-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz molnigee #63792 üzenetére
Annak idején a szüzességem e téren úgy vesztettem el, hogy sikerült belesnem a QX90-el egy olyan esővízgyűjtő hordóban, amiből szerintem 10 négyzet km-en belül ez az egy volt. 5 percig volt víz alatt, folyamatosan láttam világítani a ledet a hordó alján. Az első öt percben a kerítés másik oldalán ugató farkaskutyát kellett eltüntetnem, aztán átmászni és imádkozni, hogy kitart a két farhát, amíg átugrok és kiszedem a hordó aljáról. Sikerült, a drón majd egy évig még ment, aztán elkezdett hülyülni az fc. De minden más ok még most is, a 8520-ak mennek szépen. .
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz molnigee #63696 üzenetére
Ugye ugye, ez is lehet jó?!
Szép lassan téged is beszippantott a dolog.
Mellesleg jó lett a videó. Grat!Én meg egy kis aksi gyilkolást hoztam nektek. 😁
Szóval azért bírják ezek -
ezoltan
tag
válasz molnigee #63696 üzenetére
Fuhh de utálom ezt az Airvuz oldalt,nálam idegtépően lassan tölt (minden más oldal rendben fut).
Viszont kivártam míg nagy nehezen kiizzadta a videóanyagod,mert nagyon bejön.Tetszik hogy milyen finoman tereled a kis méregzsákot,pontosan,precízen repülöd be a teret.Jó közel parkoltál.
Külső szemlélő nem is gondolná,milyen összpontosításra van szükség egy ilyen lassú tempójú manőverezéshez.Tetszett!
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Szancsó
aktív tag
válasz molnigee #63660 üzenetére
Az lesz, köszi: acro-t próbálom, de nagyobb hely kell (gyors ez a kis csápos). Csak felszállás idejére kapcsoltam ki eleinte, mert 1.5m -re álltam a cucctól és a talaj nem épp tükörsima volt (nem tudtam merre indul), de aztán ez se kellet mert alátettem az elsősegély dobozt. (Kamerát kellett átpakolni és lejjebb állítani, mert nem láttam a talajt ilyen kis sebességgel, ezért csaptam le párszor, de legközelebb újra próba.)
Sim -ben nem ment ennyire rosszul, ezért lepett meg, de majd kialakul.
Pár hónap (? heti 1 alkalommal pár év inkább) múlva jövök...(#63661) AMDaZERG_1
Ó, hogy én mindig rossz végén vagyok a ... kígyónak[ Szerkesztve ]
My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
Peaceliker
addikt
-
twine
veterán
válasz molnigee #63643 üzenetére
Tök jó
Ebben a " cinevalami rewind" stílusban asszem ez a csúcs
Vagy hát nekem legalábbis felejthetetlen, mióta először láttam...[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz molnigee #63643 üzenetére
ahhh le vagy maradva van aki ilyent 2 kameraval csinal egyet elore egyet hatra! [link] mar csak az kene hogy dolbyszűrrand legyen! cinewhoop azt csipszkola.
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz molnigee #63572 üzenetére
Én is áttértem a whoopra...
Ma vettem meg az FB-n hirdetett 4db BrotherHobby "pride " színű R6 2305 2450 motort az újabb nagy géphez Így már két gépem lesz jóféle motorokkal, és megzargatom a szobában a küszöb felett Ja, nem!Avan Flow "R" prophoz:
A múltkor felraktam első néhány akkura. Nem igazán nyerte el a tetszésem. Zabál, de nem halad (ez fura)
Amikor az 5 cellás akkukat raktam a gépre az Avan Flow (nem "R" jelzésűt) más volt a hatás.
Ugrott, szépen ment, viszont végsebesség eléggé gatya. A nehezebb Wizard X220s gépen tavaly 5 cellával a gyári vadállat propellerrel ~20km/h sebességgel többet hozott. Alakra hasonlít a gyári propeller a Flowra, de a gyári sokkal testesebb, viszont akkunként cserére szorul, mert tőben elfárad a gyors fordulatszám változás hatásától.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Peaceliker
addikt
válasz molnigee #63355 üzenetére
Fárasztóbb. Amúgy addig nem tűnt fel, míg skyzone al nem repültem és próbára vissza vettem ev800 at. Nem esett jól, én sem gondoltam volna.
Amúgy az élet lassabban történik mint ami itt megy, itt nincs idő mozgatni a szemed
Amúgy sokan számoltak be arról hogy ilyen váltás után picit ügyesebbek lettek. Én is úgy érzem. Nem lettem pro, de pár dolog magabiztosabban ment. Persze lehet placebo
De ha teheted, tudsz kölcsön kérni ilyesmi szemcsit, tegyél bele vagy 30 startot és utána valts vissza. Kíváncsi vagyok utána is marad-e a véleményed, tényleg érdekelne."Oh my Goa'uld!"
-
ezoltan
tag
válasz molnigee #62749 üzenetére
Teljesen gyakorlatlanul,tapasztalatok nélkül kilométereket (akarni) fpv-zni egyértelműen blődség,és nem akarok ezzel senkit megsérteni...
Ez egyértelműen arra vezethető vissza hogy személyesen nem élte még át az élményt szerintem.Egy egyszerű tarló pár csenevész fával is orbitális élményt képes nyújtani,csak legyen egy minimális gyakorlat a kézben,agyban és egy megfelelő kis alapgép tartalék alkatrészekkel.
Amíg ez nem megy,felesleges több ezer méterben gondolkodni mert ahogy Geller72 is említette,pusztán pénzkidobás.
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
-
kriszbon
őstag
válasz molnigee #62691 üzenetére
Hol a csodába van az a kód, mert én eddig csak 10% FPV-t találtam.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
ezoltan
tag
-
Geller72
veterán
válasz molnigee #62277 üzenetére
Ez akár lehet a régi emax avan is, de ugye amiről (szerintem) mi beszélünk, az Emax Avan Flow. Ami nem ugyanaz.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz molnigee #62277 üzenetére
Erre én is majdnem ráugrottam, de sikerült meggyőznöm magam, hogy ezt azért mégse!
Eleve GB, másfelől meg túl olcsó, hogy jó legyen :
Megnéztem az én AVAN propellereim és tényleg más
De akkor ne ezt hasonlítsuk, ha azt mondjuk AVAN! Ez egy xar![ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz molnigee #62241 üzenetére
Nem tom... Eddig 5 szettet selejteztem 5" géppel, így számolva nem olyan nagy kiváltság (szerintem)
Ellenben egész jó propeller!
Persze van, aki szinte hulladékokból készíti el a gépet, és szenved vele.
Kis túlzással közép áras kategóriába tömködöm a pénzem, de a legolcsóbbal szinte csak a szívás van.
Pl KK 5045 egyik szériája az a baromi vékony műanyagból készült, amit feltenni is kínlódás. Anélkül szinte fel sem lehet rakni, hogy a kezem el ne vágjam vele nem beszélve arról, ha törés után kell leszedni!
Nem utolsó sorban se nem húz, se nem gyors! Vagyis kerülendő olcsó! Már direkt van berakva kesztyű a táskába, ha ilyen propellert is viszek (hátha egyszer végre elfogy )
Mondjuk a Dalprop kimagaslóan jó ahhoz képest!Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz molnigee #62237 üzenetére
Avan és tényleg 1380
Kezdőnek? FB-n fent vagy, így elég, ha megnézed azt a videót, amit egy 2 hónapja (elmondása szerint) drónozó srác töltött fel. Nem lehet tudni ki mennyire érez rá az ízére. (szerintem)(#62238) Geller72
Nem tudom, hogy HK-n van még akció, de 4S 850 akkukat tudtam venni ~10$ -ért.[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz molnigee #61025 üzenetére
"Szerintem itt csak az a megoldás jöhet szóba, hogy mész pár kört mindegyikkel, és amiben jól érzed magad, annál maradsz."
-Ez nem biztos, hogy mindenkinél így van, mert ismerek olyat akinek az első próbálkozása (szintén egy hasonlóan rövid) nem jött be egy adott szemüveggel, a másikat vette meg, aztán az bedöglött neki és amíg a hercehurca tartott kölcsönkapta azt, amit elsőnek próbált. A második héten azt mondta, hogy ahogy ezt megszokta, valamiért utóbbi jobban bejön neki. Jobban akkor tűnt fel neki, amikor elkészült a másik. El is adta.
Itt is mintha Peaceliker írta volna, hogy a nagyobb FOV után a kisebb FOV-al szerelt szemüveg jobb neki. Én kameráknál érzem azt, ahogy cserélgetem, hogy a kisebb FOV jobb. Lényegesen jobban/pontosabban repülök vele, jobban is érzem a teret, ha lehet ilyet írni. Az oldaltávolságokat szűk helyeken meg úgy a tereptárgyak, a sebességem felmérését.
De természetesen mindenképpen próbálni kell, ahogy itt már sokszor elhangzott.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #60544 üzenetére
No, az várós! Váradi Gábor dobott fel valami vidit hétvégén, de mobilon csak legyek harcát láttam, az írektől meg nem hallottam a motorhangot.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz molnigee #60492 üzenetére
Elmenni nem mentem, de a live adást nézem.
Idén még nem vagyok elég érett ilyenre, vagy mondhatom azt is, hogy nem szeretnék utolsó lenni
Az utolsó meneted utolsó kör végén, amikor a kaput elkaptad azt hittem újra kell venni azt a kaput, de szerencsére az óra valahol ott volt...[ Szerkesztve ]
-
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #60325 üzenetére
Viszont egy jó freestyle felvétel után kisebb valószínűséggel dőlnek a kardjukba a júzerek, mint a 64. "Naplemente a holtágon" felvétel után. De lehet csak én vagyok figyelemhiányos, mert az ilyenekből olyan 25-30 sec a tűréshatárom.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Geller72
veterán
válasz molnigee #60159 üzenetére
"Soha az életbe nem tudnám ravenni magam hogy 60-80-100 ezret adják egy szemcsiert."
-Ez egészen addig működőképesnek hangzik, amíg nem zavar egy szemüveg használata, konkrétan nem hányod el magad tőle. Ha elhánynád, akkor vagy nem repülnéd, vagy megkeresnéd azt a megoldást, ami jó. Még akkor is, ha az éppen 60-80-100k. Szerintem. Volt másik FS-em is, az sem volt ok. Az meg még túl kicsi FOV-al operált. (~25 fok)
Az is lehet, hogy túl nagy FOV zavar be valamint az egy db kijelző. A FOV-ban lehet valami, mert FPV kamokból is kezdem kiszórni a nagy szögű példányokat. Ezt a szimulátorban könnyen tetten lehet érni, mert ott állítható a szög akár fokonként. Ott nagyjából látható, hogy mekkora a különbség. -
Peaceliker
addikt
válasz molnigee #60159 üzenetére
nem tűnt fel nekem sem, ev800 ról váltottam. aztán repültem vmennyit skyzone al, nem éreztem difit igazán. aztán amikor kíváncsiságból vissza váltottam ev800 ra, na akkor volt minden bajom, egyből éreztem, hogy ez biza sokkal jobban terheli a szemem és az agyam is...amúgy utcán nem ennyivel mész ilyen közel mindenhez autóval igen, csak sokkal többet is látunk a világból meg autópálya szélesebb, mint a két faág köze
"Oh my Goa'uld!"
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #60124 üzenetére
Hogy kisebb szögben dőljön oldalra leszálláskor.
Más:
Ti mekkora F értékkel szoktatok repülni? Én F2.8-nál nagyobb kameraszögnél nem tudok leszállni. F2.1-ben meg minden túl távoli. Most rendeltem egy F2.5-öt, majd kiderül milyen lesz.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #60107 üzenetére
Igen, felső akksis. Azért ül a képen az akkun.
A tépőzár és a lefogató a Runcam HD-re van. Aztán kiderült h az a lefogató kamera nélkül tök jó fogóka. A grammnácik ezért a mókusok elé vetnének. Pláne ha tudnák, h az ESC védők talán + 10-20g-ot jelentenek.
-
Saccco
nagyúr
válasz molnigee #58423 üzenetére
Tessék: Flysky FS-FT18 2.4G 18CH Paladin Transmitter with FS-FTR10 Receiver HVGA 3.5 Inch TFT Touch Screen
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
kriszbon
őstag
válasz molnigee #58096 üzenetére
Nem igaz, mert nem sokkal utána én is megnéztem, tetszett is.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
F.E.K..
senior tag
-
twine
veterán
válasz molnigee #57839 üzenetére
Na én meg aztán végképp nem szabadna, hogy "beleszóljak" a racerkedős reptetés rejtelmeibe... Mert még az amatőr szint alatt érzem magam... De.... Nekem pld az E10 is gondot okozott régebben orientációban....
Ami meghozta az "áttörést" a fejemben az az esti, éjszakai LOS reptetés volt... Nekem kva. Sokat segítettek a ledek.... Ott kezdtem el igazán élvezni a repülést.... Szinte videó játék feeling volt,, az elöl hátul más színű LED.... Korom sötétben... Egy két ilyen este után, azt vettem észre nappal is sokkal biztosabban terelgetem a gépet amikor pld. "arcal velem szemben" állt..stb... Pikk pakk átállt az agyam,, amit addig dög nehezen akart megtenni... -
Baku
aktív tag
válasz molnigee #57831 üzenetére
Szép lenne, ha ez ennyire egyszerű, és automatikus lenne élesben is, amikor már csak egy légypiszok kóvályog valahol a távolban, zabszem a seggedben, és nem vagy benne biztos, hogy most attól húz jobbra, mert Te arra húztad,, vagy azért mert belekapaszkodott a szél...
Hozzáteszem: Azért nem lehet mérlegre tenni kettőnk ezzel kapcsolatos véleményét, mert én annyit tudok repülni EGY ÉV ALATT, mint amennyit Te egy hosszú hét végén....Tökéletesen megértem azokat, akik úgy árulják "szeretett, alig használt" drónjukat, hogy "idő hiányában, .... meg.... kihasználatlanság miatt" ..... stb. eladó .......
-
Peaceliker
addikt
válasz molnigee #57833 üzenetére
Őőő, fura, de jó. De úgy jön ki, hogy 1.0 rate és 0.9 a superrate asszem, plusz 20% expo. Kb 3/4 gázig egyenes a görbe, nagyon szépen lehet terelni. De lehet ezek a lapok ben hozákk a tempót, nemtom (leaderben volt ez az fc és bf 3.2.x), de nem annyira durván gyors padló karálláson sem, nem is értem.
Úgy jött ki ez, hogy távon állítottam, ott csak érték van, és raktam fel-fel mert lassú volt és ez jött be aztán. Majd otthon gépre dugva össze vissza kattintgattam, mert nem értettem miért ír 2000et Még az is lehet hogy bug és rosszul számolja ki, állíts egy 1/0,9 et ás nézd meg mennyi azAmúgy stab mód be sincs kapcsolva a gépre, mert 1 éve hozzá sem nyúltam, de lehet vissza rakom majd ilyesmi esetekre.
Úgy volt, hogy kép el, magamra szóltam, hogy nyugi, gázt vissza vettem, vártam vagy 1mp et és nem jött vissza...mondom akkor szemcsi le és lássuk mi lesz. Még kopp előtt megláttam, de disarmon volt már az ujjam és hát ennyit sikerült, hogy nem karral vertem földbe 100m ről sem volt halk a puffanás...akku még nem gyújtotta rám a házat azóta sem, szal tán nem vette zokon ps.: ennyit az aksi alá való carbon lapról"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz molnigee #57831 üzenetére
Mondjuk múltkor a raceren powerloop ban ment el az fpv, szemcsi le, mire kiszúrtam a gépet, annyit sikerült hogy egyenesbe fordítottam és akkura estem le. Itt a merre áll tesztelgetest hatraltatta, hogy 2000des/sec a rate, min 60al ment, 100m re volt és acro ban xD
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz molnigee #57809 üzenetére
Nekem is most épül egy hasonló súlyú gép, szintén 2306 al. Mondjuk egy "könnyebb" 6 colos gépet szedtem szét és építem nehezebbre 5 colra, egyszerűbb lett volna csak oda felrakni az 5 colos propot xD
De hol volt a gépben fölös 30g? miket pakoltál ki?
Igazából fogyasztás miatt aggódom ezeknél csak, bár 6 colos formában a 365g is 2306 marha gazdaságosan repült, nagyon meglepett.Pontos konfig amúgy mi? Mmint ami nem látszik.
(#57810) Baku
Headless el nekem (elméletben) az a bajom, mint racer kategóriában az angle móddal kb. Nem vagy nem jól tanít meg. Magasság tartás kamerás gépen az egyértelmű hogy hasznos lehet ha az ember videózik nem csak kruzol. De a Headlessel sosem tanulja meg az ember a LOS repülést. Fpv repülésben tán nem is égető hogy valaki los pro legyen de kamerás gépnél ez tán fontos, headlessel meg nem jön a skill...szerintem.
"Oh my Goa'uld!"
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz molnigee #57248 üzenetére
Ugyan! Én kapuzás nélkül is tudtam ezt
Haver szerint az a baj, hogy túl nagy sebességgel megyek...
Ez igaz is, mert amint felemelem a földről ~80° -ban rádönt a gép Vissza eresztek majd valamennyit a kameraszögből, hogy mehessek lassabban is. Az egyik haver azt mondta sokat fejlődtem már
Szerintem meg inkább az van, hogy az első bemutatkozás rosszabb voltOrtus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Teréz Atya
senior tag
-
popi1987
csendes tag
válasz molnigee #56556 üzenetére
bocsi, ha nem értem, hogy mire gondolsz itt. ( bár csak 5 percet olvastam utána a neten )
én úgy láttam, hogy a "prop wash" kifejezés annak a levegőnek a súlya, amit a propeller maga alatt nyom / tol.
ebből következően, minél több van belőle, annál erősebb a motor és a propeller = annál jobb | és minél kevesebb van, annál kevesebb levegő mozog = rossz
LINKígy kicsit nehezen értelmezhető amit írtál, ki tudnád nekem fejteni itt mire gondoltál?
-
-
Peaceliker
addikt
válasz molnigee #56542 üzenetére
Kanyarban lehet rengeteget fogni könnyű géppel. Ahol én repülök vannak vmi oszlopok és azokat szűken kerülve lepődtem meg, hogy könnyű gép alig sodródik valamit szal nagyobb tempóból is gyorsabban áll meg, azon sztem sokat lehet fogni, de nemtom mert én random megyek, kört időt nem mértem
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz molnigee #56532 üzenetére
Tudom, hogy nagyon keveset repülök. Ahogy írtam is, értelmetlen is az a pénz ami benne van. De szeretem, szerelést is. Verseny nem érdekel, sosem megyek ki, az fix. Trükköket pl sehonnan sem nézek, csak repülök... Amikor időm van. Az kb hétvégente naponta 7-7 akku volt kb. Jön a második gyerek, lehet ennyi sem lesz, akkor lecsó az egész, ez ilyen
Tavaly 300 startom volt sztem kb... Idén inkább alszom
De már ennyi repülés után érzem, hogy 5 colos gépen az jön be ha alig van súlya. Tolom neki, amire telik és úgy 2205 2600kv 265g os emax 2:30 at bírt, 2204 3000kv tán 3at is bír majd... Amint lesz idegrebdszerem össze rakni ki is derül
Hozzá teszem én nem olom az akkukat, 3.5 ig meritem csak. Bár +30mp sem lenne tán ha 3.2 ig mennék.
De nyilván ha akarnék versenyre menni sem lennék ütő képes.
Amúgy akkor te jó sokat repulsz. Versenyen ennyi repülés után milyen eredmények jönnek össze? Tényleg kíváncsi vagyok... Ha már azt kapom a fejemhez, hogy nem érek el jó eredményt versenyen akkor miből tudnám, milyen gép a jó egyébként meg amennyi ember annyi "jó" gép. Ami nekem bejön lehet pro nem rudna vele jól menni és én sem lennék ügyesebb más géppel[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
kriszbon
őstag
válasz molnigee #56518 üzenetére
Szépen megépített gép, jól is néz ki.
Ahhoz képest hogy vastag az alsó lemez, meg vannak ESC védők is, és rezgéscsillapítás, csak 350g körül van a gép propok+aksi nélkül.Az meg hogy mit írnak a súlyáról a többiek, engem nem igen izgat, nálam amúgy sem igen számít milyen nehéz mert nem reptetek csak bütykörészek, és a kinézet+felszereltség nekem fontosabb szempont mint a súly.
A vezérlőkről sem sokat tudok mondani, talán csak annyit, hogy ha eladásra kerülne a gép(mert szóba került az is ha jól rémlik) akkor egyáltalán nem számít mivel van szerelve, mert a leendő vásárló azt sem tudja miről van szó(még annyira sem mint én).
Csak rettentő olcsó legyen FHD képet küldjön telóra és menjen el kilóméterekre nagyon hosszú időn át.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #56536 üzenetére
A Kalmi filter meg állítólag olyasmi, mintha két filtert eresztenél egymásra, de azok egyesített késése és fázisfordtása nélkül. Nekem nagyon sok a zaj a gyro-nál, ezért félek, hogy azonnal leégnek a motorok, ha rosszul van beállítva a filter. Megvárom a tapasztalatokat, aztán lépek.
BTW Butterflight már tudja hardverből állítani az FPV kamerát? BF-nél beleszólt a PID loopba, ezért nem került még be a 3.3-ba.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
BTW ti honnan tanuljátok az új trükköket? Melyik YT csatorna? Vagy meglátsz valamit, aztán a saját fejed szerint csinálod?
@AMDaZERG_1 - lehet, hogy csak elfáradt.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
Tegnap kifacsartam 14 akkut. Nagyon élveztem, de a végére már meguntam. A Frog váz kvasokat kibír, fele ilyen ütésektől a Falcon 180 már foszlik.
Ma/holnap inkább csupázni fogok, mert fő a változatosság!@Peaceliker - én, ha otthon vagyok naponta két gépet reptetek, gépenként 6-8 akksival. Sajna a Falcon 180 már nagyon húzza a belét, így azt megint szerelni kell, de nincs nagyon kedvem hozzá.
Mihók heti 2-3 szessön X 6 akku. Nemtom mennyit reptetek, de kevés. molnigee-hez képest meg botrányosan kevés![ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
válasz molnigee #56523 üzenetére
Am kb ugyan annyira jön ki, mert diatonet valószínű áfa plusz kezelési költséggel együtt majdnem ott van. Van egy verseny géped. F4 lap 8k/8k dynamic notch filterrel nem rossz.
Én jobban szeretek építeni.Am nekem is meghalt az egyik lapomon a buzzer, Dshot buzzerre át raktam, keresésre az is jó. Aksi feszt meg ilyeneket nem jelez.
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
nagyúr
válasz molnigee #56523 üzenetére
50$ még nem is sok egy vázért. A BQ Grizzly 17,5k-mba volt. Nézd meg az Armattan vázakat, 20k alatt nincs is, igaz törésgaris! Persze nekem is első vázam a 6k-s Realacc X210 V Pro volt, mai napig jó váznak tartom imádtam, erős is, de unibody-s az a baja inkább.
130-as egyedi vázam szintúgy 12k volt.
Egyébként meg lehet nem veszel észre semmit F3/F4 között, sőt még az ESC-nél sem, hogy multisho vagy dshoton vagy, mégis kb 10eFt-al drágább és újabb cuccost kapsz. Ha nem jön be eladni könnyebb az újabbat. Igaz építeni kell, amit én nagyon utálok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest