Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz BTminishop #12019 üzenetére
Mennyi adc-re lenne szükséged? Az adc0832 például egy 2 csatornás adc, i2c csatlakozással. Az adc0838 pedig egy 8 csatornás.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
válasz BTminishop #12019 üzenetére
Még soha nem is hallottam erről a modulról, de elég jónak tűnik. Ha lenne rajta még egy pici kijelző akkor pont megfelelő lenne az egyik projektemhez.
-
nagyúr
válasz BTminishop #9237 üzenetére
Pontosan hogyan gondoltad használni ezt a modult?
-
gyapo11
őstag
válasz BTminishop #6814 üzenetére
Ha jó a vezeték, akkor a soros port kézenfekvő. Vezeték nélkül is lehet, 433 MHz, 2.4 GHz modulokkal, vagy infrával is. Csak ezeket nem tudom hogy lehet telóval kezelni.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz BTminishop #6812 üzenetére
Belebeszélek én is. Mindkettőtöknek igaza van, a server a fogadó, a kliens az aktív küldő. Eredetileg az volt a kérdés, hogy mobilról vezérelni az arduinót. Erre az a jó, ha az arduinón fut a server, és a mobilon meg csak a böngésző, aminek a segítségével adatokat lehet küldeni a serverre és fogadni is onnan. Az arduino meg azt csinál az adatokkal amit akar, akár kaphatta volna soros porton is, amit mindenki próbált már. Csak ha soros porton küldjük, akkor egy terminál programba pötyögjük be, ha webserverre küldjük, akkor meg egy form mezőibe pötyögjük be.
[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
vargalex
félisten
válasz BTminishop #6788 üzenetére
Ha feltölteni kell az adatokat, akkor oda neked nem web server kell, hanem client.
Alex
-
Janos250
őstag
válasz BTminishop #6788 üzenetére
Most mennem kell, de estére, vagy holnap írok több infót. Nagyon egyszerű.
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
válasz BTminishop #6780 üzenetére
Én is azt javasolom, hogy az arduinon csinálj egy WEB szervert, ahhoz egy WEB lappal könnyen tudsz csatlakozni, és könnyen tudod kezelni. Egyszerűbb mint az app, és univerzálisabb. Nem kell semmit feltölteni a telefonra, böngészőből működik. Ez sokkal könnyebb, mint appot írni.
ESP8266-on a ESP8266WebServer.h
ESP32-n a WebServer.h (az ESP8266WebServer-ból átírtat!)
szervereket használjuk. (ez nem annyira egyértelmű, mert többféle is van, de ezek a legjobbak.)
Én mindenkinek javasolom az ESP32-t. Már az ára is lement 2eFt alá, és már az arduino rendszerbe illesztés is elég tűrhetően meg van oldva. Akár az UNO-ra írt programok is - többnyire - változtatás nélkül futnak rajta, nagy sebességgel.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Tankblock
aktív tag
Hello,
Igen, ha weben keresztül csinálod, akkor platform függetlenül meg lehet oldani.
Bluetooth az egy másik világ, abban még nem vagyok otthon.Release the Beast....
-
robohw
aktív tag
Lehetséges. Mindjárt iPhone-ra, kicsit kemény dió.
My own programming language: http://www.robomax.online
-
Janos250
őstag
válasz BTminishop #6494 üzenetére
Azt nem találtam meg, amire emlékeztem, de találtam egy másikat: NRF M 24L01 van ráírva az IC-re.
Ránézésre ilyen.
Ha kell, szívesen kölcsönadom addig, amíg a tied megjön Kínából.
Ha kell, írj privátot!Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
válasz BTminishop #6496 üzenetére
Ráállítasz egy megszakítást a pinre, és a megszakító rutinban kapcsolgatsz egy változót. A loopban meg változó függvényében kapcsolgatod a ledet.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Janos250
őstag
válasz BTminishop #6472 üzenetére
Nem tudom fejből a típusát, de ránézésre nem olyanra emlékszem, mint amit az ebay jelenleg mutatott az általad írt kódra. Mivel nem is használtam, nem igazán tudom. Arra emlékszem, hogy valami csavarrugó szerű antenna is volt a panelhoz. Ha aktuális még, hétfőn megnézem.
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
válasz BTminishop #6462 üzenetére
Törölve, mert nem az.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz BTminishop #6421 üzenetére
Attól függ milyen messze van az adó a kertben, és min kell átmennie. Lehet wifi modul, ami bejelentkezik a házban levő ruterre, nálam a kert végében még éppen megyeget, 20 m távolság a routertől és vastag vályog falon át, bluetooth max 10 m-ig, vagy a 433 MHz-es adó-vevő modulok, 2.4 GHz-es adó-vevő modulok, utóbbiak akár 100-150 m-ig.
-
Vladi
nagyúr
válasz BTminishop #6421 üzenetére
http://shop.tavir.hu
http://www.elektrobot.hu
https://malnapc.hu
https://www.rpibolt.hu/De jóval drágább lesz, mint e-bayről.
il sole non sorge più ad Est!
-
tvamos
nagyúr
válasz BTminishop #6092 üzenetére
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
nagyúr
válasz BTminishop #6092 üzenetére
Miért passzolna csak uno-ra? Direkt egyforma a lábkiosztása, kivéve az IIC lábakat, de szerintem a cnc shield azokat nem használja.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BTminishop #6084 üzenetére
Vegyél Megát, ugyanaz a shield jó lesz hozzá, és lesz vagy 20 szabad lábad.
-
Janos250
őstag
válasz BTminishop #6088 üzenetére
Ajánlatnak nem ajánlat, csak hogy én - valószínűleg - hogyan csinálnám:
Én szeretem az STM32-s arduino lapokat, így valószínűleg azzal csinálnám. (Gyors, sok láb, sok memória, olcsó, és ugyanaz az arduino program (is) fut rajtuk)
Külön motorvezérlőket használnék shield helyett, és maradna elegendő láb/memória/idő az egyéb szenzorok használatára.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
DrojDtroll
veterán
válasz BTminishop #6088 üzenetére
pontosan ez
itt van üres port bőven
-
DrojDtroll
veterán
ramps-ban nem gondolkodtál?
-
lappy
őstag
nincs neki szabad portja ezekre, itt meg tudod nézni
linkBámulatos hol tart már a tudomány!
-
Janos250
őstag
válasz BTminishop #6004 üzenetére
"Serial Monitorba nem tudok olyan parancsot írni, amivel leáll a loop()-om ?"
Arduinon a loop soha nem áll le, legfeljebb alvóba megy, vagy nem hajt végre semmit. Ez meg egyszerű feltételes utasítás.Ilyesmire, amit akarsz, mindenkinek megvan a saját ideológiája. Az enyém:
Én ezt mindenképpen WEB lappal csinálnám.
Az Arduinora belépve (pl. ESP8266 szerverre WiFin) kapunk a telefon, PC, stb. böngészőjébe, egy WEB lapot,
ami nagyjából ugyanazokat tartalmazza, mint az idézett app. Ott beállítjuk a beállítandókat, és elküldjük, az Arduino meg végrehajtja.
Egyszerűbb mint a C#, és nincs kötve semmiféle MS rendszerhez, még csak soros port vezetékhez se. Mindamellett megírni is sokkal egyszerűbb.
Egyszer régebben valakinek összehoztunk itt egy ennél sokkal bonyolultabb esetet, az sem volt egy nagy kaland:
https://prohardver.hu/tema/arduino/hsz_3581-3581.html[ Szerkesztve ]
-
BTminishop
aktív tag
válasz BTminishop #6003 üzenetére
update
Meg is van, hogy működik ez a C#-os kommunikáció. Ha megtanultam rendesen használni tuti csinálok egy magyar tutoriál videót
-
nagyúr
válasz BTminishop #5959 üzenetére
Nem pc oldali programra gondoltál? Nem hiszem, hogy arduinora lehet C#-ban írni.
Processing-ben szoktak frontendet írni arduinohoz, legalábbis sok projekthez láttam már ilyet, használtam is. Írni még nem írtam.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BTminishop #5802 üzenetére
Simán is össze tudod válogatni, ha rászánod az időt az ALI-ról, annyi előnye is van, ha te válogatod össze, hogy egyúttal amikor utána olvasol meg is ismered a cuccokat.
[link]
Amire szükséged lesz az nagyon sok 10k ellenállás, és arduino szenzorokhoz való kábelek, illetve ne elégedj meg egy breadboarddal és feltételezem olyan kezdő vagy mint én akkor egy nagyobbon könnyebb dolgozni.
[link]
Most is kettő ilyen van egymás mellé rakva és a kettőn összedugdosva az aktuális projekt, mint referencia.
[link] -
tvamos
nagyúr
Én a Banggoodról rendeltem egyet, volt hozzá frankó doboz, meg minden. (De nem igazán érdekli a célszemélyt.)
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
nagyúr
Én az Aliról rendeltem gyakorlatilag mindent, és mindent külön, amire szükségem volt, célirányosan. Lehet egyszerűbb lett volna, ha egy starter pack-et rendelek, de a legtöbb elég drága volt, ami a vám miatt sem mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Clevo N750BU(Terra 1542)15,6 FHD LED, I5 7200U,4Gb DDR4,uj 120Gb SSD,jó akku, töltő
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest