- Okosóra kijelzőjébe épített ujjlenyomat-leolvasó ötletét védette le a Huawei
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShadowLac
addikt
válasz mentic18 #72379 üzenetére
A fórumba sok fotóra lehetne ezeket elmondani.De nem mondjuk.Mért mondanánk.Ez nem fotó művészek fóruma.Nekem 1-2-tetszik Aryon kepeiből.Pl a 6. Kapkodós sietve készültek. és?
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
-
Bog
HÁZIGAZDA
Kedves Egybegyűltek,
elindult a Fototrend.hu
Pont arra készült, amire ez a fórumtéma. Módosítatlan, frankón sikerül mobilos képek gyűjtőhelye, kommentekkel, értékeléssel, telefontípusra kereshető és szűrhető. Tökre az én ötletem volt, ezért nyilván nagyon-nagyon szeretném, ha mindenki megelégedésére szolgálna és örömmel használnátok.
Természetesen egy csomó szívás volt az egésszel, amivel Lezso megküzdött, de
1. reszponzív design
2. már egy sneak peek az újragondolt fórumhoz is
3. össze van kötve a termékadatbázissal
4. toljátok nyugodtan a képeteket FB-ra isszóval nem véletlen a BETA felirat a logó mellett, még meg kell tömni egy csomó funkcióval, de.
Ami a legfontosabb, hogy ez egy működő, kereshető, szűrhető felület mobilos képeknek. És mint ilyen, mi is használni fogjuk, hogy a telefontesztekbe a kamerás oldalra befűzzük az olvasói fotókat is (ha vannak), hogy még teljesebb képet adhassunk egy-egy mobil kamerájáról.
Plusz talán nem kell mondani, hogy az ebbe a fórumba innen-onnan linkelt fotók helyett némiképp kézenfekvőbb lesz a mobilfotósoknak a fototrend.hu felületét használni.
Remélem.
És nyilván lehet tolni az észrevételeket, Lezso is online, én is az vagyok. Köszönöm a figyelmet.
[ Módosította: lezso6 ]
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
*RLaci*
addikt
Most már csak az a kérdés,hogy Aryonnak meddig lesz meg a Note8.Kérem Uraim, tegyék meg tétjeiket!
-
Gabbbb
senior tag
Fentebbi hozzászólásokra reagálva, optikát nem lehet a végtelenségig fejleszteni. Fizikának határai vannak, meg sorozatgyártásban sem lehet akármilyen toleranciákat tartani. Nem tudom ti mit szólnátok egy 1500$-os telefonhoz, amiben van 1 db lencse és az se lenne nagy ugrás.
Azzal mondjuk egyetértek, hogy a 2. kamera egység sokszor parasztvakítás. Oneplus5-nél mindenképp az, ahogy Huawei féle monokróm modul is elég keveset ér jobb fajta 1 lencsés komputációs megoldásokhoz képest este, nappal pedig nem is aktív, vagy amennyiben igen, akkor sem ér úgy igazán semmit. Jó képeteket csinál a Honor9 meg a Mate10 is, viszont a monokróm lencsének sajnos ehhez szerintem nem sok köze van és ráadásul p9 b182 után elrontották az algoritmust is, szóval még fekete fehér fotókat sem lehet lényegesen magasabb minőségben készíteni velük. Csak annyi, hogy Huawei PR annyira ráállt erre, hogy most már megmagyarázni se tudnák a (vissza)váltást. Szerintem elég nagy kérdőjel, hogy nem-e zsákutca ez az egész monokróm szenzoros dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz Anulu79 #72383 üzenetére
"az elmúlt két évben a piac eldöntötte: nem trendi a vastag, méretes Lumia 1020-féle vonal vagy a K Zoom / Zenfone Zoom hibrid, amelyek megpróbálják felvenni a kesztyűt. A vásárlói kedv alapján a felhasználó elsősorban egy vékony, jól összerakott és gyors telefont szeretne, és másodsorban az ehhez elérhető legjobb fotós minőséget, ebbe pedig a szó szoros értelmében nem fér bele 1/1,5 hüvelykes PureView szenzor és a méretes lencse. "
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Aryon87
félisten
Koszi, teljesen korrekt velemenyezes.
Igazsaghoz hozzatartozik, hogy kib.. hideg volt, igy nem figyeltem most a reszletekre, ugynakkor inkabb az automata kepessege erdekelt ejszaka. Nem egy kepem igazolja, hogy manualis fotozasnal oda szoktam figyelni, es jok is szoktak lenni. Ellenben a Samu manual modja teljesen mas, plane, hogy csak 10sec a max zarido (muhaha, ezt a mai napig rohogom, vicc), en pedig a 30-32sec zaridos beallitasi opciokhoz vagyok szokva (masabbak is a kepek).A karacsonyfas tenyleg erdekes lett, az a fa nem akart egyenesen allni
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
mentic18
aktív tag
válasz Anulu79 #72380 üzenetére
Igen, teljesen egyetértek. De ő már egy jó ideje ide teszi fel a képeit, nem ezek az első képei, tehát elvárható lenne, hogy jó képeket csináljon és mivel nagyon sokszor mondták már itt többen segítségképpen, hogy mit rontott el ezért úgy gondolom, hogy tanulhatott volna belőlük de most úgy látszik, hogy nem tanult belőle. Pedig lehetne ha egy rakat képet iderak azért, hogy kommentálják az ittlévő emberek.
Samsung Galaxy A53 5G
-
Drakmusz
addikt
válasz FeZ... #72378 üzenetére
Érdekes gondolat!Pedig olyan egyszerűnek tűnne a megoldás,mégis ebbe az irányba valahogyan nem akarnak mozdulni a gyártók.
Nem azt mondom hogy rakjanak a mobilokba mostantól Nokia 1020 méretű optikákat,de azért lehetne valamiféle fokozatosság....[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Anulu79
addikt
Szerintem meg semmi baj nincs vele, hogy nem profi képek. Pont ez a lényege ennek a topiknak, hogy lássa mindenki, hogy melyik készülék kamerája milyen képeket készít. Annak semmi értelme nincs (szerintem), hogy a képeken rengeteg utómunka van. Mert hát a legtöbb felhasználó csak előkapja és fényképez. Ez nem a fotós képességekről szól, hogy ki milyen szép képeket tud varázsolni.
-
mentic18
aktív tag
válasz Aryon87 #72366 üzenetére
Na látom nem sok véleményt kaptál (konvergál a 0-hoz) és hát meg is értem, hogy miért.
Egyrészt: úgy gondolom, hogy ennyi idő elteltével már rég megtanulhattad volna, hogy RAW-ba érdemes fotózni, pláne úgy, hogy most volt lehetőséged és nem csak kattintani értél rá.
Sokkal jobb fotókat tudtál volna csinálni, nem ilyen elmosott izéket
Másrészt: mik ezek már ne haragudj. Az első el van mosva, a második semleges, a harmadik nincs középen, hülyén néz ki, a negyedik túlzottan a téma felső részére koncentrál, nincs alapja, a karácsonyfa idiótán néz ki így, hogy nincs talpa, az ötödik ugyanúgy semleges, a hatodiknak semmi értelmét nem látom, pláne úgy, hogy egyrészt megint nincs középen a téma (parlament), másrészt menjél közelebb pls, az előtte lévő fal minden figyelmet elvesz, és megint megvan döntve a telefon, mintha nem tudnád használni, a hetediknél úgyszint megvan döntve és megint csak semleges, nyolcadiknál vakuzol mikor lehetne raw-ba elég fényt használni, + megint nincs kiegyensúlyozva a téma helye, a kilencediknek komolyan kérdezem, hogy mi értelme volt? Mi volt a téma? a tizedik megint meg van döntve, + úgy kéne, hogy a híd eleje és vége.. a 11. jobb lett volna állvánnyal és raw-ban, a 12-et úgy kellett volna, hogy ne a parlament legyen a háttérben, és az utolsónál a karácsonyfa megint nincs középen + meg van döntve.
Bocsi de ha csak ennyire tudsz fotózni akkor inkább ne is erőltesd.
Ezeket mind csak építő kritikának szántam de légyszíves ha legközelebb kiakadsz, hogy nem írnak a képeidre semmit akkor gondolj bele abba, hogy lehet azért mert nem érdemes.
Ezért nem volt érdemes megvenni. Oké, hogy profi képeket lő és ezt mondják de ehhez érteni is kellene egy picit és az itt nincs meg.Samsung Galaxy A53 5G
-
Aryon87
félisten
válasz zozzzzzzzzzz #72370 üzenetére
Tetszik. Nagyonis tetszik....
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
legenda
válasz taptaq #72374 üzenetére
Nem azt írtam, hogy te, a tisztelt kivétel nem veszi magára, de ez is egyénfüggő, ahogy az eszközök használati módja.
Tényleg kár ezt jobban feszegetni, mert attól, hogy valaki nem használja ki egy készülék adott előnyeit, azok még többletnek számítanak.
Ezzel az erővel leragadhattunk volna az 5 MP alatti képeknél, mert jobb felbontású kijelzője nem sok embernek van, onnantól meg parasztvakítás az egész (nem, ez sem az, adott a mód a jobb felbontás kihasználására, ahogy a többi újításnál is így van), akkor minek használni a jobb kamerák adta lehetőséget, hasonlítsuk csak az újabb telefonokat is az 5 MP képeivel a régiekhez, máris kevesebb az előnye.
Ja, hogy ez nem így működik...
Na, menjünk inkább kattintani néhány képet, bár pocsék kint az időjárás, jobb ilyenkor a lakásban.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Drakmusz
addikt
Természetesen az optikai zoom egy nagyon hasznos dolog,viszont a szimulált blende állítás már inkább tartozik az említett kategóriába.
Nincs itt semmiféle önigazolás,mert ezek realitások.
[link]
[link]
[link]
Ezek mutatják a lassan 1,5-2 évvel ezelőtti szintet,amit manapság meg kellene ugrani.De nyugodtan beszúrhatnék még egy-két S6-al készült fotót is.
Fejlődnek,csigalépésekkel.A szoftveres környezet mondjuk szárnyal,az optikák meg csak nem akarna nőni.....[ Szerkesztve ]
-
taptaq
aktív tag
Ha savanyú lenne a szőlő akkor nem milcre váltottam volna, hanem maradtam volna a nexus 5x-nél.
Fényképezőnél nem is használok zoomot egyáltalán, nekem a minél nagyobb látószög a fontosabb. (már a mobilnál is a brenizer technikát próbálgattam) Ez persze egyén függő, ki mire használja az adott gépet, tájkép, utca, portré, beltér stb .....[ Szerkesztve ]
Samsung A54, CASIO 1500WH
-
ToBeY
nagyúr
Oneplus 5t-vel van tapasztalat fényképek terén hogy mennyire jó?
-
legenda
válasz zozzzzzzzzzz #72370 üzenetére
Így tudod belinkelni egyben a kicsinyített és nagyméretű képet, itt a kicsi jelenik meg, de arra kattintva átirányít a behivatkozott nagyra:
[L:Ide kell a nagyobb kép linkje][IMG:Ide jön a miniatürizált kép linkje]Ide írandó a kép neve[/IMG][/L]
Látom, közben sikerült szerkesztened a linkeléseken.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz taptaq #72367 üzenetére
Szerinted ha csak parasztvakítás a 2x optikai zoom (ennek például én is nagyon sokszor vettem már hasznát)...stb., ám legyen, szerencsére sokan nem így látják, mert kihasználják adott előnyöket.
Sok embernél az látszik inkább, hogy savanyú a szőlő, meg önigazolást keres az egy modullal rendelkező telefonjához, de ez van...
Én teljes mértékben elfogadom, ha valakinek egy modullal rendelkező telefon is elég, de attól a két modulos többletek még adottak, így azokat elvitatni nem lehet.
Nincs ebből háború, ha helyén van kezelve a dolog.[ Szerkesztve ]
-
Anulu79
addikt
válasz taptaq #72367 üzenetére
Így van! Sok gyártó nem tudja vagy csak nem akarja kihasználni a 2 modul adta lehetőséget teljes mértékben. Szerintem ezt is csak azért csinálják, hogy a következő szériának is legyen valami olyan újítással amivel lehet vásárlókat csábítani. De ez az iparág (is) már csak ilyen.
-
taptaq
aktív tag
Amit te előnynek tartasz 2 kamerás modulok terén, az szerintem nem más csak a vásárló "parasztvakítása".
Ahogy már előttem leírták többször is a 1,5-2 évvel ezelőtti kamerák szintjét hozzák a mai csúcsok, egy kicsi plusszal megspékelve. Hogyan lehetne jobban kábítani a kedves és leendő vásárlókat? Tegyünk bele 2 kamera modult ( már jönnek a 3 modulos telók is jövőre ...). Vannak telefonok amik egy kamerával is simám megugorják ezt a szintet.
Személyes véleményem volt, nem kívánok háborút indítani.(#72366) Aryon87 nincs véletlenül ebből az esti sorozatból raw fotód?
Némelyik képednél, furcsa fekete aura(búra) látható....[ Szerkesztve ]
Samsung A54, CASIO 1500WH
-
Aryon87
félisten
Első éjszakai tetszképek a megszokott környezetből:
Van köztük manual módos is, de a legtöbbje automata (fényerővel való játék volt csak)
Nagyon kíváncsi vagyok, nappal mit alkotok vele...Ez a 2 valamiért fektetett miniképet adott, teljesben normális.
Ez az "élő fókusz" nevű csodával készült, ami tök buli. Bokeh-féleség lenne, itt használja a 2 kamerát.Samsung Note 8
[ Szerkesztve ]
-
*RLaci*
addikt
Nekem megfelel amit tud kamera téren,sztem hozza a felső kategória átlagát.Asszony Pixelével szemben is teljesen pariban van,hol ez,hol az lő jobbat.Valamelyik este még el is csodálkoztam ,hogy az enyémet kapta fel az asztalról,hogy a kutyákat fotózza.Mondom,hogyhogy Mátéval ? Ez jobbat lő,volt a válasz. Persze Ő laikus,de ezek szerint átlag felhasználói szemmel nem rosszak a képei,még a Pixelhez képest sem.Persze U11,Pixel2 szerintem is kimagaslik a jelenlegi flagship kategóriából, de a többi számomra egy kalap.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
-
Drakmusz
addikt
válasz tomboy0013 #72354 üzenetére
Amióta leportolták a Google féle megoldást,nekem a G6-on tűnik a legjobbnak.
Pedig már sok készüléken láttam.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Aryon87
félisten
válasz ShadowLac #72350 üzenetére
Azzal az egadta vilagon semmi baj nem volt, csak a kisordog felpiszkalta a hatsomat, es rakattantam a M10P-re, de sikertelen beszerzes miatt a Note 8 lett..
Egyelore kivesezem ezt a monstrumot, es meglatom hogy cserelem a Matera, vagy marad. Eddig bejon, eeees, igen, a kamera is eddig bejon[ Szerkesztve ]
-
vulnrea
aktív tag
válasz tomboy0013 #72354 üzenetére
Nem olyan rossz szerintem se. Fényképezőm mellett, ha gyorsba kell fotózni valamit arra teljesen megfelel nekem
Oppo Find X6 Pro | Huawei FreeBuds 2 Pro | Huawei Watch Fit 2 Elegant | AMD Ryzen™ 9 3900X | ASRock X570 Taichi | Kingston HyperX FURY 32GB | Samsung Odyssey G7 27" | Sapphire Toxic Radeon RX 6900 XT Extreme Edition
-
vulnrea
aktív tag
Lőttem pár képet az új telefonommal (LG G6+), Google HDR+ programmal készültek a képek, teszteltem csak a programot, igazából nem állítgattam semmit se.
[ Szerkesztve ]
Oppo Find X6 Pro | Huawei FreeBuds 2 Pro | Huawei Watch Fit 2 Elegant | AMD Ryzen™ 9 3900X | ASRock X570 Taichi | Kingston HyperX FURY 32GB | Samsung Odyssey G7 27" | Sapphire Toxic Radeon RX 6900 XT Extreme Edition
-
ShadowLac
addikt
válasz Aryon87 #72317 üzenetére
Hogy lett ez? mondjuk szerintem nem biztos hogy nagy baj hogy kimaradt a mate 10 pro. Az U11-el mi volt a baj? Mert fotó képességben nagyon jó volt.
[ Szerkesztve ]
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
*RLaci*
addikt
válasz blázió.stp #72347 üzenetére
A Mate10 lite gyengébb sztem mint a H9,P10.
-
natë
nagyúr
válasz blázió.stp #72347 üzenetére
Nagyjából egál a 3.
-
blázió.stp
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó topikba írok, ha nem akkor elnézést!
Mindig is érdekelt a fotózás, de egyik telefonom sem volt túl jó ezen a téren, ezért most szeretnék végre egy olyat vásárolni amivel ki tudom élni a fotós vágyaimat
Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy az alábbi telefonok közül melyik lenne a legmegfelelőbb erre a célra?Huawei P10 (~400€)
Honor 9 (~400€)
Huawei Mate 10 Lite (~350€)Előre is köszönöm a válaszokat!
Szép estét mindenkinek! -
legenda
válasz Drakmusz #72338 üzenetére
Pedig átláthatóan leírták a pontozási rendszert, azt is, amikor a kétkamerás telefonok miatt változtatni kellett.
A portré mód már az előző kétkamerás telefonjaimnál is tetszett, legalább van már ilyen, egykamerással nem lehet szoftveresen ilyen szintre emelni.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Drakmusz
addikt
Talán az erős kifejezés hogy vicc lenne,de a pontozási rendszerük egy óriási káosz.Szerintem még maguk sem tudják hogy milyen módozat szerint jönnek ki ezek a végeredmények.
A Mate 10 Pro tökéletesen illik a sorba,ahogy az egy mai csúcstól elvárható.
Már sokszor leírtuk,egy rakás pénzért kapsz a 1,5-2 évvel ezelőtti csúcsoknál egy kicsivel jobbat,azt sem minden esetben.
Természetesen most csak a kamerás teljesítményekről beszélünk.
Az említett portré mód meg ugyanolyan gyerekcipős próbálkozás,mint az LG féle nagylátószög.Kell még egy pár generáció,hogy kiforrja magát.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz tomboy0013 #72335 üzenetére
5 honapos tomoritett 2ev (2yr.zip)
-
no more
veterán
válasz #16514048 #72331 üzenetére
Egyetértek veled. Az előző Viper26 kép is monitoron nézve "belenagyítva" olajfestmény + még be is mozdult... Semmi extra a M10P. Nappal gyönyörű fotókat lő, de akkor mindegyik telefon. Egyedül a Pixel -szokás szerint- kiemelkedő, de azt megszoktuk már. Őket nem vesszük be a fotós mobil versenybe, mert csal a Google.
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
legenda
válasz #16514048 #72331 üzenetére
Valamilyen szinten mindegyik, de jobban nem ragozom, csak véleményt írtam én is.
Aki szerint a DxOMark egy vicc, azzal meg pláne nem akarok "vitatkozni", elfogadom, hogy ha valaki így látja - értem ezt a telefonos véleményre is -, de attól még nem értek vele egyet, ennyi.
Én is tudnék kiragadni bármelyik telefontól olyan képeket, amivel lejjebb tudnám húzni a tényleges szintjéről, de attól még az nem lenne valós. (Jobb telefonnal is lehet gyengébb képet készíteni, meg a gyengébbel is jobbat, elég csak egyikhez egy állvány, a másiknál meg elhagyni...stb.)
Ja, és egy modullal rendelkező telefont nem is nagyon hasonlítok már a kettőshöz, mert előbbi eleve hátránnyal indulna (nincs: 2x optikai zoom, külön monokróm modul, rendes portré mód...stb.), de ez csak az én preferenciám, nem kell mindenkinek elfogadni.
Részemről ennyi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Melyik állítás helytelen, az hogy az U11-hez képest nagyon is mossa a zajt és túlélesít, vagy az hogy raw-ban sem kiemelkedő?
Persze, hogy jó. Annyira, amennyire egy 250 ezer forintos telefontól MINIMUM elvárható, de semmi kiemelkedő. Ennek ellenére sokan a legjobb fotós telefonnak tartják, ami számomra teljesen érthetetlen, a tesztek és az itteni képek alapján is.
A DxOMark egy vicc, direkt megnéztem most és gyakorlatilag mindegyik összehasonlításukban alulmarad a Huawei.
Nézd meg például ezt a képet, mennyire elmossa a részleteket a Pixelhez képest.
Mate 10 Pro
PixelPozitívumok közé említik, hogy alacsony a zaj, ami persze pont azért van, mert olyan szinten elmossa szoftveresen, hogy hihetetlen, megy is vele az összes finom részlet is a kukába.
A mobilarénás tesztben konkrétan botrányosan rossz az összes éjszakai kép a kategóriához képest.
Amit előttem linkelt a Viper26, az mondjuk jobbnak tűnik, de Aryon azért ettől különb képeket hozott az U11-gyel éjszaka is.Például...
Tudom, hogy nem ugyanott és más körülmények között készült a kép, de ugyanúgy auto módban és éjszaka. Látszik, hogy a HTC-n milyen szépen megmaradtak a textúrák, a Huawei meg csak azzal foglalkozik, hogy még tök sötétben se legyen zaj. Mondjuk ezzel ki is elégítik a vásárlói igényeket, és ezek szerint a DxOMark-nál is ezt értékelik.Tudom, hogy rossz ilyen véleményt olvasni, miután valaki kicsenget egy kisebb vagyont a "legjobb" fotós telefonra, de továbbra is tartom, hogy erősen túl van hype-olva és vannak tőle lényegesen jobbak is. De nem kötelező egyetérteni.
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
-
legenda
válasz #16514048 #72326 üzenetére
Ennek ha csak a fele igaz lenne a Mate 10 Pro fényképezős képessége kapcsán, akkor meg sem vettem volna, vagy már nem lenne meg, de szerencsére nagyon is jó az abban is.
A hype nem véletlen, nézz megfelelő képeket és teszteket is, a DxOMark 97 pontja sem véletlen, de más, hasonlóan hozzáértő oldalak is ezen a szinten emlegetik.
Itt is vannak olyan képek, amikre a hozzáértőbbek elismerően bólintottak, pláne a gyengébb fényviszonyok közöttikre, erre pont ezt említed borzadálynak, szóval...
A videózásba tudok csak belekötni, nagyobb felbontáson több gyártó csúcstelefonjait is jobbnak tartom stabilizálásban.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz *RLaci* #72324 üzenetére
Telenortol van.
Jaja, eladtam a lelkem ujra, ezuttal remelem jol is jarok, nem mit az S7e-vel, bar azt tudjuk mi volt.
Uj Samu, uj lap. Ennek a hibaeshetosege 0.000001%Keso este jovok ejszakai kepekkel
-
mihione
őstag
Axon 7 manuális módban
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
törölt tag
válasz Aryon87 #72323 üzenetére
De akkor minek vettél helyette egy olyan telefont, amit annyira nem is akartál, mert nincsenek benne a Huawei funkciók, és amúgy is visszalépés kamerában az HTC-hez képest?
Gondolom eladtad már az U11-et és kellett helyette valami, de nem pont az ilyen esetekre van egy Honor 9-ed tartalékban? Na mindegy, te tudod.
Amúgy én abszolút nem értem ezt a nagy hype-ot a Mate 10 pro körül, szerintem auto módban meg sem közelíti az U11-et, agyonélesített olajfestményeket készít. Főleg rossz fényviszonyoknál, az valami borzadály.
Raw-ban is csak átlagos, semmi kiemelkedő.Mondjuk az tény, hogy maga a telefon nagyon szép, meg ahogy nézem az üzemideje is elég jó.
-
Aryon87
félisten
válasz T0rnad0 #72322 üzenetére
Telenornal. Kozpontot is hivtam, orszagosan nulla keszlet, es fingjuk sincs mikor lesz. Telekom nem jatszik a nagy eloleg miatt, Mediaban 10ho futamido, havi 25k.. Euronics is kilove, mert perpillanat nincs utalasos berem.. ennyit errol.
-
Aryon87
félisten
válasz TechRobot #72320 üzenetére
Ha az S7edge szintjet tudom hozni vele, joban leszunk, csak hianyolom a Huawei adta featurekat, ezert huzok arra inkabb. Merges vagyok azert hogy nem sikerult beszerezni.
-
Francia91
veterán
válasz TechRobot #72311 üzenetére
Nekem nincs vele problémám, eleve szeretek babrálni a beállításokban fotózáskor. A Lumia 950-esem automatikában jobb, de az is jobban szereti, ha picit belepiszkál az ember a megfelelő irányban esti körülmények között. Nappal viszont mindkettő automatikája megfelelő
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Gabbbb
senior tag
-
Francia91
veterán
válasz szbalogh #72306 üzenetére
Haz az expozíciókorrekciót leveszem, akkor eltűnik, de akkor meg a kép lesz sötét. Megkísérelem majd úgy, hogy az expozíciókorrekciót lentebb veszem, záridőt növelek, meg még pár apróságot módosítok. Tudjuk nagyon jól, hogy az 1020-as nem az automata beállításokkal tud kiteljesedni
-
szbalogh
addikt
Engem is érdekelne,hogy mitől ez a csillanás. Canon A610-el próbáltam fényfüzért fotózni tegnap este de az is totál ilyen csíkos lett. Mobillal meg se próbáltam.
Nick: HE_Storm
-
Francia91
veterán
Lumia 1020 64 GB esti képek a városról. Javarészt manuális beállításokkal, mert az automatika nehezen talált fókuszt
Lumia Camera
4Blend HDR
Tanulgatnom kell még a manuális beállításokat...
A DNG képek eztán jönnek
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Okosóra kijelzőjébe épített ujjlenyomat-leolvasó ötletét védette le a Huawei
- Milyen processzort vegyek?
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?