Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok, és fotózásban jártasabb személyek véleményeit szeretném kikérni.
Szeretnék venni egy "komolyabb" fényképezőt, de nem tudok dönteni. Amire a gépet használni szeretném: mindenféle általános dolog, illetve néha egy kis kreatívkodás, "művészkedés". Nagyon tetszenek a kék órás, napnyugta környéki, éjszakai képek, illetve a látványosabb tájképek, különösen azok, ahol dinamikusak a fények, valamint a fény-árnyék változatossága. Ilyesmiket szeretnék majd idővel én is készíteni. Makró, és portré, videó mód nem különösebben érdekel.
Eddig a Panasonic Fz38 (esetleg 45) volt a kiszemelt, viszont nem sokkal nagyobb összegért már lehetne venni jó állapotú, alig használt Dslr-t is. Alap esetben óckodom a használt elektronikai eszközök vásárlásától, de pl. 85-90k környékén több még 1-1,5-2 évig garanciás (ami akár még több is, mitn az új gépé), kevés expós, kitobis Nikon D3000-et lehet találni, ami már megfontolandó kategória.
Ehhez kapcsolódóan lennének kérdéseim:
- Valóban kell-e tartanom a használt tükrösöktől, illetve milyen hibákat kellene keresni, ha ebbe az irányba mozdulnék el?
- Nikon D3000-nél nincs Live View mód, és sose használtam még olyan gépet (leszámítva a régi analógokat, de akkor még nagyon fiatal voltam) amiben ne lett volna, és kicsit tartok tőle, hogy nem tudnám megszokni. Akik Dslr-t használnak mennyire szokták a Live View-et használni?
- Optikáknál az utángyártott optikák (pl.: Sigma, Tamron) milyen képminőséget adnak? Érdemes foglalkozni velük, vagy inkább ne? (egy 150-200mm végállás környékű obit szeretnék majd venni a kitobi mellé, ha Dslr lesz)
- Dslr-nél mennyire számít a CCD vagy CMOS érzékelő? Pontosabban mennyire lenne hátrány a CCD?
- És úgy általánosan ki milyen irányba indulna el 80-90k összegből? Később tudnék kigazdálkodni pénzt egy +obira. Konkrét géptípusokra is kíváncsi lennék, bár ha tükrös, akkor nekem a Nikon tűnik a legszimpatikusabbnak, aztán Canon, Olympus, Pentax. Persze, ha van valami Best Buy ajánlat, akkor ez a sorrend változhat is akár.u.i.: bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de állandóan vacillálok a drágább, nehezebb, kicsit macerásabb, de jobb képminőség, és az olcsóbb, könnyebben kezelhető, de kompromisszumos képminőség között, és egyszerűen nem tudok dűlőre jutni, ezért kérnék tanácsokat.
Just a simple Lineman...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- BestBuy ruhás topik
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Gurulunk, WAZE?!
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Path of Exile 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest