-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz Malibutomi #2581 üzenetére
Nem néztem meg alaposan, csak a bedobott átlag grafikonra néztem rá és a 99-101% ütötte meg a szemem.
@cain69:
Igen, közben már szerkesztettem én is a hsz-t, láttam, hogy erről van szó. Így érthető. Viszont így elég jónak tűnik a Ryzen fogyasztása. Bár 4/8-at még senki sem mért, hiába kértem , de ez várható volt abból, hogy a 8/16 ugyanazt tolja játékban mint a 4/8, ergo nincs kihasználva. Úgy látszik ez a gyakorlatban is jól látható a fogyasztásban. Remek. -
Hajdi
senior tag
Esetleg ez a videó is nyújthat némi támpontot tuning terén.
Részemről Giga lapot néztem, mert az eddig is bevált. Hűtésnek BE QUIET! Dark Rock Pro 3, ramnak pedig CMK16GX4M2B3600C18R. Tápnak marad a TT Berlin 630W. Ez lenne a terv, már csak a pénzt kell kicsit jobban megfogni.
"The Man Who Sold the World"
-
-
-
apa111
aktív tag
Szia. Nem tudom hogy neked van -e ilyen beállitás hogy,D.O.C.P arra nyomd utána még egyszer bejön a következö beállitáson hogy, D.O.C.P 3200 16-18-18-36 gyanitom olyan mint INTEL lapon az XMP profil, utána következö beállitás ki választod a ram sebességet 3200-ig mutatja,kicsit lejebb RAM VOLT FIX 1.35. Nálam ez igy müködik ,de majd meg nézem a te lapodat fent a neten.Ja és nekem 0503 bios .3féle volt fent egyet le vettek ,nem tudom miért
[ Szerkesztve ]
-
gaborw
tag
válasz Szeszkazán #2585 üzenetére
Február 28-óta nincs hozzá frissebb BIOS(0504)! Asus nem kapkod na!
-
titán
Igen, mert elsősorban azoknál a játékoknál hoz sokat a gyors ram, ahol a ryzen nagyon el volt maradva, ami ccx-bugos. Mivel ilyenből nincs túl sok, az átlageredménybe olyan hatalmasat nem szól bele. Viszont az összes ilyen alkalmazásnál és játéknál komoly kölönbséget jelenthet.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Malibutomi
nagyúr
válasz velizare #2571 üzenetére
Meg a Fury X idejen volt balhe ha jol emlekszem, de mentsegukre legeyn mondva, tisztan tesztelnek azota is, szerintem nem lesznek sokaig buntiben.
(#2575) sb
En pont azt latom mint mashol, alapon gyorsabb rammal is megy annyit mint 4GHz-en a lassabb rammal.[ Szerkesztve ]
-
apa111
aktív tag
válasz IstvánLászló #2573 üzenetére
Köszönöm
-
nagyúr
válasz joysefke #2572 üzenetére
közben írták, hogy első körben kaptak hardvert az amdtől, szóval nincs számottevő durci, viszont nem volt idejük hamarabb elkészíteni és kiadni a tesztet (ami elég vicces, tekintve, mennyire várt megjelenés volt ez, szóval mégiscsak lehet valami kis durci).
@sb: ez csak a gaming teszt alatt mért fogyasztás. igen, van köztük olyan is, ami szinte tuti, hogy 2/4nél több szálat nem inicializál, ott a proci fele gondolom passziánzozott a windows schedulerrel. 20 játékot néztek meg, egyéni hatások a játékok nagy száma miatt nem igazán érvényesülnek az összegzésben.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
veterán
válasz joysefke #2572 üzenetére
A tesztelő is megjegyzi ezt.
"This is epic. We're assuming you've sifted through our game-test results before seeing this page, and so you'll find that the gaming power draw of the 8-core Ryzen makes Intel's quad-core i7-7700K look bad. The power-draw is as much as 30W lesser!
Ryzen is hands down the most energy-efficient performance CPU AMD ever made, and easily outclasses Intel's 14 nm "leadership." Good show."
solfilo
-
-
laychi
veterán
válasz R3plica70 #2555 üzenetére
A delidhullám még az ivy szériánál indult,aztán a haswell lett a hab a tortán az avx 2.0 miatt. Azután már természetessé vált sok embernél
Így ment át az én kezeim közt is anno kb 20 proci,abból 3 saját.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
HavocS
senior tag
válasz Marcikapap #2516 üzenetére
A win7-win10 összehasonlításra nagyon kíváncsi vagyok, DX12-es vga hiányában egyelőre nem igazán tervezek win10-re váltani.
-
R3plica70
aktív tag
Elnézést kérek hogy beleszólok a beszélgetésetekbe, és nem szeretnék Ryzen vs 7700k flémet indítani, van belőle bőven így is.
De mivel rendelkezem mindkettővel, hozzá tudok én is tenni érdemi infót:
Nekem a 7700k delid nélkül így ment, és ahogy követtem a fórumot az átlag a 4800MHz a hűthetőség, inkább hűthetelenség miatt.Komoly terhelésre 4800MHz-en nem nagy feszültséggel, nyaldosta a 90 fokot, és mindezt a sz@r pasztázás miatt. Nem véletlenül indult el a fórumon egy delid hullám.
Végül 4500-on használtam eddig 1,15V-ra alulfeszelve.(#2546) apa111
Köszi, hidd el én is örülök Amúgy szép eredméynek(#2551) IstvánLászló
A hétvégén már több időm lesz foglalkozni vele, használni és tesztelni. -
Raymond
félisten
Ez is erdekes, majdnem semmi sallang csak a ket 5-6 evvel ezelotti termek esszehasonlitasa plusz a low-en G4560, egy 1700X es egy mostani i5/i3:
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
IstvánLászló
senior tag
Szia! szép napot: apa111
Ment a válaszom.
ecet (#2531)
Jó látni ,hogy előbb vagy utóbb össze jön a configod.
A lényeg én is tűkön is ülök hogy legyen is meg a csomagom, de addig is drukkolok itt mindenkinek.
A további tesztek is érdekelnek.(#2548) Yutani
+1
Üdv, István[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
-
Yutani
nagyúr
Mindenki nyomatja a 7700K mantrát, és közben senki nem figyel oda arra, hogy honnan indult az AMD. Tessék parancsolni, egy FX-8350 versus Ryzen R7 1800X teszt. Igen, az AMD tartotta magát ahhoz, amit ígért.
#tarcsad
-
apa111
aktív tag
válasz R3plica70 #2531 üzenetére
Szia Ecet.Jó látni ,hogy előbb vagy utobb össze jön az alaplapi kérdésed. Hasonlitás képpen irom neked a Game másolás amit csináltál nekem 170mb átlag volt ,hogy 210is felugrot Just cause2 másolásánál kb 7giga,közben rengeteg funkció megnyitva.A hdd ST1000DM003-1SB102 (Z9A51YK7) nagyon gyors.
-
BiP
nagyúr
Biztos, hogy ez nem elírás? 1700 árban árulni az 1700x-et? Mindjárt veszek párat, és eladom aprón
Ha lenne hozzá normális, és egyben megfizethető alaplap, nem is gondolkodnék sokat rajta. (bár inkább az 1600x-re várok, de ezen az áron ez az 1700x is tuti vétel)
(#2545) zzola: Mondjuk simán lehet, hogy tudtak valahonnan szürkén szerezni.
Pár hónapja, amikor a Corsair 400Q házat keresgéltem, a modellváltás miatt hiánycikk volt, az új meg mindenhol 32felett nyitott, és Rufusznál volt 30-ért. (igaz, a korábbi modell, de legalább volt, és olcsóbban).
Biztos van pár alternatív forrásuk.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
Üdv.Gratulálok : ,Kiváncsian várom a teszteket.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
laychi
veterán
olcsó: [link]
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
sb
veterán
-
Szinyák
őstag
-
laychi
veterán
Csak tesztelési céllal rakta össze meglévő cuccokból...írta is
Mellesleg nekem anno az lc power tápom évekig húzta,még most 2 év után egy picivel az fsb belsős bqt su7 beadta a kulcsot a 80+bronz minősítésével.
Bár azt meg kell hagyni, hála a védelemnek nem vitt semmit magával a sírba.Különben is, ha egy 65W-os vagy 95W-os cpu-ról beszélünk,akkor nehogy ne bírja már el egy túlméretezett 600W-os nem elit kategóriába sorolható táp pár teszt erejéig.
Ha meg elpukkan a táp és elviszi a lapot, procit,akkor gariztatja és kész, új széria, lehetnek hibás darabok
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
-Solt-
veterán
-
R3plica70
aktív tag
Gratula, és üdv a klubban
Kíváncsi leszek, hogy a nagytestvér mennyivel másképpen fog viselkedni nálad, gondolok itt a SATA problémáimra ( bár látom nem Intel SSD-kel tesztelsz), ill a BIOS állapotára.
Az Asrock oldalát nézve látszólag ugyanott tart mindkét lap a BIOS fejlesztésében, legalábbis a publikált változások terén..
Én már gondolkodok, hogy másik Brand-re kellene váltanom...Bár tegnap este már volt időm kicsit használni is a gépet, kicsit játszani is, és kellemes volt az érzés
Nem tudom mennyire lehet placebo hatás, de mintha kicsit simább lett volna a multitask vele...nehéz lenne ezt elmagyaráznom, számokkal alátámasztani, ez úgy érzésre (7700k-s rendszeremhez képest, ami szintén nem volt lassúcska). Másoltam vissza a Game SSD-mre a játékokat átlag 100-130 megával HDD-ről, közben több oldal megnyitva Chrome-ban, letöltések, játék frissítések letöltése, telepítgetés, youtube...mindez egyszerre. Nyilván ez nem egy nagy terhelés a processzor számára, de full sebességen történő másolásnál, és fullos sávszéllel történő letöltésnél érezni lehetett, hogy kicsit azért megfogja a gépet bizonyos helyzetekben az Inteles gépemet...itt ezt valahogy nem éreztem. Belém lehet kötni, mondom, lehet csak beképzelem az egészet, de így éreztem és örömmel töltött el, hogy végre használhatom is.
SW Battlefronttal játszottam egy picit, ami tudom egy vasalón is elfut, de Full Ultrán az FPS számlálóm a monitoromon 144-en ki volt akadva, és "szmúsz" volt -
Yutani
nagyúr
válasz Walter_White #2527 üzenetére
+1, én sem néztem a tápot, valahogy evidensnek tartottam, hogy ha valaki Ryzent vesz, akkor annak megbízható tápja van!
#tarcsad
-
Walter_White
senior tag
Jézusom, most látom csak hogy LCPower, eszembe sem jutott jobban meglesni a tápot.
Marcikapap 1800X+X370 Professional 16-os fázisos lap, kiált egy új tápért, FSP, EVGA, Corsair ...
-
Asbee
veterán
Kezd a tápcserével.
-
apa111
aktív tag
Üdv.Gratulálok : ,Kiváncsian várom a teszteket.
-
Levwi
aktív tag
Gondolom húzni nem akarod, mert ahhoz az a hűtő édeskevés. A gyári amd hűtő is erősebb. Meg ramot én cserélnék magasabb órajelesre, mert a ryzen szereti a magasabb órajeles ramot.
Xiaomi 14
-
titán
-
Marcikapap
tag
-
Walter_White
senior tag
Grat az alaplap a Bestmarktól van?
-
Marcikapap
tag
Üdv
Sikerült csatlakozni a R7 1800X tulajiok világába.
CPU: R71800X 3,6Mhz
Hütés: Zalman CNPS90F
Lap: Assrok Fatality X370 Prof.
Video: AMD R9 270X
Ram: 2x 4GB 2133 Mhz (15-15-15-36)
SSD WIN 7 240 kinghston
SSD WIN 10 120 OCZA gép a CPU és az alaplap kivételével mind használt cucc a polcról, vagy asztal alól.
Egy Athlon-II-X3-450 gép lett szétszedve.
A tesztelés a céllal lett össze rakva.
A célok a kővetkezők.
1. WIN7 WIN 10 összehasonlítása. Saját maga.
2. Meglévők X99 összehasonlítása (EXtréme 6 , és egy Extréme 4)
3. RAID 10 mérés és összehasonlítás: X99 4x480 (Kingston) 4x120 (Kingston)
4. DX11-DX12 összehasonlítás: R9 270X, 2xR9 270X; R9 390X
5. CAD tesztelés. I7-Xenon 12-24-2700Mhz
6. PDF konvertálási tesztek. I7-5820k, és I7-Xenon 12-24-2700Mhz.[ Szerkesztve ]
Marcika
-
joysefke
veterán
válasz Televan74 #2512 üzenetére
Amikor utoljára néztem, nem volt olyan jelentős árkülönbség a memóriák között (ebben a kategóriában), hogy értelme lenne mondjuk 3000MHz-s helyett 2667MHz-re hitelesítettet venni. Gyors RAM-ot még mindig lehet alacsonyabb órajelen járatni, fordítva jóval problémásabb. Aztán ha jön a BIOS a jobb memóriatámogatással, akkor feljebb-pattintod a sebességet.
-
Raymond
félisten
válasz Malibutomi #2486 üzenetére
Ugyanez picit ertelmesebb formaban:
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
titán
válasz TESCO-Zsömle #2508 üzenetére
Így van, késleltetés nem érdekes, a freki lesz a lényeg. Ezen kell faragniuk, mire kiadják a Ryzen2-t, hogy a két freki ne legyen összekötve
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
TESCO-Zsömle
félisten
Ebből megint csak az jön le, hogy frekvencia kell neki. A késleltetésről szó nincs benne. Ez alapján a memória-vezérlőt kell feltornázni az egekbe, akár a késleltetés árán is, mert az adja az interkom sebességét.
Józan paraszti ésszel, de ha vki tud, cáfoljon meg, mert érdekel a dolog.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
.Ishi.
aktív tag
-
-Solt-
veterán
válasz Interceptor #2503 üzenetére
Engem is meglepett... azt hittem ezek az árak majd cirka fél év múlva ütik fel a fejüket!
Egyre jobban bizsereg a tenyerem egy 1700X iránt... már csak a memória áraknak kéne mérséklődniük!
www.smart-bus.hu
-
Interceptor
addikt
8 nap alatt szépeket zuhangatott mindkét proci ára Persze ez még mindig drága lenne megvenni, bár nekem inkább a 6/12-est találták ki, abból is a legalapabbat Bár van egy érzésem, hogy hamarosan beindul az árverseny az R5-el. Talán végre újra értelmes árak lesznek mindkét oldalon.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
titán
-
bajnokpityu
félisten
válasz tom_tol #2499 üzenetére
elég lenne a 75% is a 290/390/ 480 erejének
120Wból végülis nem vagyok telhetetlen.schawo: CPUval összesen kéne 120W környéke. a 470 még gyenge. a 480as se tudja a 390 szintjét. madVR-ben ugye nincsenek driver optimalizációk, ott a nyers erő győz. papiron dx11, valóságban még inkább dx9.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest