Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacccca87
addikt
válasz #00137984 #16840 üzenetére
Szerintem rosszul emlékszel a R9 380 -ra mivel abba még UVD1-2 volt media esetében aminlél tök mind1 hogy mennyire volt terhelt emelt órajelt tartotta végig. Habár lehet hogy tévedek és ez csak az 2xx szeriáig volt így, de mivel a 3xx kb csak egy finomítása nagyjából 0 fejlesztéssel így eléggé esélyes hogy mégis így volt.
-
Lacccca87
addikt
válasz #00137984 #16832 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz.
Energiahatékonyságot kikapcsoltam , megy a böngésző megy a youtube on a zene rángatom az egeret de a fenes essen bele nem akar 365Mhz felé menni a GPU a memória meg fixen 300Mhz. ha meg be van kapcsolva akkor 300 ról sem mozdul a GPU normál böngészés vagy filmnézés közben ( természetes ha 720-1080p anyag lejetszása esetén már feljebb kapcsol. )
Igaz nekem csak RX470 van.[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz #00137984 #15224 üzenetére
Tegnap én érdeklődtem, mivel csak 6 pines csatin van, hogy kell e 2x4 molex -> 8 pin vga vagy 2xsata -> 8 pin vga átalakító, erre többektől is azt a választ kaptam, hogy elég a 6 pinessel csatlakoztatni. Akkor ez mégsem igaz, akkor miért nem reagáltál, hogy szerinted az mégsem jó? Persze semmi sem kötelez, hogy reagálj, de ha segítő szándékból nem tetted, akkor azért se tedd, hogy gúnyolódj.
-
Laja333
őstag
válasz #00137984 #13870 üzenetére
Ez már a sokadik topik, ahova beírod ezt az ökörséget. Mikor veszed már észre, hogy sületlenség az egész?
Nincs itt szó semmi jövőnek fejlesztő magatartás. Csak szavakat ollózol össze a fórumról...
Tudtad mire számíthatsz, amikor megvetted a kártyát, már rég kint voltak a tesztek.Jössz itt ezzel a "380-ról alig előrelépés" szövegeddel, de szerintem még egyszer sem vetted a fáradtságot, hogy utánanézz miért is teljesít ilyen rosszul CSAK NÁLAD az rx 470. Már én is leírtam neked, hogy ott nem a VGA lesz a szűk keresztmetszet.
Csak azért, mert a szétmoddolt Crysis 2 nem fut nálad 4MSAA-val csillió fpssel, ne legyen már a játékfejlesztők, meg az AMD hibája.
-
BReal
addikt
válasz #00137984 #13867 üzenetére
Lehet veled beszéltem már erről. Tehát ha jól értem, r9 380-ról váltottál, és nem érzed a kb. 30%-os gyorsulást a 470-nel? Pedig a tesztek ennyit mérnek átlagban. Meg milyen csalódásról beszélsz? Gyorsul annyit, amennyit kell. Ráadásul emlékeim szerint a 380 4GB jóval drágább volt, mint egy RX 470 4GB, mégis gyorsabb 30%-kal. Szerintem neked vannak irreális elvárásaid.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz #00137984 #13863 üzenetére
Ezt igazán kifejthetnéd, hogy hol nem elég a teljesítménye. Szerintem mindenkire kíváncsiak vagyunk. Most beleolvastam a linkelt hozzászólásodba, és a "R9 270X és RX 470 nálam szinte semmi komolynak mondható változást nem hoztak, mert kétszer eljátszani közel ugyanazt a teljesitményszintet alig kivehető javulással szerintem több mint méreg" kijelentésedet próbálom értelmezni, de nem tudom.
-
HSM
félisten
válasz #00137984 #13308 üzenetére
Igazából két jelentős változás volt az eredeti rendszerhez képest, ami a 7850-ben is volt. Az első annak a kipofozása a "BOOST" state-el, a második pedig amit ma is használnak kb. minden 7790/290 óta megjelent Radeon csipben (rebrandokat most hagyjuk) a maga 8 DPM állapotával és 4 féle limitjével (kétféle TDP, egy TDC és egy hőfok). Ez van az Rx-ekben is. Ha belenézel a Polaris BIOS editorba, fájdalmasan ugyanazt fogod látni, mint egy Hawaii BIOS-ban, nem véletlenül. És nincs is ezzel baj, teljesen jól működő rendszer.
Persze, mindig volt "optimalizálás", de ne légy balek, attól hogy az új kártyán 10%-al pontosabban állapítja meg az aktuális fogyasztást, vagy másodpercenként nem 1000X hanem 2000X tud állapotot váltani, attól az még ugyanaz a rendszer, ami praktikusan ugyanúgy fog működni, és ugyanúgy lehet paraméterezni. Legfeljebb még az eddigieknél is nehezebb lesz monitorozni, milyen órajeleken működik is ténylegesen a kártya...
Persze, én is olvastam a sok mellébeszélést az AVFS-ről meg a Polarisról, de a látottak alapján semmi nem változott az eddigiekhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz #00137984 #12537 üzenetére
Átnéztem a teszteket: a 3-10 fps sem igaz... Lehet, hogy te pont 2 olyan játékkal játszol, mint a fentebb említett Armored Warfare, de még az ASUS RX 470 4GB tesztnél is legalább 12-20 fps-eket gyorsul azon játékoknál, ahol a növelt fps-sel éri el a 60-as szint környékét (vagy valamivel fölötte) az fps.
(#12559) távcsőves: A Divisionben a 2 kártya kiadásakor is fej-fej mellett volt a 1060 6GB és a 480. Az pedig egyértelmű, hogy a 480 általános gyorsulást produkált a driverekkel, míg ez az NV kártyáira nem jellemző. Nem véletlen mondták-mondják, hogy hosszútávon jobb választás a 480. Ezt kiegészítve azzal, hogy itthon szépen megemelkedett a 1060-asok árai egyértelművé teszi, melyik a jobb választás, hacsak nem csak Project CARS és No Man's Sky szinten összerakott csodákkal játszana a vásárló (külföldön akkor is olcsóbb vagy maximum azonos árban volt a 2 kártya, amikor itthon közel 10000-rel volt olcsóbb a 1060 6GB)
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz #00137984 #12537 üzenetére
Nem akarlak megbántani, de én 960 4GB-ról váltottam és több helyen is szignifikáns ugrást tapasztaltam, még Nvidiás címekben is (pl: Witcher3). Eddig egy kivételt találtam az az Armored Warfare, mert ott a 470 elég szánalmasan teljesít a 960-hoz viszonyítva, de az a játék tradicionálisan megfekteti velemiért az Ati kártyákat.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
BReal
addikt
válasz #00137984 #12526 üzenetére
Mi az, hogy az RX egy külön kategória? Ez egy új széria, ami ugyanolyan árért (200 dollár 4 GB) nagyjából 50, 50+ %-kal gyorsabb a 380 2GB-nál, kb 30-40W-tal alacsonyabb fogyasztás mellett.
Plusz ahogy írták, 88000/90000 körül kaphatóak a jobb hűtéssel rendelkező 480 8GB-osok (leszámítva a 82000 Ft-os XFX RS-t), kizárt dolog, hogy 100e-ért Vegát kapj, hacsak nem vágja meg a 470-480 árát az AMD és bepréseli 100e környékére. Erre van talán 0,0001% esély.[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz #00137984 #12511 üzenetére
Nem tudom mi a bajod az RX 470-nel Crysis 3 alatt, DigitalFoundry-s tesztbeni7 6700k mellett 68 átlag fps-t ment. Persze ha pl. a Techpowerup tesztjét nézed, ott 36 fps-t mutat a tesztben, a probléma az, hogy az ASUS szerepel ott, amihez egyrészt simán hozzáadhatsz 4 fps-t más gyártók kártyái esetén, másrészt szinte tuti, hogy full maxolva van techpowerupon (pl. 4X MSAA), míg a DigitalFoundry-s videóban MSAA 2TX élsimítás szerepel, de a Linustechtips RX470 tesztjében is 66 átlag fps-t megy max beállításokkal. Valószínű úgy néz ki Crysis 3-ban, hogy ha rámész alapból az ultrára, 1-2 opciót nem rak maximumra, ami durván leszívja a teljesítményt. Ezt a legtöbb helyen nem basztatják, a Techpowerup meg felkapcsolja. Ennek az eredménye 30 fps különbség.
-
kwzatz
őstag
válasz #00137984 #8398 üzenetére
"A RX 470-en látható megtakaritás jellegű visszafogottság már nekem is feltünt. Talán ezért is vettem meg az MSI Gaming X videókártyát drágábban. MSI RX 470 Gaming X videókártyára a Backplate már nem került fel..." A Nitro+-on backplate is van, kíváncsi lennék pontosan erre a "megtakarítás jellegű visszafogottságra", ami jellemzi.
Fórumon sokszor jön elő ez a "nagyon hangos a kártya" dolog, sosem értettem, főleg, hogy olyan GPU-k esetén is elhangzik, amire abszolút nem jellemző. A Nitro+ esetén sem tudom, hogy az én ingerküszöböm ilyen magas, vagy sok ember elvárása van olyan szinten, hogy a pók pici lábacskáinak koppanását szeretné közben hallani a falon. Mindenesetre a hangos Nitróról néhány teszt:
Nitro+ 470
szintén Nitro+ 470
Gyakorlatilag ugyanolyan, mint a többi tesztelt kártya, illetve kicsit jobb. Van halkabb, alacsonyabb hőmérsékletű, de ezt rossznak bélyegezni azért elég erős lenne, persze ez az én véleményem, a saját elvárásaim alapján."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
huskydog17
addikt
válasz #00137984 #7204 üzenetére
Mit értesz itt videó minőség és sebesség alatt?
A képminőség nem függ a GPU típusától! Legfeljebb enkódolásnál lehet szebb, mert az új VCE tud már real-time-ban 2-pass encoding-ot, a korábbi architektúrák viszont nem (a 2-pass-t viszont tudomásom szerint jelenleg még egyetlen szoftver sem támogatja, jóval több idő kell még mire beépítik). Lejátszásnál viszont a videóforrás és a post process filterek befolyásolják a képet. Szerintem nálad az történhetett, hogy az előző VGA-d esetében a post process filterek ki voltak kapcsolva, de a Crimson-ban ezeket nem lehet kikapcsolni, így értelemszerűen más lesz valamelyest a képminőség.
A videó sebességéhez azonban pláne nincs köze a GPU-nak, hiszen a videót fix sebességen (24,25,30,50,60) játssza le mindegyik VGA!
A 7850 és R9 380 között lejátszás téren kizárólag annyi a különbség, hogy a Tonga képes 4K tartalmakat dekódolni, de a Pitcairn nem.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
-
Hobbbyt
őstag
válasz #00137984 #6170 üzenetére
Tisztában vagyok vele.. műszaki beállítottságú vagyok s nem csak mondogatni szoktam ezt. (a mérnök, az mérnök.. kivéve ha kertész)
(#6172) olymind1: Én is pont azt néztem, hogy alapvetően a 6-os tápcsati úgy van felosztva, hogy 3db. +12 voltos ág és 3db negatív. A 8-as ezen felül tartalmaz még +2db negatív ágat. De a legtöbb átalakító is csak simán áthurkolja az egészet, nem egyszer simán bekötve egy 3. -12 voltos ágba.
A tápom bőven tudja.. azt nem tudom, hogy a VGA-ban belül, hogy vannak a bekötések.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
olymind1
senior tag
válasz #00137984 #6170 üzenetére
Meg van ilyen is: Inline 6PIN (vga) - 8PIN (vga), átalakító kábel, a lényeg hogy a táp le tudja adni a megfelelő teljesítményt a 12V-os ágon, és ne legyen szana szét osztva. De arra is van megoldás, csak figyelni kell melyik ágon mennyit ad le.
(#6171) deja vu:
A honlapjuk szerint:Form Factor
2 Slots Occupied, ATX 240 X 120 X 42 Dimension /mm[ Szerkesztve ]
-
anderledani
őstag
válasz #00137984 #5209 üzenetére
Én a 300 Mhz-re leugró órajelről beszélek. A Wattmanban a power limit fel van véve 50%-kal, ezért tartja az 1250 Mhz-et, csak néhány percenként 5-10mp-re lemegy a gpu órajel 300 Mhz-re.
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Ren Hoek
veterán
válasz #00137984 #4614 üzenetére
"Lehet a kártyának nem árt az 50-58fok, de azt akkor a gépházon kivülre kell gyorsan kifúvatni."
Nem értem miről beszélsz... a GPU fogyasztása egy fix dolog és fix hőmennyiségben reprezentálódik. Ez totál független a hűtéstől... ugyan az a hőmennyiség távozik a GPU-ról passzívban is, max ideiglenesen melegebb a szenzornál. A passzív hűtés lényége az, hogy a nagy borda a nagy felülete által adja le a hőt a levegőnek, ami felfelá szállítja a házba. Vagy ventivel rásegítesz...
...az megint más kérdés, hogy a kókányolt AMD driver miatt 1300-on jár egy kalkulátor futtatásakor. Leszabályozva sohasem lenne ennyi akkor.
-
Ren Hoek
veterán
válasz #00137984 #4609 üzenetére
Most írta, és igaza van... egyszerű fizikai tény, hogy a hőingadozás sokkal rosszabb egy GPU-nak, forrasztásoknak stb... konkrétan jobban jársz vele, ha folyamatosan 56 fokon van 24/7, mintha lemenne 30-ra aztán 70-re, aztán 30-ra... (Mellesleg ugyan az a hőmennyiség keletkezik ígyis-úgyis... )
Ez csak egy fóbia, hogy félni kéne a passzív hűtéstől.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz #00137984 #4607 üzenetére
"Csak az idle 50-58 fok hőmérséklet zavaró kicsit netezés és filmnézés közben, amikor a ventik csesznek bekapcsolni." A lehető legjobb kártyád van szerintem AMD oldalról, szerintem a pirosaknál ez már kényszer hogy a jót is el kell állítani. 58 foktól az égvilágon semmi baja nem lesz, gyárilag be van lőve normálisan hogy szépen egyenletesen menjen fel és le a hőmérséklet, mert a hirtelen nagy hőmérséklet ingadozás az ami árt, amit pl el lehet érni egy rossz manuális beállítással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest