-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz bollizolee #57699 üzenetére
Honor 8, Lumia 640 Aki ezt átengedte a Huawei-nél annak nem ártott volna körülnéznie a telefonok világában.
(#57697) Mozzarella: Annak én örülnék a legjobban, de sajnos én még eddig még nem láttam olyan telefont, ahol hirtelen bődületes videó felvétel javulást csináltak szoftveresen
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Mi5-nel pl az OIS hibadzik videonal. Szerencsere nem eri t, mivel nem videozok. Igy Honor8-nal sem ez dontene nalam a vetelrol
Quqesz:
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Quqesz
nagyúr
Ez akkor számít ha sokat videózol. Az emberek nagy része 90%-ban max fotózik. Pl én sem sokat videózok......
Aryon
Akkor meg van a hétvégi program....csak nehogy azt higgyék rólad, hogy az ufók jelét akarod befogni..[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
PuMbA
titán
válasz kacsa7 #57676 üzenetére
A H8, P9-nek még mindig van és lesz egy nagy problémája. A felvett videók hang és képminősége ratyi. Körülbelül a 40k-s telefonok szintjén van, de a hangminőség még ezt is alul tudja múlni. Már majdnem vettem én is egy Honor 8-at, de ezt hogy rontották el ennyire...teljesen ellentéte a fotók minőségével
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
Dwatti
addikt
Mai séta :
(L:/dl/upc/2017-01/24/609895_ewvbezv9ezyt9ibu_32462698066_b361b33cd8.jpg)(/L)(L:/dl/upc/2017-01/24/609895_oun3tfd7x7y1wep3_32503299335_695deebdbb.jpg)(/L)
(L:/dl/upc/2017-01/24/609895_rgoamgjcct9jqywm_32503298805_7725dba4f9.jpg)(/L)
(L:/dl/upc/2017-01/24/609895_a0vcpdrnyjvzr6nn_32503299975_c541c339b2.jpg)(/L)
(L:/dl/upc/2017-01/24/609895_s1zuis2eiptntlrl_32462695856_06e054e41c.jpg)(/L)
(L:/dl/upc/2017-01/24/609895_mp8r9teyhgmxfgro_32503297105_932648b7af.jpg)(/L)
Honor 8
-
kacsa7
őstag
Ha tudtam volna, hogy a H8-P9 gyorsan kinövi a kezdeti problémáit, ami a fotós képességet is érintette (sokan panaszkodtak a fórumban, hogy a 2 kamera képét rosszul rakja össze pl, torz a kép stb.), az S7 helyett azokat választottam volna. Nekem az S7 egyéb tulajdonságai teljesen feleslegesek és egy Full HD kijelzővel beérném. Mondjuk a kezem nem túl stabil, így nem biztos, hogy rosszul döntöttem az OIS miatt
Amit az S7 nagyon jól tud, és nem tudom a másik 2 tudja-e. Sorozatfotó. Az S7 tökéletes fókusszal lő 1s alatt kb. 10 képet HDR-ben is. Ez gyors dolgok (pl. pici gyerek) fotózásánál óriási előny. Így ki lehet választani a megfelelő képet. -
Aryon87
félisten
válasz kengyel #57673 üzenetére
Jaja, fotozasra a nyar a legalkalmasabb a mobikoknak. Szamitottam is erre "osszel", mert ahogy elnezem a G5-nek se megy a dolog..
Felteve ha a G5 meglesz meg addigraXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz Aryon87 #57667 üzenetére
Beraktam egy masik kepet hsz-be szerkesztve, nezzetek meg az milyen. Telon maskepp latom, nemtom pc-n hogy jon ki
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
kengyel
nagyúr
válasz *RLaci* #57669 üzenetére
Nagyon jók a képeid, mint mindig. Nem legjobbat kiemelni, az összes tetszik.
(#57670) Wildpath
Szívesen ! Nekem nagyon tetszenek a képei. Itt is tudsz csemegézni.
[ Szerkesztve ]
kengyel
-
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
válasz kengyel #57666 üzenetére
A napfenye bezavarta rendesen.
Alapszintre boven jo lesz a kameraja, nem fotoversenyre akarok vele jelentkezni.
Tiszta, napos idoben sztem tud jobbat is
Szerk:
Itt maskepp fokuszaltam (tapi fokusz esbexpozi)
Mi5
[ Szerkesztve ]
-
DaWehun
tag
nem reklámként, de nem tudom te anno nézted e a topikot mikor ezeket felraktam, ilyeneket azért néznék s7-től is, mert így nem vagyok benne biztos, hogy ködös időben sokkal jobbakat készítene. kevés fénynél és este elismerem jobb, de csak az ois hiánya miatt lehetetlen állvány nélkül értékelhető képet csinálni H8-al.
[ Szerkesztve ]
...
-
-
Arcképgyáros
-
natë
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #57654 üzenetére
Honor 8. Jelenleg a legjobb ár/érték arányú mobil (mondom ezt úgy, hogy gyakorlatilag minden gyártótól megvolt a "csúcs", iphone 7 nem, de arra nem is nagyon vágyom)
(#57656) DaWehun : felvállalom
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
natë
nagyúr
S7 kontra Honor 8 :
- Az S7 kamerája fényérzékenyebb, tehát "előkap, lő" üzemmódban jobb, mint a Honor - kevés fénynél, este, ködben.
- Makró módban (szintén kevés fény) a Honor 8 lemossa az S7-et, manuál az éjjeli üzemmódot használva röhögve lehagyja minőségben a Samsung készülékét. Jelenleg a Huawei készülékei a legerősebbek ilyen jellegű fotók készítésénél.
- Nappal nagyjából egál a két készülék, ami a Honornál hátrány az OIS hiánya, stabilabb kéz kell hozzá.
- A pro mód a Honornál sokkal fejlettebb.
- Automata üzemmódban, casual mobilfotósoknál az S7/Edge jobb, azoknál, akik szeretnek kisérletezni, türelmesebbek, időt szánnak a fotó elkészítésére a Honor 8 sokkal jobb választás (nem beszélve az árról, a piszok jó üzemidőről, ami majd a duplája a Samsungénak).
Konklúzió : nekem mindkét készülék tetszik, de ha újra döntenem kellene, nem cserélném le a Honort az S7-re. Számomra nem jelent semmilyen területen előre lépést.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz Hevesjeges #57648 üzenetére
Először egy adatmentés után visszaállítanám a gyári állapotba, és ha nincs javulás, csak akkor vinném gariba.
[ Szerkesztve ]
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
ThorsHUN
őstag
válasz DaWehun #57646 üzenetére
Nah - szerintem - ez egy hatalmas elonye a honor 8nak.
A kepernyo barmelyik reszehez kerheted a fenyero beallitasat. Mashol is van lehetoseg a fenyero modositasara, de csak manualisan, a fkouszpont korul tekergetve pl...
Ez a fenymeres es fokusz helyenek elkulonulo beallitasa szerintem bazi jo otlet. -
Hevesjeges
csendes tag
Feleségemnek Lenovo S60 telefonja van./8 Mp/ Szép képeket készített, de egy ideje problémák vannak a fotózásnál. Exponál, de a telefon nem menti el,nincs a kép sem az SD kártyán, se a telefon memóriájában.
Az SD kártyát kivettem az én telefonomban /Huawei Mate 9 / tökéletesen működött elmentette a fényképet,visszatettem a Lenovoba, most azt írja ki megtelt a kártya, holott 5Gb üres hely van rajta. Van valami ölet, hogy miképpen lehetne működésre bírni vagy vigyem szervizbe. -
Quqesz
nagyúr
Lehet állítani a H8-ban a fénymérést?(spot,középresúlyozott,mátrix)
Ha rányomtál a kijelzőre, akkor kisebb lesz a mélységélesség, mint ha csak simán végtelenbe mér fókuszt. Meg ugye a két kamera is szerepet játszik ebben(pl bokeh hatás).
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
ToniSoprano
addikt
válasz ThorsHUN #57642 üzenetére
Igen a mélység távolság valahogy jobban érzezhető, érzékelhető, ami érdekessé teszi a Honor 8 képeit. Mindenesetre nekem érdekes színfolt a Honor 8 kamerája, nekem a képek összhatása meglepően kellemes. S7 talán színhűbb, mert a Honor 8 időnként mintha lila/kékes árnyalat felé tolná el a színeket, de azért nem túlzóan.
-
ThorsHUN
őstag
válasz ToniSoprano #57640 üzenetére
Hat csak kibickedes de szerintem pont jo hogy nem torzit a szeleken.
ket dolog jutott az eszembe.
az egyik a mobilarena teszteken sokszor emlegetett kepek sarkain szelein talalhatolencsetrzitas. Ez nem termeszetes jelenseg, marmint ha nincs jo ha van nem jo.
a masik meg lehet h a honor 8on be volt allitva valami F ertekhez tartozo mesterseges torzitas (ezzel modellezik le a cserelheto objektives gepek.. alacsony F ertekkel kapott eletlenseget (bar az elvileg melysegre tavolsagra es nem a kep szelere vonatkozik. -
natë
nagyúr
válasz ToniSoprano #57640 üzenetére
Lehet, hogy az S7nél nem fókuszáltam a kijelzőre bökve..
-
ToniSoprano
addikt
válasz ShadowLac #57639 üzenetére
"S7 nem csak a kép közepe éles pl autógumi és a mellette levő havas dombocska."
Nekem pont ezért kicsit furák az S7 képei, mert nem tudom hol a fókusz a képeken, a kép közepe semmivel nem élesebb, mint jobb oldalt a széleken a faágak: [link] Viszont a Honor 8 kép közepe közepe élesebb, részletgazdagabb:[link] mint az S7-é, viszont a szélek kevésbé élesek, de nekem ez a természetesebb. -
ShadowLac
addikt
S7 jobb.
De sajna nem ugyanaz a beállitás a 2 kép. S7 nem csak a kép közepe éles pl autógumi és a mellete levő havas dombocska.
De nem ua a2 kép ezért nem lehet összehasonlitani csak találgatni lehet.
S7 nagyon jó.ne sajnáld a Honor8 at.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Arcképgyáros
válasz Dwatti #57637 üzenetére
Köszönöm. Csak azért fontos ez nekem, mert gyakran nyontatok pendrive-ról kottát, és ehhez jól jön, ha a telefon felismeri a cuccost.
MikulasB: az 5X nem megy messzire, de nem én fogom használni. Tepsi, és összességében nem nyújt többet, mint a CM1. Azért fogok képeket hozni
[ Szerkesztve ]
-
Dwatti
addikt
válasz Dr. 444Hertz #57634 üzenetére
Mivel nincs átalakítom nem tudom kipróbálni. De mivel itt van hozzá eszköz valószínű müködik. Video
[ Szerkesztve ]
-
MikulasB
tag
Mi lett az N5X-el?
https://www.flickr.com/gp/144773729@N02/eSX556
-
natë
nagyúr
Passz. Kérdezd a topikjában.
-
Arcképgyáros
Off: a Honor tud sima pendrive-ot tárhelyként kezelni, ha megfelelő átalakítót használok?
Mert ez és a a kamerás képesség az, ami csábító az S7E-ben, de ha a Honorban is megvan a funkció, lehet, hogy ő lesz a következő elsődleges telóm.[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
-
w333
félisten
válasz Aryon87 #57624 üzenetére
Akkor nem szóltam ... azt gondoltam hogy ez főtelefon fog lenni
Nem a minőséggel van feltétlenül a baj (bár kicsit azzal is) hanem inkább a fehéregyensúly, G5 természetesebb sokkal, a két telefon képei között akkora különbségek vannak mintha nem is ugyan akkor készültek volna a képek (mintha teljesen más fényviszonyok lennének, közben nem)
(#57625) Mozzarella
Inkább Pixel vagy S7, most ezek a legjobbak
De akár N6P vagy N5X !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Aryon87
félisten
Mivel nem főtelefon, nem elsődleges cél a kamera, de ha már tud, miért ne legyen jó? Tisztában voltam azzal hogy mit veszek.
Mint láthatod, a G5-n is kifogott a környezet, mert annál is van torzulás bőven.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
w333
félisten
válasz Aryon87 #57622 üzenetére
Hát a Mi5 -nek nem a kamera az erőssége
Ahogy nézem még egy A5 2016 is picivel jobb de inkább egyformák !
Persze nem azt mondom hogy rossz, de inkább ne ezzel fényképezz !
szerk.
Sokan mondtuk ha a kamera fontos akkor egy S6 -al jobban jártál volna !
De ha nem fontos a kamera akkor nem szóltam !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Aryon87
félisten
Sikerült elcsesznem a mai napomat is, így szürkületben készítettem összehasonlító képeket. Lényegében nem is az összehasolítás volt a célom, mert egyértelmű hogy a G5 kerül ki győztesként, inkább a képek minősége érdekelne, mert ugye a Mi5 a más, a G5 pedig nem full gyári rom-mal dolgozik most.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Xiaomi Mi5 hdr
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]G5 HDR
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
TODI1111
veterán
jégcsap a víztornyon
ugyan az 2x-es zoom
mate 9 automata -
Aryon87
félisten
Sztem sokan jobban orulnenk, ha visszaternel a Honorhoz, nagyon jo kepeket hoztal vele, van itt S7 boven. Plane hogy meg banod is a lecsereleset.
Jo ha vannak "ritkasagok" is, mint pl nekem a G5 meg a Mi5[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #57607 üzenetére
Semmi macera nem volt benne, lábújjhegy, kattint, feltölt.
Kicsit bánom a Honort -
Arcképgyáros
Szerintem ugyanaz a minőség.
S7 jobban élesít, ami nagyítás nélkül jobban mutat, de a Honor világa nekem jobban tetszik.
Bár a képből nem derül ki, hogy melyik kép készítése volt macerásabb
(OIS különbségre gondolok)Szerk: a Honor képe kékebb, de most ezt lehet orvosolni.
rlaci2: szép kép
[ Szerkesztve ]
-
*RLaci*
addikt
Pixel XL
-
Aryon87
félisten
válasz ThorsHUN #57603 üzenetére
Megprobalom a lehetetlent. Ugyis mennem kell az LG szervizbe megbizatasbol, es akkor megcelzom utana a Margit-szigetet
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz ThorsHUN #57598 üzenetére
Persze. Amugyis akarom tesztelni minden funkciojat.
Bennem sincs meg az a szuper meglatas, higy na ezt innen, azt onnan kell fotozni, pedig valoban sokkal erdekesebb.
Nyilvan aki regebb ota fotoz, annak a kisujjaban vanMost vakarom a fejem, hogy ebben a kodos, nyirkos idoben milyen kepek szuletnenek.. Mert jo biztos nem
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Akvarisztika
- Háztartási gépek
- Villanyszerelés
- EAFC 25
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...