-
GAMEPOD.hu
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
HantekDSO
tag
válasz xandrush0831 #19179 üzenetére
Hát nem tudom - akkor én szerencsés vagyok. Nálam egyértelműen SOKKAL jobban néznek ki a fák, a felhők, úgy általában a táj. (Az, hogy az épületek 10 méter magasból "olvadnak", a photogrammetriás leképezés sajátja) A betöltési idő pedig kb. 10-20%-kal rövidebb, mint a 2020-as esetében. Úgyhogy részemről nem mennék vissza a 2020-asra
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
HantekDSO
tag
Használ esetleg valaki Air Manager-t? Az 5.0 már támogatja a 2024-et, viszont eléggé bugos. Van valakinek tapasztalat vele kapcsolatosan?
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
HantekDSO
tag
Méghogy a
házakfák nem nőnek az égig! avagy toronyház MS módra![ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
tag
válasz xandrush0831 #19143 üzenetére
Nálam az FSUIPC szaggatja meg, 20-30 perc repülés után, egyre fokozó mértékben - remélem javítanak rajta, mert nélküle a MobiFlight nem használható.
-
HantekDSO
tag
válasz HantekDSO #19133 üzenetére
Ha a hülyeség fájna, most ordítanék... Ablakos üzemmódban jelenik csak meg, egyébként pedig: Release notes -> 1.1.9.0 (Viszont változatlanul nem tudom, mikor rakta fel a frissítést, mert nem volt semmi jelzés egyik indításkor sem arra vonatkozólag, hogy ő akkor most frissíteni méltóztatik)
[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
tag
OK, köszönöm! Nálam sajnos semmit nem ír ki sem induláskor, sem később a bal felső sarokba és 22-23-án sem vettem észre, hogy bármit is jelzett, avagy letöltött volna... (Steam verzió)
-
HantekDSO
tag
Egy nagyon amatőr kérdés: A patch-ek automatikusan települnek, vagy manuálisan kell installálni valahonnan őket? (Csak mert a 2020-nál láttam, ha jött valami javítás és a letöltési folyamatot is végig lehetett követni, a 2024-nél ilyennel még nem találkoztam, pedig 22-én már jött hozzá egy javítás) Szintén ehhez kapcsolódva: Hol tudom lekérdezni a verziószámot?
-
HantekDSO
tag
válasz HantekDSO #19126 üzenetére
Természetesen SoFly és nem REX! Viszont érdemi változás nincsen - nagyon úgy néz ki, hogy ezek a kiegészítők csak a programban meglévő elemek összevariálását végzik... Úgyhogy marad ez:
-
HantekDSO
tag
-
HantekDSO
tag
Hát sajnos ezt nem tudom - nekem a steam-es verziók vannak csak meg. Szerintem készíts egy full mentést (AOMEI, vagy valami hasonló) és próbáld meg letörölni az xbox-ost. Ha nem jön be, vissza tudod állítani az eredeti állapotot.
-
HantekDSO
tag
válasz cintula187 #19095 üzenetére
Csatlakozom!
-
HantekDSO
tag
válasz LWhite #19082 üzenetére
KLGA, C-172-vel, 10:00-kor, ULTRA beállítás, RTX4090 + I9-13900KF, 4K felbontáson, semmi kiegészítő. (A látványok közti minőségugrást pedig zongorázni lehet... ) Úgyhogy nagyjából ilyen arányokra lehet számítani.
MSFS 2020: 112 fps
MSFS 2024: 82 fps
[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
tag
válasz xandrush0831 #19087 üzenetére
Nem tudom, mit csináltak, de nálam pl. ma reggel óta (egy 2-3 órás időszakot leszámítva) szépen fut. De szerintem 2-3 hetet mindenképpen várni kell, hogy a kezdeti problémák megoldódjanak.
-
HantekDSO
tag
válasz xandrush0831 #19076 üzenetére
Nálam most ilyen: (kopp-kopp-kopp... )
-
HantekDSO
tag
válasz MzperX07 #19072 üzenetére
Reggel 7 óta megy nálam is - egészen 10-ig nagyon sima volt, azóta percről-percre jobban szaggat. Egyértelműen hálózati (szerver) probléma, mert "sima" futáskor 1-3 MB/s volt a DL rate, most 0-0.3 között ingadozik. Úgyhogy a progi szerintem már játszható lenne, ha a szerverek nem seggelnének időnként le.
-
HantekDSO
tag
válasz Ciccuka #19061 üzenetére
Ez [link] ugyan még a 2020-assal hasonlítja össze, de gondolom nagy eltérések nem lesznek. (Jelen pillanatban egy óriási eltérés van az X-Plane 12 javára: az játszható! )
-
HantekDSO
tag
Eleve hogyan juthatott bárkinek is eszébe, hogy szinte MINDENT online szedjen le??? Gyakorlatilag használhatatlan és nem vagyok biztos benne, hogy ez javulni fog. Egy biztos: SOHA nem veszek a megjelenésétől számított fél éven belül játékot!
-
HantekDSO
tag
-
HantekDSO
tag
Sziasztok! Van lehetőség a 2020-ban használt joystick profilokat felhasználni a 2024-ben? (Tudom, hogy kézzel be lehet egyesével állítgatni, de esetleg kevéssé macerásan?)
-
HantekDSO
tag
Tegnap nekem is beragadt 97%-nál, kb. 17 GByte jött le, ma reggel pedig már fel sem csatlakozik ("Too many users are trying to connect at the same time")
-
HantekDSO
tag
válasz cintula187 #19028 üzenetére
Köszi, akkor reménykedjünk...
[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
tag
Nem tudom, mi van ezzel az A380-assal, de a HWINFO szerint 65-98% közti a "GPU Memory Usage", egy 24GByte-os RTX4090-es kártyával. (ugyanezen érték pl. az A320 esetében 60% alatt marad.) Találkozott már valaki ezzel?
-
HantekDSO
tag
Tegnap LOWW és LKPR környékén próbálgattam az irányíthatóságát és a leszállásokat - hát enyhén szólva szokni kell még! Ma egy UUEE-LHBP nagyobb lélegzetű próba jön majd - kíváncsi leszek, a Logitech multipanelt hogyan kezeli? (Az A320-as sehogyan... )
-
HantekDSO
tag
válasz BigBlackDog #18991 üzenetére
Nemsokára kiderül!
-
HantekDSO
tag
válasz BigBlackDog #18988 üzenetére
Szerintem a 2024 ára teljesen elfogadható - főleg annak a függvényében, hogy némelyik gép kerül ennyibe (MSFS 2024: 70 USD, iFly Boeing 737 Max úgyszintén ennyi)
-
HantekDSO
tag
Na, akkor én maradok a 2020 mellett. Ami jogosan maradna a felhőben, az a Photogrammetry, semmi más! Az egész másról nem szól, mint ha az "Úrnak" úgy tetszik, egy pillanat alatt elérje, hogy ne tudj játszani... Szerencsére ez (is) megkerülhető - csak sajnos minőségromlás árán.
-
HantekDSO
tag
OK, akkor félreértettem, amit a World Update-ről írtál, sorry! Nehéz lesz kivárni nov.19-ét! Megyek, beizzítom a jó öreg Ancsát!
[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
tag
válasz fatal` #18975 üzenetére
Ez tiszta és világos - de ez sem ad magyarázatot arra, hogy a Wold Update-eket miért kell(ene) minden egyes alkalommal újra és újra letölteni??? (Ez olyan, mintha pl. a Windows 11 is a megjelenéskori állapotában lenne a gépeden és ahányszor bekapcsolod, le kellene tölteni hozzá az azóta megjelent update-eket! - semmi, de semmi értelmét nem látom!) (Az időjárás és a térképadatok teljesen jogos - na de a World Update-ek??? Na mindegy, meglátjuk - ezek úgyis csak találgatások...)
[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
tag
Az időjárás az természetes, hogy online kell legyen - de azt nem értem, hogy a World Update-eket miért kell(ene) letölteni újra és újra minden egyes repülésnél? Miért nem jó, ahogyan a 2020-asnál volt: Ha megjött egy új update, azt letöltöttem a localra - és amíg nem jött egy újabb, az jó volt. Induláskor ellenőrizte, van-e újabb - ha nem volt irány a repülés!
A nettel kapcsolatban tökéletesen osztom a nézeted - ha az MS egyszer valamiért úgy gondolja, hogy leállítja a szervereit, akkor pá-pá, repülés! (Legalábbis látvány terén visszatérünk az FSX-hez... )Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
HantekDSO
tag
válasz Freiherr #18970 üzenetére
Mint ahogyan SOHA nem működött semmi zökkenőmentesen, ami egy kőbaltánál komplexebb volt... (Bár lehet, hogy eleink már azt is szidták! )
[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
tag
-
HantekDSO
tag
Tehát megjelenik nov. 19-én az "alap" és ha mondjuk dec.19-én megjelenik egy world update, akkor azt minden egyes újraindítás után újra és újra letölti??? Nem tudom elképzelni...
-
HantekDSO
tag
válasz cintula187 #18966 üzenetére
Rolling cache nincsen (viszonylag ritkán repülök ugyanazon területek felett) - ezek a gépek, sceneryk és repülőterek, valamint egyéb kiegészítők.
-
HantekDSO
tag
OK, köszi - de akkor ez a "menet közbeni" letöltés a photogrammetria adataira vonatkozik, az pedig a 2020-ban is online volt! A kiegészítő repterek, repülők, festések, stb. továbbra is tárolhatók lokálisan, nem? (Most kb. 6TB adatom van, 2 db 4TB-os M.2-esen - azt ne kérdezd, hány százalékát (ezrelékét?) használom rendszeresen... )
-
HantekDSO
tag
"-ha minden world updatet és egyebet le akarsz tölteni hogy ne a netről húzza le az adatokat akkor kb 2 terabyte hely kell"
Ez mit jelent pontosan? Ha nem töltöm le lokálra, akkor minden egyes alkalommal repülés előtt/alatt tölti a kiegészítőket és az update-eket? Akkor azt hiszem, maradok a 2020 mellett - ott lehúzom a netről és legközelebb már ott van.
-
HantekDSO
tag
-
-
HantekDSO
tag
Nem arról volt szó [link] hogy ma jelenik meg a Boeing 707 MSFS2020 alá? Nem látom a szimben, mint letöltési lehetőséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- RAM topik
- Milyen monitort vegyek?
- BestBuy topik
- Spórolós topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- További aktív témák...
- X1 Yoga 6th 14" 4K+ IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- ThinkPad T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Makulátlan Microsoft Surface Pro 11 32/1TB eladó sok extrával!
- L15 Gen2 27% ÁFA 15.6" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- WD My Passport 5TB HDD, külső merevlemez, ÚJ, bontatlan!