Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakb
őstag
Szia!
"- Valóban kell-e tartanom a használt tükrösöktől, illetve milyen hibákat kellene keresni, ha ebbe az irányba mozdulnék el?"
Ha nincs széthajtva a zárszerkezete, akkor különösebben nem kell tartani semmitől. Az expószám ellenőrzése viszont nem mindig egyszerű. Pentaxnál könnyű, Canonnál általában szerviz, vagy esetleg firmware-es trükközés, a Nikont, Sony-t, Oly-t nem ismerem ebből a szempontból.
"Akik Dslr-t használnak mennyire szokták a Live View-et használni?"
Nekem pl. nincs LV, és nem is hiányzott soha. A DSLR-ben pont az a lényeg, hogy a keresőbe nézel, ahogy az Petzval is írta. Annál élőbb kép nincs, és sokkal stabilabban meg tudod tartani a vázat, ha az arcodnak is nekitámasztod.
"Dslr-nél mennyire számít a CCD vagy CMOS érzékelő? Pontosabban mennyire lenne hátrány a CCD?"
Ha nem kell LV, vagy nagy ISO-n (3200 felett) is tűrhető képminőség akkor semmi hátránya nincs a CCD-nek.
"80-90k összegből? Később tudnék kigazdálkodni pénzt egy +obira. Konkrét géptípusokra is kíváncsi lennék"
Pentax K10D.
Azt még vedd figyelembe, hogy szürkületi, éjszakai képekhez, de még tájképekhez is elkél egy állvány. Egy DSLR alá adott esetben sokkal masszívabb (nagyobb, nehezebb, drágább) kell, mint egy kompakthoz. Mondjuk ha főleg nagyobb látómezejű optikát használsz, akkor egy erősebb gorillapod is elég lehet, nekem bevált éjszakai, városi képekhez.
Az elérhető képminőség miatt én azt mondom, hogy inkább a DSLR-en gondolkodj.
Éjszakai képeknél meg egy kompakt általában pont hogy nehezebben kezelhető. A manuális beállításokat menüből kell kibogarászni, és az LCD-n nem is biztos, hogy rendesen látod, hogy mit komponálsz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Panasonic Lumix DMC-FZ1000 II
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest