Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dezsike
tag
Sziasztok!
Rendeltem ebayről egy terméket, nem nagy cucc, kb 600 Ft volt szállítással együtt. 2 hónap után se érkezett meg, tracking szerint még februárban elakadt egy tranzit országban. Megbeszéltem az eladóval, hogy küld egy másikat, de miután feladta, másnap bedobták a postaládába az eredetit. Ennek egy hete, a tracking azóta is azt írja, hogy elhagyta a tranzit országot február 12.-én. Ilyenkor mi a teendő? Vissza kell küldeni a másikat ha megjön, ki kell fizetni valahogy, vagy csöndben meg is tarthatom? -
Ciccuka
veterán
Úgy tűnik tavaly óta divattá vált az ebay-en:
aw-confirm@ebay.com
ebay bid cancellation noticeCicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Topikgazda
válasz .Farkas. #73291 üzenetére
Valójában úgy működik, hogy aktiválni kell az eladói opciót.
De ezt írtam már, Mindenkinek van aki el akar adni, de a hirdetésnél is meg tudod csinálni a szállítást. A leírás egyezik. Azután már lesz neked is üzleti szabályod.Ha egy hirdetést feladsz már az is aktiválás, ha megadod az eladói jutalék fizetés módját -PayPal a javasolt- az is aktiválási opció.
A hirdetés feladásnál én azt javaslom hogy a Advanced tool legyen használva, átkapcsolás rre a linkre kattintva a jobb felső sarokban: Switch to advanced tool A másik felület korlátozott, csak a fontosabb opciók vannak.
A leírásban ezt a képet látod:
A különbség a tied és e közt az, hogy itt a szállítási opció ez: Flat: same cost to all buyers és Services: Economy International Shipping lenne a jó, és nincs aktiválva a Global Shipping Program mert azt nem tudjuk biztosítani a vevőinknek.
Ha csak Európába akarod küldeni akkor ez:Másrészt nem ír hibaüzenetet ha a szállítási költséged, amit beírsz meghaladja az adott kategória maximumát, hanem nem lehet elmenteni a hirdetést.
Ez nálam a menü most:
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A (#73285) V/ válasza Jaks (#73284) üzenetére hsz-be a linkeket is betettem.
Ha levélküldemény akkor itt lehetne követni. (2 kg-ig így is lehet küldeni)
Ha csomag akkor meg itt.Egyenlőre egyik helyen sincs semmi.
Szóval lehet hogy nem jó, vagy nem küldte el.A követési első bejegyzés a feladás szokott lenni.
-
Topikgazda
A biztosítás lényegtelen a te szempontodból, ő kapna annyit ha elveszne. A Päckchen bis 2 kg az tényleg 9 €, de az sajnos nem könyvelt küldeménynek minősül, ezt a magyar posta ki sem viszi csak értesítőt visz.
Annyit láttam az ilyennél ami nekem eddig jött, hogy a német posta felvette, de szerintem annál tovább ők sem könyvelik.[ Szerkesztve ]
-
Jaks
csendes tag
-
Topikgazda
Azt írtad hogy nagyobb értékű. Egyszerűen nem hiszem el hogy sima postai küldeményként adta fel, mert ez legfeljebb egy küldemény azonosító.
Mennyi volt a szállítási költség része?
Ha levélküldemény akkor itt lehetne követni. (2 kg-ig így is lehet küldeni)
Ha csomag akkor meg itt.
Egyenlőre egyik helyen sincs semmi.
Szóval lehet hogy nem jó, vagy nem küldte el.[ Szerkesztve ]
-
tbalint3
tag
Elnézést az erős szavakért, csak nagyon ideges voltam. Nyugodtan szerkeszd át, ha gondolod.
Az a baj, hogy a munkámhoz kéne és emiatt direkt kértem, hogy elsőbbségi + ajánlottként küldje. De csak azért sem. Egyébként néhány napja, már kértem képet a nyugtáról, de valahogy elegánsan kikerülte a választ. Valószínű azért mert akkor látnám, hogy nyerészkedett 2,5 Euróval. Remélem megérte neki. Hihetetlen..
-
Topikgazda
válasz tbalint3 #73281 üzenetére
Az nálam is előfordult, hogy 21 nap alatt ért ide Németországból és egy szintén határidős dologhoz kellett volna nekem is. Megjött, de már későn és nem az eladó volt a hibás.
Mivel náluk is adnak a postán nyugtát és online feladás esetén is van visszaigazolás, ha bizonytalan vagy abban hogy feladta, akkor kérd meg hogy küldje el a képét, azzal az indokkal, hogy akkor nálunk is utána tudnak nézni, mert szerinted elveszett. A korrekt eladó küldi is rögtön, nem beszél mellé.
Néhány szót azért átfogalmazva írhattál volna. -
tbalint3
tag
válasz tbalint3 #73268 üzenetére
Na most telt be nálam a pohár.
Kapott a [moderálva] német egy kis enyhe paypal case-t a nyakába. Ma sem jött meg a cucc, viszont megjött egy 12-én postázott angliai (tracking nélkül) és egy 10-én postázott csomag novoszibirszkből is!
Szerintem simán [moderálva]. Először elkéri a nyomkövetős postázási díjat, majd simán adja fel (ha egyáltalán feladta, ki tudja ezek után???).
Utána meg rejtélyesen nem jön semmi.
Németből az átlag tranzitidő 3-5 naptári nap, ez pedig most jár 12-nél.
Persze ha én vagyok eladó és már másnap nem küldöm rögtön a tracking-et + szkennelt feladóvevényt akkor már [moderálva] a vevők. Most nem leszek én se türelmes.[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Topikgazda
válasz Nand708 #73276 üzenetére
Az eBay Help szöveg nem minden esetre érvényes.
Az amire utalnak az ránk nem vonatkozik, ezért is biztosítja a PayPal ezt. Azon kívül az általános help információ felül íródik, ha az eladó nem ad meg visszaküldési lehetőséget.Egyébként ez olyan címke lenne, hogy az eladó kifizeti előre a USPS-nek díjat, ezt a címkét ráragasztja a vevő a csomagra és odaadja a lakása előtt elhaladó USPS postásnak, vagy beviszi ennek a postának a felvevőhelyére.
Ilyen Németországban nincs, a Német Posta csak a neki kifizetett csomagot veszi át. Nálunk szintén ez a helyzet.
Egyébként a Fogyasztóvédelmi Törvények is ezt írják, nincs benne olyan, hogy kötelezni kell ilyenre az eladókat, önként vállalhat visszaküldési költség kifizetést. A komolyabbak csinálják is.
Itt persze most nem alkalmazható a törvény, mert nem bolti kereskedelem kategóriáról van szó.Ajánlott alapból úgy 11000 Ft, csomagok esetén 50k-ról indul. Nem jellemező az elvesztés. De mérd le a súly a dobozát és kalkulálj, az Összefoglalói leírásban vannak futár cég lehetőségek is.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz pulutodurumo #73278 üzenetére
De ha ennyire nincs ember, akkor engedjék meg, hogy odamenjek és magam keressem ki.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
Van valami ismeret mi van itthoni királyi postánkkal?
Mert 2 hete minden parkol csak, semmi mozgás nincs.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Nand708
csendes tag
"Neked kell fizetni a postaköltséget." Szerintem is, de akkor ez mi lehet?
The seller is still responsible for return shipping costs, so contact them to arrange return shipping.Akkor ne aggódjak a nem ebay-es shipping label miatt?
A leírásod alapján ha a posta elhagyja a csomagot, és nincs értéknyílvánítás/biztosítás, akkor én szívom meg. Ergo érdemes lenne biztosítani, tekintve, hogy 900€ a gép értéke. (jól látom, hogy az értéknyílvánítás kb 8-9%??) Miért van az, hogy bárhol nézem az ebay-en a hasonló értékű dolgok shipping ktsg-ét, mindenhol 15-20€ számok vannak, amiből egyáltalán nem jön ki a biztosítás. Mindenki kockáztat?
-
Topikgazda
válasz Nand708 #73274 üzenetére
Neked kell fizetni a postaköltséget. De ezt neked a PayPal kifizeti 9300 Ft-ig..
Összefoglaló, 16. PayPal-tól termék visszaküldés esetén a postai költség visszatérítésének módjaA szállítási díjak kalkulációja és javaslat a küldésre az Összefoglaló, 8. Az eBay-en történő eladásról néhány gondolat részben innen kezdve: Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek. A szóba jöhető szállítók a Magyar Posta és a futárcégek.
A refund úgy működik ilyen esetben, hogy ha elfogadja az eladó, akkor neked 5 munkanapon belül nyomkövetős formában fel kell adni. Ez lehet ajánlott levél küldemény vagy MPL Europe standard csomag, a postai üzleti feltételek tartalmazzák a biztosítási összegeket, opciókat.
Ha ő kézhez veszi, kézbesítik neki akkor 6 munkanapon belül küldeni kell a pénzt.
Az Összefoglalóban az eBay szabályokhoz van kink Az eBay szabályai a vásárlói védelemről -
Nand708
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy problémás DSLR vázat, az eladó írásban és ebay-en keresztül is elfogadta a return-t.
Azóta kapott üzenetek:Seller has approved your return request. You should receive a return shipping label by Apr 20, 2018. Just print the label and send the item back to the seller.
utána:
Seller roggenbroedle8181 let us know that they can't buy a return shipping label for you to use for P SLR-Digitalkamera - The seller is still responsible for return shipping costs, so contact them to arrange return shipping.
az eladótól
please sebd the Kamera back.
and send me the shippingprice greetings.1, Ez így mennyire gázos? Amúgy nem is értem, mert a hirdetés alapján nekem kéne visszaküldés ktsg-t fizetnem: Käufer trägt die unmittelbaren Kosten der Rücksendung der Waren
2, Elvárhatom, hogy a visszaküldés előtt már a Paypal számlámon legyen a vételár? Vagy csak a tracking-et elküldve kell visszautalnia a pénzt?
3, MPL csomagküldés trackinggel OK?
4, Ha az MPL elhagyja a visszacsomagot, ki ktsg viselő? Ki szívja meg?
-
hobbyone
aktív tag
válasz hobbyone #72299 üzenetére
Múlt héten letelt a 30+30 nap és megkaptam a posta válaszát az üggyel kapcsolatban.
A vizsgálat eredménye: a spanyol posta szerint kézbesítési kísérlet nem is történt a hibás címzésből kifolyólag. Viszont a visszaküldés okát jelezniük kellett volna a burkolaton, amit nem tettek meg. A levél sérülését a spanyol posta már kezelte, így érkezett vissza hazánkba.
A kártérítés mértéke: a feladási díj teljes összegét kaptam vissza (én a feladási díj kétszeresét szerettem volna megkapni). A tájékoztató levél érkezése után pár napra hozta a postás a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
tbalint3
tag
válasz tbalint3 #73206 üzenetére
Na valami beindult, mert már megjött végre a február 23-án postázott kínai "csomagom" (hatalmas csomag volt, 1db hdmi kábel ).
Viszont a német csomagról semmi hír eddig sajnos, ez már 11.nap. Most már csak azért is beírom, ha megjött. A legutóbbi német levelem (szintén csak elsőbbségi, tracking nélkül) 4! nap alatt lett kézbesítve. (és nem munkanap, hanem naptári!). -
Topikgazda
Az üzenetek (Message) közt sincs olyan amire tudsz írni, válaszolni?
Illetve ha a német eBay-en lépsz be felhasználóként ott van és a Kontakt link az működne, vagy egy másik hirdetésénél az általános kérdés de a töröltre hivatkozol a szövegben.No ez az a szituáció amire azt írtam, hogy néha körülményes az eBay védelem.
Nem lehet elérni az eladót normálisan mert törölték a hirdetést[ Szerkesztve ]
-
Jaks
csendes tag
Akkor írjak még most neki?
A Customer Service oldalon a terméknél ezt írja a rendszer: "Contact the seller and we can try to help you work things out with the seller. Please note that because this item wasn't paid for with PayPal, it isn't covered by eBay Money Back Guarantee."
Itt ha a Contact the seller-re kattintok, akkor a német ebay-re irányít, ezen keresztül küldhetek üzenetet bejelölve, hogy a terméket vagy visszafizetést kérek. Itt írjak neki és ha igen, mit? -
levenduli
tag
Köszönöm szépen a segítséget.
Gondolom ezt a visszaküldőnek kell kitölteni.
Hi
You accepted a return for Vintage Casio
Your next step is to send a return shipping label to gwellito by Apr 20, 2018. If you've already purchased a label, upload the label for the buyer or add tracking details, so we can follow the package in case it gets lost.
If the buyer doesn't receive a label by Apr 20, 2018, they can ask us to step in and help.
Upload your own label
Upload your own label *
Select the shipping carrier:
Add the tracking number:
Confirm you already sent a label
Confirm you can't send a label[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz levenduli #73260 üzenetére
Amikor te Acceptre kattintasz onnan indul az 5 napja, ha nem adja fel igazoltan nem kap semmit.
Kanadai vevőnek sem lehet USPS címkét adni.
Egyébként úgy szokták ha fizeti az eladó a visszaküldés költségét, hogy a vevő elküldi a feladási bizonylatot, de azt is csak azután fizetik ki ha az eladó átvette, mert ha elveszne szállítás közben, mindig a feladónak ad a posta kártérítést.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz levenduli #73255 üzenetére
Nézd meg, hogy van e részedről válasz erre a témára a Resolution Centerben ennél a request-nél.
De beemeled a rendszer üzenetet is, azt olvasva válaszolnod kell.
To reply now, see the request details.
You should reply to the buyer and try to work things out by Apr 21, 2018.
Az Accept lenne mert nincs más.[ Szerkesztve ]
-
levenduli
tag
Ő ezt írta,
...... sent you a message about their request:
"Thank you. The watch will be mailed back today, in its initial state. Best regards."
To reply now, see the request details.
You should reply to the buyer and try to work things out by Apr 21, 2018. On that day, the buyer can ask us to step in and help.Akkor nekem semmi tennivalóm nincs nem kell bejelölnöm semmit?
-
Topikgazda
válasz levenduli #73253 üzenetére
Akkor ezt, neki 5 munkanapon belül nyomkövetősen postára kell adnia.
Különvélemény: Nem igazán értek egyet az eBay szövegével, mert csak USA eladó tud kifizetett posta címkét küldeni USA vevőnek, azt is akkor kell ha volt Return idő.
Tehát az hogy az eladó fele a postázás díjáért még az USA Fogyasztóvédelmei törvénye sem írja elő.
Nincs biztosíték arra ha elküldeném a pénzt mondjuk a PayPal fiókjára hogy fel is fogja adni és ennél a résznél az eBay eladó védelme nem működik, mert erre nincs. Lenyúl tőlem még 15-25 $-t.
Sok vevő teljesen félreérti ezt a szöveget.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz levenduli #73251 üzenetére
Ez egyben van vagy kettő:
1. Accept the return
2. Provide a return shipping label or postage to the buyer via email. You are responsible for the shipping cost. Wait to get the item back before you refund the buyer.vagy
1.Accept the return
Provide a return shipping label or postage to the buyer via email. You are responsible for the shipping cost. Wait to get the item back before you refund the buyer.[ Szerkesztve ]
-
levenduli
tag
Köszönöm, írtam neki hogy küldje vissza és utána kifizetem a terméket.
Select a reply
Accept the return
Provide a return shipping label or postage to the buyer via email. You are responsible for the shipping cost. Wait to get the item back before you refund the buyer.
Give a full refund
You fully refund the buyer to close this request. The buyer keeps the item.
Offer a partial refund
You have one chance to offer an amount. The buyer keeps the item.
Send the buyer a message
You can reply to the buyer.Melyiket válasszam ?
-
Topikgazda
válasz levenduli #73243 üzenetére
Persze refund, ha majd visszaküldi, de emlékeztetted arra hogy úgy vette meg, hogy nincs visszavétel és a posta költség emiatt az övé?
Ezt írd meg neki, mert az eBay is akkor rögtön látja hogy te jó szándékkal közelíted meg a dolgot.Neked 20-áig ezt javaslom választani ahol ez van:
Provide a return shipping label or postage to the buyer via email. You are responsible for the shipping cost. Wait to get the item back before you refund the buyer.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz AxBattler #73245 üzenetére
Az Összefoglalókban mindent le van írva.
A PayPal vásárlói védelem a vásárlás napjától 180 nap.
1.Kiterjed a meg nem érkezésre és ha hibás a termék arra az esetre.
2. Ha jogtalan volt a fizetés a kártyával arra is.
3. Ha vissza kell küldeni amit megvettünk, akkor évi 12 alkalommal alkalmanként 9300 Ft-ig visszaadják a postaköltséget.
4. Ha jogos a refund azonnal a fiókba, rövid időn belül a bankszámlán.eBay-en PP kihagyásával:
Nincs a 2. és 3. pont.
A 4. pont majd ha az eladó küldi a refund összegét, ez akár 2 hét is lehet.
Nem mindig tudod érvényesíteni a vásárlói védelmet.
Az idők e szerint:
Hogyan működik?
Az eBay vásárlói védelmet nyújt a regisztrált tagjainak (eBay Buyer Protection).
Abban az esetben, ha a rendelt küldemény nem érkezik meg, vagy nem azt kapod, amit rendeltél (nem olyan minőség, eltérés stb.), lehetőséged van egy Case-t (ügy, vita) indítani, itt tudsz kommunikálni az eladóval, a kártérítés vagy refund ügyében. Case-t a legkésőbbi becsült - Estimated Delivery dátumtól vagy a megérkezéstől számított 30 napon belül tudsz nyitni az eBay felületén keresztül ha nem egy országban vagy az eladóval, ha azonos az ország, akkor 7 nap.
Ha egy vásárlásnál nincs megadva Estimated delivery, akkor a vásárlás napjától 30 nappal kell számolni a várható szállítási időt és ha az letelt, attól a naptól 30 napig van vásárlói védelem.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ha nem használsz PayPal fiókot akkor csak az eBay vásárlói védelme áll rendelkezésre, ami lényegesen rövidebb és kevésbé rugalmas mint a PayPal vásárlói védelme.
Ennyit írt le, fogalmam sincs, ez mennyire hátrány?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
levenduli
tag
válasz levenduli #73242 üzenetére
Ezt a válasz kaptam.
That function is present in all Modules No. 593, which is exactly what powers this particular watch. Therefore, this watch (or parts) are not entirely authentic. Please confirm your acceptance to refund, otherwise I will have to escalate this issue. Thank you
There's something wrong with the item your buyer's received, so they'd like to return it.
Please take action by Apr 20.
Your PayPal funds from this purchase will be unavailable while this request is open. -
Jaks
csendes tag
Azt írja a rendszer, hogy nem vagyok jogosult az ebay money back-re (bár igazából a szabályzatban nem sikerült megtalálnom, hogy miért, elvileg a PayPal-on túl is érvényesnek kellene lennie).
"a bankba indítani a utalás visszaszedést." - Ezt hogyan lehetne? Illetve a B pontot se értem, a gyakorlatban hogyan lehetne végrehajtani? OTP-ről utaltam a német Commerzbank-ba. -
hobbyone
aktív tag
-
Topikgazda
Írj az eladónak és kérdezz rá hogy küldi-e, vagy menjél a rendőrségre feljelenteni őt és a bankba indítani a utalás visszaszedést.
Ha nem reagál akkor meg:
Azt amit írtak a levélben, A vagy B.
A
- If you already paid for the item, you may be protected by eBay. Open a request with the Resolution Center and choose, "I bought an item. I haven't received it yet." You can access the Resolution Center by visiting:
http://resolutioncenter.ebay.com
B
- If the transaction doesn't qualify for eBay’s protection, please immediately contact the payment service used to request a refund.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz levenduli #73232 üzenetére
Megfelel a leírás a valódi állapotnak?
Ha nem, akkor oké nem hamisítvány, de nem is eredeti állapotú.
De az hogy képen látszik, de a szövegben nem utalsz rá, azt nem fogadja el az eBay.
Akkor felajánlhatsz kompenzációt vagy részt refund-ot
Ha ragaszkodik hozzá hogy a teljes pénz kell neki, akkor megírod hogy annak ellenére hogy nem volt return, (mert ekkor nem te fizeted a postát) ha visszaküldi és ha rendben megkapod megy refund, a postaköltség az övé.
De valamit írja, van csak arra is opció, hogy egyezkedj.[ Szerkesztve ]
-
Jaks
csendes tag
Sziasztok!
Egy hete aukción sikerült elhoznom egy nagyobb értékű terméket, amit a német ebay-en hirdetett meg az illető, fizetési módoknál pedig csak készpénz és banki utalás volt megadva. Azt olvastam, hogy a németeknél ez elég gyakori, illetve az eladó 2003 óta regisztrált tag, 209 értékeléssel és 100%-os, így ennyi adatból ami a rendelkezésemre állt, megbízhatónak találtam. Csütörtök hajnalban elutaltam neki a pénzt, tegnap vissza is jelezte, hogy megkapta és postázni fogja a terméket. Ma viszont az alábbi levelet küldte az ebay:
"Your recent eBay transaction may be from a compromised account
Hello xy,
You were recently involved in a transaction for the following item:
xxxxxxxxxxWe’re writing to let you know that an unauthorized third party may have accessed the seller’s account to list this item. The item has been removed from the site, and the transaction was cancelled. We ask that you take the following precautions:
- If you already paid for the item, you may be protected by eBay. Open a request with the Resolution Center and choose, "I bought an item. I haven't received it yet." You can access the Resolution Center by visiting:
http://resolutioncenter.ebay.com- If the transaction doesn't qualify for eBay’s protection, please immediately contact the payment service used to request a refund.
- If you haven't paid for your item, consider this transaction canceled and do not send payment.
In this situation, your account wasn't accessed by the third party involved. At eBay, we take a number of steps to help ensure the security of your account. Learn more about protecting your account at:
http://pages.ebay.com/help/account/protecting.htmlThanks,
eBay
Please don't reply to this message. It was sent from an address that doesn't accept incoming email."
Hogy lehet, hogy ezt 1 hét után közli az ebay? Mit lehet ilyenkor tenni?
-
félisten
Értem, ez esetben nekem bankkártya.
És ha Ebay-en közvetlenül bankkártyát használok, akkor ér valamilyen hátrány PP-vel szemben?
Csak fizetni szeretnék, semmi bonyolítás."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
pulutodurumo
addikt
válasz levenduli #73228 üzenetére
Amit a vevőd írt, az tényleg létező funkció (volt) egyes Casio modelleknél. De mivel a modulok a gyártás közben változhattak, ezért sem biztos hogy igaza van. Ha jóhiszeműen adtad el, és "no returns" opcióval, akkor szerintem még tárgyalj vele.
Jut eszembe, ha még a papírjai megvannak, akkor bizonyítható hogy hivatalos viszonteladótól vetted.
[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Topikgazda
válasz AxBattler #73229 üzenetére
Van egy PayPal azonosítód amivel fizetsz, ez lenne az e-mailcím.
Fizetéskor a PayPal fióktól függően az alábbi fizetőeszközök állnak rendelkezésre:
1. PayPal egyenleg.
2. A fiókhoz rendel bankkártya.
3. Nem magyar fiók esetén bankszámla. (Ekkor viszont előfordul hogy nincs 2. pont)
A pénz arról megy, amelyen van hozzáférhető, megfelelő mennyiségű összeg. -
Topikgazda
válasz levenduli #73228 üzenetére
Szerinte hamisítvány és visszaküldés után refund-ot választott. Hogy adtad fel a hirdetést van visszavétel (return) és garancia?
20-áig válaszolnod kell erre a kérésre.Most még azt írja az eBay hogy visszaküldés és a kézhezvétel után kell a pénzt visszaadni.
Ehhez neked meg kellene előlegezni a vissza posta árát, ezért lényeges, hogy miként szólt a hirdetés.
Ha azt írtad bele hogy nincs visszavétel, vagy a vevő fizeti a postát akkor ezeknek függvényében válaszolsz a requestre az adott opciókból választva.
Mivel több lehetőség van, a konkrét szituáció ismerete nélkül most még nem tudok javaslatot tenni
Azt is meg kell nézni, hogy amire hivatkozva írja hogy nem igazi, az tényleg úgy van-e, vagy az akitől megkérdezte rosszul tudja.[ Szerkesztve ]
-
levenduli
tag
Sziasztok 4
Eladtam egy régi eredeti Casio órát a vevő megkapta és pozitív értékelést adott.
Majd kaptam egy levelet a következő szöveggel:.....let us know that something is wrong with Vintage Casio As a result, they requested to return the item for a refund.
See request details and be sure to reply to the buyer by Apr 20, 2018. Note that if you accept a return, you'll be charged for return shipping. Starting on that day, the buyer could ask us to step in and help by opening a case - this can affect your seller level.
The funds for this transaction will be unavailable until this return has been closed. You can also use these funds to issue a refund. You must issue a refund within 6 days of the item being delivered.
You can ask us to step in and help if there's a problem with the buyer's request.
Info from the buyer
Reason
Doesn't seem authentic
Comments
Hello, I have received the watch yesterday and brought it to a local watchmaker. Although most features make believe it is a vintage Casio, one of the missing features of the movement puts its authenticity in doubt. These movements should display “CASIo” when the right button is pushed, and this one doesn’t (which is typical to Casio replicas). Because these watches were produced too long ago, a second watch reseller wasn’t able to confirm the authenticity, which now leaves me with a serious doubt and therefore in the position to request a refund. I understand that yourself were maybe not aware of this and that your intention was not (necessarily) to sell a fake item - however, I am sure you understand my position and agree to a friendly solution and a full refund. In the meantime, I have left the watch in the package that it was received in order to avoid any scratches or damages, as I wish to return it to you in the same physical condition that it was sent to me. Thanks in advance and I look forward to hearing back from you. Danny
Select a reply
Accept the return
Provide a return shipping label or postage to the buyer via email. You are responsible for the shipping cost. Wait to get the item back before you refund the buyer.
Give a full refund
You fully refund the buyer to close this request. The buyer keeps the item.
Offer a partial refund
You have one chance to offer an amount. The buyer keeps the item.
Send the buyer a message
You can reply to the buyer.Mit tehetek ebben az esetben?
-
Topikgazda
válasz AxBattler #73226 üzenetére
Auóz eBay nem kezel bankszámlát, bankkártyát.
Az eBay-en vagy a kártya adataid megadásával vagy a PayPal fiókoddal tudsz fizetni. Vagy ha van olyan lehetősége az eladónak, akkor utalsz a bankszámlájára, ez viszont banktól függően nem olcsó és nem minden eladó biztosítja.
Ha nem használsz PayPal fiókot akkor csak az eBay vásárlói védelme áll rendelkezésre, ami lényegesen rövidebb és kevésbé rugalmas mint a PayPal vásárlói védelme.
Ha van PayPal fiókod nem egészen értem azt hogy miért nem azzal akarsz fizetni, de az egyenleg és hozzáadott bankkártya a PP fiókhoz fizetőeszköz azon belül, így mindig a PayPal-al fizetsz. -
félisten
válasz cbmfan #73225 üzenetére
ebay egyenlegre csak jutalék kerül vissza eladásból. ha PP egyenlegből fizettél oda, ha kártyáról vonta le PP akkor számládra.
Eladni nem szeretnék, csak vásárolni, vagy refund-olni hibás teljesítésnél.
PP-n nincs egyenlegem, mindig a társított netbank kártyáról vonja le az összegeket.
Akkor ezek szerint a bankszámlára megy a visszatérített pénz?Érdemes egyáltalán PP-vel tökölni, nem egyszerűbb rögtön netbank számlát beregizni?
Vagy a biztonság miatt ajánlott?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
cbmfan
őstag
-
félisten
Üdv!
Szeretnék regisztrálni ebay-re, lenne pár kérdésem:
- az egyes regionális oldalakra (.de, .co.uk, .com) külön kell regizni, vagy elég egy account?
- netbank-kártyával, vagy PP-vel érdemesebb fizetni?
- ha a regisztrációkor megadott email címem eltér a paypal-os email-címemtől, akkor azért még fizethetek PP-vel?
- ha PP-vel fizettem, de refund-ot kérek, akkor a pénz az Ebay egyenlegemre, vagy a PP-egyenlegemre megy vissza?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
persze, hogy válaszoltam, leírtam elmagyarázva amit fentebb is, de hülyék ellen nem véd semmi. nem tudok tenni semmit konkrétan. többször írtam, hogy kaptam levelet postától, hogy kézbesítve lett amit állítólag nem kapott meg, de még csak nem is reagáltak semmit. bár ennél lehet "trükközni", küldök invoice-ot embernek 10 napos határidővel paypalon, linkelve képet levélről és említve, hogy dispute-ot nyitok ha nem fizet.
és igen, buktam acuccot, az árát postaköltséggel együtt, jutalékot és a feladás árát. az egész lezajlott pár óra alatt.
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
Topikgazda
válasz cbmfan #73220 üzenetére
Nem világos, hogy miért születik olyan döntés hogy add vissza a pénzt amikor a hirdetés egyértelműnek kell hogy legyen.
Amit válaszul elküldesz a request-re abban nincs benne hogy amit ír az nem korrekt?
Ha használt arra te vállalsz garanciát, adsz visszaküldési lehetőséget? Ha nem, akkor valami nagyon nem stimmel.
Én ez esetben biztos nem fogadnám el a döntésüket, hiszen az ellentétes a szerződési feltételekkel.[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
ez gyors volt:
"eBay Customer Support has reviewed the case and made a final decision.
We issued a full refund of [összeg helye] on Apr 16, 2018 to the buyer. As described in the eBay Money Back Guarantee, the refund includes the purchase price, plus original shipping. This amount will be deducted from your PayPal account or charged to your preferred reimbursement payment method. The hold on this PayPal transaction has been removed. This case is closed."na mit mondtam?
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
válasz pulutodurumo #73216 üzenetére
nyugi, ezeken én is csak röhögök. tipikus segghülye amcsi, tuti visszakapja pénzét és jobb esetben nem húzzák le tőlem.
-
cbmfan
őstag
a hónap hülyéje ismét megvolt... nézem leveleket, case opened. fogom fejem, már megint mi van... nézem, Pentium III alaplap, ez a problémája: "This motherboard is 17 years old!!! Not new!!!" 1) használtként árultam 2) mégis mennyi idős legyen egy PIII lap? utolsót 2003-ban gyártották.
-
Ispán_Péter
csendes tag
Üdv. Az asszonynak rendeltem egy tokot a telefonjához. 1500 ft volt kb, ma jött meg de úgy, hogy mellette van még egy ugyanolyan tok csak rose gold színben és egy csomag üvegfólia amiben 3 db van. Visszakerestem a rendelést én tényleg csak 1 db tokot rendeltem 1500 pénz lett érte levonva. Jártunk már úgy, hogy tokhoz jött egy meglepi üvegfólia is de ez kicsit túlzás szerintem. Az üvegfólia olyan 500 ft körül van. Ilyen esetben mit szokás csinálni? Én kicsit kellemetlenül érzem magam, írjak rá, hogy szeretném kifizetni legalább a másik tokot?
-
Topikgazda
Rákérdezel, hogy elküldi-e Mo-ra. Németországból DHL postai csomagok ára alább
De ezek az árak és ha fizeted elküldik:
Päckchen EU bis 2 kg (max. L+B+H = 90 cm) 8,89 €
Paket EU bis 2 kg (max. 60 x 30 x 15 cm) 13,99 €
Paket EU bis 5 kg (max. 120 x 60 x 60 cm) 15,99 €
Paket EU bis 10 kg (max. 120 x 60 x 60 cm) 20,99 €
Paket EU bis 20 kg (max. 120 x 60 x 60 cm) 31,99 €
Készít egy számlát miután fizetnél és azt fizeted -
Möhe
addikt
üdv
kinéztem egy terméket, és sajnos az eladó(német) nem postáz az országba, van erre valami okosság,hogy mégis meglehessen oldani? a termék nem kicsi, autó lengéscsillapító szett ,szóval még elég nehéz is
-
Topikgazda
válasz .Farkas. #73207 üzenetére
A COM oldalon az USPS módjai az alap szállítás.
Magyar Posta nem lesz, neked kell megadni.
Az Összefoglaló, 8. Az eBay-en történő eladásról néhány gondolat résznél találsz segítséget.Azt is vedd figyelembe, hogy nem minden országba lehet küldeni alkohol tartalmú küldeményt és nálunk is vannak a kiküldésre adó- és vámszabályok, nem csak a fogadó országban.
-
tbalint3
tag
Hát igen, azt hiszik minden kelet-európai vásárló barlangban lakik és olvasni sem tud (tisztelet a kivételnek). Ennél csak az angol (brit) eladók rosszabbak. Persze végig magánszemélyekről beszélek, a céges az más.
Egyébként szerintem megtaláltam az okát a késésnek: Sztájk Németországban _Április10
De jó, hogy ezt pont mostanra időzítették... -
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Hogy lehetne kikapcsolni az ebay fiókban, hogyha bejelentkezek, vásárlásnál ne lépjen be automatikusan a paypalba?
-Wake up Neo!
-
Topikgazda
válasz Directors #73200 üzenetére
Oké akkor mivel nincs az egyenlegen pénz a normál módon fogsz fizetni ahogy eddig. Amikor látod a refund könyvelésének megjelenését, onnan számítva 2-5 banki munkanap és a számládon jóvá lesz írva. Ez az idő bank függő. A kártya nem képes pénzt fogadni másik banktól, csak az a bankszámla amelyről "megy rá" a pénz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- G96 Max, Android 13, 8K TV Box, 4Gb, 128 Gb. 13 000
- HP Compaq Presario, gyári PC. Hibátlan, szép állapotú.
- RETRO CPU! Az utolsó Pentium 4! Cedar Mill P4 661 3.60 GHz 2M/800 eladó!
- Új diplomatatáska, aktatáska a 90-es évekből eredeti állapotban
- iPad 10.gen Wifi, 64GB, ezüst makulátlan, Mint az új, Gar: 2027.01.04. fólia, 3 féle tok.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest