Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz CaNNa3IS #33064 üzenetére
Az megvan, de ettől független benne marad az USA természetesen És azt mondja hogy worldwide postázok, és annak ellenére hogy USA kivételek közt van természetesen elérhető. Ha kiválasztom szerkesztésnél hogy nincs USA, akkor nincs nemzetközi se, csak személyes helyi átvét.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Chaser #33060 üzenetére
Wordwide visszakapcsolva, de hogy a fenébe lehet kilőni az US-t a listából de még az se lenne baj ha maradna, megadok oda olyan számot hogy úgyse venné senki De így nem worldwideot ír, hanem ship to USA...
-
Chaser
legenda
Segítsetek már egy kicsit. Feladtam egy hirdetést, de nem tudom kiválasztani hova postázzak. Illetve tudnám, de US-be mindenképp akar postáztatni. Először legalább be tudtam mellé jelölni a worldwideot is, már azt se. Most ott tartok már mást nem is enged csak USA-t. .com-ról adtam fel, de gondolom "tudja" adatokból hogy nem US seller vagyok.
-
Chaser
legenda
válasz somnia #32524 üzenetére
ez karaj nyelvi problémák tudnak néha érdekes szitukat generálni, már tapasztaltam én is.
De ezek szerint negatívan nem is lehetett volna értékelni, ezt is jó tudni.
Mondjuk lehetett simán made in USA a tag, itt is hány emberke van akinek az írásából azt se lehet eldönteni, kérdez vagy állít és mit_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
-
-
Chaser
legenda
válasz somnia #32510 üzenetére
Azt hiszem ez az egyetlen eset ahol negatívat adhatsz vevőnek. Viszont case-nél vigyázz, lehet megveszi aztán téged jutalmaz meg negatívval bármilyen ürüggyel. Én hagynám a fenébe, nyaljon sót. Ha lehet negatívat neki aztán kész.
-
Chaser
legenda
Ha kosárban van valami töröld ki, ennyi Nyomj updatet amikor átírod 0-ra a mennyiséget, vagy delete, akkor eltűnik az adott dolog. 1ébként egyszerűbb watch listbe tenni a dolgokat. Kosárba csak akkor, ha egy eladótól sok dolgot akarsz venni, ne kelljen egyesével fizetni.
-
Chaser
legenda
Ez full kiszámíthatatlan. Múltkor sima china post-tal megjött csomó cuccom 10 nap alatt, nem munkanap, 10 nap. Most egyszerre feladott rendelésekből a felét még el se küldték a kínai postáról, ugyanakkor valamelyik már a vámon van, másik része meg valahol fél úton China meg Mo. közt Érdekes dolgok ezek.
Láttam egy vidit nemrég kínai rakodóról ahogy dobálta a csomagokat a repülő szállítószalagjára, illetve többnyire mellé..jajjj_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Lehet megszaporodtak a lehúzók. Ne vedd magadra, egyáltalán nem neked szól. Vannak olyanok akiknek ez a hobbija és lehet már kevesebb a tolerancia bay részéről. Magam részéről csak akkor nyitottam case-t ha valami nem jött meg. Ha defektes volt valami vagy törött akkor bay nélkül eladóval rendeztem. Ez utóbbit ajánlom másoknak is, sokszor célravezetőbb tud lenni. Kopp-kopp, idén még nem kellett case-t nyitni.
-
Chaser
legenda
Tudsz újra regelni új maillel. Sztem új PP acc is kelleni fog, de ezt lehet rosszul gondolom. Azt se tudom ha megszüntetsz egy acc-ot PPn-él ugyanahhoz a kártyához/számlához lehet-e újat csinálni. Ha kipróbálod legfeljebb kiderül.
-
Chaser
legenda
Fel van tüntetve gondolom, hogy vissza posta a veő terhe-e vagy az eladóé. Általában a vevőé. Innentől kezdve amit csinálhatsz. Nem mész ebayhez meg sehova. Szólsz az eladónak, ez meg az a tényállás. Tőlünk Kínába a posta drága - azért egy wifi kártya véletlen se 8k, nem tudom miről beszélsz 1.5-2k lehet max elsőbbségivel tétivevényesen -, ezért ha lenne olyan kedves, hogy küld egy cseredarabot, vagy legalább részleges visszatérítést ad azt megköszönnéd. Én hozzászoktam tenni azt is, hogy nem adok negatívat, sőt megelőlegezem a pozitívat, eddig bevált. Eddig egy humbukolt, hogy küld majd cseredarabot, azóta is küldi. Lehet elfelejtette ahogy én is, most jutott eszembe
-
Chaser
legenda
válasz demyen #32412 üzenetére
DHL-nél alapól vámolnak, ezt bebuktad. Azt vehetnek alapul gyakorlatilag amit akarnak. DHL-nél valszeg saját vám van, nem tudom hogy működik. Ha hivatalos vámos nézi meg akkor nyilván bekérik a PP számlát, vagy kitalálnak maguktól egy árat, utóbbival rosszabbul jársz. 27% tréfára számíthatsz, nem csak a teló számít bele, hanem pk is. Vám nem tudom lesz-e, az 3-4/, számtech cuccokra nincs, telót nem tudom hova sorolják
szerk: valszeg átvételkor kell fizetned a kiszabott díjat
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz vegyszer #32409 üzenetére
Köszi az infot. Azzal nincs gond, hogy közvetlen PP-re utaljak. Levelezés megvan, pay invoiceban ha nincs feltüntetve amit venni akarok akkor meg úgyse fizetek. Más eladókkal ez működik és szoktak is engedni bayen kívül. Ezért volt gyanús ez a 3Ł, ennyi erővel maradok baynél, aztán vonjanak le tőle 10-15Ł-ot, egészségére.
-
Chaser
legenda
Nem tudja valaki az ebay mennyi jutalékot von le? Gyanítom nem keveset. Vennék valamit, 113Ł-ra tartja az eladó postával UK-ból, ajánlottam érte 100-at. Erre azt mondja, ha közvetlen ebay nélkül PP-re befizetem a pénzt akkor 110Ł az ár. Nekem valahogy sántít, fizetnék PP-re, de gyanítom ő 3Ł-nál egy csöppet többet spórolna így.
-
Chaser
legenda
No két dispute elmarad. Nem tudom ma munkanap van-e, mondom megvárom hátha beesik két megrendelt tabi, ha nem akkor du. PP. Előbb jöt email tőlük refund-dal. Nem bayes volt, bár ott is árulja a csoka csak drágábban. Webshopból rendeltem, buyincoins.com. 3 gépből egy megjött 12-én, kettőről semmi hír. Múlt héten írtam nekik ugyan mondjanak már valamit. Persze válasz azóta is jön. a dologban az a legszebb, hogy lefényképezték a csomagokat. Mindegyik rendelésnél ott vannak a képek. Ha már így kérés nélkül refundoltak 50k-t, gyanítom kamu volt Használták másfél hónapig a pénzemet a kis kötsögök
-
Chaser
legenda
Ilyen értéket senki nem fog neked tracking nélkül küldeni Eleve nehéz és törékeny. Egy tabit még be tudnak jól hungarocellezni, de egy ilyen már kényesebb. Ha sima postát ír onnantól biztos kamu, senki se magának az ellensége. Az ár meg enyhén szólva érdekes. Én is láttam új N7-et 35k-ért
-
Chaser
legenda
válasz axioma #27184 üzenetére
espeedpost.com amit sédpostánál használj. 21-én rendelt cuccom:
From/To
Sweden
/ HUNGARY
X Y / igen, címzett neve is szerepel benne / Process Date: 2012-12-21
Weight: 0.572 KG
Label: isTY956
Service: Registered Air Mail Sweden Posted through Sweden PostDetailed Tracking History
Date and time Status
2012-12-21 13:55:19 Electronic Information added by sender
2012-12-21 17:40:09 Arrived at Espeed Post
2012-12-22 16:36:06 Posted through Sweden Post
2012-12-27 10:07 AM The item has been dispatched from Sweden Post, Direct Link's international terminal for onward transport abroad Sweden Post, Direct Link, SingaporeEgy már megérkezett csomagom trackingje:
Sweden
/ HUNGARYXY
Process Date: 2012-12-03
Weight: 0.627 KG
Label: ss1276
Service: Registered Air Mail Sweden2012-12-03 10:45:17 Electronic Information added by sender
2012-12-03 14:51:12 Arrived at Espeed Post
2012-12-04 16:02:01 Posted through Sweden Post
2012-12-07 10:06 AM The item has been dispatched from Sweden Post, Direct Link's international terminal for onward transport abroad Sweden Post, Direct Link, Singapore
2012-12-09 1:03 AM Arrival at inward office of exchange Budapest 1005
2012-12-10 6:13 AM Arrival at delivery office Budapest 1005
2012-12-10 11:41 AM Final delivery to recipient Budapest 1005
2012-12-07 00:25 Item sent abroad
2012-12-07 09:06 Item sent abroad
2012-12-09 00:03 Arrived in the destination country
2012-12-10 10:41 Delivery registered Additional information : címzett Kecskemét Posta Feldolgozó Üzem
2012-12-10 10:41 Delivery registered Additional information : címzett Kecskemét Posta Feldolgozó ÜzemMagyar posta ennyit látott belőle:
2012.12.07
00:25
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2012.12.07
09:06
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2012.12.09
00:03
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2012.12.10
10:41 Kecskemét Posta Feldolgozó Üzem
Küldemény információ:
Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered
Kiegészítő információ:
címzett
2012.12.10
10:41 Kecskemét Posta Feldolgozó Üzem
Küldemény információ:
Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered
Kiegészítő információ:
címzett_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz bahni1990 #27178 üzenetére
Egyrészt trackinges, másrészt nyomon követhető rendesen. Nem tudom pontosan mennyivel drágább, egyik tag csak úgy küldi a cuccokat. Ha 15. napon ér ide rendeléstől a csomag akkor már késeinek számít Volt hogy az eladó szólt rám, hogy mehetek a csomagért a postára trackinggel, házhoz nem hozták ki de már felvették. És valóban úgy volt.
radi8tor1: Bocsi, én "szerződésben" az eladóval vagyok, nem a postával. Ha tracking nélkül küld valamit az eladó nincs is miről beszélni, mert nem tudja igazolni. Volt ilyen, pénzem visszakaptam. Pontlesz@rom, hogy 10k értékű csomagot volt annyi esze hogy bármiféle tracking nélkül küldjön. Ha trackinggel küldi és eltűnik akkor jön elő az új szerződés, mert ő a postával is "szerződésben" van. Nekem aztán mi közöm van hozzá kinek tetszett meg a csomag? Semmi. Fizettem, várom. Nyilván tracking alapján számon kérheti a postát hol van a csomag. Posta meg majd az alkalmazottat. De valszeg ilyen china post fosadéknál nem, az ő baja. Én Kínába küldtem kb két hónapja csomagot, igaz trackinggel de semmi érdemit nem tudnak róla mondani postán. Az meg az én bajom, nem a címzetté. De a posta baja is lesz, csak menjek haza
Ma pl hívott egy srác, aki napokban szólt hogy 17-én küldött csomagja nem ért célba. Mondtam első körben nézze meg a postát, mert jó szokásuk hogy sokszor értesítőt se hagynak. Megnézte, vmelyik nap visszaküldték nekem címzett ismeretlen címszóval. Mondtam neki no para, majd rendezem a postát. Kifizette amit kért, többi az én dolgom. aki nem így gondolkozik az már régen rossz.szerk: Case-nek meg pont az az értelme, ha épp vámon van a cucc pár hetet akkor megnyitom és közlöm benne, hogy várok jelenleg, mert elő szokott fordulni késés. De mivel 45 napom van az ebayhez fordulni kénytelen vagyok case-t nyitni. Mivel holnap többek között két 220$ értékű tabltem is átlép 40+ napba így megint case-t kell nyitnom. Sokra megyek a lekövethetetlen trackinggel, amiben annyi van hogy elküldték a csomagot x napon és pont.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz radi8tor #27176 üzenetére
Az eladó kötelessége/felelőssége, hogy célba is érjen a csomag. Ha valahol eltűnt útközben boxolja le a postával. Az meg hogy sokan bemutatnak egy fake trackinget az a legszebb Volt itt olyan is, akinél PP az eladó mellett döntött, annak ellenére hogy más városba szóló trackinget mutatott be mint a címzetté volt. Most én is pár case előtt állok megint. Persze jönnek kétségbe esve, hogy ne adjak negatívot v semlegest meg case se legyen. csak azt tudnám, mi a pék ama bizonyos szervéért nem tudnak egy kicsivel drágább svéd postával postázni, mint az a nyamvadék china post Nem mondanám magam türelmetlennek, de érdekes mód más kisebb értékű cuccokat is tud úgy postázni magától és azokkal sosincs gond. Xaros china postnál tracking se ér semmit kb. Szerencsés esetben itt van két héten belül, más esetben meg 2 hónap alatt. És hiába ajánlom fel fizetek többet svéd postáért az nem jó nekik.
-
Chaser
legenda
válasz zs2994 #27113 üzenetére
Ha normál csomag volt akkor biztos hogy nem. Sztem érdekesen néznének a postán Akkor küldik vissza free, ha a címzett nem vette át. Onnantól kezdve hogy te átvetted, a kézbesítés megvolt. ennyi erővel rakhatnál mást a csomagba, aztán visszaragasztanád és így működne az ingyen posta, ami ugye irreális elvárás. A posta azt nem tartja számon, hogy nézett ki a csomag. Amit mondasz royalmailes dolgot olyat el tudok képzelni, de akkor az valahol fel van tüntetve.
-
Chaser
legenda
válasz sellerbuyer #27111 üzenetére
Ez csak nagyban éri meg Egyébként nem ismerem a környező országok ilyen jellegű politikáját, elképzelhető van olyan is, ahol járulék mentes EU-n kívüli rendelés , de passzolom, még nem néztem utána.
-
Chaser
legenda
válasz Fecogame #27109 üzenetére
Tök mind1 mit ír rá, az számít honnan jön. Lehetsz te akár német is Kínában, németként fel is adhatsz csomagot no-i lakcímmel, de ha kínai postahivatalból teszed mindezt, attól a feladási hely ugyanúgy Kína marad. És az számít, nem az hogy kitől vásárolsz. A kínai pecsétből meg nem lesz német
-
Chaser
legenda
válasz randras #27107 üzenetére
10 másodperce esett le, mondom beírom, rájöttem mi a DEÁK-igazolvány Majd ők fognak nekem adni sztem...FBI, CIA, NASA minden lesz ha nem.
szerk: elsőre azt hittem arra gondolsz megprütykölni vmelyiket...broááááá na jó, soron dolgozók közül páran jöhetnének sorsjegy nélkül persze
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Belföldön se működik többnyire a tracking Ez a legjobb. A másik, már csak elviek miatt se hagyom annyiban a dolgot, mert a pénzemért gyakorlatilag szolgáltatás 0. Hát, le fogom előre lőni a poént, nem kérek majd sorsjegyet
randras: Ki se látszok a melóból, lehet ezért nem fogom fel mire célozgatsz megosztanád velem, hogy én is értsem
-
Chaser
legenda
Ezt úgy nem közölte velem a kedves postáskisasszony, most is csak azt kérdezte sorsjegyet kérek-e... Ugyanakkor érdekes, ha én kapok kinnről valami normál ajánlottat se dobják be, ha befér akkor sem. És látszik célországként Hungary, nem egy nagy büdös semmi.
randras: Fejtsd már ki bővebben Akár privátban is. Az biztos, hogy kiverem a balhét. Ennyi erővel nem kellett volna ajánlott se, csak feleslegesen dobtam ki a pénzt. Nem hiszem hogy a tag kamuzna, sok bizniszünk volt, 99.5-ös, kb 9k értékű téves rendelést postáztam neki vissza. Vagy vkinek, vmelyik országban akinek valaki odaadta
-
Chaser
legenda
Nyomon követés ennyi:
Célországba elküldve
Átvették
Ki, mikor, melyik országban, melyik városban? - Nem tudjuk. Na most ezért kár volt 3k-t kipengetnem, dobhattam volna egyenest a kukába is, az ingyen van. Azt se mondják meg 3k-ért melyik ország/város/postahivatal? Az egy dolog, hogy sokszor itthon nem él a trackingjük belföldön, de kifizetek 3000-et és cserébe annyit kapok csak: nem tudjuk, az már egy egészen más dolog._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Az ajánlott akkor mire szolgál, ha nem dokumentálásra? Mert eddigiek alapján kb semmi előnyét nem vettem észre.
Melyik országba érkezett meg?
- Nem tudjuk.
-Melyik városba, hivatalba?
-Nem tudjuk.
Ki vette át?
-Nem tudjuk.Na most ennyi erővel kár volt címzettet ráírnom a dobozra....
-
Chaser
legenda
Kérdezem másképp. Aki küldött ajánlott levelet más országba, szerepelt-e a célország neve és a kézbesítési város/postahivatal?
-
Chaser
legenda
válasz Enszuke #27090 üzenetére
Azon túl vagyok. elvileg jövő 7en jön. De annyi lesz rajta hogy: x napon célország - feltüntetve nincs h melyik a cél ország - y napon meg átvették. Ez gyönyörű annak tudatában hogy 3k-t fizettem. De aludtam rá egyet és nem fogom annyiban hagyni. ennyi erővel feladhattam volna sima levélként is, ha még azt se takarja az ajánlott, hogy legalább a város és posta nevét közölni tudják.
-
Chaser
legenda
Küldtem Kínába egy csomagot, ami a címzett szerint nem érkezett meg. 1ébként hiszek neki, sok bizniszünk volt gond nélkül. Magyar posta nyomkövetőjén csak annyi látszik hogy x napon célországba megérkezett, y lapon átvették. Ajánlott levélként volt küldve elsőbbségivel. Nos a posta mossa kezeit, mert sztük megérkezett. A címzett azt mondja, ő nem kapott semmit. A posta viszont nem tud semmit mondani a csomagról, azon kívül, hogy elvileg megérkezett Kínába - ezt semmilyen tracking oldal nem erősíti meg, csak célországot említ - és hogy átvették. De hogy ki és melyik országban/városban arról nem tudnak nyilatkozni. Most bennem az merült fel, gyakorlatilag mért is fizettem a postának? Nem lenne kutya kötelességük legalább azt tudni melyik országba és városba került a csomagom? Érdekes, ha én Kínából kapok trackinges cuccot, Mo mindenféleképp rajta van, de ált-ban végállomásnak a helyi posta neve is.
-
Chaser
legenda
válasz Winner_hun #26962 üzenetére
RA623665889CN
RA623643129CNEzekről tudnál valamit mondani? Célországba elküldve státuszon kívül nem látok mást. 3 csomagból 1 megjött, ott látszik is az útja. Kb 3 napon belül adták fel őket, remélem a másik kettő nem késett le egy konténert /repülőt/akármit
-
Chaser
legenda
Mármint mit linekljek?
http://www.espeedpost.com/tracking.html
Itt szoktam nézni a svéd postát. Gondolom azért hívják svédnek mert a svédeken keresztül jön. De itt minden meg van adva és mindig elérhető, sajnos az én trakjaimmel nem sokra megy._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Köszönöm. Ez melyik oldal? Svéd postás cuccoknál még az is ott van mi van a csomagban meg minden. De ez vagy HK post vagy szingapur, fogalmam nincs. Magyar postánál annyit láttam hogy nov 25-én célországba elküldve és csókolom.
-
Chaser
legenda
válasz Real_Necro #26923 üzenetére
De mit akarsz beállítani? ha úgy állította be, hogy fizethetsz később is akkor fizethetsz. Ha nem úgy állította be akkor nem. Közvetlen emailt meg nem is feltétlen fogsz kapni, ha a levelezés meg le van tiltva sokra mész az egésszel.
szerk:
RA623665889CN
RA623643129CNErről a két trackingről mondjon már valaki valamit mert fontos lenne , karácsonyi ajándéknak szántam a tartalmat. Nem egészen értem, ha egy időben feladták őket ezek hol járnak. Ideális esetben csak a posta ül rajtuk, de nem volt időm ma bemenni utána járni.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Real_Necro #26918 üzenetére
igy, a te pénzed, azt csinálsz amit akarsz. De akkor mért itt kérdezősködsz? Hajrá.
Részemről nem vásárolok semmit sehol ahol nincs megadva a postaktsg. Elállhatsz a vételtől persze, ha az eladó is akarja. Ha nem, kapsz egy szép negatívat.
Nincs ezen semmilyen görcsös felfogás. Én előre szeretek tudni minden költséget, nem utólag verni a fejem a falba._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Real_Necro #26916 üzenetére
Az sok jót nem jelent. Semmiképp ne üsd le addig amíg nem tisztázott a pk, annyit ver rád amennyit akar.
-
Chaser
legenda
válasz Real_Necro #26914 üzenetére
Nyilván nem ütöd le, hanem először írsz neki mit szeretnél.
-
Chaser
legenda
Valaki megnézné nekem ezt a két trackinget? Biztos láma vagyok, de nem találok semmi érdemit.
RA623665889CN
RA623643129CN
3 csomagot vettem errőla helyről, 1 megérkezett, de a másik kettő nem akar jönni._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
B1211190129001298
Ezt megnézné valaki? Tablet, erre kíváncsi vagyok. HK post oldallal nem boldogulok, többi nem mond róla semmit._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz matykooo #26407 üzenetére
Én kíváncsiságból tegnap megnéztem kettőt ami már megjött. Egyikre nem adott infot semmilyen oldal, másikra a 17valami oldal írta h Mo-n van. Ezek után még kevesebb értelmét látom azt lesni mit mutatnak az oldalak Ha megérkezik megérkezik, ha nem akkor úgyis reklamáció.
-
Chaser
legenda
válasz matykooo #26398 üzenetére
Kb én is így vagyok, még 1-2 tétel lesz "gyorspostás" cimborámtól
Erre a trackingra csak én sz@rok nagy ívből? Nem szoktam nézegetni sose. Egyedül tabletrendelést akartam követni de azzal se mentem sokra egyik trackinges oldallal se, szóval meglepi lesz mikor érkezik. Ha meg 45 napig nem jön úgyis reklamáció lesz a vége._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Köszönöm, átfutási idővel eddig nem sok gondom volt 1-2 kivételtől eltekintve. De januárt akkor kihagyom biztos ami biztos
-
Chaser
legenda
Inkább azt mondjátok már meg, mikor várható Kínában megint valami nagyobb leállás? Új év környéke ilyen lesz?
-
Chaser
legenda
Fizetésre vár elméletileg. 1x volt olyanom hogy leütöttem, és egyből ki kellett volna fizetni, de az árfolyam miatt várni akartam. És leütés ellenére nem került be a listára, ami egyből fel is tűnt és leütöttem még1x, akkor se került be. Pedig a csávó azt írta fizetés 3 napon belül
-
Chaser
legenda
válasz rocket #26212 üzenetére
Annyi ember nem dolgozik a postán, mint ahány kínai árul 1$ vackokat ingyen postával Szóval feltűnő lenne az ha így lenne. Valszeg van szerződésük, de attól borítékon lehet több száz ft-os bélyeg is. Megnézem majd a mai csomagot kíváncsiságból.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz albinolynx #26190 üzenetére
Ha több csomagot adsz fel olcsóbb, de csak startnál meg start+-nál ha jól rémlik. ez azon nem segít, hogy én 98%-ban ajánlott levélként postázok és hiába hagyok ott évente akár fél millát, semmivel nem tehetem meg olcsóbban mint aki egész évben csak egy db levelet ad fel. Szánalmas.
matykooo: Biztosan így van, különben nem tudna 99 centért elpostázni egy mini BT adaptert. eleve meg kell vennie, legyen 50 cent v kevesebb, de még ott abay jutalék és haszna is legyen rajta. Amúgy nem is gondoltam hogy meg fok érkezni, feladja-e egyáltalán, de feladta Ha nem jött volna meg akkor lesz@rom, ilyenért nem indítok refundot.
-
Chaser
legenda
válasz steadywarp #26184 üzenetére
Ahogy 99 centeset Sztem ott van valami szerződésük a postával, minimálisat fizethetnek. Itt Mo-n qrva mind1 mennyit postázok, mindig csak azt kérdik a végén sorsjegyet kérek-e
-
Chaser
legenda
válasz randras #26172 üzenetére
Én már éltem ilyennel és bejött. Mondjuk nem is tagadta az eladó, hogy nem tesztelik a cuccokat. Mondtam neki ha a defektesek árát visszaküldi legközelebb is tőle rendelek, ha nem küldi vissza akkor mástól, ozitívat ígyis-úgyis megkapja.
-
Chaser
legenda
Nem kell fenyegetőzni. Megírod neki a hibajelenséget. Ha benne van a hirdetésben hogy vissza postát a vevő állja akkor benne van. Viszont megkérheted, mivel innen nagyon drága hozzájuk a posta küldjön egy másikat. Nem fogsz neki negatívot adni, megelőlegezed a pozitívat. Remélve hogy a közeljövőben fogtok még más alkalmakkor is találkozni. talán ez hatásosabb, mint egy fenyegetőzés. aminek alapja sincs, ha visszavenné de ahhoz el kell küldened, amit te a pk miatt nem akarsz.
-
Chaser
legenda
válasz Fecogame #26151 üzenetére
Pár napja. De e nem bayes és tablet, szeretném tudni hol is jár Egyik oldal adott róla infot, többi semmit.
TaaT: Numbert megadom, utána még kér dolgokat aqmit nem tudok Néztem ezt is de nem jutottam vele semmmire.
-
Chaser
legenda
Hongkong post-hoz melyik oldalt ajánljátok trackingre? Néztem a #1-et, de nem igazán működtek nálam, talán csak az egyik.
-
Chaser
legenda
Lusták az emberek - 1-2 megfejeli butasággal is - hát ez van Amin én szoktam lesni..adott cucc fenn van nálam fix áron olcsóbban mint bárkinél, más rendelésre hozza drágábban a szokásos 4-6 hét de " lehet akár 40 munkanap " jeligével, viszont ingyen posta a sok szerencsétlen meg benyalja a maszlagot...na most őszintén. Meg is érdemlik.
Sokáig én is lusta voltam, egy szép története van mért is kezdtem ebayezni Azóta viszont nagyon bevált, angolom is fejlődött, szóval jó döntés volt._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Jó tudni / mondjuk pont lesz@rom, úgy szokták becsomagolni a cuccokat én is alig tudom kibontani, nem fognak azzal vesződni hogy vissza is csomagolják - mindenki ráírja hogy ajándék, US eladók kötsögölnek ezzel, velük alkudni se lehet
De nem azért nem nézik meg a vámosok, mert ajándék van ráíra. Puszta matek. Gondolj bele hány csomag jöhet be naponta és hány vámos van. Egy ilyen csomagot kibontani min. 3 ember - egy aki bont, 2 a tanú - Aztán vissza kell csomagolni. Végén kiderülhet, hogy hoppá, ebben pár db zokni volt. A nagy dobozoknál sokkal több az esélye hogy olyan van benne ami után pénzt is látnak._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
China meg HK sztem egy kutya.
Sing post már gyorsabb.
DHL még gyorsabb
Eddig leggyorsabb meg a sweeden post volt, 9 nap. /ebben az volt a legszebb hogy ingyen kaptam ráadásul /
Nagyon kis cuccoknál meg vannak különböző gyors posták, de olyanokat nem nagyon rendeltem, pl airmail átlag 2 hét alatt érkezett meg.
USPS first class elvileg pár munkanapon belül itt van az eladók szerint. Leginkább US eladóknál láttam, de velük nehéz egyezségre jutni, így saját tapasztalatom nincs.
/illetve 1x többen rendeltünk cuccot, az tényleg itt volt pár nap alatt, igaz kb 150-200k körüli összeg volt a vásárlás/szerk: W1 "Royal Mail Airmail (Small Packets)" sztem ott van, kínaiaknál nem igen láttam ilyet. Meg a kivételek közti felsorolás is arra enged következtetni hogy nem kínai az eladó
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Ez már 2000-ben is így volt Ha LNK cuccot bedobtak a ládába nagyon egyszerű. Bemész és megkérded hol van a levél, mert még nem kaptad meg...mivel a postásnak alá kellett íratnia, vagy nem íratta alá, vagy oda körmölt valamit ami közokirat hamisítás. Szépen felveszi az eladó a kártérítésként járó feladási díj 14xesét és megfelezitek. aztán majd megtanulja a kézbesítő, hogy nem sz@rakodik.
Az én postásom szerencsére figyel a dolgokra, leveles is meg a csomagos is._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Mikor lesz a kínaiaknál a pár héttel ezelőtti leálláshoz hasonló nagyobb szünet?
Svéd postával 9 nap alatt itt volt a csomagom_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Fecogame #25902 üzenetére
Nem evidens Nálam is többen meglépték.
Ami qrva vicces, mikor 100%-ra tudtam a tabletnál hogy fel se adta a kis kötsög - nem adott trackinget -, mintha fogát húzták volna mikor visszakértem a pénzt. Még el kezdte ecsetelni hogy ők mennyire becsületesek
Melyik banknál vagy? Nálam k&h tegnap 232.8-ért váltott. Elvileg 7végén nem változik, péntek esti záró marad hétfő reggelig. Vissza kéne ugrani forexezni is, akkor nagyjából képben lennék mi várható az árfolyamban_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz kukoricalee #25894 üzenetére
Ha egy hirdetésben volt a 3 termék pl 3 eur + 1eur/item akkor hiába kér többet, bayhez fordulhatsz. Ha 3 különböző hirdetés volt és mindegyiket megnyerted, akkor kérheti a 3x5 eur-t.
-
Chaser
legenda
válasz randras #25892 üzenetére
Jaja, ezt én is így csinálom. És sajnos volt már eset, hogy engem igazolt ez a hozzáállás. Most nemrég megjött egy csomag ami már 2 hónapja nem akart megjönni és refundot kértem. Azt most ki fogom fizetni. De van olyan is ami 3 hónapja nem jön, aug 28-án rendeltem, az már nyilván nem is fog. Ha nem indítok open caset és az eladó nem küld újat v nem ad vissza pénzt az bukó. Tudom senkinek nem élmény amikor ilyet indítanak ellene. Részemről a 43. napon szólok nekik, hogy ne haragudjanak, de:
1. Elhiszem én hogy becsületesek és elküldték a csomagot.
2. Ők meg értsék meg, hogy nekem 45 napom van az ebayhez fordulni gond esetén. És azt most meg fogom tenni. Ezt követően várok még két hetet, ha közben megérkezik a csomag lezárom az indítványt. Ha mégse érkezne meg addig:
3. Újrapostázást nem fogadok el, ennyi időt már nem tudok várni, megvettem mástól. Teljes visszafizetést kérek. Ha megérkezik természetesen kifizetem újra.
4. Amennyiben nem érkezik meg, nem tudok vele mit csinálni, elveszett. Legközelebb ha postáz legyen szíves nyomonkövethető küldeményként feladni.
Érdekes mód trackinges cuccom még nem kóválygott el._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz mackosajt #25889 üzenetére
Igazából ez is olyan, hogy kaptam tippeket 1-2 konkrét TP alkatrészre a TP topikban. Tuti is volt, amíg nem kerestem másik eladókat. Akkor mindjárt kiderültek nem tutik, meg az idők változnak. Persze megértem amit mondasz. De ezt te magad is elindíthatod. Ha modkerben engedik akkor az adott eladót mindig be kell linkelni, ők majd moddolják a #1-et. Vagy csinál valaki egy weboldalt és szerkeszti folyamatosan. Én már úgy vagyok vele, bármit is akarok venni, legyen az 1xi tétel is akár a közelgő karácsony alkalmából, inkább megkeresem magam kitől vegyek. Aztán ha nem jön össze max magamat okolhatom, mást nem
-
Chaser
legenda
válasz mackosajt #25886 üzenetére
Nem félek senkitől de nem vagyok a magam ellensége Bármilyen közérdekű infot adok itt mint bárki. De hogy kitől érdemes vásárolni azt mindenki döntse el maga. Személyes tapasztalat, tablet vásárlás. Nem bay, webshop. Ajánlotta mindenki, én is ajánlottam mindenkinek. Aztán rendeltem onnan, persze hogy egyből beszoptam Pénzemet sikerült visszavenni, angolom is fejlődött, ennyit a "tuti" tippekről.
Aki a 99.x % ellenére belefut gebaszba, az kipróbálja milyen az open case, azt is el kell kezdeni előbb v utóbb sajnos. Én csak nemrég kezdtem, kezdő tippeket itt megadták, de eladókat senkitől nem kaptam. Azt meg egy szóval se mondtam, hogy te ne indíts el kezdeményezést ilyen téren. De megmondom az eredményt mi fog kijönni. Csupa olyan eladó aki úgy 97%-tól felfele van több ezer v 10k értékeléssel. 99.9%-osnál is becsúszhat hiba, meg ott a posta tényező is. Ha venni akarok valamit megnézem a legjobb ajánlatokat, azután az értékelés %-át, a számukat és a fennmaradó 1-2 eladóval felveszem a kapcsolatot. Aztán amelyik jobb kommunikációban attól vásárolok. Igazából nagy bajom még nem volt._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz mackosajt #25883 üzenetére
Amiből mindenki kiindulhat, olyantól vegyen akinek 99.x % az értékelése és van több ezer eladása. Nyilván nem olyantól kell megvenni a nexus7-et aki 150$-ért árulja és van 50 értékelése. Nem olyan bonyolult ez.
Nagyon jó értékelési rendszer van ott, gyanítom a ph pirosazás nyomába se ér. Legfőképp azért, mert ott kötelező az értékelés, itt meg nem. Ha minden adás-vételre kaptam volna értékelést nekem is 4 számjegyű lenne, nem 3
Az meg evidens, ha én árulok dolgokat nem fogom kiadni a forrást senki két szép szeméért..még egy szőke bögyösnek se Ez nem a szomszéd tehene, sztem savanyú a szőlő jobban illik ide_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz mackosajt #25881 üzenetére
Én minden eladót jegyzek, az "üzleti titok" mappámban vannak
Nem kis pénz, idő míg vkivel el lehet jutni arra a szintre hogy ilyeneket lépjen, vagy akár bayen kívüli megegyezéssel lehessen tőle biztonsággal vásárolni. Ezt az ösvényt sztem tapossa ki magának mindenki, nekem se más taposta._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Ezt többen mondták, csak nem tudom mi a jogszabály. Mondjuk postánál is többen mondták, hogy megvámolták a cuccot de csak a pk nélküli árat vették figyelembe. Viszont erre tudom mi a jogszabály Ott biztos mázli effekt volt.
-
Chaser
legenda
válasz amargo #25872 üzenetére
Ezek még simán megjöhetnek, a filléres vackokat a legolcsóbb postával küldik. Volt csomagom ami 50+ nap után érkezett meg, olyan is volt ami elveszett. / Itt jön be az, hogy mért akarja magát copatni az ebay seller, ha 10k+ értéket is elküld tracking nélkül, de konkrétan az ő baja, nem az enyém / . Jelezni kell az ebaynek és indítani egy open case-t. Ha megérkezik akkor lezárod, ha nem akkor kéred vissza a pénzt. eladónak azt mondod ennyit már nem tudsz várni, megvetted itthon drágábban ha nagyon erőltetné az újraküldést. persze ha filléres nem feltétlen érdemes refundot kérni. Gondolom jegyzik azt is ki hányszor élt a lehetőséggel.
Akikkel összespannoltam, GLS-sel meg sweeden post-tal küldik a cuccot, ezek két héten belül itt vannak. Legutolsó csomagom rendeléstől számított 13. napon itt volt___________________________________________
Vennék egy 100k+ értékű számtech cuccot - alkatrészeket - EU-n kívülről. Nagy méretű is, tehát vámon biztos megfogják. Tréfa lesz 27% az biztos, vám viszont úgy tudom számtech cuccra nincs. Esetemben ez a 4% is jelentős lenne. Vagy ez is értékhatárhoz kötött? Postaktsg is a vám alapja lesz, vagy csak az áru értéke?
-
Chaser
legenda
válasz randras #23081 üzenetére
Az ok, de bayről akkor elvileg nem lesz gond.
Nekem is volt pár bizniszem ami eltűnt a listáról nem is találom sehol, egy nem érkezett meg belőle, tegnap akartam írni az eladónak jó lenne ha vissza jönne a pénz, még jó hogy elmentettem a nevét, remélem nem adott a bay automatikusan pozitívat neki a nevemben_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz TESCO-Zsömle #23078 üzenetére
Jójó, ez ok. Ki minősül boltnak? Ahogy én elnéztem kb minden nagyobb eladónak van boltja, ugyanakkor bayről magánszemélyként tevékenykedik.
-
Chaser
legenda
Mennyibe kerül kb Kínába egy kis tömegű és méretű cucc visszaküldése? Mindenképp olyan megoldás érdekel ami trackinges.
szerk: Látom mennyire szidjátok a kínaiakat. Nekem már volt olyan, hogy "bemondásra" visszaadtak pénzt, se fényképet nem kértek se semmit. Mondtam innen drága hozzájuk a posta, azokat a cuccokat nekem nem éri meg visszaküldeni. X mennyiség hibás volt, mondta újraküldeni nem tudja, de visszafizeti az árát. Volt persze olyan is, aki "lefelejtette" feladni a csomagot, a " másnap postázok " szöveg ellenére és még csak meg sem keresett. Persze mikor írtam neki egyből azzal kezdte ne adjak negatívot és ne szóljak baynek. Szóval pont olyanok mint mi. Vannak tisztességesek és vannak sunyik...nem kell általánosítani.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz kerobi #21423 üzenetére
De az. Minden második eladó azt írja a csomagra Nem hülyék a vámosok se...ha jól tudom olyan mint ajándék hivatalosan megszűnt, valszeg épp ezért. Nem kell bankszámlakivonat, meg tudják ők is állapítani a forgalmi értéket, lehet te jársz rosszabbul.
Annyi joguk van kibontani kb mint neked levegőt venni, az meg elég alap dolog_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz kerobi #21363 üzenetére
Sztem oly mind1 hány részletben számlázzák, mert ha megfogják és úgy látják ez ér 40-50k-t akkor megy vámeljárás alá, és az általuk megállapított összeg után vámolnak majd. Rá lehet íratni azt is hogy ajándék, nem fogja őket meghatni ha ki akarják nyitni a csomagot. Talán a legcélszerűbb ha azt íratod rá hogy garanciából visszaküldött termék, az elvileg nem vámköteles ha jól tudom.
-
Chaser
legenda
válasz JoolsNOS #21359 üzenetére
Éppen mondhatja azt hogy megsérült vagy akár ellopták, de ha korrekt tag oda fogja adni. Én is coptam már be licittel hogy jóval kevesebbért ment el valami mintha felrakom fix árra, elkönyveltem szükséges rosszként
-
Chaser
legenda
válasz Casper36662 #21335 üzenetére
Nem kell, csak 45 euro fölött ha megfogják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- További aktív témák...
- GAMER PC : i5-7400 / 16GB / GTX1050Ti / 120GB / 1000GB
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest