Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Solyom2

újonc

Sziasztok!

Hosszú lesz a probléma leírás, remélem sikerül érthetően megfogalmaznom.

Specifikáció:
    Windows 7 Ultimate SP1
    AMD R7 360 2GB
    Márciusban frissítettem a Radeon Software Adrenalinra és a 20.2.1 driver verzióra. Ezután vettem észre egy olyan hibát, hogy World of Tanks (vagy Warships) játék közben rendszeresen leállt a gép, Kernel_inpage_error kékhalál üzenettel.
    Utána olvasgatva driver frissítést javasoltak, ezt meg is tettem 20.4.1 verzióra. Ez eddigi tesztelés alapján ezt a hibát meg is oldotta.

Viszont szeretek régebbi játékokkal is játszani, amelyek nem tudnak a képernyőm optimális 1680x1050 felbontásában futni, (Panzer General 2, Combat Mission Barbarossa, Combat Mission Afrika Korps, Steel Panthers, talán ismerősek).
    Legutoljára ezeket még az új Radeon Software telepítése előtt próbáltam, így sajnos nincs összehasonlítási alapom, de hardver részről gond nélkül futniuk kéne.

Ma azt tapasztaltam, hogy a színek teljesen meghülyültek a CM Barbarossa játékon belül, kékes, zöldes, sárgás, vöröses árnyalatú az egész . Mutatnék róla képet, de mikor képernyőmentést csináltam, kiderült hogy a printscreenelt fotón minden szín tökéletes. Szóval ez a hiba valahogy csak "közvetlenül" jelentkezik. Közben az is feltűnt, hogy az asztalon minden programindításkor összekeverte az ikonokat, úgy vettem észre mindent lejjebb mozgatott.

Windows eszközkezelőn belül csináltam egy driver verzió visszaállítást 20.2.1-re, a hiba ugyanúgy fennállt. Eszközkezelőn belül ismét frissítettem, a 20.4.1-re, és hirtelen megoldódott a hiba.

Újraindítottam a gépet, hogy biztosra menjek, első indításra Barbarossa hiba nélkül ment, utána az Afrika ugyanezzel a szín hibával. Panzer Generalt indítva ugyanezt láttam. A feladatkezelőben kutatva észrevettem egy Radeon Setting Source Extension sort, amiből úgy néz ki minden programindításkor egy újabb indul el. Ezeket leállítottam, Panzer General most hiba nélkül megjelenik, Barbarossánál ugyanaz a hiba. Néha programindítás után ismét megjelenik ez a Source Extension, de máskor nem.
    Közben az ikonok átrendezgetését legalább befejezte ha elindítottam valamelyik programot.

Gondoltam arra, hogy a GPU méretezés beállításán függ a dolog, ezt ugyanis bekapcsoltam, de úgy vettem észre ettől függetlenül jelentkezik a hiba.

Tudtok segíteni? Elég idegesítő, mert úgy hiszem csak a drivernél van valami gond, de már csak szívok vele jó ideje.

Köszönöm előre is!

Új hozzászólás Aktív témák