Új hozzászólás Aktív témák
-
j0k3r!
senior tag
hello!
az (#545) os hsz-ben megoldottam a hovert.
most az volna a kerdesem, hogy hogy kellene megcsinalni, hogy ha rakattintok a <li>-s listaelemre, akkor ugyanugy maradjanak a szinek, mint amikor folotte van az eger (hover), akkor is ha elmaszkalok az egerrel a listaelemrol?
remelem lehet erteni, mit akarok : )
a segitsegeteket elore is koszonom.some men just wanna watch the world burn...
-
maathe
senior tag
Kösz! Amúgy ez a scriptes dolog így müxik? :>
Remélem egy HT mod sem olvassa a topicot.Most működik az oldal de alul az invitearea fehér, ff-be normálisan betölti a képet. Ez mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
-
maathe
senior tag
Üdv.
Az aláírásomban lévő oldalról lenne szó: [link]
FF-el teljesen jól működik de minden mással csak a body-t hozza be, mi lehet a gond? -
j0k3r!
senior tag
sziasztok!
nemreg kezdtem el a html/css alapjait tanulni, es volna egy kerdesem.
van nekem 5 menupontom (<li class="szin neve">) (5 kulonbozo szinu), es ugy szeretnem megformazni css-ben, hogyha raviszem az egeret a linkre (hover), akkor pl.
piros betus a menu fekete oldalhatterrel, akkor a hover hatasara fekete betu legyen piros hatterrel (ami nem az egesz oldalra vonatkozik csak a menupontra)
bocs, ha bonyolultan fogalmaztam, es nagyon koszonom, ha valaki tudna segiteni.eddig van meg:
li.kek a:hover{
color:#FFFFFF;
<ide kene valami background valtoztato szerintem>
}[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
cucka
addikt
Ha annyi a baj, hogy nem ismétlődik a háttérkép, akkor azt background-repeat segítségével tudod megoldani.
Ha kb. egyáltalán nem látszik, akkor az lesz a gond, hogy a böngésző nem méretezi be helyesen a div2-t. Ez akkor fordul elő, ha a div2 csupa float-olt elemet tartalmaz (és igen, ez teljesen normális, ilyen szerencsétlenül van kitalálva). Ilyenkor a div2 tartalmának a végére szúrj be egy ilyet:
<div style="clear:both;"></div> -
raczger
őstag
Divekkel akadt egy kis problémám, itt egy kép hogyan is épül fel:
Azt szeretném elérni, hogy amit megadok div2-ben háttérképnek, az jelenjen meg egészen addig amíg az a div tart. CSS-ben megadtam neki background-image-ként de ez nem működik és lövésem sincs hogy lehetne megoldani.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
DeltaPower
addikt
szerintem mindkettő, letöltöttem ez a fontot (creative commons licenszes szerencsére), ő-ű nincs benne, de a többi ékezetesnek mennie kéne, ha nem az valszeg a javascript hibája
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
cucka
addikt
válasz Termigáßor #538 üzenetére
Itt konkrétam nem a javascript-el van a baj, hanem a betűtípussal. Netről összeszedett egzotikus kinézetű betűtípusoknál nagyon gyakran előfordul, hogy nem tartalmazzák az összes magyar ékezetes betűt.
-
Termigáßor
aktív tag
Ez a jó abban amikor nem magad írod a js-t, hanem innen onnan szedegeted össze.
De ha már ez a helyzet mindig ellenőrizd, hogy a js file is ugyanazzal a kódolással legyen elmentve mint a html ami betölti! pl.: utf - utf, iso - iso. (ezek már csak ilyen homoszexuálisok...)Jobbára ártalmatlan...
-
DeltaPower
addikt
[link] ez alapján úgy nézem, ez a Yanone nevű font nagyjából jó lenne (igaz kalapos ű van benne), szerintem a javascript nem bírja el az ékezetes betűket.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
perfag
aktív tag
válasz DeltaPower #534 üzenetére
Megvan mi okozza a problémát! Egy cufon.js font megjelenítő fájl. Ez meghív egy font.js-t ami YanoneKaffeesatz Light-ra cseréli a fontokat - ebben viszont valami gond van a magyar ékezetes betűkkel. Kidobtam, így most nem olyan szép nagyok a betűk , de a html legalább műxik . Ha egyszer lesz időm, megpróbálom a fontcserét. (Tudom, hogy nem lesz rá időm, de olyan jó hinni, hogy mégis.)
-
DeltaPower
addikt
akkor az a helyzet, hogy alapból rossz valami, viszont IEben véletlen megy, az ugyanis semmit se csinál szabvány szerint.
lehet, hogy az alap html-ed kódolása nem utf-8, viszont a css-ben rákényszerítenéd és emiatt kiakadnak a szabvány-szerető browserek.ezeket ellenőrizném elsőnek:
html oldal kódolása (utf vagy ansi)
meta charset (iso-8859-X vagy utf-8)
css-ben a charsetezeket kellene egységesíteni.
-
perfag
aktív tag
válasz DeltaPower #530 üzenetére
Két gépen próbáltam, itthon magyar XP, céges angol XP - egyik sem mutatta az ékezetes betűket.
font: h1, h2, h3, h4, h5, h6 { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; } -
DeltaPower
addikt
elsőre arra tippelnék hogy a nem-bold fontból hiányoznak az ékezetes karakterek. más gépen is rossz? font-family mire van állítva?
-
perfag
aktív tag
válasz DeltaPower #525 üzenetére
@charset "utf-8";
itt működik:
#nav ul li a {
text-decoration: none;
display: block;
height: 31px;
width: 113px;
line-height: 31px;
background: url(../images/nav_btn.gif) top left no-repeat;
color: #5aa0b1;
font-weight: bold;
text-transform: uppercase;
font-size: 12px;
}itt nem:
#page-header {
background: url(../images/header.gif) no-repeat;
height: 35px;
width: 864px;
padding: 15px 40px 0 40px;
color: #FFF;
overflow: hidden;
margin-left: 8px;
}
.title {
float: left;
margin-right: 20px;
margin-top: -1px;
height: 22px;
}
.title h2 {
font-size: 24px;
text-transform: uppercase;
}Tudsz ebből kihámozni valamit, hol lehet a hiba?
-
cucka
addikt
válasz Louloudaki #526 üzenetére
csinálsz egy fehér keret + plusz jel + drop shadow középen átlátszó gifet, az autós képet beállítod egy megfelelően méretezett div háttérenék
Ha fix méretű a kép, akkor sokkal egyszerűbb a helyzet. A div hátterének berakod a képet, a div-be pedig képként a keretet plusz jellel, mindennel. Az áttetszőség miatt lehet használni png-t is, ehhez szükséges némi buherálás az ie6 miatt.
Ha változó méretű a kép, na akkor vagy a szopóágon . Oda igazából a te megoldásod sem jó, talán a legelegánsabb egy nagyon sok cellából álló táblázattal megoldani. (Ami azért eléggé gáz, ha olyan a feladat, hogy a sokcellás táblázattal lehet a leghatékonyabban megoldani ) -
Louloudaki
aktív tag
válasz Speeedfire #522 üzenetére
a lekerekített sarok meg drop shadow css-js hakkolások nem mindig és nem minden böngészőben működnek
csinálsz egy fehér keret + plusz jel + drop shadow középen átlátszó gifet, az autós képet beállítod egy megfelelően méretezett div háttérenék, majd a divbe belerakod img src="középenátlátszó.gif. esetleg z-index-szel egymásra pakolod őket, bár az nem túl szép, szontén nem biztos, hogy mindenhol működik.
deltapower, jó a gif ha az oldal háttere amire rákerül egyforma mindenhol, mert akkor bele lehet vágni a gifbe az átmenetet is. nem olyan sokszínű ez az árnyék, hogy gifbe ne férne bele. a plusz jelet is rá lehet rakni a keret gifre (szerintem)
[ Szerkesztve ]
-
perfag
aktív tag
Tanácsra lenne szükségem: A css lapomon a h1..h6 tagokban text-transform: uppercase; van. A html oldalaimon sajnos nem működik egységesen. Ugyanabban a fájlban egyes div-ekben szépen átállítja az ékezetes szöveget nagybetűsre, míg máshol a nagybetűs szövegből kihagyja az áéó-kat. Mi kavarhat be?
-
DeltaPower
addikt
válasz Speeedfire #522 üzenetére
ha leméretezed+megvágod a képeket (photoshop, gimp, stb) akkor css-el nem gond, viszont ha automatizálni akarod, akkor mindenképp php kell hozzá.
ahogy számolom 3 div kell hozzá: 1 fehér keret, 1 amiben a kép van, és 1 a plusz jelnek.
amúgy szép ez a keret, egyedül ie6 alatt lesznek vele gondok, az ugyanis nem kezeli alapból az átlátszó png-t, ehhez pedig a gif nem jó az árnyékok miatt."Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Speeedfire
félisten
üdv olyan kérdésem lenne h css-el meglehet-e oldani azt h ebből a képből ez legyen?
valami keret megoldásra gondoltam
a képeket táblázatban rendezném és szeretném ha vmi szép formája is lenneelőtte:
utána:
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Rayyy
senior tag
válasz Zoli1222 #513 üzenetére
Ne haragudj meg, de nekem mégis úgy tűnik, mintha képzavarban lennél.
Én egy nagyon egyszerű html kódot írtam ide, a képpel való linkelés kódját, semmi köze javascripthez, amit ha tudnál, akkor nem írtál volna ide ilyet.
A css nem linkelésre való programnyelv, hanem a html kódok által felépített szerkezet kinézetét lehet vele egyszerűen befolyásolni.
Itt lehet megtudni, hogy css-ben hogy lehet középre igazítani bármilyen elemet:
[középre igazítás][ Szerkesztve ]
Minden a legnagyobb render!
-
Zoli1222
addikt
válasz fordfairlane #510 üzenetére
<style type="text/css">
body {
background-image: url(kep400.jpg);
background-repeat: no-repeat;
background-position: center center;
}
</style>
</head>
<body >
</body>Ez volna a kód.
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok
Ha van egy képem amit beraktam háttérnek, akkor azt, h kell megírni, h link-ként is szolgáljon?
-
Rayyy
senior tag
Rájöttem (pontosabban segített egy hozzáértő).
Szóval a padding is beletartozik egy elem méretébe, én pedig azt úgy vettem, mintha csak a belső méretére vonatkona... tehát az alap méretéből levontam a paddingot és így semmi nem változott a kinézetben, csak nincs az a láthatatlan erő (midikloriánok), ami szétnyomja az oldalt.
Minden a legnagyobb render!
-
Rayyy
senior tag
válasz fordfairlane #505 üzenetére
Nem.
Ez egy nagyon széles weboldal lesz és oldalra görögve lehet majd képeket nézni.Minden a legnagyobb render!
-
Rayyy
senior tag
Hell!
Olyan problémám adódott, hogy a css-el vízszintesen közére igazított divem valamiért függőleges görgetősávot generál, pedig az egész cucc 700px magas.
Úgy van középen, hogy
top: 50%
margin-top: -350px
Nem értem, hogy minek csinál görgetősávot az 1050 px magas böngészőmbe, mikor simán el kéne férnie. Kell valami plusz trükk még ilyen horizontális középre igazításnál?Minden a legnagyobb render!
-
fordfairlane
veterán
-
sc3w
csendes tag
válasz Louloudaki #501 üzenetére
background-color helyett próbáld a sima background -ot használni.
www.sc3w.net
-
Louloudaki
aktív tag
itten vannak linkjeim:
div.linkek a, div.linkek a:hover{
display: block;
width: 107px;
height: 30px;
line-height: 30px;
margin: 10px 0px;
padding-left: 10px;
font-weight: bold;
font-size: 11pt;
text-decoration: none;
}
div.linkek a:hover{
background-color: #fff;
color: #faa634;
border-right: 1px solid #fff;
}miért van az, hogy ie az istennek nem akarja megjeleníteni a fehér hátteret hovernél, csak ha beteszek legalább 1 bordert? ami jelen esetben nem gáz, mert az 1px fehér border átlóg a jobb oldali divbe aminek fehér a háttere és nem lehet észrevenni, de mi van ha legközelebb nincs ilyen szerencsém? minden másban hibátlanul megy border trükk nélkül, ie meg csak a betűszínt változtatja oszt szevasz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Windows 11
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla