-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok! Arra valaki tud magyarázatot hoyg az egy napja vett új, utángyártott 4400mAh akkumulátor elhasználódottsági szintje AIDA szerint 4%?
[ Szerkesztve ]
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok, Asus G56JR CN145D típusú gépem van, 3 éve, 2014 szeptemberében vettem, Eddig semmi probléma nem merült fel a géppel kapcsolatban. A kora miatt az akkumlátor teljesen elhasználódott, ezért mindig hálózatra kell kötnöm a gépet. Ma délben is hasonló volt a helyzet, be volt dugva a töltője, és belerúgtak a gép tápjába, ezért kicsúszott a csatlakozó a portból, és a gép azonnal kikapcsolt. Valószínű, szinte biztosnak tartom hogy a meghibásodást vagy a hirtelen áramkimaradás, vagy az alaplap megrántása okozta. A touch paden és a billentyűzeten vettem észre eddig, hogy periódikusan nem érzékelik a mozgást, illetve a billentyűk leütését. USB-n csatlakoztatott egérrel és billentyűzettel ez a hiba nem áll fenn, és kipróbáltuk két operációs rendszer alól, és mindkettőnél hibás volt, driver letörlését követően sem oldódott meg ez a probléma. Tudtok segíteni ezzel kapcsolatban, mi lehet a probléma? Hardveres gondról van szó, ugye?
-
ZTE_luky
aktív tag
Na rlzartam igaz csak egy tasak rizzsel (negyed kilo) mert Ennyi volt. De szerintem a hangsúly azon van hogy száraz rizs legyen es légmentesen elzárva. Hat nem tudom 3-4 nap kell ahhoz hogy felszívja a nedvességet? A baj az hogy vizsgára kell készülnöm es laptop nelkul nem megy de ha miszaj kivarom csak ne legyen semmi baja
-
ZTE_luky
aktív tag
A benne maradt vizet biztosan kihozza kerdes hogy maradt e benne na meg hogy az eddigi viz mennyire karosototta meg. Igen mindenképp kipróbálom hasznosnak tunik csak nem tudom honnan szerzek akkora dobozt
Egy valamire lennek kivancsi. ha ksrosult a laptop akkor az par napon egy héten egy hónapon vagy egy éven belül derül ki
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz Pulsar #28734 üzenetére
Akkor csak remenykedhetek? Meddig folyhatott le benne a viz, mihezbkuthatott el? Mert amikor megforditottam a gepet semmi nem tortent twht csak a gombok teteje a hombok alatt es mellett volt viz
Akkor ne is varjak dzervizig, felesleges, hasznalhatom, ugyis szerencse kerdese?
[ Szerkesztve ]
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok laptopba keves viz folyt azonnal ki lett kapcsolva majd meg lett fordítva es kitorolve plusz hajszárítóval megszaritva. Tokeletesen mukodik semmi baja, viszont vizko miatt aggódok. Szeptemberben lejár a garanciam akkor elcigyem szervizbe es kitisztittassam ?
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok! Egy problémám adódott!
Adott egy HP LaserJet P1102-es nyomtató, amit telepíteni a karok (most vettem). Az eszközkezelőben felismeri a nyomtatót, még a típusát is mindent, azonban a telepítő közben, azt kéri hogy csatlakoztassam az eszközt, de nem ismeri fel. Utána néztem és elv az zavarja hogy a laptopomon csak USB 3.0-as port van, a nyomtató meg 2.0-ás, és ezért valamiét zavarja.
Tudtok valamit megoldásképpen?
-
ZTE_luky
aktív tag
Mi az a PCH dióda és CPU Package, valamint miért van az hogy amíg a CPU 48 fokos, addig az a dióda 51,52?
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok ez lehet kicsit off lesz, szoftverrel, programmal kapcsolatos kérdés, de nem találtam megfelelő topicot. A laptop hóértékeit szeretném jól átlátni, áttekinteni. Olyan programot keresek, ami diagramot csinál a hőfokokról. tehát nem csak a max, min. ott meg jelenlegit mutatja hanem az összes értéket grafikonon.
Hasonló program int a hwinfo jó lenne a lényeg azon van hogy grafikonon mutassa az értékeket. Előre is köszi a segítséget! -
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #22463 üzenetére
Szia, ezt nem csak neekd írom, ahnem mindazoknak akik segítettek nekem!
Beszéltem a Fix-Direktel, ők továbbítottak az Asus szervízhet, beszéltem ott egy emberrel, és azt mondta hogy nem lehet merevlemez nélkül küldeni a laptopot, mert a merevlemez kivétele garanciavesztéssel jár. Ez hogy lehet? amikor van a laptop alján egy kis szerelőnyílás is, egy csavarral le lehet venni, és könnyedén ki lehet szerelni a hdd-t?
Most mit csináljak? biztos hogy az én laptopom esetében is garivesztéssel ár? lehet hogy azt hitte hogy olyan a laptopom amin van ilyen garancia szalag vagy mi és át kell azt szakítani ahhoz hogy ki tudjam venni a hdd-t?
-
ZTE_luky
aktív tag
És akkor most elég ha abba a box-ba írom be, vagy akkor tisztább ha telefonon beszélek velük? Az ssd-t hagyjam ki az egész sztroriból vayg azért jobb ha a hdd helyett elküldöm azt?
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #22458 üzenetére
ÉS az aus eu repair-oldalon ahol be kel írni szériaszámot vásárlás időpontot stb.. oda írjam le a hiba/probléma leírásához zárójelbe? hogy a hddre szükségem van, a fedlap pedig lejött és még nem raktam vissza vagy mi?
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz adika4444 #22455 üzenetére
Szia! Én vagyok a fórumról aki szervizbe akarja küldeni notiját.
Nem lesz nekik nagyon gyanús hogy a gépet hdd nélkül küldöm, és egy ssd lesz ahdd helyén, valamint az hogy a meghajtó fedlapja nem lesz rajta?
Akkor inkább ne csináljam azt hogy nem rakok bele semmit (ssd-t se, de meghajtót igen) és azt mondom nekik ha megkérdezik hogy szükségem volt a hdd-re?
-
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz adika4444 #22437 üzenetére
oké akkor a fedlap letudva. Másik kérdésem hogy a merevlemezt bele kell raknom a gépbe? mert azt én használnám addig azon van minden adatom stb.. tehát elég ha hdd nélkül küldöm a gépet?
ui.: akkor ebből már tuti szervíz lesz ugye, akkor nem lehet az hogy én állítottam át a biost arra az uefi vagy mire? Ezt én már nem csinálhatom vissza, nem?
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #22435 üzenetére
oké nagyon szépen köszi a sok segítséget, akkor a fedlapot nem kell magyarázni, nem hívnak fel miatta vagy nem kérdezgetnek róla, mert akkor nem kell kitalálni valamit? mert sztem ha megmondom az igazat, azt gogy caddyre ragasztottam, biztos nem nézik jó szemmel hogy szétszedtem a gépet. mondjam azt hogy letöretem?
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #22433 üzenetére
hát nem tudom, kellett vna..
köszi szépen a segítséget, akkor küldhetem úgy szervízbe hogy a fedlapot nem rakom vissza? mit mondjak mi történt vele?
ui.: a másik topicból: és kb mennyi idő egy iylen? elvileg van valami háztól házig szervíz vagy mi, tehát lejönnek ide érte meg vissza is hozzák díjmentesen? és kb meddig tart egy ilyen pár nap, pár hét esetleg hónapok?
ÉS akkor 100% hogy nem lehet valami azzal az uefi-vel mert még rááldoznék pár napot midnent kipróbálnék csak ne kelljen szervíz mert elég fontos nekem most a gép..
Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #22427 üzenetére
nemtudom, hát de a caddy hogy lehet hibás ha amikor kicseréltem az ssd-t a hddre a hdd ment a caddybe és biosba bootot cd re állítottam bebotolt rendesen indult a windows minden működött mint azelőtt. tehát működött a caddyvel.
akkor kezdődött a probléma amikor újraindítottam és pendriveról telepíteni akartam a windows-t. nem találtam a biosba a boot menüpont alatt a pendrive-ot és ott próbálgattam ezt azt. azért gyanakodok arra hogy az az uefi-t vagy mit kapcsoltam be és ott rontottam el valamit tehát a meghibásodásnak biztos a biosnak vanköze mert ott nyúlkáltam, sztem a caddynek semmi baja
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #22418 üzenetére
Masik kerdesedre nem is valaszoltam: ebayrol, es azok a kis fulek nem passzoltak a lyukakba. Csak ragasztani lehetett.
Amugy mi az a fast boot amit irtatok, lehet azt nyomtam be az milyen ha megnyomom ugyan ezek a tunetek igyvkselkedik arra a gep? Lehet az a problema?
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #22418 üzenetére
Na most mindent visszaraktam eredetibe, csak a hdd-t raktam be az eredeti helyen es ugysn az.. bekapcsol felvillan sz osszes led, meg a bill vilagitas aztan csak a venti megy
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #22416 üzenetére
Ez az elromlas elott mindketto volt kek logo is.. azonbsn most semmi nem latszil a kepernyon.. nem szt meg nem probaltam, rakjam vissza teljesen eredetire, tehat a hdd is eredeti helyre?
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #22414 üzenetére
Lehet atraktam ufi re de azt se tudom mi az azelott win8.1 volt. Hogy tudnsm helRehozni?
-
ZTE_luky
aktív tag
De amugy msr azt csinalja hogy amikor 'bekapcsol' akkor meg a venti se indul be hsnem ra 10 masodpercre
Es akkor rakjam bele a meghajtot fedlap nelkul vagy a caddyhez ami jsrt tok mas fedlapot rakjam re? Vsgy mit csnaljal? Es am milyen szerviz ez? Hol kell bejelenteni, szolni? Mikor jonnek meddig tart stb?
[ Szerkesztve ]
-
ZTE_luky
aktív tag
Amit még elfelejtettem: Ugye az én laptopom még garanciális (csak háromnegyed éves) tehát lehetne szervizeltetni gariból, csak az a baj, hogy a meghajtót kivettem helyére ment a caddy, és a meghajtó fedlapját csak ragasztani tudtam a caddybe, tehát azt már onnan nem tudom levenni. Garivesztéssel jár az vagy foglalkozunk úgy garanciálisan vele hogy a meghajtó helyett ssd van egy caddybe? (pontosabban egy hdd mert a hdd helyére ment az ssd a caddybe meg a hdd)
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz adika4444 #22406 üzenetére
win 8.1 pro volt fenn, és még nem is telepítettem a másikat de már fellépet ez a probléma.. elmondom részletesen:
hdd-n fennt volt a win minden mással együtt. beraktam az ssd-t a hdd helyére a hdd-t pedig egy caddybe. bekapcosltam a gépet, bottot cd-re állítottam ugye hogy a hdd-ről induljon a gép.. betöltött minden ok. aztán újraindítottam hogy akkor bottolom a pendriveot és felteszem a windowst az ssd-re. nem találtam a biosba a usb bootot, ezért ott keresgettem dolgokat, de nem emlékszem hogy fast bootra mentem volna.
Utána amikor bekapcsoltam fellépett ez a probléma. a laptop proci led indikátora se ég. csak a kis izzókörte, az gondolo maz hogy eb van kapcsolva a gép, meg megy a ventillátor. ennyi. de semmit nem lehet csinálni, biosba se lép be.
tehát amit írtál nem is tudom megcsinálni, mivel biosba se lép be nem is bootol be semmi. fekete képernyő és kész.
[ Szerkesztve ]
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok Asus G56JR laptopom azt csinálta hogy amikor bekapcsolom, semmit nem jelez ki, a kis led indikátor világít hogy be van kapcsolva a gép, de csak a kis izzókörténél világít sehol máshol. A gép ventilátora megy, de semmit nem csinál. nem lehet sehova belépni, biosba se, sehova. a gépet még kikapcsolni se lehet csak ha hosszan nyomom a power gombot. Kérlek segítsetek, sürgős lenne használnom a gépet mindent próbáltam. (SSD-re akartam telepíteni op rendszert azóta csinálja ezt de nem telepítettem. Kivettem a HDD-t is és az SSD-t is, de semmi, ugyan ez a hiba. Mi lehet ez? Utána olvastam, de nagyon remélem hogy nem az alaplappal van valami mert fél éves még csak a gép és eddig semmi baja nem volt..
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz F e Z o #21063 üzenetére
Értem köszi szépen akkor én is bennhagyom.
Mert fél éves a notim de még mindig nincsenek kikopva az usb portok és úgy kell kitépni a portból meg bepréselni, egyenesen be se tudom tolni jobbra balra ráncigálva lehet csak, még máig nem értem sokszor ki be húzogattam hogy kikopjon de semmi :/ nem tudom mit lehetne ellene tenni.. :/
-
ZTE_luky
aktív tag
-
ZTE_luky
aktív tag
Ilyen laptoptáskám van, tehát csak felül cipzáros. Lehet hülye kérdés de hogy kell beletenni a lapost, hogy biztonságban legyen? a touchpad felőli vége legyen alul és a hátlapja legyen közelebb a testemhez, vagy hogyan rakjam bele? meg már bánom hogy ilyet vettem mert a cipzár is karcolja alaptopot minden be-ki tevésnél..Asus G56JR CN145D típusú laptopom van
15,6", 380 x 255 x 27.2 ~34 mm (szélesség x mélység x magasság) , 2,7kg -
ZTE_luky
aktív tag
Hát azt csak akkor érem el ha nem emelem meg a laptop farát. tehát csak szimplán lerakom az asztalra. a hátsó két lábához szoktam rakni két kis hengert, hogy az megemelje, azzal szoktam játszani.
pl így egy óra játszással ezek az eredmények jöttek ki ezek sztem rendben vannak.de ha ez az emelés nem lenne elég, akkor vennék csak hűtőpadot.
-
-
ZTE_luky
aktív tag
Ha a laptopomon alul csak a hdd-nek van szellőző nyílása érdemes alá hűtőt venni, vagy tök felesleges, mert csak idegesítőbb a zaj miatt, elég ha kupakkal feltolom a laptop seggét?
érdekelne hogy amúgy mennyire egészséges hűtő nélkül használni, és mennyi az ideális hőfok, és mennyi fölé nem érdemes engedni mert volt amikor 80 fokos volt már..
Amúgy egy gamer gépem van, ami alapból nem kevés hőt termel szóval fontos lenne szerintem ez a kérdés..
Ha esetleg ajánlatok egy notebookhűtőt akkor milyen típust, mert ugye elvileg nem is alulról szívja a gép a levegőt hanem billentyűzethűtéses és a zsanér mögül is szív levegőt, tehát alulról max az emelés érne vmit szerintem.. -
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #18770 üzenetére
Oké, köszi szépen a segítséget
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #18768 üzenetére
értem, tehát akkor nyugodt szívvel hordhatom táskában is a nanoval, nem tépi, feszíti a portot? Mert tényleg ha baj akkor meg tdom oldani hogy ki-be veszem használat előtt/után..
u
Igen, bejáratódik majd egyszer, igaz a pendrivokkal nincs is bajom mert jobb hogy kicsit szorosabb nem lötyög, azokat ki tudom húzni mert van fogása meg tudom rendesen fogni de a nanonál más a helyzet.. -
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok laptopomban nagyon szorosak az USB portok és már mindent próbáltam de istenért se akarnak kikopni... kibe húzogattam kb 10-20-szor egy pendrive-ot és attól se kopott ki, és az egeremhez tartozó nano egységet be se merem dugni mert ezelőtt is úgy kellett kitépni a portból, és félek hogy legközelebb a portot is tépem a nano egységgel együtt.. tudtok vmi megoldást lehet hogy nano egység is nagyon szoros mert j, megcsiszolhatom vagy faraghatok le belőle? vagy hagyjam bedugva éjjel nappal a laptopba ha hurcolom makkor is? táskában nem megy abban tönkre hogy csavarodik meg nyomódik? mert ugye ott feszülne, azt minden alkalommal ki be kel húzni igaz?
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #18610 üzenetére
igen, de elv win 8.1 az támogatja
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #18607 üzenetére
értem köszönöm stépen rákérdezek egy angol fórumon ott talán kapok választ..
A Widi csak processzortól és Wlantól függ ugye? -
ZTE_luky
aktív tag
válasz voyager4.4 #18601 üzenetére
googlebe semmi választ nem kaptam, angol nyelvű fórumokon itt ot olvastam hogy más atheros wlanos laptoppal próbálgatták, de semmi..
WIDI-ve kapcsolatos fórumot nem találtam, és elég logikusnak találnám ha ezzel a kis szerkentyűvel működni
[link] -
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok érdeklődnék h. Asus G56JR laptopom támogatja-e az Intel WIDI-t (Wireless DIsplay) ?
Intel® Core™ i5 4200H processzor (ez támogatja a WIDI-t)
Hálózati kártya: Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network AdapterElvileg csak Intel hálózati kártyával működik, tehát az Atheros kárty amiatt semmiképpen nem fog működni a Widi? ÉS ha vennék egy ilyet a laptopomba?
-
ZTE_luky
aktív tag
Mégegy kérdés, amit megszerettem vna kérdezni ti hogy tisztítjátok a LAPTOP kijelzőjét? porszívó finomkefés fej, mikroszálas kendő, microszálas kendő+ szappanos víz? NAgyon féltem új laptopomat, és vigyázni szeretnék rá, ezért csak a legtökéletesebb módszert szeretném alkalmazni.
-
ZTE_luky
aktív tag
Jólvan köszi szépen a segítséget.
Esetleg ha valaki értene a WiDI-hez vagy tudna segíteni nekem kérem írjon egy privát üzenetet vagy akár ide is.. nagyon megköszönném
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #18578 üzenetére
Hálózati kártya: Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter
Ez van benne, akkor a WiDi kihúzva ugye, nem fog működni semmiképpen se..?
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #18576 üzenetére
értem, minden stimmel csak a WLAN kérdéses, sztem Atheros van benne, de nem vagyok benne biztos, hogyan tudok meggyőződni arról h. milyen van a gépemben?
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok vki legyen szíves segítsen nekem, érdeklődnék hogy Asus laptopom támogatja-e az Intel WiDi-t, mert a processzor benne támogatja, azonban a Wifi a gépben nem Intel, hanem Atheros, így azt olvastam, ezek már eleve nem kompatibilisek..
Feltettem az Intel WiDi driverjét éa azt írta hogy a proci se, a platform se, és az op.rendszer se kompatibilis komponens, de akkor e miért van? win8-ra elv jó és az intek honlapján is azt írják hogy a procim támogatott.ÉS ha működik, akkor hogy kell csatlakoztatni a TV-vel, vag egyéb más monitorral? A laptopra fel kell tenni egy programot, az megvan de sak az 1.0 verziót tudtam telepíteni, csak az komparibilis win 8.1-re
-
-
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz Feri02 #18308 üzenetére
De az csak a tálcán egy ikon amire rámegyek és úgy.. viszont nekem oylan kéne ami minden előtt van az egyik sarokban eg kis senzor féleség ami játék, filmnézés stb alatt is láthatók mert 80%-ban ezeket csinálom a laposon.. VAgy esetleg figyelmeztet beállíthaom hogy 40%nál felugorjon ablak vagy csippanjon stb
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok, nem tudom hova írja ezt kérdésemet mert szint mindenhol off..
Szóval mindig ugy járok hogy nem tuom hány százalék az akksim és 1%-lékra lesökken, de ez öli az életét, ezért valami olyan programot szeretnék windowsra ami egy nagyon kicsi ablakban állandóan jelzi az aksi élettartamát valamelyik sarokban, tudtok ilyen programot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500