Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sidorovich

    senior tag

    válasz DeFranco #24094 üzenetére

    Mindenképp automatában gondolkozom, pár száz km-t vezettem kézivel (család Ford Kugaja) miután megszereztem a jogsit, azóta pedig kb. 1000-et mostanában automatán: bérelt Audi A3 és BMW 1 (ShareNOW car sharing). Utasként DSG-s Skodaban és Priusban tapasztaltam még, nagyon tetszett mindegyik. Ez alapján eldöntöttem, hogy nekem az életben nem kell kézi váltó, inkább bevállalom a plusz rizikót.
    Kényelmesebb is, és így kezdő pilótaként biztonságosabb is, 100%-ban a forgalomra tudok figyelni, nem stresszel egy emelkedőn elindulás pirosnál mikor mögöttem állnak, stb. Szóval ez nálam teljesen biztos. :)
    Nem rakétatudomány a kézi, én is el tudom vezetni ha nagyon muszáj, de sok gyakorlást igényel szerintem mire az ember gond nélkül kezeli.

    Azért bízom benne, hogy 5-7 éves autóban ~100.000 km-nél nagy baja talán még nem lehet, főleg ha olaj cserélve volt, később ha lesz, majd javíttatom, teszek félre rá, csak ne rögtön a vásárlás után adja meg magát. :D

    kcsa: milyen az a hagyományos 4 fokozatú automata? Láttam olyat 1.6-os motorral hirdetve, még sosem próbáltam. Gondolom azért a Powershiftnél strapabíróbb, olcsóbban javítható.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák