Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRob1
veterán
Amúgy meg letöltöd a Lyrics Show Panel-t, és kb alapból is van benne ami neked kell. Bal oldalt Mappák, jobb oldalt meg a számok ( View/Layout/Quick Setup: Album list+Properties(Tabbed)). Alá meg beteszed a Lyrics Panelt. (Lehet h Album List panel-t is külön le kell tölteni, már nem tudom)
Én pl. így használom, nekem ez a megfelelő:
Ha valamit félreértettem, akkor bocsi.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #3196 üzenetére
Vah, mindegy, váltok jriverre....
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Menten felrobbanok. A foobarnak volt egy tök jó kinézete eddig a gépemen csak letöröltem cakk pakk a programot, ezt már cseszhetem.
De az istennek nem tudok skint vagy theme-t varázsolni rá, bár az se világis, hogy mi a különbség.
Lényegében ilyen hatalmas igényeim lennének a óz extrém szar kinézete helyett:
Bal oldalon teljes méretben egy mappa tartalmát listázza ki, ebben vannak a zenealbumok mappákban. Tehát csak a mappa neveket listázza.
Jobb oldala kettéosztva. Fent a bal oldalon megnyitott albumot listázza zeneszámokra, lent pedig a foobar lyrics pluginja fusson...
Rohadt idegesítőek ezek a programok, a fszért nem lehet valami faék egyszerűen kezelhetőt csinálni, ahelyett, hogy itt ceszem el a fél napomat ez mellet a talicska mellett...¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
goamantra
tag
Hali,
Nem kifejezetten foobar-os kérdés, de hdd-s zenelejátszással kapcsolatos. (ha nem ide való, lehet törölni) + Előre is elnézést, csak most kezdtem a témával foglalkozni, lehet hibásan látom a dolgokat.
Flac mp3 mellett van sok wav file is a gépemen. Évek alatt gyakran átkerül a gyűjtemény egyik hdd-ről másikra. (többszáz gigabyte)
Némelyik file ilyen utat is bejárhat pl hddről -> blu ray-re került, majd onnan pendrive-ra majd egy új hdd-re.A másolgatás (és más okok .. bad sector, áramszünet, netes letöltés stb) miatt sajnos előfordulhat, hogy némelyik file sérült.
Ez úgy jelentkezik, hogy pl a flac file lejátszás közben hibaüzenettel megáll a lejátszó. Vagy nem áll meg, de pattog a hang v nincs hang egy pillanatra stb.. Az a kérdés, hogy milyen programmal lehet ellenőrizni a file-okat, viszonylag gyorsan (több ezer file-os gyűjteményről van szó1. Flac mp3 zenékhez találtam egy megbízható programot ami nagyon gyors. Neve : AudioTester. 64bites verzió is van belőle. Ezeknél a formátumoknál sztem nagy előny, hogy viszonyleg egyszerű kiszűrni, hogy sérült-e a file, mivel kicsomagoláskor leáll vagy jelez flac/mp3 dekóder. Így könnyen azonosíthatóak és kiszelektálhatóak a hibás lejátszhatatlan fileok.
2. A probléma a Wav fileokkal van. Ezeknél nincs dekódolás, ami leállna, ha megsérült a file.
Találtam egy programot , ami elméletileg szűri a korrupt hibás wave file-okat, úgy, hogy ellenőrzi, helyes e a wav file fejléce (riff + formátum leíró rész)..http://petegates.com/pg-pt-wav-checker.html
Viszont a probléma az, hogy mi van akkor ha az állomány 'WAVE' része sérül -modosul- ahol a zene található? Tehát nem a fejléc az file elején.
Az adathiba csak akkor fog előjönni, ha mondjuk 5 év múlva hallgatom a zenét és pattogni recsegni stb kezd a hang?Olyat olvastam a neten, hogy a megoldás, megőrizni a cd grabbelő program log-ját (pl EAC), ahol minden filenak van egy ellenőrző crc-je. Vagy ha nem cd grabbelésből származik a wav, lehet csinálni hozzá crc checksum filet.
Évekkel később ezek alapján ellenőrzihető, hogyha megváltozik ez a crc érték, akkor hibás a file.
Kérdésem az lenne, hogy tudtok esetleg olyan programot, ami át tudja nézni, hibás-e a wav file? Anno valami foobar pluginről is olvastam de nem találom.. Egyébként ti szoktátok checkelni a gyülyteményt időnként? Ha igen, milyen módon/szoftverrel?
-
addikt
Sziasztok!
Az spdifer plugin már sehogy nem működik az 1.4-ben?
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
donmackó
addikt
Teljes méretben jól olvasható hogy mit ír ki:
Kártevő eltávolítva
Egy kártevő (JS/Adware.Agent.AA) volt észlelhető, amikor a(z) Foobar2000 megkísérelt hozzáférni egy webhelyhez (itt random weboldalak szerepelnek)
Hozzáférés le van tiltva.
Itt pedig egy ESS log fájl tartalma:
Idő;Víruskereső;Objektumtípus;Objektum;Kártevő;Művelet;Felhasználó;Információ;Kivonat;Először észlelve itt
2018. 09. 02. 19:38:14;HTTP-szűrő;fájl;http://liecond.com/tune/403196748.707994196-anngree-mindtech-podcast-023;JS/Adware.Agent.AA alkalmazás;kapcsolat megszakítva;DESKTOP-4UFKSE3\macko;A program kártevőt észlelt, amikor a következő alkalmazás a webhez próbált hozzáférni: C:\Program Files (x86)\foobar2000\foobar2000.exe (D742F199D979C68475CA172599BDD48BFF12D218).;8EA4793342E1C7EAABD9D994A9AE74893BF3A5A1;Ezt csak így itt hagyom ;)
-
donmackó
addikt
Üdv!
Reggel óta ilyen figyelmeztetést dobál fel az Eset Smart Sec., random címekkel amikor indítom a foobar-t:
Mi lehet ez, vagy mi okozhatja?
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
warezxts
senior tag
Sziasztok, van lehetőség 7.1-re upmixelni a foobarban?
A channel mixer csak 5.1-ig tudja... -
TRob1
veterán
Stabil 1.4!
foobar2000_v1.4ui: Mondjuk nálam Win10 ugyanúgy dobta telepítésnél a figyelmeztetést mint betáknál.
¤ R'n'R ¤
-
ZeUS2140
aktív tag
Sziasztok!
a playlist alapból kinyitva indul el.
JSPlaylist 1.3.2 ha jól tudom.
Nincs valami okosság, vagy beállítás, hogy alapértelmezett állapot a close legyen?
Előre is köszi!Üdv!
hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
DjKoxi
senior tag
Megcsináltam a laptopon is. Nem egyenként rögzíti a listákat, hanem vagy rögzíti az összeset, vagy pedig engedi mozgatni, vándorolni. A soron belül ugyanabban a pozícióban marad minden, tehát félig megoldódott a gondom!
Amelyik sorból választok azt mindig alulra teszi és úgy nyitja meg a fájlokat.
Köszönöm még egyszer a segítséged! -
DjKoxi
senior tag
Az asztali gépen frissítettem, de ott nincs sok listám. Már megjelent ez a lehetőség, remélem megoldja majd a gondomat a laptopon. Így vannak kategorizálva a zenéim, sokkal könnyebb lesz megtalálni a listákat, ha mindig ugyanott lesznek. Ha lesz időm kipróbálni, mindenképp jelzek a sikerről!
Köszönöm szépen!
-
DjKoxi
senior tag
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Használom a programot, és szeretnék segítséget kérni. Van kb 40 lejátszási listám, és szeretném megoldani, hogy azok mindig ugyanott legyenek. Ha pl rákattintok a bal felsőre, legközelebb az már nem bal felül lesz, meg kell keresnem hova került.
Remélem érthető a megfogalmazásom, és köszönöm a segítséget! -
TRob1
veterán
Megjelent a foobar2000 v1.4 beta 20. És úgy tűnik, hamarosan lesz stable is az 1.4 vonalból...
¤ R'n'R ¤
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Arra nincs valami megoldás, hogy ha az egér a foobar ablaka felett áll (bárhol, lyrics ablakban, playlisten), akkor a görgővel lehessen hangerőt tekerni?
Olvastam korábbról itt a fórumban, hogy ez csak a Volume Control felé állva működik, de azért ez így nem az igazi.
Valamint a Seekbarral is működik ugyanez a funkció, így ha a kettőt közel rakom egymáshoz, az nagy bulit tud csinálniA lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Satyricon
addikt
Na, közbe sikerült kiderítenem, mi a probléma: Nem szívesen használok másik böngészőt, de meg kellett tenem: Operával indítottam zenét, és minden teljesen jól működött! A firefox szórakozik, azzal lesz gond! Vagy valamelyik kiegészítő miatt szórakozik, vagy csak egy szimpla win újratelepítés kellene már neki
---------------------------------------------------
Viszont most mást kérdeznék:Van rá lehetőség, hogy a foobar zene indításakor automatikusan szedje le a borítóalbum képét jó minőségben? Tehát ha hallgatok egy albumot és nincs borítókép, akkor automatikusan szedje le nekem jó minőségben?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Kékes525
félisten
"1.3.19
This is a maintenance update, contains only bug fixes backported from 1.4 series.
Made possible to load our own M3U8 files again. Sigh.
Worked around certain Ogg files playing incorrectly."Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Patice
nagyúr
válasz skorpio077 #3165 üzenetére
A beállítások alatt az SACD-nél kell kiválasztani,hogy a Foobar a sztereó, vagy a sokcsatornás sávot játsza.
Ezt akkor tudod megtenni, ha telepítve van az SACD plugin.[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
skorpio077
csendes tag
Sziasztok!
Foobar2k-val szeretnék SACD-ből 5.1 hangot lejátszani, de nem sikerül. A stereo működik. Milyen beállítás,
ill. plugin kell ehhez. A "vas" többi része tudja, 5.1 és DTS is megy a MPC-HC-vel. Előre is köszönöm a válaszokat. -
Kékes525
félisten
foobar2000 v1.3.18, foobar2000 change log - version 1.3.18
"1.3.18
This is a maintenance update, contains only bug fixes backported from 1.4 series."
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
addikt
Én is megnéztem, de nálam az 5. pontnál sincs hang, csak akkor, ha a böngészőt is bezárnom, majd újraindítom. Egy TEAC UD-503-as DAC, a TEAC gyári drivere ugyan ASIO-ként van aposztrofálva, de csak Wasapi mód választható, esetleg DS.
[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
TRob1
veterán
válasz Satyricon #3158 üzenetére
De akkor miért használsz Asio-t? win10 alatt már majdhogynem nem is észrevehető a különbség. Nekem sem tetszett ez a kizárólagosság, ezért használom DS-t. (Illetve se audiofil, se vájtfül nem vagyok) Hadd hallgassam már a zenéimet pl. egy Asphalt alatt, miközben szólnak az egyéb hangok/effektek is... És az ilyen egyéb szívások sem hiányoznak.
(#3157) csicso82:
Pl. foobar hangerő felhúzva, hangfal meg lejjebb? Erre nem gondoltál? És akkor nem robban le a fejed, de azért tudsz a dolgokról.... hátha vmi fontos. Vagy pl. kikapcs az értesítések, ha úgysem érdekel.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Cs1csó
félisten
válasz Satyricon #3158 üzenetére
Na leteszteltem:
1. megnyitom a foobart elindítok egy zenét
2. megnyitom a böngészőt benne a youtube-ot majd elindítok egy videót - ugye ekkor nincs hang csak a foobaros zene szól
3. megállítom a youtube videót
4. bezárom a foobart
5. folytatom a youtube-videót most már szól a hang is .Természetesen ez egy sima alaplai Realtek HD Audió hangkártyával. A sztereo hangfalam a hátlapi jack-be csatlakozik, valószínüleg az előlapi jack-be csatlakoztatott fejhallgatóval is ugyanez lett volna.
ELMÉLETILEG ennek így kellene működnie.
-
Satyricon
addikt
Én akárhogy zárom be a foobart, akkor se indul el egyből a youtube hangja, hatalmas mákomnak kell lenni, hogy elinduljon legalább az egyik. Ha gép bekapcsolás után DTS digitalt mutat a Z-5500 kijelzője, (10 esetből 7x jó)akkor van esélyem hallgatni zenét vagy youtuberól, vagy foobarról. Viszont hiába hogy a kanyarba sincs elindítva a foobar, akkor se biztos, hogy fog szólni a youtube. Fordítva ugyanez. Ha a youtube nincs bekapcsolba, akkor se biztos hogy megy a foobar. Hol az egyik nem szól, hol a másik, vagy legszarabb esetben egyik se! (Y) Agyf.szbaj, komolyan mondom! Na kipróbálom most a progit, aztán holnap megírom, mi a szitu
-
Cs1csó
félisten
válasz Satyricon #3150 üzenetére
A DS szerintem DIRECT SOUND-ot jelent azaz a hang nem a WASAPI-n vagy az ASIO-n keresztül jön hanem közvetlenül.
Nem teljesen értelek amúgy - nekem sima realtek hd audio hangkártyám van és foobar-hoz WASAPI-t használok és nagyon szeretem hogy mikor a foobar szól akkor KIZÁRÓLAG a foobar használja a hangot régen még WASAPI nélkül éppen bömböltetem a zenét erre valami cset hang vagy egyéb hang úgy berobbant hogy majd elszállt a fejem ez a WASAPI mellett nem lehetséges. közben böngészgethetek is nem fog a böngésző hangja robbani ha esetleg valami hangos cucc indulna.
A megoldás? Bezárom a FOOBAR-t majd a böngészőt vagy csak a youtube lapot frissítem és már az is szól DS módban. Ennyi esetleg a böngészőt újraindítom de nem feltétlen szükséges pl. a youtube újratöltése esetén már a böngésző fog hozzáférni a hangkártyához és onnan fog jönni a hang.
-
Kékes525
félisten
válasz Satyricon #3153 üzenetére
Röviden: A DirectSound a Microsoft DirectX része a Windows operációs rendszer számára. A hangkártya-illesztőprogramok alacsony késleltetésű interfészét biztosítja, és képes kezelni több hangfolyam keverését és rögzítését is. Biztosítja az audió adatok hangkártyához történő átvitelét. Másképp fogalmazva, ugyanúgy hallgathatsz zenét segítségével, mint más interfésszel (ASIO, WASAPI). Talán ezektől egy picit rosszabb, de Windows 10 alatt már sokkal kisebb a különbség közöttük.
(#3154) Fandango
Fürgébb voltál.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Kékes525 #3147 üzenetére
Megkérdezhetem hogy mi az a DS?
Am nem egyszerre egy időben való használatra értettem, hanem arra, hogy az egyik után a másikat használnám, Tehát meghallgattam egy albumot foobar-ban, aztán youtube-on megnézek egy-két videot. De rohadtul zavar, hogy ez mindig csak fél óra szopással működik!
a Z-5500-am is most panaszkodik, hogy no digital data, holott rohadtul nem nyomkodtam el most semmit! Szóval most kezdhetem az állítgatást a hangbeállításoknál a windowsban fél órán keresztül, és csak utána kap jelet ez a sz.r...
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"Egyes hangkártyák (driverei ) támogatják, hogy ASIO mellett menjen más hang is"
Ezt nem tudtam, az enyém nem ilyen.
"Érdemes rendszert cserélni 10-esre" +1
Hosszú vajúdás után 2 hónapja váltottam Windows 10-re és hallom a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Satyricon #3146 üzenetére
Egyes hangkártyák (driverei ) támogatják, hogy ASIO mellett menjen más hang is, az enyém ilyen. A tiéd nem. A WASAPI plugin pedig foobar-ban csak exclusive módban működik, nem lehet átkapcsolni shared-be, mert akkor mehetne más hang is. Így marad a DS, ami egyébként Windows 10-en teljesen jó, de Windows 7-en vagy 8-on még nem olyan jó, mint a WASAPI shared. Érdemes rendszert cserélni 10-esre, mert a Win7 már elavult mai szemmel.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Satyricon #3146 üzenetére
Ha WSAPI vagy ASIO-n használod a foobart, az kizárólagosan használja a kártyádat. Ha DS-ben használod, akkor egyszerre tudod használni a foobart és a youtube-ot is. Vagy az is elég, ha a foobar használat után(kilépsz, vagy leállítod, nem szünet!) újra betöltöd a youtube lapot, ha nem elég újraindítod a böngészőt.
Amúgy miért jó az, ha egyszerre szól a kettő? Multitaskingban hallgatod?
"Gondolom másnak is előjött ez a hibajelenség, aki ASIOt használ"
Ez nem hiba! A hangminőség biztosítása miatt van a kizárólagosság.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Win7-es gépembe Auzen X-Fi Prelude hangkártya van, és az a gondom, ha Foobar-t elindítom, mindig valamit állítanom kell a windows hangbeállításnál, hogy szóljon a zene. Majd ha youtube-ot akarok hallgatni, szintén minden szrt át kell állítani, hogy a lejátszani kívánt video hagja elindujon. Majd ha újra foobart akarok hallgatni, szintén állítgatni kell valamit, hogy legyen hang rajta... És sose jövök rá, mi a fracot kell átállítani, csak úgy össze-vissza teszem. Baromi idegesítő, mert vagy a youtube-on van hang, vagy a foobaron, a kettőn egyszerre sosincs hang! Valaki segítsen már, mit állítsak, hogy állítgatás mentesen legyen hang mindkettőn.
Egyébként digitálisan használom a Prelude hangkarit, és van úgy, hogy a kártya beállításoknál a digital Live-ot nem választhatom ki, se a Dolby DTS-t, mert valami nem engedi. Automatikusan átvált OFF-ra, de olyankor nincs hang semmin. Tuti valami hülye windows bug lehet a dologban...
Szerk.: Egyébként ez az óta van, mióta ASIO-t használok, emiatt írtam ide. Gondolom másnak is előjött ez a hibajelenség, aki ASIOt használ
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Nem, hanem a teljes foobar sorozat. Rendkívül érzékeny a natív DSD tartalmak lejátszására. Sokszor megmagyarázhatatlanul elromlik. A megoldás, hogy a újrainstallálom, vagy sokszor elég a Core.cfg-ot törölni. Akkor csak néhány beállítást kell visszaállítanom. Ma is ezt tettem és pontosan ugyanazzal a beállítással konfiguráltam, mint amikor rosszul játszotta le, viszont most jól játssza le a natív DSD-t a foobar2000 v1.4 beta 15.
Van egy másik hibája is, erről itt írok a megoldással együtt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Sajnos a 3.17 is szarul játssza a DSD-ét nálam. A beállításaimban lehet valahol a hiba. Most nyomozok...
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Amúgy a béta bugos. A natív DSD-énál előjön a WASAPI régebbi verziójának hibája:
WASAPI output support Az újban javították a hibát, de valami miatt lehet, hogy nem tökéletesen.
"3.3 version highlights:
Worked around bugs in Microsoft's new USB Audio Class 2 driver. Playback timer now progresses correctly."A playback timer nagyon gyorsan megy, miközben a hang tökéletes. Egy szám lejátszása alatt végig szalad az albumon. Más is panaszkodott a bétára: [link]
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz egykori #3139 üzenetére
Én nem azt mondtam hogy Téged nem érdekelnek, hanem azt, hogy a készítő azt hiszi.
Ha visszaolvasol, pont erről volt szó, hogy miért is készítette az 1.3 vonalon is egy újabb betát, Ő mondja hogy vannak júzerek akik nem használják az 1.4-et (mert nem érdekli őket vagy nem tetszik nekik az újdonság benne - holott ez szerintem hülyeség, csak a beta mivolta miatt, vagy egyáltalán hogy nem is tudnak róla, ezért nem használják sokan), ezért javított hibákat az 1.3-ban, és lett ott is egy újabb beta.Meggyőzni meg senkit nem akarok, nehogy utána engem szidjanak.
ui: Amúgy ahogy már írtam is, soha semmi adatvesztésem, soha egyetlen eltűnésem" sem volt beta programok miatt (nem csak foobar), és a beállításaim is mindig meg szoktak maradni mindennél.
¤ R'n'R ¤
-
egykori
őstag
Azért az nem fedi teljesen a valóságot, hogy nem érdekelnek az újdonságok és frissítések, mert éppen az imént, a #3135-ben is szándékomban állt, sőt meg is kíséreltem az 1.4 béta telepítését.
Egyébként meg a #3012-es és a #3014-es hsz-em is bizonyítja a nyitottságomat, valamint a #3016 hsz szerint is eljutottam idáig, mint most.
Viszont, amit Kékes525 fórumtárs ajánlott a #3015-ben, azt most kipróbálom, és elmentem a nevezett mappát. Ha telepítés után egy másolással visszaáll a kívánt beállítás, akkor meggyőztél és bétázni fogok.
-
TRob1
veterán
válasz egykori #3137 üzenetére
Az enyém sem. Ezért is mindig updatelek. Mindegy hogy stabilról betára vagy betáról betára, illetve betáról stabilra, mindig ugyanúgy néz ki, mindig minden beállításom marad.
Még sosem tűnt el belőle semmi az évek során. (kopp-kopp)
Persze ez nem erőszak. (Látod, most maga a készítő is azt hiszi hogy nem érdekelnek téged az újdonságok, jobban szereted az 1.3-as vonalat valamiért, holott csak az van, amit mondtam korábban. )[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
egykori
őstag
Persze, tovább nyomhattam volna, de mivel az 1.3 az előző rendszeren jól működött, így ez marad mindaddig, amíg valami nem kényszerít a frissítésre, ugyanis azok a beállítások, felület, gombok stb., amik az én tetszésem szerint összeállnak, nem egy kattintással végezhetők el.
-
egykori
őstag
Én például fel akartam tenni az 1.4 bétát a W10 újratelepítése után, de a víruskergető látott benne valamit, amiért nem ajánlotta a feltelepítést. Lehet, hogy vakriasztás, de az 1.3 stabil ugyanattól a készítőtől minden probléma nélkül telepíthető. Amúgy nálam tökéletesen használható ez utóbbi.
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
Viszont betákban a hibákat - ha olyan - 1-2 napon belül javítják. Stabilnál meg az ember várhat akrá hónapokat is. És eközben akár sok újdonságról is lemarad.
A beta státusz már rég nem az mint mondjuk a 90-es években.
Lásd pl. win10. Minden "STABIL" frissítéssel van gondja egy csomó embernek. (Szerintem a "beta" verziókkal sincs több gondja egy insidernek)
Vagy pont jó példa az nvidia… havonta több frissítést is kiad - tényleg legtöbb whql -, mégis folyamat kell kiadnia az újabbakat, amikben sokszor az előzőek hibáit is javítják. Sőt, nem egyszer került visszvonásra is whql minősítésű drivere az utóbbi hónapokban, 1-2 évben.
Míg Chrome-ot használtam, ott is mindig beta channelen voltam, viszont a topikjában meg folyamat gondok voltak a stabil verzákkal, míg betaban meg fel sem merült olyan hiba...
MPC-BE-re is várhatnék stabilt, hisz már vagy 1 éve nem volt... Sebaj, használok betákat/nightlykat… TC-ből is betát használok jelenleg... MP3Tag-ből is legtöbbször betázok (most épp megjelent a "stabil", de úgyis hamar lesz egy újabb beta, javítva a stabil esetleges hibáit )… Transmission GUI-ból is mindig betát használok...stb. És ez megy vagy 10 éve, soha semmi komolyabb hiba nem volt semmiben. Adatvesztés meg kb. életemben nem volt ilyenek miatt. (Talán egyszer tízen éve egy hdd hiba miatt...)[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Cs1csó
félisten
EZT pontosan én sem értem, megmondom őszintén a foobar - maga az egész program koncepciója miatt - kb. ugyanúgy néz ki mint 10 éve. Úgyhogy én sem értem mi az ami bezavar(hat)
Amúgy ez a mindig beta-t használni szerintem is megosztó, el is mondom miért:
(sajnos az utóbbi időkben már ez is csak elmélet alapként tartható meg és inkább neked van igazad de azért leírom)
- a beta verziókban általában javítják ami a stabilban hiba és emiatt tényleg jobb a beta. DE itt jön a probléma mivel beta ezért lehet benne olyan ÚJ probléma ami pont a javítások stb. miatt jött létre ami mondjuk teljes összeomlást okoz. TEHÁT a beta-ban javítják a kisebb bugokat de akár ezen javítás következtében előjöhet olyan hiba ami teljesen használhatatlanná teszi programot akár adatvesztéshez is vezethet stb.Sajnos mostanában már az sem jelent semmit hogy egy program "stabil" "whql" minősítéssel jön ki mert ugyanúgy kardinális problémák vannak vele.
Legjobb példa erre az nVidia driverek itt egy kép ami mindent megmutat:Az elmúlt 3 évben 2db beta driver jött ki a többi mind whql minősítéssel de messze nem voltak azok a kedvencem az volt mikor a VGA-mat mint egy USB-s eszközt - pendrive-ot - eltávolíthatónak mutatott a tálcaikonon.
Nem vagyok szívbajos úgyhogy rákattintottam annyi történt, hogy egy pillanatra fekete lett a képernyő majd visszaállt rendese, ennyi. -
TRob1
veterán
Oké, ezt olvastam, csak ez hülyeség.
Sokan azért nem tették még fel az 1.4et, mert nem kapott stabil nevet. Vannak akik élből elutasítanak egy beta nevet, vannak akiknem is tudnak az újabb és újabb betakról, és vannak akiket épp nem érdekelnek az újdonságok, de attól még stabilként valszeg majd azt használják. Ez minden appnál így működik.
Konkrétan mik azok az új funkciók amik úgy megváltoztatják alapból a használatát, hogy merőben eltér az összes eddigi verziótól? Én ezt nem tudom.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Cs1csó
félisten
Ez a kérdés bennem is megfogalmazódott.
Ez a válasz:
You might be surprised, another 1.3.x while 1.4 is nearing stable status?
I realize that some people will stick with the 1.3 series, or are simply indifferent to the new features of 1.4 and have no desire to change their usage habits. I respect that. I myself say bad words about other software developers when I get functional changes that I did not ask for.
a gugli elé jól lefordította:
Lehet, hogy meglepte, egy másik 1.3.x, míg az 1.4 közeledik a stabil státuszhoz?Rájöttem, hogy egyesek az 1.3-as sorozathoz ragaszkodnak, vagy egyszerűen közömbösek az 1.4 új funkcióihoz, és nem akarják megváltoztatni használati szokásaikat. Tisztelem. Én magam mondok rossz szavakat más szoftverfejlesztőkről, amikor olyan funkcionális változtatásokat kapok, amelyeket nem kértem.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"Mert vannak hibák az 1.3.17 stabilban"
Lehet, de ez a vonal nem ezért jött létre, ezt az 1.4-es vonal is javítja. Hanem azért, mert az 1.4-es vonal plusz funkció nem mindenkinek tetszettek.
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
-
Kékes525
félisten
Másik béta vonal: foobar2000 v1.3.18 beta 1, why another beta?
-
Kékes525
félisten
válasz pendre54 #3123 üzenetére
Most már nekem is illenék kipróbálni 1803 alatt az Audio-gd NFB-11 DAC-omat. Elvoltam veszve a Windows 10 és a programok telepítésével, testre szabásával. Most váltottam Windows 7-ről.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Kékes525 #3122 üzenetére
Én is újra raktam, de az utolsó hivatalos stabil verzióra, azzal most jól működik. A bétákat egyelőre hagyom a fenébe, annak örülök, hogy az 1803-as Win alatt, végre működésre tudtam bírni, a TEAC UD-503-as DAC-ot, a saját gyári driverével.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Kékes525
félisten
-
addikt
Nos, esete válogatja, mert én pl. úgy jártam, hogy felraktam az 1.4-es verzió valamelyik korábbi bétáját, és onnantól a DSD-s zenék átmentek macskanyávogásba, kb. olyan lett a hang, mint anno, amikor a szalagos magnók korában, kinyúltak a szalagok.
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
¤ R'n'R ¤
-
Borzika
csendes tag
Üdv!
Valaki nem tudna jó DSP- ket ajánlani foobar2000- hez?
IIlletve a bass exciter nevű dsp-ben valami jó beállítást ajánlani 2.0-hoz?
Jelenleg azon értékek vannak beállítva, ami a readmeban ajánlott volt, ha jól emlékszem zárójelben megvolt jegyezve, hogy az fejhallgatóhoz optimalizált. Ez nem rossz, de hátha valaki kísérletezett vele és talált jobbat.
Előre is köszönöm. -
Kékes525
félisten
Ezt a fehér színt hogy lehetne lecserélni? A Windows 10 rendszertől örökli, de ott nem tudom állítani.
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Colors
Itt nincs meg még a lehetősége sem. 255 255 255 a fehér szín RGB kódja, de itt olyan nincs.Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
Tudja valaki, hogy a foobar2000 v1.4 beta 13 -ban mi változott? A change log-ban nem látok semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Azért a windows 10-nél egy apró dolog az RTM mellett szólt, nekem szükségesem van a .NET 3.5-re és annak a bekapcsolása a programok és szolgáltatásokon belül pikk-pakk megvan de még az Insideres build-nél csak úgy tudtam bekapcsolni ha visszadugtam a windows 10-es telepítőt tartalmazó pendrive-ot és parancssorba gépeltem be egy adott szöveget azért ez anno nem esett jó de tény, hogy fölösleges várni a csodát. BÁR egy programnál amit tegyük fel windows-ra írnak ott általában nincs gond ha a legfrissebbet használja az ember de fordítva már lehet gond azaz ha izibe feltelepíted a legfrissebb build-et a windows 10-ből és tegyük fel telepítesz rá egy olyan általános programot - pl. VLC, Foobar, Total Commander stb. - ami még nincs felkészítve a legfrissebb windows 10 buildre NA ott lehet gond, és itt nem is a windows olyan hibáiról beszélek amit a saját patch keddjük megold hanem az adott program hibáját amit remélhetőleg egy későbbi buildbe orvosolnak.
Nyugi, én inkább egyfajta költő kérdésnek fogalmaztam meg az előző hozzászólásomat.
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
haha
Amúgy mit gondolsz, miért az idézőjel és a becézett cím? Én pont semmivel sem tartom jobbnak a stabil nevű appokat mint a beta nevűeket.
Szerintem már túltárgyaltuk hogy Te és/vagy mások várod/várják a Stabil dolgokat, én meg elébük megyek. (Pl. a nevezett winnél sem én mondtam hogy a hivatalosan kiadott majd jobb meg stabilabb lesz mint az előzőleg beszerezhető verza )[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Csak nem akar megjelenni az a fránya "stabilnak" becézett vmi.
De sebaj, míg jó a beta is. foobar2000_v1.4_beta_13.exe¤ R'n'R ¤
-
Tibe
aktív tag
A bétával megy szépen, köszi srácok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest