Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz darvinya #74199 üzenetére
Sajnos a Google smartlock állandóan egy rossz jelszót társít a mobil apphoz, így az új módodsításaikat nem látom, régebben ennél is több lehetőség volt.
A második egy nem megtörtént vásárlásnak minősül, (mivel a pénzt visszakaptad az nincs kifizetve ) majd eltűnik. Ilyen esetben ha visszakapom az árat, akkor az ilyen tételt el szoktam rejteni, hogy ne zavarjon.
Az elsőnél meg a Contact seller, majd a törlési szöveg opcióra üzenet küldés.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Contact seller -nél, csak egyszerű szöveges üzenet van, de akkor átállítom asztalira.
Köszönöm
Nem lettem előrébb, így írtam neki, hogy törölje.
Viszont az alatta lévő megérkezett, csak hibás volt, emiatt írtam az eladónak, aki egyből visszaadta árát.
Akkor miért van ott?[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Topikgazda
válasz darvinya #74195 üzenetére
Már megbeszéltük, hogy az unpaid item az egy megvett, de ki nem fizetett tétel. Nem előjegyzett.
Ha a vásárlói kosárba teszed -és az épp nem azonnali fizetéses beállítású- azt lehetne tekinteni előjegyzésnek, de ilyen nem igazán van az eBay-en.
Lehet kérni a a vásárlás törlését, vagy elfogadja az eladó vagy nem.
A jobb szélen az vásárlásnál ilyesmi néven futó opció: Request to change an order-vagy Cancel order.
Ha a kosárba tetted, akkor meg el kell távolítani belőle, ha nem egy nem fizetett tétel (unpaid item) lenne[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Ha egy tételt egyenleg hiány miatt nem tudtam megvenni, viszont előjegyzésbe (vagy minek hívjam) rakta, de most már nem kell.
Előjegyzést törölni nem tudom, eladó tudja törölni, ha írok neki?Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Topikgazda
válasz zergepaci #74193 üzenetére
Elmagyarázom,de ez nem az eBay topik témája lenne. PayPal topik itt.
Ha rákattintottál volna a bejövő tételsorra akkor azt láttad volna, hogy továbbítva arra a bankkártyaszámra amivel fizettél.Az említett topik Összefoglaló, Gyakran ismételt kérdések PayPal-al kapcsolatosan, 3. Kérdés: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen? Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
Válasz: 1-3 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni.De itt is szerepel az Összefoglalóban:
5. Mi az a Refund?
Az eladó által visszautalt vételár, vagy kártérítés.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni.
Általában 3-5 banki munkanap, amíg könyveli a bank.[ Szerkesztve ]
-
zergepaci
csendes újonc
Sziasztok újra! A PayPalomon megjelent egy ilyen fül:
De a bankszámlámon nem látom sehol, hogy jóvá íródott volna az összeg.
A PayPal egyenlegem sem jelzi sehol, hogy lenne 0.99 font az egyenlegemen. Még sose volt visszatérítésem, valaki elmagyarázná hogy ilyenkor mi van?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz DonThomasino #74191 üzenetére
60 napig lehet. Legtöbb esteben a vásárlási folyamat nem tart addig mert a kézhezvétellel zárul, akkor célszerű értékelni.
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
May 13, 2018 rendelésről már nem tudok feedbackat adni ?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Topikgazda
válasz predakon #74187 üzenetére
Ahogy Dorien írja.
De! A garanciás visszaküldést nem fizeti a PayPal, de ha az eladó adott mondjuk 30 nap return időt és ebben az időszakban küldöd vissza akkor fizeti a PayPal (feladás napja számít), ha ez az idő letelt, akkor ez a kedvezmény már nem jár.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz predakon #74181 üzenetére
Hagyd figyelmen kívül a tracking numbert. Ha free pickup service, akkor ő küldi a szerződéses partnerét (GLS, UPS, DPD, stb.) a megadott címre és időpontra, neked csak át kell adnod a pakkot. Nevet / címet azért kérj tőle, az legyen rajta a csomagon a saját feladói címeddel együtt. Ha mégis fizetned kellene a futárnak (nem valószínű), akkor a bizonylatok alapján igényelheted vissza a PayPal-tól az összeget. Tracking numbert neki kellene küldenie neked vagy a futártól kellene megkapnod, hogy nyomon tudjad követni, merre jár a csomagod.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
őstag
Az eleje az egésznek az, hogy ebay-en ilyen jellegű problémás tapasztalatom sosem volt még. Sosem nyitottam requestet, sosem volt problémám.
Kb 3 hete megérkezett a rendelt terméken egy ue megaboom hangszóró, az elején semmi probléma nem volt vele majd fogta magát és soha többé nem volt bekapcsolható.
Nem tölt, nem ad ki hangot. A neten megtalálható összes módszert megpróbáltam de hiába.
Ezt követően indítottam a return requestet hiba miatt, erre írta a készítsek videó üzenetet.
Elkészítettem, írtam neki.
Erre válaszul jött az az üzenet amit bemásoltam a kommentbe.
Az eladóval a kommunikáció nagyon nehézkes, alig válaszol, ha válaszol akkor is olyan formában teszi, hogy a feltett kérdéseimre nem ír semmit. Furcsa az egész szitu.Egyébként az eszközért paypalon keresztül fizettem A termékre ők (tobydeals de) adnak 1 év garanciát, normális nemzetközi logitech nincs rá (ez is furcsa egyébként, a serial alapján eredeti az eszköz).
[ Szerkesztve ]
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
Topikgazda
válasz predakon #74184 üzenetére
Kezdjük az elejétől.
Vásároltál valamit és amit megkaptál nem jó.
Indítottál egy return request a hiba miatt. Erre válaszul jött ez a szöveg?
Az hogy hova kell visszaküldeni azt az eladónak kellene megadni.Amit idáig írtál abból semmi számomra értelmes dolog nem derül ki.
Ilyen szituáció, hogy ő majd küld érte valakit, futárt és te odaadod neki és az elviszi, annál igazad van az eladónak kell tudni a számot mert ő rendelte meg ezt a visszaszállítási lehetőséget. Annyi gond van, hogy az elmúlt pár év alatt ilyennel én nem találkoztam az eBay-en.
Persze néhány magyar webshopnál van ilyen, de az országon belüli ingyenes garanciális visszaszállítás dolog, amit Önként vállalnak, vagy a vevő kiegészítő szolgáltatásként kifizeti.Próbáld már meg jobban körbejárni ezt a visszaküldéses témát az eladóval, mert ha a fentiek szerint ment az eBay-en a dolog, akkor 5 munkanapon belül el kell küldened a terméket.
-
zergepaci
csendes újonc
Üdv, sziasztok,
vettem egy üvegfóliát az ebayen, amihez nem volt mellékelve nedves és száraz törlőkendő sem, ami a felhelyezéséhez szükséges (pedig a leírás szerint járna hozzá). Pár száz ft volt, sikerült megoldanom a felhelyezést egy nedves szemüvegtörlővel is így nem álltam le verni az asztalt, hogy márpedig kérem vissza a pénzt. Viszont a feedbackben leírtam és nem a legjobb visszajelzést adtam a termékről. Ma rám írt az eladó és ezt írta:Sajnos az én angoltudásom ehhez a számomra összetett szöveghez kevés, de annyit sikerült kivennem belőle, hogy sajnálja, és vissza akarja téríteni a teljes árat, ha megváltoztatom pozitívra a feedbackemet? De azt nem értem, hogy ha ő visszaadja a pénzt, akkor nekem meg vissza kell küldenem a fóliát? Mert ha vissza kell küldenem, akkor bukó, mert egyrészt már a telefonon van, másrészt meg egy 400 forintos terméket nem fogok több ezer forintért visszaküldeni, még akkor sem, ha utólag majd a paypal kifizeti nekem. Ilyenkor mit tanácsos tenni?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz predakon #74181 üzenetére
A pick up az személyes átvételes, átadásos téma.
Ténylegesen nem fog ide küldeni érte senkit. Nem szó szerint kell venni ezt.
De az üzenet lényege az hogy eredeti csomagolásban küldd vissza, mivel valaki szállítani fogja, (posta, futár) lesz valami nyomkövetési számod, azt kell megadni.
Itt azért úgy működik a dolog, hogy a visszaposta költséget a PayPal 9300 Ft-ig kifizeti, ha ez nem garanciális dolog, hanem a return időben amit a termékre megadott még benne van.A szállítással kapcsolatosan találsz információt az Összefoglaló, 8.b Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek. résznél.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok, ha free pickupot ir az ebayes elado akkor miert nekem kell tracking numbert irnom neki?
Nem csinaltam meg ilyen rma ugyet, adjatok tanacsot kerlek.RMA 90120269) We will arrange a free pick up service, please provide below details for the arrangement: |Name: |Pick up Address: |Contact No: |Email Address: |Pick up date (Mon to Fri, 09.00 – 18-00 – please allow at least 2 days for arrangement): Please return the item in its original package and with all standard accessories. Please inform us the tracking number for a faster process. We will inspect the item upon receiving, the inspection could take up to 6 working days to be completed. We ask for your patience and understanding.
-
Topikgazda
válasz vityax82 #74178 üzenetére
Attól is függ hogy mivel fizetsz és mikor érkezik be az országba. Egy hozzávetőleges számítás Erste Bank Visa kártyával történő fizetéssel:
69,98 AU $ = 14391,61 Forint ez az összeg már felette van a kedvezményes elszámolásnak.
Így fizetendő az áfa és a Posta vámeljárási költsége.
A vámérték 69,98 AU $-al a mai napi deviza elszámolással (1$ = 204,23 Ft): 14292 Ft ennek a 27 % Áfája 3859 Ft, a Posta eljárási díja 3000 Ft.
Összesen: 14391,61 Ft + 3859 Ft + 3000 Ft = 21250,61 Ft ~21251 Ft[ Szerkesztve ]
-
vityax82
tag
Sziasztok!
Ezt szeretném megrendelni és arra lennék kíváncsi hogy mivel unión kívülről jön ezért mennyi plussz költségre számíthatok?
Mennyi lesz a végösszeg?
Kawasaki -
Topikgazda
válasz SkiDev #74176 üzenetére
Az első kettőre augusztus 11-én, az utolsóra augusztus 5-én jár le az eBay-en a vásárlói védelmed, ugyanaezekre a PayPal-on ( ha azon keresztül fizettél) a vásárlás napjától számolt 180 nap a vásárlói védelem.
Így az említettt 200 Ft-os tételed is lehet, hogy visszaszerezhető.
A Magyar Posta nem győzi feldolgozni a bejövő küldeményeket, akár 10 nap is lehet, mire kijön a Nemzetközi Kicserélő Központból.
Várjál még 10-12 napot és csak azután indítsd a nem érkezett meg request-et.
A BG-s küldemények is késnek, van ami 60 nap körül érkezik. A feladás napjától számolva, nem a vétel napjától.A lassú szállítások benne vannak a pakliban, ezze számolnod kell és türelmesnek kell lenni.
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Korábban írtam már hasonló ügyben, de kezd a türelem elfogyni.
Ezek a cuccok + a banggood-os USB kábelem már 06-25-e óta késik (Május 5-én rendeltem), nem tudom, hogy mi történhet, de nem akarom elhinni, hogy minden vételem átverés...Érdemes lehet indítani a pénzvisszaszerzést vagy ilyenkor mit tudok csinálni? Már egy 200 Ft-os tételem elúszott, mert kiestem a határidőből, nem szeretném az összes pénzem az ablakon kidobálni.... Azóta rendeltem már június 14-én 2 kis ventit, azok - 10 nap sem volt - leértek....
Teljesen tanácstalan vagyok, sosem rendeltem még saját kútfőből (Winner_hun-nal rendeltettem eddig), de 6/4 nem jött meg.Válaszokat köszönöm.
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
Dorien
veterán
-
őstag
válasz Dorien #74173 üzenetére
Akkor ez azt jelenti, hogy a kérésével ne is foglalkozzak?
tobydeals-de sent you a message about your request:
If possible please film a video of the faults and upload it on YouTube, Google drive or Dropbox for our checking.
To reply now, see the request details.
If you haven't agreed on a solution by 26. Jul. 2018, you can ask us to step in and help. If you and your seller need more time to work things out, your request will stay open until 15. Aug. 2018.PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
Dorien
veterán
válasz predakon #74172 üzenetére
Return item (damaged / not works as described), feladod nyomkövetősen az adott UK címre, a feladásról számlát kérsz, a feladóvevényt és a számlát lefényképezed, visszakéred a PayPaltól a feladási díjat, ezt kb. 5 napon belül visszautalják (max. 9300Ft-ig max. 12 alkalommal 1 naptári évben). Miután visszakapta a seller a cuccot, lehet kérni cserét vagy full refund-ot.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
3 hete vásároltam egy UE megaboom hangszórót egy tobydeals nevű eladótól.
Hollandia szerepelt az eladó lókációjaként de persze kiderült, hogy a hangszóró HK-ból került feladásra.
Teljesen általános használat mellett egy 100% lemerülést követően nem tölt, nulla hang, nem lehet telefonnal párosítani, ujraindul.
Megírtam az eladónak, hogy mi a helyzet majd azt írta, hogy csináljak videót és rakjam fel youtubera. Ennyi, semmi más customer service.Warrantyt tekintve nekem kell eljuttatni az eszközt angliába.
A kérdésem az, hogy ilyen esetekben ahol sajnos azt kell feltételeznem, hogy szívás lesz ebből az egészből milyen eljárási rendet tudnátok javasolni? Mire figyeljek a kommunikációmban, hogy a végén ne egy hangnélküli papírnehezékem legyen?
Nem vagyok szerencsére gyakorlott complaintes ebayen.
Fizetés paypalon történt.
Termék ez:[link]Minden segítséget köszönök előre!
-
Topikgazda
válasz luciferk #74170 üzenetére
Ilyenkor beírod valamelyik általános követőbe s ha esetleg könyvelik valahol akkor látni fogod. Bár az eBay-en ez nem elég gyakori szállítási mód. Elsőre feladta hogy majd GLS lesz, ha már hozzájuk kerül akkor látni fogod az ő oldalukon is a mozgást, most csak a szám van..
Nyomkövetési oldalak:
trackitonline -
luciferk
senior tag
A vásárolt csomagra az alábbi tracking számot adták, de ebből nem sok követési infót tudok meg, vagy mégis valahol le lehet követni ezt a csomagot? 32$-os tétel volt, amibe benne van a 3.2$ szállítás is
Tracking Number: 612217224095
Shipping Method: European Direct Mail -
Topikgazda
válasz internetezoo #74168 üzenetére
A hasonlatod egyáltalán nem pontos, az két különböző ország.
Te a szállítást kérdezted: Ugyanaz vagy másik szállító?
Amire válaszoltam az esetben a szállítási opció mindkét leírásnál Economy kategória. Már a szó is azonos és a várható szállítási idő is (10-20 munkanap), akkor a válaszom hogy Veheted egyformának. szerintem pontos. A konkrét szállító ezért lényegtelen.
Számomra legalábbis teljesen mindegy, mert az időtartam lenne a fontos az opció választásakor, neked meg más.De megint túl gondoltam a segítséget, ha látod az alábbi logikai kapcsolatot, akkor nem azonos a két szállító, csak neked lesz azonos aki kézbesíti.
Ha asztali nézetben nézem akkor a szállítás: "UK_IntlEconomyShippingFromGC" --- ha asztali nézet akkor "Hongkong"
Ha mobil nézetben akkor Economy SpeedPAK.--- Ha mobil nézet akkor "UK, United Kingdom",De van ír SpeedPAK és van a kínai Orange Connex Holding-os SpeedPACK partner, így akár azonosnak is tekinthető.
Mindkét opciónál azonos szállítási idő várható.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz internetezoo #74166 üzenetére
Ez nem úgy szállító ahogy gondolod, valami csomagféle gazdaságos szállítása, ami olcsó és nem express időtartamú szállítás. Nálunk vagy a Posta vagy GLS hozza ki. Veheted egyformának.
[ Szerkesztve ]
-
internetezoo
senior tag
Ha asztali nézetben nézem akkor a szállítás: "UK_IntlEconomyShippingFromGC"
Ha mobil nézetben akkor Economy SpeedPAK. Ugyanaz vagy másik szállító?
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Az elmúlt 30 napban nem jött meg a rendelt áru és már magánál a rendelésnél is problémák adódtak. Ezen időszak alatt írtam is az eladónak, de semmi válasz nem érkezett. Most indítottam egy Case-t az e-Bay oldalán és ott azt írták, hogy 3 munkanapon belül kellene visszajeleznie az eladónak. Szerintem nem fog. Mit tudok majd csinálni ezek után? Az e-Bay látja, hogy nem történik semmi és segít, vagy indíthatok egy pénz visszafizetési kérelmet a Paypal -on is?
Köszi, de tárgytalan. Most látom, hogy az e-Bay már magától megcsinálta a Case-t és már meg is jelent az összeg a Paypal -nál
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Hiába megyek be a My eBayurchase history -ba, nem mutatja nekem az eddig vásárolt cuccaimat, MIÉRT?
Kellene a fél évvel ezelőtt vásárolt cuccomnak az eladója, mert még vásárolnék tőle, de fogalmam sincs mi vlt a termék pontos neve stb.Hol lehet ezt megtalálni? Akkor is érdekel ha a termék már nincs meg, mert az eladó korrekt volt és gyorsan jött meg a termék, szóval tőle akarok vásárolni.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Topikgazda
válasz totyak #74161 üzenetére
Egy német postai szolgáltató a Hermes. Ott a két legnagyobb a német posta DHL és a Hermes. Mindkettőnek vannak kirendeltségei az anyaországon kvül is.
Azt én sem értem hogy mi a baja a számla -total request- kéréssel. Teljesen mindegy hogy a licit végén kiválasztom a PayPal-t vagy a bankkártyás fizetést és fizetek, vagy ő kezdeményezi a pénzbekérő kiküldését.
Eleve feladja a vételárat, neki csak a szállítási díjat kell beírni. Elküldi az eBay rendszere és kifizeted a PayPal-al vagy a bankkártyás fizetéssel. -
totyak
aktív tag
-
Topikgazda
válasz totyak #74159 üzenetére
Annyi a lényeg hogy a Hermes-el elküldi az ára 14 font körül és ez külön küld el.
Az hogy nem küld számlát az pedig badarság, az eBay-en keresztül fut a dolog, így nincs fizetési probléma, csak a 14 font 10%-a növeli a jutalékot amit fizetnie kell az eBay-nek.[ Szerkesztve ]
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Ez a válasz mit jelent az eladó részéről? Nem igazán értem mit javasol.
"We have tried to send invoices after purchases before and it is unreliable. How about you bid for the item and then I will give you our address and item dimensions/ weight and then you can arrange your own delivery with collection from me? I have looked it up and will cost about £14. It will need to be Hermes collection from my address."
#74138-ban leírtam a rövid sztorit. A fenti arra volt válasz, hogy nem oldhatjuk e meg úgy, hogy licitálok, ő meg majd a végén küld egy teljes számlát.
Köszönöm
-
cof
veterán
Persze, most először csináltam ilyet, de a kikötésem a nyomkövetős tracking volt, már akkor kellett volna refundot kérnem amikor ezt a számot megadta aztán legfeljebb nem veszem át (amire ők is szoktak hivatkozni ugye, ha megjön az első ne vedd át a másikat), tudom, hogy 80% fel sem adja másodjára, bár bíztam benne mert 20000+ -os eladó, viszont akkor is megadhatta volna más magyar rendelő nyomkövetős tracking számát, szóval az sem lett volna 100%. Többet ilyet nem vállalok be, lecke megvolt.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
internetezoo
senior tag
SpeedPAK-ról tapasztalat? Trackszám, szállítás idő?
-
Bogyi007
veterán
Elvileg van hozzá számlaszámom is, akkor sem?
Bár ott meg az a gond hogy a számlán nincs pénz így ha a PayPal hitelesíteni akarná akkor nem tudná mit zárolni..Szóval akkor ez patthelyzet...
Ebay vásárlás: Igaz én Angliából rendeltem Playstation 3 szoftvereket múlt héten csütörtökön 3 különböző helyről de azok szerdán már meg is érkeztek. Normál küldeményként követési számok nélkül...
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
cof
veterán
Köszi. Azt tudtam, hogy nem lesz házig követhető na de, hogy a többi bejegyzés sem valós azt nem. Egyébként ez egy ebay-es vásárlásból származó track csak újraküldve. Még áprilisban rendeltem egy 6000 Ft értékű pendrive méretű terméket ami nem érkezett meg (ehhez még tracking sem volt). Írtam az eladónak május elején, hogy nem kaptam meg, erre ő azt írta újraküldi, részemről oké volt a dolog de kikötöttem, hogy csak nemzetközi nyomkövetési postával küldje. Aztán másnap írta ezt a trackinget, persze írtam neki, hogy nem erről volt szó, de benyeltem. Mivel értékelni nem tudom már, nincs mit nagyon tennem (case-n keresztül zajlott az újraküldési üzengetés, az meg ugye közben zárult), most már csak paypal-hoz fordulhatok, a héten is rákérdeztem mi a helyzet, elküldte a címet, tel. számot, mondtam ez az, erre tegnap írja, hogy a vámon van várjak még... Paypal-on még nem kértem refundot, de úgy néz ki, hogy ki kell ezt is próbáljam majd egyszer (talán... mert volt SMS védelem rajta, a kártya meg már nem aktív szolgáltató váltás miatt, de paypal-on meg elfeledkeztem levenni, így belépni nem tudok és kapcsolatot sem felvenni a paypal-al, kártya nem volt csatolva hozzá szóval lehet hagyom is az egészet).
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Bogyi007
veterán
Sziasztok! Van egy Angliából kapott Revolut Mastercardom. Megoldható valahogyan az hogy erre a kártyára (számlára) PayPal-ról küldjek át összeget?
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
flegga92
senior tag
Akkor ez volt a gond nálam is. Csak jelenleg duplán van zárolva a számlámon, hiába volt az első próba után egy storno... Érdemes az OTP-vel beszélgetni, vagy pár nap múlva feloldják a zárolást?
Mostmár PayPalon és eBayen is látszik, hogy fizetve van, sőt TN-t is kaptam: AAAxxxxxxxxxGB ezt elírhatta az eladó?
-
Topikgazda
gingerbalm szemfüles volt, Mastercard probléma volt a fizetésekkel
-
Topikgazda
Szerintetek mit csináljak azokkal a postásokkal akik "kamu" értesítőt küldenek ki és hagynak a postaládában?
Pénteken sikertelen kézbesítés, hétfőn van értesítő. Bemegyek átveszem.
Közben ma kiderült volt egy sikertelen kézbesítés hétfőn is. Kedden értesítő a postaládában.
Szerdán átvenném, de a száma szerint hétfőn átvettem. Kérdem ott, hogy lehet két értesítő ugyanarra a csomagra? Előszokott fordulni ilyen mondja a postás csitri mosolyogva.
Tegnap írtam az eladónak, hogy nincs csomag, tud-e valamit, ma este beírja a nyomkövetési számot (eddig nem volt rá ideje) akkor derül ki, hogy valamiféle lenyúlás van folyamatban. Mert ugyan kaptam értesítőt, de az kamu. Már csak 10 munkanapig tartják a külföldi ajánlott leveleket is a postán, nem 15 nap.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz internetezoo #74141 üzenetére
Van lehetőséged kérni a vásárlás törölést. Jobb oldlat a vásárlásnál a More actions-t lenyitva Lásd itt
-
flegga92
senior tag
válasz totyak #74138 üzenetére
Nemrégiben én is így jártam, ott az eladóval megbeszéltük mennyi lesz a posta, de nem állította be. Megnyertem a licitet, amikor lezárul van egy olyan menüpont, hogy request total, és ott adta meg a postaköltséget én pedig ezt fizettem ki.
Más:
Valaki járt már úgy, hogy PayPallal fizettem levonta a számláról, majd egyből jött és storno sms, majd pár percre rá megint levonta. eBay-en ezt látom:
Sms:[ Szerkesztve ]
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Szerintetek mi lehet a probléma? Röviden leírom a sztorit.
Kinéztem egy terméket, amit csak UK-ba küldene az eladó (egyre többször van, hogy csak így találok meg valamit). Rákérdeztem, kedves volt és elmondta, hogy nem szokott külföldre küldeni, de beállítja nekem a nemzetközi postázást, nézzek rá, hogy stimmel e. Ránéztem, nem stimmelt, ugyanúgy UK. Írtam neki, hogy gond van. Ezt válaszolta:
"Sorry, please try again. I had removed exclusions from the shipping but not clicked the 'sell internationally' box."
Tehát kimaradt valami a beállításoknál. Nézem megint, megint csak UK, semmi nemzetközi. Írtam neki megint, de erre már nem tudott mit mondani, csak sajnálkozott.
Azt nem gondolnám, hogy eleve nem akarta megoldani, mert akkor rögtön azt írja, nem levelezget velem, de akkor mi lehetett a gond? Vagy ezt így látatlanban nehéz?
Illetve attól, hogy nincs beállítva Magyarország postázásra, attól én még licitálhatok, vagy nem is engedi a rendszer? De ha tudok is licitálni, a végén nem tudom majd kifizetni gondolom, mert akkor ott sem tudja majd beállítani a számlázást sem. Vagy tévedek? Ötletek esetleg?
Köszönöm
-
buildi
újonc
Csak "érdekességként": Most hívott vissza a bank, mivel felhívtam őket, hogy konkrétan rákérdezzek a váltásra és hogy miért nem látom a dollár összeget a tételnél. Azt mondták, hogy ft-ban történt a vásárlás, nem történt konverzió, ergo ezért maradt ugyanaz az összeg, ami kiírásra került az ebay-en és ennyit zárolt a bank és ugyanez az összeg került lekönyvelésre is nem változott egy fillérrel sem.
-
Mec
aktív tag
30-40 nap még jó is, 05.24-es rendelések vannak eltűnve a nagy fekete Magyar Posta lyukban.
mecsystem.uw.hu
-
Topikgazda
Nekem mindem megjön. De! A Magyar Posta van amikor 1 hétig sem nyúl a beérkező konténerhez. Azután meg lajhár tempó.
A mai konklúzió: 11000 km 5 nap, Mo-on 180 km 29 nap.
Azt is pont ma megerősítették az ügyfélszolgálatukon, hogy nekik is azt mondják, hogy május eleje óta sok a küldemény és nem győzik feldolgozni. Ez a hivatalos álláspont.
Szerintem meg nem hatékonyan végzik a munkát. X csomagmennyiséghez Y db ember, XX csomaghoz meg Y+1 ember kell.
Azt is ismerjük már a külföldi munka világából, hogy lézetik munkalassító sztrájk is.
Meg kell látogatni a Nemzetközi Postai Kicserélő Központot és akkor látható az igazság.[ Szerkesztve ]
-
Mec
aktív tag
Sziasztok, mostanában azt tapasztaljuk, hogy kb. semmi sem jön meg ebay-es rendelésből. Már a postán is rákérdeztem, ott mondták, hogy nekik is gyanús, korábban zsákszám kapták a kiszállítandó csomagokat, most meg hébe-hóba beesik 1-1. Lehet tudni valamit ezekről? Néhány rendelésemnek volt ebay-es track száma, azzal a "célországba megérkezett" lépésig jutottam, de mivel nem a hagyományos track szám volt így a posta nem tud rá semmit mondani.
mecsystem.uw.hu
-
Topikgazda
válasz tomszli11 #74130 üzenetére
Van az eBay-nek vásárlói védeleme, azt kellene aktíválni. A PayPal csak a második vonal.
Ha nincs szállításra jelölve, akkor neked kell request-et indítani a vásárlás törlésére.
Az Összefoglaló ezen részei foglalkoznak ezzel a témával:
3. A problémák megoldása a vásárlói védelem keretében
4. Mikor nyissunk Case-t? -
tomszli11
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni nekem abban, hogy ha rendeltem egy terméket már lassan 2 hete és még mindig nem lett feladva, akkor kihez forduljak?
Kétszer írtam levelet ez idő alatt az eladónak, de nem jött semmi válasz rá. Az eladó szerintem vagy kamu profil vagy valami simli van benne mert ezt az egy terméket árulja és túl olcsón...
Azt tudom, hogy a paypal vissza tudja utalni a pénzt, de ebben az esetben a paypal-t vagy az ebay-en valami ticket szerűséget nyitva adjak panaszt?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
zeon.hu
nagyúr
Ha GLS hozza a csomagot, telefonszámot rá szokta írni az eladó?
#?*@&!
-
Spet
addikt
1. 2018.03.05
1/a. Küldemény kiválasztása hatósági eljárásra, postai árubejelentés 03.07
2. Üres mező (gondolom itt lett kiküldve a levél) 03.10
3. 03.16
4. 03.21
5. 03.22
6. 03.26 (mert a f@sz posta sikertelen kézbesítés után más postára küldte vissza a csomagot )DHL ezt lezongorázza 3 nap alatt (igaz drágább)
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Topikgazda
Lenne egy kérésem, segítsetek már egy postai vitában, kiegészítő információk kellenének.
Ha valakinek ebben az évben volt postai vámeljárásos esete, akár kellett fizetni, akár nem az megosztaná a következő információkat:
1. országba érkezés dátuma. (Import (Megérkezett a célországba) vagy Célországban feldolgozva)
1a vámolásra kiválasztás dátuma (Küldemény kiválasztása hatósági eljárásra, postai árubejelentés vagy Vámkezelés)
2. az igazolások bekérésének dátuma, ideje
3. a beküldött igazolások feldolgozásnak dátuma, ideje (Címzettől beérkezett dokumentumok postai feldolgozása)
4. a vámolás megkezdésének dátuma, ideje (Hatósági eljárás kezdeményezése vagy ... vámkezelési indítvány NAV részére elküldve)
5. a vámolás befejezése és küldemény továbbítása (Küldés a kézbesítő postára)
6. kézhezvétel dátumaAz enyém 28 napig tartott, az ideérkezés 10000 km-ről 5 nap volt
-
buildi
újonc
Értem, köszi, lehet, h a Gránit vált ilyen szarul, és vissza kell térnem a Raiff-os kártyámhoz, csak furcsa számomra, hogy mindig fix az árfolyam, hiszen az ebay-en látható ft összeg marad egy fillérrel sem változik, míg a Raiff-os kártyával történő vásárlásnál ez nem így működött. Ilyen hibával én sem találkoztam még ezelőtt, pedig már én is több éve vásárlok az ebayről.
-
Topikgazda
válasz buildi #74121 üzenetére
Persze hogy van köze, mint írtam a fizetési kliens kártya adatok megadásával történő fizetéskor a PayPal ami az eBay-ról a kárytadataid megadásával a bankod felé elküldi a terhelendő összeget, de ez esetben nincs deviza váltás, mert az csak a PayPal fiókba történő belépéses fizetések esetén van.
De ezt írtam: De a lényeg az hogy a képen látható módon nem kerülsz a PayPal deviza árfolyama közelébe. Ez nem az, hogy nincs köze a PayPal-hoz.
Az hogy a te bankod miként mókolja, miként beszél félre az ügyintéző az megint más dolog. 2009 óta használom a Paypal, elég gyakran és soha nem volt olyan hiba amit írtál, persze volt webshop ami 2* akart levonni dolgot. És volt olyan is ahogy bankom vezetett meg fals dumával.
Lezárva témát ha ez a vásárlásod szerepel a PayPal vásárlási történetben és ott indithasz rá dispute-t akkor a PayPal-on keresztül fizettél, ha nem szerepel, akkor az eBay kártyás fizetésének PayPal kliensét használtad.
Ez két különböző dolog.
Az eBay-n is 2011 óta folyamatosan vásárolok, nem a levegőbe beszélek.[ Szerkesztve ]
-
buildi
újonc
Valóban így van, ahogy írod pl. amikor 3 hete -a régi raiff-os bankkártyámmal- is vásároltam, ez történt. Pont emiatt is egy kicsit még tamáskodnék:-) mivel most az ebay-en kiírt ft összeg került zárolásra és elszámolásra is, (06.29-én vásároltam, a bank 07.03-án ugyanezt az összeget vonta le) Sőt legutóbb az történt, hogy 3 eladótól vásároltam (ugyanígy bankkártyával, ezzel a bankkártyával az ebay-en) és az egyik eladótól duplán látszott ugyanaz az összeg a gránitos netbankomban a vásárlás után. Az eladónál rákérdezve, kiderült, hogy ő egyszer kapta meg (dollárban), ezután felhívtam a bankot,az ügyintéző azt mondta, hogy vásárláskor a paypal hibaüzenetet küldött (paypal vmit bénázott, hiba volt, a csatolt képen ez az 1448 ft-os tétel, amivel gond volt). Emiatt a második 1448 ft továbbra is zárolt volt és a hívásom után a bank jóvá is írta a számlámon. Továbbá a képen az látszódik, hogy a jogosult nevénél a Paypal szerepel. Az eladó is azt írta, hogy hiába nem paypal-lal fizetek, hanem bankkártyával, a tranzakció a paypalon keresztül megy ("As eBay and Paypal are systematically related, All the fund transaction is made through Paypal") és a nekem megküldött képen, ahol látszódott, h az eladó egyszer kapta meg a pénzt, szintén paypal-os felületről volt csinálva a screenshot (ha gondolod azt is el tudom küldeni). Szóval én továbbra is kötöm az ebet a karóhoz, hogy a bankkártyás fizetésnek is van köze a paypal-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz buildi #74115 üzenetére
Amikor fizetsz akkor csak zárolják valamilyen árfolyamon a tényleges levonás az pár nappal később történik,. A bankodnak nem igazán kedvező a kártyás vásárlás deviza elszámolási árfolyama, ami nem egyezik meg a kiírt eladási árfolyammal. Általában.
De a lényeg az hogy a képen látható módon nem kerülsz a PayPal deviza árfolyama közelébe. -
Dorien
veterán
válasz somnia #74118 üzenetére
Pontosan. Ezért érdemes Kínából ilyen filléres bizbaszokat free shipping-gel rendelni, míg pl. USÁ-ból csak olyan nagyobb értékű dolgokat, amik a + shipping cost + ÁFA + vám kombóval is jóval olcsóbbak, mint itthon. De mivel a GSP-nél ezeket az összegeket előre látod a kosárba rakásnál, nem érhet meglepetés.
Nekem 2x volt ilyen rendelésem USÁ-ból, elég gyorsan (3-5 napon belül) végeztek a vizsgálattal Kentuckyban, nincs ez a hetekig a vámon rostokolós sztori. Mindkét cucc 14 napon belül megérkezett hozzám.
-
buildi
újonc
Ezelőtt amikor ugyanígy bankkártyával fizettem (Raiff-os) az ebay-en, akkor a netbankomban a dollár összeg jelent meg és a vásárlásról szóló sms-ben is a dollár összeg szerepelt, és a bank az aznapi aktuális árfolyamon váltotta át, amikor lekönyvelte. Most ugyanaz az összeg került levonásra ft-ban, ami megjelenik az oldalon (kipróbáltam, Ft-ra pontosan!) és a netbankban is ft összeg látszódik és az sms-ben is. Igaz, hogy ez Gránit bank, nem Raiff, de sztem akkor is dollárnak kellene látszódnia és azt is látnám, hogy milyen árfolyamon váltott a bank. Ezért gondolom, hogy nem a bank váltja. (De fel fogom hívni a bankot is, h rákérdezzek, ugyanakkor a bank honlapján kiírt eladási árfolyamhoz képest is sokkal rosszabb volt a váltás)
Nem állítottam, hogy a paypaltól nyúlták le a kártyaadataimat, csak mivel lenyúlták, az új bankkártyám mellé nyitottam még egy bankszámlát és lett másik bankkártyám (másik banknál, Gránit), hogy azzal fizessek a neten, mivel a Raiffnak nincsen virtuális kártyája, így próbálom biztonságosabbá tenni a vásárlást, mivel a gránitos kártyámon csak annyi összeg van, amit vásárolni szeretnék ill. zárolni is lehet a kártyát az app-on keresztül vásárlás után.
A paypal-on megadva a Gránitos kártyámat nem fogadta el, ezért gondoltam, h nem dombornyomott, ez lehet az oka, de akkor nem tudom miért nem tetszett neki, és fogadta el, mivel internetes vásárlásra használható a kártya, már vásároltam is vele. -
csaabz
őstag
Sziasztok!
Tegnap rendeltem ebay-ről egy terméket, ami 20 dollár volt. Global shipping program volt megadva szállításnak 27 dollárért, kifizettem azt is. De ezen a két költségen felül levonta a 8 dollár vámot is. Nem úgy van, hogy 20 dollár alatt nem kell vámot fizetni??
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
Topikgazda
válasz buildi #74112 üzenetére
A képen nem az van amit te írsz, ez a banki váltás lesz, mivel a PayPal váltás csak akkor kerül elő ha a felsőt választod és azt jelölve ha belépsz a fiókodba, a Paypal rádió gomb.
Alul a Credit or debit card, amit jelöltél esetén a bankod vált mindenképp, ha az rossz árfolyam, azzal nem tudsz mit kezdeni.
Kanyarban sincs a PayPal téma. Direkt megy a bankodba a példa szerinti 4,95 $ és vonják a számládról.
A kiírt Forint összeg csak tájékoztató szöveg, köze nincs a bankod árfolyamához, mivel az eBay nem kezeli a Világ több száz bankjának árfolyamát.
Az eBay fizetési átjárója még a PayPal, de csak a kártya adatokat kezelése történik ebben az esetben, nem a PayPal fiókodon keresztül történik a vásárlás.A dombornyomásos kártya a PayPal esetén már úgy 8 éve nem kritérium bármely Visa és Mastercard legyen az hitel vagy betéti hozzárendelhető.
Nem a PayPal-tól nyúlták le a kártya adataidat, az nem lehetséges mivel az e-mail címmel fizetünk.Minden bankkártya éles, az hogy te raksz rá pénzt vagy direkt kapcsolóddik a fő bankszámládhoz és úgy veszi le a pénzt az egy kicsit más dolog.
[ Szerkesztve ]
-
buildi
újonc
Sziasztok,
e-bay-en vásárolva bankkártyával fizetnék, és az látszódik, hogy -hiába van beállítva a paypal felületén, hogy ne a paypal váltson- a paypal akar váltani, ahogy a képen is látszódik. Többször ellenőriztem a beállítást a paypal-os oldalon, illetve, ha a paypal opciót választom, ott dollárban jelenik meg az összeg. Próbáltam azt is, hogy szétkapcsoltam a paypal-t (account -unlink) és újra összekötöttem, de semmi nem változott.
Nem akarok a paypal opcióval fizetni, mert az ott megadott bankkártyám az "éles" bankkártyám, és 1x már lenyúlták a kártyaadataimat, így most egy úgymond virtuális kártyaként használt bankkártyámmal fizetnék (mivel ez utóbbi egy nem dombornyomott betéti kártya, ezt nem fogadja el a paypal a bankkártya hozzáadásnál, emiatt kellett megadnom az éles bankkártyámat) Mit kellene beállítanom/átállítanom még? Amikor először ezt nem figyeltem és megvásároltam a kiválasztott terméket ugyanígy, akkor a ft-ban megjelenő összeg került levonásra tök rossz árfolyamon. Viszont másodjára már nem szeretném így járni. -
Topikgazda
válasz Balázs1621 #74109 üzenetére
A Chrome (Gogle smartlock) megtréfálhat, töröld az eltárolt jelszót a böngészőből.
-
Topikgazda
válasz Balázs1621 #74107 üzenetére
Bármely eBay nemzeti oldalra ugyanazon azonosító és jelszó páros kell.
Rossz a jelszó ahhoz az oldalhoz eltárolva, vagy a Chrome smartlock rosszat ad be.
Mit ír ki a képernyőre?
Minden eBay oldal elérhető most.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Az ebay.de-re külön regisztráció kell? Vagy miért nem enged belépni?
-
Spet
addikt
válasz Ati1979 #74100 üzenetére
Aki a címen jogosult, igen (gondolom ha munkahelyre rendeled, akkor van saját gyűjtőpontotok, oda bedobják).
Igen, ha tranzakciót jóváhagyod rögtön le is emelik az összeget. Eladó 1-2 napon belül pedig postáz, amiről kapsz értesítést.
Magyar Királyi Postacsomag temető fogja kézbesíteni, vagy nem.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest