Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
rambustibi
őstag
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Raymond
félisten
#1330, #1331, #1332
Megintcsak mindegy hogy menyit keresel vagy hogy X teljesitmenyre van szukseged es fele aron megkapod az egyik gyartotol plusz a 1800X-rol volt szo ($1100 teljestimeny felaron), de mindegy mert a sima 1700-ra is ervenyes:
Ezek a processzorok dragak, meg a legolcsobb 1700-as 359EUR ara is desktop CPU piac termekeinek csucsa a 7700K-val egyutt. Csak a masik 2 uj Ryzen es a 4 masik Intel CPU dragabb ennel amik mar eleve egy mas kategoria mint az osszes Athlon, FX, i7, i5, i3 es alatta levo termekek.
Mit nem lehet ezen megerteni es miert vita targya ez egyaltalan? A sajat termekcsoportjaban es kategoriajaban a legmagasabb arazasu termek draga. Ennyi. Senki nem mondja hogy nincs jo teljesitmenye es azt sem hogy nem jo az ar/teljesitmeny aranya, mert jo, de attol meg draga. ugyanugy ahogy az i7-7700K is draga nem beszelve a socket 2011-es i7-ekrol.
A teljesitmenyhez es ahhoz hogy beerheti vagy nem a SKL/KBL-et a kozeljovoben - nem vagy nagyon ritkan jatektol fuggoen es ezt az AMD maga is megmondta mar a megjelenes elott, sot itt meghallgathatja akit erdekel egyenesen az AMD-t telefonon: [link] Broadwell-E IPC amit elvarnak es ha a benchmark eredmenyek ott vannak akkor OK, de nem lesznek SKL/KBL szinten 6.8% alatta. Ezt kombinalva azzal hogy az orajelek is elmaradnak legalabb 10%-al igy ezt osszeadva ez mar olyan ami nagyon is elojon a tesztek alatt meg ha minden MB, BIOS, OS bug is eliminalva van. Olyan jatekoknal amik jol kihasznalnak 8 thread-nel tobbet a mostani 1700 felhuzva 4Ghz-re is jol teljesit, de kisebb 4/8 vagy 6/12-eseknel ez mar nem olyan egyertelmu, mert ha a 8/16-os epphogy egyenlit vagy egy kicsivel elobbre akkor az 50% vagy 75% eroforrassal rendelkezo CPU mar nem fog ilyen jol kinezni.
Ez egybkent nem gond, mert a feltehetoleg olcso arak miatt megis jo vetel. Egy 4/8-as $200 korul ahol az Intelnek csak a 3.6Ghzbase i5-7600 van sok jatekban egyenlo lesz es sokban inkabb gyorsabb. Tobben mint a mostani 4Ghz 8/16-os a 7700K-nal, mert az i5 csak 3.6Ghz 4 thread az R5 pedig legalabb ugyanannyi de jo eselyel 4Ghz 8 thread. Mar par hete is irtam hogy a Ryzen-nel nem az a lenyeg hogy lesz 350-450-600EUR arert 8-16-os termek hanem az hogy lesz $200 alatt 4/8-as es $250 korul 6-12-es meg ha csak 4Ghz korul mennek is. Az intelnek nincs ott semmi amivel konkuralhatna, az egesz $120-$250 kategoriaban a Ryzen a nyero ha a vart arak es konfiguracio igazak azzal szemben amit az Intel kinal ott. Csak lock-os 3.5Ghz koruli CPU-ka vannak mindegy hogy 2-4-es i3 vagy 4/4-es i5-rol van szo. Az K-s i3 eleve eggy bukta, meg 5GHz-en se ellenfele egy normalis 3.5-3.6Ghz 4/4-es i5-nek. Ahol az AMD-nek semmilye nincs meg pletyka szinte se az a most kb 60-65EUR-ert kaphato 3.5Ghz 2/4-es Pentium G4560.
Egy dolog meg fontos - ez a fentebb leirt elony csak elmeleti, mert az R5 CPU-k sehol nincsenek egyelore es egy nem letezo termek nem letezo aron van egy most a piacon ismert aron levo termekhez hasonlitva. Az arak valtozhatnak meg mindket oldalon a megjelenes elott es roviddel utanna is. De meg ha az Intel csokkent is arat, a 4/4 vs 4/8 hatranyt nem tudja lefaragni csak ha jelentosen csokkent a nem K-s i7-7700 vagy i7-7600 arakon.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Tin
veterán
válasz VirsLee #1393 üzenetére
1. kiadsz egy olcsó 4 magost, ami pariban van az előző Intellel, 2/3 áron. leírtam már.
2. a bemutatás, a mintadarab, és az elérhetőség között eltelhet idő is...
3. te most komolyan azt akarod mondani, hogy az 1800x-et szerver procinak szánták, magyarul a xeon ellen?
4. évi 100e ft-on lovagolsz, miközben egy félmilliós prociról beszélsz? és párizsi hétvége az érv, komolyan?
5. értem, hogy a morgan stanley-nél láttál már ilyeneket, meg menedzseled is őket, de szerinted majd az ekkora storage fölé kiszolgálónak 1800x-eket fognak rakni?
6. a gameres dolgot meg ne erőltesd szerintem. megnézed a teszteket, 99%-ban a desktop és gaming felhasználásról szóltak, és nem a szerver oldalról. elfogadom, hogy az 1800x jó alternatíva a grafikus munkaállomásokhoz, a kisebb szerverekhez, de ez nem fogja megváltani a világot. -
Depression
veterán
Csak, hogy megerősítselek:
Elvileg 1 millió ilyen procit osztottak szét, miközben az AMD úgy nyilatkozott, hogy a ryzen az első negyedéves mérlegben még nem fog megmutatkozni.
Igen, kevés munkaállomásnál rohantak első nap procit venni, de ezekkel az eredményekkel be fog ez következni.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
VirsLee
őstag
Második bekezdést javaslom olvasd újra. Egyszerűsítek. Ha 4GHz-t bír csak a technológiád, akkor kiadsz egy nagyon jó 8 magost, ami leveri az intelt, vagy kiadsz egy középszerű 4 magost, amit lever a 4.5GHz-s intel? Nyilván azt választod, amivel jobb terméket tudsz piacra dobni. Ez történt.
vagy lemaradtam valamiről?
Úgy tűnik, hogy nagyon sok dologról lemaradtál.
- attól, hogy lesz selejtes 6 és 4 magos proci, és azokat nem a kukába dobják, attól még nem ez az, ami közvetlen konkurenciája lesz igp nélkül a mainstream vonalnak. Ahhoz másra van szükség. Úgy tűnik, hogy itt lemaradtál arról, hogy ezek raven ridge néven fognak érkezni feltételezhetően másik node-on...Negyedik bekezdés. Javaslom olvass utána észosztás előtt, hogy mi is a kapcsolat a szerver piac és a ryzen között. Kulcsszavak, CCX, Naples, 32 core, ECC. Ez alapján úgy is felfoghatod, hogy a piacra került procik melléktermékei a szerver piacra fejlesztett processzoroknak.
Ötödik bekezdés. Komolyan nyolc sorban érvelsz amellett, hogy igazából ha dolgozol valamivel, akkor olyan nagyon mindegy, hogy mennyibe is kerül az eszköz? Ha vállalkozó vagy az a pénz mind a tiéd marad. Tudod, 150e forint difi, az egy kétszemélyes párizsi hosszú hétvége. Szóval nem örülnél, ha most nyernél egy nyaralást?
Hatodik bekezdés. Közepesen nagy adatbázisokkal foglalkozok. 60-80TB per környezet, nagyobb táblák 5-10mrd rekord. A véleményem nem a személyednek szólt, hanem az itteni meggondolatlan hozzászólás áradatnak amivel spammeled a fórumot. Gamer társadalom? Azt hiszem egy játékot és annak egy nagyon fura, fps-re kihegyezett felhasználási módját említettem meg.
-
Tin
veterán
igen, olvastam. szerinted az amd-nél profi szakemberek dolgoznak, és az 1800X lesz a fejőstehén a szerverpiacra, és ezért azt hozták ki először. szerintem meg erre az intelnek előbb lesz válasza, hogy az amd akkora megrendelést kapjon a procira, hogy attól hátradőlhet.
Mar leirtam, csak el kene olvasnod, nem write-onlyban szajkozni ugyanazt a marhasagot, kevesbe lenne kinos.
kicsit olyan megmosolyogtató volt ez a mondat, mintha valami próféta lennél
-
-
Tin
veterán
válasz VirsLee #1385 üzenetére
Nem tudom, hogy nem érted, vagy nem akarod érteni. Tapasztalatlan és tudatlan vagy, esetleg szimplán troll...
ezt elnézem neked, és inkább megpróbálok válaszolni a többire.Első 14nm-es amd proci, képtelenség vele elérni az intel 3. generációs 14nm-es technológiájának órajelét. Ha ezzel kihoznak egy 4/8-as procit semmit nem vernek le vele az alacsony órajel miatt.
valamit szerintem félreértesz, hova húzzanak egy 8 magos procit az egekbe? az intel 8 magosai sem igazán húzhatók fel 5 Ghz-ig. mivel hűtenéd, nitrogénnel?Minden diagramon valahol hátul kullogna az amd.
pedig nem ezt mondják, hanem azt, hogy a 4 magosat majd jobban lehet húzni, és pariban lesz a 4 magos intelekkel. vagy lemaradtam valamiről?Kihoztak hát egy olyat, ami stabilan veri a 6900k-t munkában (ahova való), néhány helyen a 6950x-t is megcsípték. A 300 dolláros játékos procikkal nehéz szakítani, a 4-6000 dolláros szerver procikkal már sokkal könnyebb.
szerinted az 1800X szerverekbe való proci? profi munkaállomásokba és kis szerverekbe való. a 4-6e dolláros intel prociknak nem adtak alternatívát, és légyszi mutasd meg, hányan használnak munkára 6900x-et.Nyugi, vagyunk sokan, akinek ez nem csak hobbi, hanem informatikából élünk, nekünk fontos, hogy féláron kapjuk ugyanazt a teljesítményt...
ha a munkádból élsz, akkor a gép munkaeszköz, ergo pénzt keresel vele, amit beárazol. ha most azt akarod mondani, hogy a munkádban most akkora előrelépés jön azzal, hogy spóroltál 300e-t 3 év viszonylatában az 1800x-el gépenként (intel vs amd árkülönbség), és ez egy komoly érv, akkor meg kell mosolyogjam, de komolyan. ugye mert ha csökken a működési költséged az olcsóbb proci miatt (azonos teljesítmény mellett), akkor azt vagy átadod az ügyfélnek (árat csökkentesz), vagy extra haszonra teszel szert, vagy mindkettő. és gépenként 100e ft/évről beszélünk.milyen melót végzel, ahol ez annyira számít, hogy lesegghülyézz egy másik fórumozót ismeretlenül, meg lehülyézd a gamer társadalmat is?
-
Mumee
őstag
Abból indulok ki, hogy ha valaki most vesz gépet, akkor úgy mint 5 éve a 2500K-val (ami ugyanúgy elég volt 5 évig az átlagusernek gamere), hogy nem szeretne procit újítani 5 évig ismét.
Sokan örültek az emberek közül, hogy 5 évig elég volt néha GPU-t cserélni, CPU-t nem. Viszont ha valaki most vesz gépet, akkor a 4 mag már most látszik, hogy nem fog kitartani 5 évig, a 8 pedig lehet.Persze biztosnak csak az biztos, ami volt és ami van.
-
HSM
félisten
válasz VirsLee #1385 üzenetére
Ráadásul játékokban is szépen helytáll már ma is. Némi optimalizálás után, jól megírt motorú játékban meg sehol nem lesz hozzá képest egy 7700K, mert egyszerűen nincs benne annyi nyers erő. Ma még remekül szalad a magas egyszálú sebessége révén, de ez nem fogja kisegíteni, ha többszálú erőt is ki tudja majd használni a játék.
-
VirsLee
őstag
Nem tudom, hogy nem érted, vagy nem akarod érteni. Tapasztalatlan és tudatlan vagy, esetleg szimplán troll... elmondom neked röviden, de az itteni ámokfutásodat nézve nem hiszem, hogy képes leszel feldolgozni. Első 14nm-es amd proci, képtelenség vele elérni az intel 3. generációs 14nm-es technológiájának órajelét. Ha ezzel kihoznak egy 4/8-as procit semmit nem vernek le vele az alacsony órajel miatt. Minden diagramon valahol hátul kullogna az amd. Kihoztak hát egy olyat, ami stabilan veri a 6900k-t munkában (ahova való), néhány helyen a 6950x-t is megcsípték. Ennek van eredménye, hírértéke. De a Ti habzó szájú trollkodásotokat látva látszik, hogy ez is kevés. Mit rendeztetek volna, ha kijön egy 4/8-as ami mindenhol kikap valamelyik intel procitól. A 300 dolláros játékos procikkal nehéz szakítani, a 4-6000 dolláros szerver procikkal már sokkal könnyebb. Fogadd el, és próbáld meg nem szét spammelni a fórumot. Ez a termék munkára van. Majd lesz neked 4/8 igp-vel más processen gyártva. Türelem. Nyugi, vagyunk sokan, akinek ez nem csak hobbi, hanem informatikából élünk, nekünk fontos, hogy féláron kapjuk ugyanazt a teljesítményt... valóban, a gép előtt bohóckodni egy cs-vel 200 fps-sel, ahhoz drága, dolgozni viszont olcsó.
-
Marcikapap
tag
Szia
Próbálom eldönteni melyik alapot érdemes megvenni.
Nézegetem a gyári adattokat és próbáltam össze nézni a memóriát és az alaplapot.
Az X99 vételénél elégé meg szívtam az XMP beállítást, mert mikor vetem nem volt egyértelmű mit támogat az alaplap.
A következőt találtam ez egyik gyártónál.Azt már eldöntöttem veszek egy AM4 de az alaplap kérdés, és a memória hozzá.
[ Szerkesztve ]
Marcika
-
Tin
veterán
ha a napsütés a hátam mögül érkezik, és oldalról, 37.5 fokból villantunk egyet a vakuval, mellette pedig konfettit szórunk fel, akkor pont úgy fogok festeni, mintha 5 centivel magasabb lennék.
arra próbálok célozni, hogy a mostani prociknak a mostani igényeket kell kielégítenie: mostani játékok, mostani gyakran használt felbontáson, frame rate-el, stb.
most akkor sem vennék amd procit, ha éppen váltás előtt állnék, és azt is elmondom, miért:
1) fél éven belül beállnak az új árak
2) a következő generációnál kiderül, melyik mekkorát tud előrelépniszóval ha abból indulsz ki, hogy a mai proci mennyit fog elavulni, akkor most ezt nem tudod megmondani, mert nincs "irány". értsd: van egy amd új lineup, és van a meglévő intel, de nem lehet tudni, hogy melyik merre fog továbblépni. lehet, hogy az új AMD 5%-al lesz gyorsabb, az intel meg jövőre előhúz valamit a kalapból, és mondjuk 3 év múlva (amiről beszélsz, mint "tartósság") már alap lesz a 16 mag, és mindent arra írnak. oda a mai ryzen is kevés lesz.
-
titán
Ö izé, nem a mancika kap gépet egy cégnél, ezer másik feladat is van. A mancika gépe úgyse számít. A munkaállomások és a klaszterek számítanak. Oda kell a legtöbb proci. Hamarosan megjelkennek majd a munkaállomások is ezzel a procival, az lesz a lényeg. Ott mindig csúszás van a bemutatást követően, ezért volt fontos minél előbb bemutatni ezeket.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Mumee
őstag
A lejjebb csúszott 7700K-t vigyék csak azok, akik hamarosan ismét procit akarnak cserélni.
A screenshot is jól mutatja, hogy azért gamereknek is szánták, hisz már most 60fps alá zuhanna az a game a húzott 5ghz 7700K-n, ha menne a háttérben egy szimpla streamelés és ez csak rosszabb lesz idővel, hisz az Intel is év vége felére tervez új 6 magos procit, nem véletlenül. Hamarosan kevés lesz a 4 mag 60 fps-hez is és VGA is jön jobb.(#1379) DeckardCain
Olvastam a fórumot, de ha tovább lapozol, akkor Gibbo is elismerte, hogy ez egyelőre főleg a kiforratlan bios-ok eredménye. Véleménye szerint az Asus lapban fog legtöbbet menni a MEM, ha már lesznek értelmes bios-ok.
Illetve utána volt hivatkozás arra is, hogy Gigabyte lapok leírásánál szerepel, hogy 3600mhz MEM OC, tehát elvileg tudni fogják, ha felkészítik a lapokat BIOS-ból.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz DeckardCain #1369 üzenetére
Asus meg MSI lapokban... 66x volt már a téma, hogy egyelőre a Gigabyte lap-hoz tartozó biosok, amik a leginkább egyben vannak és mennek a RAM-ok probléma nélkül 3000, illetve 3200-on.
Azonban 3200 felé valóban nem igen sokat lehet menni, főleg nem 3600. -
Tin
veterán
hát tudod, ez már a "mi lett volna, ha" kategória. én azt látom, hogy kidobtak egy sirály procit, csak éppen abban az árszegmensben, ahol a vásárlók nagy része nem mozog. akik onnan vásárolnak (pl. te), azoknak ez jó, de rád jut 10-100 gémer, aki most csalódott és örül, hogy lejjebb csúszik a 7700K ára, és nem vásárol.
bejelentették, megvolt a több napos hype is, amikor mindenki róluk beszélt, aztán meg most mindenki attól beszél, hogy "jó proci, de...". szerinted ezt akarták?
-
titán
Az 1400-ak akkor jönnek majd, ha már lesz elég készlet a magselejtes példányokból, amit érdemes letiltani. Addig a 8 magosokat nyomatják, mert abban van a pénz. A piac úgyis fel fogja szívni az összes legyártott, hibátlan darabot, akkor minek okozzanak kárt magukank?
-
Tin
veterán
én biztos, hogy a jobs-féle "wait, there is more..." vonalat követtem volna, és a végén odab..om az 1400x-et az asztalra...
így kicsit felemás lett, főleg, hogy itt-ott még gondok vannak a procival, ami persze idővel rendbe jön, de így nem szólt akkorát, amekkorát akkor szólhatott volna, ha egy 4 magos közel i7K procit kidobnak mondjuk 200 dodóért.
-
titán
és tartom is. egy közel 7700K (vagy akár "csak" 6700K) teljesítményű 4-magosra gondoltam, a 7700K árának 2/3-áért. az tényleg killer lenne.
Hamarosan megkapod a 6 magosban a 7700K-nál erősebben, 2/3-ad áron. Az killer lesz. Ja, hogy neked kizárólag csak játékra kell? Akkor te nem vagy fontos AMD-nek, vehetsz 7700K-t drágán.
-
DeckardCain
senior tag
Above 3000 even in Crosshair is fiddly, 3200 seems max, whereas all the other mainboards are stuck at 2400-2666 so far, though we are yet to try Taichi and Carbon, but the MSI 370 SLI and Asus Prime did not want to go much beyond 2400MHz!
3600MHz is absolute flat out NO on any mainboard at present!
[ Módosította: radi8tor ]
-
laychi
veterán
Jó lenne abbahagyni ezt a cirkuszt,nem kíváncsi rá senki, lépjen mindenki tovább,hagyjátok egymást,mindenkinek meg van a maga véleménye a termékről és az árazásról is ennyi.
Mindenkinek igaza van és senkinek.
Nem akarjátok ti sem,ha moderátori beavatkozás lenne ugye?
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Zeratul
addikt
válasz Vitka675 #1316 üzenetére
Sokan gondolják úgy, hogy az 5ös szériát kellett volna kiadni először, mert a mainstream piacból dől a bevétel. Vannak érvek itt is ott is, de a marketingesek így döntöttek, ahogy. Van benne ráció, mert ha a pirosok jönnek ki a farokösszeméregetésből győztesen, miszerint, idézem: "a miénk a leggyorsabb 8 magos HEDT processzor a piacon"
Eleve a bemutatkozás nem a gamer kockáknak hanem a rendszerépítőknek szól. Ha az nézzük hogy a Mac Pro évek óta ugyanazzal a HEDT intellel gyártódik, almásék biztos felkapták a fejüket a Ryzen eredményei. Ne felejtsük már Steve Jobs betegsége előtt almásék szerettek volna AMD APUra épülő macbookot. Na most itt a lehetőség hogy Mac Pro teljesen függetlenedjen az Inteltől, ha APU is jól muzsikál akkor a MacBook-is ejtheti a kékeket.
-
Simid
senior tag
válasz lacafaca #1288 üzenetére
Nagy okosságnak tűnik ez a megállapítás, csak épp köszönő viszonyban nincs az AMD eddigi gyakorlatával...
Nem kétséges, hogy ha az AMD sokkal jobb terméket dobna piacra akkor ugyan úgy túlárazná ahogy az Intel is tette. A Ryzen viszont semmi forradalmit nem hoz, csupán beérték vele az Intelt (vagy legalább is nagyon felzárkóztak) és ennek megfelelően azt várta a többség hogy jobb teljesítmény/ár mutatóval dobják piacra és ezt az R7 széria teljes mértékben teljesítette és a tesztekből nem nehéz kitalálni, hogy ez az alsóbb szegmensben is meg fog mutatkozni. Egy kvázi monopol piacon ennek minden józan gondolkodású ember örül, függetlenül attól hogy melyik oldallal szimpatizál.A játékokkal kapcsolatban egészen nevetséges itt a hozzáállás, nem véletlen hogy inkább nem is szóltam hozzá teszt topicjában...
Tisztán látszik, hogy itt egyáltalán nem az a helyzet mint a BD és utódai esetében volt. Ott szar volt a proci és nyilvánvaló volt, hogy csak egy csoda segíthetne rajta. Ezzel szemben a R7 a játékokon kívül mindenben(!) hozza azt amit egy felsőkategóriás CPU-tól elvárnánk, így semmikép nem tekinteném ostoba csodavárónak aki elhiszi, hogy ezen lehet még javítani. Ha ezt valaki nem képes kontextusba helyezni az szerintem egyszerűen csak szűk látókörű.A félkész termékről csak annyit, hogy az összes korábbi intel CPU-val és alaplappal voltak gondok a bemutatásakor (bugok, bios problémák, HT gondok stb.). A Ryzen max annyira 'félkész' amennyire egy Sandy vagy egy Skylake volt a maga idejében...
-
laychi
veterán
válasz Gézengúz #1284 üzenetére
Nem néztem a ph-s árakat,csak árukeresőn meg itt a boltokban, és bizony itt olcsóbb,mint otthon.
Azért írtam,ha valakinek kellene,itt olcsóbban és talán hamarabb is elérhető.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Ragnar_
addikt
válasz lacafaca #1335 üzenetére
Neked nem kell, de attól még nem felesleges. Akkor lesz felesleges, ha nem veszi senki. A tuning a nem x-es verzióknál még mindig nem garantált, az x-es verziók + MHzei viszont igen.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz lacafaca #1335 üzenetére
Nem fölösleges, aki nem akar otthon tuningolgatni vagy biztosra megy hogy tudja azokat a frekiket, kifizeti a felárat a biztos extra MHz-ekért.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
lacafaca
addikt
válasz wwenigma #1334 üzenetére
Tehát akkor fölösleges az 1700x-1800x, vagy nem?
Amúgy a kétkedők döntő többségének is az 1800x-el van mint látom problémája, szinte senki nek fikázta a sima 1700-at...én legalább is biztosan nem.
[ Szerkesztve ]
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz lacafaca #1333 üzenetére
119700ft és aki akarja van otthon 1800x teljesitmenye, ahogy irtad. Akkor mi a baj az árával, hiszen annyi amennyinek te gondolod, forintra.
6950x árával pedig johetunk, hisz adott felhasznalasi területen a teljesitmenye megkozeliti.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
lacafaca
addikt
válasz wwenigma #1328 üzenetére
Szerintem teljesen fölösleges volt mindkettő x. Ha kijönnek sima r7 kódnév alatt a teljesen fölösleges x verziók nélkül (magyarán hozzák egymagába a mostani 1800x-et r7 nével) 120k környékén, akkor nem lenne tizedennyi hápogó. A realítás talaján igen, 120k a reális ára ennek a terméknek és nem kell itt most a 6950 árával jönni, mert nem az a kérdés. Az innentől az intel problémája, mit kezd azokkal a procikkal, medálnak-kulcstartónak jó lesz.
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Ragnar_
addikt
válasz Raymond #1326 üzenetére
Ha mondjuk keresel 150-200k-t, és veszel egy 50ks i5-öt az neked nem drága. Aki keres 600k-t és vesz egy 200ks Ryzent az neki nem drága, és a Ryzen 7 célpiaca valószínűleg az utóbbi. (Sőt aki meg 1 millát keres az lehet, hogy megveszi az i7-6950x-et 600-é...)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Mumee
őstag
válasz Raymond #1326 üzenetére
Arra értettem, hogy manapság egy 100e Ft-os proci már nem számít drágának, sajnos.
Ez ugyanolyan, mint régen a középkategória VGA-nál volt 40e, most 100e.Én pedig direkt nem az 1700x-et vagy az 1800x-et emlegetem, mert az véleményem szerint árazásban egy baklövés. A sima 1700 pedig 100-110e . Tehát nem 600eur, hanem 330eur .
Akinek pedig az "új" középkategória drága, annak sajnos R5-R3-ig marad az Intel mint alternatíva, illetve a kompromisszumok mind munka, mind játék terén.
[ Szerkesztve ]
-
Dxx
tag
válasz Raymond #1321 üzenetére
Miért lenne teljesen független? ha neked a Ferrari teljesítményére van szükséged (nem a Ferrarira, hanem a teljesítményére), akkor az R8 -as Audi nem olcsó?? Ha csak egy autóra van szükséged, ami működik ( Pentium, Core i 3, vagy valamelyik AMD Apu ), akkor igen drága az " R8" . A logikád alapján minden újonnan árult proci drága, mert használtan veszek olcsóbban a bolti árnál.
[ Szerkesztve ]
Dexx!
-
headhunter
addikt
Mindenki nyugodjon le a p.....
AMD a Ryzen-nel nagy "szívességet" tett Intel CPU vásárlóknak is. ("Árcsökkentés a köbön".)
Intel az AMD nélkül aranyáron adna mindent, eddig is ahol nem volt verseny, nem állt érdekében olcsóbban adni a processzorait.Hasonló a helyzet, mint DIGI megjelenésének az internetszolgáltatók között, sokan csak a fikáztak:
Rossz szolgáltató, 1/2 éven belül csődbe megy, stb...Eltelt közel 20 év bizonyította, mindenki jól járt, aki a DIGI szolgáltatási területén lakik 3.500-4.000Ft-ért kap 1000/200Mbps csomagot. UPC, Telekom is kénytelen volt hasonló alacsony árakkal válaszolni.
2004-ben ADSL, 768/128Kbps 14.990Ft/hó
2017-ben UPC, 240/20Mbps 4.062Ft/hó -
wwenigma
Jómunkásember
válasz lacafaca #1327 üzenetére
Kérdeztem valamit, kérlek válaszolj.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Mi koze van ennek az idezethez es ahhoz amit irtam? Egy teljesen mas tema minhogy van meg itt egy csomo mas is amirol megy a diskura.
Depression: nem yachtokrol beszeltem, hanem arrol hogy itt ugy allitjak egyesek be a dolgot hogy egy majd 600eur CPU nem draga mert a masik gyarotol 1000eur felett kapod meg azt vagy hasonlo a teljesitmenyt. Ez abszurd.
[ Szerkesztve ]
-
ukornel
aktív tag
"tényleg jó lett, le a kalappal. csak szerintem nagyobbat kellett volna most durrantaniuk"
Hát persze
A szocializmusban meg azt mondták: "költők, alkossatok remekműveket". Vagy ott van pl Asafa, szerintem neki gyorsabban méne futnia, mint Usain, és akkor újra ő lenne a bajnok. Nemtom, ő ezt miért nem fogja föl... -
laychi
veterán
válasz rambustibi #1280 üzenetére
ASUS X370 PRIME X370-P RO AM4 Mainboard 169,90EUR
ASUS X370 CROSSHAIR VI HERO V2.2 AM4 Mainboard 269,90 EUR
ASUS B350M PRIME B350M-A AM4 Mainboard 94,90 ER
ASUS B350 PRIME B350-PLUS AM4 Mainboard 104,90 EUR
1 hetes kiszállítás procik azonnal,aminél írtammásik boltnál procik azonos áron, 17-19 db-ok raktáron, sima 1700-ból is van
asus b350 plus 114,99EUR 2-3 hét kiszállítás több lap egyenlőre nem elérhető náluk,még várják a szállítást.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Mumee
őstag
válasz Raymond #1321 üzenetére
Akkor hasonlítsd a Ryzen 1700-at ugyan azon áron árult Intel-el. Munkában porrá alázza majdnem mindenben, játékban pedig tudjuk jól hogy még vannak gondok Ryzen oldalán, de már így sincs akkora lemaradásban (van ahol már újabb bios-al teszteltek főleg akik Gigabyte lapot kaptak), nem beszélve arról hogy a játékok is tolódnak abba az irányba, hogy a 4mag már-már lassan kevés lesz, legalábbis kompetitív szegmensben.
+4mag-8szál ugyanazon áron. -
Raymond
félisten
"Drága az a proci, ami fél áron hozza azt a szintet amit a konkurens. ez aztán szép megállapítás"
Hanyszor be lett mar ez ide irva! Nem ertem ezt a logikat, mi a problema az allitassal? Az hogy valami draga vagy nem teljesen fugetlen attol hogy egy masik temek mennyibe kerul. Ha egy mondjuk $150K-s Audi R8 hozza egy $300K-s Ferrari teljesitmenyet fele aron akkor az mar nem draga mert a masik ketszer annyiba kerul?
Mielott valaki szerencsetlenkedne - nem azt mondom hogy AMD = Audi es Intel = Ferrari, a magas es nagyon magas arakrol es megitelesukrol van csak szo.
-
-Solt-
veterán
Nyilván ők is tisztában vannak vele, hogy hol vannak gondok de valamiért úgy döntöttek, hogy így lesz a legjobb... nem látunk a lapok mögé, nyilván alapos okuk volt rá, de az tény, hogy innen kívülről én is úgy gondolom, hogy akkor kellett volna ezzel előjönni, amikor már minimum a BIOS-k "rendben" vannak.
Ha nem a dollár milliárdos Intelhez méred őket, hanem önmagukhoz, akkor ez szerintem nagyon szép belépő, főleg mondjuk a Bulldozer antréjához képest!
www.smart-bus.hu
-
Mumee
őstag
válasz Malibutomi #1315 üzenetére
1800x vs 1700 árkülönbségből és az eredményekből, még otthoni stabil felhasználásra is jobb alapórajelen az 1700-at választani szerintem. Teljesítményben túl minimális a különbség.
Pont nemrég futott velem szembe egy fórumozó privát tesztje, ahol tuningolt 4100mhz-re Ryzen-t de a RAM csak 2400-on mehetett, viszont ha visszavette 3900mhz-re a RAM ment 3200-on és utóbbin jobb eredményei voltak minden tesztben. Tehát bizonyos keretek között a RAM stabilitása fontosabb is lehet.
-
Vitka675
tag
Sokan gondolják úgy, hogy az 5ös szériát kellett volna kiadni először, mert a mainstream piacból dől a bevétel. Vannak érvek itt is ott is, de a marketingesek így döntöttek, ahogy. Van benne ráció, mert ha a pirosok jönnek ki a farokösszeméregetésből győztesen, miszerint, idézem: "a miénk a leggyorsabb 8 magos HEDT processzor a piacon", attól nagyon gyorsan megy a hype vonat, és a részvényárakra is jó hatással van. Márpedig jó hatással volt, és a készleteket gyakorlatilag kipucolták mindenhonnan. Jön majd az 5ös széria, megnézzük mit kezd a main stream Intelekkel
-
Malibutomi
nagyúr
Ez igy igaz a mi szemszogunkbol, de sokan vannak akik nem tuningolnak.
Pl aki tenyleg melozik otthon, es a stabilitas a fontos az eselyes hogy nem tuningol, megveszi az erosebbet, es hasznalja. Lehet nem is ert hozza semennyire, nem is kell neki, csak tegye a dolgat a proci.Aki otthoni felhasznalasra veszi, annak az 1700 a tuti. Ugyanugy megy 3.9-4.0GHz-et, sokkal olcsobban, es ugyanazt tudja.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Hogy szerinted mit kellett volna csinalniuk, meg a naluk ezzel foglalkozo szakemberek mit csinaltak, ket kulonbozo dolog. Azt gyanitom, hogy veled ellentetben ok felmertek a piacot, majd a rendelkezesukre allo informaciok alapjan hoztak uzletileg racionalis dontest.
alaplap, BIOS, OS, alkalmazas: egyik sem az AMD-n mulik, ellenben az ezeken a piacokon szereplo cegeknek elemi erdekuk, hogy minel elobb kezeljek ezeket a gondokat.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
Tin
veterán
ezért nem kellett volna még kijönniük amíg nincs meg a windows/bios/game támogatás, mert ez így eléggé felemásra sikerült.
én baromira örülök, hogy az amd visszakerült végre a térképre, és amit csináltak, az tényleg jó lett, le a kalappal. csak szerintem nagyobbat kellett volna most durrantaniuk, mert most szépen adtak időt az intelnek kitalálni a stratégiát, és amire kihegyezik a ryzen-re a lapokat, windows-t, biosokat, addigra már az intel is előáll a tervével, mondjuk árcsökkentés.
a következő inteles generáció meg már teljesen a ryzen függvényében fog kijönni.
arra célzok, hogy az amd-nek most nagyon nem az intel nyomában kellett volna loholnia, hanem kihozni egy intel-verő szériát. jó ez így is, de az még jobb lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Azt azért hozzátenném, hogy az egész 1700x és 1800x egy nagyon fölösleges kiadás volt, kb úgy ahogy van.
Szimplán a +TDP keretből tuningoltak a procin 200-300mhz-t, így lett 1700x v 1800x, amit a jelenlegi állás szerint kb. bármelyik sima 1700 tulaj meg tud tenni léggel. Az 1700x-1800x meg úgysem húzható semmivel sem tovább, mint a sima 1700.Így inkább értelmes az egészet úgy tekinteni, hogy 110e Ft az 1700 és vannak a tesztek mit hoz a Ryzen adott órajeleken.
Persze nézhető hozzá az Intel húzhatósága is, de 6900K-val azzal együtt is minimum pariban van.
320$ v 1000$Ez a 7700K imádat meg merő baromság. Ok a jelenlegi játékokban főleg a magas órajel miatt top, de már most vannak újabb játékok ahol CPU limit van, mivel csak 4 magos. 1 év és 6mag alatt kompromisszumokkal fogsz játszani, legalábbis adott felbontáson 100+ hz monitorokkal biztosan.
Erre AMD kiad egy hasonló teljesítményű procit, de 8 maggal ugyanabban az árban és leszólják...[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
Szerintem meg nem felesleges, mert sok év után legalább le lehet ilyet írni... egyébként meg senki nem lovagolna rajta már, ha nem jönne be félperceként valaki, aki elkezdi a játékok alatt nyújtott hektikus teljesítménye miatt temetni.
Már rég le kellett volna tenniük egy 4770K, 6700K, 7700K killer CPU-t az asztalra az adott időszakban, de nem így lett... nyilván megvan az oka annak is, hogy ezzel a kategóriával nyitottak. Nézd a jó oldalát, mire jön majd a 7700K párja, addigra legalább kész lesznek a normális BIOS-ok, frissítések a Winfos és a játékok oldaláról. Képzeld el milyen hiszti menne, ha a 7700K párjával kezdenek és ilyen hektikusan szerepel játékok alatt...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Dxx
tag
Olvasok és csak bámulok Drága az a proci, ami fél áron hozza azt a szintet amit a konkurens. ez aztán szép megállapítás Valakik a szemében akkor sem lenne jó az AMD, ha minden területen 50 %-al jobb lenne az Intelnél, negyedét fogyasztaná, és 100 euróba kerülne. Biztosan találnának ebben is kivetni valót
Dexx!
-
HSM
félisten
válasz lacafaca #1281 üzenetére
Mond az valamit, hogy márkanév értéke? Az Intel megteheti, hogy drágában adja ugyanazt, egyszerűen azért, mert az a jobban csengő, ismertebb márka, és ezért az emberek azt fogják választani, ha hasonló áron hasonló teljesítményt tud.
Tehát, ha az AMD el is akarja adni, amit elkészített, akkor bizony alaposan alá kell vágnia árban, ami szépen meg is történt.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz lacafaca #1281 üzenetére
Talan mert az osszes Ryzen ara nyilvanos onnan.
Helyi cikk:
Nyilvános a teljes AMD Ryzen család árlistája
(#1287) wjbhbdux
Az R7 teljesitmenye megegyezik a 6900K-val egy szalon es tobb szalon is ezt mutatjak a benchek amik a processzor erejenek meresere lettek kitalalva. Igen jatekokban ez nemjon ki meg, de epp abbol hogy a benchekben viszont igen latszik, hogy a proci eros, csak valami a jatekokalatt meg visszafogja. Szoftver/BIOS akarmi, de mivel kb minden nagyobb uj architektura indulasanal vannak ilyan bugok, ez is ki lesz javitva szerintem, es akkorjatekok alatt is azt fogja hozni amit kellene a benchek alapjan.Teljesen mas mint pl a Bulldozernel volt, ahol hatalmas egyszalu lemaradas volt, es azt szepitettek hogy majd tobb szalon hudejolesz. Itt lathato hogy megvan amit igertek egy szalon hozza a Broadwellt.
Ahogy irod csodak nincsenek, nem tunik el a procibol az ero mert bench helyett jatekot indit valaki. Csak valami bug miatt nincs kihasznalva - meg.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest