Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
Így van, de mivel a kódolás miatt, itt ha a képnél eltéved vagy téves az információ így az hibás pixelként jelenik meg, ha pedig megérkezik rendben, akkor lesz egy tökéletes képünk. Nem fogja a kép minőséget befolyásolni a kábel, mivel vagy pontosak a megérkezett jelek vagy nem, de ha nem akkor észre veszed pixelezettségben vagy abban, hogy szétesik a kép.
-
cekkk
veterán
Olvasni való, ezt a kódolást használja a hdmi is.
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
Majd ha ismered az TPC/IP-t és az alapján mondod ezt akkor elhiszem, ettől függetlenül sok száz millió dolláros szerverparkokban megfelel az olcsó kábel, akkor hidd el nem fogsz te látni különbséget. Mondjuk nemrég beszélgettem http://www.projektor.hu/ tulajával erről a kábel témáról, és ő aki szerintem több rendszert kalibrált és látott mint mi itt összesen azon a véleményen van, hogy a hdmi kábel nem javít a képminőségen(nem lesznek a színek szebbek, nagyobb fényerő stb), akkor neki hiszek, mert meg van a szakmai tudása és a tapasztalata hozzá Ettől függetlenül ő is azt mondta kell a jó kábel a stabil átvitelhez mert meglátszik, pixelezettség pl, de nem a színek lesznek a fakóbbak, vagy élesebb a kép.
Egyébként mivel próbáltad ki, hogy van köztük különbség?[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz #75912448 #18804 üzenetére
Amikor annó én vettem a Base-t akkor jelentek meg a Pro és a Max és egyből ígérték is a tunereket, gondolkoztam is rajta, hogy lehet valamelyiket kellene megvennem, de mondom majd várok én még vele. Vártam is és nem is lett semmi belőle
gyiku
Teljes mértékben egyet értek, hazudnak ezek a Proval kapcsolatban, hazudtak a tunerekkel kapcsolatban sok jót nem várok tőlük, sajnálom ha valakit ezzel megbántottam.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz #75912448 #18802 üzenetére
Volt erről valami hír?
Mert a MAXhoz és s PRohoz lassan két éve ígérik, hogy lesz beépített dvb-c/t aztán semmi, szerintem most se lesz semmi. örüljünk ha lejátszó ki jön majd.
másik ami baj velük, hogy kártya olvasó nélkül sokra nem lehet használni. Ugye digi nem mindenhol van, mindig tvnél se sok ingyenes adás van.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Gulyopapa #18759 üzenetére
Mivel 100Mb-t a max sebesség és 10MBvel másolsz ami a max sebességet jelenti így nem. Gondolom ha sok apró fáljt másolsz lassabb, ha épp csinálsz mást a popin akkor is lehet lassabb, ezek ennyit tudnak, sőt lehet a router miatt is épp lassabb, de ha van, hogy megy 10MBvel akkor az a max annál gyorsabb nem lehet.
Valamint érdemes lehet a Totalcommanderben a Nagy fálj módszert bekapcsolni vagy a másolás+beillesztés expoleren keresztül. Esetleg ez stabilizálhatja a sebességet.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Multibit #18757 üzenetére
Feltett a Gulyópapa egy kérdést tegnap előtt, aztán tegnap ugyan azt, és én sem a legszebb stílusban írtam neki, hogy ha már kérdezi, hogy az ftp sebességét hogyan tudja növelni, akkor írja már le, mert mi honnan tudjuk, hogy mennyi. Erre engem csittelgetett és idiótázott.... Majd eléggé bunkó stílusba írt, de a sebességet helyesen nem tudta leírni és kapott egy 12 órás pihenőt, mivel nem ez volt az első.
Persze én is lehettem volna finomabb, de egy olyan kérdésnél ahol adatokra van szükség, adjon meg, és ne csodálkozzon , hogy senki nem válaszol -
cekkk
veterán
válasz Ed Parker #18615 üzenetére
Érdekes, én meg a tiedet látom annak
De lehet egy ilyenre majd cserélem[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz erdoke #18611 üzenetére
Ezzel vitatkoznék, mi az, hogy igénytelen hűtés?
Én nekem volt Base ami neked van hát többször fagyott le mint a HTPC Jah meg persze ugye vannak amiket nem szeret lejátszani, meg ha egy frissítéssel egyet előre kettőt vissza léptek a készítők.
A rusnya doboz meg attól függ kinek mi a szép, nagyon sok szép dobozt lehet venni -
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz robi-k #18466 üzenetére
Hát robi, nem az izzasztásról van szó mivel nekem a htpcbe egy A4es proci van és BD50 lejátszássá közben is 7-8%kos a terhelés. Hanem ott ami termelődik kis házban hő az elkel vezetni. Nekem egy közel 200 ezres Dell gépem van ami azért nem rossz minőségű dolgokból van össze rakva, de amikor a venti beindul, hogy a hőt leszívja akkor hallani a hangját. Az előző laposom sem egy olcsó volt abban is hallottam. Szóval a kicsik ha beindulnak akkor tudnak zúgni. Egy picit hagy legyek szkeptikus az ilyen megoldások láttán főleg, úgy, hogy nem olcsó egy jó hűtés főleg ilyen kis gépnél, és ahhoz képest az egész gép meg nem drága.
Ettől függetlenül a articról véleményt nem tudok mondani, sőt semelyikünk addig amíg, mondjuk Warterhez sem megérkezik, de reméljük, hogy csendes lesz.Ez egy mobil proci ami benn van, vagy asztali proci, mert ahogy nézem az alaplapot, az inkább notebook alaplapnak tűnik nekem.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Peak
Kipróbáltam a fimet, nálam a lejátszás folyamatos és tökéletes, ellenben a felirat egy egy pillanatra megjelenik és eltűnik, vagy is olvashatatlan. Hm, ilyen gondom még nem volt. Én az aszfaltos oldalról kölcsönöztem ki -
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #18167 üzenetére
Pedig van,én màr làttam. De ne kérdezd melyik volt. blu-ray.com oldalon esetleg keress rà.
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #18163 üzenetére
Megfelelő lejátszó kell hozzá ami tudja ezt, gondolom a media lejátszók ezt nem tudják. Vagy lehet, én soha nem próbáltam ki a Dunemmel, de lehet a használatijában volt ilyen. Nem emlékszem pontosan.
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #18158 üzenetére
Gondolom a google-t nehéz használni
-
cekkk
veterán
válasz betyarr #18154 üzenetére
De tuti kell, hogy legyen samba.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #18066 üzenetére
Nem Én akkor kaptam agybaj,. amikor a 23.976os anyagot 24Hzen akarta lejátszani
Mert XBMC nem is tudja a menüt Külső lejátszó kell a menü fétised van , bár láttam már olyan verziót ami tudta a nem isoban lévőknél.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #18064 üzenetére
De én AMDről beszélek, ott nem lagol. Próbáld ki. Nvidat nem nagyon ajánlgatják. Trinity és Llano tuti, hogy jó lesz
-
cekkk
veterán
válasz erdoke #18060 üzenetére
Ez érdekes kérdés de vált, ha a winbe 23Hz-t állítok be ami amdnél=23.976al, és xbmcben autora állítom akkor igen a tv azt írja, hogy 50,60 stb, viszont ha ha a winbe 24Hzre raktam akkor nem váltott át 23Hzre csak a feslőbbekre. De így egyértelműen igen vált automatikusan, és minden mozgás tökéletes. Bár az a 29.975 milyen anyag én olyat nem láttam vagy nem figyeltem fel rá
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Dorian #18049 üzenetére
Egyébként nem kell már semmi különlegeset beállítani. Kb amit Ed meg én kitapasztaltunk azok után win fel xbmc fel, winbe 23HZre állítani, xbmcbe 4-5 beállítást bekapcsolni, és készen is vagy kb. Ha kellenek borítok akkor még 1-2 dolog, meg utána korrigálni, de ott a Dune se volt pontos soha. Ennyi.
Nem űrhajót lövünk ki, hogy hetekig keljen beállítani. Persze utána fel lehet rakni a foobart ott beállíthatod, hogy usb-n küldje ki a zenét majd azt is tudod telóról irányítani kényelmesen, az xbmc-t is tudod.
Nem akarlak én meggyőzni, csak próbáld ki egyszer. -
cekkk
veterán
válasz erdoke #18044 üzenetére
De pont ez, hogy nem szoktak HTPC-t tesztelni Mert az szar, csak a Cinemaster a jó, meg most a Ricsiéké De az hogy mi volt x éve, az már most nem feltétlen úgy van.
Mondjuk szerintem a htpcnek a benne lévő alkatrészek ára közel 3-4szerese, a lejátszónál a szoftvert is megfizeted. A dac ami a dunébe van az is ilyen 5-10 dolláros tétel, az az égész doboz nincs 20 ezer forint, és sokat is mondhattam akkor.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz erdoke #18038 üzenetére
Érdekes, jobb plazmája van mint a G és jobbnak véli a htpc-t mint a volt popiját
De majd beszámol erről.
Viszont én meg azt mondom ki kell próbálni, persze nem egy laptopot kell beüzemelni és az alapján véleményt mondani, hanem össze rakni egy gépet,de én is jobbnak érzem mint amilyen a Dune Base volt. -
cekkk
veterán
Ez kapcsa hír vagy nem?
BÁr itt még mindig a VPXet dicsérik, lemerem fogadni, hogy a másik bemenetre kötött másik lejátszó képével mahinálni fognak, hogy jobbnak tűnjön.
Az LG Oled TV akkor kint lesz vagy nem? Mert BBéci mér régebben azt írta, hogy nem most meg azt olvasom, hogy mégis, hallottatok valamit erről?
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #17838 üzenetére
Akkor nem szóltam.
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #17821 üzenetére
Most ne őket szidd, inkább magadat, hogy megvetted
Nem beszólni akarok, de ha tudod, hogy ilyen betegségei vannak, miért vetted meg? -
cekkk
veterán
válasz robi-k #17641 üzenetére
Érdekes kis ketyere, azért kíváncsi vagyok az a 4 magos proci milyen jól boldogul a winnel és még mellette a 3D filmmel is
http://prohardver.hu/hir/artigo_a1250_legkisebb_negymagos_pc.html -
cekkk
veterán
Ma kipróbáltam a legújabb béta és alpha XBMC-t, most már kezelik a menüt, de az isobol még nem. Azt nem tudom, hogy fogja-e. em olvastam róla De meglepődtem rajta, hogy tudja. Kezd ez is szépen haladni
-
cekkk
veterán
válasz erdoke #17578 üzenetére
Már miért lenen közös a fejlesztés? Ha az lenne nem kellene tudnia ezeket a TPnek is?
Persze, de egy ilyen drága routertől le is várom, hogy mindent automatikusan okosan csináljon, egy olcsótól ez nem várható el, amit az ára is tükröz.
Érdekes, én azt vettem észre, hogy a szoftver tudása miatt is drágulnak az eszközök, nem csak hardver miatt.
robi-k
Bocsi, de pot az a legnagyobb hülyeség ha a gépeiden állítod be fixre az ip címeket, mert ha elviszed valahova őket akkor ott újra állítgatni kell, a routerben meg egyzser beállítod és kész. Persze a dunet nem hordozza az ember sűrűn, de ha mégis elviszi akkor nem kell kínlódni a beállításokkal az adott helyen
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz erdoke #17567 üzenetére
Gondolom az Asus routered nem 10 ezres kategória
De a TP linkek ezt nem tudják, ott meg kell adnod a mac címet majd az ip címet kézzel, most ha az embernek kb 4-5 eszköze van akkor az nem nagy kaland.
Nálam volt össze ütközés, vagy otthon egy régebbi routerren, már nem tudom de annyi, hogy egy kicsit nagyobb számot osztok ki és készen van, probléma megoldva.
-
cekkk
veterán
válasz Toobee #17560 üzenetére
Akkor a Duneben legyen automatikus ha a router osztja ki neki és ne 101 legyen hanem 110 vagy 130 csak mert ha a dune ki van kapcsolva, és neki a 101et osztanád ki de felcsatlakozik a mondjuk telód aminek előtte nem adtál címet hanem majd a router automatice akkor mindig a legelső szabad címet adja oda, majd ha véletlen megkapja a 101et és a Dunet bekapcsolod nem tud a hálózatra csatlakozni mert kap ip címet.
Tetszik érteni vagy próbáljak még csiszolni a fogalmazáson?
A dune hálózattát hagyd automatikusan, a routerbe meg mac alapján kapja meg a 192.168.1.120 és így nem lesz ip ütközés. -
cekkk
veterán
válasz Toobee #17554 üzenetére
Semmi ilyesmi
A routerbe megadod a Dune MAc adreset ahhoz hozzá rendelsz egy IP címet, 192.168.0.15, hogy ha jön egy új wifis eszköz akkor az úgy is az 0.1 vagy 0.2-t kapja automatikusan, így nem kavarodik össze. Ennek az az előnye, hogy mindig a router osztja ki az ip amikor az eszköz felcsatlakozik a hálózatra. De számítógépnél is érdemes ezt használni, mert ha újra telepíted a gépet akkor nem kell megint be állítani ezeket, vagy laptopnál én is jártam úgy, hogy megadtam kézzel az ip címet elmentem máshova és elfelejtettem, hogy így van megadva aztán csak néztem miért nem megy a net
-
cekkk
veterán
válasz Patice #17521 üzenetére
Bezzeg amikor én mondom ezt akkor mindenki leolt engem
Igen az lesz, indexen olvasd el a cikket, vagy ezt
erdoke
Gondolom sötétbe is jól látsz és látod az ablakon keresztül a hőmérsékletet is
Ez is kb olyan igény lehet mint a torrent vagy a youtube egy ilyen eszközön, sok értelme nincs, anyira meg jó, hogy meg tudd a pillanatnyi hőmérsékletet. Van akit érdekel van akit meg nem kész, nem kell ezen vitatkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest