-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zippofcy
senior tag
Boldogult emlékezetű Himedia 200B alternatívája mi a most kapható médialejátszók közül?
Én a WayteQ HD-95CX-et ajánlottam 10 ezerért de az nem tud DTSt ezért nem jó.
Mindenképp SPDIF (coaxial) digitális hangkimenetes kell, nincs az erősítőn optikai bemenet.
Előre is köszi a válaszokat és Boldog Karácsonyt mindenkinekNekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz tarkatehen #11580 üzenetére
NEM mindenkit
Érdekes, Toobee stílusára nem vagy ilyen kényes
Szvsz inkább az offolást mellőzzük.[ Szerkesztve ]
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz kisgyerek85 #11573 üzenetére
A fentebb linkelt 8500 HUFos Wayteq is tudja. Nekem sose hiányzott a Himedia 200Bn.
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz #75912448 #11570 üzenetére
Most a saját ostobaságodon nevetsz? [link]
Ezen azt magyarázza hogy a régi (még filmre fényképezett) filmek miatt kell, na de mi a helyzet az új filmekkel, meg azzal hogy a HD DVD rippeken nincs?
BD szabvány, aki nem hiszi guglizza ki, én befejeztem a szellemileg elmaradottak pellérozását.[ Szerkesztve ]
-
zippofcy
senior tag
válasz erdoke #11568 üzenetére
"két különböző FullHD kép gyors váltogatásával születik a "3D-s" kép" - Ezt legfeljebb te tudod így.
Mert a 3Ds kép két FÉL FULL HDs kép (960x1080 vagy 1920x540) váltogatásával születik. Ezt magyarázom fél napja de mind1. Nem mondtam még el elégszer.Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz #75912448 #11562 üzenetére
"Ha a BD eredetileg - rendező il operatőri akarat szerint " Semmi köze ehhez a rendezőnek, pláne az operatőrnek.
A Blue-ray szabványnak annál inkább.Graint kiszedni pedig NEM lehet. Ha a BD lemez "szemcsés" "zajos" hívjuk akárminek, akkor a rippje is az lesz. Ennek megfelelően mind az, max a mennyiségben van különbség.
Ami mkv nem graines az NEM BD lemez rippje. Hanem HD DVD lemezé, vagy TV adás van felvéve.Angolul tudóknak: [link]
-
zippofcy
senior tag
válasz tarkatehen #11561 üzenetére
"Apró megjegyzés, ha blu-ray vagy médialejátszóról játszol le 3D filmet (lemez vagy iso) akkor nem egymás mellett van a két kép, hanem egyből az egymásra tett két képet kapod"
EMBER !!! AKKOR IS EGYMÁS MELLETT VAN A KÉT KÉP, CSAK A TVn NEM KELL KÉZZEL BEÁLLÍTANI A 3Ds MÓDOT MERT EZT A LEJÁTSZÓ MEGTESZI HELYETTED, EZÉRT SOSE LÁTOD EGYMÁS MELLETT A KÉT KÉPET HANEM EGYBŐL 3Dsen LÁTOD !! PFFFFFF. DEDÓ.
-
zippofcy
senior tag
válasz Toobee #11564 üzenetére
Stílusodat inkább nem minősítem, minősíted vele te magad
Azon vagyok elképedve hogy egyesek még mindig nem értik, a full HDs TVk nem tudnak 1920x1080-nál nagyobb felbontású jellel mit kezdeni. Legyen az 2, 3 vagy akárhány Ds.
TECCIKÉRTENI?Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz Ed Parker #11555 üzenetére
Ha nézel divx DVD rippet, ott a nagy egybefüggő homogén felületeken gyakran látszik a tömörítés. Na a zaj ezt akadályozná meg. De ekkora sávszélnél teljesen szükségtelen.
Csak elrontják vele a filmeket. Valszeg a Sony elcseszte a BD szabványt. Nézz meg HD DVD rippet, azokon nincs. Már megint a szarabb formátum győzött mint anno a Beta / VHS idejénNekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz kisgyerek85 #11553 üzenetére
Na ez az amiben nagyon tévedsz !!!
A TVd max 1920x1080-as felbontást tud !!! ÉRTSE MÁR MEG MINDENKI !!!
A 3Ds képet pedig MINDIG a TV állítja elő ! Vagyis a 3840x2160-at a lejátszó downscalezi a TVnek full HDra !!! Vagyis semmivel se lesz nagyobb felbontású a TVn mint egy, a lemezen 1920x1080-as felbontású film !
Komolyan mondom ezt olyan nehéz megérteni ?Ha NEM egymás mellett van a két kép, hanem a képkockák vannak duplázva (így egy 25p-s film 50p-s lesz) csak akkor kapunk full HDt 3Dben ! Ez más fajta kódolás, a TVn mikor manuálisan állítod be a 3Ds módot, nem az egymás melletti vagy egymás alatti ikont választod hanem egy másikat !
Ezeket a módokat a BD lejátszó automatikusan állítja a TVn, DE. Ha a TVn benyomod az info gombot, ilyen módnál nem kaphatsz 24p vagy 25p kiírást a képmódra ! Mert 12 frame / sec kevés lenne a folyamatos mozgáshoz ! Vagyis ha ezek vannak kiírva akkor NEM full HDban nézed a 3Ds filmed hanem felezve !Pff mintha ovisoknak magyaráznám a relativitáselméletet ...
Akit komolyabban érdekel, guglizza ki. Én még nem láttam ilyen módon kódolt 3Ds filmet, lehet nincs is (a haver magyarázta hogy a DLPs projektora csak így tudja fogadni a 3Dt ezért a filmeket csak PCről tudja ráküldeni vmi speckó lejátszó proggival, azért gondolom hogy léteznie kell).
Amilyen kódolású 3Ds filmeket én eddig láttam (BD ill mkv):
90%-ban egymás mellett van a két kép, vagyis a felbontás feleződik ! Mindegy hogy mekkora felbontásban van a korongon, a TV csak a full HD FELÉBEN kaphatja meg mindkét képet !
10%-ban egymás alatt van a két kép. Ilyenkor is feleződik a felbontás, csak ilyenkor nem vízszintesen hanem függőlegesen.
Ezért írtam fentebb hogy GONDOLKOZZUNK !Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz Ed Parker #11539 üzenetére
Nehogy vitának vedd, de a "mégis zajos,szemcsés" ez az a hozzáadott zaj amiről beszéltem a BD filmek kapcsán. Ezt rakják rá direkt, ami a HD DVDknél nem volt. (nem a bitrate-től -vagyis hogy mkv vagy BD- függ)
Ezt tartom én felesleges, képrontó hülyeségnek.
De mivel pénzt nem adok filmért és "ajándék lónak ne nézd a fogát" ...3D se szebb BDn mint mkv-ban, csak másfélszer akkora méretű lesz a 3Ds változata mint a 2Ds ugyanannak a filmnek azonos bitrate mellett. Fentebb kifejtettem miért: hiába van a film 3840x1080-as felbontásban a lemezen, a TVk csak 1920x1080-as képet tudnak fogadni ÉS megjeleníteni is. Mármint ha egymás melletti képkockás kódolású a film.
Van olyan ami váltott képkockás, az szebb tényleg, de ott meg nem egymás mellett van a két kép.[ Szerkesztve ]
-
zippofcy
senior tag
válasz Toobee #11528 üzenetére
Szerintem a D550 nem ad jobb minőségű képet mint a C7000.
De írtam az ajánlásom alján: sznoboknak nem ajánlom. Márpedig akinek csak a 60 ezres lejátszó felel meg az már nálam beleesik e kategóriába
Ezeken mkv-t néznek többnyire és nem BDt. Én állítom hogy egy 15GBs mkv semmivel sem szebb egy 60 ezres lejátszóval lejátszva mint ezzel a 8500-assal. Vagy egy 10 ezres Himediaval. Vagy egy 15 ezres Egreattel.Sőt, ha a bitrate miatt le bírja egyáltalán játszani, a BD se lesz csúnyább rajta. Mivel a digitálisból analóggá alakítást a TV és az erősítő végzi, NEM a lejátszó.
De ezt persze vitatja aki már kiadta a pénzt a drága lejátszókra, illletve ezek forgalmazásából van hasznaMindenki nézze meg ő látja-e a különbséget, minek dobjon ki 50 ezret. Szerintem
-
zippofcy
senior tag
válasz tarkatehen #11531 üzenetére
Aki érti hogy jön ez a téma az én médialejátszó ajánlásomhoz világosítson már fel, mert nekem egyszerű kötekedésnek tűnik
Ha az érdekel hogy lejátsza-e a 3Ds filmeket: mkv-ből igen, ahogy minden más lejátszó is.
BDt pedig nem néztem rajta. Világos? (nem úgy tűnik )----------------------------------------------------------------------------------
BD vagy mkv, ugyanaz !!! :
Már elmagyaráztam hogy a full HDs 3Ds sem jobb minőségű a full HDs TVn mint a felezett. Ha nem hiszed a te bajod.
Az 1 millás 3840-es felbontású Phillips más tészta. Kinek van itt ilyen? Közülük hánynak kell olcsó médialejátszó? Ne fárassz már baromságokkal.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Caps lock: a lényeg kiemeléséről hallottál már?[ Szerkesztve ]
-
zippofcy
senior tag
válasz tarkatehen #11529 üzenetére
Mi az hogy nem "érezte"??? Azt látni kell, ember
Két dolog van ami a 3Ds "érzetet" befolyásolja: 1. a kép mélysége, 2. a crosstalk megléte vagy nemléte.A plazmáknál a C7000-em (meg a D8000 is) mindkettőben félúton van.
LCDben a cinema3Ds LGk mindkettőben jobbak, de az idei Panák a 2-esben leverik őket, az 1-esben rosszabbak.A SÁVSZÉLNEK A 3Ds MINŐSÉGHEZ KÖZE NINCS !!! Aki mást mond az vagy téved vagy hazudik . Ha a 2Ds kép tökéletes (nem blokkos stb) akkor a belőle készült 3Ds kép is az lesz mert azt a TV állítja elő két 2Ds képből. (hogy mennyire vannak ezek egymáshoz képest eltolva, az adja meg a fenti két dolgot. Nagyobb eltolás = nagyobb mélység, de egy pontot elérve nagyobb crosstalk is egyben. Hogy hol van ez a pont az a TV elektronikáján múlik, illetve a kijelző típusán is - passzívok ebben jobbak tapasztalatom szerint, cserébe a felbontás feleződése jobban látszik rajtuk)
Crosstalknál nem voltam ebben teljesen biztos, ezért kiírtam a Piranha3Dt BDre is. Azért azt mert a crosstalk főleg a víz hullámzásánál látható. Jelentem: ugyanolyan volt BDről is mint mkv-ról. Ne terjesszünk már babonákat !
A végén még arra a következtetésre jutunk hogy a 120 ezres Csingcsung lejátszó jobban tolja a 3Dt mint a 12 ezres Bingbong mert azon 1.4 rev3-as HDMI csati van.GONDOLKOZZUNK ! Hinni a templomban kell
-
zippofcy
senior tag
válasz tarkatehen #11526 üzenetére
Jobb is mert hogy jön ide az xbox360?
Nekem az is itt figyel, és jobb ha tudod: egyetlen játék se full HDs rajta. 720p-sen renderel, azt skálázza fel 1080p-re. Jobb esetben. Mert pl. a Halo 576p-ben renderel. Ki is rúgta az MS a fejlesztő brigádot miatta.
Hogy jön ez az 1.4-es HDMI SW vagy HW voltához fel nem fogom ... meg az 1.4-es HDMI az általam ajánlott médialejátszóhoz azt meg pláne.
Kivéve persze ha csak kötekedni akartálNekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz Toobee #11523 üzenetére
Neked milyen TVd is van amin annyira kijön a 15 GBs mkv meg a 25GBs BD minőségkülönbség? És hány centiről nézed?
"Egreat S800 és Dune Duo ugyanazzal a hardverrel bír, mégis a Dune a jobb." - akinek a Dune van annak biztosan
[ Szerkesztve ]
-
zippofcy
senior tag
válasz tarkatehen #11520 üzenetére
Nem tudják azokat a felbontásokat. Tudtommal a D7000 még rosszabb is mint az én C7000-em, a D8000 meg az enyém kövi évi modellje. De ez nem számít.
Nem csak megjeleníteni nem tudják őket de leskálázva megjeleníteni se. Vagyis rádugod a PCt, kiválasztod az 1920-nél nagyobb felbontást, a TVn meg fekete kép lesz az eredmény.Az 1.4 meg igenis CSAK szoftveres lehet, mert a PS3-amat nem hívták vissza szervízbe hogy kicseréljenek benne vmit. Persze a régi lejátszókat nem csinálták frissíthető firmwares-re.
Az lehet hogy ELMÉLETILEG támogatja ezeket a felbontásokat .. de ezek a TVk abból nem profitálnak. Az az 1 millás Phillips már biztos.
Ha tudsz angolul itt van a bővebb leírás, [link] ami a lényeg: csak a hálózat meg az audio return ami hardveres változtatás, az összes többi szoftveres. Szal nem kell misztifikálni. Ezt a kettőt melyik lejátszó használja és mire? Szvsz egyik se semmire de ne legyen igazamNekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
-
zippofcy
senior tag
válasz tarkatehen #11514 üzenetére
Ha gondolkodsz kicsit belátod hogy ez irreleváns. Hogy miért? Mert a TVk FULL HDsak !!!
Nem pedig 2x 1920-as a vízszintes felbontásuk !
Akkor pedig hiába van a lemezen 3840-es felbontásban a két film egymás mellett, a TV azt már 1920-asban kapja meg !
És NEM, nem a TV skálázza le hanem a lejátszó ! Próbálj csak full HDnál nagyobb képet küldeni a TVre !
(van TV ami tudja de az 1 millánál kezdődik pl. a Phillips widescreen TVje)
1.4-es szabványban is tévedsz, ráadásul az csak szoftveres parasztvakítás mert pl. a PS3at utólag 1.4-esítette a Sony (mikor kijött még nem volt csak 1.3-as szabvány).Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz soldner #11508 üzenetére
Azt nem tudom mindent lejátszik-e. Himedia 200B MINDENT lenyomott, haver Eminentje ahogy fentebb írtam a flac-et nem bírja. A TVm lejátszója 20 db mkv közül egyet nem kajál meg, fogalmam sincs miért. Ha tippelnem kéne szerintem Himedia szintű lesz. Majd kiderül.
Egreat gondolom jó, mivel a Himedia utóda. A sznobizmus nálam ott kezdődik mikor azt mondják hogy a duplaannyiba kerülő lejátszó tuti jobb. Pedig nem. (lásd Eminent).
De a sznobokkal sincs bajom, pl. a Bang Olufsen vs Sony hangzás között se tudna különbséget tenni a BO tulajok nagy többsége, de ha van rá pénzük, vegyék. Mindenki arra költ amire akar szvsz. Csak a sznobok a leszólásukkal ne vegyék el a kedvét a kipróbálástól azoknak akiknek nincs kidobásra szánt pénze. Amúgy meg netes rendelésnél 8 napon belül kérdés nélkül vissza kell venniük, szal max a postát bukja az ember.Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz tarkatehen #11505 üzenetére
A BD is tömörített, sőt UGYANAZZAL A CODECel ! Csak 2x-3x-os a sávszélessége (bitrate), más különbség nincs.
Flac / MP3-al ne keverd mert az két külön codec, ráadásul az egyik veszteségmentes.
Egyébként is a BDn sokat ront a mesterséges zaj amit rátesznek. HD DVD rippeket ezért szerettem jobban amíg voltak. Hogy minek kell az a zaj fel nem foghatom, ekkora szávszélnél már a nagy homogén felületeken se látszik a tömörítés mint anno az xvid korban.
Szerintem direkt azért rakják rá hogy a moziban szebb legyen de persze ez csak összeesküvés elmélet tudomNekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz tarkatehen #11500 üzenetére
Nekem megfelel 3Dben is az mkv, annál is inkább mert azoknál eleve felezett a felbontás (két kép van egymás mellett) így pl. tömöríteni is jobban lehet.
Az Egreat a Himedia utóda, ahogy mondtam tökéletes volt nekem. Ami azt illeti a haverom Eminent akármilye nem tudta pl. a flac hangot mkvból letolni, vagyis a Himedia 200B jobb volt. 25 ezerrel olcsóbbért Az Eminentben volt torrent kliens, ami ha futott az 1080p-s filmek már akadoztak ... akkor most volt benne vagy nem ?Ha azt mondom hogy ez a lejátszó van olyan jó mint a Himediám volt (az pedig olyan mint a te Egreatod) hidd el nem a levegőbe beszélek. Csak TV tuner is, meg fele annyiba se kerül.
Nem kell mindig tamáskodniMivel BD iso-t nem tárolok HDDn így nem tudom lejátsza-e. Himedia megvolt 10 hónapig, eszembe se jutott rajta megnézni.
3Ds mkvkat minden lejátszó tudja mivel ahogy már írtam annak ugyanaz a felbontása / sávszéle mint a 2Dseknek.
Illetve szert tettem egyre ami dupla felbontású volt ... csak a PCm tudta lejátszani.
Viszont mivel a TVm "csak" full HD ezért downscaleelni kellett 1920x1080ra mert nagyobb felbontást választva értelemszerűen csak fekete képernyő fogadott. Van az az 1 millás Phillips TV, na azon biztos látszott volna a minőségkülönbségAmúgy ahol nincs sok mozgás (sitcomok, drámák, vígjátékok) ott egy 12-15 GBs mkv ugyanolyan minőség mint egy 25GBs BD. Ahol víz hullámzik meg robbanások vannak, stb oda már elkél a sávszél de nekem 50 colon full HDn megfelel a 15GBs mkv-k minősége. pl. Pirates of Caribbean első része megvan BDn is, pl. Geoffrey Rush arcán a barlangban élesebbek a szőrszálak BDn mint az mkv változaton. 10 centiről nézve. 1 mérettől (ahonnan a TVmet nézem) már nem látom a különbséget.
De persze attól az még ott van.Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz tarkatehen #11502 üzenetére
2010-es ilyen lemez (akkor még 1500ba került de ugyanaz az itmedias) köszöni szépen még jól van. Ha elromlik rögtön szólok
-
zippofcy
senior tag
válasz Dorian #11501 üzenetére
Minden lejátszó Kínában készül. Ugyanaz a 2-3 fajta chip végzi a dekódolást bennük.
A kép és hangminőségért pedig a TV illetve az erősítő elektronikája a felelős. (meg persze a hangfalak).
Akkor milyen minőségről is beszélünk? A presztízs nem egyenlő a minőséggel
De ez meddő vita, nyilván aki 60 ezret kiad vmiért az sose ismerheti be hogy egy 6 ezres is ugyanúgy megfelel a célra.
Aki nem előítéletes próbálja ki. EnnyiNekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz tarkatehen #11495 üzenetére
25GBt HDDn tartani enyhén szólva nem a legokosabb dolog. Azokat kiírom 250-300HUFos lemezekre és a PS3 lejátssza. Mert akinek nem elég jó az mkv minősége az ugye rendes LEMEZES lejátszóval tolja, nem ilyen kis fosokkal
60GBst meg le se töltök ... miért nem jó a 10-15GBs mkv? Szóltam előre: NEM sznoboknak postoltamNekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
Találtam egy ár/érték arányban best buy lejátszót, akit érdekel:
Kb. egy éve vettem itteni ajánlásra egy Himedia 200B-t. Mindent vitt, tökéletes volt 15 ezer HUF-ért, csak sajna tönkrement. Cserélni már nem tudták így visszafizették az árát.
Azóta a TVn (Samsung 50C7000 full HD plazma) játszottam le a filmeket de ugye azon nem az igazi (korlátozott képbeállítások, 24p hiánya, stb).
De most találtam tök véletlenül egy igazi best buy-t.
Szóval: Ő [link] az. (Wayteq HD95CX)Hogy mit tud: conaxot fogadni képes tuner, 720p és 1080p-s mkv-t, xvidet, divxet lejátszik, tudja az összes képformátumot (24p, 25p, 30p) a feliratot kezeli az mkv-ből, illetve hangsávot is lehet váltani. Kép és hangminőség kifogástalan. Mkv-ból a flac-ot is lejátssza (anime fanoknak jól jön).
USBs firmware frissítést is tud (nem próbáltam).
Választható YUV / RGB képkimenet !!!Amit nem tud: optikai kimenete nincs. De a régi erősítőkön (pl. a Denon 1306-osomon) ott az SPDIF bemenet, az újakon meg a HDMI.
Illetve csak egy USB csati van rajta, de elosztóval tuti műxik (ezt még nem próbáltam)
2TBs WD Elements USBs HDDt lekezelte.Egy 3000 HUFos analóg antennával nálam nem szakadozik a TV adás képe, jelszint / jelerősség 80/85% (irányba se forgattam csak felcsavaroztam az erkélykorlátra)
A poént a végére hagytam: az ára 8500 HUF !
Ennyi, aki nem sznob az ne is keressen tovább. Nekik meg ott vannak a 60+ ezres lejátszókui: természetesen az adást is fel lehet vele venni és lejátszani.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Milyen autót vegyek?
- Yettel topik
- Horgász topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Androidos tablet topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest