Hirdetés
-
GAMEPOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #1998 üzenetére
Mondtam én neked, hogy minőségben (pontosabban minőség megj. sebességben) ott a pont az ATI-nál, ha már teszteknek nem hiszel.
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1996 üzenetére
Egyébként az AA télleg nekem is úgytűnik hogy mintha kevésbé vetné vissza a teljesítményt itt az ATImon(bár lehet csak azért érzem így mert anno szegény pici GTS-em csak 320mbos volt). Legalábbis most beraktam 8XAA-t és kb játszható maradt. De én azért nagyon érzékeny vagyok az fps-re úgyhogy inkább kikapcsoltam.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
katt777 #1996 üzenetére
Ha nincs kihajtva,az nemjó.
Viszont akkor majd üyeskednem kell... fsb wall volt 416mhz-nél,bár akkor kicsit defektes volt a gépem.
AF nálam is maxon megy mindig(driverből) viszont HDR mellé nemtok bepakolni AA(driverből sem!)Úgyhogy még itt is lesz pár köröm
Azt aláíróm h a 3870 tényleg fasza kis kari
DE maradjunk ennél:legalábbis kisebb a lemaradásuk az nV-kkal szemben
mert,ez:mindenütt jobbak az ATI karik = FUUUJ,eretnek!!!!!!!!
-Csak vicc perszeÉs a barátodnak kívánom hogy minnél jobb legyen a párkapcsolata,ergó minnél többet legyen a barátnőjénél...
-
katt777
félisten
válasz
hoffman_ #1995 üzenetére
2,8-on tuti nincs kihajtva a GTS. Nálam úgy akadozik be néha (1680x1050!), hogy 9-en van a megjelenítési távolság, igaz, árnyékok nincsenek fullon, AF-et és AA-t viszont a szépség kedvéért felnyomom (meg amit még lehet). Az akadás nálam egyébként a QTP3 és az említett megj. táv. miatt van, alapból nem csinálja. Hát, azért nem rossz ez a 3870.
Net kedd/csüt/szom este elképzelhető, amikor haverom a eljön a barátnőjéhez, és addig értelemszerűen nincs szüksége a mobil netre. Lehet, az árnyék is tetszene azért egy 3870-en, de már csak ilyen "aljas" vagyok...
Full látványjavítókkal egyébként mindenütt jobbak az ATI karik, v. legalábbis kisebb a lemaradásuk az nV-kkal szemben. -
hoffman_
nagyúr
katt
Isten hozott
Reméljük egy darabig nálad lakik az a mobilnet
Az NE-ből kimaradt az a 2 rész,ami konfliktolhat
A GTSem meg a fene egye meg! Valahogy nem bírja a strapát. Minden maxon+ AW és NE Ilyenkor bizony erdőben és az aranyparton laggolgat ám rendszeresen. Bár most nuku látványjavító,egy szűz játék van fenn és az is szokott laggolni
A procim nem hajtaná ki 2,8on???
Amúgy ez a két Shadows sosincs belőve nálam. Nem szeretem,mármint nem tetszik...
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #1990 üzenetére
Nem rémlik, hogy ilyet csinálna. Anno linkeltem be arcképet (tesztoldalam Obli szekciójában hamarabb megtalálod), és tök életes az árnyék. Persze minden full-on volt. Villogó árnyék sem rémlik, bár 1 hete nem Obliztam (selejteztem a soxar FPS-t, most nem is sorolom). Attól függően viszont, hogy hova állítod az árnyékok finomságát, számát, és szűrését, lehetnek érdekes jelenségek (nálam az arcokra rávetődő árnyékok kockásodása volt ilyen).
Van egy kölcsön Mobile-Net antennám, most ezzel netezek, de reggel vissza kell adnom, aztán talán hétvégére megint nálam lesz, csak korlátozott az adatforgalma, és most a driver-ek meg vírusfrissítések letöltésével alaposan megdobtam. Tesztoldalamat frissítettem. -
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot #1990 üzenetére
Üdv!
A Shadows of Grass nálam nem csinál ilyesmit. Viszont a Self Shadows szerintem alapból gubancos lehet. Nálam is nagyon bárgyú
Azonban nem tudtam tovább keresgélni..... Maradtam az alapoknál és csináltam egy wúdelf-et. Szerintem egész tűrhető lett. Viszont a skillekben soha nem vagyok bizos
Majorba raktam: Armorer,Blade,Alchemy,Restoration,Light Armor,Marksman,Sneak. És nem tetszik. De soha nem tudom eldönteni mi lenne a jó. Még az elején vagyok,úgyhogy tudok változtatni. Összvissz egy 10 percecskét játszottam ezzel a karival. Fő Attrib-nak Willpower-t és Agility-t raktam. Ez így hosszútávon működhet?
(csillagjegy persze Mage
ez nálam nem változó...sőt,az egyetlen fix pont
)
-
SystemRoot
őstag
Katt kollega ha erre jársz létszi reagálj erre:
Obliban nekem ha bekapcsolom a Shadows on Grass-t akkor az árnyék a füvön kissé villog. Idegesítő, nem műxik rendesen ahogy kéne. A másik meg a Self Shadows, ez sem úgy néz ki ahogy kéne, kívülről nézve jó, de pl ha egy emberrel beszélek akkor az arcán valahogy hibásan rajzolódik le az árnyék. Nálad van ilyen?
Más drivert még nem próbáltam, mert végülis nem súlyos hiba, de azért idegesít valamennyire.
Ötlet?Üdv: SystemRoot
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #1986 üzenetére
Eddig ez tűnt érdekesnek. Komolyabbank tűnik,lehetett vele meló. Gondolom
-
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot #1984 üzenetére
Ezt a Mystic elfet hol szedik? Én általában a planetelderscrolls-t böngészem,de ott ilyen néven nem volt sok ínyencség. Még keresgélek ezen az oldalon,de nemtom találok-e valami kincset...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot #1984 üzenetére
Asszem ma este megszülöm a döntést(mármint a "vérét" illetően
) és indul az újonc
-
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot #1982 üzenetére
Szemezek egy új karival. Viszont nagyon tetszenek az új,moddal csinált fajok és hasonlók
-
SystemRoot
őstag
válasz
hoffman_ #1981 üzenetére
Hát az télleg eléggé gáz.
Én a helyedben szerintem új karit kezdenék. Ha totálisan más dolgokat csinálsz vele (van lehetőség bőven) és más stílusban is játszol, meg máshol laksz, másmerre mész felfedezni akkor olyan lesz mintha egy új kieggel játszanál
Azonkívül sztem a játék kezdete nagyon élvezetes amikor még nulláról fejlődsz föl, gazdagodsz meg. Lvl20 fölött már inkább egysíkú a dolog. -
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot #1979 üzenetére
Az utolsó tiszta mentésem... 30 óra kiesést eredményez. A 170-ből.
Ennyi.
(az egész DB, az egész Thieves Gulild, egy rakat mellékküldi, egy csomó fantasztikus armor/weapon és miegymás)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot #1979 üzenetére
Hát ez tényleg rossz. K.O. ...
Elvileg kell lenni régebbi "tiszta" mentésnek is. De azzal ilyen 10-20 óra simán kiesik.
Teljesen alapjátékokt nem tudok indítani. Mármint úgy gondolom, hogy SI és Ko9 meg látványjavítók nélkül. SI és Ko9 fent kell hogy legyen. Egyébként leáll hibaüzenettel. A látványjavítókra továbbra sem gyanakszom... De ezek szerint elő kell venni minden okés mentést és minden szerencsémet. Az infót köszönöm.A részvéttel várj még kicsit,meglátom mire jutok
-
SystemRoot
őstag
válasz
hoffman_ #1978 üzenetére
Hmm... Hát ez rossz hír. Ezekszerint a save-ek corruptok... Vagyis tárolódtak bennük a hibák. Sajnos ilyen előfordulhat, bár nem gondoltam volna hogy ez esetben ez lesz. Esetleg próbáld meg csak és kizárólag az alap-gameet elindítani... hátha úgy mégis valami gubanc van azokkal a látvány moddokkal, bár nem hiszem. A másik meg hogy töröld ki a mydocban a .ini filet, ekkor a játék autómatikusan újra írja és defaulton lesz minden bejegyzés.(újra kell majd beállítani a grafikát meg a billentyűket is). Sajna nem akarlak álltatni könnyen lehet hogy nem oldja meg... Sajna sok a szar mod amik együtt még szarabbak és bizony csinálhatnak csúnya dolgokat. Mondjuk nagy peched van hogy eltüntetésük után is maradtak a gondok a savek miatt. Ez egyáltalán nem jellemző. Részvét.
-
hoffman_
nagyúr
Húde pörög a totyik skacok
Amúgy nincs ám jó kedvem.Sőőőt. SystemRoot: teljes reinstall volt Olbi téren. Új alapgame,aztán új SI, majd az új Ko9. Ezek után AW + NE. És ennyi. És az összes tünet megmaradt! Majd' 100%-ban. Annyi van,hogy egyesek talán ritkábban jelentkeznek
(és az OOO is drasztikusan hiányzik
)
Mit kéne csinálnom?
(eredeti game...
)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #1976 üzenetére
Megoldottam... Most már tudom állítani. De valami nem gömbölyű
Mutatom:
8x élsimítás + Bloom - játék alól bekapcsolva
HDR játék alól + 8x élsimítás driver-ből...
HDR játék alól + 16x élsimítás driver-ből...
Nem tudom. Talán bennem van a hiba
De a driver-es élsimítás nem igazán műxik
Hogy ne unatkozzatok,a Ráadás:
12 tagú gépjármű parkom egyik tüneménye
A másik nagyágyú(van még pár)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot #1973 üzenetére
Nem is a save-vesztéstől féltem. De már mind1. Épp ebben a percben fejeztem be a re-installt
Most megy NE+AW+AA+AF
Aztán mutatom mit tudok
-
SystemRoot
őstag
válasz
hoffman_ #1970 üzenetére
Jók ezek a statok, látszik hogy sok játék van mögötte.
Hát sztem OOO val csak azok esnek ki amiket ő adott bele kompletten a játékba. Ergo a questekre amiket csak némelyest átírt nem lesz kihatással ha törlöd.
Szal sztem minden gond nélkül tudnod kell majd használni a saveeidet. -
katt777
félisten
Szép képek, meg üdv mindenkinek, ha lesz otthon netem, jelentkezem!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot #1968 üzenetére
Ezt nem akartam
Van egy rakat jó cucc benne,ami hiányozni fog. Elvileg küldik is vannak benne,azokat sem csináltam meg...
Attól hogy a save-ek nem fognak működni,nem félek. Volt már ilyesmi esetem. Az egyedüli ami nekem egyenlőre kell,az az NE és az AW. Ezek meg tuti nem okoznak galibát. De OOO-ra kéne valami gyógyszer mert fájna érte a szívem.
Köszönöm az infókat
A szűrőket meg majd megbogarászom,meglássuk mi lesz belőle
Amúgy ha nem nagy kérés
nem tudnál valami kis körképet adni,hogy OOO-val mi az ami kiesik? Nem a fegyverekre és ruhákra gondolok. De nem nyúl bele még valamibe a játékban? És a questek terén? (azt tudom h a kereskedést megdobja...)
A statikat,ha nem haragszol meg,nem dobálnám fel képpel,mert az most vagy 20 perc lenn,mire csinálnék kis képet is,meg feltölteném netre stb...
Íme:
-hogy azért ne legyen olyan unalmas
-
SystemRoot
őstag
válasz
hoffman_ #1967 üzenetére
Sztem, jók a statjaid, látom a guildekkel is jól állsz.
Amit kihagytál az a statisztikás táblaArra még kiváncsi lennék.
Az AA= Anti-Aliasing =élsimítás ; AF= Anisotripic Filtering , anizo szűrés.(ezzel a távolabbi textúrák ugyanolyan élesek maradnak mint a közeliek.)
Sztem rakd be 4xAA/16xAF re driverből. 4xAA nál sztem nem kell több és nagyon öli a teljesítményt. -
SystemRoot
őstag
válasz
hoffman_ #1966 üzenetére
Jah, ezek a tipikusan moddokkal elcseszett Obli tünetek. Töröld le az egészet és installáld újra. Ezúttal óvatosabban a moddokkal. Csak azt tedd föl a nagyobb (átfogóbb hatású) modok közül amik télleg nagyon kellenek. Én az OOO-t sem ajánlom annyira, okozhat gondokat. A kicsi modok nem annyira veszélyesek, de azokkal is muszály vigyázni szal abból is csak azt tedd fel ami nagyon kell. Saveid műxeni foggnak OOO nélkül is, csak eltűnnek azok a cuccok amiket az OOO adott, de minden más oké lesz.
-
hoffman_
nagyúr
Egyébként itt vannak a képek. Remélem ezekre gondoltál(SystemRoot)
És persze a ráadás:
Napfelkelte Kvatch mellett
Kvatch még mindig a régi...
Uhh,kérdés:
Elnézést a láma kérdésért... De pontsan mi az AA és AF? Az egyik az élsimítás(de meik?) a másik meg a nemtom...
Nekem meik kell ha azt szeretném hogy ne legyenek "szőrösek" a képeim?
-
hoffman_
nagyúr
Srácok,nagyon bajban vagyok. Valaminagyon nem stimmel. Nem tudom csinál-e ilyet egy konflikit,de más nem lehet az oka sztem.
Sorra akadok el a küldikkel. A legzavaróbb a Thieves Gulid-es. Boots of Springheel Jak küldi. Megvan a ház,ahova menni kell. Beszéltem valami tapló kékruhás komornyikkal és mondta hogy a mestere nincs itthon,de (ha jól emlékszem) vacsi tájban jön. Az első probléma itt adódik. Nem jön. Több nap telik el,mire végre összefutok vele. A másik,ami sztem a gubanc. Nem tudok vele beszélni!!!! Azaz tudok,csak semmi olyan "opció" nincs ami a küldihez kapcsólódik. Csak a Rumors meg még valami általános. Most mi van?
A másik ami gyanús. Összeszedtem valami "Cure of Vampirism" vagy mi a nyavaja küldit. Az erdőben találtam valami Dragonbone vagy milyen bandát és ott adta az egyik tag. Namost elsőkörben sztem ez a banda nincs az alapjátékban hanem OOO-s. És Raminus Polushoz irányiít. Itt lehet gubanc sztem. Ugyanis megvan a nyíl.Raminus Polus az egyetemen. Beszélek vele és itt sincs semmi opció! Csak Rumors.... Pedig a questben is azt írja hogy beszéljek vele
És a legutálatosabb
Nem tudok enchantolni! Megcsinálom a szuper kis cuccaimat... Ezek után mentek. Kilépek és holnap folytatom. Mi történik? Ahogy visszatöltöm a mentést,eltűnik minden amit enchantoltam! Ha volt rajtam pl egy általam megvarázsolt Greaves,akkor gatya nélkül fog ott állni szegény karim.
Először azt hittem,hogy csak az Armamentarium-beli fegyverekkel/ruhákkal van ez. Aztán bővült a kör. Már az OOO adta cuccokkal sem tudok semmi ilyet. És most ott tartok,hogy az alapjáték cuccait sem tudom varázsolni. Minden eltűnik!
Ez csak mod-ütközés lehet,nem? Hogy szűrjem ki? (OMM-t azóta sem tom felrakni
)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot #1962 üzenetére
Szerintem nemhogy normális,egy bizonyos szint után kötelető. Az Oblit nem lehet túlzásba vinni
Amúgy köszönöm
#1963: Szerintem komentekkel sokkal összeszedettebb az egész,ha ez másoknak is tetszik,annak csak örülni tudok
Látvnyavítók... Elvileg dolgozik a Natural Environments majdnem egésze + az Atmosphetic Weather. És ennyi
Meg van még fönt 2-3 mod. És sajna sztem konfliktolnak is
#1964: A Nirnroot már megvanA karakteres képek pedig jönnek.... De 30. szinten szerintem valami iszonyat nyomi amit produkáltam
Mondjuk úgy játszottam hogy CSAK játszottam és a karakter meg fejlődött ahogy tudott.... Szal még mindig 1000 hely van amit foltozni kéne.
-
hoffman_
nagyúr
Miaszösz emberek? Hétközben megáll az élet? Itt a soksok képem,alig várom h lehúzzátok őket
és sehol senki
Mi lesz így a kérdéseimmel?
ezt pont én mondom...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #1959 üzenetére
Elég sok képet ígértem az idők során,megpróbálom behozni
:
Az új házikedvenc
OOO-ból jött??
No komment...hehe
Ez csak szimplán megtetszett
Lehet fogadni...de persze a jobb oldali fog nyerni,mert az az enyém
Talán a legszebb kép amivel eddig találkoztam
Úton-útfélen
És végül,de nem utolsó sorban: A ráadás
Most egy ideig pihizek...ennyi nyüves képet baz
-
hoffman_
nagyúr
Szép Napot!
Ejjejj! Ez nem vidkari topic fiúk!!!! Bár én a magam részéről úgy látom h 8800GTS : 3870 az 1 :1
Persze szigorúan G80! G92őt utáljuk
-
hoffman_
nagyúr
Ígéretekkel tele a padlás...
Nem is ígérek semmit
De szerdától péntekig itthon vagyok...meglássuk mi sül ki belőle
Amúgy több mint 1 hete nem Oblizom
Mérges vagyok rá. Nagyon.
Thieves Guild-el elakattam. + sztem vannak mod-konfliktjaim. De nemtom őket kiszűrni. OMM-em sincs. És az egyetlen link amit találtam,egy 700megás fájlt takar. Azt nem szettem le. Csak nincs 700 mega
További Kelelmest Estét/Éjjelt!
.....Visszajövök!...
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #1950 üzenetére
Tesztek szerint nagy felbontásban, és max AA+AF alkalmazásával kisebb kell legyen az ATI hátránya, mint alapból (a tesztek többségén ez látszik). ATI javára csak 2 karis konfigoknál dőlt a mérleg nyelve néhány játékban, és persze a 3870-nel, mert a kistesó gyengus.
És ismételten hangsúlyozom: a 2 karis konfigban biztos, hogy nem éri utol az SLI képminősége a CF-ét (és nem a kártyáké a másik gyártóét), mert mint írtam, míg az SLI összekockázza a két kártya által alkotott képet, a CF szórt mintavételezést alkalmaz, ergo folyamatosabb, szebb alkot. De OK, ez az elmélet, én csak pár tesztképet láttam.
És még mindig nem vagyok elfogult, a fentiek tények. -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1948 üzenetére
figy, én nem vagyok elfogult. Veled ellentétben.
télleg lassabb, persze csak kicsti, és ez majdnem egzakt kijelentés, ugyanis volt egy save-em amin teszteltem az AA és AF teljesítmény visszavetését. És emlékeztem hogy mennyi fps-t mutatott... és bezony mikor beloadoltam most, kevesebbet mutatott a load után. És nemhiszem hogy ez a dinamikus fényviszonyok és véletlenszerű fű miatt lenne, az csak pár %os eltérést adhat. Ez több volt. De ne beszéljünk inkább erről, mert ez fáj szegény lelkemnek, mivelhogy ezesetben már én is érintett vagyok -
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #1947 üzenetére
Kötve hiszem. De ha te mondod...
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #1944 üzenetére
3870? Mert akkor azért nem nagyon kéne kötözködnöd vele. Ármyékok picit vissza, aztán QTP-vel is hasít, legalábbis az én szerény 1680x1050-es felbontásomon. Nagy tömegben, sok varázzsal esetleg szaggathat kicsit. De mindezt az általam már említett, driverből kényszírített, full-os beállítással. Ep2-t is tolom így.
Mondjuk engem annyira nem érdekelne, ha egy játék 30FPS helyet csak 26-tal menne. Jövő héten ráadásul megkapom a 2. 3870-et, és a 2 együtt biztosan gyorsabb lesz bármely nV karinál (és olcsóbb egy hasonló teljesítményű Ultránál), tekintve, hogy azokból nem sok értelme lenne 2-t pakolni a lapomba. És gyönyörű képe lesz, amilyenről nV-sok nem is álmodhatnak. -
katt777
félisten
válasz
Kareszovics #1943 üzenetére
Szebb is a kép!
Bár persze látni, hogy nem 8xAA, de inkább nem szólok, mert fejbe vágsz.
-
SystemRoot
őstag
Nah, megvan az ATI kártyám. Háát... Elmegy. De sztem nemsokára lecserélem majd.
Nincs vele amúgy különösebben baj, de azért fáj a szívem hogy pont Obli alatt gyengébb sokkal a GF-eknél, a többi játék nem érdekelne. Imádkozom hogy kijön valami Obli gyorsító driver...jah és ha már ez ilyen mindenes topik
akkor:
valaki nem ért itt a Linuxhoz? Van most egy Suse fileserverem és néha laggol, pontosabban nem reagál néha olyan 10secre. Nemttalálom a hibát sehol... -
katt777
félisten
Látom, mindenki fullra nyomja a game-et, meg is halt a topic. Kareszovics meg csak ül a lesállásban, mindhiába.
-
katt777
félisten
válasz
Rabbitf_24 #1936 üzenetére
Jut eszembe: nem próbáltál élet-érzékelő varázslatot? Hátha éppen láthatatlan. Ha jól emléxem, első találkozáskor is úgy jelent meg, amikor lenyomtam a nekrókat.
-
katt777
félisten
válasz
dobolan #1939 üzenetére
Éppen azt mondta, hogy hiába tör be, soha nincs ott (pedig nappal legalább kéne). Én mondjuk azon csodálkoztam, miért az ágyon alszik (és éjjel), miért nem koporsóban, nappal. Persze, biztosan álca.
Nálam nem volt az összes vámpírvadász a városban, némelyik kint kerengett a mezőn (ezért írtam ezt). Én spec. nem öltem meg őket. Beszéltem a főnökükkel, hogy már elvégeztem a "vámpirtást", kért bizonyítékot, aztán távoztak. Persze, meg lehet őket ölni, de SystemRoot sztem vámpírrá tette mindet, mert neki az szimpi. -
dobolan
senior tag
válasz
katt777 #1938 üzenetére
What a f*ck? Te miről beszélsz? Az összes vámpírvadász a városon belül lesz. Simán egy ütéssel levágod őket.
A grófot megtalálod a hálószobájában. Ha nem jön elő, be kell sajna törni, de ez van. Ő nem veszi zokon, csak max az őrök, de ők is akkor, ha alacsony a fame szinted.
-
katt777
félisten
válasz
Rabbitf_24 #1937 üzenetére
Nem jelzi a térképed/iránytűd a gróf helyét? És fölmentél a hálószobájába, ott vártál, de nem került elő? Egyébiránt a várostól, a palota kijáratától keletre találod a vámpírbarlangot (kimész, domb meredek oldalán körbeugrálsz és le, de Systemroot biztosan megírja a nevét is, én már nem emléxem, és a du-om elment az értetlenek helyesbítgetésére), a vadászokat meg a fogadóban, vagy nem messze a falaktól a városon kívül/belül. A vezetőjük a templommal szemben, a fal mellett, a temetőben dekkol, ha nincs a fogadóban a többiekkel.
Azért logikus voltam, nem? -
Rabbitf_24
addikt
még mindig nem találom a skingrad grófot, minden napszakban betörök, ár bejáró vendég vagyok, ellptam har liuztól a kulcsokat de sosincs ott az a vámpír, lehet hogy restart game...
-
katt777
félisten
válasz
dobolan #1932 üzenetére
Tiszta Oblivion ez az oldal.
CoD4 nekem éppen azért szar, hogy fogyhatatlanul jönnek a semmiből az ellenfelek, csal a gép a sérülésekkel, nem tudok kilőni géppuskafészkeket még aknavetővel sem, stb.
Persze a legcsalób, legaljasabb, legszarabb progi az Airborne volt mostanában, azt nehéz bárminek alulmúlnia.
C színei nem tetszenek? El kéne utaznod egyszer a Karib-szigetekre, vagy a Délkelet-ázsiai szigetvilágba, kibámulnád a szemed. Vagy becsuknád, és közölnéd mindenkivel, hogy semmit nem hiszel az egészből. -
dobolan
senior tag
válasz
katt777 #1931 üzenetére
Szerintem a COD4 jobb. Az biztos, hogy árkád jellegű (csalás, szkiptek, stb.), de én így is játszottam vele, nem voltak elvárásaim, és így szórakoztató volt. A multijáról is ezt tudom elmondani.
Viszont a crysisban már attól elröhögtem magam, ahogy le van modellezve a katonák mozgása. A történet szerintem szar, mindent bele akartak gyúrni, ami csak létezik, ezért még gagyibb az egész. A grafikáról ódákat zengenek, de nekem egyszerűen túl színes, túr rikító, festett szerű, nem természetes. Azt meg egyenesen nem értem, hogy mitől ilyen hardveréhes. 1950proval játszottam medium beállításokkal. ~25 fps meg volt, tehát ezzel nem volt igazán baj, de mégsem 30-40, ami azért játszhatóbb. Igazából nekem a farcry sem jött be anno, valószínüleg ezért nem estem hasra tőle.
-
katt777
félisten
válasz
dobolan #1930 üzenetére
Azért C egy jó pár agyonsztárolt játéknál klasszisokkal jobb (lásd: CoD4, Airborne, NFS, stratégiainak mondott taktikai csalóprogramok, stb). Szerencsére már az 1950XT- is elment mediumon, 3870-nel meg tolhattam high-on. Az mondjuk király volt, amikor az egyik pályán légvédelmi ütegeket kellett felrobbantani, de csak a hűlt helyük volt, és újra-újra visszatöltögetéssel kellett kitalálnom, pontosan hol robbantsak, hogy megsemmisüljenek.
Persze lehet, hogy ha a pályatervezők szerint követendő úton megyek, akkor nem így történik, de mint említettem, én nagyon ravasz vagyok, ezért éppen az ellenkező irányból mentem körbe, először megsemmisítve a lesipuskásokat, utána meg az őrtoronyból lelesipuskázva a koreaiakat (aztán meg a lőállásaikból a távoli csónakokat) anélkül, hogy közvetlen harcba kellett volna bonyolódnom több szakasznyi ellenséggel.
GF6600 a minimum, viszont sztem az 1GB RAM megakaszthatja.
Azért a maiak közül sztem a Bioshock nagyon ász. Főleg, hogy a patch-csel új cuccok jöttek ki hozzá, így aztán lehet újrajátszani. -
dobolan
senior tag
válasz
katt777 #1929 üzenetére
Hagyjá' má' a krízissel!
Az egész egy fos játék. Egy fillért sem költenék gépre miatta!
Kiváncsiságból hétvégén ki fogom próbálni, hogy elindul-e A64+1GB ram+GF6600 mellett, és milyen sebességgel. Van egy olyan gép a közelemben.A mai játékokkal kapcsolatban osztom a véleményed, de ez nekem szerencse, mert így nem annyira sajnálom, hogy nincs rá időm.
-
katt777
félisten
válasz
dobolan #1928 üzenetére
Mi az a gf6600?
Azért ne mondd, hogy nem erősen észlelhető a különbség a belinkelt, ill. a tesztoldalamon látható képek között kikapcsolt vs. 16XAF-fel, vagy 8XAA-val és adaptív élelmosással, stb.!
Azt spec. megnézném, hogyan lövöd be a Crysis-t 25 FPS-re GF6600-on.
Anno én Far Cry-t voltam kénytelen 640x480-ban nyomni min grafikával, v. Doom 3-at, de a játékélmény engem is kárpótolt a megjelenésért. Sajna, a mai játékok túlnyomó részéről ez még jóindulattal sem mondható el. Viszont, ha már sikerült összeszednem egy elfogadható konfigot egy ütős VGA-val, akkor nehogy már ne élvezzem a grafika szépségét! -
dobolan
senior tag
válasz
katt777 #1927 üzenetére
Olvasom itt a jó kis hsz-eket....
Azért reménykedem benne, hogy élveznétek a játékot mondjuk egy jó kis gf6600-al is.vicc! persze hogy, igen! (se hdr, se AF, az AA-ról meg még csak nem is álmodik, graf mediumon, csúszkák főleg min. közelében). Én magam részéről a játékot leginkább low graf szinten játszottam. Értsd úgy, hogy a legtöbb játékidőt akkor vertem bele. Utána fejlesztettem a gépet az obli miatt is, de vhogy közben kicsit ráuntam a játékra, meg mostanában időm sem nagyon van.
De még emlékszem mennyit nyomtam egy évvel ezelőtt, többször kezdtem új karit, valahogy magával ragadott az egész játék. És nagyon szép volt úgy is! Komolyan nekem nem sokat dob rajta sem AA, sem HDR. AF egy kicsit jobban, de anélkül is megvagyok. Egyetlen dolog idegesít csak, ha nincs meg a 25fps. Azt nem szeretem. És valjuk be, hogy manapság ilyen téren szinte minden játékot be lehet lőni, hogy jó legyen.
Régebben azért nem volt ez így! Még emlékszem a diavetítős időkre, ahol a low csúszka sem segített, csak a hw upgrade! -
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #1925 üzenetére
Nem vagyok elfogult. Az, hogy nagyobb az nV teljesítménye alacsonyabb órajelen, nem jelenti a technológiája korszerűségét. Mert technológiáról volt szó, nem architektúráról (pl. DX10.1 vs DX10, GDDR4 vs. GDDR3, stb.) Technológiai különbség a többkártyás képalkotási mód is, de ennek majd utánanézel, ha akarsz, én unom itt bizonygatni. Mindenesetre ez az, amiért semmiképp nem ruháznék bele nV többkaris konfigba.
Ha 3870-ed lesz, nem fogsz csalódni, X2-ben meg pláne. 3850 sajna elfogy nagyobb felbontásra/magasabb minőségre, szomorú is lett valaki 38xx topicban, amikor büszkélkedett, milyen gyors 3,2-n járatott C2D-vel a 256MB-os 3850-e (persze, 3DMarkban CPU score-ral), aztán közöltem vele, hogy a 3870 meg a szerény 6000+-ommal elvisz full (és kényszerített) grafikával mindent (-C). Spec. azóta sem hiszi el, engem meg ez nem érdekel.
Oblivionban QTP3 és NE modok után árnyék-összetettségből kicsit visszavettem, de majd meglátod, főleg, ha 3,4-es Intel procival hajtasz 3870-et, mert nálam 3,3-on járatott X2-vel is van még a VGA-ban 3D tartalék.
Hát, a képeimen láthatod, milyen "gyenge" minőségű az ATI AA-ja. Egyébként azon belül is négyféle metódus közül választhatsz, én a maximumot (24XEdgedetect) választottam, nem a legegyszerűbb/gyorsabb 8XBox-ot. -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1924 üzenetére
Amúgy, az Anandtech nem elfogult egyik gyártóval szemben sem. Néhány játékban tesztelték AA-val is. PL: Obli, HL2, CoD4, stb. És bizony alulmarad csúnyán. De még egyébként ha jól is szerepelne az ati AA-val, akkor sem hinném hogy behozná a nem gyenge lemaradást. Jah és egyébként ha utánaolvasol az ATI "csodálatos" technológiai vívmányainak, akkor asszem látni fogod hogy valami újfajta AA-t találtak ki, ami erőforráskímélőbb, de ugyanakkor gyengébb minőségű is.(de lehet pontatlanul emlékszek már rá, nézz utána, ez a lényege kb) Szal lehet hogy te ezt láttad anno tesztekben.
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1924 üzenetére
"Egyébként nV technológiailag is elavultabb."
áhh, te nagyon elfogult vagy.
Alacsonyabb órajelen a GPU-i nagyobb teljesítményt érnek el. Ez így volt már régen is. PL 6800 GT 350Mhz versus X800Pro 475Mhz. Aztán így volt a GF7nél is. Persze ott nem volt egyértelmű hogy gyorsabb lenne, sőt nem is volt gyorsabb, aláírom. De amúgy azonos órajelen nézve igencsak erősebb. Akkor most meik is fejlettebb architektúrálisan?
De egyébként nem akarlak meggyőzni, főleg mert nem lehet, meg amúgy is minek, végülis teljesen mindegy hogy meik gyártó a "jobb".
Ma elméletileg meglesz az ATI-karim. Majd beszámolok hogy mennyire vagyok vele elégedett.
Na és főleg hogy Obli alatt hogy megy.Üdv: SystemRoot
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #1923 üzenetére
Fasza kis teszt ám az, ahol AA-t nem kapcsolják be, nehogy ATI győzzön. Amit én láttam, ott AA és AF is bevolt kapcsolva, és a GT SLI szépen le is potyogott. Írtam is, hogy ahol ez a max graf nem volt, ott gyorsabb volt az nV kombó. Csak nehogy már pont az élelmosást ne tegyem rá, amikor attól a legszebb a kép (lásd belinkelt képek), szóval én maradok az ATI-nál.
És akkor még mindig ott van a többkaris konfigok képalkotási módja, ami meg aztán végképp az ATI mellett dönt.
nV tényleg profi (nem feltétlenül vásárlóbarát értelemben), pl. a DX10-es kártyái sem igazi DX10-ek, olvastam több helyen. Azért találták ki a DX10.1-et hogy nV-t is rákényszerítsék igazi DX10-es karik gyártására. A részleteket sajna nem ismerem. Egyébként nV technológiailag is elavultabb. Könnyebb gyors kocsit csinálni is régebbi technikával, mint egy mai, környezetbarát-biztonságos-stb., korszerű megoldással.
Megpróbálom megkeresni azt a cikket.
Na, techpowerup-on van, de csak a fórumok jönnek elő. Csak kicsalom belőle valahogy... -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1921 üzenetére
Jah amúgy meg itt a tesz: Anandtech
Azt látod benne amit mondtam. Mindenütt elmarad az ATI. A GT SLI, kb sok helyütt agyonveri. Nagyon sok helyütt. És igen, nagy felbopntáson teszteltek, igen max beállításokkal. Friss a teszt egyébként, szal reális a kép. Ha elolvasod még azt is láthatod hogy az AMD megírta nekik hogy várjanak a teszt kirakásával mert jött újabb driver.
Nekem nincs bajom az ATI-val amúgy, csak párszor csalódtam bennük, ami elvette az étvágyamat tőlük. Nemtom volt e karid az X1800-as szériából. Nekem volt egy XL-em. Erről az X1800XL ről az egész net ódákat zengett hogy hú de iszonyat jó, meg hogy igazából ez egy XT, csak arra vár hogy átflesseld a biost... stb, stb. Namst elmondom hogy mitörtént amikor megvettem (Sapphire-t vettem ami a legnagyobb/legrégibb ATI gyártó):
1. a bootscreenen van postolás után egy kép, amit az alaplapgyártók flashelnek bele. Impozáns szép kép. Namost ez a karin lilás-sárgás undorító elmosott béltartalomra hasonlító módon nézett ki. Megkérdeztem embereket itt a ph-n hogy WTF?!? : Alvin mondja hogy ezeknél a kariknál ez általános jelenség és normális. Mondom ok, belefér.
2. gondoltam tuningolom. Nem volt hozzá szoftver. Nem támogatta semmi, pedig messze nem rögtön megjelenés után vettem meg, sőt. Nagy nehezen rátaláltam az egyetlen(!) szánalamasan megírt gagyi szoftverre amivel lehetett (volna) tuningolni. De éppenséggel nem lehetett. Egyáltalán nem. Már minimális (<5%) tuningtól szétfagyott. Nem akartam elhinni. Erre elkezdett gyanus lenni hogy mintha furcsa számot láttam volna samsung memicken.(mert ugye hűtőt azt alapból kellett cserélni mert egy kalap ürülék volt a gyári) Megnézem újból és hoppá... 2.0ns-os. Nemtom képben vagy e azzal a generációval, de ez a borzasztó tré kategória. Ez a 2ns 1Ghz es effektív(!) órajelet jelent. Ennyi is volt a gyári értéke. Tehát 0 tuningpotenciál van benne. Mint utólag kiderült csak a legelső XL példányok voltak XT-k, az összes többi egy butított ipari hulladék. A teljesítmény kb egy X800XT szintjén volt, ami sok évvel korábbi vas...Nah, asszem nem is folytatom tovább siránkozásaimat, azzal a karival anno nagyon csúnyán ráfáztam. De nem igaz az hogy emiatt fordultam volna el az ati-tól. Én egy objektív ember vagyok pc-téren. Tény hogy akkor egy ideig szidtam az ATI nénikéjét, de semmi extra harag. Viszont manapság pedig sorra azt láttam hogy nV mindig egy bő lépéssel előrébb jár, amit az ATI gyakran még utólag sem hoz be. Egyszerűen kezdett nyilvánvalóan látszani számomra hogy az nV egy profibb cég. Tudtommal régebbi és hosszasan nagyobb részesedéssel rendelkező cég mint az ATI. Persze én most sem írom le az ATI-t. Csak vlszeg ha két totál egyforma kártya közül kéne választanom akkor inkább az nV feliratút venném. De szerencsére ilyen választásra nincs szükség, mivel jelentősen gyorsabb egyenlőre az nV(főleg 88GTX megjelenésekor, amikor ugyanis rendes válasz nem is volt rá, és amikor volt az is alulmaradt rendesen). Persze mindezek ellenére megintcsak az ATI hajóján kötöttem ki...
ilyen a sors iróniája.DDD
remélem nem fárasztalak siránkozásaimmal, ha igen csak szólj és akkor mesélek Oblis felfedezéseimről
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1921 üzenetére
Remélem nem sértelek meg, de sztem ez mind nem így van.
(mondjuk ezt gondolm sejtetted)
Volt anno 6800GT SLI-m. Teljesen elégedett voltam a képminőségével. CF-em nem volt. (mert anno régen még szánalmasan külön CF master kártya kellett hozzá (+alaplapok is alig voltak rá)). ATI kártyám volt rengeteg. A vicc az hogy általában mindig nV-t akartam de valahogy mindig ATI lett belőle. Bár azért volt gyakran nV-m is rövidebb időkre. Pl most GTS320-am volt. A gondom vele a memory-leak, amit bár nem tapasztaltam de amióta tudok róla már idegesítEladtam. Néztem mit érdemes venni. 8800GT egyértelmű győztes ár/értékben. De aztán belegondoltam hogy afrancba nehogymár egy butított karit vegyek amiben le van tiltva 16shader. Nézem a GTS512-t. Igéretes 1.1v magfesz, jó tuningolhatóság. Viszont csak 4ROP tömbje van, 256bites.... hmm, hmm. Teljesítményre jó. De megnéztem az árát és ~20k val több mint a GT, namondom köszönjük szépen. GTX szóba sem jött már, pedig régi vágyam volt, de szánalmas az ára, és egy GTS512 húzás után agyonveri, hiába a 384bit...
Aztán néztem a kínálatot, hmm, hmm, egész jó áron vannak a radeonok. Aztán nézem 35K ért van 2900Pro. Mifene, mondtam magamban. 512bit, 512mb, és lényegében ez egy 2900XT ami teljesíményben kb ugyanaz mint a 3870, csak butább órajlekkel, dehát egy biosflash nem probléma nálam. Szal megint úgy tűnik nekem hogy ATI kártyám lesz most egy időre pedig nV jobban szeretem. Vicces nem? -
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #1920 üzenetére
Basszus, nézz már utána, hogyan dolgozik össze a két kari CF-ben, illetve SLI-ben! Lényegében SLI szabályosan összekockázza, ATI meg nem kockázva mintavételez, ergo utóbbi alkot szebb képet.
X2 +-1-2% a 3870CF-hez képest, viszont, mint említettem, 3870CF 1600 és fölötti felbontásban, minden grafikát maximumra állítva elverte a 8800GT SLI-t (bár most nem tudom, hol láttam a cikket, de nem valami félrehordó magyar újságban, hanem komoly online magazinban, de valahol be volt linkelve 3870 topicban). Ha grafika nem volt maximumon, már nagy felbontásban is 8800GT győzött (de nem 20-30%-kal, mint 1 kari esetén), szóval 2 karis konfigban semmiképp nem kell akkora különbséggel számolni, és a CF önmagában még mindig jobb/gyorsabb, mint az SLI.
Olyanok írtak sokan ilyet (ATI szebb) 3870 topicban, akiknek sokáig volt akár 8800GTX-ük, aztán próbáltak ATI karit, és most epedve várják az X2-t. -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1919 üzenetére
"Ugyanakkor tudnod kell, hogy a képalkotási metódus miatt az SLI még csak nem is láthatja az ATI-t többkártyás konfigokban, annyira messze van tőle, nemhogy utolérhetné, tehát duplakaris konfigban bizonyosan sokkal szebb lesz az ATI-k képe."
-Mivan?
Nem egszen értem mit írsz it, na mind1. A kép szépségének szerintem nemsok köze van a megosztott renderelésnek. Nem lesz rondább a képe egy GF-nak SLIben. Ott csak a teljesítménybeli effektivitás számít.Egyébként pont most olvastam egy cikket a 3870 X2-ről és kb mindenütt kikapott a 8800GT SLI-től. Sok helyütt szép tetemes 20%okkal... Anandteches tesz. Nézz utána. Gondolom az Anandtech színvonalát nem kell firtatni. Persz lehet hogy az X2 gyengébb mint a CF, de egyébként elméletileg erősebbnek kéne lennie... (mint ahogy a GX2 is erősebb (volt) és vlszeg lesz mint az azonos kari/SLI)
Szal én nem nagyon vagyok meggyőzve effelől sem. De amúgy is irreleváns mert csak egy karim lesz sajna... valahogy olyan üres mostanság a pénztárcám...Tudom hogy vannak sokan akik azt mondják hogy az ATI képe szebb. De sztem ők mind ezt szubjektív megítélésből és nem egzakt összehasonlításból mondják. Így pedig bármit lehet mondani. Lehet épp kipihentek voltak és rendben volt a család meg pénzügyek meg minden amikor épp egy ATI kártya képét nézték és "rájöttek" húúú, te ennek az ATInak szebb a képe!
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #1918 üzenetére
Dupla karis konfigban meg a 3870CF alázza le a 8800GT SLI-t nagy felbontásban és magas grafikai beállításokkal (szinte minden játékban), mert abban meg az ATI jobb. És az ATI képe egy rakat nV tulaj szerint szebb (elismerten nem minden játékban), ezért váltottak ATI-ra. Ugyanakkor tudnod kell, hogy a képalkotási metódus miatt az SLI még csak nem is láthatja az ATI-t többkártyás konfigokban, annyira messze van tőle, nemhogy utolérhetné, tehát duplakaris konfigban bizonyosan sokkal szebb lesz az ATI-k képe.
-
katt777
félisten
válasz
Kareszovics #1911 üzenetére
Lesben állsz már?
-
dobolan
senior tag
válasz
katt777 #1910 üzenetére
Hát én nem tudom. Feltöltök egy 1280x1024-es méretű képet, akkor két linket dob. Az egyik a teljes méretű kép linkje, a másik meg a thumbnail view linkje (ez a kicsinyített kép). Én ide a fórumba ezt a kicsinyített képet szoktam betenni IMG-vel + a nagy kép linkje rákattintáshoz.
Én nem tudok más módszert a képfeltöltés.hu -val.
-
katt777
félisten
válasz
Kareszovics #1911 üzenetére
Kösz. Nem tudom, van-e már jogom belépni, de mintha lenne arkmágusként. Majd megnézem. Úgyis tesztelnem kell a 860/1200-as biost, mert az új, emelt hűtésű meg hibás, azt nem tudom feltenni. Hátha van itt pár oktató jellegű könyvecske...
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Kareszovics #1907 üzenetére
Jó, azért ha mondasz egy helyet, attól az még nem lesz spoiler. Ha viszont a helynév is valahogy mégis, akkor kösz. De én eddig sem anyáztam, csak kértem 1x, hogy ha lehet, akkor ne. Négy elem tornyai közül az utolsóban volt jó kis lépcső/rámpa fölfelé, a többiben (illetve kívülük) liftezni kellett.
Azért örülök, hogy más is küld képet, nem csak én. Viszont tehetnél be nyugodtan nagyobb kis képet, mert így semmit nem látni rajta. Mondjuk sztem a 300-350 px. körüli szélesség ideális. Én lenegyedelem az 1680x1050-et, csak a kivágott képek lesznek hosszabbak az alakokkal. -
katt777
félisten
válasz
Kareszovics #1905 üzenetére
Mi is ez?
-
katt777
félisten
válasz
dobolan #1903 üzenetére
Túl jó vagyok pedagógiából.
Voltam ifi-vezető, csak az első nap volt éjjel rendetlenség a táborban, amikor én voltam az ügyeletes, akkor is csak negyed óráig. És nem sérült meg senki.
Két rossz gyereket elküldtem futni a sötét erdőbe, az uv-t meg seprűvel utánuk, a hangadóval meg csináltattam 10 fekvőtámaszt. Ennek nagyon örült, amíg ki nem derült, hogy tapsolva kell csinálnia. Megmutattam neki, hogy kell, ő meg megpróbálta. Aztán nagyon jó gyerek lett, mert mire tapsolt volna, lecsókolta a padlót.
Utána viszont nagy haverságban voltam mindegyik gyerekkel.
-
SystemRoot
őstag
válasz
Kareszovics #1897 üzenetére
Asszem a Leyawinni házban van klotyó... de lehet rosszul emléxek, mert még nem használtam
...de valahol láttam ez tuti(több helyen is)
Amúgy meg szoktak fürdeni az cyrodiil népei. Pl egyik DB questben pont ezt kihasználva ölöd meg a legió visszavonult tisztjét.
-
SystemRoot
őstag
válasz
dobolan #1899 üzenetére
Én egyszer találtam tébolyult vándorlásaim során egy gyerek ruhát. Valhol messze keletre egy Fortban. Valami olyasmi is volt a neve hogy "gyerek nadrág" vagy valami ilyesmi. Néztem hogy mi a répa ez?? Megpróbáltam felvenni, erreföl eltűnt...
Egyébként azért nem találtok Cyrodiil-ban gyerekeket mert én egyszer egy rossz hangulatú napomon kiírtottam őket mind...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Fűnyíró topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motoros topic
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- Ringke Xiaomi 14 edzett üveg képernyővédő.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest