Új hozzászólás Aktív témák
-
Vikusz77
tag
Akkor megteszem én a cáfolatot.
"A golyó sebessége 20x-os tömege 20-a sincs tehát energiája (lehet) megegyezik."
"A matek amit leírtam általános iskolás szintű szóval bárki utána számolhat akit érdekelne ez azunalmas dolog."
Én sajnos nem vagyok túl penge matekból, de a "mezei" mozgási energia tudtommal: 1/2m*v² Régebben érdekeltek a fegyverek, innen emlékszem, de azért most utána is néztem, hogy ne mondjak túl nagy bornírtságot.
A négyzetre emelésre hívnám fel a figyelmet!
Adott általános iskolai szintű példával élve, ha a golyó sebessége hússzoros, tömege pedig huszada a marószerszáménak, akkor a mozgási energiája nem ugyanannyi lesz, hanem icipicit több.
A hússzorosa...
Feltéve, hogy mindkettő ugyanolyan mozgást végez.Mert az, hogy más jellegű mozgást végez a marószerszám és a lövedék -gondolom- szintén nagyon nem elhanyagolható.
Ezzel együtt én sem állnék a letört marófej mellé, mert ha rosszul perdül az asztalon akkor biztos, hogy elég csúnya sérülést okozhat.
Madmax esete szerintem is más, azt még kevésbé tapasztalnám meg. -
thyeby
őstag
Volt nekem egy fél szemére vak kollégám.
Autószerelő volt. Simán csavart húzott meg USAG (magyarul minőségi) keresztkulccsal. A kulcs eltört a kezében, és a szemébe ment kicsipici vasdarabka. Soha többé nem látott azzal a szemével.A felsőmaróban vídialapka van. Erős, de rideg anyag. Épp úgy, mint a keresztkulcs anyaga. És a lapka leválhat (nekem már több foghíjas fűrésztárcsa is járt a kezemben), ill kicsorbulhat, mert érzékeny a hirtelen terhelésre.
Ha elkezdünk matekozni, a kombinatorika megnyugtat minket, milyen kicsi az esélye, hogy épp mifelénk, szemünk fele, halántékunk fele fog tartani egy spontán nagy sebességű éles mütyürke.
De nem jó ezzel nyugtatni magunkat, mert ha mégis épp arrafele, hát nincs visszaút, utólag azon már nem fogunk bosszankodni, hogy milyen kicsi valószínűsége volt, hanem átkozzuk a pillanatot, hogy nem védtük ki ott, ahol még kivédhető lett volna.Néhol én is túlzónak érzem Márton munkavédelmét.
De! Elismerem, hogy neki van igaza. Elismerem, hogy ha egy alkalmazottamat ilyen baj éri, akkor engem jogosan rángatnak elő, hogy nem tettem meg minden megtehetőt.És amikor egy marógép veszélyeiről van szó, nincs ilyen, h kis veszély, meg nagy veszély. Veszély, és kész. Addig kell ügyeskedni, míg elébe nem megyünk.
(Most statisztikázhatunk, hogy Magyarországon ötezer évben hány halálos tömegpánikba hány ember halt bele. Kurvajó lesz a statisztikai átlag. De annak westbalkános három kislánynak a mamája, papája, tesója menten baltát ragadna, ha elkezdenénk matematikázni nekik, hogy a kislányuk esetében tulajdonképpen csak peches ritka véletlenről van szó...)
Tudom, ez nem hangzik jól pont az én számból, mikor megírtam, miként autópályáztam tavaly kétszer is.
[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
Márton111
aktív tag
A tengely kerületi sebessége kicsi ...de össze van nőve a plattoló fejjel úgy tudom annak meg van 90 fokig nem hajlik amaró mert előbb eltörik és stb.Nem tudom, lehet hogy az asztalra esik de ami 900-el pörög az onnan fel fog pattanniarra számíthatsz az ember hasa meg pont ott van kéznél. pont vele szemben .A matek amit leírtam általános iskolás szintű szóval bárki utána számolhat akit érdekelne ez azunalmas dolog.Ismétlem csak figyelemfelhívás akart lenni hogy asztaloséknál egy figyelmetlen pillanat elég ahhoz hogy súlyos balesetet szenvedjen az ember ha szakismerete meg hiányos akkor meg odafigyelve is könnyen póruljárhat. De akadályozni nem akarok senkit ha ő magasfordulton működő gépalkatrészeket át akar szabatni és kipróbáltatni,hogy,hogy sikerült az ötlet, ám tegye.Sok ember hisz a maga tévedhetetlenségében , sebezhetetlenbségében és halhatatlanságában .Az a mondásuk engem nem ér baleset, csak az ügyetleneket.Ezek elég sok mindent megtesznek egész addig amíg nyakukat törik,amit másnak nem ajánlott kipróbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest