Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakany2001
senior tag
Sziasztok!
Visszatértem én is a csúcskategóriás telefonokhoz jó pár év után(XZ1 Compact volt az utolsó ilyen talán). Azt kell mondjam minden fillért megér ez a felhasználói élmény, kiváló készülék egy tökéletes kamerával.
Úgy 4-5 évre számolok vele, SE2020 is sokáig jó volt szóval itt sem gondolnám, hogy hamar megválnék tőle.Nálatok melyik készülékvédő fólia vált be, ami relatív megfizethető?
Sima 15 Pro-ra elsősorban, ha jól látom annak nincs külön topikja.
Leginkább itthoni rendelés érdekelne, pesti átvételt előnyben részesítem.Előre is köszönöm!
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
csakany2001
senior tag
válasz zenit73 #2926 üzenetére
Én használtam iPhone 11-en, meg 15 Pro-n is a 17-t és nem tapasztaltam semmi problémát vele. Sokat nyomkodom és tényleg semmi beröccenés vagy bug nem volt.
Vaj-sima az egész, nem mintha egy S24 ne lenne az például vagy egy Xiaomi 14, ezek mind olyan gyorsak hogy kb. semmit megállás vagy lagg nem tapasztalható.
Bár való igaz én nem a megjelenéskor vettem, hanem pár hete de sokat használom(5-6 óra SoT megvan naponta) szóval nem kímélem.Tényleg nem tudok mondani bosszantó tényezőt, itt nincsenek olyan hibák sem, ami a 11-nél előjöttek.(ott a kijelző simán életre kelt a zsebemben, itt szó sincs ilyenről)Enyhe melegedést tapasztaltam, amikor belaktam. A 80-as limitet teszteltem pár napig de úgy olyan keveset bírt, hogy inkább kikapcsoltam(Pro Max-nál lehet van létjogosultsága).
Ezeket leszámítva nem tudok belekötni, tökéletes telefon.(sima 15 Pro, nem a Pro Max)
Üzemidő most teljesen okés, ha sokat nyomkodom le tudom meríteni 1 nap alatt, vegyes használattal viszont lazán kibír másfél napot de este mindenképpen töltőre teszem.
Ha tényleg meglesz az 1000 ciklus(80% körüli értékkel) akkor 3 évet tökéletesen meglesz aksi csere nélkül.Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
-
csakany2001
senior tag
IOS-re engem a méret hozott át, először az SE2020-ra, majd az onnan való váltás erre.
Ha a Pixel befut akkor elgondolkozok androidon, de egyelőre ők a Tensorral sincsenek a helyzet a magaslatán, illetve ebben a méretben nincs komoly kihívója a Pro szériának.
Meg igazából letettem teljesen a kalózkodásról, meg a kábeles fájlmásolgatásról szóval gyakorlatilag már mindegy, hogy IOS vagy Android, ugyan úgy használnám szinte teljesen a két rendszert. Az Android személyre szabhatóbb, de ott a frissítések terén mindig várt valami meglepetés, itt meg szinte teljesen ugyan azt a rendszert használom, mióta az SE2020-t kivettem a dobozból és nekem eddig ezért nagyon megérte a váltást. Egy szó, a kiszámíthatóság szól az Apple mellett.Android vs IOS kérdésben, mindig az döntő ki hogyan használja a telefont. Ma már úgy más érv nincs egyik-másik mellett, már a Samsung is nyújt 7 évet, a Pixel is hozza azt a tiszta rendszer élményt stb.
-
csakany2001
senior tag
Mindig van biztonsági rés, nem véletlenül költenek erre korlátlan pénzt a cégek. Köztük az Apple, Google és társai is. Nem is olyan régen az OTP-nél volt probléma, szóval jó is, hogy nem veszik félvállról a dolgot.
Én már csak olyan telefont lennék hajlandó venni, ami havonta kap foltozást. Ezzel kb. le is van szűkítve 3 gyártóra az EU-s piac.(A52S kb. ugyan olyan biztonsági szinttel van felvértezve, mint a 15 Pro-m, pedig már az sem mai darab)Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
csakany2001
senior tag
válasz Bednarik #3366 üzenetére
ICloud-ra fizess be feltétlen meg, mert megkönnyíti az IOS használatát.
A klasszikus fájlkezelést el kell engedni teljesen, ahogy a kalóz appokat is.
Ezt leszámítva szokható, ha megérkezik az IOS 18 akkor elég otthonos lesz. Ott pár dolog azért jön az androidból.Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
csakany2001
senior tag
válasz waszabi07 #3631 üzenetére
Közel kibír egy munkanapot, de töltő mindig legyen nálad.
Nem azt mondom csalódás, de még van hova fejlődni ebben a méretben, így nekem 3 hónap után ez jött le.
Melegedni ez is képes így nyáron, töltés közben is.
Készenléti üzemideje tud furcsa dolgokat csinálni, de ebben remélem a 17.6 segít majd kicsit, ott a 17.5.1 környékén valamit elszúrtak.Én használtam előtte SE2020-t, arról viszonylag nagy lépés volt és el merek vele menni 1 napra, úgy hogy nem kell annyira félnem a lemerüléstől. A 11-hez képest nehéz számokban meghatározni, de ez határozottan erősebb. Amikor azt feltettem 20%-on töltőre, ebben még volt 40% szufla.
Szerk:
Tölteni viszont azért viszonylag hamar fel lehet ha van nálad gyorstöltő, nálam a 33w-os Alzás jó szolgálatot tesz, egy USB 3.2-es kábellel. De ha van nálad kéznél notebook töltő az is jó, ha csak hírtelen kell, azért 20 perc is csodákra képes.(persze tudom, a konkurens gyártók ennél többre is képesek, szóval elképzelhető, hogy számodra nem feltétlen újdonság ez)[ Szerkesztve ]
-
csakany2001
senior tag
Pixel-t előbb vennék, mint Samsung-t. Ott azért történtek megosztóbb dolgok, nem azt mondom, hogy a Tensor miatt a Google sokkal vonzóbb lenne, de szoftveres téren előbb választanám a keresőóriás megoldását.
Apple-nek nem igazán szeretem az üzletpolitikáját, meg szerintem vastagon fog a ceruza is, de telefonból nálam biztosan elsők, néha-néha kacsingatok az android felé, de mióta váltottam, azóta nem sűrűn váltogatok telefont...
-
csakany2001
senior tag
IOS 18 óta sokkal jobb a készenléti üzemidő, 17.6.2 verzióval is javult.
Most 4 órás használattal, aminek 2-3 óra fényképezés volt kb. a feléig merül, ez nagyon bíztató. Hozzátéve nem bétáztam, megvártam a véglegest és kellemes csalódás.
A többiről nem tudok nyilatkozni, mert ugyanúgy használom az IOS-t a 14-es verziója óta, biztosan jöttek be jó funkciók de eddig a widget-en meg a parancsokon kívül nem igazán használtam ki mást.
Szerk. : Sima 15 Pro.[ Szerkesztve ]
-
csakany2001
senior tag
válasz Kolondrum #4460 üzenetére
Én sokat használom egy nap, és nekem úgy tűnik így fél év után, hogy nem a legacélosabb üzemidővel rendelkező telefon. De ez leginkább a mérete miatt van így.
Szóval csodát nem szabad várn tőle, sajnos készenléti időben is megmutatkozik.
18.0-nál kezdtem örülnék, de 18.0.1-nél kezdődik előlről.
3-4 óra SOT, és ez mellett mondjuk 10-12 óra készenléti idő mindennap végén a töltőre kényszeríti, ha nővelem a képernyőidőt simán előfordul, hogy naponta 2x is.(és leginkább messenger, böngészés, 0 játék, kamerázás meg hetente 1x-2x)A 16-os topikban viszont nagyon jókat mondanak az új szériáról, sokat javult aránylag ilyen téren. Ez az A17 kicsit így mellényúlásnak tűnik, a melegedés nálam a mai napig létező jelenség. De mivel ez már nem a legújabb széria, lehet ezzel együtt kell élni a következő években. Úgy összességében meg vagyok elégedve, csak ezek a hibák kicsit bosszantóak.(de persze nincs hibátlan telefon, a kamera és a kényelem, kompakt méret meg abszolút kárpótol mindenért)
UI:
Amit tudok javasolni viszont. 4G-re való átkapcsolás, azzal nyerhető üzemidő. Illetve wifi használata ahol csak lehet. + Force restart is, hátha valamelyik szolgáltatás beragadt.[ Szerkesztve ]
-
csakany2001
senior tag
Ha utazok az országban sajna simán benne van, betudható a gyenge térerőnek is bizonyos helyeken. Meg tulajdonképpen a munka miatt 0-24 megy a mobilnet vagy wifi, néhány app-al a háttérben.
Felhasználásfüggő, de én pont ezért választottam ezt. Maradéktalanul jól teljesít, csak igencsak egy gyenge pontja.
Játszani meg abszolút nem játszok telefonon, fényképezni, videózni szeretek vele, de akkor mindig viszek egy powerbankot.Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
csakany2001
senior tag
Nekem 173 a töltési ciklus, csak nekem április óta. Ami kb. 7 hónap lesz hamarosan.
AOD-t én sem használok, itt IOS-en valahogy nem tudtam megszokni.(előtte meg értesítő LED-t használtam, szóval nekem úgy kimaradt)
Amúgy nálam sima 15 Pro van szó és nem elhanyagolható a különbség a PM-hez képest.[ Szerkesztve ]
-
csakany2001
senior tag
Talán a Pixel 9 Pro áll ehhez a legközelebb.
S24-ről a saját topikjában beszéltek le, a kamera végett.
Ebben tényleg brillírozik a 15 Pro.
Ami az üzemidőt illeti:
Ez masszívan jobb, a Tensort egészen rendbe szedték, ha egyidőben kaphatóak lettek volna azért elég nehéz döntésnek ígérkezik.(bár azért az IOS kényelmét nem hozza a Pixel féle stock android sem, de ott is megvannak az előnyök)Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
csakany2001
senior tag
válasz MikeWazowski #4548 üzenetére
Spigen Thin Fit, nagyon jó a fogása és véd is megfelelően.
A telefon sem sokkal nagyobb tőle, én meg vagyok elégedve ezzel.
Talán annyi, hogy ha esetleg leesik a sarkánál ott a müanyag az illesztéseknél kezdi megadni magát, de ott is maximum annyi észrevehető, hogy kissé éles.
(Nillkin Frosted-nél sokkal jobb, ott évente vehettem újat, mert törtek a szélei, pedig nem nagyon esett le a telefon csak szimplán túl rideg a műanyag, és 3 különböző telefonnál is tapasztaltam)18.1 rendben van nálam is, üzemidő most rendben van.(bár kikapcsoltam az 5G-t is, lehet az is hozzátesz kicsit)
[ Szerkesztve ]
-
csakany2001
senior tag
válasz martin1369 #4564 üzenetére
Force restart biztosan segít.
-
csakany2001
senior tag
Teljesen egyetértek, én mindenféle ujjlenyomatolvasót próbáltam(hátlapi, előlapi, oldalán a gomba építve, kijelzőbe stb.)de sosem hozza ezt a kényelmet és pontosságot.
Arról nem is beszélve, hogy FaceID minden szoftverre kompatibilis és nagyon gyors.
Meg igazából egyik indok ez volt, ami itt tartott IOS-en, mert a konkurencia nem kínál hasonló megoldást jelenleg.Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest