Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Diablo IV
- PlayStation 5
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Nintendo Switch 2
- Alkoholista nevelde
- Az utolsó pillanatban elhalasztották a La Quimera megjelenését
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- SzinkronSarok - Négy játékon dolgozik a csapat
- EAFC 25
-
GAMEPOD
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
HantekDSO
tag
válasz
energomatt #19481 üzenetére
Köszönöm, egyelőre még csak 4 géppel végeztem, de úgy néz ki, működik a dolog! (Hogy miért kell ehhez minden egyes új gép beállításához kilépni és a PC-t újraindítani, az változatlanul rejtély (miképpen az is, miért nem volt jó a 2020-asnál már bevált metódus) - de a lényeg, hogy működik.) Ismételten köszönöm!
-
HantekDSO
tag
válasz
energomatt #19481 üzenetére
Nagyon köszönöm, holnap ki is próbálom!
"Ha ezt a gépet használtad, mielőtt egy másikat állítanál be, kilépsz a szimulátorból és újraindítod a PC-t!"
Valószínűleg ez a kulcsmondat - én kilépés és újraindítás nélkül duplikáltam és neveztem át a profilokat a következő géphez. (De hogy miért kellett a bevált 2020-as konfiguráción változtatni...) -
HantekDSO
tag
válasz
energomatt #19479 üzenetére
OK, köszönöm - várom!
-
HantekDSO
tag
A gondom az, hogy hiába hozok létre mondjuk az A350-eshez, a 747-eshez és a C182-höz is egy-egy specific controlt, ha az egyiken állítok az érzékenységeken, a másik kettő is is ugyanarra az értékre áll be. Tehát mintha csak egyetlen érzékenység beállítás lenne, ami mindegyikhez hozzárendelődik.
-
HantekDSO
tag
válasz
energomatt #19475 üzenetére
OK, értem! Tehát akkor Neked is minden alkalommal be kell az adott típushoz az érzékenységet állítani (már ha más, mint amit addig használtál). Nekem olyasmire lenne szükségem, ami a 2020-asban már tökéletesen működött: Minden profilhoz más és más érzékenység állítható be, melyek az adott profil betöltésekor automatikusan hozzárendelődnek. Nem értem, miért nem lehetett ezt így hagyni a 2024-esben is - most le kellett írnom a főbb profilok érzékenységi értékeit és ha gépet váltok, állítgathatom be kézzel újra...
-
HantekDSO
tag
válasz
energomatt #19472 üzenetére
Tehát ha jól értem, létrehoztál egy profilt, beállítottad az érzékenységet, elmentetted, majd egy újabb profilt beállítva másik érzékenységet rendeltél hozzá és ennel a mentése után az előző profilban beállított érzékenység megmaradt, nem vette át az új értékeket?
-
HantekDSO
tag
Sikerült már valakinek rájönnie, hogyan lehetne megoldani, hogy gépenként más és más érzékenysége legyen a joynak? Profilokat szépen be tudok állítani, de ha a "Hardware settings" alatt megváltoztatom az érzékenységet, az minden profilra érvényes lesz, hiába van a "General controls - Airplanes controls és a Specific controls" alatt egyedi névvel megadva egy adott géptípus.
-
HantekDSO
tag
válasz
cintula187 #19442 üzenetére
Írtam privátot!
-
HantekDSO
tag
válasz
energomatt #19449 üzenetére
Nem tudom, az előző verziót kihagytam.
-
HantekDSO
tag
válasz
Kbhont #19444 üzenetére
Ott csak a 2020-ashoz van meg, az pedig nem jó a 2024 alá.
"To clarify, this addon is split between 2 versions, one for MSFS 2020 (this upload) and a native one for MSFS 2024 which won’t be posted (see the FAQ).
And no, this upload does not work for MSFS 2024, only MSFS 2020." -
HantekDSO
tag
válasz
cintula187 #19442 üzenetére
Az ára miatt (£59.99 GBP - több, mint amennyibe az egész MSFS 2024 Standard Edition kerül!) nem hiszem, hogy sokan meg fogják venni!
-
HantekDSO
tag
A 2024-es 3 hónapja van még csak kint. Emlékeztek még rá, a 2020-assal mennyi probléma volt az első három hónapban? Majd ez is szépen kiforrja magát - addig is a látvány sok hibát elfeledtet az emberrel!
"Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat."
-
HantekDSO
tag
válasz
energomatt #19364 üzenetére
Ez mondjuk minden új dologról (legyen az HW avagy SW) elmondható!
-
HantekDSO
tag
válasz
energomatt #19347 üzenetére
Elfér, enni nem kér...
-
HantekDSO
tag
OK, köszönöm! Akkor ezzel letöltés után már nem kell mókolni. Az AutoOrtho most tölti le az "Europe Ortho Set"-et, kb. 16 GByte lesz - nem tudom, ezt utólag hogyan lehet majd finomítani, mert végső soron nekem csak ~20-25 európai város kellene mennél részletesebben. Ha nem, akkor kipróbálom az Ortho4XP-t .
-
HantekDSO
tag
Igen, ezt a rétegződés dolgot tudtam, azért is próbáltam előre helyezni őket. Most töltöttem le az AutoOrtho-t és a Dokan-t, egyelőre készítek egy teljes rendszermentést - legalább az működjön, amit már belőttem
- utána kipróbálom, azzal milyen.
Végül is csak érdekességképpen töltöttem le az X-Plane-t, kíváncsi voltam, mennyit fejlődött a 11-es óta (SOKAT!) , úgyhogy nem fogok a kardomba dőlni, ha nem javul a kinézete!Köszönöm még egyszer a segítséged!
-
HantekDSO
tag
Köszönöm a gyors választ, a sorrend volt a gond. Azt hittem, ABC szerint rendezi a könyvtárakat az .ini file-ba, de nem - hiába kezdtem "-" jellel a könyvtárneveket, nem volt hajlandó előre sorolni őket. Végül kézzel írtam át a scenery_pack.ini-t és RO-ba állítottam az attributumát. A betöltéskor visít, hogy nem írható, de legalább működik.
(A tökéletestől még mindig messze van, de azért sokat javult. Gondolom orthophoto nélkül ez a maximum, ami elvárható...)
-
HantekDSO
tag
Kezdtem beállítgatni a Logitech paneleket és a HOTAS-t a saját szájízem szerint (Pár napja Steam-en vásárolt X-Plane 12-ről van szó - el kell ismernem, hogy ez a része jóval felhasználó barátabb, mint az MSFS joy beállítása), DE! Másnál is ilyen - enyhén szólva minősíthetetlen - a Margit sziget kinézete???
(HungaryVFR fent van, mást (még) nem telepítettem)
-
HantekDSO
tag
"Engem gyíkká változtatott - de már elmúlt!"
Megvettem a steam-en az X-Plane 12-t - vissza az egész! Anno a 11-est próbáltam, az alapján ítéltem meg, de a 12-es valóban egy teljesen más kategória! (Persze azért az MSFS látványvilágát nem éri el, de össze sem lehet hasonlítani az elődjével!) Bocs, fiúk!
-
HantekDSO
tag
Nem azt mondtam, hogy nem megy 4080-ason! De normális (60 feletti) FPS-t nem érsz el egy 4090-esnél gyengébb kártyával ULTRA beállítások és kikapcsolt FG mellett. (Persze ha megelégszel diavetítéssel, HD felbontással és LOW beállításokkal, akkor más kártya is jó - de akkor látványban ott leszel, mint az X-Plane...
)
-
HantekDSO
tag
válasz
xandrush0831 #19276 üzenetére
XBox-on a Mario és a Passians fut rendesen... és az egyéb bohóckodásokat is felejtsük el! (DLSS, FG és társai) Az MSFS minimális igénye egy 4090-es, de jobb, ha 5080-es kártya. Lehet azon vitatkozni, hogy ez a programozók lustasága, trehánysága, hozzá nem értése, avagy ennyi kell az adatok millióinak real time kiszámításához - de a lényegen nem változtat. Majd ha ezt a látványvilágot megkapom az X-Plane nnn-től akkor váltok:
-
HantekDSO
tag
válasz
Korcsii #19273 üzenetére
"Azért a mai szimulátorokkal és hardverrel biztosan még többet szimulátoroznék (azon belül is VFR), ha újra gyerek lehetnék végtelen szabadidővel és lelkesedéssel."
Ezért is bánom én is azt, hogy 70 felett már nem sokáig tudom majd azt élvezni, amit a szimulátorok 20-30 év múlva képesek majd nyújtani...
A több száz scenery készítésébe fektetett több ezer óráról nem is beszélve... De jó volt ez így, a 83'-as évektől kezdve végig követve - néha aktívan bele is avatkozva - a fejlődés útját.
-
HantekDSO
tag
Megvan a Radio és a Multipanel is tőlük - mindkettővel vannak problémák - igaz több mint 10 éves szoftverekkel. Gondolkodom rajta, hogy beléjük implantálok egy-egy Arduino-t és felprogramozom Mobiflight alá őket. Ezzel csak az a probléma, hogy "ahány ház, annyi szokás" - szinte minden géptípushoz más és más FW kell(ene)
X-Plane-t használtam (11-ig bezárólag) de látványban kb. annyira le van maradva, mint az FSX-től a C64 "szimulátora". OK, tudom, hogy így a repülésdinamika, úgy az aerodinamika - de mivel soha nem repültem merevszárnyú géppel, így összehasonlítási alap nélkül azt kell mondjam, többre értékelem a vizualitást az esetleges aerodinamikai hiányosságoknál.
-
HantekDSO
tag
-
HantekDSO
tag
Üdv mindenkinek!
A problémám: A320 NEO, standard edition. A főfutók behúzás után a Logitech Saitek Pro Flight Switch Panel szerint kint maradnak. FSUIPC offset (0x0BF4) és a vizuális ellenőrzés, valamint a cockpit visszajelzése szerint minden OK. Találkozott valaki már ezzel a jelenséggel?
-
HantekDSO
tag
válasz
xandrush0831 #19179 üzenetére
Hát nem tudom - akkor én szerencsés vagyok. Nálam egyértelműen SOKKAL jobban néznek ki a fák, a felhők, úgy általában a táj. (Az, hogy az épületek 10 méter magasból "olvadnak", a photogrammetriás leképezés sajátja) A betöltési idő pedig kb. 10-20%-kal rövidebb, mint a 2020-as esetében. Úgyhogy részemről nem mennék vissza a 2020-asra
-
HantekDSO
tag
Használ esetleg valaki Air Manager-t? Az 5.0 már támogatja a 2024-et, viszont eléggé bugos. Van valakinek tapasztalat vele kapcsolatosan?
-
HantekDSO
tag
Méghogy a
házakfák nem nőnek az égig!avagy toronyház MS módra!
-
HantekDSO
tag
válasz
xandrush0831 #19143 üzenetére
Nálam az FSUIPC szaggatja meg, 20-30 perc repülés után, egyre fokozó mértékben - remélem javítanak rajta, mert nélküle a MobiFlight nem használható.
-
HantekDSO
tag
válasz
HantekDSO #19133 üzenetére
Ha a hülyeség fájna, most ordítanék...
Ablakos üzemmódban jelenik csak meg, egyébként pedig: Release notes -> 1.1.9.0
(Viszont változatlanul nem tudom, mikor rakta fel a frissítést, mert nem volt semmi jelzés egyik indításkor sem arra vonatkozólag, hogy ő akkor most frissíteni méltóztatik)
-
HantekDSO
tag
Egy nagyon amatőr kérdés: A patch-ek automatikusan települnek, vagy manuálisan kell installálni valahonnan őket? (Csak mert a 2020-nál láttam, ha jött valami javítás és a letöltési folyamatot is végig lehetett követni, a 2024-nél ilyennel még nem találkoztam, pedig 22-én már jött hozzá egy javítás) Szintén ehhez kapcsolódva: Hol tudom lekérdezni a verziószámot?
-
HantekDSO
tag
válasz
cintula187 #19095 üzenetére
Csatlakozom!
-
-
HantekDSO
tag
válasz
xandrush0831 #19087 üzenetére
Nem tudom, mit csináltak, de nálam pl. ma reggel óta (egy 2-3 órás időszakot leszámítva) szépen fut. De szerintem 2-3 hetet mindenképpen várni kell, hogy a kezdeti problémák megoldódjanak.
-
HantekDSO
tag
válasz
xandrush0831 #19076 üzenetére
Nálam most ilyen: (kopp-kopp-kopp...
)
-
HantekDSO
tag
válasz
MzperX07 #19072 üzenetére
Reggel 7 óta megy nálam is - egészen 10-ig nagyon sima volt, azóta percről-percre jobban szaggat. Egyértelműen hálózati (szerver) probléma, mert "sima" futáskor 1-3 MB/s volt a DL rate, most 0-0.3 között ingadozik. Úgyhogy a progi szerintem már játszható lenne, ha a szerverek nem seggelnének időnként le.
-
HantekDSO
tag
Eleve hogyan juthatott bárkinek is eszébe, hogy szinte MINDENT online szedjen le???
Gyakorlatilag használhatatlan és nem vagyok biztos benne, hogy ez javulni fog.
Egy biztos: SOHA nem veszek a megjelenésétől számított fél éven belül játékot!
-
HantekDSO
tag
Sziasztok! Van lehetőség a 2020-ban használt joystick profilokat felhasználni a 2024-ben? (Tudom, hogy kézzel be lehet egyesével állítgatni, de esetleg kevéssé macerásan?)
-
HantekDSO
tag
Tegnap nekem is beragadt 97%-nál, kb. 17 GByte jött le, ma reggel pedig már fel sem csatlakozik ("Too many users are trying to connect at the same time")
-
HantekDSO
tag
válasz
cintula187 #19028 üzenetére
Köszi, akkor reménykedjünk...
-
HantekDSO
tag
Nem tudom, mi van ezzel az A380-assal, de a HWINFO szerint 65-98% közti a "GPU Memory Usage", egy 24GByte-os RTX4090-es kártyával.
(ugyanezen érték pl. az A320 esetében 60% alatt marad.) Találkozott már valaki ezzel?
-
HantekDSO
tag
Tegnap LOWW és LKPR környékén próbálgattam az irányíthatóságát és a leszállásokat - hát enyhén szólva szokni kell még!
Ma egy UUEE-LHBP nagyobb lélegzetű próba jön majd - kíváncsi leszek, a Logitech multipanelt hogyan kezeli? (Az A320-as sehogyan...
)
-
HantekDSO
tag
válasz
BigBlackDog #18991 üzenetére
Nemsokára kiderül!
-
HantekDSO
tag
válasz
BigBlackDog #18988 üzenetére
Szerintem a 2024 ára teljesen elfogadható - főleg annak a függvényében, hogy némelyik gép kerül ennyibe (MSFS 2024: 70 USD, iFly Boeing 737 Max úgyszintén ennyi)
-
HantekDSO
tag
Na, akkor én maradok a 2020 mellett. Ami jogosan maradna a felhőben, az a Photogrammetry, semmi más! Az egész másról nem szól, mint ha az "Úrnak" úgy tetszik, egy pillanat alatt elérje, hogy ne tudj játszani... Szerencsére ez (is) megkerülhető - csak sajnos minőségromlás árán.
-
HantekDSO
tag
válasz
fatal` #18975 üzenetére
Ez tiszta és világos - de ez sem ad magyarázatot arra, hogy a Wold Update-eket miért kell(ene) minden egyes alkalommal újra és újra letölteni??? (Ez olyan, mintha pl. a Windows 11 is a megjelenéskori állapotában lenne a gépeden és ahányszor bekapcsolod, le kellene tölteni hozzá az azóta megjelent update-eket!
- semmi, de semmi értelmét nem látom!) (Az időjárás és a térképadatok teljesen jogos - na de a World Update-ek??? Na mindegy, meglátjuk - ezek úgyis csak találgatások...)
-
HantekDSO
tag
Az időjárás az természetes, hogy online kell legyen - de azt nem értem, hogy a World Update-eket miért kell(ene) letölteni újra és újra minden egyes repülésnél? Miért nem jó, ahogyan a 2020-asnál volt: Ha megjött egy új update, azt letöltöttem a localra - és amíg nem jött egy újabb, az jó volt. Induláskor ellenőrizte, van-e újabb - ha nem volt irány a repülés!
A nettel kapcsolatban tökéletesen osztom a nézeted - ha az MS egyszer valamiért úgy gondolja, hogy leállítja a szervereit, akkor pá-pá, repülés! (Legalábbis látvány terén visszatérünk az FSX-hez...)
-
HantekDSO
tag
válasz
cintula187 #18966 üzenetére
Rolling cache nincsen (viszonylag ritkán repülök ugyanazon területek felett) - ezek a gépek, sceneryk és repülőterek, valamint egyéb kiegészítők.
-
HantekDSO
tag
OK, köszi - de akkor ez a "menet közbeni" letöltés a photogrammetria adataira vonatkozik, az pedig a 2020-ban is online volt! A kiegészítő repterek, repülők, festések, stb. továbbra is tárolhatók lokálisan, nem? (Most kb. 6TB adatom van, 2 db 4TB-os M.2-esen - azt ne kérdezd, hány százalékát (ezrelékét?) használom rendszeresen...
)
-
HantekDSO
tag
"-ha minden world updatet és egyebet le akarsz tölteni hogy ne a netről húzza le az adatokat akkor kb 2 terabyte hely kell"
Ez mit jelent pontosan? Ha nem töltöm le lokálra, akkor minden egyes alkalommal repülés előtt/alatt tölti a kiegészítőket és az update-eket? Akkor azt hiszem, maradok a 2020 mellett - ott lehúzom a netről és legközelebb már ott van.
-
HantekDSO
tag
Nem arról volt szó [link] hogy ma jelenik meg a Boeing 707 MSFS2020 alá? Nem látom a szimben, mint letöltési lehetőséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Diablo IV
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 512 GB Silver 34 hó garanciával
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia ( 52)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia ( 63)
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest