Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz csgabee #2797 üzenetére
Írtam. Layout Editing Mode-al (megnyomva) könnyen szerkeszthető. Nagyon gyorsan lehet ebből teljesen ugyanolyat csinálni, min a kollégáé. Az elrendezésen kell csak változtatni. [link]
Theme 3.0 Talán ez az, ami a stílusomnak a legjobban megfelel és tartalmazza az album listát is. Az ablakok nagysága természetesen változtatható.
Itt tudod a te zenekönyvtáradra testre szabni.
Ez már jobb? Én maradok a réginél, nekem az sokkal kézre állóbb.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
Ahová beteszed. Épp ez is a jó ebben, mert mint írtam a Layout Editing Mode-al (megnyomva) könnyen szerkeszthető. Lent a fülek tetszés szerint cserélhetők, törölhetők és bővíthetők. Itt valamikor ott volt az albumlista is. Pár másodperc alatt a fülek bármelyikére, vagy újnak beszúrva betehető. Fent a gyors gombok is tetszés szerint bővíthetők, törölhetők, cserélhetők. Mivel olyan theme nem létezik, ami mindenkinek tetszik, csak az a jó általános theme, ami könnyen szerkeszthető. A tiéden alig van információ.
Az albumlistát azért vettem ki, mert nekem egyszerűbb a Far Managerrel, manuálisan böngészni és csak ráklikkelek a kívánt albumra, vagy számra.[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz Kékes525 #2790 üzenetére
És hol az albumlista?
Én pl. jobban szeretem így, hogy látom a teljes albumlistát, és csak katt amit hallgatni akarok:ui: És így sok számcím és sok albumcím is elfér a képernyőn. (Természetesen ízlések és "ficamok". )
ui2: Tényleg! Mi az hogy már több mint 2 hónapja nincs újabb verzió, de még csak beta sem?
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Kékes525
félisten
válasz csgabee #2788 üzenetére
A saját. [link] A Layout Editing Mode-al (megnyomva) könnyen szerkeszthető. Utána ne felejtsd el visszaállítani (ismét megnyomod), mert akkor véletlenül könnyen átszabhatod. Lehet, hogy nem minden fog működni, mert nem biztos, hogy nálad a a hozzávalók megvannak, de kiinduló pontnak jó. A színek a rendszer színek (Windows színeit veszi fel), tehát nem biztos, hogy nálad fekete lesz. Installálás: az eredeti theme-t lecseréled ezzel.
Akinek tetszik, az próbálja ki. Az adományokat pü-ben megbeszéljük.
[ Szerkesztve ]
-
csgabee
tag
Sziasztok!
Nem lehet beállítani a kezelőfelületet,hogy magyar legyen? És valami szép letisztult küllemet is ajánlhatnátok. köszi...
-
Kékes525
félisten
Megtudnátok mondani, hogy hogyan kell az audió fájlok tartalmát összehasonlítani? Két plugint is találtam, de nem tudom használni őket (Binary Comparator, ABX Comparator). Igazából két könyvtár tartalmát kellene audió szempontból összehasonlítani. Gyakorlatilag audió fájlok audió tartalmát, azaz a fejléc nélküli részét. Ezért nem jó egy közönséges bináris összehasonlítás.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz Whynot? #2782 üzenetére
Két dolog lehet variálni a shell integration fülön:
1. Set "Enqueue" as the default action = nem törli a meglévő playlist-t, csak hozzáadja, azt amit elindítasz
2. Always send new files to playlist: = itt pedig meg lehet adni, hogy hová kerüljön mindig az új fileNekem pl. van egy külön "Default" playlistem, ami nullázódik, ha valamit filekezelőből indítok. A többi playlistem pedig így mindig érintetlen marad.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Whynot?
aktív tag
Sziasztok! A beállítással kapcsolatban kellene nekem egy kis segítség.
Ha elindítok egy számot fájlkezelőből, mondjuk egy letöltött csengőhangot például, akkor
azt nem szeretném, hogy a playlistbe bekerüljön, vagy a playlistet lenullázva csak az legyen a playlistben. Portable telepítés. Mit kellene átállítanom? -
Kékes525
félisten
Belehet valahogyan állítani, hogy az album képét kontrasztosabbá tegye? Elég nagyot ront az eredeti minőségen. Mindig túl kontrasztossá kell tennem a képet, hogy elfogadható legyen. Kényelmesebb lenne ezt a beállításokban, vagy pluginnal megtenni.
-
gyerecske
senior tag
Mit kell beállítani a foobar-ban, hogy ne csak PCM 44.1khz-et jelezzen ki a DAC az összes zenénél, még a DSD-k nél is? Az egyik pl. vlc-ben PCM 192khz- el jelenik meg, ennél pedig csak PCM 44.1khz.
[ Szerkesztve ]
Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
Dolphine
addikt
Erre van valakinek ötlete?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
gyerecske
senior tag
Sziasztok!
*.dsf fájlok lejátszásához mit kell beállítani,illetve milyen komponenst telepíteni?
Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
Pazolini
senior tag
Üdv!
Mka-s konténerben van DTS-HD MA 5.1 csatornás hangfájlom. MPC-BE-vel simán tudom streamelni HDMI-n keresztül az AVR-be, amely fel is ismeri a kiterjesztést. Foo alól akár ASIO-n, akár WASAPI-n, akár DS-ben küldöm, átkonvertál PCM-be.
Visszaolvastam, többen küzdöttettek ezzel korábban. Remélem, van megoldás. Hol kell bütykölni a beállításokban? Megérné, mert MPC nem tudja a wasapit, Foo meg igen, és a wasapis hang minőségibb, abszolút érezhető a láncon.
Köszönöm előre is!update
Dummiesban ezt olvasom a kodec ismertetőjében:DTS
Adds decoding support for DTS Coherent Acoustics files (.DTS) and DTS WAV files (.DTSWAV). Also includes a packet decoder for Matroska files containing DTS streams, and a decode postprocessor which supports decoding DTS streams from 44100Hz or 48KHz 16-bit lossless PCM streams.
Nos, ez a postprocesszálás kikerülhető vhogy???
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
!News!
foobar2000 v1.3.15 beta 1Changelog:
1.3.15
Improved compatibility with certain internet radio stations.
Tag manipulation improvements.
When editing tags of iTunes-encoded M4A files, excess padding (often as much as 32 kilobytes) will be removed.
Better handling of WMA “rating” field.
Default UI album art viewer now less likely to make app unresponsive when attempting to load pictures from a lagging network share.
Embedded album art loading performance tweaks.
Updated FLAC library (1.3.2)
Updated zlib (1.2.11)
Unicode filenames within ZIP files now work correctly.
Added “skip all” button to Converter overwrite prompt dialog.
Fixed resampler configuration sample rate pickers not allowing more than five digits.¤ R'n'R ¤
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Hogyan lehet, azt megoldani, hogy streaming alatt a foobar megjelenítse az adott zene borítóját?
Van erre egyáltalán lehetőség?
Ezt az oldalt hallgatom:
[link]A válaszokat előre is köszönöm!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
-
Kékes525
félisten
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
-
Akelaus
senior tag
Hello!
Azt megkérdezhetem nálad mitől néz így ki a Foobar? Nálam ilyen, bár nem állítottam szét, még:
Amire még szeretnék választ kapni, hogy tudom elérni azt hogy egy adott mappára jobb egérrel kattintva ott legyen a lejátszá Foobar2000-el, vagy a hozzáadás a Foobar2000 lejátszási listájához? Ez az alapértelmezett zenelejátszó a win10-alatt most.Köszi!
-
Kékes525
félisten
Legördülő menü: View ==> Layout ==> Enable layout editing mode ==> Az egérkurzort a megfelelő helyre ==> Jobb egérgombbal a megfelelőt kiválasztani. Azt hiszem az alap Foobar2000 tartalmazza. Utána érdemes kikapcsolni a layout editing mode-ot a véletlen elállítódás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Autosave & Autobackup Ez szerintem mindenkinek kötelező. Sokszor jól jön, jöhet, ha belepiszkálsz és később valami nem müködik rendesen, de már nem emlékszel, hogy mit változtattál meg.
[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
Skacok!
Mikor egybe van egy album és CUE file segítségével daraboljátok fel, hogyan használjátok a foobar beépített darabolóját? Mennyire jó ez a funkció? Eddig Medieval CUE Splitter-t használtam, de mostanában próbálgatom a XRECODE 3-at ami újabbnak és modernebbnek tűnik plusz a visszajelzések alapján ezt meg a CUETools-t szokták ajánlani, de ez utóbbit szintén nem tudom kezelni.
Tapasztalat?
-
Akelaus
senior tag
Halihó!
Ma én is felraktam ezt a programot a laptopomra. Pár hete feltűnt, hogy a Vlc halkabb-tompább lett. (vagy én süketültem kicsit). Simán feltettem csak, semmit nem állítottam be, de ledöbbentem. Mivel az egy laptop nagy csodát nem vártam, igaz rá van dugva a füles kimenetelére egy 2.1-es hangszóró, szóval így is tök más a hangzás mint eddig. Úgy néz ki fájó szívvel meg kell válnom a Vlc-től, mert sokat hallgatok zenét a gépen keresztül, és sokkal jobban kihallani a részleteket még mp3 esetében is. Feltettem az Asio-t, de akkor nem volt hang a hangfalakon. Boldogulok vele, de azért kár, hogy nem magyar.
-
Fandango
veterán
Ez leginkább tőled függ, hogy mit akarsz használni.
Ha mégis kellene valamit ajánlani akkor ASIO vagy WASAPI plugin (win 10 alatt már nem feltétlen szükséges, de ez megint egyéni preferencia kérdése)
Ha van DSD képes erősítőd akkor ahhoz is kell plugin, de lehet hogy neked kell Resampler (ebből a SoX ajánlott), én használok Discogs Taggert például.
Ha akarod látni a dalok szövegét akkor kell Lyrics Show Panel, de van ezer más ami lehet neked kell, nekem nem.
Nézd át a foobar oldalán a components listát és válaszd ki mire van szükséged.Kékes525 használ kismillió plugint, ő tud még biztosan segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Lehet visszatérek újból foobarra. Valaki összegyűjtené nekem a kötelező plugin-okat,
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Kékes525 #2746 üzenetére
Félreértettél, szerintem...
Ha jól működik a DSD lejátszásom (mint most is), akkor a dac a DSD64/128-at mutatja a kijelzőjén is.
De, mikor belepiszkáltam és szólt (nem jelzett problémát), akkor volt, hogy csak 192 Khz-et írt ki, ugyanakkor Foobarban, natív DSD volt beállítva. A dac mégis csak pcm-ben volt hajlandó megszólalni. De persze volt olyan is, amikor el sem indult, inkompatibilitásra hivatkozva. Innen ered az, amit írtam a bufferről-letencyről és egyebekről, mert nálam olyankor volt gond, ha belenyúltam ezekbe valahol. Régóta használok Foobart, de még mindig vannak fehér foltok...
Egyébként Pro-Ject Dac Box RS áll szolgálatban.
"csak a zene van"
-
Kékes525
félisten
válasz dgyuri0123 #2745 üzenetére
Mint írtam egy csomó dologról el lehet dönteni, hogy DSD hallgatsz e vagy sem. A DSD-t közvetlenül a DAC-ra nyomja a Fobbar2000. Semmi más component nem férhet hozzá (kivétel a (Dynamic Range Mater), mint ahogy írtam. Ezeket tapasztalod, de a DAC-od DSD-t mutat? Ez érdekes. Én megpróbálnék írni a gyártónak, hogy mit tanácsol. Milyen DAC-od van? Van hazai képviselete? Az enyémnek (Audio-GD NFB-11) van, itt Szegeden is és nagyon segítőkész. Ez nagyon sokat jelent egy eszköznél.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz dgyuri0123 #2743 üzenetére
Sajnos a DAC-omon nincs kijelző Audio-GD NFB-11. Azonban a hangról hallom, nem lehet színezni equalizerrel, nem látható a spectrum, spectrogram, VU meter nem müködik, stb. Ezek egyértelműsítik, hogy natív DSD-t hallok. PCM-nél mindezek működnek.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Kékes525
félisten
válasz dgyuri0123 #2741 üzenetére
Nekem Advanced ==> Playback ==> Full file buffering up to (kB):18446744073709551615 van beállítva. Nálam megy a DSD: WASAPI(push) és az DSD: WASAPI(event)-el. Viszont nem tudom a DAC-om (Audio-GD NFB-11) saját DSD asio driverével (DSD: ASIO: VIA KS Direct AIO-val) és a foo_dsd_asioval lejátszani. Se nagy se kis bufferrel. Régebben ment. Valamit elállítottam. (Windows 7 64bit pro)
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Kékes525 #2740 üzenetére
Igen... bocs. Ha itt "feltolom", akkor kizárólag PCM-ben megy a DSD. Ha leveszem alapra, minden O.K. Mondjuk nem nagyon értem miért van így, de (én ) sokat szívtam vele, mire rájöttem, miért nem a DSD világít a dacomon. De, ha a dac "saját bufferét" leveszem kicsire, ugyanígy előjönnek hasonló problémák.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Kékes525
félisten
válasz dgyuri0123 #2739 üzenetére
A "play" alatt az "Advanced ==> Playback ==> Full file buffering up to (kB)" beállítást érted?
[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
válasz dgyuri0123 #2737 üzenetére
Belenyúltam hát..
-
Kékes525
félisten
válasz Exodius #2735 üzenetére
A merevlemezed időközben romolhatott. Persze korántsem biztos, hogy ez van, de érdemes megvizsgálnod a lehetőséget, mert ha ott van a baj, az másra is kihathat. Másrészt az is lehet, hogy most véletlenül elállítottál valamit, vagy hibás a mostani telepítésed. Csináld azt amit írtam és legközelebb ha problémád lesz, akkor csak felülírod a régi beállítással és probléma megoldva. Engem is már többször kisegített a backup.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Exodius #2733 üzenetére
Igen, a user-components könyvtár tartalmára. Ha csak ilyen kevés van, akkor megpróbálhatod a teljes uninstallálást és az újratelepítést. Érdemes rendszeresen menteni a beállításokat, az ilyen esetekre: Autosave & Autobackup, ha valami történik, akkor csak egy régebbi beállítással felülírod a meglévőt. Biztos, hogy az adathordozóddal (merevlemez) nincs gond?
-
Exodius
őstag
Skacok!
Egyre sűrűbben kapom ezt az error-üzenetet: Unrecoverable playback error: Timeout
Szerintetek min állítsak?
-
JaniS
senior tag
Használ valaki DarkOne v4 skint? Sajnos az artwork-ök letöltése nem működik, mert a last.fm API-ból eltűnt az artist.getimages, amit a Biography komponens használ. Tudtok erre valami gyógyírt vagy milyen hasonló skint tudtok ajánlani, ahol működőképes az artwork letöltés?
-
Fandango
veterán
válasz Bjørgersson #2728 üzenetére
Szerintem album list ablak, view by folder structure.
-
Bjørgersson
félisten
-
őstag
Sziasztok,
Kb 8 éve hazsnáltam Foobart utoljára, most Édesapámnak állítanám be, emlékeim szerint volt régen olyan lehetőség, hogy a zene gyűjteményt nem fileban található infók alapján lehet rendezni, hanem normál fájlstruktúrában, ahogy a egyébként is látnám az intézőben.
Meg tudnátok mondani, hogy ezt hogy tudnám béállítani?
Sok általunk régen begrabbelt CD-nél nem voltak id3 tagek és nagy meló volna ezeket normálisan editálni, ezért inkább csak ilyen "proli" módon használnánk
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem ismerem 100%-ig a Foobar lelkivilágát, de gondolom, plug-in függő ez is, mint minden a Foobarban.
Ha DSD-t nem kínálja fel, az azért lehet, mert nincs telepítve az SACD lejátszó komponens. A Wasapi supportot is le kell tölteni és menni fog, szerintem. Nálam legalább is benne van a komponensekben.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
djlolo
tag
válasz dgyuri0123 #2720 üzenetére
Asio: Denon Asio Device kell ha nincs DSD lejatszas.Ha meg van akkor DSD:Asio Denon Device amit nem latok a kepen.
-
Kékes525
félisten
válasz dgyuri0123 #2720 üzenetére
Az Advanced ==> Playback ==> WASAPI "Hardware buffer in MS" méretét mennyire állítottad be?
-
Kékes525
félisten
válasz Fandango #2716 üzenetére
Tehát azt használja alapból. Viszont szerintem többet tud a FFmpeg mint amit a foobar2000. Ezek szerint még a teljes tudását nem implementálta. Például azt amivel múltkor próbálkoztam (Blu-Ray Audio 192/24 DTS-HD Master Audio Quadrophonic Mix, 192/24 DTS-HD Master Audio Stereo (.m2ts)).
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Megtudnátok mondani, hogy az FFmpeg library a foobar200-ben mit csinál, mit tud és hogyan lehet használni?
-
TRob1
veterán
válasz PrinceHerceg #2712 üzenetére
Gondoltam hogy megint rákérdezek, de mondom múltkor is kiderült hogy beta nevűt nem teszel fel (mert semmivel sem betább mint egy nem beta nevű), most meg tuti kiderülne hogy csak a 3-mal vagy 5-tel osztható végűeket szereted, vagy mittomén.
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
¤ R'n'R ¤
-
Poplacsek
senior tag
Affenébe.. Monitort cseréltem, FullHD-ról UHD-re váltottam és szeretett foobar skinem összement...
Van erre valami megoldás azon kívül, hogy nulláról kell összekalapálni egy új skint az UHD felbontáshoz? -
Exodius
őstag
válasz dgyuri0123 #2704 üzenetére
Azóta lemehettem 1030-ig.
-
Exodius
őstag
válasz dgyuri0123 #2701 üzenetére
"Use 64-bit ASIO Drivers" meg "Run with high process priority" dolgok közül melyiket érdemes bekapcsolni?
-
Exodius
őstag
válasz dgyuri0123 #2701 üzenetére
30.000 ms jó lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Path of Exile 2
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Torrent meghívó kunyeráló
- DIGI internet
- Autós topik
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest