Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Siriusb #63044 üzenetére
Ha linkelted volna a hirdetést akkor nem lennék hülye és érteném amit írsz.
De a com oldalon most átnéztem 15 db Item: Kína hirdetést és csak ezt látom: International items may be subject to customs processing and additional charges. még keresem az Import charges-t. De valójában te nem érted, azt hogy a Kínai székhelyű eladók nem igazán szedik be az Áfá-t, vámot, nem biztos, hogy el tudnak számolni a magyar állammal.Az USA az egészen más, más részt UK még EU-s ott nincs Áfa, vám, az az eladó akinek ott van hirdetése nem fog az EU-ba történő szállításkor import költséget beszedni, mert nem teheti meg.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Siriusb #63040 üzenetére
Ez nem figyelmeztetés. És ha az is lenne, köztudott, hogy minden EU-n kívüli országból érkező vásárolt termékre fizetni kell az "import költséget" áfá-t vámot.
Az eladó állíthatja be, ha olyan szállítást biztosít ahol azt is elvégzik. Ez egy szolgáltatás.
A co.uk oldalon is van ilyen.
Egy kínai hirdetőt példának felhozni nincs sok értelme, azt az import költséget fizeted majd kézhezvétel előtt a postásnak vagy a futár cégnek. -
Topikgazda
válasz Siriusb #63035 üzenetére
Évek óta így van, már a kezdettől így működik az eBay, az importálási szabályok, vám, fogyasztási adó meg amióta kitalálták, úgy pár száz év.
Augustus idejében egyébként az általános forgalmi adó (amit az áruk eladása után számítottak fel) 1 (egy!) százalék volt, kivéve a rabszolgák kereskedelmét, amire 4 százalékot számítottak fel.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Siriusb #63033 üzenetére
Természetesen az EU-n kívüli vásárlások esetén fizetni kell az Áfát és ha van a vámot. Mivel te Magyarországra a vásárlással importálsz, ezért hívják import költségnek (import charges), amit nem utólag fizetsz, hanem akkor amikor megveszed, így az országba érkezéskor nem kell külön köröket futni a vámolással, áfázással.
Ez ki van írva, de 27%-al számolj a leütési ár alapján, vám valószínüleg nincs ennél amit megakarsz venni, a TARIC tartalmazza egy adott termékre fizetendő vámot ami 0%-15%-ig terjed. Általában.
Az Áfa, vám alapértékbe beleszámol a szállítási költség is.Mi a fene??? 1 dolláros terméknél Free shipping-gel? Mivel licitálsz nem biztos, hogy a végső ár is 1$ lesz
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
válasz Siriusb #61336 üzenetére
nem, francia kanadai, és ez a tipikus fele sem igaz mese. mindegy, pár napon belül kiderül, hogy mi lesz belőle.
ismét volt egy hazánk fia aki próbált "mindkettőnknek kedvező" (mennyit engedsz a feléből tesó?) ajánlatot tenni. passzoltam, megsértődött, tiltva.
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
Topikgazda
válasz Siriusb #56076 üzenetére
A semlegesről nem hallottál? De ha egy harmadik fél -szállító hibája, ellopják- miatt nem ér oda az általad free szállítással megrendelt árú miért is az eladót bünteted? Ha még ezek után visszaadja a pénzed, miért negatív az értékelésed? Gondold már át.
Honnan tudod megállapítani: ogy elveszik a csomag, ezt el kell fogadni, viszont találkozni olyan eladóval is, aki el sem küldi
Te ezek szerint nem mérlegelsz, automatikus a -?
Nekem visszajelzés az is, hogy -ha a vételárat visszakapod- semleges és a szöveges értékelésben, meg említed a szállítási gondot. -
Rick4
félisten
válasz Siriusb #51198 üzenetére
A paypalnál van egy egyedi banki azonosító, a sajátodnál is megnézheted, a felső kék hátterű menüsor alatti alsó sorban (de még mindig a felső fejléxnél járunk) a második szó a top- up lesz, ide húzva az egeret a megjelenő szövegből a felső az érdekes, 'top up account in few days", itt lesz egy unicredites számlaszám, meg egyedi azonosító,
Az embered bemegy az unicredit egyik fiókjába, és pénzt fizet be az ott látható számlaszámra az egyedi azonosítóval, kapsz róla egy mailt, 2-3 nap alatt látod is az összeget.
Kb ennyi.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
bgabi1
aktív tag
-
Gépötty
senior tag
válasz Siriusb #50208 üzenetére
Értem. Akkor cumi, természetesen mindig a társított kártyámról fizetek. Lehet, hogy ezért nem találtam a fent felvázolt vágyaimra opciót.
Azért a fizetésnél lévő linket mindjárt kipróbálom, ha megint megveszem a terméket.
Köszönöm a segítséget!Szerk.:
A PP tranzakcióim összesítésében látszik a refund, ami abban a pillanatban le is lett vonva, és továbbítva a számlavezető bankom felé. Ez végülis magyarázhatja, hogy nem tudok erről fizetni, minthogy azonnal forwardolják. Csak az lenne megoldás, ha valamilyen módon a PP számlán maradna a visszautalt összeg.[ Szerkesztve ]
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
veterán
válasz Siriusb #50159 üzenetére
A kevés értékeléssel rendelkezőnek én sem adok sok esetben. Ezek mind 100000 felett voltak 99,2% volt a legkisebb.
Nekem csak a novemberiek tűntek el, de szinte az összes. Decemberi nagyon sok még ideért tavaly. Olyanok jöttek meg amiket csak idén vártam.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Hintalow
senior tag
válasz Siriusb #49612 üzenetére
Ez nem paypal specifikus, ha bármilyen devizában kártyával vásárolsz eltérő devizájú számláról, ez történik.
Fizetéskor lezárolják az összeget, a kártyatársaság árfolyamán. Pár nappal késöbb amikor könyvelik (ténylegesen levonják a számláról) a bank a saját, éppen aktuális árfolyamán váltja.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
8kati
csendes tag
válasz Siriusb #49153 üzenetére
Értem, köszi a választ! A hullásról is írnál kicsit konkrétabban ? Mi régebben vettünk olcsón a megszólalásig eredetinek tűnőt, de hullik egy-egy szál fogmosás közben olykor ...elég gáz Tehát nagyon klassz hamisítvány volt. Ezeknél legalább alap ,hogy tudom utángyártottak. Viszont, ha hullik szóba se kerül. A liken lévő boltban két napja akciós volt (3200) csak hezitáltam Arra gondoltam 600 ft ért az Ebay-ről nem sok. De ha hullik akkor ingyen se kéne Köszi
-
Gépötty
senior tag
válasz Siriusb #49080 üzenetére
Szerintem ha ezt írod, kaptál volna választ, de nekem az jött le, hogy egy nemlistázott eladótól (wtf?) akarsz vásárolni. És ez súlyosbítva azzal, hogy nem kerülöd meg az eBayt.
Azt hiszem érthető, hogy nem értettemAzt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
-
üszök
őstag
-
Gergosz2
veterán
-
Degeczi
nagyúr
válasz Siriusb #46446 üzenetére
Ha Kínából rendelsz, tökéletesen tisztában vagy vele, hogy az általad választott legolcsóbb postázással simán lehet 2 hónap a szállítás, hiába van itt a legtöbb már pár hét alatt is - így jellemzően eleve nem olyat veszel, ami annyira sürgős, h gyorsan meg kellene rendeld máshonnan is. De persze fizethetsz a gyorsabb postai szolgáltatásért is, vagy benne van a pakliban az is, h két példányod lesz, amit vagy elhasználsz (gyakran ez sem probléma) vagy eladsz itthon. De mindenképpen erkölcstelen a lassúságban vétlen eladót megkárosítani.
-
mirci18
addikt
válasz Siriusb #46446 üzenetére
Ez inkább arról szól hogy becsületes vagy e vagy nem.
Hidd el lehet magyarázni össze vissza.
De a lényeg ott van hogy te a pénzed visszakaptad sőt még terméket is kaptál.
Az már egy más dolog hogy te és a legtöbb ember úgysem fogja a pénzt visszaküldeni de efelett én nem itélkezem csak a véleményem mondom el.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Gergosz2
veterán
-
bul07
nagyúr
válasz Siriusb #45749 üzenetére
Akkor adok neki egy pozitívat
Azért megnéztem volna az arcukat mikkor átadta nekik a postás , csak úgy a semmiből küldemény érkezik
Egy kicsi házat néztem ki direkt( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
cserix
tag
válasz Siriusb #45722 üzenetére
Azt hiszem megvárom még megjelenik az a gomb. Addigra a gyártól is megérkezik a papír.
Ezek birtokában kérem előre a visszaküldés díját.
Ha jön a lóvé feladom neki, ha nem akkor megnyomom a gombot.Kérdés:
Ha kiderül, hogy vmi. lopott áruról van szó az escalálást ekkor is lehet alkalmazni?
Jó volna ha ki lehetne tiltatni az ilyen eladókat.
Arra gondolok, hogy visszaküldöm az árut és ő gond nélkül felrakja újra.
Hátha a következő vevővel szerencséje lesz és az majd szrik az egészre.
Jó volna ennek az esélyét is elkerülni.BlackBerry Q10 - Bold 9900 - Passport - KeyOne - realme GT 5G
-
somé
őstag
válasz Siriusb #44839 üzenetére
Paypal: "This transaction cannot be disputed at this time. This is usually because the transaction has not yet been completed. If this is a completed transaction, please double check that the Transaction ID you selected refers to a payment that you sent."
Ha jól értelmezem, azért nem indíthatom, mert nincs befejezve. E-bay tököl.
A sztori: május 15-én leütöttem és fizettem egy tételt, 19-én jött az infó, hogy aznap postázták. (Az eladó 12 pozitívval rendelkezett akkor) 9-10 munkanap volt megadva szállításnak. (Express International Flat Rate Postage.) 2 hét elteltével érdeklődtem és utána többször is, hogy merre jár a csomag, nem kaptam még meg. Mindig megnyugtatott az eladó, hogy legyek türelemmel..stb. Utolsó leveleimre viszont már nem válaszolt, amelyekben a csomag hollétéről érdeklődtem, tudja-e egyáltalán, hol van éppen, kérve nyomkövetési számot. Semmi.
Június 13-án nyitottam "Case"-t e-bay-en, melyről természetesen az eladót is "tájékoztatták", 19-ét, azaz a mai napot adva neki határidőnek. Eladó semmit nem reagált, erre ma 19-én jött a levél e-bay-től, hogy próbáljam meg felvenni a kapcsolatot az eladóval, amennyiben július 19-ig nem jelzek, autómatikusan zárják az ügyet. (Reagáltam nekik, mégis mire várjak, ha eltűnt, az összes egyéb hirdetett termékével együtt ?) De hiszen mást sem csináltam mint érdeklődtem, még a Case-en belül is írtam neki, pontosan az eltűnése miatt nyitottam a Case-t. Közben már 3 negatívot kapott az eladó, mind ilyen és hasonló tétel miatt, nem kapták meg a vevők. Nemrég és is beadtam neki a negatívot.Miért és mire várjak még egy hónapot, hiszen ha azt kivárom, még despute-t sem tudok indítani PayPal-en, ugye 45 nap fizetéstől.
Zárjam a Case-t és indítsak dispute-ot?[ Szerkesztve ]
Tech-No-Logical World.
-
Topikgazda
válasz Siriusb #44829 üzenetére
Amikor fizetsz akkor az eBay összesítő oldalon is össze kell kötni a kettőt és azután automata lesz a fizetés, bár a jelszavas belépés a Paypal-re biztonságosabb. Ha többet használod a mobilos eBay-t, akkor persze praktikus. Inkább két különböző jelszót kérjenek mint "eltünjön" a pénzem
-
MODERÁTOR
válasz Siriusb #44721 üzenetére
De ez hülyeség. Ha egy adott licit mondjuk 1 dolláron áll, és 0.50 a lépcső, akkor én mondjuk azt mondom, adok érte max 3 dollárt, akkor a licit 1,50-re ugrik, mert korábban az 1 volt a max. Ekkor elkezdek gondolkodni, hogy hm.. végülis jó ez a cucc, megadok érte 5 dollárt is, átírom a max bidet 5 dollárra, de ettől a jelenlegi 1,50-es licit nem változik, csak ha más is licitál. Saját magaddal nem tudsz versenyezni..
-
kekkec
aktív tag
válasz Siriusb #43758 üzenetére
"Ha rámész az eladó adatlapjára, ott van lehetőség kapcsolatba lépni vele."
Igen, ott próbáltam.Contact > Select an item > Enter your item number
Bemásolom a termék Item no
és ezt dobja:
Oops, that isn't quite right. Please correct the item number.Kösz a linket működik, hasonló oldalra navigál mint a Purchase history-ban a "Resolve a problem" link, csak előtte ki kell választanom azt a konkrét terméket. Ez a két link navigál a case nyitáshoz?
-
havri1
félisten
válasz Siriusb #43758 üzenetére
Hát, ez necces számomra még, ugyanis a posta, vagyis az a szerv, akinél az eladó feladta, írt a feladónak, hogy megfogták a csomagot valami ellenőrzésen..
Erre ma erre frissült nálam a track17-en. Ezért nem értem.
A dierctlinken meg még csak a feladási dátum látszik, a 18-ai nem.
De köszi azérthavri
-
kekkec
aktív tag
válasz Siriusb #43755 üzenetére
Már nálam a cucc, de sajna be van horpadva a díszdoboza (egy szál nylonba volt belerakva). Elképzelhető, hogy eladom, és így már veszített az értékéből. Ezt szeretném kompenzáltatni az eladóval, mivel nem csomagolta be elég körültekintően.
(#43754) -HajTömeg- :
Ahogy nézem ezt az eladót nem törölték, csak amit vettem tőle.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Siriusb #42717 üzenetére
Akkor úgy mondom hogy ha nyit caset akkor van nyoma is hogy problémája van. Ha csak pü-ket küld akkor hiába vinnyog majd 2-3 hét múlva az ebaynek. Így jobb?
Sajnos én az első vásárlásom egyből case-zel nyitottam, ugyanis a kijelző+digitizer cuccból csak a kijelző megy, azonnal utalt a kínai, és írt hogy legközelebb pü-t küldjek és véletlen se negatívozzak. De előre kinéztem az eladót, egyébként nagyon korrekt volt. Csak hát ami nem működik az nem működik. -
hidroponi
aktív tag
válasz Siriusb #42640 üzenetére
tenyleg ne vedd izelgetesnek, de uzletben ilyen "joszandekok" nincsenek.
1$-os cuccok $50-os postaval nem kerulnek feladasra.
a kinai ingyenszallitasok nem a kinai eladok jofejsege. egyreszt beepul a termek araba, masreszt ott az allam tamogatja a kinai postat, ezert olcso.
ezert nincsenek 50$-os markas tabletek es ingyenes dhl express szallitasok sem. persze megprobalhatok, itt a forumon is lattam ilyen eseteket, de mindenkit atvertek.
jah es el ne feljtsem, nincsenek olyan jofej nigeriai miniszterfelesegek sem akik pont veled akarnak megosztani a dollarmilliardjaikat sem.[ Szerkesztve ]
-
hidroponi
aktív tag
válasz Siriusb #42635 üzenetére
"Az viszont bosszant, ha nem tisztességesek, hanem hülyére vesznek"
engem meg az bosszant amikor emberek mindent elhisznek amit leirva latnak.
pedig csak eleg lenne 1 percig gondolkodni hogy igaz lehet-e.
persze tudom en vagyok a paranoid, de engem meg sem MLM-be nem tudtak berangatni, sem devizahitelbe, sem nigeriai levelbe, sem az ilferro nem b**tt at meg. -
Stanley-B.
őstag
válasz Siriusb #42635 üzenetére
teljesen egyértelmű, hogy az USPS Priority Mail Express International nem lehet ingyenes egy 1 dollár értékű terméknél, persze ettől még az eladónak nem kéne ilyesmit kamuznia, még ha tudja mindenki is, hogy nem igaz. Mindezekkel együtt sem adnék viszont negatívot.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Siriusb #42633 üzenetére
ez termékadatlap nélkül csak találgatás, de a USPS az USA "királyi posta", és szerintem nem üzemel Kínában, ezért valószínű, h a sok USA vevő miatt van ott is raktáruk, és azoknak írhatták ezt
(persze akkor illene ezt jelezni is valahogy - de ismét: csak találgatás)mindenesetre $1 terméknél fölösleges azon keménykedni, h lassan jön Kínából, az természetes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok