Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtechun
veterán
nekem is lett 20 kbyte-nyi badsector a 160-as maxtoromon, létezik,, hogy ezt valahogyan el lehet tuntetni? mert nagyon nem tetszik nekem
meg nem is szeretném , ha terjedne meg ilyenek, remelem nem mechanikai serulesbol eredeztetheto...
-
Gismo
addikt
Köszönöm a hozzászólásokat!
-
Gismo
addikt
Na megtörtént a visszavivés!
Most nem az undok, rohadt, patkányképű köcsög.... volt, hanem egy tök rendes fiatal srác! Nemvéletlen voltunk ott 1 óra 10 percig! Fogta a Maxtor progit letesztelte és mélyformázta. Csak logikai badsector volt.
Úgyhogy most jó a hdd. -
Gismo
addikt
Na haver úgydöntött, hogy holnap visszavisszük! És visszük a Maxtor progiját, mert az hibát ír ki! Azzal teszteltetjük le a pacákkal!
Mennyi esély van hogy ezzel letesztelje és igazat adjon a proginak? -
L3zl13
nagyúr
Az ''én garim már lejárt'' probléma valóban létezik, de ez a kisker magánügye.
Saját döntése, hogy a készletét hogy kezeli, hogy minimálisra csökkentse az ilyeneket.
A tíz perc pedig tényleg kamu, hiszen ez alatt nem fut le szerintem még a Powermax teljes tesztje sem.
Hibás vinyó esetén úgy menjünk cserélni, hogy előtte a gyártó saját progijával teszteljük le. Ha van hibakód, akkor írjuk fel. És ha azt mondják nem hibás, akkor futtassák le a szemünk előtt... -
zsolt123
csendes tag
Pár megjegyzés:
1./ A Mistral nem nagykerektől vásárol, mert maga is az. Így náluk speciel nem játszik az ''én garim már lejárt'' probléma (ami egyébként egy létező dolog).
2./ Aki Maxtor DM8+ vinyót vett, az megérdemli(Bocs, persze nem komolyan mondom, de tény, hogy az eddigi egyik legszarabb HDD sorozat.)
3./ Ha tíz perc volt az ügyintézés, akkor kíváncsi vagyok, hogy formázta meg a szervizes ennyi idő alatt a vinyódat + másolt rá adatokat. Ez így kamu. -
L3zl13
nagyúr
Miért kellene, hogy az számítson?
Anno vettél rohadt drágán egy cuccot, ami azóta már rég elavult. Miért kellne megint egy csúcskategóriás cucc árát visszakapnod, mikor a cuccot használtad mondjuk egy évig?
A törvény szerint, ha lehetséges akkor javítás, vagy csere ugyanolyanra.
Az eredeti ár visszatérítése ennél sokkal hátrányosabb az üzletnek, szóval ez nem egyenértékű a javíttatással vagy cserével.
Másik: Mindenki azzal jön, hogy a magyar boltok így, meg a magyar boltok úgy.
Nos a pult mindkét oldalán magyarok vannak...
Igaz, hogy a boltosok ott próbálják meg átverni az embert ahol tudják (tisztelet a kivételnek), de ugyanez van a vásárlóknál is. Hány olyan topic volt mát itt a PH-n is, hogy ''Hogyan tudnám hazavágni az xy cuccomat, hogy garóba ki tudjam cserélni, mert már kijött az újabb verzió.''?
Szóval, legalább részben, a boltosok hozzáállása a vásárlók hozzáállásának következménye.
Fogyvéd: Sajnos abban sem tudok már megbízni amit ők mondanak. Bár oda vissza tudniuk kéne az ide vonatkozó törvényeket, de mégis volt már olyan, hogy hülyeséget mondtak... -
atala
addikt
Amit én beadtam vinyót, az egy Maxtor 30GB-os. Mivel már nem gyártanak ilyent, azt mondták, hogy nagy valószínűséggel egy 40GB-osat kapok majd vissza, vagy ennek (40GB) az árát nézik meg, és azt térítik vissza.
-
biga
őstag
Ez nem a vevő problémája. Az eladónak viszont megvan az a lehetősége, hogy - értékegyeztetéssel - felajánljon valami mást. A vevőnek meg jogában áll ezt elfogadni, vagy kézpénzre váltani. Persze ez csak így van leírva, ami sajnos nem jelenti azt, hogy valóban így működik. A baj az, hogy általában a kereskedők nem haszonlesésből nem tesznek így (na jó, azért soxor igen!), hanem tényleg azt hiszik, hogy a mostani árát kell számolniuk! Esetleg - (minusz
) a használat......
-
Gismo
addikt
Aszt megaszonta a gyerek, hogyha nem krepál be a ringyóze akkor nem viszi vissza!
-
atala
addikt
Csak nehogy kifuss az időből!
Ne hagyd annyiban, szerintem is csak az időt húzzák, hogy lejárjon a gari!
Hétfőn mindenképp menj vissza, és mond meg, hogy előtted teszteljék le mind a két progival!
Ha nem hajlandóak megtenni, akkor jöhet a keményítés a fogyasztóvédelemmel...stb. -
-
Tal2
tag
Hát a helyedben azért próbálkoznék, ki tudja milyen eredetű a BS...
Ha mechanikai sérülés, akkor terjedni fog tutira.
Ha szoftveres, akkor lehet, hogy hanyagolható.
Megmondani, hogy melyik hiba ál fenn éppen a vincsiddel, csak szakszervíz (K*rt, stb) tudná megmondani.
Menj vissza és ne hagyd magad lerázni!
Lehet, hogy később nagyon fontos adatok fognak emiatt elveszni.
Üdv:
Tal -
Gismo
addikt
HI!
A fejlemény a következő: Bementünk a szervízbe ''megvizsgálta'' a vinyót, ''leformázta'' ''másolt rá'' ... és azt mondta, hogy semmi baja! Meg Partition Magiccal is megnézte és aszonta semmi! Ezért visszaadta, hogy ez egy hibátlan HÖDÖDÖ! Hazahoztuk és kiderült, hogy mégiscsak van rajta bad, úgyhogy a pacák egy ''picit'' hüje! De kevesebb BS van rajta mint tegnap volt!Miért? Hogy?
Lehet, hogy szarunk rá és használjuk így!
MISTRAL=SZAR -
Notes
senior tag
A visszatérítés összegét és milyenségét most nem tudom (megnézni sem mert nem megy az fvf.hu). De az biztos hogy: a TÖRVÉNY szerint teljesen mindegy, hogy a boltban mit nyomtattak a számla aljára, meg mi írattak alá Veled, ugyanis: ''Minden a törvénytől eltérő megállapodás semmisnek nyilvánul.'' A törvény szerint pedig él a jótállás.
A beszerelésről pedig annyit, hogy pl. egy processzort árulnak dobozos (box) kiszerelésben is, tehát ez egy felhasználóknak szánt TERMÉK, nem pedig egy ipari célú alkatrész. Van beszerelési, üzembehelyezési útmutatója stb. Kamu tehát az a szöveg, hogy szakszervíznek kell beszerelni stb. -
naga
senior tag
És kívánom, hogy a topicindítónak ne legyen semmilyen problémája a gariztatással.
-
naga
senior tag
Elég naiv vagy a nagykerekkel kapcsolatban.
Akkor te nem olvasod a kiskerek számláján szereplő vásárlási feltéteteleket, egy idézet a héten vett DVD-író számlájáról (nem a fennt nevezett cég, egy sima kisker.): ''Amennyiben később a terméket más termékre kivánja /kell cserélni, úgy az eredeti terméket szervizünk csak amortizált /aktuális értéken, áregyeztetés mellett cseréli.'' Tehát nem az-az értéke, ami mondjuk egy éve volt a vásárláskor.
Akinek nem volt garis ügye, az nem is gondolja, hogy egyes helyeken hogy működnek a dolgok. Velem akkor tényleg kibabráltak, azóta nem is veszek ott szinte semmit, de vannak jó tapasztalataim is.(1,5 hónapot vártam idén januártól egy procira a nagyker miatt, most szintén 1,5 hónapnál tartok egy memóriakártya miatt, szintén egy nagyker miatt
)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
atala
addikt
-
b.bone
senior tag
-
naga
senior tag
Én is küldtem már vissza mistrálos gariban cserélt 1 hónapos halott Maxtort Írországba, pk. 4600Ft volt és három hét múlva jött a UPS az új (remanufactured) vinyóval, ami azóta elkezdett haldokolni, és van még rá gyári gari vagy 1,5 év, csak nem igazán éri meg kiküldeni, mert ennyiért lassan új vinyót kapsz.
A három hónapos csere nagyon meredek, a 3 hét is azért annyi, mert sima postával ment ki, ami 2,5 hét volt, visszafele 2-3 nap a UPS-el.
[Szerkesztve] -
atala
addikt
Jut eszembe! Gismo! Várjuk a fejleményeket, mire jutottál!
-
atala
addikt
És azt se felejtsük el, hogy egyes régebbi vinyókra a gyártó 3 év garit adott, míg Magyarországon csak 1 évet vállaltak rá! Ugyanakkor a gyári gari még él. Ilyenkor a nagyker bőven ki tudja cseréltetni a gyártóval.
Nekem is van/volt egy 30GB Maxtor vinyóm, ami szépen elfüstölt. A hazai gari már lejárt, de a nagyker vállalta potom 5000-ért, hogy kiküldik, és kicseréltetik.
Most erre várok már 3 hónapja, lassan meg kell érkeznie.
Egyébként régebben is jártam már így, csak akkor még 2 ezret kellett fizetnem a postaköltségért. -
_AnTi_
tag
Hali!
A BAD SECTOROS vinyó garanciális, úgyhogy ki kell cserélniük. Az butaság, hogy náluk már nem garanciális (erre az említett 10 napos / kisker/nagyker dologra gondolok), mert addig, garos, amíg a garanciajegyen fel van tüntetve.
A vinyónak az aktuális árát fogják beszámolni, értékegyeztetéssel vihetsz nagyobbat is, vagy elvileg bármi mást, de arra semmiképp ne számíts, hogy pénzt kapsz vissza. Fogyvéddel szerintem ne próbálkozz, mert nagy ívben sz@rnak rá, és úgyis kimagyarázzák, ha nem hozod elő, akkor szerintem nem fognak belekötni a ''nem szakszerű beszerelésbe'', meg ilyenekbe. Amúgy ha nincs rajta valami durva külsérelmi nyom, akkor elvileg nem fognak ilyennel szórakozni.
Remélem segítettem, bocs, hogy ilyen hosszú lett. -
b.bone
senior tag
a garancia az eladástól számított x napig él. a bóltnak úgyszintén. tehát ő megmutatja a nagykernek a számlát hogy mikor adta el és azok is onnantól számolják.
ha egy vinyó bad sectoros abba nem lehet belekötni. az sz@r és kész ki kell hogy cseréljék. vagy adniuk kell egy ugyan olyan vinyót. amennyiben ezt nem tudják teljesíteni egy legalább ugyan olyan jót kell adniuk, vagy jobbat. ez megeggyezés kérdése. ha nem tudnak megeggyezni akkor az _eredeti_ vételárat le lehet vásárolni, vagy vissza kell hogy adják. igaz ez Mo. meg mistral és pénz vissza adni biztos nem akarnak/fognak, de hogy egy min. 40Gb-os vinyót adjanak az az abszolút _minimum_.
viszont itt írta valaki hogy abba belekötnek ha nem számtek bolt rakta össze. ha ez így van, akkor próbáljatok meg szerezni egy papírt hogy ekkor és ekkor ez a cég szerelte. vagy valami. talán van Ph!-s aki tudna segíteni. -
xcbiker
addikt
Ha nem cserélik akkor---> Veszek 10gb feletti rossz winyókat!
-
-
naga
senior tag
-
naga
senior tag
Arra utaltam, hogy ők is vették valakitől, és nem aznap, amikor te tőlük megvetted, így előfordulhat, hogy egy-két hétig ott állt a polcon, vagy a raktárban és közben már ketyegett a nagyker garancia. Ezért ha bedöglig pl. 10 nappal a mistralos gari lejárta előtt, ők már nem tudják elszámolni a nagykerrel a garit, ezért be kellene nyelniük, mint természetes veszteség. De ez ugye nem túl jellemző rájuk.
És ilyenkor jön a kötekedés, számla a szakszerű beszerelésről, sok lehúzos dumával. És szerintem még lehet szerezni 40-es vinyót újonnan.
[Szerkesztve] -
xcbiker
addikt
a bevett garis szokás hogy a te winyódat az épp aktuális áron számolják és csak a különbözetet kell fizetned. ''USERS, BLUEFISH, CHS''
-
Gismo
addikt
Köszönöm a sok gyors hozzászólást!
Mi az hogy nekik már nem garis? Benne van a ''szerződésben'' ami alá lett írva mind két félről (vevő<-> bót) tehát a garilevélben foglalt időpontg ők kötelesek a garanciális ügyintézés végrehajtására!
Az lehet gond, hogy a haver gépét én raktam össze és nem számtek bót? Ugyanis a garis feltételek közt szerepel az a pont, hogy csak akkor garanciális ügyintéznek, ha azt számtekbót rakja össze és igazolja azt!
Mégis mennyi esélyem van?
Mivel lehet fenyegetőzni? Fogy. Véd.?
Ja és ugyanoanra már szerintem nemtuggyák cserélni, mert már az árlistában sincs benne! Tehát oan HDD már M.o-n nincs (újonnan).
[Szerkesztve] -
Wildmage
senior tag
Garos a dolog egyrészt. Másrészt én úgy tudom, hogy az eredeti árat kell visszaadják. Ezt asszem a fogyasztóvédelmis website-on olvastam valahol,de nézz körül ott.
Nekem is volt egy esetem, amikor elszállt a jó kis acorp táp és magával vittea gépem nagy részét a vinyómmal együtt. Na mondom úgyse lesz belőle semmi, de azért próbáljuk meg visszavinni gariba a Compugroupba, ami asszem már megszűnt Pesten. Bevették, elvitték nagykerbe, nagykerből nem jött időben vissza és nem is szóltak róla mi van, így amikor visszamentem a leégett 20GB-os Maxtor eredeti árát számolták, amire rádobtam 2000-et és kaptam egy 40-es IBM-et. Szóval ahogy látod egy az egyben ez volt a helyzet, vagyis akkorra lement a nagyobb vinyók ára.
Sok szerencsét! -
Avicularia
veterán
szvsz reménytelen
garanciahuszárnak fognak titulálni sajnos -
naga
senior tag
A Mistralt ki nem állhatom, de abban igazuk van az üzleteknek, hogy nem adnak ingyen nagyobb vinyót. Ha csak 10 nap van a gar.-ból, akkor nehéz menetre számíthatsz, mert lehet nekik már nem garis, és mindent el fognak követni, hogy ne kelljen benyelniük.
Sok sikert! És az akkori 17 ezer forinttal ne számolj mert azóta estek a 40-esek árai, jó esetben kapsz tőlük egy ugyanolyan márkájú 40-est.
[Szerkesztve] -
HM21
tag
Mindenképp próbáljátok meg, hátha... Nekem egy Chieftec tápot nem cseréltek ki.
Sok szerencsét! -
Gismo
addikt
Helló mindenki!
A helyzet az, hogy haver gépében eccercsak badsectoros lett a Maxtor DM+8 40GB-os HDD! Ezt még anno a Mistralban vettük (SAJNA OTT) és az lenne a kérdés, hogy egy badsectoros vinyót becserélnek gariban? Tehát az már akkora hibának számít, hogy becserélik?
És mennyi esély van arra hogy a sokmindenki által hőn imádott mistral becseréli?
Ha becserélik egy jobbra akkor arra rákell fizetni? Mert amikor vettük azt a vinyót az 17000 volt és most már 17000-ért 80GB-osat lehet venni. Tehát a két vinyó értéke megegyezik! Ingyen kapok jobbat?
Köszönöm a válaszokat előre is! Sürgős lenne mert a vinyóra kb 10 nap gari van még.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Lexus, Toyota topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- OTP Bank topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Villanyszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen autót vegyek?