-
GAMEPOD.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikeee89
senior tag
Sziasztok. Ma csöppentem be az android világába. Egy olyan kérdésem lenne, hogy van olyan app ami pontosan kiírja a telefon adatait? Pl milyen márkájú és teljesítményű proci, gpu, stb van benne?
-
mobilizmo
addikt
Valóban nem tudok rendesen angolul, de hülye sem vagyok teljesen:
Szerencse, hogy a szerviz menüben is működik a screenshot készítés.
Korábban volt xPeria U-m, ott én is csak azokkal találkoztam amit Ti is írtatok, ezért kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz #79335424 #21696 üzenetére
Bármilyen launcherrel működő olyan widgetet szeretnék amiben be lehet állítani, hogy melyik alkalmazást töltse be a kiválasztott widget ablakba. Konkrétan mintha egy meglévő app (pl. Gmail) widgetét használnám csak ugyebár nem mindegyik alkalmazásnak van widgete. Például 9gag. Tehát nem akarom külön megnyitni az alkalmazást hanem legyen egy widget a főképernyőn ahol betöltési idő nélkül külön alkalmazás megnyitása helyett rögtön elérem azt, amit gyakran használok.
Nem tudom érthető-e
Igazából még akár a multiwindow is szóba jöhetne ha be lehetne állítani, hogy ha a launcher (pl. Nova) van megnyitva akkor hozza elő a beállított ablakokat és ha másik alkalmazás van előtérben akkor rejtse el.[ Szerkesztve ]
Üdv. Johnny
-
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #21695 üzenetére
Értem, de widget és widget között óriási különbség lehet. Talán előrébb lennénk, ha konkrétan leírnád, hogy min és mit szeretnél ablakban futtatni.
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
-
beg
veterán
Igen, ez a hivatalos leánykori neve
Bootloader unlock allowed: Yes
Ja tényleg, ettől még nincs nyitva, he (De rég volt Sanyim)
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #21689 üzenetére
Igen is, meg nem is. Egyes Samsungokon van valós multitask-multiwindow. Másik trükk a floating felület. Ilyet pl. Overlay -el lehet csinálni. Néhány alkalmazást is lehet így futtatni, pl. Floating Apps -szal. Egyes eszközökre pedig van OS szintű megoldás is. Remix OS
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Van olyan xposed modul vagy bármi mód hogy egy widgetben lehessen futtatni és megnyitva tartani egy alkalmazást?
Üdv. Johnny
-
mobilizmo
addikt
-
MODERÁTOR
Érdekes...
A telefonon (miután a Gmail üzenet megérkezik, a telefonon a Shazammal megnyittatni a linket) beléptél már a programba?
Fontos!
NE egy korábbi linket nyiss meg, hanem mindig kérj újat!
Tehát próbálj belépni a mailcímeddel, erre kapsz egy levelet, és abból nyisd meg a linket.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
DVlad
őstag
válasz Mr Dini #21680 üzenetére
Most azt próbáltam, hogy a pc-n nyitottam meg a gmail fiókot és onnan kattintottam a confirm-ra, amit firefoxban meg is nyitott és: Oh no! You have no Shazams yet
Download Shazam on your mobile or tablet device to discover, explore and share the music and tv you love.
(#21681) Viktor0610
Nyilván én vagyok a lükebóka, csak zavar. Semmit sem csináltam, egyik nap ment, a másik nap nem. Ami ezután jött, azt meg már ismeritek.
(#21684) Viktor0610
Persze, be. Azt az üzenetet is fényképpel illusztráltam.Ez is megtörtént már. Feljebb.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
DVlad:
Valamit nem jól csinálsz, mert én most kipróbáltam mobilról is, de böngészőben, és ment hibátlanul.Olyan, mintha nem abból a böngészőből indítottad volna a belépést, mint amiben végül a gmailes linket megnyitottad.
Próbáld meg az összes böngészőben becsukni az összes ablakot, esetleg töröld az előzményeket, illetve fontos, hogy a belépés után ugyanabban a böngészőben nyisd meg a linket, mint amiben indítottad a belépést.
Mr Dini:
Én is úgy próbáltam először, de most működött mobilról is.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
DVlad
őstag
válasz Viktor0610 #21678 üzenetére
-
MODERÁTOR
Sokat próbálkoztam, mire megértettem.
Amennyiben PC-n lépsz be a fiókodba (abba, amit a készülékeden is használsz), és konfirmálod a shazamos levelet, látnod kell a tagjeid.Legalábbis én kipróbáltam, hogy program letölt, Shazam elindít, NEM regisztrál, felismertet egy zenét, EZUTÁN beregisztrál, majd PC-ről belép, és ott volt a zene, amit legutóbb ismertettem fel.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
DVlad
őstag
válasz Viktor0610 #21676 üzenetére
Nagyon rendes vagy! Grazie mille!
Pont ezt csináltam végig már tegnap (ma újra párszor) én is, de nem működik.
Bejelentkezek, akkor küld egy emailt az accounthoz tartozó címre, ami ugye egy gmail cím. Ha ott, onnan próbálom konfirmálni, akkor kiírja, hogy win vagy feirefox. Elküldtem ezt az emailt a pc-re, hogy ott konfirmáljam, de ott is különböző hibákra hivatkozik. Lehet, hogy nem is az én készülékemben van a hiba?
Várok, remélem hamar jön egy upgrade, talán majd az megoldja. -
MODERÁTOR
Nyomoztam.
Nem tudom, hogy regisztráltál Shazam fiókot, de ha igen, akkor a neten belépve a Shazam.com a My Shazam oldalon láthatod a tagjeid.
Ahogy néztem a Shazam helpjét, az újratelepítés / készülékcsere után is "megmaradó" tageken dolgoznak még, de e neten akkor is meg tudod azokat nézni, ott megmaradnak a program készülékről való törlése után is.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
mobilizmo
addikt
Tomy által linkelt leírás szerint mentem ( a frissítésnél lehet egy olyan utat választani, hogy mindent töröl), de nem volt hajlandó, mindig ezt a módosított szoftver hibaüzenetet kaptam. Végül is a Androxyde xPeria flashtool-al tudtam vissza rakni a gyárit (09.10 build, folyamatosan fejlesztik).
Köszönöm a segítségeteket.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
DVlad
őstag
válasz Viktor0610 #21673 üzenetére
Köszönöm! Azt hiszem megvárom, hogy legyen egy következő update hozzá, talán az megoldja. Nem szeretném lenullázni a találataimat.
-
MODERÁTOR
-
DVlad
őstag
Urak!
Elnézést, de nem találtam megfelelőbb topikot a kérdésemhez.
2 éve használom a Shazam appot, nagy megelégedéssel. 2 napja viszont nem indul el és a következőt írja ki: unfortunately shazam has stopped
Volt újra indítás, nem segített. Frissítés jelenleg nincsen hozzá számomra.
Lehetséges, hogy ha a clear data vagy a clear cache megtörténik appon belül, akkor helyre jön? Vagy ennek nincsen köze ehhez? Illetve, melyik törlése jár azzal, hogy a tag-jeim elvesszenek az appban?
Előre is köszönöm a segítséget, tanácsokat! -
beg
veterán
válasz mobilizmo #21670 üzenetére
Ne frissítsd vele, hanem húzd újra. Van benne ilyen opció. Sony flashtool régi, azzal nem biztos, hogy menni fog. 4-es pont a linkelt leírásban, töröl mindent.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
-
tomy86
addikt
válasz mobilizmo #21667 üzenetére
Próbáld meg PC Companionnal ezt a leírást követve feltámasztani!
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Tudom nem ide való, de a saját topicjában már másfél éve nincs mozgás.
Szóval adott egy nem túl új xperia e dual (c1605), megkértek próbáljak valami használhatót kihozni belőle. Mivel a gyári rendszer még fr után sem volt valami gördülékeny, gondoltam felteszek rá egy custom firmware-t. Sajnos azonban úgy tűnik a bootloader unlock nem volt valami sikeres, mert most bootloop-ban van a készülék. Lehet-e még valamit tenni vele amitől visszatér bele az élet, vagy vigyem el a szelektív hulladék lerakóba?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
modern
aktív tag
Üdv.
Valaki tud megoldást arra, hogy a páromnak van egy LG L fino mobilja és mitől lehet az h a telefon belső memóriája folyamatosan megtelik?
Amikor a gépre csatlakoztatjuk azt írja h csak 17mb foglalt kb, de amikor megnézzük a telefonban 98% foglalt.. ennyire sok helyet foglalna egy "szűz" android?Illetve, hogy hogy lehet beállítani, hogy a Play Áruház ne a telefon belső tárhelyére akarja menteni az alkalmazásokat/játékokat hanem a memóriakártyára?
Mert ilyen funkciót se a beállításokban se a play áruházban nem találtunk.
Mert ha a belső tárhelyre menti úgy se feltenni se frissíteni nem lehet semmit mert azt írja h a tárhely megtelt..Köszi a válaszokat előre is.
Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
törölt tag
Egy kis érdekesség. Most találtam.
Android fejlesztős Pupplet -
nazar
csendes tag
Sziasztok! Xperia M típusú készülékemet este letettem az ágy mellé és reggel már nem fogadta el a biztonsági kódot. Elvittem mobil shopba de egy hét alatt nem sikerült nekik megcsinálni. Tudtok segíteni? Ilyenkor mi a teendő?
Van egy másik probléma is,Op3n Dott (W032i-c3) táblagépemen (kitkat van rajta) a kevés hely miatt amikor filmet szedtem le, mindig letöröltem, frissítettem az alkalmazásokat aztán a film miatti helyhiányban nem tudta leszedni a frissítéseket majd amikor letöröltem a filmet telepített mindent rend szerint. Eddig. Egy hete hiába van hely és ki is írja, hogy x program frissítésre vár amikor telepítenék a kék csíkok töltődnek a végtelenségig. Tehát nem tudok telepíteni semmit? Valakinek ötlete? Erről a gépről írok mert pc nincs szóval nem világos teljesen, hogy innen mit tehetek.[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Ha tudsz egy fájlt hozzá, ami tutira benne van a whatsapp mappájában, akkor add ki terminálban (javaslom a rootot) a find / -name <fájlnév> parancsot! (Busybox lehethogy kell hozzá)
De a rendszer appok is a data/databa
szemetelnekpakolják az adataikat, hacsak nem az SD kártyára kerülnek az adatok. Viszont akkor user appként is oda kéne pakolnia...Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
teo77
őstag
válasz aprokaroka87 #21649 üzenetére
Köszi! Whatsapp. Nincs a /data/data-ban. Ha nem lenne root, nem is tudtam volna rendszer appként feltenni.
Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
-
törölt tag
Megnéztem, most így néz ki a mount kimenete. Szted ez jó alapnak? Nekem kicsit fura ez a tmpfs - belső tárhely dolog. Ez normális?
-
teo77
őstag
válasz aprokaroka87 #21627 üzenetére
Telepítettem a Whatsapp - ot rendszer appként. Viszont nem találom azt a mappát, amit akkor hoz létre a belső tarhely gyökerében, mikor nem rendszer appként telepítem. Jó lenne tudni, hogy hová menti rendszer appként telepítve a beszélgetések adatbázis fájlját
-
Mr Dini
addikt
válasz Vismajor01 #21642 üzenetére
Szia!
Én lementeném a kényes adatokat és nyomnék rajta egy szoft. resetet. Mert pl főverzióváltásnál keletkezhetnek kompatibilítási hibák, amik instabillá tehetik a rendszert.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
helixP
nagyúr
válasz Vismajor01 #21642 üzenetére
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok
Van egy Asus tf300tm és lejárt felette az idő és már rohadt lassú
Szoftveresen lehet valamit csinálni vele? Szerintem az új Android tett be neki, jelly beam vagy micsoda , de most jegyzetesre sem tudom használni régen meg teljesen jó volt :/Ja amennyiben rossz topik na írok akkor elnézést és mondjátok meg legyszi hova kéne írnom
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #21639 üzenetére
Vagy, az alkalmazást manuálisan visszamásolni (system rw mount -> másol -> jogosultságok: rw-r-r -> system ro mount -> reboot), vagy telepíthető zip formában, CWM -ből telepíteni (pl. Titanium pro tud alkalmazást CWM zip -ként exportálni),
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz aprokaroka87 #21630 üzenetére
Semmi ilyesmi.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
MODERÁTOR
-
salmiakki
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy LG F70 telefonomon (4.4 KitKat) le szerettem volna cserélni a gyári naptár alkalmazást a Google Calendar-ra, és hogy spóroljak a tárhellyel, letöröltem a régit, annak 'memóriájával' együtt, (Az alkalmazás és a naptár memória külön volt a listában) így viszont a Google-féle alkalmazás sem látja a bejegyzéseket, illetve szinkronizáláskor is csak tölt.
Próbáltam a factory-resetet is, de az sem állította vissza a törölt gyári alkalmazásokat.
(A telefon rootolva van.)Valakinek esetleg valami ötlet, hogyan tudnám ezt megoldani? Segítséget előre is köszönöm!
-
Doner
aktív tag
Sziasztok!
Flasheltem a mobilom gyári rommal, de amikor a program elkészült és újraindult a mobilom minden ugyan olyan maradt még a háttérkép is ott volt, miért nem a csupasz gyári rendszert kaptam?
kdz-vel csináltam lg l3
Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
Cry0
őstag
Sziasztok tudom nem ide tarozik de segítséget szeretnék kérni tőletek van egy Huawei Mate 7 készülékem és ma hülye voltam feltettem a twrp-t majd az xposedet ezek után bekapcsolt a telefon se statusz bár se navigációs bár így vissza mentem twrp-be és hülye fejemmel letöröltem a systemet most a telefonomon nincs rendszer és nem tudom hogy hozzam helyre nézegettem angol oldalakat csak az a gáz h nem értem mi van leirva tudtok nekem segíteni ?
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
aprokaroka87
nagyúr
üdv!
Arra létezik-e valamilyen okos megoldás hogy az éppen futó processek listáját egy txt fájlba ki írjam.Ha lehet külön az user,system,kernel processeket.
De egyben is jó.Köszi!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Atomgeszi #21629 üzenetére
keress egy olyat hogy alkalmazások elrejtése vagy hasonlót.
Általában a főoldalról el lehet érni a Launcher beállitásokat
vagy rakj ki egy tetszöleges appot és csináld ugyanazt az mozdulatot,mint amit böngésző esetén is tettél,amikor az asztalon hosszan rányomsz egy ikonra,lehet hogy feldob instrukciókat
pl törlés,elrejtés,eltávolitás,stb -
Atomgeszi
nagyúr
válasz aprokaroka87 #21628 üzenetére
Andorid 4.4.2
Gyári launcher.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Valaki segítsen, eltüntettem a böngésző ikonomat. Reggel rajtahagytam véletlen az ujjam és már csak azt láttam, hogy eldobtam jobb oldalra az ikont. Az ikon se a főoldalakon , sem a menüben nem található. Ámbár a böngésző ugyanúgy fent van. Tehát Messengerből megnyitok egy linket akkor ugyanúgy használható a böngésző. De magam nem találom meg a menüben. Hova a fenébe tűnhetett el?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Van lehetőség, hogy egy CWM ből telepíthető romból telepítés nélkül megtudjuk milyen nyelvek vannak benne? -
Mr Dini
addikt
-
pcgamer01
senior tag
Sziasztok!
Adott egy HTC M8. A hiba vele hogy itthon Wifin a Jofogas es a Zedge app nem megy, monilnettel viszont igen, de csak ez a kettőnél van jelen.
Más wifi hálózaton például a Madaras tescoban levő Wifin betöltôdik.
De az itthoni Wifin egy iPhone 5-ön működik ez a két app.
Mi lehet a probléma? Ha esetleg valaki tudja ne habozzonSamsung Galaxy S10+
-
teo77
őstag
Nem találom a rendszeralkalmazáskéng telepített app könyvtárát. Tudja valaki, hogy hol kell keressem? A /data-ában nincs. Nincs ott ugyanaz a mappa, mint amit létrehozott a /data/data-ában, mikor még nem volt rendszer app.
-
Morran
csendes tag
próbáltam az aroma terminalon keresztül flashelni másik recoveryt, de se a
# dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p18
se a
# flash_image recovery /sdcard/recovery.img
parancs nem akar működni[ Szerkesztve ]
-
Morran
csendes tag
válasz Gyb001 #21616 üzenetére
Amiket találtam ezzel kapcsolatban, mindent kipróbáltam, de nem segített egy sem. Ha a recoveryből installálok egy romot, feltűnően gyorsan végigfut az egészen, kb. 5 másodperc alatt, de ugyanúgy nem indul az android és az aroma filemanagerben sem látok semmi változást a fájlokat illetően.
-
-
teo77
őstag
Kösz szépen!
Marad elég memória szabadon, korábban a Viber volt a memóriában tartva. A saját ilyen funkciójával. Gondolom, ha ezt most a Whatsapp-al teszem meg, nagy baj nem lehet. A Viber - t fogom ily módon leváltaniNexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
Gyb001
senior tag
válasz Morran #21608 üzenetére
Elvileg a cwm ben lennie kellene adb nek. Adb sideload funkció van? Egyáltalán nem látja a gép vagy csak offline nak jelzi?
Hátha létezik olyan partícionáló is amit "flashelned" kell és elindul. Úgy mint az aroma file manager
Ha hazaértem utánanézek.Adb nélkül nem tudsz belépni a bootloaderbe? (Fastboot)
[ Szerkesztve ]
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
kék ördög
csendes tag
válasz kék ördög #21605 üzenetére
OK. megoldottam.
Leírom a megoldást, talán másnak is segít.A router beállításainál rámentem a "Hálózati térkép" menüpontra. Itt előhoztam a 2 kliens állapotát jelző ablakot. (Kliensek). Az egyik ugye a tablet, a másik az asztali PC. A tablet kliens profilján az IP cím melletti kis lakatra kattintottam vagyis bezártam a lakatot, majd újraindítottam a tabletet és ismét csatlakoztam a wifihez.
Működik.
Érdekességképpen a lakatot ismét kinyitottam és továbbra is van internetkapcsolat.
Hogy ez miért segített azt nem tudom, de ettől javult meg.
-
G@ben
addikt
válasz Gyb001 #21601 üzenetére
Erről a wifi cuccról nem tudtam. A hivatalos legfrissebb Androidot, a 4.0.4-et raktam fel, azzal nem ment.
Ausztria, Olaszország. De itthon is csinálja, ha rákerestetek a WCDMA-s hálózatokra.
Két évvel korábban az olaszoknál viszont működött.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Gyb001
senior tag
A wifi azért nem volt jó mert külön a rom telepítése után a kernelhez adott wifi drivert is föl kell rakni. De úgy emlêkszem kapott hivatalos ics frissítést.
Ilyen appról mégnem hallotam.
Melyik országba volt? Szlovákiába és a Lengyeleknél nekem működött.
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával