bitangjó volt és pár percig tartott az elkészítés
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
inf3rno
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #3307 üzenetére
Paprikáról leégeted a hártyáját, attól kap egy kis füstös ízt. Lehet lángon, vagy berakod sütőbe 10-15 percre talán. Utána lehúzod róla az égett hártyát. Ez a része opcionális többé-kevésbé, enélkül is tűrhető lesz a szósz, ha csak beszórod a paprikát. A paprika viszont kell hozzá, mert ad egy vajra emlékeztető ízt neki. Fogsz egy lábast, olivaolajat (lehet anélkül is), pirítasz hagymát, beleszórod a paprikát, felöntöd passzírozott paradicsommal, esetleg sűrítménnyel és egy kis vízzel. Mehet bele egy kanál cukor esetleg lekvár is, ha savanyú a paradicsom. Lehet betenni sót is, én viszont már nem szoktam. Főzöd addig, amíg kimegy elég víz belőle, hogy ilyen lávára emlékeztető bugyogást produkál. Spagettinél talán annyira nem számít, de mártogatósnál meg pizzára nem jó, ha túl vizes. Utána beleszórsz fahéjat és tetszőleges zöldfűszert, pl oregánó, bazsalikom, kakukkfű, stb. Kurkuma sem árt neki, attól világosabb, narancsosabb színe lesz. Nekiesel botmixerrel, aztán amilyen tetszik, olyan állagúra darálod. Én pizzára darabosra hagyom, de akkor összevágom a paprikát is előtte, mártogatósra meg spagettire le szoktam darálni, hogy rendes szószt kapjak. Ilyesmi az eredmény:
Gyakorlatilag bármihez használhatod ezt a szószt. Főzhetsz benne pl hús golyókat vagy csak elkevered benne a darálthúst, szórhatsz rá sajtot, esetleg szardíniát stb stb. Úgy is lehet, hogy csak kifőzöd a tésztát, tolsz rá szószt és sajtot. Én van, hogy teszek bele szalonnát vagy kolbászt, és úgy főzöm meg. Akkor mondjuk nem darálom le.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Essejó
veterán
válasz Mr.Csizmás #3307 üzenetére
Edénybe kis oliva olaj, bele felvágva 3-5 szardella, megszórod só, bors, chili, egy fél citromból némi lé. Összerottyantod és mehet rá a tészta.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
#76500480
törölt tag
-
-
Auratech
őstag
Ma reggel 8 perc alatt csináltam hússalátát. 613-tól 6.21-ig.
40 dkg majonéz, 2 dl tejföl, 15 dkg csemege ubi apróra vágva. 25 dkg sonka centis szeletkékre metélve, 15 dkg reszelt sajt, füstölt sajt. Evőkanál mustár. Só, hogy szomjas legyél utána.
A könnyed konzisztenciát az uborka levével állítottam be. Legvégén csipetnyi fehér borsot kapott. Pirítóssal tolta a nép. Elfogyott.
(a lidl-es nyegyvendekás volt a minta..)[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #3240 üzenetére
Én ha a kínaiakat az őrületbe kergető rizst akarok főzni, akkor a kreol módszer szerint főzöm. 1 rész rizs 5 rész víz pici só. Felforralom, és 10-15 percig főzöm, szűrőbe öntöm és csap alatt előbb meleg, majd hideg vízzel átmosom. Hagyom lecsepegni. Garantáltan minden szem külön van. Viszont magában elég íztelen, szóval különféle szószok mártások jól mennek hozzá.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
krizmo_
Topikgazda
Gondoltam, figyelmetekbe ajánlom az Étterem Hét elnevezésű programot: [link]
Már évek óta járunk tavasszal és ősszel is. Sok nívós étterembe el lehet jutni kedvező áron.
A VIP tagok már tudnak foglalni, de holnaptól mindenkinek megnyitják a foglalási lehetőséget... Érdemes már most nézegeti a menüket, és asztalt foglalni, mert gyorsan elfogynak a helyek. -
mephi666
nagyúr
válasz #76500480 #3323 üzenetére
én amikor először főztem tojáslevest, elmértem a lisztet és besűrűsödött: úgy nézett ki, mint egy kondér rotyogó hányás ...szerencsére ritkán sikerül olyan rosszul kaja, hogy ki kelljen dobni, de az ment a budiba azonnal
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
#76500480
törölt tag
válasz mephi666 #3324 üzenetére
Kinézete ellenére finom lett, úgyhogy nem kukáztam. Egy piskóta elkészítése eritrittel is nagy varázslat.... összesik. Sajnos kihagyhatatlan, sokszor a 30-40dkg cukor. Mézes zserbóba pl nem jó a vaj, csak a hidrogénezett növényizsiradék(margarin). Az puhítja meg a tésztát.
-
sutszi
veterán
válasz #76500480 #3325 üzenetére
Nettó hülyeség. Nem tudom szebben írni. Sajnálom.
1. 5-10dkg hozzáadott cukorral szoktam "piskótát" sütni. És kellemesen édes.
2. a hidrogénezett növényi zsír egy dologra jó, hogy kidobd a kukába. Amúgy nem minden margarin = hidrogénezett növényi zsírral.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Essejó
veterán
válasz #76500480 #3325 üzenetére
Ha valami eszméletlenül omlós süti tésztát akarsz készíteni, akkor probáld ki a libazsírt. Mondjuk kézzel elmorzsolni a liszttel mint a margarint, nem egyszerű, gyorsnak kell lenned és majdnem fagyos zsír kell hozzá, és harmadával kevesebb mint margarinból.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kmarci25
veterán
válasz Šolaire #3331 üzenetére
Nekem arra ilyen (családi) receptem van: 40 dkg finomliszt, 25 dkg vaj, 2 kávéskanál só, egy kevés zsír, 30 dkg sajt (minél több, annál jobb), 7 evőkanál víz, 1 evőkanál ecet.
A sajtot lereszelem és két felé osztom. A sajt felét és minden mást összekeverek, összegyúrom, majd berakom a hűtőbe egy éjszakára vagy napra pihenni. Másnap kinyújtom kb. fél centi vastagra, derelyevágóval felvágom, a sajt másik felével megszórom. 180 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt kész."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #3339 üzenetére
A tésztába is kell! Egyébként én is gyűlölöm a margarinos krémet, érzem ahogy kiül a szájpadlásomra a növényzsír. Viszont ha már zserbó és nem hagyományos, akkor a zsermák az igazi. Vagy egy jó grízes mézes
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
mephi666
nagyúr
...én a vajas-cukros-mázas tortákat rühelltem mindig, amit általában a nagymamák sütöttek 20-30 éve ...mert a tortának a nyári 40 fokban megtartott lagziban sem volt szabad szétfolyni ...aztán megettél fél szeletet és a következő villányitól garantáltan behánytál
tortából nálam az oroszkrém a kedvenc mondjuk abból is lehet csömör változatot készíteni ...meg amivel itt elégedettek vagyunk, azok az auchan tortái: nem egyszer volt, hogy jobbnak bizonyult, mint a 2szer olyan drága cukrászdából vett hasonló
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
krizmo_
Topikgazda
válasz mephi666 #3342 üzenetére
Minőségi cukrászdàba kell menni, és akkor biztos hogy jó süteményt kapsz. De semmi se olyan jó, mint amit otthon megsütsz minőségi alapanyagokból. Pár hónapja elmentünk a Sacher Wienbe megkóstolni az eredeti Sacher tortát, aztán itthon is megsütöttem, az oldalukon talált recept alapján, és valahogy sokkal jobb lett. De én elég sokat sütök itthon, így van némi rutinom... Van, hogy ismerősök is szoktak kérni tortákat, mert annyira ízlik nekik, amiket készítek.
Nekem nagy kedvencem a trüffel krém, jól variálható és sok mindennel megy.
Sokaktól hallottam, hogy utálják a marcipán bevonatos tortát, nem értettem miért... Azt mondták azért, mert édes.... Szóval, azért utálják mert az nem is marcipán, hanem fondant, csak így könnyebb eladni... Aztán készítettem párszor és kiderült, hogy finom, mégis szeretik...
Egyébként, baranyai vagy? A villányi miatt kérdezem.
-
mephi666
nagyúr
válasz krizmo_ #3343 üzenetére
hehe, nem értettem baranyát... most esett le: villányi = villa mennyiség
ezekről a tortákról az maradt meg legjobban, amikor nővérem lagzija volt majdnem 30 éve nyár közepén és mamám tanyáján volt megtartva... az asszonyok sürögtek-forogtak, készítették a tortát és az is ilyen vajas-cukros-mázas volt... a brutálisan csömör fajta, pedig én tényleg bírtam mindig is az édességet töménytelen mennyiségben az ilyen 10dekás táblás csokik épp elegek szoktak lenni, de volt hogy filmnézés közben egy 30dekás egészmogyorós milkát pusztítottam el... vagy pár hete amikor megláttam, hogy 2-3 napja lejárt a gyereknek tartott 6-os csomag túrórudi, gyorsan próbáltam menteni és 1helyben beburkoltam ...sőt fősuli alatt volt, hogy kijártunk egy közeli szupermarketbe (kb 5perc gyalog), ahol ilyen 20ft-okért szórták a közeli lejáratú kakaós túró rudit... abból 10-et megettem a suliig visszamenet (akkor 65-70kg közt mozogtam, most 70-75 vagyok és a fogyasztásom nem sokat változott)
baranyáról jut eszembe: 2014-ben nászúton bejártuk az országot, házasság napján szó szerint tolnát-baranyát kakasd-on házasodtunk, első éjszakát pedig villányban töltöttük... kakasdon a faluházban volt a szertartás (ketten voltunk asszonnyal, 2 tanút ott láttuk először, a hivatal dolgozói voltak... volt még az anyakönyvvezető meg egy lány, aki zenét kapcsolgatott...) ...itt a faluház mellett van az anna cukrászda, ahol ettünk süteményt (és a mosdóban öltöztünk át az esküvőre ) és azóta is már visszatértünk már 1-2szer itt kecskeméten van pár menő hely, de az árakhoz képest szerintem a színvonal le van maradva... az említett "kis falusi cukrászda" pedig annyira nem is volt drága, mint amilyen minőséget produkáltak eddig ha valaki arra jár, érdemes beugrani hozzájuk
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
#76500480
törölt tag
válasz Šolaire #3336 üzenetére
Még egyszer megpróbálom vajjal, talán egy másikkal. Vaj és vaj között is van különbség. Pl kokárdás "zsírszegény" fehér olvadékony.... Desira vaj küllemre is minőségibb, zsírosabb, finomabb.
Különben a margarint én is utálom, ahogy a növényi tejszínt. Nem verődik fel Nyílván a technikán van mit csiszolni, főleg a cukrászatban fontos a jó recept követése.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- További aktív témák...
- Szürke/fehér íróasztal 120x70x75 cm
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs LEGEND székek azonnal . 24 hónap garancia . +36301300000
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs ICON székek azonnal . Utolsó darab raktáron +36301300000
- Két kazános Jura Impressa 801 automata kávéfőző Cappuccino fejjel
- ABSINA 1 fázisú elektromos autó mobil falitöltő 3kW, 13A