Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth_Revan
veterán
válasz Pttypang #7581 üzenetére
Mutatták már milyen volt fiatalon...de ebbe nem akarok belemenni, mert megint azon kezdek el tűnődni, hogy hogyan öregednek a Halálistenek
Na jó, képek a 239. részből, amikor először találkozott Toushiro-val...már fiatalon se szégyenkezhetett:
ArchElf: Miért?
[ Szerkesztve ]
-
-
Archanon
őstag
válasz Pttypang #7872 üzenetére
Golden boy? Eddig 3 rész tömény állatságon vagyok túl, nagyon jó. Még van 3 rész (gyahajj, pedig de megnéznék még legalább 20-at).
No, tehát az 1988-as verzió remake-je. Igazából az OVA után nem sokat vártam tőle, de azt kell, hogy mondjam, kellemeset csalódtam, minden szempontból ezerszer jobb volt annál. Igaz, továbbra sem túl kiemelkedő alkotás, de úgy érzem, megérte időt fordítani rá. No persze mint mindennek, ennek is voltak hibái (nem is kevés).
A történet nem egy világmegváltó
(ja de, pont hogy az ), de annyira nem volt lapos, és kiszámítható, ez tetszett, a mondanivalója viszont talán kicsit erőltetett és szájbarágós volt. Volt benne sok akció, kis dráma, jófélébb sci-fi utópiás sztori. A zenét kifogásoltam néha, valahogy nem jön be ez az elektromos tuc-tuc (ráadást a gagyi fajta) az akciójelenetekhez, egy ütős rockzene sokkal inkább illett volna alá, de ez is szubjektív. A vége felé a szimfonikus dallamok jól szóltak, de könnyen felejthető az is.Grafika. Jól látom, hogy ugyanazok csinálták, akik a Vexille-t? Legalábbis a technológia kb. ugyanaz, viszont még néhány évvel korábbi, ez meg is látszik rajta, de nem volt rossz. Szép volt, különösen a városképek. Az animáció tetszett, egyedül a szereplők arcmimikáját kifogásolom (látom, ez a Vexille-ig elég sokat fejlődött, pedig ott se volt valami hű de hűha, maga Vexille is végig fapofával nyomta). Látványban tehát nem lehetett panasz, főleg az utolsó negyed órában. Magyarul néztem, a szinkronról annyit, hogy nem volt rossz (sőt, az idősz szinkronhangok kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, mint mindig. Tiszta monumentálisak voltak mán' azok a vének.. ), de volt egy-kettő érdekes hangválasztás, meg ilyen animációra szerintem nehéz is rendesen rászinkronizálni. Egy rajzban több érzelmet lát az ember, mint itt.
De azért láttam már jobbat. [6/10] ("hááát, jó" plecsni. )
Ezek után kíváncsi vagyok a 2007-es folytatásra.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Psych0
őstag
válasz Pttypang #7904 üzenetére
szerencsére nem sokan vannak hozzád hasonlók, mert még mindig 60 megás rm-eket nézhetnénk.
lav filters-el problémamentes nálam, de lehet már benne van az mpc-hc bétában.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
jahrn
senior tag
válasz Pttypang #7904 üzenetére
VLC?? ideje lenne kijonnod a VHS korszakbol
10P lejatszasi lehetosegek: LINK
Nekem a MPC-HC+madVR valt be, sok sikert a kiserletezgeteshez.Tsundere tema: a loli tsenderek mar nekem is a konyokomon jonnek ki, de azert nekem is van kedvenc tsundere-m: Senjougahara Hitagi^^
Kugimiya Rie meg ugyan valoban a pro seiyuu-k koze tartozik (ha jol emlekszem kb 4000 seiyuu dolgozik japanban es ebbol kb 300-350 az aki kizarolag ebbol kepes megelni) de szvsz Sakamoto Maaya, Sawashiro Miyuki es Saitou Chiwa messze-messze jobbak. -
Archanon
őstag
válasz Pttypang #9232 üzenetére
Banyek, ezen a spoileren elhasaltam, rácsúszott a szemem... Pedig már terveztem, hogy megnézem. No, asszem csúszik néhány hetet.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Archanon
őstag
válasz Pttypang #9234 üzenetére
Igen, én is örülök, hogy ez egy valószínűleg kiszámítható esemény a sorozatban, és nem ilyen xyz meghal, mert levágják a fejét dolog. ^_^ Noproblem, de legközelebb azért jobban különítsd el a spoilert a gyorsolvasók érdekében. A kód jó ötlet, de elég az enter+félkövér a figyelmeztetésre.
Amúgy csak személyes baromságom, hogy allergiás vagyok majdnem mindennemű spoilerre. Az pl. annyira nem zavar, ha "megmondják mit érezzek xy jelenetnél", (pl: 'Lajos bácsi háza' című alkotás - nincs ilyen - végén nincs az az ember, aki ne bőgné el magát!) de amikor konkrét történésbe véletlenül beleakadok, nem szeretem.
őstag
válasz Pttypang #9239 üzenetére
DE mint írtam, teljesen jó volt az első három kötet, és a 4. első fele is. Érződött rajta, hogy egy gyerek írta, de egy átlagos high fantasy sárkányos tündérmese volt, ahol tudjuk, hogy a főszereplők nem halnak meg és happyend lesz(tehát nem egy Song of Ice and Fire).
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Psych0
őstag
válasz Pttypang #9719 üzenetére
+1 érv arra, hogy szar. eddig a főhős egy random shrimp volt aki véletlen rátalált egy bombázóra és csatlakozott Mr. Avesome csapatához, most meg kiderül, hogy ő volt Cpt. Awesome role modelje, a bombázó, meg valamilyen szinten a nővére és az egész apokalipszist ő okozta, csak eeefelejtette, napersze bs.
-
jahrn
senior tag
válasz Pttypang #9745 üzenetére
Nah ez jo kerdes. Bar ha belegondolok Hanekawa problemajat sem tudta egyedul megoldani
SPOILER
Az ideiglenes megoldashoz is kellett 2 segito, Black Hanekawa meg Shinobu
ENDszal elegge ketseges a dolog. Ha ugy nezem o is ilyen "worthless" kategoria, nemi Ichigo komplexussal fejbeverve
Btw, megnezve a Nisemonogatari masodik reszet, Kanbarunak kifejezetten jot tett a Bake ota eltelt par het/honap
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
válasz Pttypang #9965 üzenetére
SPOILER Fate/Stay night + movie SPOILER
-------------------------------------------------------------------------------
Szerintem igen (tuti, sőt, nyilvánvaló..), én sejtettem is a sorozat közben, csak végül egy nyitva hagyott kérdésnek véltem. Volt rá pár utalás (
elég megnézni Archer és Shirou szemöldökét...nem ám ), csak nem volt ennyire nyilvánvaló, és végül nem rágták a szánkba. A főszál egy egészen eltérő vonalat dolgozott fel, más, adott routeban fontosabb információk voltak előtérben - ugye Saber. Az UBW-ben meg Saber-ről alig derült ki valami, jóformán mellékszereplő volt, és a szerelmi szál is tök másképp alakult. De szerintem baró lett ez is... no, összegzést azt később.-------------------------------------------------------------------------------
SPOILER END
Mindenesetre a filmmel sikerült megerősíteni jó néhány információt [még ha a későbbi történések eltérőek is] a szereplőkkel kapcsolatban, ennél bővebbet már csak a VN sokszori végigolvasása/játszása adhat (és fog is jó kis szenvedés lesz, de tuti megéri majd). No meg a Fate/zero is gondolom, de azzal még várok a második évad befejezéséig és a BD kiadásig. Sikerült lehűtenem magam. ^_^
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Pttypang #10120 üzenetére
"Mindkettőhöz kor kell"
Azért a 27 már csak elég.
Nem mondtam, hogy nem jó, de nem is volt kifejezetten szorongás vagy bőgés. 1-2 helyen kis elérzékenyülés, de ennyi. És a düh, ugye.
Szeretitek a lelki nyomort? Rövid átvezetőnek Ontama! megteszi.
Crystalheart: Ott a pont. Meg amúgy is egy család drámája.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Crystalheart
őstag
válasz Pttypang #10258 üzenetére
Japánul valahogy nem tudnak elég elvetemültek lenni a hangok, sem elég gonoszak, ha arról van szó... (Az öregek hangján meg rendszeresen röhögőgörcsöt kapok, főleg amikor európai embert szinkronizálnak ) Alucard magyarul sokkal őrültebb hangsúlyt kapott, kicsit átértelmezték, nekem az jobban bejön. A többi hang hát... fura.
Bár tény, hogy ha animéről van szó, az átlag szint a béka feneke alatt van magyarul. Ha csak annyi figyelmet fordítanának rá, mint egy átlag bűnügyi sorozatra... De a jobb szinkronrendezők itthon nem foglalkoznak "mesékkel". Még jó hangokkal is képesek minősíthetetlenül rosszat csinálni. Mint a szappanoperákban, hiába adta valakinek a hangját mondjuk Selmeczi Roland, aki filmek szinkronizálásában nagyon jó volt, egyszerűen jó szinkronrendező nélkül nem működik a dolog.
-
bandiras2
senior tag
válasz Pttypang #10509 üzenetére
"Végére" értem a Fate Zero-nak.
Ezek is tudják ám hogy hol kell félbehagyniA társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
hoffman_
nagyúr
válasz Pttypang #10941 üzenetére
Ne is, halálnak halálával lakolsz Már megnéztem a felét, ma szerintem meglesz a másik fele, még mindig jó! Az első 5-10 perc olyan nehezen indult számomra, nem tudtam akarom-e, de aztán elkapott a gépszíj. A lánykák meg, úúúú
bandiras:
omfg. Optimuuuus
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Archanon
őstag
válasz Pttypang #11344 üzenetére
Az kifejezetten betegebb nála. De az tényleg beteg. Viszont azt is csak akkor ajánlanám, ha túl van már sokféle anime típuson (meg filmeken), mert erős műfajparódia.
-
-
Psych0
őstag
válasz Pttypang #11788 üzenetére
Mindig jót derülök azon, amikor valaki, aki ír egy közepesen hosszú lehúzó cikket valamiről majd konklúzióként lepontozza, és azt kritikának nevezi. Ráadásul ordít belőle a cikkíró lelkivilága és éretlensége. Külön kiemeli az eset szépségét, hogy a 48%-os Toradora cikke után párat lapozva találunk tőle valami random pokemon kritikát 80%-kal.
Sajnos az animenézők többsége itthon "gyerek" és a mai világban rá lettek szoktatva a média által, hogy kell valaki, aki "megmondja a véleményüket", addig akárhogy tetszik el kell titkolni. Így születtek ezek a félistenként kezelt megmondóarcok, akik semmivel sem többek az alattvalóiknál, csak egy kicsit extrovertáltabbak, továbbá ott van rajtuk a kényszer, hogy "egyedit alkossanak" különben visszacsúsznak egyszerű halandónak. Máris nem érthetetlen, hogy lehúzott egy teljesen OK sorozatot, viszont a nagyképűségéről tesz tanúbizonyságot az, hogy meglepődik, hogy az anidb-n ~5500 ember véleményének átlaga szerint jó, de mivel ő rossznak tartja, kvázi lehülyézi azt az 5500 embert.
Amúgy én pont ezek miatt részesítem előnyben az anidb-t, ahol meg lehet nézni korosztály és nem szerint a szavazatok átlagát, és nem pedig egy arcoskodó gyerek véleményét.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Pttypang #11788 üzenetére
A 022 az IQ-jára utal?
Még a seiyuu nevét sem tudja helyesen leírni (és nem a szórendről beszélek).
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Formula-1
- Wuthering Waves
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Külpolitika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- További aktív témák...
- HPE BLC7000 2200W 2250W 2400W 2450W Szervertápegység Táp + Breakout Board - Számlával
- ASUS RT-AX57 AX3000 Router
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 128GB Wi-Fi tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB fehér játékonzol garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming AX3000 V2 Router
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest