Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
GeryFlash #43269 üzenetére
Lesz nem pro is.
Mondjuk szerintem a sima 3060-at sem fogja utolérni, nagyon megvágták az Infinity Cache-t benne és a 128bit sem túl harcias 192-vel szemben. De az biztos, hogy nagyon olcsó lesz gyártani.#43270 Petykemano : "arról győződ meg a fogyasztókat, hogy az árak indokoltak és tessék csak inkább kifizetni"
Dehogyis, még véletlenül sem célom ez. Különösen nem célom bármiféle módon támogatni a mostani mesterségesen felpumpált "scalper" árakat.Én kizárólag az MSRP árakra gondoltam, ami nagyságrendileg a fele annak, amik most a boltokban láthatóak.
Én amellett érveltem, hogy úgy vélem, a jelenlegi generációk MSRP árazása nem "irreális". Illetve amellett próbáltam érvelni, hogy a korábbi évek gyakorlata, hogy generációról generációra nőtt a $/ FPS mutató jelentős részben annak volt köszönhető, hogy az egyre javuló gyártástechnológiák révén a gyártó adott előállítási költség és profit mellett egyre gyorsabb és gyorsabb kártyákat tudott azonos áron adni. Illetve nem volt szükség beépíteni olyan extra funkciók gyorsítóit sem, amik a "nyers erő" elől vették volna el a tranzisztor-keretet, mint most pl. az RT vagy az AI feladatok megvalósítása.
A gyártói oldalt csupán azért próbálom bemutatni, mert ezek profitorientált vállalatok. Azért dolgoznak, hogy a (csipfejlesztéssel járó) kegyetlen sok befektetett pénzük és a vállalt óriási kockázatok mellett egy idő után profitot termeljenek. Ha nincs profit, nincs értelme dolgozniuk. Ugyanúgy, ahogy egy munkavállaló sem fog bejárni dolgozni, ha pl. az útiköltsége többe kerül, mint amennyit kap a munkájáért....
Az éttermes érvelésed szerintem azért nem állja meg a helyét, mert az előző bekezdésem teljesen figyelmen kívül hagyja. Miért adná el neked a nagyobb szelet húst, tegyük fel, veszteséggel? Adja el a főnök inkább a luxusautóját, hogy nagyobb szelet húsokat adhasson, mert a vevők többet akarnak kapni, mint amiért fizetni hajlandóak? Ez nekem nem tűnik életszerűnek.
Persze, nem azt mondom, hogy tapsoljunk, ha egy cég le akar húzni minket, de szerintem az sem jó, ha átesünk a ló túloldalára, és az aktuális piaci viszonyoknak nem megfelelő elvárásokat támasztunk.
Voltak mindkét oldalnak olyan húzásai az utóbbi években, amiken rendesen ráncoltam én is a szemöldököm, de éppen nem a mostani MSRP-k vagy MSRP-n számolt $/ FPS.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- One mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Gyúrósok ide!
- Építő/felújító topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE GeForce 3080 VISION OC 10G
- SAPPHIRE RX 6900 XT 16GB GDDR6 TOXIC OC Eladó!
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASRock RX 6950 XT 16GB GDDR6 Phantom Gaming OC - Gari 2026.05.02. -ig - Eladó!
- ASUS ROG STRIX GTX 1050 2GB GDDR5 GAMING
- Asus gtx650-dc-1gd5, Gigabyte gv-n95td3-512h
- Gtx 1070 8Gb/P3200 6Gb/T1000 4Gb/GTX770 3Gb/GTX570 3Gb gddr5/Nvidea K3100 4Gb/K3000 2Gb/K2100M/K1000
- Eladó új/bontatlan ASUS PRIME GeForce RTX 5070 Ti O16G - 3 év alza garancia
- MSI GeForce RTX 4060 Ti VENTUS 3X 8G OC
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest