Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delfanboy
csendes tag
válasz szaboi6512 #21098 üzenetére
Samsung Tab S8 Ultra (802.11 a/b/g/n/ac/ax, 2,4GHz, 5GHz, 6GHz, HE160, MIMO és 160Mhz támogatja). A hétvégén hozok haza egy Legion 5-ot ami szintén támogat minden földi jót, de elvileg a Tab is mérvadó.
#21099 Alex91:
Gondoltam ha fölé lövök (ha már elvileg úgy is tudja a 2.4 Gigabitet Wifi-n) a gigabit csak átmegy wifi-n. Inkább azzal van a gondom, hogy egyáltalán nem kiszámítható. Fura ez így nekem...Esetleg más típus javaslat? Néztem még az AX58U V2- őt is. Az ugyan így teljesítene?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S10 , Tab S8 Ultra // Xbox Series X // LG 55C11LB, Zidoo Z9X, Denon AVR-S750H, Q Acoustics 3050i, Q Acoustics 3090ci //
-
Alex91
félisten
válasz Delfanboy #21097 üzenetére
Ez sajna ilyen... Vezeteken megvan, wifi-n nincs. Es nem, nem a kliens a xar, mert mashol a szolgaltato altal adott eszkozzel is tobbet mertem ugyanazzal a klienssel...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Delfanboy
csendes tag
válasz szaboi6512 #21096 üzenetére
Igen, én is így mértem. 500-nál feljebb nem ment egy eszközön sem...
Nem igazán tudom, mit kéne még állítgatni. Létezik, hogy hibás darab?Samsung Galaxy S10 , Tab S8 Ultra // Xbox Series X // LG 55C11LB, Zidoo Z9X, Denon AVR-S750H, Q Acoustics 3050i, Q Acoustics 3090ci //
-
Delfanboy
csendes tag
válasz szaboi6512 #21094 üzenetére
A sebesség a tab szerint 1.9gigabit és 150 mbps között ugrál szinte akárhányszor ráfrissítek. Sosem fix, ha erre gondolsz. A sebességet belső hálózaton vagy kifele méred?
Samsung Galaxy S10 , Tab S8 Ultra // Xbox Series X // LG 55C11LB, Zidoo Z9X, Denon AVR-S750H, Q Acoustics 3050i, Q Acoustics 3090ci //
-
szaboi6512
őstag
válasz Delfanboy #21093 üzenetére
Wifin mennyi a kapcsolati sebesség?
Megfelelő hardver esetén ki kell hajtania a gigabitet is.
A router mellett 950 Mbps-t mérek AX klienssel felszerelt laptop mellett, AX58U router eszközzel. De 900 alá szinte sosem megy.ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Delfanboy
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap beüzemeltünk egy TUF-AX3000 V2-t és felmerült pár probléma.
Gigabites Digis net van bekötve, kábelen csutkára megy 850-900 Mbps-el, de Wifin jelentősen fluktuál, mind a jelerősség, mind a sebesség. Samsung Tab S8 Ultra-n volt méregetve, ahol max 500 Mbps-t mértünk Ookla Speedtesten weben és app-ben is, de sokszor (lényegében 3-4 percenként) leesett 150-350-400 Mbps környékére.
Jelenleg minden extra funkció ki van kapcsolva, VPN, vendéghálózat stb... 160Mhz be van pipálva. Kb 1 méterre ülök a routertől.
Irreális feltételezés, hogy Wifin kihajtsa a gigabitet? Normális, hogy ennyire ingadozik a sávszélesség?
Előre is köszi a válaszokat!
-
válasz Intelligencs #21088 üzenetére
+(#21078) dudika10
+(#21077) proradeonKöszi, lesz mit kipróbálnom Igen, tud Dual WAN-t.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
dudika10
veterán
válasz Intelligencs #21090 üzenetére
Es valoban. (Igazan odairhatnak a portokhoz is, hogy konfiguralhatoak.)
Akkor igen, megprobalnam en is egy masik portra konfiguralni a wan-t.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
őstag
válasz dudika10 #21089 üzenetére
Még az AX53U is tud, ami a legfapadosabb belépő szint. Naná, hogy tud!
The Amiga, Born a Champion
-
dudika10
veterán
-
őstag
válasz dudika10 #21078 üzenetére
Szerintem ez is, mint mostanság minden router tud dual WAN-t. Dual WAN engedélyezése esetén tetszőlegesen bekonfigrálható bármelyik LAN port WAN port-nak. Szóval beállítja a DUAL WAN-t, beállít egy LAN portot WAN-nak, és átdugja a kábelt. Nyilván így veszíteni fog egy LAN portot, de teszteléshez jó lesz, csak hogy lássa, vajon az eredeti WAN porttal van-e valami hiba.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
félisten
válasz Eclips21 #21083 üzenetére
Minden lehetséges, de azért kétlem.
Egyrészt, mert a "Connector type 4.0*1.35MM" szöveget az Asustól kopipészteltem, másrészt azért, mert nálunk a felújítás során elkeveredett az AX86s tápegysége, én pedig anyáztam magamban, hogy a fióknyi 5,5×2,1 tápegységemet nem tudom rádugni.
Persze könnyen lehet, hogy a 86u Pro esetén megjött az eszük és visszaálltak az 5,5-öshöz, de akkor miért találtam a fenti szöveget...
Maradjunk annyiban, hogy nem tudom.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz Eclips21 #21081 üzenetére
Sajnos csak arra emlékszem, hogy beírtam a Google-be, hogy Asus rt-ax86u pro power supply.
Megnézni magát az eszközt csak pénteken tudom, de a 4 mm nagyon reális, a beüzemeléskor meg is állapítottam magamban, hogy folytatódik az őrület a nem 5,5 mm-es dugókkal.
MaCS
-
Eclips21
őstag
Tudna valaki segiteni hogy mekkora atmeroju tapcsatlakozoja van egy ax86u pro-nak? Szereztek egyet eleg jo aron de tap nelkul kaptam(nyilvan tudtam h nincs hozza). Akarok venni hozza, de amik vannak itthon azok mind kicsit.
-
dudika10
veterán
Ha tippelhetek, a porton rossz a sebesseg negotiation.
Amikor leesik a sebesseg 100Mbps-re, nezd meg a routeren, hogy melyik portra milyen link sebesseget mutat (nem speed test, link sebesseg).
Miutan a speed test a routerrol is belassul, arra tippelnek, hogy a WAN port esik le 100Mbps-re.
Ha megtortenik, ne inditsd ujra a routert, huzd ki a WAN portbol a kabelt es dugd vissza, nezd meg megjavul-e.
Miutan ha jol tudom nem konfiguralhato LAN port WAN portkent ezen a routeren, csak a T-s eszkozon valthatsz LAN portot (ha van masik), hatha az megoldja.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
őstag
Hát ez esetben viszont a router és a T-s egység közötti UTP-re van a legnagyobb esély.
Minimális sanszot adnék arra, hogy esetleg a router WAN portja, vagy a T-s eszköz LAN portja rossz. Az pedig szerintem kizárható, hogy az Asus router egyik beállítása okozza.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
A linkelt speedtestek a router admin felületéről voltak futtatva (elmenti a korábbi futások eredményeit, annak a listája ez), az egész lakásban kb. egy UTP van, a T-s egységtől a router WAN portjáig (falban félig bevésve/bevakolva) menő ~10m-nyi UTP, annak a cseréje ezen okból elég nehéz lenne Az asztali gépem is wifi kártyával csatlakozik (van oka, most ne firtassuk), tehát nem a gép-->router-->net speedtest mond 100 megát a gigabit helyett, hanem közvetlen a router-->net.
Illetve most hiába húznék akár egy lengő UTP-t a T-től az Asusig, mert most megy szépen gigabiten (jó, 8-900-on) minden, sebesség megvan, ping sem rosszabb mint amikor 100Mbps-n fut a speedtest (ahogy látszik a screenshoton, máskor se)... komolyan nem értem.
Viszont akkor gondolom csak nálam lehet a gond valahol (főleg hogy ugyanezt csinálta ugyanez a router a digivel is)? Komolyan tud ilyet hogy néz valami QoS-t aztán lekorlátozza a gigabitet 100 megásra ha nem jó az átvitel a WAN porton befelé (mert ezt raktam össze logikusan)? Nem lehet ezt forceolni a routeren hogy ne csináljon ilyet?
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Sziasztok!
Korábban is írtam ide emiatt, de akkor még más szolgálatóm volt (Digi, most már T), de legalább bebizonyosodott hogy a router a "hibás" (RT-AX-82U AX5400).
Rendszeresen (lásd screenshot, de Digivel is ugyanez volt) előfordul hogy 100MBps sebességen megy a gigás net (erre általában úgy jövök rá hogy a 20-30 gigabájt adat amivel dolgozok kb. minden nap, 9-10MB/s sebességgel jön csak). Ekkor restartolom a routert, és csodák csodája, megy tovább most már valódi gigabites sebességgel.
Hol és milyen beállításban lehet az elrejtve hogy x idő után ugyan kedves Asus router korlátozz már le 100MBpsre és majd ha újraindítalak csak akkor menjél már normálisan?"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Multibit
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #21070 üzenetére
Görcsölhetsz továbbra is USB-s nyomtatóval, de abból nem lesz hálózatos eszköz (tök mindegy mennyiért jutottál hozzájuk). Kutya-szalonna esete. A tuti megoldás: hálózatos nyomtató vásárlása
Nekem is volt korábban két USB-s nyomtatóm. Nyomtatni csak-csak lehetett vele, de a hálózatos szkennelés felejtős volt. Amióta "valódi" hálózatos nyomtatót vettem, nincs gondom. Dróton, wifi-n, routerrel, vagy router nélkül, mindig, mindenhonnan tudok nyomtatni, szkennelni (telefonról, tabletről is). -
Topikgazda
válasz AndrewTdi #21071 üzenetére
A voda routerből (ami modem módban futna) jövő net LAN kábelt ha a Wan portba dugom, tudja e osztani a maradék 3 LAN porton a netet illetve wifin is?
Igen, pont ez a fő tevékenysége egy wifi router-nek.Mert akárhogy számolom, 4 LAN kábelt kellene a Routerbe dugnom, de csak 3 LAN portja van (és 1 Wan).
Kapna az Asus egy kábelt a szolgáltatói eszközből ami a WAN portba meg és hármat ami a LAN portokba így az összes vezetékes port foglalt lesz.Vayy néznem kellene egy másik routert ami eleve 4 LAN portot tud?
Mivel csak három eszköz lesz közvetlenül a LAN portokra kötve így elég az AX53U is de a jövőre tervezés miatt nem rossz ötlet egy 4 LAN portos eszköz beszerzése de nem szükségszerű a felvázolt helyzetre.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Leendő otthon hálózatát szeretném kialakítani.
Adott az emelet, ahol 4 szobába szeretnék kábelen netet. Adott a földszinten többek között a nappali, illetve az előszoba.
Vodafone 500-as net lesz, Asus AX53U routerrel.A kiépítés:
Az előszobába jönne be a voda koax közvetlenül az oszlopról, ahol kapna egy koax osztót 2 tévére és 1 netre ( a netre fókuszálnék most). Ide az előszobába jön be az emeleti 4 szoba LAN kábele (4db), illetve a nappaliból 2db LAN kábel.Az elgondolás:
Tehát voda net koaxa az elosztó után bemegy az előszobából a nappaliban lévő voda routerbe, ami csak modemként funkcionálna. A voda modemből a voda modem mellett lévő Asus routerbe menne 1db LAN kábel, így az Asus router mekapta a netet. Innen a routerből lenne 1 LAN kábel a nappaliban lévő számítógépbe, 1 másik LAN kábel a nappaliban lévő tévébe, illetve menne 1 LAN kábel még vissza az előszobában lévő switchbe, mert ebbe a switchbe dugnám az emeleti LAN kábeleket (4db).
A fent nevezett Asus AX53U routernek 1db Wan, illetve 3 db LAN csatlakozója van.Kérdés:
A voda routerből (ami modem módban futna) jövő net LAN kábelt ha a Wan portba dugom, tudja e osztani a maradék 3 LAN porton a netet illetve wifin is?
Mert akárhogy számolom, 4 LAN kábelt kellene a Routerbe dugnom, de csak 3 LAN portja van (és 1 Wan).
Vayy néznem kellene egy másik routert ami eleve 4 LAN portot tud? -
válasz Eclips21 #21069 üzenetére
Ez így akkor számomra kínlódós lesz szerintem,kihúzni,bedugni,cserélgetni az usb portban a kábelt, mert mind2 lézer nyomtatót meg akarom tartani, extra jó áron jutottam hozzájuk. Próbáltam usb hub-ra rakni, de azon is úgy érzékeli a gép, mint ha nem lenne csatlakozva kábelen a nyomtató
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Eclips21
őstag
válasz st3v3np3t3r #21066 üzenetére
Nekem volt regen N szerias routerem gyaris FW-vel mind a kettorol kinszenvedes volt a nyomtatas, ha mukodott akkor ugy hogy egyiranyu kommunikacio volt bekapcsolva, de ilyenkor ha kifogy a papir vagy valami bana van mindig vissza kellett allitani a ketiranyut hogy magahoz terjen… remelem azota jobb a helyzet xD balunk
a vege a Wifi-s nyomtato vetele lett 😅 -
-
kpityu2
őstag
válasz st3v3np3t3r #21066 üzenetére
Általában igen. Meg érdemes szétnézni az SNBForums-on, hátha van rá valami. Itt egy lista a támogatott nyomtatókról: [link]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy pár napja vettem egy RT-AX1800U-t, lefrissítettem a legfrissebb szoftverre, de az usb print szerver rendszere nem igen akar működni. Feltettem a router által ajálott progit, át is állította a színes lézernyomtatóm beállításait, ki is írta, hogy már használhatom a print serverrel, de vagy nem akar nyomtatni nyomtató, vagy ha nyomtat, kihagy egyes színeket. Ugyan ezen nyomtató közvetlen USB kapcsolattal hibátlanul nyomtat. Érdemes lenne jelezni az Asus felé a hibát?
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
3 CPU-s AX58-U routerem van. Gyári firmware, most frissítettem 2 napja. Hozzá van csatolva USB 2.0 módban egy 2 TB-os WD külső HDD az USB 3.0 porton. NTFS fájlrendszerű a HDD.
SMB 1.0-val látja a Windows11.
Biztonsági mentésként erre a HDD-re is szoktam másolni a legfontosabb adataimat egy 4 TB-os Toshiba külső HDD-ről ami a laptop dokkolójához van csatolva USB 3.0-n.Tegnap lett volna 60 GB adat amit le akartam menteni a WD-re. Elindítottam a másolást a Toshiba HDD-ről. Nagyon szépen ment LAN kábelen keresztül, 300 mbit/sec sebességgel (35000 kbyte/sec). Fotók és videók. 64 bites Total Commanderrel másoltam. Az első 10 GB gyorsan kész lett.
Aztán folytattam volna a másolást, de egy idő múlva elkezdett rohamosan esni a sebesség. Lement 1000 kbyte/sec-re is.
Próbáltam vele mindent. Leállítottam a torrent seed-et a Download Master-ben. Szabadítottam fel helyet a WD-n (200 GB felé ment ismét a szabad hely).
Minden művelet belassult, még a másolás leállítása is. A router mindenre lassan reagált. Azt megfigyeltem, hogy a 3 CPU magból 2 db ment 100%-on, a harmadik 0%-on. Szabad memória 512 MB-ból 29 MB volt. De hát ez nem feltétlenül probléma, mert azért van a RAM, hogy haszálja. Android kihasználja rendesen, gondolom, akkor az alapjául szolgáló Linux is.Teszteltem: ha a Toshiba külső HDD-ről a belső SSD-re másolok, akkor egyrészt ugye 120 000 kbyte/sec a sebesség, másrészt ez ingadozik ugyan, de ha be is lassul, utána vissza tud gyorsulni. Amúgy is csak olyan 89 000 kbyte/sec-re lassult be, nem 1000-re.
Így a Toshiba külső HDD és a dokkoló meg a laptop USB portjának problémáját kizárnám.Marad a router mint problémaforrás.
A végén már egyesével másoltam a 60-250 MB-os videókat és olyankor 30.000 kbyte/sec-kel kezdte mindig, majd elkezdett azonnal lassulni, de mire nagyon lelassult volna a másolás, szerencsére a file végére ért.Mi lehet a gond?
Túlmelegszik a router?
A 3. CPU miért nem mukkan meg se egész idő alatt? 0%-on dolgozik.
Még 20 GB-ot kellene felszenvedn a HDD-re, de így nem tudom, mikor lenne kész.
Ha van ötletetek, segítsetek!Köszi!
Gippazoid Novelties Inc.
-
FF23
senior tag
válasz MaCS_70 #21058 üzenetére
Liquid nitrogen
Nem volt ott semmilyen mikroklíma, levett oldallappal bekábelezve kitettem mínuszba és kész.
Végiggondolva, állítva antennákkal fölfelé is jó lehet. A porosodás is kevésbé érinti és a burkolaton összegyűlt pára sem csöpög a szellőzőkön át a router alaplapjára.
RT-AX58U v1
-
félisten
Mi az az LN2?
Egy beltéri műszaki cikk kültéri használata csak az esetek egy kis részében jelent problémát. Nem önmagában a hideg okozza a gondot, hanem a gyors hőmérsékletesés, jellemzően magas relatív páratartalom mellett, amikor kicsapódik a pára, majd neaggyisten oda is fagy. Egy gépháznak persze saját mikroklímája van belső fűtéssel, de peches szituációk beüthetnek.
MaCS
-
solti
senior tag
-
solti
senior tag
válasz Multibit #20926 üzenetére
AX58 random hiba keresésének eredménye:
szóval van itthon egy rpi3 ami egy switchen át csatlakozik a routerre és van a routerre kötve még egy zyxel nas és egy rpi4. A pi3 a médialejátszó tv-re kötve, a nas az nas, az rpi4 meg vpn és torrent kliens. A hiba az volt, hogy lejátszás közben néha meg-megállt a média. Vagy ment tovább egy idő után, vagy teljesen ki is lépett a kodi.
Hibakeresés:
switch: lan helyett wifi kapcsolat: hibás ugyanúgy
rpi3: betéve régi rpi2 a fiókból: hibás ugyanúgy
nas: rpi4-re rákötve egy vinyó, és arról lejátszás: hibás ugyanúgy
rpi4: kihúzva a hálózatról ugyanúgy hibás a lejátszás
AX58 kicserélve egy régi AC57-re: az elmúlt 48 órában nem volt hiba.
Konklúzió: mégiscsak a router tűnik a ludasnak. Lehet, hogy firewall, lehet, hogy AI protection, de nem érdekel... ha 1 hétig nem jön elő a probléma, akkor megy apróra az ax58..(esetleg cfw-vel játszom egyet, de inkább hw rakoncátlankodásnak tűnik) -
Kodiak88
tag
Üdv! Jelenleg egy AX86S mögött 1-1 RPAX56-58 és 1db AC68 működik itthon. Minden tökéletes, de az AC68 esetében csak az 5GHz-et tudom választani Backhaulnak, Ethernetet nem. Minden eszközön az elérhető legfrisebb gyári firmware fut. Tudnátok segíteni ez miért lehet? Köszönöm!
-
FF23
senior tag
válasz MaCS_70 #21047 üzenetére
Ha jól belegondolok 2005 körül, amikor még az LN2 nem volt elterjedve, volt aki úgy tuningolt, hogy síruci fel és -10°C-ban kiköltözött az erkélyre. Én ennyire hülye nem voltam, csak a gépet tettem ki és bentről egerésztem. A cuccoknak nem lett semmi baja.
Van új Merlin release 3004.388.5
RT-AX58U v1
-
félisten
válasz mgTerminator #21050 üzenetére
Ha bevált, akkor nyilván jó. Ha nagyon meleg van, azért nem árt rápillantani a CPU-hőmérsékletre, már csak tájékozódás okán is.
MaCS
-
félisten
válasz mgTerminator #21048 üzenetére
A gond az, hogy a nem túl hideg napokon azért szellőznie is kell...
MaCS
-
mgTerminator
veterán
válasz MaCS_70 #21047 üzenetére
Létezik IP védett kültéri villanynak szerelő doboz, abba is lehet rakni. Én vettem egy hasonlót amibe konnektor elosztót lehet tenni és abba tettem a kocsinak a töltőjét így védve van a víztől. Routernek is megfelelne hasonló, esetleg még le is lehetne szigetelni hungarocellel télire
-
félisten
válasz Intruder2k5 #21045 üzenetére
Ez sajnos ingoványos terület. Nálunkis van hosszú évek óta kültéren kibátlanul működő beltéri eszköz (Xiaomi kamera), de arra is volt példa, hogy egy nyáron a teraszon felejtett telefon egy harmatos reggelt nem élt túl.
Nálunk éppen -5 fok van és 95% páratartalom, és kezdenek jégvirágosodni a kinti tárgyak. Télire érdemes kis hőingású helyre tenni az eszközöket, és sokak szerint nem hülyeség egy nem zárt dobozba téve valamilyen párafogót tenni melléjük.
MaCS
UI: Egyébként én sem értem, hogy az Asusnak miért nincs kültéri felhasználói eszköze. Nekemis nagyon kéne, és rendszeresen kérdezik tőlem, hogy van-e...
-
MODERÁTOR
válasz FOX888 #21042 üzenetére
Korábban nekem volt kint WiFi AP gyanánt a műhelyben egy RT-N12 D1, az egy régi vályog épület, szóval nyáron hűvösnek mondható, télen viszont hideg, lévén fűtve nincs. Azt a routert én már használtan vettem garancia nélkül, szóval tuti elmúlt akkor egy éves, és szerintem 4-5 évet használtam is kint, mielőtt megadta magát. Szerintem ha folyamatosan működik, a pára és a hideg kevésbé okoz gondot, mert - főleg a BroadCom chipset - termel annyi hőt, hogy a pára ne rakódjon le benne. Talán inkább a nyári meleg lehet gond, ha mondjuk padlásra kerül.
szerk.:
Na meg ne legyen ki/be kapcsolgatva, pont a fentebbiek miatt. Akkor ugyanis visszahűl, lerakódik benne a pára, bekapcsolod, és bumm...[ Szerkesztve ]
-
FOX888
tag
Tudomásom szerint nincs Asus AiMesh képes kültéri használatra szánt egység.
1 - létezik esetleg másik gyártótól származó eszköz, ami kompatibilis az Asus-szal és kültéri használatra alkalmas?
2 - mennyire bírják a routerek a hőmérséklet ingadozást? Kiraknék egy routert, egy kerti, zárt, de a hőmérséklet szempontjából a külső hőfokkal és feltehetően párásabb levegővel rendelkező épületbe. Mennyit veszít az élettartamából ebben a környezetben? Van ilyennel tapasztalata valakinek? -
rErEaT
senior tag
válasz szaboi6512 #21038 üzenetére
Igen, az volt fent sokáig, most visszatettem inkább a gyárit pár hete, lehet be kéne próbálkoznom a bootloader cserére, igazából sokat nem veszíthetek...
-
szaboi6512
őstag
válasz rErEaT #21037 üzenetére
Anno feltettem, de csak 2 napi szenvedés után tudtam nehezen visszaállítani a gyári állapotot.
Az 5.1.7 verzió is eldobálja?
Nagyon kockázatos a bootloadert cserélni, ezt már megmondta itt a fórumon elismert szakember is.
Anélkül meg újabb fw-t nem tudsz telepíteni.[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
rErEaT
senior tag
válasz szaboi6512 #21034 üzenetére
Értem, nálam a gyári fw nem az igazi, folyamatosan eldobja a 2.4 Ghz kapcsolatot :/ Próbáltam már több féle csatornánk is...
Azért gondoltam hátha valaki felrakta már a bootloadert cserével és akkor van esetleg tapasztalata...
-
TeeJay
félisten
válasz szaboi6512 #21034 üzenetére
Na és ha már nálad sikerült mit tapasztaltál? Wifiben jobb?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
rErEaT
senior tag
válasz TeeJay #20943 üzenetére
Erre már én is rákérdeztem párszor egyébként, nem ajánlotta senki az 5.1.7 utáni verziókat, pedig már van pár, lehet érdemes lenne rápróbálni, de őszintén szólva nem is értem mit ír a readme.txt megá-n
(https://mega.nz/folder/FZ9xVK6K#WvvfkZSaKa-sepGN3Rw7ng)[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Aki kíváncsi volt, mekkora sebességet lehet elvárni a WireGuard VPN-nel. Teszt környezet: Telekom FTTH 1/1 Gbps, Asus RT-AX58U v2, QNAP NAS, másik oldalt 500/500-as bérelt vonal, 4 éves HPE noti 1Gbps-os végponton, WireGuard kliens. QNAP FileStation download (https): ebben a környezetben min.160 max.280 Mbps letöltési sebességet lehetett mérni, 200 környékén (picit felette) általában.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
félisten
Én a hirdetésükre csaptam le, amelyben megkülönböztetés nélkül ott állt, hogy WireGuard. Megnéztem két minősítő oldalt, mindkettőn a legajánlottabb VPN-szolgáltatás volt, a PRO-k között a WireGuardot listázva.
Értem én, hogy mit jelent ez, de azért nem kicsit megtévesztő.
Ez a 2-3 Mbps, ami az idő nagy részében átjön, azért messze van a smoothtól. És nem az AX86 a szűk keresztmetszet. A családi VPN-en, a túloldalon egy AX58-cal stabilan 40 Mbps az OVPN sebessége -- ami talán több is lenne, ha nem ennyi lenne a linksebesség.
MaCS
-
ffodi
veterán
válasz MaCS_70 #21025 üzenetére
Az imént elolvastam mit írnak a weboldalukon, és úgy látom alapvetően mindenhez app-ot adnak, egyéb eszköz esetén (pl. router) pedig a következők érvényesek:
"Read me first: How to use CyberGhost on a Router, Raspberry Pi, Synology NAS, Sat-Receiver
Your CyberGhost subscription can be used smoothly with different devices, if it supports the native protocol OpenVPN."
Ebből nekem egyértelmű, hogy ilyen esetben csak OVPN van."A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
félisten
válasz tobias40 #21024 üzenetére
Pont az a gondom, hogy ebben a reményben fizettem elő (leírások alapján), de legalábbis routerre telepíthető formában nem ajánlják fel a WireGuardot.
Pedig már az Asuson is teszteltem, hogy tényleg érdemben gyorsabb, mint az OVPN.
MaCS
-
félisten
válasz tobias40 #21018 üzenetére
A Wireguard elvben jól működik az Asus routereken, és gyakorlatban sem hallottam még panaszt róla -- igaz, elég kevesen használják így a látókörömben.
MaCS
UI: Én néznék egy AX86-ost. Szerintem megéri miatta átlépni a kerethatárt.
-
dudika10
veterán
válasz MaCS_70 #21016 üzenetére
Nem tudom az openvpn-nel mi a tortenet, de sok tenyezo van amit figyelembe kell venni itt.
Legegyszerubb eset, ha a klienseken es a szerveren ugyanazt a biztonsagosnak gondolt paramterehalmazt allitod be.
De mi tortenik, ha tobbfele klienst akarsz hasznalni es nem midnegyik ismeri a legujabb algoritmust amit hasznalnal?
Nem downgraed-elned az osszes clientet azert, mert van egy regebbi altalaban.
Szoval bevezetsz valami negotiationt, hogy az osszes kliens az altala supportalt legjobb megoldast tudja hasznalni.
Persze itt vigyazni kell, nem akarsz ajtot nyitni egy tamadonak, hogy downgrade-elhesse a protokollt, szoval csak olyan paramtereket fogsz engedelyezni, amiket mind megbizhatonak talalsz.
Es akkor el lehet kepzelni, hogy ezek a requirementek szepen sorrban elokerultek az openvpn-nel, ugy valtozott az implementacio is. De ez csak egy tipp.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
tobias40
veterán
-
félisten
válasz dudika10 #21003 üzenetére
Köszönöm!
Az ember azt hinné, hogy ez a beszélgetés triviális a szerver és a kliens között. Biztosan van avalami oka annak, hogy mégis kikapcsoltatják a klienssel, holott nélküle nem is működik az egész -- csak ehhez még nem vagyok ideológiailag elég érett.
Történetesen azért választottam őket, mert több ajánlásban feketén-fehéren le volt írva, hogy van náluk WireGuard -- ami ugye az Asus routeremben is ott vár tettre készen.
Hát nincs. OpenVPN van. Az ismert bravúros megvalósításban.
Köszönöm a segítséget!
MaCS
-
senior tag
válasz proradeon #21014 üzenetére
Nekem a AX58U v2 Open VPN-en olyan 40-50 Mbps-öt tud. WireGuard állítólag gyorsabb, azt meg nem próbáltam. A céges Sophos SG330 sem tud gigabitet, pedig abban van kakaó (az is OpenVPN-t használ).
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
őstag
válasz tobias40 #21013 üzenetére
Annyi pénzért inkább ASUS TUF-AX4200. Újabb, Cortex-A53-ra épülő SoC van benne, így kitol magából OpenVPN-en ~300 megabitet.
Ettől függetlenül az RT-AX58U v2 is kiváló router, de VPN sebességben valószínűleg kevesebbet tud. (kb. mint a TUF-AX5400 a linkelt képen)
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
ffodi
veterán
-
pohár
félisten
válasz mgTerminator #21001 üzenetére
igen, ezt megcsináltam, de eredménytelen volt
gyorsan elugrottam az AX57-ért, az AX55-öt pedig leadtam a szervizben egyúttal, itt már szépen jön a 850-900Mbit, és még az AX55-ög CFG-jét is megette a router szerencsémre!
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
ffodi
veterán
válasz tobias40 #21004 üzenetére
Nálam (egy AX11000 esetén) a Proton VPN Wireguard-dal 500-600 Mb/s között teljesít általában (nem ez a gond, inkább az, hogy manapság kicsit sok server maintenance van...), OpenVPN mellett max 150-200 Mb/s.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
dudika10
veterán
válasz MaCS_70 #21002 üzenetére
Negotiable Crypto Params, a client meg a server alkudoznak, hogy ki milyen ciphert meg digestet ismer, hogy a legerosebb kozoset tudjak hasznalni.
Sajnos a sebesseghez nem tudok hozzaszolni azon kivul, hogy az OVPN nem eppen a leggyorsabb megoldas.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
félisten
válasz dudika10 #20999 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Bevált, sikerült kapcsolódni -- de sok örömöm nem lett vele. A 900 Mbps sebesség visszaesett 2 Mbps-ra. Értem én, hogy egy router nem egy erőgép, de a saját belső OVPN-hálózatomon is bőven több száz Mbps-okat mérek...
Egyébként mi ez az ncp? Csak hogy a szolgáltató kikapcsoltatná a kliensoldalon, holott működik -- és az aktuális kliensszoftver már régen nem engedi kikapcsolni...
Köszönettel: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest