Új hozzászólás Aktív témák

  • gippazoid

    senior tag

    Sziasztok!

    3 CPU-s AX58-U routerem van. Gyári firmware, most frissítettem 2 napja. Hozzá van csatolva USB 2.0 módban egy 2 TB-os WD külső HDD az USB 3.0 porton. NTFS fájlrendszerű a HDD.
    SMB 1.0-val látja a Windows11.
    Biztonsági mentésként erre a HDD-re is szoktam másolni a legfontosabb adataimat egy 4 TB-os Toshiba külső HDD-ről ami a laptop dokkolójához van csatolva USB 3.0-n.

    Tegnap lett volna 60 GB adat amit le akartam menteni a WD-re. Elindítottam a másolást a Toshiba HDD-ről. Nagyon szépen ment LAN kábelen keresztül, 300 mbit/sec sebességgel (35000 kbyte/sec). Fotók és videók. 64 bites Total Commanderrel másoltam. Az első 10 GB gyorsan kész lett.

    Aztán folytattam volna a másolást, de egy idő múlva elkezdett rohamosan esni a sebesség. Lement 1000 kbyte/sec-re is.
    Próbáltam vele mindent. Leállítottam a torrent seed-et a Download Master-ben. Szabadítottam fel helyet a WD-n (200 GB felé ment ismét a szabad hely).
    Minden művelet belassult, még a másolás leállítása is. A router mindenre lassan reagált. Azt megfigyeltem, hogy a 3 CPU magból 2 db ment 100%-on, a harmadik 0%-on. Szabad memória 512 MB-ból 29 MB volt. De hát ez nem feltétlenül probléma, mert azért van a RAM, hogy haszálja. Android kihasználja rendesen, gondolom, akkor az alapjául szolgáló Linux is.

    Teszteltem: ha a Toshiba külső HDD-ről a belső SSD-re másolok, akkor egyrészt ugye 120 000 kbyte/sec a sebesség, másrészt ez ingadozik ugyan, de ha be is lassul, utána vissza tud gyorsulni. Amúgy is csak olyan 89 000 kbyte/sec-re lassult be, nem 1000-re.
    Így a Toshiba külső HDD és a dokkoló meg a laptop USB portjának problémáját kizárnám.

    Marad a router mint problémaforrás.
    A végén már egyesével másoltam a 60-250 MB-os videókat és olyankor 30.000 kbyte/sec-kel kezdte mindig, majd elkezdett azonnal lassulni, de mire nagyon lelassult volna a másolás, szerencsére a file végére ért.

    Mi lehet a gond?
    Túlmelegszik a router?
    A 3. CPU miért nem mukkan meg se egész idő alatt? 0%-on dolgozik.
    Még 20 GB-ot kellene felszenvedn a HDD-re, de így nem tudom, mikor lenne kész.
    Ha van ötletetek, segítsetek!

    Köszi!

    Gippazoid Novelties Inc.

Új hozzászólás Aktív témák