Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RockHaRD
addikt
válasz faresz5 #23364 üzenetére
nem két hónap után kérte vissza. kb 2 hónapja nem történik semmi az ügyben... "beeing reviewed by paypal" ez van július 25.-e óta... amikor megkaptam az értesítőt, akkor rá 1 órára már mindent kitöltve, képeket feltöltve megválaszolva volt az én részem, azóta csak várok, hogy mi lesz...
-
Melack
veterán
válasz faresz5 #22907 üzenetére
Kisebb helyeken a postás általában ismeri a rokonokat és a szomszédokat is, így ott meri hagyni náluk, mert tudja, hogy szólnak a címzettnek. Ezt egy faluban el is tudom képzelni, de egy város ehhez már túl nagy, és nincsenek meg az emberi kapcsolatok hozzá.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Telegdy
aktív tag
válasz faresz5 #22759 üzenetére
Legutóbb így mentem be az ügyfélszolgálatra, de akkor sikerült leszerelniük a reklamáció bejelentésével. Holnap már nem fog menni, addig nem hagyom el az épületet amíg valami fejlemény nem születik az ügyben
Közben meg reménykedek, hogy a postás nem lopja el a telefonomat is... Ha egyet sikerült kézbesíteni a tudtomon kívül, akkor ez is mehet neki. A kérdés csak az, hogy hogyan lehet valaki ennyire hülye, egy követhető, hivatalosan rábízott csomagot ellopniMacBook Air - i7 - 128GB - 4GB
-
-
veze
őstag
válasz faresz5 #22687 üzenetére
a kétszeri kézbesítési kísérletet meg kell fizetni a feladáskor és akkor mindehol van.
a díjszabása +25 Ft az egyébként aktuális bérmentesítési díjon felül
lásd a posta díjszabását
ugyanígy +10 Ft -ba kerül az is( és külön kérni kell) hogy az ajanlott levelet NE dobják be a címzett postaládába ugyanugy mint egy közönséges levelet
(voltam már fültanuja egy ajánlott levé reklamálásnak ahol azzal háritotta el a posta a felelőséget, hogy a nyilvántartásuk szerint a levél kézbesítve lett, a kézbesítő bedobta a címzett postaládájába, amit teljesen szabályosan tett, lévén hogy nem volt a boritékon feltüntetve( feladáskor nem fizették ki) az LNK (Leveles ládába Nem Kézbesíthető)matrica.. Onnan meg bárki ellophatta és azért már a posta nem felel, ergó nem is kártérít.faresz5: én is jártam már nem egyszer így kértem az eladót hogy törölje és készségesen megtette
sőt olyan is volt már hogy licittel nyertem valamit de elnéztem a szállítási kltsg-et és úgy már nerm érte volna meg.. megírtam neki és nem hőbörgött, hanem törölte..[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz faresz5 #22683 üzenetére
Ajánlott levelet is ki szokták hozni második alkalommal.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
bul07
nagyúr
válasz faresz5 #22643 üzenetére
Oké hogy az idő is pénz, de a kifizetett összeget csak visszakapta
Most az egyik kínai eladóval jártam meg, megnyertem licitáláson olyan 7 terméket ki is fizetem de nem jöttek meg most sora visszatéríti az árát, szerintem fel se adta őket mert nagyon könnyen visszatérít
De hogy miért jó ez neki( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz faresz5 #22643 üzenetére
Nincs értelme. Elég forgalmas környéken élek. Nincs nekem arra kapacitásom, hogy figyeljem mikor jön a postás, ki a postásom, mikor cserélik le a postást másikra.
Az egész Posta lecserélésben közreműködnék, de ez szélmalomharc.
Ami nincs nyomonkövetve, azt akkor nyúlja le és az aki akarja.⭐ Stella
-
Iomega
addikt
válasz faresz5 #22527 üzenetére
Ez alapján számoltam, igaz az áfa már valóban 27%.
45,1-150 euro között vámmentes a behozatal, + a 27% áfát kell hozzá számolni. Így is belefér a 43E Ft-ba.(#22531) Abysmal: Ha a számlán is az alacsonyabb összeg van , akkor sikeres lehet a termék bejutása az országba vámmentesen. Lényeges, mert , ha kibontják a dobozt , akkor a számlát is látják.
[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
Iomega
addikt
válasz faresz5 #22511 üzenetére
De ha nem újként veszed, vagyis mintha nem újként adnák fel, és a számlát külön elküldik utólag, vagy e-mailbe, amit egyszerűen beszkennelnek az aláírás miatt, de még szkennelni sem kell, mert ott a digitális aláírás, akkor megúszhatja, szerintem.
Én egy NTSC rendszerű kamerát rendeltem, ami használt volt ugyan, de simán megkaptam, mintha itt helyben adták volna fel nekem. Rajta volt a vám bélyegző , a postás meg hozta.
[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
bul07
nagyúr
válasz faresz5 #22456 üzenetére
7nap az munkanap vagy az értesítéstől 7nap
Mondjuk e hét csütörtökön hagyják az értesítést hogy át lehet venni, akkor csütörtöktől 7nap ami másik hét péntek, vagy csütörtöktől 7 munkanap ami 20-a miatt kitolódik 27-re vagy 28-ra( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz faresz5 #22456 üzenetére
Na szép és ilyenkor mi szokott történni , bár remélem hogy megoldják valahogy az átvételt
Ha véletlen senki nem tudná átvenni akkor írjak az eladónak? Vagy mi?
Nem tudtam hogy mikkor mennek nyerni, vagyis úgy tudtam hogy 20-a után mennek
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
TheWich
tag
válasz faresz5 #22435 üzenetére
Persze, logikus, sok eladó van akit lenyitva 4-500 terméket, kütyüt is árul. Tehát jó esetben van ha napi szinten jár postára feladni/feladatni. De lehet az is, hogy nyaral éppen a Bahamákon.
Asszem olvastam olyat is, hogy autó feedback-et küld ha vásárolsz nála, vagy ha írsz neki pozitív feedet. (csak ezt már nem találom, hogy hol olvastam, melyik eladónál)
A kérdés csak az, hogy neked, mint vásárlónak mindegy, hogy mikor adja postára (ergo vagy postán van vagy gép előtt, egy időbe nem tud mindkét helyen lenni).
De a vásárlásod időpontjától számítódik a 30, (45) napos refund, eBay protect ugye?(#22438) albinolynx
Írd meg a termékleírásba már, hogy a vám és egyéb díjak az ő felelősségét terhelik. Egyébként pedig 1-2 gondolkodást adj neki. Addig ne postázz. Hátha feleszmél és akkor csak paypalon kell a pénzt visszafizetned.
De majd mások mondják, hogy csináld[ Szerkesztve ]
-
TheWich
tag
válasz faresz5 #22402 üzenetére
Eddig vártam, erre ha akartak volna válaszoltak volna. De mindegy, ha megrendeltem volna sem biztos hogy már postán lenne, így meg volt 36 órájuk.
Különböző eladók, legalábbis szerintem. Láttam már én is más eladótól ugyan olyan termék leírást és utolsó sorokban megjegyzésként hogy ne lopják el a termékleírási mintát. De akkor ezek szerint magának lopta csak(#22416) Melack
Ajj ha, tisztára Arany Android robot, ilyet még nem is láttam
Szerintem van hozzá headsetszerű dolog, csak éppen a képeken nem mutatja csak az usb kábelt. Bár fényképen sem látom pontosan hol van neki a 3,5mm jack dugasz hely. Lehet a karjában, vagy az alján a robotnak.
Az tuti hogy a fejét ütögetve tudja a PLAY/PAUSE/STOP utasítást és a fejét csavarva a VOLUME +/- :Hogy muzsikál a tablet?
-
-
bul07
nagyúr
válasz faresz5 #22267 üzenetére
Az is jó ha vigyázunk a házára meg az állatait is ellátjuk , mert édesanyám most ezt csinálta mert a szomszéd , igaz hogy már nyugdíjas postás, de ha szabadságra megy a kézbesítő ő helyettesíti
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
-
Melack
veterán
válasz faresz5 #21843 üzenetére
A gondom (már ha ez annak nevezhető) nem ez, mert ezt értem is, és jó dolog, hogy nem azt a batár kártyát kell beletennem, mint anno a 7610es Nokiámba. De most az vezérel, hogy SD kártya kell, mert nem szeretném, ha az adapterből bármilyen hihetetlen véletlen folytán kiessen a kis kártya. Tudom, elrugaszkodott dolog, de akkor is.
-
nikcica
csendes tag
válasz faresz5 #21756 üzenetére
Eddig minden más megjött gyorspostával időben, soha nem volt semmi probléma, mint írtam...
A számlákat és a paypal bizonylatot elküldtük már a legelején, miután az ügyintézős nőci felhívott minket, de mégis áll a dolog... Nem, hogy gyorsabb ügyintézés nincs, hanem semmi Kezdem azt érezni, hogy kihajítottunk az ablakon laza 23ezer forintot... -
veterán
válasz faresz5 #21749 üzenetére
Ezt megírtam neki az előző levélbe.
Azért írtam neki, hogy csinálok róla videót, hogy tényleg hibás.
Liciten nyertem meg a termékeket amúgy. megírtam neki, hogy nekem a visszaküldés 20 dollár, és nem lehetne, hogy újraküldi, vagy ha nem akkor pénzt vissza.
Ezt írtam neki előzőleg:
I would like to receive the products, but the return postage cost of the defective items would be about $ 20, which is very highIf there is no option to resend, I accept the refund
If necessary, I do a video about the malfunction
Erre írta, hogy küldjem vissza simán
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Melack
veterán
válasz faresz5 #21745 üzenetére
Amazonost nem mertem berendelni épp emiatt. Ezt meg be fogom, mert párom nagyon meg van érte zavarodva. Mondjuk én is elgondolkoztam rajta, simán levelezni meg netezni bőven elég.
Olyan elosztó nincs, amit a falba bedugva tudok USB-s eszközöket tölteni, 4-6 db-ot egyszerre? Mert most azt számoltam, hogy ha lesz ilyen készülék (2 db), akkor az már 5 db ilyen USBs eszközt jelent,amit egyszerre kellene tölteni.
-
Melack
veterán
-
-
KovyBoy
tag
válasz faresz5 #21419 üzenetére
Nyilván zöldfülű vagyok én ehhez és ezért fordulok hozzátok.
De most komolyan... megnézik neten, nyilván látják majd, hogy drágább a cucc. A számla nem bizonyíték arra, hogy mi a termék ellenértéke?
Olvastam a vonatkozó jogszabályt és ugye bekérhetik az utalásra vonatkozó bizonylatot is.
És ha én utólag fizetek átvételt követően (esetleg ismerősöm boltja az eladó)?
De kérlek írd meg, hogy hogyan üthetem meg a bokámat, mert tényleg zöldfülű vagyok ehhez, csak próbálok józan parszti ésszel gondolkozni.
Köszönöm szépen. -
-
Casper36662
csendes tag
-
RAiN91
őstag
válasz faresz5 #21289 üzenetére
Én is egy visszaküldés előtt állok. Ajánlott levélként adjam fel, ugye? Hongkongba. Ahogy néztem egy 1000-res a postaköltség, amit természetesen a vevőnek kell állnia . Ami nem sok, de a cucc értéke sem sok.
Bár még elképzelhető, hogy nem kell visszaküldeni, hanem küld újat, jó lenne[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz faresz5 #21033 üzenetére
Na, azért nem mondtam, hogy mindig minden ugyan oda, de egy próbát
megért volnaViszont anyum az OLK-ban dolgozik, csak nem tudom, hogy ott tud-e tracking numberes levelet feladni vagy sem, talán meg kéne kérdezni tőle
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
bul07
nagyúr
válasz faresz5 #21018 üzenetére
Hát ez nem teljesen így van, az eladótól függ, mert nekem nem is olyan régen volt olyan estem hogy licitáláson nyertem műhajat 0.35$ értékben és nyomon követéssel adta fel az eladó , 5db nyertem ez 3 borítékban jött és mind nyomon követős volt
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz faresz5 #20993 üzenetére
Ez is már múlt héten biztos Budapesten volt , mert máskülönben ma nem jöhetett meg
Ma újra kaptam ilyen üzenetet , szinte már minden értesítést kikapcsoltam
-
bul07
nagyúr
válasz faresz5 #20846 üzenetére
Azért remélem fel is adja , mert tartok tőle hogy elírták az árat és nem add fel semmit majd 30-40nap múlva ha írok neki hogy nem jött meg visszaadja a 1$
-
bul07
nagyúr
válasz faresz5 #20820 üzenetére
Igen nagyobb összegnél azért már érdemes bankos váltást választani de alacsony összegnél(max 8-10$-ig) szerintem elhanyagolható különbség , de nem értem hova és miért emelkedik megint biztos a görögök miatt megint
Amúgy most hogy nézelődtem véleményeteket kérném erről, olyan szempontból hogy újabb tegyük ki olcsón sokan vegyék majd eladó eltűnős hirdetés vagy simán hihető, mert a többi ilyen 5$-nál kezdődik
Az adataihoz kis olvasmány
Egyet azért rendeltem[ Szerkesztve ]
-
lafaty80
addikt
válasz faresz5 #20706 üzenetére
A válaszod is magyar mentalitást takar.
NEM OKTATÁST, NEM AZ IRÁNYMUTATÁSODAT kértem, csak feltettem egy kérdést.
Rákerestem a fórumban de mivel eddig nem követtem, a varázs szavakat nem találtam el elsőre. Ezért én kérek elnézést.
De ha valaki konrétan még emlékszik rá, tenne rá egy linket nekem ha szépen megkérem? 20000 hsz.-t nincs időm se ekedvem átnyálazni.Nem a mentalításommal van baj, hanem nem értettem valamit (még annyi a történethez, hogy egyik nap este még X forint ugyanaz a termék, másnap reggel x+1000Ft +a posta ktg is hirtelen 800Ft-ról 1400Ft lett ugyanígy.)
Bocs ha megviselt lelkileg a hsz-em.
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
somasz
addikt
válasz faresz5 #20690 üzenetére
Esetleg nyithatnék egy másik bankszámlaszámot...
Dzsana:
Én sem értem, nem kell külföldre szállítania, semmi extra, belföldi posta a címemre, miután megkapta a pénzt...
Milyen ok állhat emögött, hogy csak a beregisztrált címre küld?Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
wwhy
veterán
válasz faresz5 #20685 üzenetére
Hat a logikat en sem ertem, de az ugyfelsz sem tudott magyarazatot adni ... Konkretan: gyakran jarok Nagyvaradon, onnan belepek a .com-ra es kb. 5 perc mulva mar jon az email, h az acc. letiltva stb..... Mar rutinosan hivatom fel magam es irom be a kodot
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
randras
veterán
-
zoli03
őstag
válasz faresz5 #20569 üzenetére
Én már igen sokat rendeltem onnan. Mindig időben feladják, 1-2 munkanapon belül. És ez mindig így van, pedig már több mint 1 éve rendelgetek, szóval nem egy DX színvonal. Ha jól emlékszem 30 USD felett ingyen tracking van. A csomagolás is rendben van, nem sajnálják a buborékos fóliát, DX-nél (bár az már nem is rak) meg Manafont kevesebbet rak.
[ Szerkesztve ]
-
randras
veterán
válasz faresz5 #20569 üzenetére
Rendeltem már, PayPal-al lehet fizetni, és tényleg korrekt, nem lehúzós oldal, úgy van, ahogy hirdetik!
r3dsnake: Ahogy már írtam, mindig megvámoltatják. Azt, hogy csomagolás alapján, vagy átvilágítással, megbontással, nem tudom, de nem ismerik senkit, aki megúszta volna.
-
bul07
nagyúr
válasz faresz5 #20560 üzenetére
Nekem most két eladótól vásárolt dolgom egy levélben jött meg , meg se lepődök
coloresky , athena_lovly , biztos egy raktárról dolgoznak( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
-
tomtrial
tag
válasz faresz5 #20494 üzenetére
Tehat akkor csak siman kerjem vissza a penzem. Ez lenne a refund? Hogy mukodik ez a refund vegulis?
Meg ezt is meglehet probalni nem? Gondolom a refund-nak is van nyoma es nem kell vitazni. De itt a srac meg varni akar ezert nem hiszem hogy erre hajlando lenne. Ha nem sikerulne a refund akkor menjen a vita inditasa?
Bocs hogy sokat kerdezek, ez az elso ilyen szitum.
[ Szerkesztve ]
-
HuTi.HUN
tag
válasz faresz5 #20463 üzenetére
Ja, eddig (kb 50 rendelésből) egyszer kellett vámot fizetnem, mikor DHL-el szállítottak.
Akkor kb tíz levélváltásba került, mire sikerült rendezni az ügyet a DHL-es ügyintézővel.Írjam le tételenként mit rendeltem, csatoljak számlát, adjak mindennek külön értéket, fordítsam le a tételek nevét és írjam oda röviden, hogy mi az. A végén úgy voltam vele, hogy küldjék vissza az egészet, mert ennyit nem ér.
Mindezt úgy, hogy benne volt a számla, még csak meg sem próbáltam trükközni. Most is ott figyel a számla a csomagban, vámolják el, engem nem érdekel az egész. Csak azt utálom, mikor hetekig kotlanak rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Coolr77
csendes tag
válasz faresz5 #20418 üzenetére
Ok, nyilvánvaló. De röntgennel nem fogják tudni, hogy konkrétan mi van a csomagban. Milyen elektronikai eszköz? Nem látja a feliratot. Annyit tud, hogy elektronikai. Ez kevés adat arra, hogy belefér-e az áfa/vámmentes kategóriába. Ár nincs a dobozon, számla nincs.
Így eléggé véletlenszerűen döntik el és max próbálkoznak, lottóznak, hogy "nagyot fognak".
-
Coolr77
csendes tag
válasz faresz5 #20416 üzenetére
A számla végösszege (paypal-nál legalábbis) tartalmazza a szállítási költséget is. Elvégre mindent egyben fizetek. Általában. Hiába van külön soron a szállítás.
Stuff ára+szállítás ára=fizetendő végösszeg
2 év alatt most akadt fent másodjára küldemény, ennyi belefér, átjött már drágább cucc is. Nem tudok rájönni a döntés rendszerére. Mi alapján döntik el, hogy melyiket "állítsák" meg. Ami HongKong-ból jön, arra eleve nem írnak tényleges értéket. Számlát nem teszik bele a küldeménybe. Random kiválasztanak valamit? "Véletlenül" megsérül a csomag, belenéznek, gugliznak egyet a tartalmára?
"Józsi, ez elég drága cucc, mi legyen?"
"Hát, értéke alapján legalább ÁFÁs, vám nem kell rá. Tudod, cégtől magánszemélynek érkezett, több, mint 22 euro"Nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Xbox Series X|S
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- MIUI / HyperOS topik
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Micro Four Thirds
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest