Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pibácsi
senior tag
válasz Lassú Víz #26151 üzenetére
Köszi a válaszod. Úgy gondolom, igazad van. Hogy felhívtad a figyelmemet átnéztem
mégegyszer az Oly Viewer 2 –t és természetesen van rajta RAW gomb, amit én már korábban
is próbálgattam, de azon kivűl, hogy a fgépen is megtalálható módosításokat végre lehet
hajtani, semmi különbséget nem ad és nemigen lehet észrevenni a gépből kivett Jpeghez
képesti változást. Ezért írtam úgy, mintha a beágyazottat alkalmazná, bár ezt nem
fejtettem ki. A program a Jpeg képek kidolgozásához is adja a szerkesztőkben szokásos
lehetőségeket., amit lehet alkalmazni a behívott ORF képekre is. Az viszont igaz, hogy
nagyon eltérni a digigépből kivett Jpeg képtől nemigen lehet és vszínű, ez a cél. (ha exponált
az ember együttesen mindkettőt). Tehát - úgymond – különleges alkotást nem lehet kihozni
belőle (más RAW szerkesztővel igen). Még a Silkypixet is megvallatom mégegyszer, de
kiugrást nem várok, bár az talán bonyolultabb, mint az Oly. Ott nincs RAW átállási
lehetőség (lehet, hogy aut.). Behívja az ember a képet – midegy milyen fájl – és szerkesztgeti,
majd Jpegbe kimenti. Tegnap lefordítottam a használatiból a vonatkozó részeket, de semmi
utalás, hogy hogyan kell alkalmazni RAW-ra.
Hát kb. ennyire futotta az időmből most. Majd még ez utóbbit előveszem.
Kösz mégegyszer a válaszod.
Üdv. Pibácsi[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Canon EOS 400D DSLR fényképezőgép
- Canon Speedlite 580EX II vaku és távvezérlő szett eladó
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest